Ett heads up?

Stina Lee:

StinaLee var en av de första bloggarna jag började följa och jag minns fortfarande tydligt när hon avslöjade att hon väntade sitt första barn. Jag var SÅ imponerad över hur hon lyckats dölja det på bloggen men nu för tiden gör ju alla det känns det som.
Jag erkänner att jag blev aningens imponerad när Victoria Törnegren gjorde det samtidigt som hon var utomlands och bara visade upp sig i bikini – och ändå såg man inte magen.
Stina Lee har sedan sin storhetstid som bloggare fortsatt uppdatera sina läsare men inte alls i samma omfattning som tidigare, men bloggen har varit en familjeblogg med fokus på riktigt bra foton.

Men nu till min fråga…
Stinas uppdateringar har kommit mer och mer sporadiskt och innan inlägget som kom upp häromdagen så var inlägget innan det från augusti.
Läsarna har då lämnat följande kommentarer:

Ska man som bloggare säga till om man inte tänker uppdatera mer? Jag tänker att man lite märker det till slut i så fall…
Det är en sak att göra som Dessie gjorde tidigare – utlova inlägg som sedan aldrig kom – men att bara sluta skriva. Behöver man blogga om att man kommer sluta blogga?
Med tanke på att det ramlade in ett inlägg efter 3 månader innebär ju att hon inte tänkt sluta helt så då vill man ju inte skriva att man ska sluta blogga för då finns det ju inga läsare kvar när man väl bestämmer sig för att publicera något.
Kan man som läsare kräva det och ”förtjänar” man det?

Tankar med Redgert?

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja det tycker jag nog att man som läsare kan kräva, i alla fall om bloggaren på nåt sätt tjänat pengar på bloggen, och då på sina läsare – då är man skyldig dem ett avslut så att de slipper gå in på en blogg som ekar tomt flera månader efteråt. Och vad tjänat man på att inte berätta att man lägger ned?

      Tvek på att just Stina-lee fortfarande tjänar något på sin blogg länhre dock

      Jag tycker den gör inställningen är så skum, att bloggläsare skulle kunna kräva någonting. Företagen som betalar för reklam har massa krav, som bloggarna helt säkert också följer. I såna här fall är det ju uppenbarligen inga såna sponsorer. Men som läsare utgör man ju noll och ingen motprestation, hur kan man du ha krav?

      Ni är ju dock inte ensamma, läs kommentarerna i Ebba von Sydows blogg från när hon inte uppdaterade på ett par veckor. Någon galning som går helt lös hehe.

    Dagens läsare kräver ju allt annat ifrån bloggare. Så varför inte en förklaring att personen slutat blogga

    Svår fråga..

    Hon kanske är svårt sjuk och vill inte berätta det på bloggen? Jag var sjukskriven från min arbetsplats och berättade inte orsaken till mina kollegor. De har ingen anledning att kräva en förklaring.

    Nu är ju inte bloggyrket riktigt samma sak jämfört med butiksarbete, kontorist, sjuksköterska etc. men kan ju som sagt finnas en anledning till frånvaron.

    Det kan ju inte krävas men jag tycker att det hör till normal hövlighet.
    Precis som jag tycker att en bloggare ska läsa sina läsares kommentarer och i möjligaste mån också svara dem.
    De existerar pga att de har läsare, hur många skulle fortsätta blogga utan läsare?

      A j tycker det samma. Det hör till god ton.

      Hur många skulle läsa utan bloggaren….? Men bloggaren ställer inga krav..

    Förstår inte att folk blir upprörda över det… Det hade varit en annan grej om nån lite sött oroligt kommenterat där om hon mådde bra, men att bli arg. Suck!

    Stina-lee var en av de första bloggarna jag följde med!

      Var följde med Stina?

        Suck

      never mind, läste fel xD

      Stinas uppdateringar har kommit mer och mer sporadiskt och innan inlägget som kom upp häromdagen så var inlägget innan det från augusti.

    ”Och pojkvännen David” skriver Isabella i sitt senaste inlägg.

    Är det hennes pojkvän eller Pingis’ som avses?

      pingis. dock skriver hon att ”VI ska åka med pingis och pojkvännen”, undrar vilka ”vi” är xD

        Det är väl nån upp-passare typ stylist/fotograf skulle jag tro.

        Det är hennes kille Hampus förmodligen

        Jag förstår det som att det är Sheila som ska med.

        Kan ju va Sheila, hon skrev ju om henne meningen innan Italien-meningen.

    Nu skriver Matplatsen om sin resa till Ghana igen. Fattiga svarta människor som är så tacksamma för att vita kvinnor kommer dit och (skor sig) hjälper dem. Osmakligt.

      Ändå fascinerande att hon kan skriva så korkat och överhuvudtaget gjort valet att genomföra resan.
      Hon verkar vara så grund.

      För mig är hela denna resa som Vickan och 56kilo gjort jäkligt oklar på många sätt. Det enda som är solklart är ju att Victoria gör allt för pengar.

      Är det någon som vet om man kan bli blockad från en blogg? Skrev en kommentar hos matplatsen som hon verkade bli sur över. Inte alls en otrevlig kommentar på något sätt. Bara ifrågasatte hur hon tänkte med att lägga upp 8 reklaminlägg på rad, men inte alls en otrevlig ton eller så. Och nu kommer jag inte in på bloggen? Vissa tål verkligen inte minsta lilla kritik.

        Victoria kan verkligen inte ta kritik. De få gånger jag sett kritiska kommentarer svarar hon mycket bitskt (OM hon svarar öht).

        Man kan blockera IP adresser så att den inte kan komma in på sidan på samma sätt man kan lägga IP adresser på modd så man kan granska deras kommentarer.

        Hon verkar inte släppa fram några frågor alls om Nestle (eller reklam, alltså?). Har all förståelse för att bloggare rensar i sina kommentarsfält när folk inte kan hålla god ton i vanliga fall. Men blev lite förvånad här för jag tyckte verkligen inte att jag skrev på ett otrevligt sätt.

          Jag tror inte att det krävs mycket för att man ska bli blockad av Victoria, som sagt så verkar hon inte kunna ta kritik alls. Ser nästan aldrig några kritiska kommentarer på hennes blogg och har tänkt på om det beror på att hon aldrig får kritiska kommentarer eller om de blir bortplockade/inte godkända.

      Så dåligt skrivet inlägg, fast det är ju Matplatsen som har skrivit det
      56kilos inlägg var iaf lite mer intressant att läsa

    Tycker inte man kan kräva något som läsare. Sponsorer etc är väl de enda som kan kräva saker av dem

    Nej, jag tycker folk verkar kräva för mycket av främlingar på nätet som det är. Det är en fin gest att ta avsked av läsarna som ändå har varit engagerade i bloggen. Men det ska inte vara något krav utan det är upp till var och en hur dom vill föra sin blogg.

    Jag tycker man kan meddela av omtanke och respekt. Inte för att de ska slippa gå in, men för att det (faktiskt) finns de som bryr sig och de har förmodligen gett henne en hel del glädje och pengar med. Bloggare har ingen skyldighet att göra det, men det vore hyfs. Behöver inte skriva att man slutar Bah ”har inte längre ork, tid eller inspiration att blogga så det kommer bli högst sporadiskt när jag känner för det!”

    Jag har nog ingen åsikt i frågan, men jag undrar om Cissi Wallin kommer börja blogga igen. Nu har hon ju haft jättelång paus.

      Cissis ”paus” beror tydligen bara på att hennes bloggportal är usel och bloggfunktionen inte funkar bra. Hon är aktiv på instagram istället tills Mama fixar problemen.

    Jag följde en blogg för, hm, 7-8 år sedan, som inte var jättestor men vi var ”bloggkompisar”, läste varandra och kommenterade flitigt. Hon var anonym men plötsligt slutade hon blogga och uppdaterade heller aldrig på twitter. Någonsin.

    Tänker fortfarande på henne i land och har försökt söka på hennes nick osv för jag har en så olustig känsla av att något hände. Hon hade någon form av krämpor/sjukdom, men hon skrev aldrig om vad eller hur allvarligt osv. Det är som sagt något jag fortfarande tänker på så ja, om man slutar blogga är det snällt mot de som läser att skriva ut det (eller bara skriva att det kommer bara skrivas när lusten faller på).

    Det går inte att kräva, med tycker att det känns trevligt att de gör som t.ex när josefinknave slutade blogga.

    Fast Stina har också nämnt att sedan hon började med Instagram så är det där hon är mest aktiv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.