Att dra saker till sin spets

Jag kan hålla med om att det här översta inlägget inte formulerades på bästa sätt. Jag upplever det som både respektlöst, förminskande och ignorant men sist jag kollade så var det inte olagligt. Beklagligt – ja men olagligt – nej.
På samma Facebooksida som originalinlägget publicerades finns nu ett nytt inlägg där innehavaren beskriver vad hon utsatts för de senaste dygnen.
Hatet har fullkomligt sköljt över henne och det är sannerligen en smula ironiskt att många av meddelanden är skriva av högerextremister som använder sig av uttryck som ”Hell Seger” och rasistiska tillmälen baserade på skribentens hudfärg, när ”brottet” hon ska ha gjort sig skyldig till är att ha förminskat ett besök på Auschwitz.
Jag tänker att en trivialisering av koncentrationslägren och den utrotning som skedde där borde vara helt i linje med högerextremismen så jag förstår verkligen inte vad de klagar över.

Intressant att notera är även att det ”brott” som den här kvinnan anklagas för – att uttrycka sig olämpligt och förminskade om koncentrationsläger – inte ens är i närheten av det hon nu själv utsätts för.
Jag tycker själv att hennes originalinlägg är under all kritik och att hon sannerligen trampade i klaveret med sina formuleringar, men att hon nu utsätts för saker som är hundra resor värre än det hon själv publicerade är skrämmande.
Det hon publicerade var opassande och olämpligt – ja, och förtjänades att nagelfaras – men det hon nu själv utsätts för är både olagligt och skrämmande.

Hur tror ni de här människorna tänker när de utsätter henne för rasistiska och nazistiska tillmälen som på intet vis är i paritet till det hon anklagas för?

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja folk går i taket för minsta lilla nuförtiden. Att läxa upp och trycka till verkar vara 2000-talets nya folksport vilket rimmar med ökningen av fetma och övervikt – denna aktivitet bedrivs med fördel i samband med chips-och läskintag framför datorn.
    Att fokus efter ett klumpigt inlägg snabbt byts från pudlande mot offerallstickande efter verkliga och/eller påhittade hattirader är en annan ihållande trend som inte visar några tecken på att klinga av.

    Tycker inte att hennes ursprungsmeddelande är konstigt alls. Har själv varit till Auschwitz och andra koncentrationsläger, och det är ju inte alls samma sak som jämförelsen med en nylig skolskjutning. Herre gud, ja verkligen att dra saker till sin spets. Om en åker till Krakow och är där i några dar så går en ju inte och konstant sörjer alla offer för förintelsen ”bara” för att en ska åka till ett koncentrationsläger en av dagarna? Herre, gud.

      En åker inte till Krakow, *man gör det..
      Man av fornnordiska ’maðʀ’, ”människa”, av urgermanska ’mannaz’, människornas runa i den 24-typiga germanska Futharken, som står för deras sammanhållning och beroendeställning till varandra. Ytterst antingen av protoindoeuropeiska ’mánu-’, ”person”, eller ’men-’, ”att tänka”. Sluta upp mer tramspronom ni tror behövs, för att ni kan för lite historia. Suck.

        Men jag vill inte gynna en patriarkal struktur och skriver/säger som så många andra istället >en<. Gilla läget för fan, du är fri att skriva hur du vill men ska inte diktera villkoren för oss andra. Dessutom kan jag inte alls för lite historia, mvh nån med kandidat i historia men etymologi däremot är inte min favvosyssla. Du tycks blanda ihop de olika arenorna nu.

          Lame.

          Intressant att du tycker man överreagerar om man blir kränkt över politikerns ursprungliga kommentar, men själv överreagerar du verkligen över användandet av ordet man i denna bemärkelse. Ibland har samma ord olika betydelser och ordet man i detta fall har ju inget att göra med det manliga könet.

            Jag har inte överreagerat någonstans Ida, utan svarade bara lugnt på personen i fråga som raljerade och menade att jag hade fel (när jag inte har fel). Vi är många som inte vill säga ”man” och då kan ni acceptera det bara. Diktera inte bu eller bä, vad som är rätt och vad som är fel kan inte ni bestämma år 2018. Punkt slut!

              Vad som är rätt och fel är dock fastslaget i det svenska språket och ingenting som du bara kan bestämma dig för av ideologiska skäl. Vill du säga fel har du naturligtvis rätt till det (dock ingen rätt att slippa bli ifrågasatt).

                Det svenska språket är och har alltid varit plastiskt. Hen är nu med i SAOL och en kommer också snart att vara det. Misströsta då! 🙂

                  Det är naturligtvis möjligt 🙂 i dag är det dock inte så.

        New world order osv…

    Tänker att en studieresa till Auschwitz inte borde kombineras med SPA. Bra att hon får kritik men förstår mig inte på folk som kör hatdrev. Hoppas att SPA-biten uteblir och att de fokuserar på att lära sig mer om förintelsen, förstår helt ärligt intevarför det ska behöva kombineras med SPA.

      Men alltså, varför inte gå på SPA eller konstmuseum eller whatever under de andra dagarna? När jag var på studieresa till Auschwitz var vi också till Wavel, Saltgruvan och så en dag med shopping på samma resa. Måste varit en stor synd att vi inte var deppiga hela resan. Lära sig om förintelsen gör de nog både innan och under resan vilket som.

        När jag var på besök i Dachau så sa guiden att de tyska skolbarnen som åker och besöker ett förintelseläger/koncentrationsläger varje skolår i princip har lägerbesök på förmiddagen, sedan lunch och på eftermiddagen museumbesök på typ konstmuseum eller dylikt på eftermiddagen.

        När jag var med min gymnasieklass på ett sådant studiebesök så gick hälften av tjejerna på nattklubb på kvällen, det är väldigt olika hur man hanterar det.

      Om man är upprörd över det så är listan lång med folk man ska skälla på. Tyckte varenda turist jag pratade med i Krakow varit på koncentrationslägret (utom vi), men visst gick de ändå ut och gjorde trevliga grejer under resten av sin resa.

      Vad är egentligien syftet med att göra separata resor för hemska upplevelser och trevliga? Det verkar himla märkligt… gäller det i alla andra löner också, att om man besöker en plats Med minnesmonument eller liknande ska man ”av respekt” inte göra trevliga grejer resten av resan? Inte många som skulle investera semesterkassan i att besöka koncentrationsläger.

      Eller hur?
      Jag hoppas verkligen inte att de som besöker Ground Zero när de är i New York kombinerar resan med att gå på bar / restaurang / konsert / teater / varuhus / museum / klubb / fest – sååååååå respektlöst!
      Eller att folk som besöker minnesmärke för tsunamin i Thailand också badar / äter gott / snorklar eller får massage på samma resa – vore ju helt fruktansvärt!
      Och tittar man på Triumfbågen när man är i Paris, minnesmärke för de miljontals som dog under första världskriget, så får man ju absolut inte roa sig sen! Inget vin, shoppande eller caféhäng här inte!

    Koncentrationsläger, duschar, spa – tja, är man historielärare bör man kanske vara lite mindre … historielös.

    Ser att även Lady Dahmer kör kombon bad & hat i senaste inlägget (”Män som har tillgång till offentliga utrymmen förstör för alla”). Förstår mig inte på alla människor som sitter och hatar hela dagarna …

      Vänta vänta, så eftersom gaskamrarna hade duschar i taket kan hon inte duscha under resan alls då för det är en historielös handling eller? ???

        När vi var på Auschwitz för några år sedan så var det så varmt att han riskerade att tuppa av av värmeslag och då monterades det upp duschar utanför så att besökarna kunde svalka av sig. Det kändes ytterst märkligt med tanke på hur duschar användes på koncentrationslägret.

      Kan bero på att det var män på badet – och män stör och beter sig illa. Handlar inte om att man sitter och ”hatar hela dagarna” utan att man lyfter ett problematiskt beteende hos män. Hade dem betett sig hade det inte funnits något att skriva om.

    Isabellas senaste bild i baddräkt bekräftar bröstoperationen, som hon aldrig har berättat om. Det stör mig inte att hon har fixat brösten, de är sjukt snygga! Men vad det stör mig att hon har pratat så mycket och länge om det naturligt vackra idealet och att hon hellre dör än att lägga sig under kniven. Hyckleri som vanligt?

      Bilden finns att se i Instagram-story. Den lades upp för 20 timmar sedan

      Hon kanske bara inte VILL berätta? Har ändå absolut inget med dig att göra ifall hon gjort det eller inte. När sa hon att hon aldrig skulle lägga sig under kniven, 5-10år sen? Får man inte ändra sig?

      Har kommenterats om detta under varje inlägg här inne nu i princip…Vad är grejen med att bry sig om Bellas tuttar?

      Men lägg av nu, jag är gay och är mindre tuttfixerad än vad folk här är. Ta en print och kolla på hennes bröst om du vill, men lägg ner tjatet. Hennes kropp, hennes beslut. Har hon ändrat åsikt… OCH??? Vem vet hur hennes bröst såg ut efter två kids? Hon kanske vantrivdes? Ville inte ha sex? Hon kanske har haft cancer eller annat som gjort att hon behövt operera? Vem vet? Så tröttsamt att kvinnor ska behöva försvara sina val över sina egna kroppar. Vill hon prata om det lär hon göra det

        Vi vet att du är gay. Du har sagt det så ofta att det är det enda jag förknippar ditt namn med.

          Eh va? Vilka vi? Jag läser denna blogg och dess kommentar dagligen och har gjort det länge. Jag visste inte att Em.e ör homosexuell.

          Anonym: Konstigt att det enda ur EM.e’s väldigt vettiga kommentar, som du fastnade för, var hennes sexuella läggning och det faktum att du redan visste.

          Jag är här inne dagligen och har inte heller snappat upp hennes sexuella läggning.

          GAY GAY GAY GAY GAY GAY GAY. Stör det dig anonym? Skriver väl det när jag anser det relevant för mig, ungefär som folk skriver ”Jag är mamma” när det är relevant i deras kommentarer i inlägg om barn. Skulle nog förknippa dig med saker också om du hade haft ett namn, men det är tryggare att kommentera som anonym va? 🙂

            Du är fortfarande anonym trots att du skriver Em.e? Ge mig ditt personnummer så kan vi tala om hur tuff du är som inte är anonym. Så jag kan skriva att jag heter Stina, det säger dig inte ett skit men ändå tror du av nån anledning att jag inte är anonym längre? Ditt sågspån.

              Snacka om att missa poängen helt

                Googlade em.e+bloggbevakning+gay.. fick rätt många träffar ??

                  Vad spelar det för roll? Det är inte jag som har problem med det? Jag förklarade ovanför varför jag kommenterar som jag gör när jag kommenterar, utgår från mig själv och egna erfarenheter, precis som de flesta gör

                  Öh svarade men det bara försvann. Vad spelar det för roll? Stör inte mig, jag förklarade ovan hur jag tänker när jag kommenterar. Skäms inte över min läggning heller, ni får gärna koppla ihop mitt användarnamn med min läggning

        Eller hur. Folk är sådana spån…suck.

    Fantastiskt konstigt resonerat av folk som blir sur över det där. Vadå historielöst? Hon åker väl främst till Krakow, sekundärt till Auschwitz-Birkenau?

    SO-lärare och kan inte ens stava till Oświęcim/Auschwitz

    Konstigt att dagens ungdomar inte kan skriva med såna lärare….

    En sån där korkad och farlig människa vill jag INTE se i våran regering…

      Haha ”korkad och farlig”? Dra ner växlarna va.

      Och du då, som googlade fram korrekt polsk stavning ska väl inte fäktas så stolt.

        För övrig info så kanske jag inte är helsvenne och kan kanske tala och skriva på andra språk än Svenska, Tyska och Engelska… 😉

          Okej, du duckade att svara. Kan du snälla berätta varför du anser denna person vara korkad och dessutom farlig.

            Ptja, är man lärare har man en läroplan, och det ger självklart ett mer seriöst intryck om man kan stava till det man ska undervia om. Så svårt är det inte att googla, så att ens elever slipper. Det är ju liksom lite det lärarrollen går ut på………..

              Återigen en duckning och ett reellt bortledande från frågan. Frågan som var sprungen ur ditt påstående att någon är korkad och farlig.

          Inte konstigt att du stavar bättre på ett språk du behärskar.

          Själv tycker jag man verkar måttligt smart om mam tror att man kan bedöma någons intelligens baserat på en felstavning.

      Undra vilken lärare du haft eftersom det inte verkar gå så bra med läsningen? Hon har glömt ett H på ett ställe och stavat rätt minst tre andra gånger. Skulle nog se det som ett slarv eftersom att inlägget (som skrevs på Facebook, inte i klassrummet), skrevs i all hast, vilket hon senare förklarar i sin text.

      Haha, jag är gymnasielärare och läste precis din kommentar om stavning. Lägger upp det på listan av saker som vi alltid ska göra felfritt.

      Mitt yrke går ut på att: försöka få elever att göra något, bli kallad saker, jaga elever som försöker smita, rätta elevers frånvaro (”JAG KOM FAKTISKT 12 MIN SENT INTE 15!!”), prata med elever som känner att de inte passar in utan blir pressade hemifrån, få utskällningar av föräldrar som självklart alltid har rätt, ge alla 30 elever individanpassad undervisning i alla kurser, skapa ordinarie planering, skapa extrauppgifter, rätta alla saker, ta hand om mina mentorselever (dela ut busskort och fixa så alla datorer fungerar), vikariera för mina kollegor, fixa prövningar, självklart se till att alla elever har det ROLIGT under mina lektioner, och slutligen, hantera konflikter dels mellan elever och andra lärare, dels mellan elever och mig själv och dels mellan elever och andra elever.

      Men självklart, en felstavning och det är mitt fel att elever inte kan skriva och världen går under. Livsfarligt.

    Oj, var det inlägget om tips på SPA och god mat som fått massa kritik? Fattar inte vad det är att bli upprörd över. Ska man sitta på sitt hotellrum och deppa resterande dagar eller? Fattar nada. Kan människor bara ge sig.

      Det var lite olyckligt komponerat. ”Jag ska besöka ett koncentrationsläger där folk systematiskt mördades – finns det spa och bra restauranger i närheten?” – du reagerar inte?
      Om hon skrivit att hon ska till Krakow och ska besöka Auschwitz och ställt frågan om hur länge besöket kan tänkas ta, och om det finns annat att göra/se i närheten, så hade nog ingen reagerat. Som hon själv sa så var det lite klumpigt. Att folk kastar skit på henne för det är dock mycket märkligt. Det räcker väl med att påpeka det olyckliga i statusen och vara nöjd & glad över att hon redigerade den.

      Mitt besök där påverkade mig väldigt mycket. Mådde dåligt resten av dagen. Och jag tror att det är bra att låta det påverka en och kanske inte gå på spa efteråt för att bara glömma/hetsa vidare i vardagen.

        Men det är DU. Alla mår inte lika dåligt som du av att besöka ett koncentrationsläger, alla hanterar det olika och gör vad de vill efteråt. Bara för att du mådde dåligt och behövde reflektera efteråt betyder inte att alla måste göra det. En del kanske sjunker in i tanken på ett annat sätt av att bli knådad? En del bär med saker annorlunda. Vi alla är olika. Bara för att du hade gjort på ett sätt innebär inte att alla måste göra det.

        (Är det någon mer än jag som måste dubbelklicka för att kunna posta en kommentar?)

        Jag mådde inte dåligt alls efter varken Auschwitz eller Sachsenhausen. Hade helt normala kvällar efteråt båda gångerna. Vi är väl helt enkelt olika!

          Jo, alla är olika. Men jag finner det ändå mycket märkligt att man inte blir berörd eller tar sig tiden att reflektera i stillhet. Jag förstår det inte. Alls.

        Jo, absolut håller jag med dig om att hon hellre kunnat använda Krakow men man förstår ju att det blev ett misstag i formuleringen eftersom Auschwitz är det primära målet med resan – men fortfarande sjukt vilket rabalder det blir över vissa saker nuförtiden. Lite måtta får det vara.

    Får jag lägga fram ett förslag om nya designen här? Jag tycker att det hade varit bra om ”gilla”-knappen är en färg om man ej ”gillat” samt blir en annan färg när man har ”gillat”. Vet inte om det är något som redan föreslagits?

      Ja, jag har skickat till teknikern att jag vill använda samma program som på Nöjesguiden.

        Åh kan du inte säga till att ”du postar för snabbt” bör försvinna. Jag struntar i att posta många kommentarer bara för det är störigt att sitta o vänta på att få lov att posta sin kommentar.

          Det går inte. För att få bort den så måste jag stänga av hela spamfiltret och då kommer inläggen fyllas av spamkommentarer. Jag har reda frågat min tekniker. Programmet går inte att ändra eller tweaka tyvärr..

          Att du postar för snabbt handlar om att du skriver för snabbt på tangenbordet – inte att du publicerar kommentarer för ofta.

            Haha är det så? Hur kan programmet känna av det?

            Fast det där meddelandet kommer upp även om en skriver ett ord/minut, med tummen på fel hand, och äter samtidigt. Jag tror således att programmet chansar. Eller liknande. Inte skriver för fort i alla fall.

              Exat!!

                Ovan skrev jag på 5 sekunder och fastnade inte alls. Oftare att längre inlägg gör det.

      +1 på den. Och kolla upp varför 1 like blir 2-3 stycken likes.

      Kommentarer hamnar fel också.

      Plus att ”föregående inlägg” och ”nästa inlägg” ligger inte kronologiskt. De måste byta plats, alltså ”nästa inlägg” ska ju inte skicka en till ett äldre inlägg utan ett nyare.

    Fast vaddå. Vänd på de hela. Som Hanif skriver. Tänk om Trump hade skrivit något likande. Vilket jävla drev han hade fått. Av samma människor som nu skyddar hen & hens inlägg.

    Det är smaklöst. Man kan fråga de utan att basunera ut de på sina socialamedier. Och vem f*n vill gå på spa efter man har besökt en plats som står för mänsklighetens värsta folkmord?! Där människor gasades ihjäl i duschar?! Ser ni inte hur smaklöst det är att fråga en sån här grej då?! Spa kan man gå på närsom helst annars!

    Ser det så här, detta hade varit oacceptabelt från exempel vis någon i SD att skriva och fråga sådär. Då hade ni alla som ”skyddar” och tycker att man gör en höna av en fjäder. Gormat och skrivit och klagat och kallet hen för nazist, osmaklig fråga, såklart en från SD ska fråga en sån sak etc.
    Hon själv hade ju drevat mot en sån person & kallat den för det en & de andra. Det är så skenheligt. Precis så som hela vänstern är uppbyggd på. Skenhelighet.

    Hon är tjänd för sitt judehat/antisemitism. Som så många andra i hennes kategori av människor. Det goda hatet.

    Sen att återigen börja kalla människor som ”drevar” mot henne för nazister, rasister etc. är så jäkla uttjatat (av henne & hennes likasinnade) så ingen tar henne på allvar.

      Amen.

      1. Det märkliga här är ju att det är sd:are som skickat hot till henne efteråt. 2. Jämförelsen med en skolskjutning som ägt rum någon dag tidigare är att dra det lite för långt.

      Fast jag tror inte alls att det hade drevats mer mot en SDare. Tvärtom, de kommer ju undan med saker som ingen från något annat parti hade kommit undan med. Det är helt enkelt inte konstigt att kombinera ett besök vid Auschwitz med en liten semester, oavsett vilket parti man tillhör.

    Är det bara jag som inte får upp inlägg härifrån via Bloglovin? Mycket irriterande 🙁

      Jag tror du måste söka om och adda bloggen igen. Det funkar nämligen för vissa..

        Redan gjort! Får testa ännu en gång och hoppas på att det funkar

    Cheezus. Känner man för att åka direkt från Auschwitz till ett spa? Sannolikt inte. Vill man aldrig mer i livet gå på spa för att man varit besökt Auschwitz? Sannolikt inte det heller. Så var går gränsen? Sker det någon slags magisk reset för att man kommit hem och packat upp väskan – spa innan ej moraliskt OK, spa efteråt moraliskt OK? Låter jävligt löjligt i mina öron. Fruktansvärda brott och övergrepp begås av människor mot andra varje dag och har så gjort i hela vår historia. Trots det finns det behov för glädjeämnen. Livet är komplext. Deal with it.

      hon skriver ju INNAN BESÖKET. jag kan verkligen förstå att man kanske vill ha lite psykisk pepp i form av god mat och avkoppling innan man åker till ett så fruktansvärt ställe där man förmodligen blir utmattad psykiskt. är jag den enda som tänker att det är DETTA hon menar med sin fråga?

    Helt rätt!

    Ner med kärringen!

    Skam att vara så tappad.

    Rätt jävla korkat att utrycka sig så där dock, som politiker OCH lärare.

    Min enda tanke är att folk verkar vara så förbannat lata nu för tiden. ”Kan någon tipsa om det här? Vet någon nån bra sånhär?” Hade ju bara varit att söka på Krakow på Tripadvisor så hade den här folkstormen aldrig uppkommit.

      Tycker snarare de bästa resetipsen kommer ifrån nära och kära, det finns ju ofta mer att se än de 5 mest populära/turistfyllda ställena som många sidor tipsar om.

    Skulle vara intressant att veta hur många av de som skriver att ”ingen vill väl kombinera ett besök till Auschwitz med spa” som faktiskt varit till Auschwitz och sannolkt även Krakow eftersom det är närmaste stora stad.

    Jag gjorde resan i somras. Krakow är en fantastiskt fin stad med massor att göra. Även spa antar jag även om jag inte är nån spamänniska så kollade inte upp det. Utflykten till Auschwitz tar en halv dag inklusive transport. Vad tycker ni man ska göra resten av tiden man är i trakterna? Sitta på sitt hotellrum och sörja offren? Reflektera över sina upplevelser kommer man antagligen göra hur som helst eftersom det är en väldigt stark upplevelse att besöka Auschwitz men jag ser inte varför man inte skulle kunna reflektera över saken på ett spa? Ska i så fall alla som inte besöker Auschwitz straffas för att de ”inte bryr sig” och väljer att lägga sina semesterpengar på andra saker? Förstår inte logiken.

    Och nej man kan inte jämföra de två uttalandena som nämns i början av inlägget. Åker Trump till Florida för att hedra offer är han där för att hedra offer, som en del av sitt jobb och till en olycksplats som nyligen drabbats av en hemsk olycka. Auschwitz är ett museum. Man åker dit för att lära sig saker och bredda sin världsbild. Man åker ofta dit som en del av en semesterresa, vilket politikern här också skulle göra.

      Visst, MEN FORTFARANDE sjukt osmidigt, osnyggt, och ogenomtänkt uttryckt av någon som dessutom jobbar med politik + barn.

        Folk som jobbar med politik och barn kan faktiskt ibland uttrycka sig osmidigt, osnyggt och ogenomtänkt. Dom är människor. Dom har privatliv. Dom har åsikter. Precis som alla andra. Folk som har egna barn måste vara riktigt jävla rena och heliga, om dom samtidigt kan kritisera människor som i bästa fall bara jobbar med barn, och inte ens är föräldrar själva. Man kan och får göra misstag i sin yrkesroll, man är inte sitt jobb.

          Inte ett dugg underligt att tweeten blir kritiserad, vidhåller jag.

      Förstår att man gör andra aktiviteter i samband med besöket. Jag har själv besökt Dachau och det gjorde vi på vägen hem från två veckors besök i Kroatien. Även efter besöket i lägret stannade vi på en restaurang och åt (dock hade man inte mycket aptit efter att ha fått se allt det hemska människorna i Dachau upplevde).

      Dock så anser jag att det hon skrev var väldigt klumpigt formulerat och jag förstår reaktionerna som uppstått. När jag läste det så trodde jag först det var något ”skämt” (för ja, tyvärr finns det ju folk som har den typen av sjuk humor). Kan faktiskt inte sätta mig in i hur man kan skriva det så opassande. Det hade varit smartare om hon hade frågat om tips om spa i ett separat inlägg istället.

      Sedan förstår nog folk att man självklart äter och gör andra aktiviteter under redan. Men att nämna ett koncentrationsläger och spa i samma inlägg känns bara sjukt. Förstår inte hur man inte kan förstå det själv.

      (Sry för dåliga formuleringar osv, skriver på mobilen).

    Men varför får just detta så mycket kritik? Skulle nån skrivit om exempelvis slaveriet istället skulle det inte fått samma kritik, TROTS att det är aktuellt IDAG och inte för nästan 90 år sen. Samma sak med alla krig runt hela världen. Mord som sker idag blir inte lika uppmärksammade som ett folkmord som skedde för över 80 år sedan.

    Man får inte ens nämna judar utan att vara antisemit längre. Förlåt men get the fuck over it.

      Fy vilken osmaklig kommentar. Så antisemitism är inte aktuellt idag då eller? Vad jag minns skedde ett antisemitiskt terrorattentat i Köpenhamn för bara några år sedan och det är inte det senaste. Judar förföljs och trakasseras i sverige, kan inte öppet besöka ett flertal platser och blir tvingade till att antingen flytta eller hantera enorma säkerhetsrutiner för att ens privat kunna utöva sin religion.

      Men förlåt så mycket att du känner dig kränkt. Nä vi ska bara get the fuck over it för slaveriet är mer aktuellt idag. Attså jeez, väx upp!

        Flytta som de stackars palestinier som tvingas flytta från sina ockuperade hen? ?
        What goes around comes around.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.