Svar på frågestunden del 3

Här hittar du del 1 och 2.

Två frågor om ungefär samma sak:
Känner du och umgås du några influncers privat? Om inte, vem skulle du vilja hänga med?
Jag är nyfiken på dina personliga relationer till de olika bloggarna! Förstår att du känner någon av dem, men hur och vilka? Umgås du med någon? Är nyfiken!

  • Jag vet inte vad som stipulerar ”känner” men jag är bekant med ett par stycken och har pratat och så med ytterligare ett par efter att jag startade den här bloggen. Vissa hängde jag lite med när jag bloggade om musik med det var alldeles för längesedan för att ens räknas nu.
    Jag försöker undvika i största mån att få en relation med de jag skriver om ifall det betyder att jag inte längre kan granska dem.
    Foki är den enda som faktiskt rakt ut sagt att ”oavsett om vi känner varandra eller inte så VILL jag att du fortsätter granska mig på samma sätt som tidigare”. =)
    Kenza och jag var i Frankfurt på samma jobb för längesedan och även Angelica Blick och jag har haft med varandra att göra.
    Roligast är dock att jag även gjort ett jobb tillsammans med både Mogi och Dessie och någonstans ska det finnas en bild på oss tre tillsammans med andra influencers. Jag ska se om jag kan hitta den. 🙂

Kanske har du redan svarat på denna frågan (du får gärna länka till svaret isf) men varför kunde du inte längre skriva om Nellie i din förra blogg?

  • Efter att hennes föräldrar varit uppe i Stockholm och ätit middag med VDn på hästbloggarens portal så började han ringa och skrika på både Nöjesguidens chefredaktör och företagets VD i omgångar.
    VDn förbjöd mig då att skriva om henne och erbjöd mig en typ av ”kompensation” i utbyte mot mina bakbundna händer som tyvärr inte var någonting annat skitsnack och tomma löften som aldrig infriades, vilket är en av anledningarna till att jag valt att lämna Nöjesguiden.

Varför kan du inte ta bort du postar för snabbt grejen? ?

  • Den är avstängd nu och så länge det inte smiter in en massa spam så kommer den så förbli.

Tror du sagt någon gång att du ville testa stand-up? (i samband med att du skulle uppträda med Nemo Hedén, som ju inte blev av…). Är detta något du försökt dig på och gått vidare med alternativt vill hålla på med? Hur har det gått i så fall? (all respekt till alla som vågar stand-upa, verkar vara det mest jobbiga man kan göra)

  • Det är lite av en hemlig dröm att köra stand up men än så länge är det inget annat än en dröm, men jag hoppas kunna få släppa fram min lite mer humoristiska sida här på N24. Jag tycker Cissi Wallin är SÅ jäkla modig som bestämde sig för att testa stand up och en dag kanske jag också vågar. =)

Vad är njutning för dig?

  • Djungelvrål och rumstempererad Cola Zero i obegränsad mängd. Släng sedan in en dokumentär om True Crime så är saken biff.

Där du bloggade förut hade ju Nellies föräldrar förhandlat/hotat så att du inte fick skriva något om henne för din chef. Har de hört av sig till dig nu när du har bytt portal?

  • Nä, inte vad jag vet…

Undrar är THK en hankatt. Jag har alltid trott det?? 

  • Det stämmer, han är en hankatt utan pungkulor.

Sedan var det en kvinna som skrev in och var ledsen och du skrev typ hon kanske inte passar att följa den här bloggen. Men vadå måste man vara hårdhudad och tex inte gilla blondinbella för att kommentera här?? Jag tycker det ska vara helt ok att kommentera om man tycker någon bloggare blir för hårt utsatt. Eller? Tycker du inte så. Måste man ingå i ibland arga drev för att platsa här. Hoppas inte det.

  • Absolut inte! Alla ska kunna följa den här bloggen men det betyder ju inte att man måste hålla med eller ens gilla allt material. När jag läser en tidning så står det saker där i som inte intresserar mig och då bläddrar jag helt enkelt förbi det.
    Det här bloggen är inte bara för en massa ”ja-sägare” utan alla får plats så länge man håller en hyfsat god ton. Den här världen av influencers är en dynamisk sådan och då går det inte att skriva saker i sten eller vägra diskutera/debattera den då den hela tiden rör på sig.

Hur var du i skolan? Grattis ?

  • Jag var extremt mobbad medan jag gick på Bjurbäcksskolan i Emmaboda och tvingades byta klass mellan sjuan och åttan och sedan till slut flytta till Nybro och byta skola till nian. Sedan den dagen jag lämnade Emmaboda så har jag inte varit mobbad en enda dag till i mitt liv. Tyvärr är detta ingenting unikt för mig utan den här skolan är känd för och har polisanmälts upprepade gånger på grund av de trakasserier som elever blivit utsatta för.
    Jag kände nog en hel del att min kreativitet inte riktigt fick utlopp i skolan – inte i Emmaboda i alla fall –  och till slut vågade jag heller inte visa den eftersom jag åkte på både psykisk och fysisk misshandel om jag varit med i en talangtävling, eller ve och fasa – en tv-sänd variant av typ Lilla Melodifestivalen och det här var sår och ärr som jag bar med mig långt upp i livet och så här skrev jag i ett tidigare inlägg från den här frågestunden:
    Efter att ha spenderat majoriteten av mitt liv med att be om ursäkt för mig själv, med att slå på mig själv och på att sätta alla andras behov före mina egna bara för att bli omtyckt, accepterad och inkluderad så har jag äntligen slutat med det. Jag mådde fysiskt dåligt ifall någon enda människa tyckte någonting negativt om mig.
    Mina egna känslor var aldrig lika viktiga som någon annans och istället för att fundera på vad jag själv ville eller inte ville så la jag all den tiden på att försöka vara andra människor till lags som någon slags av känslomässig kameleont blandat med hovnarr eftersom jag tog på mig ansvaret för att hela tiden underhålla och se till att det aldrig blev tyst.
    Jag var mest tacksam om någon ville ha med mig att göra och jag reflekterade aldrig ens över vad jag själv ville utan andras behov och känslor var alltid viktigast.
    Det är inte förrän nu – de senaste kanske fyra, fem åren – som jag kommit till en plats där jag så totalt skiter i vad människor som inte känner mig anser om mig. Det är så pass oviktigt och ointressant för mig att jag har svårt att minnas hur det kändes eller hur jag mådde då.
    Det finns liksom ingenting jag kan komma på som en människa skulle kunna säga eller skriva till mig som jag skulle ta åt mig av eller som skulle slå högre än det jag får höra och känna från min familj och mina vänner som känner mig och som bryr sig om mig. Deras åsikt är däremot viktig för mig och lyssnar jag på någon så är det dem, ingen annan. Hur jag kom till den här punkten i livet kan jag inte riktigt beskriva men det är jävligt skönt att ha nått hit även om det tog mig 37 år.

Är där någon ny bloggare/Youtuber som du tycker bör bli mer uppmärksammad?

Rent kronologiskt så kommer det egentligen en annan fråga här men den förtjänar faktiskt ett eget inlägg som jag kommer skriva idag eller i morgon. 

Måste du ha öppet spår så himla sent? Jag måste ju lägga mig senast 22 för att orka gå upp kl 5-6 med en bebis och en 3 åring ?. Tack för en bra blogg! Kram

  • Öppet Spår är ERT inlägg så jag kan absolut tidigarelägga det. Vill man komma in senare så går ju det lika bra ändå eftersom det påbörjas och avslutas diskussioner hela tiden.
    Jag kan testa med 20.00 på fredag så ser vi hur det fungerar.

Vad skulle du göra om du var gravid?

  • Stämt den som tillverkat min spiral! 🙂
    Skämt åsido så vet jag inte..
    Jag känner ju med en stark övertygelse att jag inte vill ha egna biologiska barn men samtidigt så kan jag inte förutspå hur jag skulle reagera om det visade sig att jag var gravid så jag skulle nog helt enkelt få hantera det då.

Varför låter du flera stora bloggare komma undan med mängder av omarkerade reklaminlägg och otrevliga svar till läsare. Vet att du har tagit upp fåtal gånger och generellt att många bättras dig mej jag uppfattar att du har silkesvantar för t ex systrarna G, Tofty och flera andra. Tycker du gott kunde vara lika tuff mot de stora och märkliga bloggarna som du är mot de som uppenbarligen har svårare att försvara sig. Skulle gärna se att du synade alla mammor med Sveriges största mammabloggar, särskilt de med massor av barn.

  • Jag förstår av din kommentar att döma att det ser ut som att jag gör alla sådana här saker med flit men så är det absolut inte. Förstår ni hur många bloggar det finns där ute? I mängder av olika inriktningar?  Fler än det finns minuter på ett dygn. Eftersom jag själv inte är en biologisk mamma så har jag kanske lite sämre koll på mammabloggarna som inte tillhör de allra största.
    Hur gärna jag än skulle vilja ha koll på precis varenda en av dem så kan jag inte det och det är därför jag SÅ uppskattar era tips. Att skriva en rad i ett mail eller i en kommentar kommer få mig att rikta uppmärksamheten mot någon ni tycker förtjänar det och håller jag med er så kommer jag uppmärksamma det.

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT: tog hål i öronen för två år sedan. Hade lite problem med infektioner i hålet, så lät det växa igen efter ett halvår. Nu är jag lite sugen på att testa igen. Måste jag ta hål igen eller går det att lösa på ett annat sätt?

      Men växer hål verkligen igen på två år? Jag tog hål när jag var liten och använder aldrig örhängen men de gånger jag testat om det gått har det alltid funkat

        Ja det gör de om man tar ut smycket för tidigt. De jag haft sen jag var 6år har aldrig växt igen medans de jag gjorde i tonåren växte igen pga använde inte hålen så ofta, fick trycka igenom huden med smycket för att få i dem

      Ta hål med hjälp av en desinfekterad (heter det så?) nål, en isbit och en äppelklyfta. Så gjorde jag med mina sexhål. 🙂 eller så trycker du in ett örhänge av silver i varje hål och låter de vara i ett tag.

        *Sex hål. Inte sexhål hahahahahahaha

          Nä hål på hål blir knepigt 😉 Men det var kul att läsa.

        ? Sexhål! Made my day ?

      Hål på vuxna växer inte igen, har jag hört. Jag har inte haft örhängen på två år men har fortfarande hålen kvar, provade nu i helgen och jodå lätt som ingenting gick de igenom. 🙂

        Ett av mina hål växte igen för ett par år sedan (jag är vuxen) så det kan hända.
        Hålen tog jag som sexåring och det växte igen ganska snabbt (jag använde örhängen sporadiskt just då)
        Jag fick ta om hålet och det blev jättebra.

        Har haft mina hål sen jag var 7 (är 26 nu) och missar jag 3-4 dagar med örhängen så börjar de växa ihop på en gång. ?

          Sjukt! Jag har örhängen en gång varannat åt och mina växer inte igen.. Din kropp måste ha en extremt stark strävan att vara hel! kanske du har någon sån där superläkekraft när kroppen bara blir hel igen efter en kvart varje gång ett monster mosar dig.

            Mina växte också igen efter 10 års kämpande med de jädrans hängena.. började växa igen efter några dagar utan hängen och jag fick trycka igenom med våld! Jag var typ 18 när jag tog dem och 28 cirka när jag gav upp. Kan det bero på hur tjocka öronsnibbar man har? Mina är väldigt köttiga och tjocka och jag misstänker att det är orsaken till att hålen aldrig läkte.

      Prova sätt i ett örhänge. Ibland får man trycka lite, men har fungerat varje gång för mig (hade ungefär samma historia som dig med ett av mina hål). Se bara till att örhänget är rent, tvätta av med typ klorhexidin om du har det.

      Men vad i helvete.

      Just nu sitter jag med tre nyare hål i ena örat (gjorde dem för ca tre månader sedan) som har varit jättefina. Fram till igår, när jag fick jordens huvudvärk och ett illvarmt öra, med variga knölar på baksidan. Imorgon blir det en tur till doktorn, och jag är så jävla obeskrivligt missnöjd med mig själv som fick för mig att göra hålen.
      Men, häpnadens finger i förvåningens mun när jag läser här att hål på vuxna inte läker helt? Är det sant?

      Och Camilla hallååååå! Vaddå inte känner storbloggare? Du känner ju mig? Jag är ju värsta största bloggerskan? ??

    Men gud, ditt kursiva svar på frågan om hur du var i skolan, stämmer in på mig så otroligt mycket. Det är som att du beskrev mig och hur jag varit under mina 23 år på denna jord. Aaaah, ångesten som kryper fram nu!!

    Fast angående att du låter en del nästan helt undkomma granskning behöver du ju bara titta på några topplistor för att hitta systrarna G och Toftby. Känslan är att de vill man inte ge sig på och nu pratar jag inte bara om dig. Lättare att kritisera My och andra som inte har lika starkt nätverk.

      Men bara för att de är högt uppe på topplistor betyder inte det nödvändigtvis att de är särskilt intressanta. Jag har kikat in på deras sidor enstaka gånger och känner mest…meh. Fattar att andra kan tycka annorlunda såklart, men tänker att alla inte är intressanta att läsa om här. De bloggar jag faktiskt läser och får ut något av, typ Johanna Bradford, Krickelin och ett par till känns inte så relevanta för Bloggbevakning, tex. Andra bloggar, som Blondinbella och liknande får jag inte ut något av att följa, men de blir intressanta först när deras innehåll skruvas till och diskuteras här.

    Vilka bra päron Nellies föräldrar är, bra av dem ur ett föräldrarperspektiv.

      Så kan man se det, eller så blev det lite jobbigt för dem att det faktiskt var DEM jag kritiserade eftersom de var 100% ansvariga för både henne och hennes varumärke då hon inte var – eller är – myndiga.
      Jag står fast vid att jag tycker att sättet de exploaterat och tillåtit en sexualisering av henne på för att tjäna pengar är vidrigt.

        Amen.

    Ja gärna öppet spår vid 20.00!! Känns som att man missar det när det är så sent och man inte kan va med förens morgonen???

      Jaa, tidigarelägg!!!!

    OT: Var hos läkaren idag och efter provtagning hade jag en inflammerad tarm och annan infektion i kroppen såsom uvi och ledinflammationer. Han sa att jag (förutom medicin) borde se över kosten & helst bli vegetarian och undvika vitt mjöl och socker??‍♀️

    Ngn som kan tipsa om sidor eller böcker?! Är helt lost men mår ju inte bra så vill verkligen göra en stor förändring, fast på ett sätt som håller i längden!

        Tack!☺️

      Vilken läkare skulle ens säga en sådan sak? Inflammerad tarm som får mer fiber mår ofta sämre tex. Utesluta vitt mjöl utan att ha celaci är helt obefogat. Mm.

      Jag skulle fråga efter en andra åsikt.

        Hej, The Real Hmm!

        Jag ska åka iväg nu, fint väder och ljust fortfarande) men vill skriva: ha en fin kväll! ?

        Det där är det ju delade meningar om – finns omfattande studier som visar att vitt mjöl ökar en redan befintlig inflammation och det finns de som säger som du. Om du har studier att backa din kommentar läser jag gärna den, länka gärna?

        Men som sagt, jag har varit i kontakt med den läkaren samt läst en hel del studier som backar det han säger och då jag ofta har ont och det finns många fördelar med att äta mer vegetariskt (och även om vitt mjöl inte skulle vara skadligt så bidrar det ju hellre inte med ngt speciellt varför det inte gör ngt att utesluta det) så vill jag prova och önskade därför tips kring det!

          CHarlotte: Jag sitter dåligt till för att ge dig bra källor men det kan vara missvisande att utesluta mjöl och då indirekt missa orsaken till att du mår dåligt.

          Det är dock en stor sanning i att det flesta svenskar borde äta mycket mer grönsaker (även om det inte behöver innebära att man blir vegetarian.)

          Jag orkade bara hitta en svag länk, ang att det inte finns några bevis på att gluten orsakar inflammation.

          https://www.ica.se/halsa/artikel/myter-om-gluten/

          Jag är så trött nu att mina ögon går i kors.

          Jag vill inte förvirra dig. Jag ber dig bara söka en andra åsikt. Jag har tyvärr sett många läkare som gett otroligt dåliga kostråd som är helt ovetenskapligt bevisade. Jag är glad om det verkligen är så att din har gjort det och inte bara läst abstrakt där man inte tar med hela bilden. Jag vill bara ditt bästa och att du inte skär bort mat i onödan.

          Jag är ledsen för din diagnos. Jag hoppas hur det än går till att du kommer må bra snart igen. ??

          PS Om jag ser ditt nick igen och jag mår bättre så ska jag se om jag kan ge dig länkar till studier eller åtminstone referenser till dem. Inte alltid helt lätt då de ofta finns bakom betalväggar.

        Sen undrar jag ang att tarmen mår sämre av fibrer?
        Jag har IBS och enligt det jag läst och hört mår tarmen då sämre av fibrer från just spannmål men bättre av fibrer från grönsaker….?

          Charlotte beträffande ditt svar kl 20:00: jag har hört (av sjukvården) och läst samma sak

          Charlotte: Det är som alltid väldigt inviduellt. Men om fibern får din tarm att jobba mer så kan det vara sämre för dig. Men helt utan fiber är ju inte heller bra.

          Sköt om dig. Förlåt för luddiga svar. Väldigt trött som sagt. ?

        Varför förvirra Charlotte? Hon har varit hos en läkare som har undersökt just henne och gett henne råd utifrån hennes situation och hans/hennes kunskap. Konstigt att lägga dig i ett läkarutlåtande. Jag äter också vegetariskt sen jag fick det rådet, det har gått 10 år och jag mår så bra i min mage. Det har förändrat mitt liv.

        Den Dr som är insatt i kostens påverkan på sjukdomar,rekommenderar patienten att se över sin kost. Det finns bara fördelar med att helt gå över till vegetarisk kost.
        Hälsa,klimat och miljömässigt.
        Googla tillförlitliga källor,tada!

        Vitt kan väl vem som helst få undvika, problemet är väl snarare det som köper GLUTENFRITT vitt mjöl, och tror att de är bättre.

    Är du fortfarande kompis med Terese Alven? Om ja, ses ni nåt? Planer på att följa o rapportera nåt om träningsbloggare?

    Tack för svar på njutningsfrågan! Alltid intressant att se vad olika personer svarar på den frågan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.