Öppet Spår!

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

351 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej på er!!

    Jag har vart på samma arbetsplats i ca 3 år nu och skall byta tjänst nu om ett par veckor (fortfarande samma företag).

    Innan jag fick veta att jag fått jobbet hade jag och min sambo har precis beslutat oss att börja försöka få barn.

    Jag är en extremt arbetslojal människa och vill gå all in på mitt nya jobb (vill verkligen göra karriär), samtidigt som jag egentligen bara vill sätta igång och börja försöka då vi velat detta väldigt länge.

    Vad hade ni gjort? Hade ni väntat ett halvår innan ni börjar försöka eller hade ni struntat i det och kört ändå?

      Hade kört ändå, man vet ju aldrig hur lång tid det tar att bli gravid, och karriär kan man göra även med barn.

      Ni måste gå efter hur ni känner. Jag hade väntat men omöjligt att svara på era känslor och situation i livet. Lycka till.

      Kör på!

      Jag fick första barnet 3 månader efter avslutad universitetsutbildning. Hann alltså inte jobba mycket efter examen och blev ett litet hopp innan jag började jobba. Började dock jobba relativt tidigt ändå då jag var orolig över att glömma bort allt jag lärt mig. Det gick hur bra som helst ändå!

      Det ordnar nog sig! ?

      Kör! En av mina bästa vänner har precis fått barn efter att ha försökt i 5 år och flera IVF-behandlingar. Inte värt att chansa. Dessutom är nog arbetsgivarna införstådda med att folk tenderar att skaffa barn ibland.

      Det beror ju på flera saker. Hur gärna vill du/ni ha barn? Är det superviktigt så hade jag så snabbt som möjligt velat veta om det är möjligt för er att bli gravida. Jag menar det är ju inte säkert att ni kan få barn och är det något som känns superviktigt så kanske det är skönt att påbörja den processen så snabbt som möjligt.

      Sen tar det ju i snitt 7 månader att bli gravid och sen ska du vara gravid i 9 månader. Är du en genomsnittlig person så har du ju 16 månader på ditt nya jobb innan du får en bebis.

      Känns det däremot viktigare att kunna jobba ett tag på din nya position så är det kanske inte så bra att börja direkt. Det kan ju bli barn direkt och då är det 9 månaders jobb innan bebis.

      Vad som känns bäst för dig kan bara du svara på ?

      Tack alla för input ❤️ Ibland behöver man bara höra det från någon annan.

        Du kan väl kombinera jobb med mamma ledighet jag och min sambo jobbar några dagar i veckan var på respektive jobb har gjort sedan bebis var ca 2 veckor, funkar hur bra som helst och alla är nöjda och glada.

          Hur gör du med amning då (om du ammar dvs)?

            Vi gav flaskmat redan på bb då det var bestämt innan att vi skulle dela upp ledigheten från början eftersom jag har egen butik och kan inte hålla den stängd 🙂 så kändes smidigast med flaskmat och är så glad att det funkar att kombinera med jobbet 🙂

              Flaskmat? På grund av arbete? Om man inte vill amma sitt barn från början är man nog inte redo för barn. Däremot om man inte kan pga hälsoskäl är det en annan.

                Eller så får var och en bestämma själv utan att någon annan lägger sig i.

                Åh herregud… som att amning skulle kunna avgöra något sådant. Gå och lägg dig under den sten du kröp upp från??‍♀️

                Man är inte en sämre mamma eller inte redo för barn bara för att man vill flaskmata om det är det som passar en bäst.

                  Men amma är ji det naturligaste som finns, som mammor gör. Våra kroppar är inställda på det o bebis mår ju bäst av det självfallet. Bröstmjölken är ju det bästa och om man väljer bort det pga av arbete är man definitivt självisk och ser inte till sitt barna bästa utan endast sin ekonomis bästa.

                    Du har verkligen komplett fel. Föräldrars uppgift är att se till att deras barn överlever, växer till sig och blir bra folk. Här kan du läsa på:

                    http://mama.nu/artiklar/agnes-wold-om-10-myter-foraldrar-absolut-inte-behover-tro-pa/

                    Ja och flaskmatning är det näst bästa. Klart man måste tänka på ekonomin i dagens samhälle det är så det ser ut om man vill ge sitt barn en dräglig tillvaro. Jag anser att man är mer redo för barn om man tänker på det, än nån som skaffar utan att ens ha jobbat ihop till en vettig föräldrapenning.

                    @… ”att bära och föda barn är det naturligaste som finns, det har kvinnor gjort i tusentals år”. Både jag och min dotter hade dött om vi inte fått hjälp. Jag är mammaledig nu men min man är inte ute och jagar mammut och jag sitter inte hemma och sköter elden och garvar skinn. Och barn som blir flaskmatade dör inte. Det finns värre föräldrar, exempelvis sådana som ägnar sig åt incest, misshandel, missbruk eller bara är hopplösa jävla människor generellt. Ibland passar meningen ”sköt dig själv och skit i andra” in bättre än vad man kan tro.

                      Samt amma. Det är ju en självklarhet att amma, det tillhör att skaffa barn. Kroppen ställer ju in sig på det under graviditeten för att barnet behöver födan. Om bebis är sjuk så ställer mjölken om sig och anpassar sig till bebis. O nae, jag är hellre hemma längre med mina barn o lever på bidrag än att lämna ifrån bebis och jobba det första jag gör. Bebis klarar sig ju på bröstmjölk o kläder, det är en själv som får sluta unna sig. Men föräldrar idag är lata, flaslmatar så man kan gå ut på helger o dricka alkohol eller resa bort så man kan lämna barnet lite varstans

                      Tur för dig att det finns folk som jobbar och tänker på ekonomin och betalar in skatt så såna som dig kan gå hemma på bidrag då. Hade man inte behövt betala in varannan krona man får in till staten hade man inte behövt jobba så innihelvete får att få det att gå runt. Jag betalar gärna in skatt om det går till verkligt sjuka och behövande, men när man ska betala för folk som går hemma på bidrag för dom inte orkar jobba tappar man lusten till det. För vart kommer alla bidrag ifrån? Inte från dom som går hemma fler år iaf.

                    Nej amning är inte det bästa för barnet. Det bästa för barnet är föräldrar som inte är stressade och mår bra.

                    I vårat fall så var det bästa för oss att både jag och pappan kunde dela på ansvaret fullt ut. Jag hade varit mer stressad och orolig om jag vart tvungen att vara hemma en längre period. För vem ska betala hyran och alla fasta kostnader för företaget annars? Det finns ingen försäkring som täcker upp sånt. Jag är så tacksam att det går att kombinera.

                    Vi funderade länge på hur vi skulle lösa situationer innan jag ens blev gravid så vi var mer än redo. Jag läste på allt som gick om amning och anknytning, om barnet skulle kunna ta skada om jag börja jobba nån dag ibland. Jag prata med kvinnor i liknande situation som också har eget företag och barn hur de har löst det. Jag kom fram till att det bästa är att flaskmata från början och sen får man anpassa sig efter barnet, så nu jobbar jag 2 dagar i veckan och alla är nöjda glada och inge stress över ekonomi eller företaget för jag vill gärna ha ett jobb att gå tillbaka till efter mammaledigheten.

                      AMMA ÄR INGEN SJÄLVKLARHET!!! Jag blir så satans trött åå att höra de!! USCH

                    Du ska vara tacksam för att du får ”gratis” pengar för att få vara hemma med ditt barn. Det är nog bara Sverige som är så generösa (vad jag vet iaf) I de flesta länder måste man gå tillbaka till sitt jobb redan när barnet bara är några veckor gammalt, annars har man inte råd att försörja familjen.
                    Skulle alla tänka som du och hellre leva på bidrag länge, hur skulle det finansieras menar du?
                    Till frågan om amning så har jag själv ammat tre barn, men även pumpat och gett på flaska samt gett ersättning när det strulat. Ingenting av detta är fel och inget av det är mer rätt än det andra. Man gör det som fungerar helt enkelt.
                    I gamla bonde-Sverige satt inte mammorna hemma i månader och ammade. Vid skörd t ex, var de tvungna att ge sig ut på fälten och hjälpa till. Ofta var det farmor i huset som då hade rollen att ta hand om alla barnen. Barnen kunde vara väldigt många 10-15 stycken. Se där… en hel dagisgrupp.
                    Hemmafrutrenden kom inte förrän efter andra världskriget och varade fram till början av 70-talet. Det fenomenet är alltså bara en parentes historiskt sett.
                    Så att du försöker skambelägga en kvinna som både ”försörjer” dig och samtidigt bildar familj, det tycker jag är dålig stil och väldigt osolidariskt.

                      Sa aldrig att jag lever på bidrag, skrrv att jag hellre lever på bidrag från den skatt jag själv betalat o betalar in än att lämna ifrån mig mitt barn det första jag gör. Till o med enligt vho är amning i 2 år det bästa för barnet. Jag ammar mitt tredje barn, är ensamstående då pappa jobbar utomlands o ändå går ekonomin ihop sig. Folk idag skaffar barn o lämnar ifrån dom direkt därefter pga lathet

                      Ja för att många länder inte har rent vatten att göra ersättning på som vi har här i sverige. Ja din egen hushållsekonomi går ihop men hur menar du att egna företagare ska få ihop till fasta kostnader utan att jobba? En hyra på en butikslokal plus Föräkringar m.m så hamnar du nog på minst 20000:- i månaden.

            Jag om min sambo delade på fl och jag helammade. Jag var ledig i 5 månader så att amningen kom i gång ordentligt, sen pumpade jag på lunchen och förvarade i kylväska som jag sen tog med hem. Lite bökigt men man lärde sig. Är man rädd för att barnet ska bli störd av flaskan så finns det tillmatningsset att köpa. Ammar fortfarande efter 18 månader. Kör på bara!

              Ja nu hade inte jag möjlighet att vara hemma 5 månader. Jag var hemma heltid 2 veckor sen börja jag jobba 2 dagar i veckan.
              Vi ville göra det som kändes bäst för oss och det var flaskmatning då jag kände att jag hade blivit för stressad om jag skullat amma. Sen får andra göra vad som passar dem bäst.

              Jag pratade med en kvinna som jobbar inom socialen då jag hade ångest när jag var gravid innan över folks kommentarer om att man är en dålig mamma. Och hon sa att folk kommer alltid ha åsikter, och att jag skulle bara veta hur många som sitter med en heroinspruta i ena handen och barn i andra. Vårat barn får mat närhet kärlek och omvårdnad och är trygg med både mig och pappan nu.

                Jag menade inte att DU skulle ha gjort det, jag gav bara frågeställaren ett alternativ på hur en kan göra. Jag är inte en person som predikar om amning. Det bästa för hela familjen är att alla mår bra och blir man stressade och mår dåligt av vissa saker, så ska man såklart inte göra det.

          Man måste inte fördela föräldraledigheten så att den ena (mamman..) tar första 8 mån och den andra föräldern nästa 8..
          Från att våra barn var ett par månader har jag och min man först tagit halvdagar och sedan varannan dag från ca 6/8 mån. Jag har ammat bägge (mycket längre än snittet=flera år), men inte behövt vara borta från jobbet i långa tidsperioder.
          Funkar såklart bäst med ok logistik på avstånd mellan hem och arbetsplats. Vi möttes oftast på lunch och byttes av. Bor i Norge där man också har rätt till ’ammefri’: en lönad timme per dag så länge man ammar kan tas ut som pauser under dagen (om partner kommer med barnet) eller kortad arbetstid.
          Med lite kreativitet och schyssta avtal behöver man inte välja mellan amning och jobb, föräldraledig och karriär…
          Lycka till!

            Jag har en timmes bilfärd till mitt jobb, som sagt var och en familj gör det som passar dem bäst, och flaskmatning är inte mycket sämre

              Jag sa ingenting om flaskmatning?
              Och ja, varje familj gör det som passar dem bäst. Jag gav ett exempel på något som funkade för oss. Verkar som om du tar folks svar till frågeställaren som personliga påhopp?

      Vad hade du önskat att du valde om 5 år?

      Kör! Jag är/var också en sjukt arbetslojal människa och gick tillslut in i väggen. Hade då misshandlat min hälsa och relationer något fruktansvärt. Nu menar jag inte att du kommer gå in i väggen om du inte skaffar barn, men det är inte värt att sätta jobbet främst. Längtar ni efter barn, låt inte jobbet hindra dig.

    CamCam! Är det möjligt att få en knapp som ”följer med” när man scrollar för att antingen gå högst upp på sidan eller längst ned på sidan? Hade varit användbart i långa kommentarsfält!

      Håller med! Kan dock tipsa om att om man har en iPhone (vet ej om det funkar på alla modeller, jag har en 7s plus) så kan man trycka högst upp på skärmen så hamnar man högst upp på sidan man är på 🙂

    Måste man gå på gym? Jag har celluliter och lite gäddhäng som det så fint kallas och skäms på sommaren så jag går alltid i långbyxor och långa tröjor och blir ledsen när jag ser mig i spegeln och alla andra är släta.

    Men jag har en sjukdom som gör att jag inte klarar av kraftansträngningar för då utlöses en allergisk chock så det är en anledning till att jag inte kan träna på det sättet. Men känner mig så dum!

      Kosten är ändå alltid steg 1, om det var viktminskning du var ute efter. Träning behöver heller inte va någon större kraftansträngning. Om du tex cyklar kan du göra det efter din förmåga ?

      PS. Du är fin som du är och du duger ❤️

        Nej herregud! Jag älskar min kropp men inte de delarna. Är nog bara lite pmsig där allt blir fel. Tack för din fina kommentar ❤

          Alla andra är inte släta 🙂

          Jag har hudcancer, så jag är också påklädd hela sommaren. Långa byxor och tröjor, hatt, solkräm, glasögon etc. Ser ut som en liten vampyr 😛

      Man måste inte gå på gym. Man måste inte heller skämmas för att man inte ser ut som en fotomodell. Tycker du ska gå in t ex på Stina Wollters instagram och få lite positiv kroppspepp.

      Tänk på kosten, kör rotfrukter istället för potatis och använd quinoa istället för pasta och ris ett tag. Man måste inte träna hårt heller, ta promenader, lyft lite hantlar hemma osv. Gör det på ditt sätt helt enkelt

        Quinoa innehåller 360 kcal/100g och pasta 356kcal/100g. ”Nyttigt” betyder inte att man per automatik att man går ner i vikt om man äter det. Quinoa innehåller mer protein, vilket är bra, men äter man det för att gå ner i vikt så blir man besviken. Vill man äta lika mycket så ta hälften så mycket ris/quinoa och blanda ut med rivet blomkål/morot/ärtor/broccoli/kål.

          Fast måste det handla om lite kalorier i varje måltid då? Quinoa är ett bättre alternativ än pasta hur du än vänder och vrider på det 🙂 Alla vill inte leva på mini kalori diet, då är det bra att ha lite olika att välja på. Menar ju inte en tallrik med quinoa och ketchup liksom. Lite quinoa, större mängd kokta grönsaker, kött eller veg alternativ och lättare sås är en bra måltid

            Men det sa jag inte heller, men vill man gå ner i vikt behöver man minska på kalorierna och det var ju det ursprungskommentaren handlade om. Det sista du skrev är ju exakt det jag skrev i min kommentar 🙂

      Men långa promenader, långsam cykling och typ lugn simning fungerar kanske? Alla fysisk aktivitet ger träning, trädgårdspyssel, städning osv.

      Att alla gymmar är en relativt ny företeelse.

      Serena Williams – en av världens mest vältränade kvinnor – har celluliter.

        Kvinnor ska ha celluliter! Det spelar ingen roll hur smal man är, den kvinnliga fettvävnaden är uppbyggd så att vi har celluliter. Det tyder på att man har undehudsfett och det ska man ha hur smal man än är, annars fungerar inte östrogenproduktion bl.a. och mensen rubbas och man tappar sin fertilitet. Sorgligt att se hur allla kvinnor idag kämpar mot hur våra kroppar är skapt för att kunna ge liv.

    Mina ögon blöder varje gång jag går in på den här bloggen. :'(

      Det var tråkigt att höra! Jag tror det finns blodstoppande vadd på Apoteket. Lycka till!

        Rekommenderar vadden! På akuten använder vi den ofta vid näsblödningar! /sjuksköterskan

          Nooooo! Vadden är hemsk! Skar mig när jag diskade och fick ett sår på ca 5cm på handen. Inget gigantiskt men händer blöder ju en del… la på vadd och fick sen besöka en ssk. Det var mer smärtsamt att få bort luddet från vadden än undersökning och stygn!

      För att….?

    Förkylning (influensa) from hell.. vad ska jag göra för att fördriva tiden och lindra hostan??

      Serier. Kan rekommendera ”Younger” om du inte sett den.

      Angående hostan skulle jag nog tipsa om varm dryck utan mejeriprodukter (bildar lättare slem), vatten och halstabletter som lenar.

      En sked honung eller några frysta hallon att suga på brukar vara lindrande för halsen och i förlängningen hostan. För tidsfördriv rekommenderar jag Netflix originalserie ”Manhunt: Unabomber”, SÅ bra! Krya på dig <3

      Håller med Ida, kolla på Younger

    Tänkte fråga er vad ni tror ang. en sak, om en kille som har förhållande håller på å skriver till en annan tjej på Snapchat ( alltså skickar bilder) är det verkligen så att han är ihop med och har hittat ”den rätta” då? Eller tror ni att det är något som saknas i relationen? För mig känns det lite som att relationen kanske inte är helt rätt om man skriver å skickar bilder till någon annan ( då menar jag skriver mer än på ett vanligt vänskapligt plan) Vad tror ni?

      Sexanspelar han eller försöker få i hop det med ngn annan borde han inte vara i en relation om detta ej är ok med hans partner. Tejen/tjejer han snappar med på detta sätt borde be honom återkomma när han är singel om hon/de vet om att han är i relation.

        För att ansvaret ligger på tjejen han chattar med och inte på han själv (som är den som är i en relation)? Hur vore det om han tog lite eget ansvar för sina handlingar och dess konsekvenser..?!

          man kan ju åtminstone va en medsyster och skicka konversationerna till flickvännen, ja va ihop med en kille i 4 månader som var otrogen mot mig hela 7 gr med olika tjejer, alla visste förutom jag, det var hemskt. Killen va ju tydligen det värsta aset någonsin men någon av tjejerna kunde ju sagt något då jag vet att minst 2 av dom visste att jag fanns och vem jag var.(detta är inte färskt 🙂 )

      Lite tråkigt att det ni svara på inte var alls det som efterfrågades. Frågan var om ni tror att man är ihop med rätt om man har den typen utav kontakt med andra tjejer?

        Han är inte rätt om han suktar efter andra tjejer

      Skriver man med andra på mer än ett vänskapligt sätt när man är i ett förhållande så bör man kanske inte vara i ett förhållande, nej. Huvudansvaret ligget dock på den som är i förhållanden, men om mottagaren vet om detta så tycker jag att även denna person har ett visst moraliskt ansvar.

    Kör på!

    Jag fick första barnet 3 månader efter avslutad universitetsutbildning. Hann alltså inte jobba mycket efter examen och blev ett litet hopp innan jag började jobba. Började dock jobba relativt tidigt ändå då jag var orolig över att glömma bort allt jag lärt mig. Det gick hur bra som helst ändå!

    Det ordnar nog sig! 🙂

    1. Isabella Löwengrip har opererat brösten, varför går hon inte ut med det?

    2. Vad hände med a quest for success?

      Undrar också!

      Förstår inte varför hon skulle gå ut med det? Alla ser ju att hon gjort det, men vill hon inte kommentera det är det hennes val.

        Typ så… Hade jag gjort någon plastikoperation så hade jag antagligen inte skrikit ut det till var och varannan människa

        (Postar inte för snabbt, skriver förbannat långsamt om jag får säga det själv)

      Just ja a quest for success hade jag helt glömt av ?

        Hon brukar försöka ligga lågt med sina alla misslyckanden. Passar inte bra ihop med hennes super momprenöööör image. Antar att hon borde lyssnat på folks tankar kring att hon inte borde sänt avsnittet med Bard.

        Sen så är väl hennes siffror rent allmänt lägre nu på bloggen.

      Har också sett att något hänt med brösten. Men undrar NÄR det skedde? Någon som vet?

        Spelar det någon roll när det hände? Säkert i höstas någon gång, mer exakt när är väl inte så så viktigt..? Nu är inte jag känd alls men vill du ha en exakt tid för en bröstförstoring kan du få min: 14 juni 2017 kl 16.05!

          Har väl spekulerats färdigt lagom tills byte av implantat.

    Någon annan som samlar på något? Vad samlar ni på? 🙂 Jag har en del fossiler, främst från dinosaurier och haj (tänder). Fått för mig att det ger tur, eller om jag kanske läst det någonstans, lite osäker på hur det började

      Böcker och kunskap!

      Jag vet inte om man kan kalla det för regelrätt samlande dock.

        Jag önskar jag hade fler böcker. Har ett litet bibliotek iallafall

          Önskar att jag hade färre böcker. Ett elände varje gång man ska flytta.

      Samlar på parfymflaskor (tomma) böcker, kläder och lär börja samla på cd skivor ?

      suck.. postar tydligt för snabbt

      Glasfigurer och parfymer!

      Samlar på pengar

      Jag samlar på snäckor. Tycker dom är jättefina. Även koraller tycker jag om.

      Knoppölsflaskor och andra gamla flaskor, hajtänder här med, beach glass och alldeles för mkt annat

      Själv samlar jag tydligen på inredning och kläder med kattdjur på ??

      Löv, troll jag hittat i skogen och gamla välanvända ting. ❤️

        Troll du hittat i skogen? Du borde komma hit och gå, någon har gjort meter stora troll i trä och satt upp i träden och på marken djupt i skogen. Fint, ja! Kul att upptäcka första gången mitt i natten? Nej

        Nyfiken på de där trollen du hittat i skogen.

          Sanne och Em.e. Den som söker skall finna. Är inställningen att gå ut i skogen för en avslappnande promenad och råka stöta på ett troll till samlingen har ni fel. Processen består av tre steg: 1. Scanning 2. Meditation och visualiseringsövningar. 3. Detaljsök och strategiarbete.

          Lycka till ❤️

            4. Intaga olagliga substanser som framkallar dessa troll?

      Jag samlar på vaser! Mest äldre och 50-tal. Min favoritformgivare är Lillemor Mannerheim och hennes vaser är helt underbara ?
      Jag gillar 50/60-tals keramik överlag och har skåpen fulla med skatter i form av skålar, ugnsformer och vackra fat. Älskar att hitta fynd på loppisar!

        Samlar också på ugnsformar, små med ett handtag. Har just nu 12 st- alla står framme och måste ha någon form av dekor och helst ska de vara brukade.
        Samlar också på glassvampar från olika svenska glasbruk.
        Handlar bara på loppisar och ibland på auktioner, köper alltså inte på blocket eller Tradera- sporten är att leta 🙂

          Åh vad kul Karin! Har du någon favorit?
          Jag håller med om att det är en sport i att leta, så kul att göra fynd ? Jag handlar visserligen ibland på Tradera, jag har dock bra koll på priser och skulle aldrig buda hem något till överpris ?

            Har några från Rörstrands och en art deco från Helsingborg som är fint målade.
            Den senaste köpte jag för 35 kr 🙂

      Barnfilmer, men bara som är gjorda av Disney och Dreamworks

      Tycker honung funkar. Och för förkylningen en häxbryggd av vitlök, the och färsk ingefära.
      Och bara lida och fantisera om hur fantastiskt det kommer bli när jag inte hostar en gång i minuten

        Hamnade ju helt fel. Samlar ej på honung!

          Hahaha!

      Porslin i smutsiga pasteller. Gärna rosa från Ib Laursen.

        Jag samlar på speglar. Äldre från olika decennier; något som bara blev eftersom jag älskar att gå på loppis.

      Böcker, muminmuggar och gamla brev och vykort/julkort som jag inte kan med att slänga…

      Muminmuggar ❤ har en 45-50 stycken

        Då sitter du på en bra investering. Jag har bara två, Kärlek och Midsommar.

    Jag får ibland såna där tomhetskänslor som bara sköljer över mig, som att jag är värd noll och som att ingen vill vara vän med mig. Det blir väl inte bättre av att jag umgås med folk som tar mer energi än ger. Jag är just nu sjukskriven och vännerna jag haft har slutat höra av sig, för jag antar att folk inte kan hantera psykisk ohälsa. Men det gör så ont och det som gör mest ont är att jag saknar dessa ytliga personer. Hur fan gör en för att överleva det här? HUR börjar man älska sig själv?

      Hör du av dig till dem? Jag är också sjukskriven, utmattning, orkar inte träffa någon (Eller jo, jag orkar ibland) men jag har löst det med att berätta för dem exakt hur jag mår och hur det är just nu. Och jag har inte förlorat någon trots att jag ibland inte orkar ses eller prata under lång tid. Så berätta för dem exakt hur du känner dig och att du saknar dem

        Till Em.e: Ja, jag hör av mig och det är alltid jag som har varit den som har hört av sig men nu när jag inte orkar, så blir det inget av det. Och ja, jag har berättat hur jag mår och hur det är. Det har jag varit ärlig med från dag 1. Har till och med fått höra att ”det är skönt att jag börjar må bättre, för det är jobbigt att umgås med folk som mår dåligt” Vad kul att få höra det när du mår som sämst.

      Man vänjer sig efter ett tag!
      Har inga bättre svar än att man överlever genom att ta en dag i taget och göra minsta lilla sak som får en att må lite bättre + fokuserar på något som inte är allt för negativt (=är tacksam för minsta lilla sak). I mina ensammaste och deppigaste stunder koncentrerade jag mig på att vara glad över att ha en säng att sova i och tak över huvudet…
      Det går att välja sina tankar och man kan lära sig att hantera sina känslor! Inte på en gång men för varje gång man försöker (och misslyckas…) kommer man lite längre, även om det inte känns så.

      Kan också rekommendera Radiopsykologen som finns som podcast. Jag mår alltid lite bättre efter att ha lyssnat på hur svårt och jobbigt någon annan har det… 😛 Man får lite perspektiv om inte annat.

      Blockera känslorna är mitt bästa råd. Du har känt dem, de är värdelösa för du kan inte göra något med dem som får dig att må bättre. Fick något råd om att en skulle visualisera en buss som åker iväg med det jobbiga och så skulle en tänka typ ”där åker det iväg på bussen” funkar för mig för det blir så löjligt att jag liksom inser att även värdelöshetskänslorna är löjliga. Det enda vettiga jag tänker att du kan ta med dig att det är bättre att va helt själv än va med folk som är dumma. Är du själv kommer du få plats med nytt när det blir tillfälle. Du kanske får känslorna för att du inte blir bekräftad av dom du umgås med?

        En annan fördel med att vara själv ett tag är att det är lättare att lyssna till sig själv och sina behov. Det ligger nära till hands att distrahera sig själv med vänner och sociala tillställningar, när det man egentligen behöver göra är att möta sig själv och fråga ”Varför mår jag så dåligt?”. Det är en tung och jobbig fråga, även om den inte är ens hälften så jobbig som att verkligen våga söka och se svaret, men det är en avgörande nyckel för att kunna gå framåt och må bättre.
        Så skit i andra för ett tag, för nu ska det bara handla om dig. Vad behöver DU för att må bra? Hur tar du dig dit? Vad behöver du göra för att det ska kännas bättre? Vilka verktyg saknar du just nu, och var/hur kan du skaffa dig de verktyg du saknar? Börja precis där; i samtalet med dig själv.

      Kände precis som du förut, mår dock fortfarande dåligt ibland. Dock inte över att nån aldrig hör av sig osv,
      för jag har insett att jag inte behöver den typen av människor i mitt liv. Snarare skönt att slippa dessa människor, om någon inte orkar höra av sig när du mår dåligt, oavsett om du berättat eller inte – vad är det att ha i sitt liv? Det är bara ytligt, och jag lovar att du mår bättre när du inte behöver lägga energi på något liknande utan enbart har människor som berikar ditt liv, och du vet finns kvar även om ni inte hörts på ett tag.

    Bra fråga. Ställer samma fråga jag med!

      Har tyvärr inget bra svar på din fråga..

      ?

    Sista timmarna i Budapest. Längtar bara till kattskrället hemma. Har varit på 3 span vid 4 tillfällen, har ätit gott och haft det så fint! Min första resa ensam nånsin! Har träffat två nya fantastiska vänner. Vad häftigt livet e!
    En måste bara våga!

    Så tveka inte om du funderar på att åka ensam! Jag har gått med ett leende nästan hela resan! Så gör det om du vill! Tveka inte!

      Åh, Budapest tog mig med storm! En sådan vacker stad! Nu kanske timmarna har runnit ut, men har du inte varit uppe på Gellértberget än så spring upp dit, utsikten är spektakulär!

        jag var vid utsiktsplatsen iaf & kollade för några dagar sen 🙂 galet!

    Har någon av er varit i Malaysia och i så fall har ni besökt Tioman Island? Tror ni att man behöver förboka boende eller är det bara att åka dit tro. Tänkte ta med mig sambo och litet barn.

      Beror väl lite på högsäsong eller ej. Men med ett litet barn skulle jag nog råda att göra research och boka i förväg så ni kan få boende som passar er bäst.

        Vi är inte så knussliga, har du varit där?

          Jag har varit i Malaysia (men inte på Tioman) med barn som då var 8 år. Vi är inte heller så knussliga men en del är ju det. Ha en härlig resa!

          Inte just på Tioman. Har dock varit i Malaysia med en 8-åring. Vi är inte heller så knussliga men en del är ju det. Ha en härlig resa!

      Jag har varit på Tioman. Boka innan är mitt tips. Mitt bästa tips är dock att inte åka till Tioman, utan till Perenthian Islands istället! Mkt finare!

    Samlar på parfymflaskor (tomma) böcker, kläder och lär börja samla på cd skivor 🙂

    suck.. postar tydligt för snabbt

    Vad gör ni ikväll?

    Jag ska sortera i tvättstugan, städa ena toaletten och duscha.

      Jag har redan haft städmarathon, så jag ska bara baka färdigt en jättestor punschrulle, och sedan sova så att jag orkar upp till herrarnas stafett i OS imorgon.

        Recept? ?

          http://tidningenhembakat.se/recept/dammsugarstubbe/
          Vet inte om den blev så fantastiskt bra dock, åt lite för mycket smet så inte orkar smaka den färdiga produkten ?

      Skulle behöva göra en massa trist, men sitter som en padda i soffan. En av mina katter sover i mitt knä så hon är nöjd.

      Jobbar natt as usual och försöker att inte dö i självömkan. Äh känner mig bara ensam..

        Nattsuddar gärna hemma, men nattjobb pallar jag inte. Kl 4-5 är hjärnan halvdöd.

          Det är en vanesak. Hade aldrig velat byta tillbaka till dagskift eller ha 3-skift.

            Ja det gäller väl att ha vettiga rutiner om det ska funka.

        Hej fellow vampire! 😀 Jobbar också natt, fast känner mig sällan ensam. Valde nattjobb just för jag har lite svårt för folk, haha! :p

          Känslan av ensamhet beror på annat =). Valde jobba enbart natt pga av samma orsak som dig. Det blev lite mkt i livet 2015 och min hjärna blev trött, klarar inte av ljudnivån/kacklet dagtid.

            Åh, hoppas den går över snart <3 känslan alltså. Kram!

      Försöker sortera gigantisk pappershög och är kanske hälften igenom. Tror jag började skriva upp det i kalendern i december så det är mkt att sortera och ta tag i. Hoppas kunna njuta sen.

      Jag lider ikväll, tyvärr! Jag lever med kronisk smärta och har ett helvetiskt smärtgenombrott just nu. Kräks av smärtan, tänker på att andas och försöker distrahera mig med telefonen. Ingen kul kväll med andra ord. Och ja, jag tycker synd om mig själv just nu ?

        ???

        ❤️ till dig ?

        ❤️

    Funderar just nu på vad jag ska ge min sambo i födelsedagspresent. Ekonomin är inte på topp men vill ge något litet ändå för att jag älskar att slå in och ge presenter x) samt glädjen i reaktionerna är härliga. Jag älskar att göra människor glada både med enbart känslor och små materiella ting.

      Jag brukar köpa många ”bra att ha”-grejer. Favoritkaffet, favoritdeon, kanske ett par nya kalsonger, en god choklad, någon trisslott osv. Jag brukar göra det som en fruktkorg fast med många små saker. Brukar vara väldigt uppskattat, speciellt om man köper favoritsorten av exempelvis kaffet. Det behöver inte kosta mycket! Trots att det kanske anses vara ”tråkiga” saker så brukar i alla fall min sambo alltid uppskatta gåvan då han ser att jag prickat in just de saker han alltid behöver.

      Om du inte redan har en passande korg/låda, så kan du exempelvis köpa en sån här låda (praktisk förvaring dessutom): https://www.lagerhaus.se/inredning/forvaring/forvaringsboxar/lada-tra-mini
      och dra runt lite cellofan.

        Åh, jag gör samma till min sambo! Strumpor, batterier, dammsugarpåsar, skruvar och spikar och sånt tråkigt skit :p ”Bra-att-ha-grejer”, liksom. Män tenderar att älska sånt, haha!

      Har en bror som snart fyller 50 och har heller ingen aning om vad jag ska köpa. Finns så fina smycken och klockor, men de skulle bli liggande i en låda. Hade jag varit rik så hade jag köpt en HD eller BMW. ?

        min kille och jag ska flyga vindtunnel på hans födelsedag 🙂 det tror jag blir skitkul och är mitt tips på present.

          btw, vi slår ihop oss flera st på denna present, jag hade aldrig haft råd själv 🙂

          Låter häftigt, men tror han skulle vägra ?

      Sätt en prisgräns och gå till valfri mataffär. Samla ihop allt som du vet att han tycker om, allt från godis, ostar, ngt gott att dricka, glass, delikatesser mm. Slå in det i en fin Box – garanterad succé med de flesta. Det är förvånansvärt hur glada folk blir för såna presenter ?

      Gör en personlig presentbox med saker han gillar, en sak på varje bokstav i hans namn. Behöver ju inte bli dyrt! Jag gav en sån till min svärmor i julklapp med bland annat ljus, kaffe och apelsinchoklad.

        Heter din svärmor Kaj?

          Du menar väl Kal?! 😉

          Nä, men om du läser noga ser du att jag skrev ”bland annat”. Måste du veta heter hon Klara.

    Någon som testat några produkter från The Ordinary? I så fall, vad och hur har de funkat? 🙂

      Fick hem 13 produkter i förrgår, första gången jag prövar. Är redan helt besatt!! Löp och köp!

        Vad är det? Tell me more!!

        Åh! Jag funderar på Hyaluronic Acid 2 % + B5, Buffet, Alpha Arbutin 2 % + HA, Lactic Acid 5 % + HA 2 % och High-spreadability Fluid Primer. Har du testat någon av dem? Och varifrån beställde du? Victoria Health? Haha, jag är SÅ sugen!

      Har syramasken som är fantastisk, koffeinkladd till hud rund ögonen och syra till finnar. Är jättenöjd och ska köpa mer av the ordinary när mina andra produkter tar slut!
      Såklart har de namngett dem bättre än jag uppger här men är för trött för att gå upp ur sängen och kolla. Köpte på asos.

        Är syramasken den som är röd? ?

          Jepp 🙂

    Hur ofta duschar ni kroppen/håret? Jag duschar kroppen varje kväll och försöker tvätta håret varannan gång men det blir oftast varje gång för min hår blir så flott sååå fort.

      Vänj av håret så slutar det bli fett. Man får ha tålamod dock, tar ett tag tills det kommer i balans. Kropp varje kväll, hår var 4-5 dag

      Jag tvättar håret varje dag haha. Eh inte så bra jag vet men jag avskyr fett hår och gillar inte strävt torrschampoo!

        Ja vattentvätt är ju fräschast. Hår drar ju åt sig matos, röklukt och en massa partiklar i luften. Tänk på våren när parkförvaltningen ska sopa bort allt grus på vägarna. Skitiga öron slipper man ju också med en bra hårhygien. ?

      Kroppen varje kväll, håret max 2ggr/vecka trots träning 5 dagar i veckan. Mitt hår slits alldeles för fort annars, så torrschampo har varit min räddning!

      Tvättar håret 1-2 gånger i veckan. Sköljer det om jag har svettats och tränat hårt. Duschar kanske varannan dag

      Testa torrschampo varannan dag. Bangerheads egna märke är jättebra, men det finns billigare som funkar bra.

      En gång i veckan. Ditt hår kan väl omöjligt bli fett på en dag?!

        Tyvärr är det lätt hänt med tunna fina strån. På mig har det aldrig hjälpt med färre tvättar.

          Det går att få ner antal tvättar på alla hårtyper, men det tar tid så man får leva med fett hår ett tag i början. Tror det tog ett år innan mitt hår slutade bli fett

        Jo det kan det. Mitt blir flottigt vid tinningarna först. Försökt vänja i flera år, testat olika schampon osv. Tyvärr blir det ju värre av att jag jobbar i ett kök = mössa hela dagarna.

      Hade samma problem som dig, tvättade håret varannandag för att det blev flott så fort men ju mer du tvättar desto snabbare kommer det bli flott.
      Nu tvättar jag håret 2 gånger i veckan och blir inte alls lika flott som det brukade vara, sen använder jag torrschampo i fall det behövs.

        Försök vänja håret vid att det ska tvättas mer sällan, börja med var tredje dag och sedan var fjärde efter ett tag och använd torrschampo mellan tvättarna. Tips är också att inte pilla så mycket på håret då fingrarna faktiskt är fettiga elr vad man ska säga, och om du har långt hår så ha det uppsatt i någon knut/tofs eller så blir det inte lika flottigt tycker jag 🙂

      Testa Elvital extraordinary clay, mitt hår blev superfett på en dag när jag var gravid och det var den sorten som hjälpte absolut bäst.

      Duschar kroppen varje kväll, håret mellan 2-4 ggr i veckan beroende på om jag ska fixa det eller om jag har torrschampo hemma. Innan tvättas jag håret varje kväll också, ser inte problemet att tvätta det varje dag om man vill det. Sliter det på håret, så använd snälla produkter (jag använder parfym o färgfritt), alltid hårolja efter. Fönar bara när jag måste, annars lägger jag en frotéhandduk på kudden.

      Tvättar håret en gång i veckan, ibland blir det fler än sju dagar i mellan! Använder torrschampo om det behövs, men det gör det inte alltid ? Kroppen duschar jag varje dag!

      Duschar kroppen varannan dag och efter träning (brukar dock träna varannan dag). Kan inte duscha oftare, får eksem och allt sånt.

      Håret tar jag när det börjar bli risigt, typ två gånger i veckan. Torrschampo om jag känner att det är lite knussligt på morgonen och jag inte hinner.

      Jag duschar var varannan/tredje dag ungefär. Gillar inte alls att duscha och har tjockt hår som torkar långsamt.

    Var handlar ni mat?

      Konsum (Coop)!

      Ica eller hemköp. Men folk reagerar så när jag säger att jag handlar på hemköp då de tycker hemköp är dyrt. Där ni bor, är hemköp dyrare än tex Ica? Jag tycker inte att det är det?

        Hos mig är närmsta Hemköp brutalt mycket dyrare än ICA Maxi, så handlar på det senare. Stödhandlar på Hemköp ibland för att det ligger på vägen hem och blir lika chockad varje gång över hur dyrt det är där…

          Där jag bor är hemköp billigare än coop och har mat ist för tacos och fryspizza. men tar man 10min promenad kan man hamna på willys och då jävlar, halva priset brushan.

        Hemköp är verkligen apdyrt där jag bor. Jag är kass på priser men tom jag märkte det och gjorde en ordentlig koll. De tar tom nån krona mer för mjölken jämfört med Ica tvärs över vägen. Fattar faktiskt inte hur det funkar för dem.

        Men va, är det verkligen det? Jag är uppvuxen med att mamma veckohandlat på hemköp då Ica där jag kommer från har varit dyrt, enligt henne iaf. Därför sitter det kvar. Många gånger har hemköp bättre sortiment, tex kött samt godare laktosfria produkter (föredrar garants laktosfria före både arla och valio), men Ica har större utbud på tex frysta bär, frukt & grönt, pasta, nötter, bröd mm. Måste nog jämföra priser dock, för att fler upplever hemköp som dyrare, det är så konstigt för mig när jag lärt mig att det är tvärtom, haha 🙂

        Gulaschsoppan jag köpte häromdagen kostade 24.50 på Willys men 35 kr på Hemköp. Och de ligger typ 200 meter ifrån varandra. Och det är samma ägare. Sen att det mest är vatten är ju Inte Axfoods fel…

        Håller med. En Garantvara tex som man köper på Hemköp är nästan alltid billigare på Willys trots samma koncern. Hemköp ligger dock alltid lämpligt till, nära kollektivtrafik etc så det är lätt att glida in där. Men 9 ggr av 10 är andra butiker billigare.

        Fast man kan inte jämföra Hemköp och ICA Maxi. Maxi är ju en tredubbelt så stor affär. Då är ju såklart varorna billigare på Maxi. Jämför istället Hemköp med låt säga, ICA Nära eller Coop Nära.

      Hemköp, endast pga att de ligger 20 m från min lgh. Drömmer att handla på en stormarknad ?

        MatHem.se! Så jäkla bekvämt och smidigt! Finns ett gäng ny kund-rabatter man kan snoka upp också, om du ej beställt från dem förut 🙂

          Det kommer till slut inte finnas kvar några affärer att besöka om vi alla går över till näthandel. Vem vill ha det så?

      Tråkiga saker på Willys, delikatesser och färdiglagad mat i butik på ICA.

      Har precis börjat handla på Willys för att jag vill börja spara pengar. Jag och särbon har börjat kolla hus och det är kanske inte på kaffepengarna kah sparar ihop till en kontantinsats men många bäckar små!

      På Ica maxi handlar vi mat ( alltså familjen ) ?

      Oftast på Lidl och Willys. Ibland även på ICA när de har bra erbjudande.

        Lidl har verkligen blivit en favoritbutik. Men man storhandlar kanske inte där…

          Lidl har bästa saltlakritschokladen!

            Gillar deras kolsyrade vatten med citronsmak.

      Willys för veckohandling. Ica maxi för lösgodis o serietidningar (mannens hobby). Ica/Coop om erbjudandena är tillräckligt bra för att det ska vara värt att åka dit.

      Just nu MatHem en gång i månaden, stödhandlar på ”lilla” coop (tex när den beställda mjölken tar slut).

      Citygross

      Där jag anser att det är bäst erbjudande efter det jag är sugen/i behov av. Har nyligen börjat tänka på hur mycket pengar jag lägger på mat och klarar mig på 300-400 per vecka då jag bor ensam.

      Handlar till 95% på ica maxi. Har nära till alla affärer där jag bor, 2 st ica, willys, coop, hemköp, lidl och netto. Men utbudet är bäst på ica och jag scannar alltid för det är så jääävla smidigt. Har scan på willys också där resterande 5% av handlandet sker x)

    Jag har haft totalt lock för ena örat i 1,5 vecka och nu håller jag på att bli vansinnig. Förkylningen är i princip borta, men jag är fortfarande stendöv på vänster öra. Snälla någon, hjälp mig med tips för att få bort det innan jag petar hål på trumhinnan i ren frustration. (Inlägget innehåller eventuellt ett visst mått av överdrift, men poängen kanske går fram.)

      Vaxpropp? Kan enkelt spolas bort hos VC!

      Tryckutjämna? Håll för näsan och gör som om du skulle snyta dig.

      Håll för näsan, stäng munnen och ”blås” så mycket du orkar(Alltså med munnen och näsan stängd) en stund. Svälj några gånger innan du öppnar munnen och andas igen. Brukar funka på mig ?

      Testa revaxör!

      Jag hade lock i EN MÅNAD. Till slut hade jag vant mig så mycket vid att höra kass på det örat så när det en random dag släppte skrek jag rakt ut av lättnad. Man kan lägga sig på sidan och droppa ner olivolja i örat! Fungerade på min bror men inte mig men värt att testa?

      Peta inte hål på trumhinnan nu hördu ? Då blir du ännu mer döv. Testa tryckutjämning först, sen revaxör. Efter det ringer du din hälsocentral så kan de spola rent åt dig.

      En gång när det slog lock för mina öron efter en kraftig förkylning så sa min läkare att jag skulle tryckutjämna 60 ggr per dag. Alltså hålla för näsan och blåsa/trycka på så hårt jag kunde. Det hjälpte stort, efter ett par dagar hörde jag fint igen. Inget farligt kunde hända sa hon, trots att det kändes som om att huvudet skulle sprängas. Prova!

      Sådär blev det för mig med en gång, efter två veckor gick jag till en läkare som sa att det i princip skulle gå över av sig själv. Men hon tipsade om nässprej med kortison. Jag vet inte om det var på grund av den men locken släppte nån vecka senare… Jag kunde inte tryckutjämna alls under den här perioden.

      När man får lock i samband med förkylning så beror det nästan alltid på att örontrumpeten har svullnat, vilket skapar undertryck i mellanörat. Då är avsvällande nässpray eller allergimedicin (antihistaminer, eftersom histamin orsakar svullnad) att rekommendera 🙂

        Tack snälla ni för alla tips! Testar med Otrivin och tryckutjämning nu, imorgon får det nog bli inhandling av revaxör och eventuell kortisonspray. Det kan ju inte skada i alla fall… Hjälper inte det så får det bli ett besök på vårdcentralen snart.

          Och för mig så vaknade jag en morgon och det kändes som om jag hade supit i en vecka.

          Kände mig konstig och plötsligt försvann ljudet i örat på mig, kunde inte höra ordentligt vad folk sa, dagen efter vaknar jag och sätter mig upp i sängen, värsta karusellen, inte kan gå rakt, spydde och fick åka till vårdcentralen där de trodde att jag hade för mycket vax och använde revaxör, de hittade inget, de kollade min trumhinna och jag hade inte hål i den, fick ta blodprover, fick hög feber men de hittade ingenting. Det var då jag fick akuttid att åka och röntga hjärnan för att de misstänkte en hjärntumör på mig. Tur nog var det inte det, men hörseltester osv fick utföras. Än idag vet varken jag, min mamma, vårdcentralen eller läkarna vad det var som var fel. Blev sjukskriven i 3 veckor av detta.
          Nu mår jag bra men ingenting av ovanstående hjälpte mig.

            Kristallsjukan. Varsågod.

      Haft problem med både bihålor och öron. Läkare skrev ut nässpray med kortison för hon trodde att allt hörde samman med svullna slemhinnor. Rhinocort finns receptfritt på apoteket, men bara på låg styrka. Hade även svårt för vissa ljud. Är inte bra än, men inte lika illa som tidigare.

        Aj då, såg inte att du redan fått samma tips ovan.

        Ja, men nu fick jag ju namnet på sprayen också. 🙂

      Prova att lägg dig på sidan med en handduk under huvet, fyll örat med olja, ligg i 10-15 minuter, lägg dig sedan på andra sidan och låt oljan rinna ut.

    Om man har varit på en dejt och ska skiljas åt, säger man att ”det var kul att träffas” och ”vi hörs”, om man inte menar det? Jag skulle aldrig säga det om jag inte menade det, men han sa det och jag vet inte om han bara var artig eller om han menade det.

    (Jag är lugn, bara tänker lite)

      Oh ja, det säger nog de flesta utan att de menar det tyvärr. Har själv sagt så för att vara artig.

        Ja har förstått på andra att det är vanligt. Men då jag själv aldrig säger så utan att mena det ställer det till det i huvudet för mig. Mina vänner funkar likadant som jag så de har samma syn som jag har på detta så därför tänkte jag kolla med andra här.

        Får se vad som händer helt enkelt. Tänker inte hetsa fram något, vet inte ens om jag ska höra av mig, har lite blandade känslor vilket kan vara både bra och dåligt.

          Jag är också en sån som kan ”slänga ur mig det” för att det låter trevligare än ett abrupt ”aa, men… hej då, rå!” :p Men låt det vila ett tag tills du själv landat i hur du känner, och är känslan då att du vill träffas igen, hör av dig bara. Vad är det värsta som kan hända? Ett ärligt nej är bättre än ett ”tänkt om jag bara vågat fråga…”, då får du ju en clean break och kan gå vidare till grönare jaktmarker på en gång utan att behöva älta eller fundera mer på just den personen. Det är också det mest effektiva sättet att skona känslorna, tänker jag, eftersom man kan börja hela och gå vidare på en gång, om det nu blir ett nej, eller kasta sig huvudstupa in i något nytt och spännande, om det blir ett ja. Så either way är det alltid bäst att våga fråga, eftersom det oavsett svar skapar bättre förutsättningar för din egen lycka i framtiden 🙂

            Hmm antar att det ”bara” är jag och mina vänner som inte säger så då? om jag inte vill ses mer så brukar jag säga typ ”Hej då ha det gött”, för det känns bäst att avsluta direkt.
            Men vi får se helt enkelt. I vanliga fall har jag en magkänsla och min magkänsla har rätt 9/10 gånger, men nu har jag ingen magkänsla alls så jag vet liksom inte om det gick bra eller nånting alls.

      Det är nog bäst att bara fråga om han vill ses igen! Om det är vad du vill såklart. Vill han inte det behöver du inte undra mer, och om han vill så behöver du inte oroa dig om det!

        Nej jag vet. Vet inte vad jag vill heller och den känslan är ny för mig och bland annat därför jag tänker på det. Men jag ska vänta lite med att höra av mig, känner i alla fall inte att jag ”förlorar” något om vi inte ses mer men lite tänkande ska allt göras?

    Någon mer än jag som har varit/ är medlem i Alexandras angels på Facebook? Var medlem där men blev blockad pga att jag la ut en print på en text jag skrivit på instagram, och det var tydligen mot reglerna. Det finns en massa regler i gruppen som alla måste följa förutom hon som har den. Hon lägger ut sin instagram, marknadsför konstiga produkter och tipsar och skönhetsingrepp. Hur som helst, är det någon annan här inne som har någon erfarenhet från gruppen?

    Någon som har tips som hjälper mot flygrädsla? Flyger utomlands första gången helt själv (är 19 år) på onsdag i ca 2h, och har nerverna utanpå redan..

      Om rädslan är extrem kan du få recept på lugnande medel, det har jag fått. Kanske inte helt optimalt om du flyger ensam och du inte har vana av läkemedlet. Risk finns ju att du blir väldigt påverkad och dåsig vilket kan vara farligt, speciellt om du är ensam på en ny plats och kanske främmande språk. Finns visserligen både milda lugnande läkemedel och starkare varianter, men alla är vi ju olika känsliga såklart.

      Vissa tar ju till alkohol för att lindra rädslan. Andra avleder sig med musik eller dator/surfplatta (spara ned en (TV-serie eller film).

      Testa att ta Postafen som är ett receptfritt åksjukemedel men som också gör dig lite trött och dåsig vilket verkar lugnande. Ett tips är också att se till att du har något lugnande som Sobril att ha ”i fall att”. Kan oftast räcka med att veta att man kan ta det i fall man behöver, långt ifrån alltid det behöver användas.

        Postafen är bra. Jag kunde tom åka buss 2 timmar på krokiga vägar.

      Jag har rejäl flygrädsla och retar mig så på de som säger sig ha det men bara tycker det är lite obehagligt. Långresor finns inte ens på kartan för mig.

      Jag har tabletter utskrivna av läkare och måste ha med läkarintyg för dem.
      Berätta för personalen hur rädd du är. Gör andningsövningar. Skatta din rädsla var 15 minut på en skala 1-10. Var så förberedd du kan (rätt kläder, ätit/druckit, flygproppar). Undvik alkohol!

      Flygrädsla är något av det mest naturliga som finns! Nästintill alla är/har varit flygrädda någon gång. Försök att se det som ”Ok” att bli nervös och rädd, och ta med dig gott om underhållning såsom böcker, filmer, spel etc. Man kan inte vara nervös eller rädd konstant i flera timmar, den obehagliga känslan går ALLTID över. Blir det för jobbigt så börja fokusera på din anding. Andas i fyrkant dvs, visualisera en fyrkant framför dig (eller kolla på något som är fyrkantigt) och tänk att ena sidan av fyrkanten motsvarar din inandning, bredsidan motsvarar den korta pausen som man gör, och den andra sidan motsvarar utandningen. Slutligen så motsvarar den sista bredsidan pausen du gör igen innan processen börjar om igen. Detta hjälper till att sakta ner din andningsrytm och lugnar ner dig.
      Berätta för besättningen att du är flygrädd och att du reser ensam, de kommer att ta hand om dig och är tränade för sådana här tillfällen!

      Slutligen så kan jag lugna dig med det du antagligen hört förr, att flyga är det absolut säkraste sättet att resa, och vi (jag arbetar som Pilot i England) som jobbar inom flyget tränas samt utbildas hårt för alla tänkbara situationer!

        Berätta för personalen så fort du kommer ombord om din flygrädsla! Jag arbetar själv som flygvärdinna och träffar ofta på flygrädda passagerare. Brukar på en gång under boardingen ta med de in till flightdeck så att de får hälsa på piloterna och småprata lite med dem – det gör faktiskt jättemycket att få kontakt med de som flyger planet och det brukar inge en liten känsla av trygghet som inte finns där annars (vi har fantastiska piloter och jag själv önskar att alla passagerare visste hur trygga de kan vara med oss!) Sen brukar jag tipsa om att man ska boka sittplats så långt fram som möjligt i flyget om man tycker turbulens är obehagligt då den känns minst längst fram i kabinen.
        Att ha med sig musik man kan lyssna på är ett annat tips, eller varför inte en intressant podcast? Vissa brukar bli tryggare ombord efter ett glas vin, men kom ihåg att det aldrig är bra att överdriva alkoholkonsumtionen!
        Personalen tar hand om dig under flygresan och tittar till dig regelbundet, lycka till och hoppas du på sikt kan bli av med din flygrädsla!

    Blev i mitt senaste förhållande smittad med herpes typ 1 (det som vanligtvis kallas för munsår) down there…
    Hade utslag 2 ggr, nu har jag inte haft några på 2,5 år.
    Medans jag var i förhållandet var detta inget problem. Men funderar nu som singel, hur gör ni som har herpes?
    Kan man ha tinder utan att folk tycker attman slösat deras tid?
    Ligger ni med ONS men använder kondom?
    Hur berättar ni för en dejt? IRL eller sms?

      Herpes är väldigt vanligt och många har det utan att smittas sexuellt.

      Ja kondom vid nya partners. Finns värre saker än herpes…

        Det vet jag och känner inte att livet är över pga min herpes.
        Har träffat ett par stycken efter att jag blev singel som jag legat med men då såklart använt kondom.

        Har mest funderat över om man träffar nån att bli mer seriös med. Och funderat på o vilket läge man ska berätta.. när ch hur liksom.
        Förstår ju att min herpes blir mer tabu just för att det råkar sitta på fiffin istället för munnen.
        Och antar att folk med munherpes sällan berättar det innan sexuell kontakt med andra ?

        Men vill va ärlig från början om jag blir seriös med någon!

      Skyddar kondom verkligen vid herpes? Jag har fått för mig att man kan få herpes (och kondylom/könsvårtor) i alla fall… Könen gnids ju mot varandra och kondomen täcker ju inte precis allt.

      Herpes smittar bara när du har blåsor. Och då ska du helst avstå från sex då kondomen bara skyddar just penis, inte huden runt omkring ??

    Vad tycker ni om Kenza-debatten för två inlägg sen? Tycker själv att det är en intressant men svår diskussion.

      Vad handlar den om? Har missat helt.

      Också missat och kan inte hitta det någonstans?

          Usch usch, fy mig för ha blivit nyfiken. Fick väldigt mycket ångest av detta. Vad hemskt för Aleks och resten av familjen.

          Ser inga kommentarer angående Kenza under det inlägget? Är de borta kanske…någon som läst som kan skriva kort vad det handlade om?

    Någon annan som gått upp mycket i vikt vid graviditeter och sen haft svårt att gå ner?

    Fött två barn relativt tätt, 2 år mellan dem, och hade helvetiska graviditeter där jag gick upp 35 kg första gången och 20 andra. Har ca 15 kg nu som sitter som berget… har ont i knän, blir trött lätt och har sjukt dåligt självförtroende då jah inte känner igen min kropp längre. Skulle vilja gå ner på hälsosamt vis men känns som jag äter nyttigt men inget händer typ!

    Tips? Kan säga att jag inte äter kött (äter fisk, skaldjur och mejerier dock) så gärna ett sätt som funkar med den kosten.

      5:2! Du äter ca 2000 kcal 5 dagar/vecka och 500 kcal 2 dagar/vecka. En bra app att bokföra kaloriintaget är Lifesum! Satsa även på att dra ner på kolhydraterna. Du behöver inte äta LCHF om du inte vill (även fast många tycker att den kosthållningen fungerar bra), men minska på kolhydraterna, det är vätskebindande!

      Jag har varierat mellan 5:2 och vanlig kaloriräkning då jag ätit ca 1200 kcal/dag.

      Du kan även räkna ut ditt energibehov (BMR), och lägg dig ca 500 kcal under det. På denna länk finns bland annat en formel för hur du räknar ut BMR http://xn--trnartt-6wad.nu/bmr-test-raknare-kalorier/
      Annars är det bara att googla ”räkna ut BMR” och välj valfri länk.

      Jag gick till dietist på vårdcentralen för att gå ner i vikt. Vi väger maten, äter 80 g kolhydrater och 100 g protein, och hur mycket grönsaker man vill. Äter mellis, äter var tredje timme för att hålla igång förbränningen. Gått ner 20 kg sen september!

      Viktväktarna är enkelt att följa, vanlig vettig mat och man svälter inte (har inte provat själv utan jag räknade kalorier, men vet folk som varit nöjda med Vv’s enkelhet).

      Träna, och håll i med det. Consistency is key! Hitta en träningsform du gillar och orkar/hinner med några dagar i veckan. Mer än så behöver man inte krångla till det.

      Byt ut mejeriprodukterna mot mjölkfria versioner, mjölkprodukter är både feta, onyttiga och dåliga för skelettet eftersom komjölksprotein gör skelettet mer poröst och bidrar till benskörhet. Lovar att det kommer hjälpa dig med vikten!

        Såg precis dokumentären ”det vita guldet” om mjök och mejeriproduktion så ditt förslag ligger väldigt högt upp på listan just nu ?

    Behöver hjälp med en intim fråga! Någon som vet vad man göra när man är öm och lite svullen där nere efter att ha legat med en kille som var lite överdrivet väl utrustad? Gör ont att sitta ner haha 🙁 Och kanske hur man kan undvika det i framtiden? Glidmedel är det enda jag kan tänka på men det tog min kropp hand om väl ändå tycker jag…

      Olivolja (låt oss tipsa alla om olivolja)! Lufta vajayjay också.

        Men olivolja och kondom är inte att rekommendera då oljan förstör latex.

          Svarade på första fråga alltså, vad man kan göra efteråt! 🙂

      Ingen aning om hur man ska undvika smärta i framtiden men det finns en salva som heter xylocain som egentligen är till för hemorrojder tror jag? Men den är iaf smärtstillande också, jag fick lov smörja för att kunna sitta ner efter min förlossning då jag sprack en del. Funka hur bra som helst och tog bort smärtan under tiden jag läkte. Borde ju funka för ditt problem just nu också

        Åh tack! Har undrat över vissa smärtstillande men tänkt att de inte är säkra att använda där, men om du använde just xylocain efter förlossning så måste den ju funka för det, så det ska jag prova!

          Tänk på att använda den i form av gel och inte salvan! Det svider som bara den med Xylocain i vit salvform…

      Skaffar barn och föd vaginalt, då blir du uttöjd.. ?

      Om det blir fler gånger tror jag du vänjer dig – så håll ut!

    Några fler som jobbar inatt? Hur går det för er? ?

      Jvligt segt skulle jag vilja påstå. Sista natten och jag hoppas det är ett bra skift framför. Känns bara som att ”alla andra” är ute på roligheter och jag är ensam som knegar. Hur går d själv då?

        Tredje och sista natten även för mig, super segt? tiden går så sakta. Inte mycket larm hittills men det kan ju ändra sig… Ja alla polare är ute och festar just nu.

      Jaa andra av sju och redan sjukt less!

      Det går bra nu! Softar, tjänar pengar, de’ e de’ jag gör tills jag d-d-dör. Och lyssnar på gamla, svenska hip hop-klassiker https://www.youtube.com/watch?v=6vfVGv-L2Qc 😉

    Hallå, på julafton hände det sjukaste som tidningar och dyl aldrig hann snappa upp. Var det någon annan än jag som såg vilken jävla cirkus det var i kommentarsfältet på Calle Schulmans Instagram? Han beskyllde bla anitha för alkoholism samt påstod att hon hade fått ett brev från socialtjänst. Blev helt chockad, dagen efter var det såklart raderat men var övertygad om att folk ändå hade hunnit snappa upp något men det stod INGENTING om det någonstans på internet.

      Jo på bloggbevakning.se

        Ooops, hoppsan. Missade det.

    Vem är det ankpungens kille liknar? Bläckvald? Kan inte sätta fingret på det…

      Å det kommer snart! En mix mellan anden i aladin och megamind.. kommer inte på vem det är

        Gru! ?

    5:2! Du äter ca 2000 kcal 5 dagar/vecka och 500 kcal 2 dagar/vecka. En bra app att bokföra kaloriintaget är Lifesum! Satsa även på att dra ner på kolhydraterna. Du behöver inte äta LCHF om du inte vill (även fast många tycker att den kosthållningen fungerar bra), men minska på kolhydraterna, det är vätskebindande!

    Jag har varierat mellan 5:2 och vanlig kaloriräkning då jag ätit ca 1200 kcal/dag.

    Du kan även räkna ut ditt energibehov (BMR), och lägg dig ca 500 kcal under det. På denna länk finns bland annat en formel för hur du räknar ut BMR http://xn--trnartt-6wad.nu/bmr-test-raknare-kalorier/
    Annars är det bara att googla ”räkna ut BMR” och välj valfri länk.

    Jag har fått en ny vän. Yaay! ? Och jag vill visa min uppskattning för henne för jag är så glad att vi hittat varandra. Har tänkt att skriva ett kort men vill ge något med, men vad?

      Hur länge har ni känt varandra/hur väl känner du att ni känner varandra?

      Till min fd bästa vän köpte jag en anteckningsbok i vilken jag skrev tre citat om vänskap och glädje på varje sida och avslutade med texten till Toy Story-låten. Hon blev jätteglad 🙂

      Har ni inte känt varandra så länge kanske det är lite väl all in, vad vet Jag, men låten från toy story är fin. Visst, inget man hittat på själv, men det är ju som att någon annan satt musik på ens känslor. 🙂

      https://youtu.be/oxAcS2hxuYA

      Beror på vad hon gillar så klart och vad du har för budget. Men jag hade blivit glad för en flaska vin, en body butter från body shop, blivit bjuden på bio, en bukett rosa tulpaner med vita ranunklar…. (vilka blommor som helst så klart, men tycker den kombon är superfin och ”vänskaplig”)

      Skrev en bra kommentar som försvann. För att sammanfatta
      Body butter
      Tulpaner
      Flaska vin
      Biobiljett

      En dagskryssning/-utflykt för er två kanske? Lite god mat, fin utsikt och tid att bara hänga och umgås. Då finns ju också tillfälle att utan avbrott/distraktioner verkligen sätta ord på hur glad du är över att ni har träffats och funnit varandra 🙂 Är sällan fasligt dyrt heller, brukar väl i snitt landa på 100-max 300 kr, mat inräknat. I alla fall om man åker från Stockholm, som tyvärr är det enda jag har koll på…

    Jag har rejäl flygrädsla och retar mig så på de som säger sig ha det men bara tycker det är lite obehagligt. Långresor finns inte ens på kartan för mig.

    Jag har tabletter utskrivna av läkare och måste ha med läkarintyg för dem.
    Berätta för personalen hur rädd du är. Gör andningsövningar. Skatta din rädsla var 15 minut på en skala 1-10. Var så förberedd du kan (rätt kläder, ätit/druckit, flygproppar). Undvik alkohol!

      Tryckte på svar på en kommentar högre upp men hamnade tydligen helt fel!

    Har någon annan noterat signaturen ”O” i BB:s kommentarsfält? Tror ni att det är Odd? Alltid så syrliga kommentarer. Ikväll hade signaturen kommenterat något i stil med att ”ingenting är naturligt i Bellas värld nuförtiden” samt signerat med ”han”. Nu senast jag kollade var den kommentaren borttagen? Är det verklig så infekterat mellan dem?

      Allt är möjligt men tror också bara kan vara ett troll som försöker få folk att tro att det är Odd, för dramats skull

        Säkert Bella själv som är ”o” och vill
        skapa drama..

          Tröttsamt med alla dessa pikar mot BB.

          NEJ, jag läser inte henned blogg.
          NEJ, jag gillar inte BB.
          NEJ, jag jobbar inte för henne eller är släkt/vän med henne.

    Är det någon som har tips om hur man förvarar kläder och textil i ett kallförråd på bästa sätt? Jag har fått för mig att det kan bli mögligt och äckligt om man bara lägger kläderna i en plastpåse till exempel.
    Någon som vet? ✨

      Vacum-packa kläderna vetja!

      Hur kallt är kallförrådet? Vi förvarar en del saker i en del av garaget. Under den kallaste delen av året så är garaget +10 grader, sommartid är det ca +20 grader. Om det däremot är närmare nollgradigt eller minusgrader så skulle jag nog inte enbart förvara kläder/textilier i en vanlig kartong eller plastpåse.

        Det är nog runt nollan där inne tyvärr. Ska kolla på vakuumförpackning!

    Är det någon som har koll på bolån?
    Vi har precis flyttat till Sverige efter flera år i Spanien. Jag har 2 barn och är mammaledig just nu, min man har fått jobb med normal lön. Är det mission impossible att få lån i dagens läge? Hur gör man ens? Bokar möte på banken och sen? Vad ska man ha med sig? Haha! *ingen koll*

      Vi har bolån via icabanken nu då vi fick lägst ränta där. Då gör man en preliminär ansökan via deras hemsida så kontaktar dem dig sen. Sen när ni har lån finns det en sida som heter mittbolån som typ förhandlar räntan åt dig och jämför då med alla banker gratis är det.

      Dom kollar på era inkomster och hur mycket ni kan lägga i kontantinsats så får man lånelöfte så ni vet hur mycket ni får låna. Sen är det väl bara att börja leta boende och buda och hoppas att ni hittar nåt som passar er smak och ekonomi

      Ring banken och säg att ni vill boka en tid för diskussion av bolån. Passa på att fråga om du behöver ha med dig något eller om du behöver förbereda dig på något sätt.

      Jag har för mig att jag bara hade med mig mitt anställningsavtal (som bevis på min 100% tillsvidaretjänst). I övrigt hade ju min bankman (Handelsbanken) tillgång till min banksida. Där kunde han se översikten på vilka konton jag har och alla mina transaktioner, lönen etc.

    Bästa tips för att gå ner mycket i vikt fort?

    Juica klarar jag max 1 vecka och det ger baa 4-5 kg viktnedgång, så gärna tips på annan ”metod” att kickstarta med!

    Sen ver jag såklart det skall vara långsiktigt, balanserat osv.. men har man 20kg att bli av med måste nått drastiskt hända för att komma igång!

      Jag skriver samma här som jag skrev till personen som sökte tips för viktnedgång efter graviditet:

      ”5:2! Du äter ca 2000 kcal 5 dagar/vecka och 500 kcal 2 dagar/vecka. En bra app att bokföra kaloriintaget är Lifesum! Satsa även på att dra ner på kolhydraterna. Du behöver inte äta LCHF om du inte vill (även fast många tycker att den kosthållningen fungerar bra), men minska på kolhydraterna, det är vätskebindande!

      Jag har varierat mellan 5:2 och vanlig kaloriräkning då jag ätit ca 1200 kcal/dag.

      Du kan även räkna ut ditt energibehov (BMR), och lägg dig ca 500 kcal under det. På denna länk finns bland annat en formel för hur du räknar ut BMR http://xn--trnartt-6wad.nu/bmr-test-raknare-kalorier/
      Annars är det bara att googla ”räkna ut BMR” och välj valfri länk.”

      Detta är visserligen inte en kickstart, men äter du omkring 1200 kcal/dag så kan du tappa 0,5-1 kg/vecka. Det gjorde jag i alla fall (hade 25 kilos övervikt, BMI på 31 = fetma).

      Spinning 3 dagar i veckan, bra för hjärtat och du går ner i vikt fort.

        Jag har spinnat i ett antal år och kan säga att man inte går ner i vikt av själva spinnandet. Ge inte felaktiga råd.

      Och jag skriver också samma som tidigare…
      Hehe…
      jag tog kontakt med vårdcentralens dietist och har sedan 4e sept vägt maten och ätit mellis för att hålla igång förbränningen. Första två veckorna var sega, sen har jag varit mätt hela tiden! Tränat 2-4 ggr veckan.
      Gått ner 20 kg.
      Tyckte det var sjukt pinsamt först att ta kontakt med dietist, men var bland det bästa jag gjort. Dels bra tips, men också mycket motivation då man har invägningar. Lycka till!

      Ok, två okonventionella tips då, men jävligt effektiva båda två:

      1. Tjack. Dock dumt om man inte sedan tidigare har erfarenhet av substansen och vet hur man bäst ska dosera och hantera den för bästa resultat. Dock som sagt jävligt effektivt, men ej att rekommendera om du ej använt det förut.
      2. Vattenfasta. Renar både kropp och själ! Kör inte för länge bara 🙂

    En fråga: har någon gått från sambo till särbo och trivts bra med detta?
    Jag och min man funderar på att göra detta, då han kanske har fått ett drömjobb i göteborg och jag pluggar i växjö på ett 5årigt program (4 år kvar). Jag kanske kan byta senare till gbg men den möjligheten är ej 100% säker. Vi har varit tillsammans i 6 år, har inga barn och trivs bra allmänt. Jag har blandade känslor kring detta, men känner ändå att det borde gå. Jag pluggar så mitt schema är flexibelt och han kommer också jobba 3 dagar i veckan. Känns som att vi skulle kunna ses mycket. Men jag vet inte. Blir man inte väldigt van vid att vara själv? Tappar man inte känslorna? Det är 3 timmar med tåg mellan oss. Vi är 30ish. Vad är era erfarenheter av det? Ok att berätta dåliga också, hehe. 🙂

      Har inga egna erfarenheter, men känner ett par som blev särbos under ca 3 år på grund av att den ena ville plugga ett program som bara fanns som närmst i en stad 40 mil bort. De träffades på helger och under lov o dyl. Verkar inte som att de har haft några större problem (är visserligen inte så inbiten), men nu i somras så flyttade de ihop igen. Så kärleken har hållt trots allt =)

      Jag och min (numera fd) sambo har ganska nyligen blivit särbos. Han har haft det lite tufft i livet just nu och kände att han ville vara mera för sig själv. Jag jobbar mycket och väldigt långa dagar så håller mig sysselsatt, blir alltid lite extra mysigt när han kommer över till mig. Dock känner jag mig ibland ensammast i hela världen, mest av allt vill jag att han ska vara här hela tiden så allt är ”som vanligt” och vill inte tjata på att han ska komma hit när han behöver space.

      Något som ändå är positivt är att jag börjar uppskatta min egen ensamtid, försöker njuta när jag är själv. Men ja, ibland känner man sig riktigt ensam.

      PS sorry för otydligt svar…

        Nej, inte alls otydligt. Det är där jag är också. Ser massa bra med det – vi har varit ganska mycket hemma båda två och jag känner mig så osjälvständig just nu. Vill verkligen investera i mig själv mycket mer. Det jag är mest rädd för – att det kommer kännas för bra haha. Nej, men lite så att vi kommer skaffa oss liv på var sitt håll. Planen är inte ens att bo i göteborg. Vi tänkte mer skåne…så hoppas att vi kan flytta ihop senare igen. I nått hus i skåne 🙂 tack, förresten!

      Jag och min kille träffades i Lund när vi båda pluggade och sedan hade vi distans i 3 år när vi båda bodde på olika håll i Europa och sågs ungefär en helg i månaden. Det var verkligen inte smärtfritt men det gick på något sätt ändå. Vi bodde sen ihop i ett år och sen flyttade jag till annan ort för att jobba, och det var verkligen mycket jobbigare när man bott ihop.

      MEN jag vill verkligen säga att det är värt det för oss, trots att det ställt relationen på sin spets (”är det värt att kämpa för?”) och det kräver mycket arbete för att få det att fungera. Jag har blivit mer självständig av det och lärt mig mycket om mig själv och den styrkan har också gett oss en starkare sammanhållning på något sätt!

        Jag vet inte ens varför jag oroar mig. Även om det är distans, är det fortfarande bara 3 timmar och ingen av oss kommer ha 8-17 jobb heller. Så vi kan säkert ses spontant med. Inte dyrt heller, 200kr med tåget typ. Jag tror att oron kommer ifrån mina värderingar (”sanningar”) när jag var yngre. Tänkte -aldrig skulle jag riskera ett förhållande. Men nu inser en att det är så mycket mer man vill ha. Dvs. investera i sig själv. Så ovant bara. Tack för att du delade med dig!

          Sen är det naturligt för människan att oroa sig för ”det okända”. Våra hjärnor är kopplade så att de inte gillar förändringar, eftersom det för hjärnan är synonymt med osäkerhet, och hjärnan vill bara ha trygghet. Det är därför vi också stannar i situationer vi inte riktigt trivs i, t.ex., eftersom vi upplever en större trygghet i att åtminstone veta vad det dåliga är, än att slänga oss ut i något vi inte alls vet vad det innebär. Så låt inte oron stoppa er, den är bara där för att våra hjärnor helt enkelt funkar så 🙂

          Jag veckopendlade med 4,5 h avstånd och tyckte det gick bra 🙂

      Hej! Har absoluta inga erfarenheter av detta så vet inte hur stort värde mitt svar egentligen har, men jag säger kör i vind!
      Livet är för kort för att inte ta chansen till att göra saker (förutsatt såklart att man vill göra det), jag tycker nog inte att ett förhållande ska stå i vägen för det. Man vet ju ändå inte vad som kommer att hända i framtiden, vare sig med förhållandet eller förhuvudtaget. Jag tror såklart dock att det kan gå, definitivt, men att det i perioder kan bli jobbigt, det är nog bra att ha i åtanke.
      Jag hoppas att allt går bra hur som, hur ni än väljer att göra!

        Ja! Så känner jag också. Jag är såå nöjd med min utbildning. Känner att jag hittat mig själv. Så jag måste unna honom också den känslan, dvs att han trivs i sitt jobb! Och vårt förhållande har redan prövats på olika sätt, t.ex. har han varit deprimerad i 3 år, vilket vart otroligt slitsamt. Men vi stannar ju kvar med varandra 🙂 känns tryggt ändå, tänker jag. Bara så nytt. Men..kanske nyttigt även? 🙂

      Min situation liknar din. Ibland kan jag känna mig ensam i veckorna när vi inte ses, men det är fint att få sakna varandra lite. Jag tycker också att det blir mer ”quality time” när vi ses.

        Enligt planen ska vi ju ses ganska ofta och länge? Kanske 3 nätter varje vecka att sova ihop. Låter helt ok. Sen vet jag inte hur det kommer att kännas. Och ifall vi inte kommer att tröttna på resandet. Kanske också dumt att ha alla helger bokade för honom och att inte då investera i nya vänskapsrelationer (ny i växjö), som kan uppstå med t.ex. klasskamrater på helgaktiviteter. Men ja-kvalitetstid hoppas en på 🙂

    Blä… just bråkat med min sambo. Legat i luften hela dagen men bröt ut nu och det hade inte varit ett bekymmer om det inte bröt ut gällande vårat sexliv.
    Vi har väl sex som minst någon gång i veckan och brukar testa lite olika saker och jag tycker vi har det överlag bra men fick höra att jag är så dålig på att ta initiativ och att allt låg på honom annars blev det inget typ. Vet inte ens vad jag vill ha för svar känner mig bara rutten för det är så känsligt ämne och känner mig bara osäker nu och vet inte hur jag ska kunna ta initiativet nu när jag känner mig osexigast i världen.
    Hej hopp

      Jag och min kille brukar bråka om det emellanåt också. Han tycker jag aldrig tar initiativ, när jag försöker förklara att jag oftast inte är spontant sugen utan måste bli uppkåtad först genom förspel, så det blir en ond cirkel liksom då han inte tycker att initiativ till förspel är initiativ till sex. Fattar inte att killar är så tröga ibland

      Usch. Så utsatt situation att bli kritiserad i. Synd att han inte kunde vänta till senare att dra igång ett gräl. Är det nåt speciellt som ligger bakom att ni har gått som katter kring het helt idag? Hoppas det löser sig! Är ju ganska vanligt att man bråkar ibland.

      Vad tycker du själv? Låter du ibland bli att ta initiativ för att du är osäker eller hinner han alltid före? Eller har du helt enkelt mindre lust? Alla tre sakerna är ok och ingenting att bråka om, man kan inte bråka sig till ett fungerande sexliv utan försöka prata respektfullt och på ett schysst sätt om det. Det är väl ingen som blir pepp på att ta initiativ till att närma sig någon som är arg på en? Försök att ta upp ämnet igen när ni är lugna och vänner och se vad exakt han menar och förklara att du blir osäker när han använder det i ett bråk.

        Hmm det är nog en kombo kanske men jag skulle säga att han hinner oftast före. Sen är jag kanske osäkrare så är nog lite bekväm med att han tar första bollen och slipper då bli ”nobbad” liksom.
        Men hade inte haft något emot att en kommentar om detta kom en en diskussion om att genuint lösa det men att ta upp det under ett bråk kändes som ett slag under bältet bara ?

      Känns ju inte som att du fick speciellt mkt taltid i grälet. Hoppas ändå att det inte var så! Du är ju inte rutten och det är snarare ruttet av hnm om du känner så nu i efterhand =(. Hoppas ni kunnat prata ut då grälet lagt sig. Är du sugen på hnm ta initiativ, Du är ju inte osexig bara för att era drifter ligger på olika plan. Och sedan…vem fan blir på hugget av att höra man inte bjuder till? Inte jag iaf..

    Jag stör mig så på blondinbellas ruta när man klickar sig in på bloggen. Det står nått i stil med ”vill du läsa bloggen som tidigare?” Sen kan man endast trycka på okej. Gör man inte det så följer rutan med ner! Vilket syfte fyller den? Känns så fruktansvärt onödigt.

    Fasiken ändå Camcam, vad fint det vore om svaren till förste-kommentarer gick att fälla in och ut. Speciellt här i öppet spår skulle det göra susen? i övrigt börjar din nya blogg bli jäkligt fin nu! Well done!

      Det vore bra om man också kan ogilla en kommentar om man först gillat den och sedan ångrar sig.

    Min mamma (drygt 60 år, ej pensionär än) har blivit sjuk senaste tiden. Högt blodtryck, högt kolesterol, dålig ämnesomsättning (hypotyreos), inte diabetes än men sockervärdena (långtids och vanliga snabbsockret) ligger just på gränsen till diabetes, viktuppgång (hon har alltid varit stor men nu har hon fått riktig bukfetma), lederna är dåliga – främst handleder och knän. Hon har epilepsi sedan tidigare (huvudtrauma efter bilolycka för ca 20 år sedan) men har varit anfallsfri väldigt många år nu, är ej aktuellt att byta läkemedel eller dos då hon fungerar i princip som vanligt.

    Många värden är dåliga och hon börjar vara i dåligt skick kroppsligt. Hon frågar ofta vad hon ska göra för att må bättre, för att få bättre blodtryck och för att slippa börja med diabetesmediciner/insulin. Jag ger henne tips på kostråd, hemsidor på nätet, boktips etc. Men det verkar som att hon inte tar till sig något. Hon är inte intresserad av motion och hon äter fortfarande vitt bröd, pasta, snabba kolhydrater etc. Tipsen hon fått från sjukvården (som är ungefär samma som jag gett åt henne) verkar inte heller gå in – ändå blir värdena bara sämre och sämre.

    Hur ska man kunna motivera henne? Alla barnen är utflyttade sedan länge, så det är bara hon och hennes sambo som bor ihop. Jag vet inte hur mycket han stöttar henne till förbättrad livsstil dock.

      Tyvärr går det inte att motivera den som inte vill bli motiverad =(. Kanske hon känner att det ”gått för långt” att det inte går att svänga längre? Finns det depression i bagaget som kan påverka motivation? Du har gjort vad du har kunnat. Svårt när det är ens egen mamma.

      Kanske går det att snacka ihop sig med sambon lite istället? Utgår ifrån att de äter mat ihop och att många av inköpen till kyl och frys också är gemensamma, så där kanske sambon kan steppa upp och försöka styra valen i en mer hälsosam riktning? Kanske att sambon börjar laga mer mat och då testa nya, mer hälsosamma recept? Eller att sambon fixar gurk- och morrosstatvar med dip istället för chips till fredagsmyset, föreslår chiapudding och smoothie istället för rostmackor till frukost etc. etc. Att sambon skapar förutsättningar och pushar för bättre val utan att det ska bli ett jobbigt måste, utan bara en trevlig, kulinarisk upptäcktsfärd. Typ, haha. Du fattar säkert vad jag menar 😛
      Det är aldrig kul med förändring när man upplever att andra tjatar på en, då blir man lätt barnslig och sätter sig ofta på tvären och går emot ”bara för att”, men kan man smyga in bättre vanor genom att sambon tar mer ansvar och för in nya, bättre matvanor utan att göra en grej av det, då kommer förändringen av sig självt, utan att din mamma ens behöver tänka på det eller ta ansvar för det. För det tror jag också kan vara en stor bromskloss för många – den ibland överväldigande känslan av att behöva ta ansvar. Det är så lätt hänt att man ser hela uppgiften och blir helt knockad, oförmögen att bryta ner den i mindre, hanterbara bitar, och där kommer sambon in. Genom att ta mer ansvar över maten som konsumeras i hushållet lyfts den bördan från din mammas axlar, och då kommer hälsa på köpet, både i form av bättre kostvanor, och i form av mindre stress och press på din mamma. Det ska vara kul att äta gott och nyttigt, och det är det också, men det blir inte det om allt man kan se bara är massa måsten.
      Så, sammanfattningsvis: Gör det gott och kravlöst för din mamma att göra bra val! Människan, särskilt i de stunder då hon saknar motivation, följer naturligt minsta motståndets väg så gör det enkelt, och gör det gott! 🙂

    Nä va fan, om man skulle ta och dra till Orsa och stalka Kalle Moreus. Mannen är ju en suverän musiker, gillar katter och god mat samt det bästa av allt har HUMOR. Undrar om han törs låna ut snöskotern. Behöver ju inte tala om att sist jag körde var på 80-talet.

    Jag känner mig vilsen och olycklig i mitt förhållande. Hur länge ska man stå ut och hoppas att det blir bra? Känner mig så ensam just nu..

      Beror på vad det är som saken gäller. Annars tänker jag att det beror på hur länge ni varit tillsammans?

      Ta upp det med din partner, ingen mår bra av att saker inte ör som det ska. Finns det något ni kan göra åt saken eller känner din partner likadant? Lycka till ❤

        Tack för svar ❤️. Vi har varit tillsammans i fem år. Jag känner att jag har utvecklats och blivit en annan person än när vi träffades, känner mig inte så kär längre (tänker ofta på andra osv), men har samtidigt svårt att tänka mig ett liv utan honom. Känns lite krisigt just nu.

          Om han hade känt samma som du vad hade du velat att han gjorde & sa till dig då?

    Hur talar man om för en tjej att man inte är intresserad av henne? Finns inte ett uns intresse av att ha ett förhållande med en tjej. Slängde ut min karl för ett tag sen och hon tror att det var för hennes skull. Har inte gjort något för att visa intresse för henne. Hon ringer smsar och väntar efter jobbet. Har gång på gång sagt att jag inte vill ha henne i mitt liv. Vad gör jag?

      Det här kanske är lite galet men slänger ut det ändå..

      Säg exakt så här, ”jag är inte intresserad av dig”. Jag vet, låter helt knäppt med det kommer att funka.

      Knepig situation när du redan pratat med henne. Hur kom du i kontakt med henne från första början? Konstigt att ragga på någon som är hetero.

        Vi har gemensamma bekanta. Och sen jag blev singel har hon pö om pö kommit på fika och velat umgås. Jag har talat om för henne att jag inte är intresserad. Men det verkar inte ”gå in” . Har precis skickat ett svar till henne (sms) att jag inte vill att hon hör av sig mer. Får se vad som händer.

          Hoppas det hjälper. Jag får känslor av obehag vid tanken på att ha det som du beskriver. Trampa på folks integritet, usch!

    Era bästa tips för att bli mer minimalistisk? Har så mycket prylar jag aldrig använder, men får någon typ av knäpp separationsångest när jag börjar rensa och ska försöka slänga/skänka. Hur gör ni?

      Är precis likadan tyvärr. Kan vara helt värdelösa grejer, men vill ändå behålla. Handlar inte om snålhet utan rent känslomässigt. Lättast för mig är att ge bort något direkt till en person som behöver det. Ge bort utan mottagare är värre. Älskar katter och har gett bort en del till loppis för att rädda de stackare som inte har något hem. Så tänk ut en mottagare och börja lite smått.

      Ta foto på sakerna så har du bevarat minnet av dem utan att ha själva prylen som tar plats.

      När jag väl har rensat måste jag direkt åka och lämna bort sakerna, annars tar jag bara tillbaka dem.

      Kolla på klipp av folk som kör Kon Mari metoden på Youtube. Man blir sjukt inspirerad.

    Alltså.. Finns det någon sjukvårdskunnig läsare som kan hjälpa mig? Jag har en navel (inåtgående/djup) som då och då vätskas från ingenstans, oftast är det inga problem mer än lite störande, men nu är den riktig röd och infekterad och har varit så i över en månad nu.. Jag har varit till läkare men inget de har rekommenderat har hjälpt (sårtvätt, salva, svampmedel, antibiotika) och inte heller kan de ge några svar till varför.. Och varje gång jag tror naveln håller på att bli bättre så blir det värre och det vänder från en dag till en annan.. Jag har inga problem annars och det är inte så att det är smutsigt eller fuktigt i navel, pillrar inte överdrivet däri heller så ja.. Kan man ha läckage från insidan? Tänker då naveln går inåt.. Är det någon som allmänt kan komma med förslag eller tips/råd? Kanske nån som liknade har besvär/problem? Tacksam för svar oavsett 🙂

      Jag hade stora problem med min navel som barn. Jag hade en fistelgång och fick opereras. Periodvis krånglar den än idag men är mycket bättre nu jämfört med hur det var som barn.

        Hur kom dom fram till att det var en fistelgång? Är det något som kan utredas eller upptäcks det av en slump bara? Skönt att höra att din navel är bättre idag ändå, kan tänka mig att det känns bra 🙂

      Tvätta rent morgon och kväll med saltvatten!

        *koksalt menar jag såklart

        Tack, ska prova och se om det hjälper 🙂

    Nån företagare här som fått hjälp av Almi? Har pratat med de att gå in och hjälpa mitt bolag (inga papper skrivna eller så mest muntligt bara) och fick mail från handläggaren där att jag skulle maila organisationsnumret (har startat nytt bolag och köpt mitt gamla av mg själv) så skulle hen lägga upp en kredit där.

    Vad betyder lägga upp en kredit på organisationsnumret? Vi har inte ens pratat belopp, jag har bara sagt ”ca 300 tusen”. Är så nyfiken och det är ju helg nu så kan inte ringa och fråga!

      Oklar fråga blev det men tänker om någon förstår vad handläggaren menade? Kommer företaget få pengarna bara sådär? Har aldrig tagit in pengar utifrån innan utan bara använt egna/företagets pengar tidigare :p

        Du får väl en kredit på 300k som du kan utnyttja hos dem. Krediten står på företaget och antar att du får betala ränta på krediten. Om du har enskild firma kommer krediten vara knuten till dig personligen och har du aktiebolag är den endast knuten till själva företaget.
        Det är allt jag kan bidra med utan att ha tagit någon företagskredit via Almi eller annat bolag 😉

          Förtydligande, du får betala ränta på det belopp du utnyttjat av krediten ?

          Men alltså går det sådär lätt? Jag hade förväntat mig stenhårda förhör, visa upp försäljningsstatistik osv. Vi har bara pratat och de var förvisso imponerade över hur långt jag kommit (är alltså inte i uppstart utan ska expandera). Men känns sjukt att det är enda som ska krävas för att jag ska få 300k.. man är personligt ansvarig för 10% av lånet, det är allt man behöver betala tillbaka om det går åt skogen 🙂

    Cancan, hoppas att detta inte försvinner i mängden, har designönskemål efter Öppet Spår:

    När det blir många svar blir det till slut 1 ord per rad (exempelvis första diskussionen om amning vs flaskmata), åtminstone på mobil! De problemen fanns inte på NG

    En ”ta mig till botten”-länk hade inte varit fel heller, blir ett himla skrollande

      I second that! Längstnerknapp!!!

      Yes, jag har skickat det till min tekniker. Tack!

    Har du sett Bellas spabild från Köpenhamn? Det ser ut som att hon gjort ett boobjob!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.