SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN DEL 4

Har det kommit någon reaktion från hästbloggaren med familj/bolag/blogg sedan du skrev om vad det var som hade hänt när du förbjöds att skriva om henne?

  • Ja, VDn på hennes bloggportal mailade och jiddrande om att han ville ha ut IP-nummer och grejer på kommentarer som skrivits under inlägget och verkade ha missat att även jag vet vad som gäller och att man inte ha någon som helst rätt att göra det.
    Tomma tunnor skramlar tydligen fortfarande högst.

Hur många katter har du och vad är det för ras?

  • Två stycken Cornish Rex. En hane och en hona – Curtis och Dexter – men ni känner dem mer som Tjocka Hetsätarkatten och Lilla snöboll.

Vilket tycker du är det smaskigaste blogg”dramat” hittills? Själv har man ju Foki/Rickyuppbrottet,Gabjoss otrohetsskandal och Nellie B’s bråk med en Isabelle över ponnyn B…. någonting… i färskt minne 

  • Jag svarade på det någon gång i början av den här bloggen och jag tycker nog samma som då – Foki och Rickys uppbrott och Kissie och Peter08 med klistermärken med rasistiskt buskap som ledde till att Kissie hotade Nyheter24s Pascal Engman i telefon.

Vad tycker du om benmitkus?

  • Han är som en duracellkanin på speed på sin födelsedag som råkar infalla på julafton och efter att han ätit sin egen vikt i godis.
    Typ så… 🙂
    Nej då, Benjiboy är en liten gullbulle! Hade jag varit runt 20 år yngre så hade jag säkert kunna ha en liten crush på honom. 🙂

Vad pysslar herr Lagergren med nu för tiden? Lämnat ”rampljuset” helt verkar det som.
Eller?

  • Ja, det verkar onekligen så. Han har träffat en ny kvinna som inte vill synas på sociala medier alls.

Tack för en grym blogg, läser flera gånger om dagen.
Läser du alla kommentarer? Kram

  • Ja, jag försöker läsa varenda kommentar, även på Öppet spår försöker jag läsa alla!

Tror du Blondinbella kommer bli nya Estee Lauder eller tror du hon kommer påbörja nån ny business?

  • Nej, det tror jag inte. Däremot är jag övertygad som att hon säker komma vara fortsatt framgångsrik med vad hon tar sig för i framtiden.

Hört att du blev rejält dåligt behandlad av Nöjesguiden, vad har du att säga om den saken?

  • Om jag säger så här, att jag inte riktigt kan säga någonting alls om den saken. Än.
    Är du med då? 😉

HUR UTTALAS DITT EFTERNAMN? Ger-vide? Jär-vide? Gär-vide? Eller kanske franskt till och med? XD

  • Jääärvide med betoning på första stavelsen.

När i livet har du varit som mest kissnödig?

  • I en bil i Sacramento där min bästa kompis fick sladda in på Taco Bell för att jag inte skulle kissa på mig i bilen och då var vi drygt 3 minuter hemifrån men det var på tok för långt borta.

Hur träffades du & din kille? Tack för bra blogg

Jag har, liksom du, levt i en destruktiv relation med inslag av olika sorters misshandel. Det är tre år sedan jag lämnade men såren är fortfarande djupa trots att jag gått i terapi, ätit antidepp osv. Jag har verkligen försökt att lägga det bakom mig, bearbeta det och inte låta det påverka mina relationer, men det är som att det inte går!? Hur gjorde du för att bearbeta och gå vidare? Det verkar ju som att du och din partner nu har en välfungerande och kärleksfull relation och jag önskar ju att jag också kunde träffa någon. Stor kram och tack för den enda bra bloggen i Sverige!

  • Jag tror att orsaken till att vissa personer hamnar i destruktiva relationer är lika varierande som vädret på midsommarafton, däremot säger min samlade erfarenhet av destruktiva och våldsamma män att de ofta delar både beteende,  bakgrund och eventuell störning.
    I mitt fall så handlade det om en kombination av att jag i min roll som medberoende till en då alkoholiserad far försökte ”rädda” andra trasiga män eftersom mitt ”barn-jag” inte tyckte att hon gjort tillräckligt för att få honom att sluta dricka.
    Jag letade således efter andra män att rädda med min kärlek.
    Det, i kombination med den mobbing jag utsattes för i unga år som ledde till en pulvriserad självkänsla gjorde mig till ett tacksamt offer eftersom jag så snabbt trodde honom när han sa att jag mest skulle vara tacksam att han ens förbarmade sig över mig som var så värdelös. Om inte han gjorde det så skulle ingen annan heller göra det.
    När de första slagen föll så var min självkänsla och egenvärde lika med noll och varje gång han talade om för mig att det var mitt fel att han blivit så där arg och om jag inte var en så jävla värdelös människa så skulle han inte behövt ha gjort det.
    Det var ju mitt fel att han var otrogen mot mig och således också mitt fel när han blev arg och misshandlade mig efter att jag konfronterat honom.

    Anledningen till att det tog slut mellan oss var för att han var tvungen att åka tillbaka till London i sex månader. Hade han inte gjort det så hade jag förmodligen fortfarande varit tillsammans med honom. Eller död. Det är svårt att veta säkert men bra hade det inte varit.Sedan följde ytterligare en destruktiv relation som endast – om man nu får säga så – bestod av psykisk misshandel men som gjorde precis lika ont som ett slag. Kanske nästan ondare faktiskt. Blåmärken bleknar med tiden men smärtan i själen förblir stark oavsett hur lång tid som går…Mycket av det som hänt i mitt liv har varit ett resultat av de trauman jag upplevde som barn och som tog sönder en stor del av det som var fint i mig, men att identifiera orsaken förde mig inte närmare en lösning, utan de enda som hände var att det nu fanns någon eller något att skylla på.
    Att jag gått in i väggen två gånger hör ihop med den trasiga självkänslan och längtan efter att bli omtyckt och accepterad, precis som mina destruktiva relationer hör ihop med att jag ville ”rädda” alla trasiga män eftersom jag inte kunde ”rädda” min pappa som barn – som för övrigt är nykter sedan många år tillbaka ska tilläggas.

    Jag var den gemensamma nämnaren i alla mina destruktiva förhållande, i både gångerna jag blivit utbränd och allt annat som ”drabbat” mig och det hade varit enkelt att bara krypa ihop under en enorm offerkofta och skylla på allt och alla medan livet försvann bakom mig.
    Det skulle ha varit en enkel väg att gå – att peka finger och skylla på någon annan, men det hade varken fått mig att må bättre eller lett till ett lyckligt liv med genuin kärlek, både till mig själv men också fram andra.
    Jag valde att helt enkelt strunta i varför det blivit på ett visst sätt och fokuserade på att se till att det aldrig blev så igen.Att stärka en dålig självkänsla samtidigt som ens självförtroende är relativt stark kan verka lite ambivalent, men så här ser jag på det:
    Självförtroende handlar om det du gör.
    Självkänsla handlar om den du är.

    När jag började på KBT så började jag säga nej till saker och ting. När man säger nej till någonting annat som man egentligen inte vill göra så säger man ja till sig själv.
    Det är svårt att försöka förklara närmare hur terapin hjälpt mig eftersom jag har svårt att minnas hur det kändes inombords när alla dessa negativa och smärtsamma känslor klöste omkring i bröstet på mig men KBT är det som räddat mig.
    Jag fokuserade helt och fullt på MIG för första gången i mitt liv. Vad jag tyckte, vad jag ville och vad jag förtjänade utan att ens blanda in en framtida relation.
    I terapin fick jag massor av hjälp i form av samtal, övningar och analyser, där fokuset låg på framtiden, på vem jag vill vara, hur jag vill se på mig själv och vad jag är värd, och hur jag är värd allt detta oavsett om någon annan säger det till mig eller inte.

    Så mitt tips efter den här halva avhandlingen är att gå till din vårdcentral eller liknande och få en remiss till en psykolog. I mitt fall funderade KTB bra men det finns flera olika metoder som kanske passar någon annan bättre än KBT.
    Släpp alla tankar på skuld och ansvar för det som hänt – både för egen del men även det som är riktat mot ditt ex.
    Du ska inte lägga en sekund till på det så vida det inte är tillsammans med din terapeut, för du har slösat tillräckligt med tid på negativa tankar som inte lett till någonting alls, eller hur?

    Fundera inte varken framåt eller bakåt på relationer. Om du enbart fokuserar på dig själv just nu och släpper alla tankar på det förflutna och på vad du vill ha i framtiden så kommer du stå där en dag. Inte bara med en hel själ utan även med en helt hjärta, ett hjärta som är helt och värdefullt oavsett om du behåller det själv eller väljer att ge det till en annan människa, som till skillnad från ditt ex kommer göra allt i sin makt för att se till att det där hjärtat aldrig någonsin ens får den minsta av sprickor.

    Hur man vet det?
    Med risk för att låta som en riktigt klyschig bloggare så:
    ”Ni som vet, vet”..
    Tro mig. Du kommer veta vem som är värd att ta emot ditt hjärta eftersom du är alldeles för fantastisk för att någonsin ge det till någon som inte förstår dess värde.

22 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad fint och ärligt svarat om destriktivitet! ❤ Det stärkte mig.

    Stor eloge till dig Camilla, som vågar skriva ut något som är så personligt som det här inför så många läsare. Jag vet av egen erfarenhet att ju fler som skriver om det och vågar berätta sin historia, hjälper andra att våga ta sig ur sina destruktiva relationer <3

      Håller med! Mycket fin skrivet om att fokusera på sig själv och framtiden ❤

    Som en ”fellow” hästmänniska så brukade jag tycka att Berntsson verkade vara en ödmjuk tjej med båda fötterna på jorden. Nu vet jag inte längre. För det första så upplever jag att hennes blogg dött helt. Slarviga inlägg, inga kommentarer. När man sedan läser att hennes familj med bolag hotar andra för lite allt möjligt, ja, då börjar i alla fall jag undra.

      nja, vidare ödmjuk har hon väl aldrig verkat. Däremot kunde jag tycka att hon var ganska fräck förr och hejade på henne, men nu vettefasiken.

    Hej, missat var du skrev om varför du inte skrev om N. Kan du länka please? Allt gott!

    Jag är nyfiken på varför BB snöat in sig på just Esté Lauder?

      Fråga henne ?

    OT, men ett önskemål till dig Camilla om du inte redan skrivit om det: Kan du inte skriva om det blondinbella skrev om mobbning tidigt i sin karriär, jämfört med det hon skriver nu?

    När hon var yngre skrev hon flera gånger att hon tidigare varit en mobbare, och att hon ångrade sig. Bra tycker jag, tycker att fler som varit mobbare borde erkänna och be om ursäkt. Ett exempel är här: http://blondinbella.blogg.se/category/asikter-och-tankar-1.html

    ”Jag har varit mobbare som ung, men har sagt förlåt till tjejen i efterhand” (går tyvärr inte att länka direkt till inlägg. och ja, jag vet att det är länge sedan, men har ingen orsak att tro att hon skulle ha hittat på det)

    Idag berättar hon ju ofta i intervjuer att hon själv utsatts för mobbning, men inte att hon också själv varit mobbare. Så synd kan jag tycka, hade varit modigt om hon kunde stå för att hon varit på båda sidor!

    (Tvivlar inte på att hon också själv blivit utsatt, det är ju vanligt att vid olika tidspunkter vara både mobbare och mobbad).

      PS. Glömde skriva att det var ett bra svar på frågan om destruktiva relationer!

    Finns det ett inlägg om Nellie b / Isabella bråket? Eller vad hände?

      Det var svinlängesen, tror inte det finns kvar. Nellie red på Isabellas ponny och Isabella blev sur för att de inte tog hand om den, inte gjorde som hon sa åt dem att göra, hoppade för ofta o blabla. Så blev det krig typ. Man ska nog ta bägges historier med en nypa salt för båda två var ganska ofta i bråk med andra ?

        Haha ja Isabella, vilken stjärna.. mkt speciell.

      Mitt minne ungefär. N lånade ponnyn som var en fin hopponny. I tyckte att hon inte red hållbart och hoppade massor. Ponnyn skulle därför lämnas tillbaka. Enligt I slängdes ponnyn i princip ut ur stallet och stod och huttrade på stallplan. Mor och dotter skrek och gapade. Utrustning lämnades inte tillbska. Båda publicerade sin historia och I åkte ut från portalen och N startade en annan blogg för endast detta inlägg och åkte inte ut från samma portal. Jag skriver bara vad jag minns från Is blogg.

    Starkt skrivet uppskattade det mycket.

    Vilken resa och styrka du besitter Camilla. Att du delar med dig av dina erfarenheter är både modigt och kan hjälpa andra kvinnor i destruktiva relationer, eller män för den delen.

    Vad hände med Foki/Ricky? Följer inte henne, men nu blev jag nyfiken.

    Tack för svaret om destruktiva relationer, jag ska absolut gå till VC igen och tar till mig det du skriver. Tack ❤️

    Gabjoss otrohetsskandal? Hade gärna läst om det på Flashback men hon är väl en för liten bloggare för att finnas där. -_-

      Här i umeå fans det ett flertal trådar på jodel när skandalen kom fram. Skulle fortfarande vilja veta om hon var otrogen eller inte

    Vad tror du hänt mellan Maggan och My?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.