Kan jag få en Gin & Tonic och en droppåse, tack!?

Jag såg det här när M och jag var i Las Vegas – alltså att du kan beställa upp en sköterska till rummet för att få dropp eller injektioner för att återställa kroppen så pass mycket efter en festkväll att du orkar med ytterligare en.
När jag går in på företagets hemsida så står det klart att de erbjuder alla möjliga typer av dropp:
Dehydration, hangover, immune boost,  energy boost, beauty men även weight loss.
Anledningen till att jag inte såg det sistnämnda i Las Vegas är förmodligen för att ingen åker till Sin City med intentionen att gå ner i vikt utan där handlar det mer om att maxa återhämtningen så att man kan festa vidare.

Tydligen är det värt tusentals kronor att slippa använda det gamla husmorsknepet ”varannan vatten” för att slippa bli bakis.
Att Natasha/Elena gör reklam för något sånt här – omarkerat så klart – kom inte som någon större överraskning för mig. You gotta do what you gotta do liksom…
Jag undrar om detta är en affärsidé som skulle kunna slå även i Sverige? Vad tror ni läkemedelsverket skulle tycka om det?
Sverige känns aningen mer reglerat när det kommer till sådant här än vad USA är, men vem vet? Snart kanske den där baren på Hornsgatan som serverar sina drinkar i droppåsar och annat kan erbjuda sina gäster mer än bara alkohol?
Istället för varannan vatten så varvar man drinkarna med dropp.
Ett vinnande koncept!

Det borde Calle Schulman tänk på inför inspelningen av ”Kungarna av Tylösand” med tanke på hur besviken han blev på Jockiboi, Nemo och resten av gänget när de bad om att få en vit dag efter veckor av supande.
Varsitt dropp i armen och man är som ny!!
Skål!

Tack för tips!

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det var väl en salong i Stockholm som flera influencers gick till för diverse skumma dropp? Tror att de fick stänga igen sen efter att det väl kom fram att det inte var tillåtet att bedriva en sådan verksamhet på det sättet de gjorde.

      Skulle ju ALDRIG låta någon sätta nålar i mig utanför sjukvårdskontext…

        Min tanke också…

    Hur går det med Callendern förresten?

    Beställer gärna en som återställer sömnbrist efter småbarnsåren. Tack! Skämt åsido, sätt detta i kontrast till de människor som skulle dö för lite rent vatten. De dör just för att de inte har det. Rent osmakligt men en bra affärsidé I guess.

      Ja! Sitter här och klurar på vilken intravenös cocktail som skulle klara det…

        Om du finner svaret, ta patent fort som attan! Och informera sen mig.

    Helt sjukt vad folk gör.

    Vansinne, det räcker med den förklaringen ?

    Gjorde inte hon det här tillsammans med Isabel i svenska hollywood fruar? Har för mig att jag såg det där

      Japp! Det stämmer 🙂

        Tror det varit med i Parneviks också! 🙂

    OT A Lagergren skrev på sin blogg att jobb har fått en elak kommentar som hon blev ledsen över. Någon som hann se den och vad handlade den om? Verkar vara väldigt elakt om hon ägnar ett inlägg till den.

      Det handlade om att hennes nya var sexmissbrukare och notoriskt otrogen och att det därför tagit slut med alla hans ex. Och så avslutade kommentatorn med något ”välmenande” om att hon hoppades han fått hjälp så Angelica skulle slippa vara med om det hon med.

        Varför sprider du det för om hon uppenbart blev ledsen och själv inte vill dela den och har tagit bort den?

          Ja, alltså hon svarade på den först och måste tagit bort den långt senare.

            Men varför ha kvar det här i Sveriges största blogg om hon själv tagit bort den? Är ju bara skvaller. Sexliv borde få vara privat och särskilt rykten om någons partners sexliv :/ Hoppas hon inte tar för illa upp av det

            Ursäkt min okunskap om bloggar. Jag förstår att hon kan ha tagit illa upp av kommentaren. Men varför då ägna två inlägg åt att kommentera det. Hade det inte varit bättre att ta ett djupt andetag och bara raderat kommentaren och inget mer sen? Sen förstår jag ju så klart att man kan bli upprörd men människor som skriver den typen av kommentarer är oftast inte värd energin man ger dem.

              Uppmärksamhet, uppmärksamhet… ?

          Hon vill ju uppenbarligen själv att det uppmärksammas. Annars skulle hon inte godkänt kommentaren, svarat på den och sedan gjort ett inlägg om den.

    Kendall Jenner hamnade väl på sjukhus efter en vitamincoctail?

    Jag blir alldeles matt… när jag läser sånt här.

      Du kanske behöver dropp! 😉

        Koffeindropp?

    Har svårt att komma på mer meningslösa aktiviteter än att sitta med ett vitamindropp i armen som man inte behöver. Detta är sjukt på så många plan, behoven vi uppfinner för att kunna konsumera lite till. Som någon tidigare skrev, människor går utan vatten i den här världen. Medan vi lägger pengar och resurser på helt onödiga grejer, som dessutom ska läggas ut på sociala medier för att fler ska göra samma idiotiska grej.

      ???

    Haha alltså folk är så konstiga. Alla dessa tabletter för en quick fix, träna för att ”jag mår sååå bra av det” men får man inte in sina fyra pass i veckan har man ångest i veckor, och nu detta. Jag undrar verkligen om det är sånt man kommer minnas när man är gammal, timmarna på gymmet och hur man ibland minsann kunde få unna sig godis. Vardagslyx osv.

    Hon fick garanterat betalt för den bilden

      Tror inte att hon är så känd i USA att hon får betalt för att lägga upp detta på sin instagram. Hennes följare är väl till största delen svenska (rätta mig om jag har fel) och en sådan reklam genererar ju inget sälj här eftersom det inte finns att få tag på.

      Hon är INGEN här i USA, förutom möjligen i sin egna vänskapskrets, så om hon får betalt för något så är det det sånt som är riktat till svenska ”fans”.

    Får mer och mer vibbar av Panems huvudstad Capitol när jag ser hur dessa influencers håller på…

    Var korridorsgranne med en läkarstudent som extraknäckte som sjukvårdare under studietiden. Kan intyga att det är galet mycket effektivare än varannan vatten…

      Vad är effektivare? Dropp eller att vara granne med din granne?

        Båda, faktiskt, han var rätt uppiggande!

      Vad är en sjukvårdare? I det militära? För man får ändå inte gå o sätta infarter på nån bara sådär..

        Räddningstjänst. Nope, det får man inte, och det är jättedumt. Hade aldrig gjort det idag, men det funkar.

          Vad funkar?

    Kommentaren ”too much molly?” Säger väl det mesta om varför folk vill göra sånt där

      Som om inte alkohol kräver extremt mycket återställning i kroppen? Det säger inte alls mycket varför folk vill göra sånt.

        Jo absolut men molly och andra droger kräver mer återhämtning eftersom man svettas otroligt mycket

          Plus med tanke på hur mycket droger det cirkulerar på Coachella så är det inte så konstigt. Menar dock inte att Natacha/alla tar dropp pga det men många gör det

    Väldigt vanligt som wellness beauty-treatment där jag bor. Ok onödigt möjligen, men är det onödigare än andra grejer? Det är ju åtminstone mer effektivt att få detta intravenöst än hålla på med saker som inte fungerar som vitamin water.

    Sen ni som gång på gång tror att alla som är intresserade av wellness, inre hälsa, yoga, träning osv enbart gör det för att vi drivs av ångest? Ja dessa finns. Men det finns ett stort antal som drivs av intresse för näring eller en viss idrott. Många som kör med low carb eller clean eating gör det för att det hjälpt dem med en ätstörning, jag är en av dem.

    Det är fullt möjligt att träna varje dag och vara intresserad av olika dieter utan att vara slav under ideal. Jag förstår inte varför dessa diskussioner måste vara så svartvita hela tiden? Det är som dom som inte tränar måste hitta anledningar att avfärda de som motionerar med att de enbart gör det för de mår dåligt, inte för att det ger dem ngt utöver hur kroppen ser ut.

    Jag är en av dem som gått ifrån att misshandla min kropp till att uppskatta den och bli intresserad av riktig näring och vad som ger mig energi och får bra och till att älska de idrotter jag utövar vilka i sin tur ger mig än mer respekt för min kropp eftersom den klarar av så mkt tuffa grejer. Och jag blir deprimerad när jag inte kan utöva min idrott på grund av sjukdom eller jobb, inte för att det ger mig ångest men för att jag saknar den. Fysisk rörelse och näringslära har fått mig att sluta med självhat.

      Jag tror det är en utveckling, dropp istället för att äta/dricka olika saker för att vara säker på att få i sig det man vill/behöver för att må bra. Framtiden.

        Ja håller med.

    Någon som hann se kommentaren om Niklas som någon lämnat på angelica Lagergrens blogg?? Vad stod det??

      Läs högre upp

    Detta är varför jag läser mindre och mindre bloggar och följer färre influencers på insta. Förut tyckte jag det kunde vara inspirerande, men nu blir jag mest irriterad och arg. Framförallt eftersom man inte heller får kritisera dem för då är man ett ”troll” och negativ. Det känns som att många influencers har glömt bort hur många unga tjejer de når varje dag? Det kommer med ett jävla ansvar. Men jag antar att pengarna gör att man blir blind för det? Sälj sälj sälj. Det är det viktigaste. Vad det har för konsekvenser för följaren är skitsamma.

    Rätt så ofta känner jag mig oerhört nöjd över att inte tillhöra de rika och berömda. Alltså, att ha så mycket pengar att man inte reflekterar över dumheten i att få dropp för att orka festa mer, eller för att få i sig vitaminer eller whatever. Drick vatten (ta det dyraste märkesvattnet, som tål att visas i sociala medier) och ät mycket frukt och grönt (vilket de antagligen redan gör, för det är väl samma folk som har privat kock och bara äter plantbaserat, raw, stenålderskost etc).

    Från en sjuksköterskas synpunkt; jag har förstått det som att det ges rätt stora mängder dropp på bara ett par timmar, vilket inte är bra för bl.a. hjärtat. När mina patienter får vätska intravenöst, får de ca 1 liter, men det ska gå in på minst 8h, oftast, inte typ 1-2. Absolut, man blir uppvätskad rätt bra, och det innehåller säkert en del vitaminer, men det belastar hjärta och njurar också. Bättre att få i sig vitaminerna och vätskan per os, dvs via munnen!

      Alltså, jag säger inte att dropp av denna sort är något som bör eftersträvas eller propageras. Däremot tycker jag att man som sjukvårdspersonal har en skyldighet att inte sprida falsk fakta gällande kropp och knopp. En ung och frisk människas hjärta och njurar klarar absolut av en större mängd dropp i högt flöde. Bolus är ju en halv liter på 10 minuter som man kan ge till de flesta utan fara för diverse organ. Eller hur?

        Snarare risk för tromboflebit känner jag.

        Bolusdoser ges dock oftast av en anledning – att höja blodtrycket eller öka på urinmängden. Visst, en ung och frisk människa bör klara detta men ger ett oseriöst intryck av företagen tycker jag…

      ja, för att inte tala om infektionsrisken..

    Men alltså wtf?!?

    Banana bags äger ju!
    Botar baksmällan på nolltid

    Det finns ett företag i Stockholm som tar 995:- för ett sådant dropp, BeautyDrop heter det. Helt sanslöst!

    Får inte ni Hunger Games- wibbar av detta? Ni vet på festen där de frossar i bakelser etc och sedan tar ett piller som gör att de kräks, för att sedan kunna frossa igen.
    Tycker detta är bisarrt!

      Det är ju typ just det Hunger Games bygger på. Rik elit vs fattig missär

      Oj, haha såg nu du redan skrivit om den liknelsen. Men ja, verkligen. Äckligt (no offense).

    Är rädd att det är nära verklighet om utseendehetsen fortsätter som den gör…

    Ibland ser jag vad vi rika västerlänningar gör och får en så stark jävla vibb från Hunger Games the Capitol. För mycket pengar. Marknadsför skit som ska göra en snygg, lycklig. Vi sprutar in gifter i kroppen. Köper vanligt kranvatten på flaska med en etikett om REBOOST. Injicerar VITMANINER i kroppen och tror det ska utföra mirakel – för att vi ska kunna festa mer. Lite som när de i the capitol dricker en vätska som får dem att spy så de kan äta mer mat. Ska ha privatjets och äga bostäder i allehanda länder där det är billigare än i Sverige och höja bostadspriserna för lokalbefolkningen. Går klädda i trådar till kläder för att fota bilder där vi svankar. Vi blir lite av en parodi på oss själva.
    Ew.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.