Öppet Spår

JAG HAR FÅTT ETT ÖNSKEMÅL OM ATT STARTA ÖPPET SPÅR LITE TIDIGARE SÅ VI TESTAR FRÅN KL 20 IDAG OCKSÅ!

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

374 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vem håller med? Vad ska vi göra åt detta, förslag någon?

    Snällhet är underskattat. Att få mindre respekt för att det tas som svaghet är inte okej. Ju vänligare vi är när vi vill få fram våra åsikter, desto lättare för många att inte ta det på allvar. Varför?

      Det suger verkligen! Snällhet är ju typ det bästa som finns! Om alla var snälla skulle världen vara så mycket bättre, typ. I mina ögon är snällhet en riktig styrka iaf

        Håller verkligen med dig, tack!

      För att människor svarar på auktoritet/självsäkerhet när det gäller åsikter. Ofta iaf, tyvärr. Men gällande snällhet överlag så kan jag bara rekommendera att titta på folk när man är ute, le, hälsa. Fråga hur någon mår. Gör något snällt för någon du tycker om. Om någon ser vilsen ut; fråga om hen behöver hjälp 🙂

        Så bra tänkt, Aa, tack!

        Ska jag tänka på och lära mig av (om auktoritet, osv) Skulle vara bra om allt fler kunde ta vänlighet på rätt sätt. Det blir trevligare stämning om det kan vara lika respektingivande med vänlighet som med stränghet.

        Ja, du har rätt. Jag gör så och på vintern kan det vara svårt att få något tillbaka så. Men sedan på våren så hälsar fler tillbaka. Mer sol, tack året om! 🙂

          Så sjukt! Tänkte på det här om dagen. Så fort solen kommer, blir folk trevligare?! Är inte det väldigt lustigt? Mer sol åt folket alltså!

            Håller med dig, Anonym! (20:34)

            När vårsolen dröjde så tittade folk ner i backen nästan. Alltså det gör ju en del ändå och inget fel med det oavsett vilket, men precis: mer sol tack!

              Haha ja, stor skillnad på svenskarna på sommarhalvår kontra vinterhalvår! Kan själv ha svårt ibland att känna mig glad gentemot andra MEN ångrar aldrig att jag varit snäll eller tillmötesgående.

              Ja det är synd. De högljudda hörs mest helt enkelt. Jag försöker alltid lyssna in andra för jag vet själv hur det är att bli överkörd ibland. Och tänk allt bra de mer blyga eller introverta har att säga som inte kommer fram.

                Exakt ”Aa a”

                Håller med dig helt!!

                Det är genom att (även) lyssna på andra som vi lär oss mest. Det är bra att försöka få ordet och bli lyssnad på, men att lyssna på andra och ta in deras syn på saken är lärorikt och bra! Tack för fint svar!

                Älskar att det är sån skillnad på människorna när solen tittar fram, och särskilt när det är så varmt. Precis som att man kryper fram ur sitt ide nu?

    Avicii död. Alltid lika hemskt med unga som går bort.

      Självklart tragiskt. Man önskar bara ibland att alla de som gått bort får denna uppmärksamheten. En 17åring blev mördad häromdagen i Skarpnäck, det fick en kort artikel men inget mer än så. En vän blev mördad förra sommaren, också en kort nortis i media, men på flashback är det ju rätt åt honom då han var kurd…

      Men självklart, så oerhört tragiskt. Tänker på hans familj!

        Håller verkligen med! Men tyvärr blir det ju så med kända människor, finns mer ”värde” att skriva om dem än vanliga människor

          Ja det blir ju så! Tröttnar mest på folk som värderar folk i hudfärg och ursprung. Kan bero på att jag ganska nyss fått reda på att en extremt närs familjemedlem är medlem i NMR och jag blir så otroligt less på orättvisan här i världen.

        Men hur skulle man kunna uppmärksamma alla som dör? Menar du att vi ska ha någon form av dödstidning som bara är full av artiklar om de som dött den senaste veckan? Intresset i att någon dött bygger ju på att man känner eller känner till personen. Eller menar du att man ska uppmärksamma alla som blir mördade? Det kanske man skulle kunna göra, men det är ju fortfarande över 100 per år. Så då skulle vi ha sådana uppslag i medier 3 ggr i veckan…

        Jättehemskt såklart och jag beklagar det som hände din vän. Hoppas fallet blev löst ❤️

          Läste igenom min kommentar och tyckte det lät som jag var arg där i början, det är jag alltså inte! Men smilegubbar passade inte riktigt in där.. försök läsa med en neutral frågande röst ?

            Nej absolut inte det fungerar ju inte att uppmärksamma alla dödsfall! Och SJÄLVKLART blir det stor uppmärksamhet när någon är känd. Inget konstigt! ❤ allmänt trött bara kanske ??

        Hur vet du att det var en 17-åring som mördades i Skarpnäck? Kan inte hitta någon info om just den biten.

          17-18 år var killen. En kompis kusin kände honom och fått det bekräftat av familj. Vet att det inte finns någon info om det.

            Tack för svar. Märkligt att det tystats ner så mycket, speciellt när han var så ung. Jag antar att det var någon uppgörelse i gäng, det får inte så mycket rubriker numera.

              Ja, vad fan handlar det om förresten? Vet att flera skjutningar inte ens står skrivna om någonstans, en av dem var jag nämligen vittne till, inte ens på polisens hemsida.

                Det är inga nyheter så länge det inte finns allmänintresse. Alltså oftast gäng-, kändis- eller barn relaterat. Det händer saker varje dag i Sverige, väldigt lite det skrivs om

                  Jag skulle nog säga att detta va gängrelaterat

        Du bör nog lära dig skilja på nyhetsvärde och människovärde.

          Vilken trevlig prick du verkar va! Varför så arg? 🙂

            Jag är inte det minsta arg. Min trevlighet är svår att bedöma utifrån en kommentar.

        Önskar man det, verkligen? Jag tänker att det är rätt skönt för den där 17-åringens föräldrar att det inte får samma uppmärksamhet som Avicii. Oändliga mängder uppmärksamhet och hetsiga joournalister är knappast vad man önskar sig när ens barn dör.

        Uppmärksamhet och kändisskap är inte bara positivt.

          Min barndomsvän var försvunnen och funnen mördad för några år sedan och journalisterna var vidriga. Jagade helt hänsynslöst hennes gamla föräldrar och höll på stt ta livet av dem med.

      På något sätt gick det rakt in i hjärtat. Såg precis dokumentären och det var en ung man som inte mådde bra. Sorgligt.

        Var kan man se?

          Jag såg den på SVT-play. Vet inte om den finns kvar men lär komma upp igen.

            Den finns, såg den ikväll på SVT play..

      Satte på hey brother nu, sögs tillbaka till när den låten kom, min bror, bästa vän någonsin hade blivit random knivhuggen på jobbet, fick ingen hjälp efteråt, försvann in i drogmissbruk efteråt, mitt liv rasades samman, jag förlorade min värld, och han sin, jag vet inte vilken sorg som va värst när jag va tvungen att bryta för att inte gå under själv. gjorde allt för att hjälpa honom, Men inget funkade. och den här låten sög tag i mig, det stämde så, fy vilken sorg jag fick nu. Lyssnade dagarna i ände och bad om att få honom tillbaka.

      Det här va verkligen sorgligt❤️

        ❤❤❤❤❤❤❤

          Tack❤️❤️❤️ Det värsta va att jag samtidigt önskade att han skulle komma tillbaka och rädda mig från mitt misshandelsförhållande jag va fast i. Den här låten va från båda håll i mig. Hade helt förträngt dom här känslorna.
          Jag gråter inte ofta men nu gör jag det.

          Va sjukt hur en artist kan påverka oss, verkligen sätta spår i känslor som väcks till liv av deras minne.
          ???

            ❤️

            Har också väldigt starka känslokopplingar till den låten, den verkligen rörde mig in i märgen på samma sätt som för dig fast en helt annan situation. Blev väldigt chockad av hans bortgång, säkert mycket för att han var ung men också det att hans verk gjort så starkt avtryck i mig även om jag inte brukar lyssna på hans låtar.

            MEN det är ju också så han lever kvar med oss, den musik han skapade finns kvar och kommer fortsätta sätta prägel på en hel uppsjö individer och det är det inte alla som lyckas med.

        Vad fint skrivet ❤️ Min bror är oxå förlorad i den där världen och jag har tyvärr förlorat honom då han sitter långa perioder i fängelse ? tycker överlag mycket om Avicii så detta att han är död är oerhört tragiskt ❤️

          Ingen vet som inte varit med om det. Man kan förstå, men att känna känslan av att sörja någon man älskar som är i livet men ändå inte, den är förödande, fängelse eller ej, det är något man inte kan förklara så andra verkligen kan känna och förstå❤️ Människan vill vara med oss, men kan inte, vi vill vara med dom, men det går inte❤️

          Min bror är frisk idag, jag är ur mitt förhållande, men våran relation som den va då, den går inte få tillbaka, och jag vet inte varför. Jag ångrar så att lämnade honom, men med mina egna omständigheter hade jag inget annat ”val”. Jag va fast, han va fast. Vi bodde 60 mil ifrån varandra. Jag vet inte vad jag kunde gjort mer än det jag gjorde?, förutom att lämna honom av beordring från mitt ex. Men jag va tvungen att rädda mig själv, och han räddade sig själv. Men fy va jag saknar, längtar.

          Har lyssnat på musik första gången sen dess ikväll. Och det gjorde mig glad? Tänk på din bror, men glöm inte bort dig själv❤️

            Tack för de fina orden ❤️! Just nu är det nog inte så jobbigt för mig längre var mer ledsen i början för fyra år sedan när han för första gången fick fängelse nu är det mer jobbigt för barnen ( dottern fyllde år i veckan och frågade varför han inte var med på kalaset ?) vi har både en bra och en dålig relation när han är ute men jag mår mycket bättre när han sitter inne ?! Jag har oxå stark koppling till Avicii och musik när det gäller brorsan och jag lyssnade också igår första gången på länge och det bubblade upp mkt sorg och saknad ? jag hoppas att du hittar tillbaka till din bror som det var någon dag och att det kommer kännas bra igen ! Jag tycker att du var stark och modig som lämnade ?❤️ . ❤️❤️❤️❤️

    Kommunikation. Hur får ni andra att lyssna på ett bra sätt? Tips önskas, tack!

      Genom att förstå deras sida också och öppna upp för en dialogs där inget är rätt eller fel. Sen vet jag ju såklart inte exakt vad du syftar till, så är kanske inte så ”enkelt” i ditt fall

        Tack snälla för bra svar! Jo det är ganska enkelt för mig, tack efter mycket träning. Men det går aldrig att bli fullärd vilket både är charmen och ja… du förstår. 🙂

      1. Sträck på dig
      2. Ögonkontakt
      3. Tro på det du själv säger
      4. Lägg in lite humor
      5. Tala naturligt och avslappnat
      6. Tala utifrån egna erfarenheter

      Typ. Ibland får man göra vad som passar tillfället och så beror det väl lite på vad man pratar om:)

        Hej Don Lothario,

        Du har svarat bra och snällt på en kommentar en annan gång också. Sån’t glömmer inte jag. 🙂

        Jättebra tips även detta! 🙂 Stort tack! Ska memorera både detta och Anonyms tips!

          Fast jag hette inte DejDej då 🙂

          Men gullig du är, hoppas du får användning av tipsen?

            Tack, Don Lothario! Detsamma!

            Ja, du gav riktigt bra tips!

            Ha en riktigt bra kväll! ?

      Det beror lite på vad man vill säga och till vem, men jag tycker att människor lyssnar bra när man bara pratar utifrån sig själv och inte lindar in saker. Försök vara så rak som möjligt.

        Hej Anonym (kl. 20:31)

        Mycket bra tänkt! Det tar jag med mig!

        Ha det bra!!

          Ha det bra du med ??

            Tack snälla, anonym! Idag är en bra dag/ kväll!! Speciellt efter din fina hälsning!

      I boken ”omgiven av idioter” får man såna tips efter att man ”listat ut” vilken färg den man pratar med är.

        Hej, Emmie!

        Den har jag tänkt läsa (ligger redan i bokhyllan, ja inte jag men boken bland de talböcker jag ska lyssna på.) Ska lyssna på den i helgen, tack för att du svarade!

      Gå in med känslan ”alla SKA lyssna på mig”. Kräv respekt och uppmärksamhet med hela ditt kroppsspråk och aura. Försök vara självklar i sammanhanget.
      Det är tyvärr inga konkreta tips och det låter väldigt flummigt, haha. Hoppas du förstår min poäng.

        Till Anonym (20:54)

        Tack!! Inte alls flummigt, tvärtom mycket bra tips! Ja, jag förstår din poäng, har läst på mycket om kommunikation men vill tänka nytt/ repetera upp det jag kan så jag ska ta med mig dina ord! Bra!

      Så bra tips ni alla gav! (Alla Anonym, Don Lothario, Emmie, som svarade)

      Jag skrev inte min fråga för att bara fråga vad som helst. Jag behövde era smarta svar! Om jag får beröm se’n när jag använder era tips, så skriver jag det i nästa Öppet spår. Lär speciellt få användning för dem kommande vecka/ veckor. Tack!!

      Precis hur resten har skrivit, respekt, prata intressant, kroppsspråk osv.
      Men lägg till personen/erna du pratar med. Ska försöka ge ett exempel, hoppas du förstår :).

      Säg att du vill vill få dina kollegor att gå med på idé ”A”. Istället för att bara prata på vilken bra idé det är, lägg till (fint) vad lyssnarna tjänar på din idé. Alla människor (mer eller mindre) tycker om när de blir inblandade i bra saker, något som de själva tjänar på. Istället för att säga ”min idé är bäst, företaget tjänar på detta!” Så kan man lägga fram det att ”ni kommer tjäna *det här* på denna idé, företaget kommer tjäna *det här* osv. Hoppas att du förstår vad jag menar, är inte så bra på att ge förklarande exempel 😛

      I vilket fall som helst vill jag verkligen rekommendera boken ” How to win friends and influence people” skriven av Dale Carnegie. Många bra tips och tankeställare, en bästsäljare och väl värd att läsa ”trots” sin ålder 🙂

        Tack Ensam varg i skogen,

        Jättebra svar! Jo, jag förstår vad du menar. Läser chefstidningar, -hemsidor ofta och mycket annat. Där står det hur man ska tackla sådant. Så bra tänkt! Tack igen!

        Okej, tack för boktips. Ska kolla upp det direkt!

      Har skrivit ett svar, men kan inte hitta det.. hamnat i mod, CamCam? 🙂

        Ensam Varg i skogen,

        Jag hittade boken som ljudbok. Jag behövde lyssna på några bra böcker i helgen under promenader och annat så detta blir perfekt. Den och boken: ”Omgiven av idioter” som Emmie här ovanför tipsade om ligger först att lyssna på. Gillar böcker på engelska också. Perfekt med både svenska och engelska. Tack!!

    Du är fast på en öde ö tillsammans med en influencer. Standard ö frågan ni vet.
    Vem skulle du välja att vara där med och vem skulle du absolut inte vilja vara där med? Varför? (Det finns så många, så välj två stycken ja och två stycken nej om du vill)

    JA
    1. Annica Englund. Hon är stark och inte så mesig. Tror att det skulle vara lätt att samarbeta med henne

    2. Mirka, trettonbarnsmamman. Mirka har 13 barn hemma som väntar vilket jag antar är en rätt bra pepp på att hålla igång och överleva. Hon är van vid skog och att vara ute, vilket känns som en tillgång

    NEJ
    1. Carola ”familjen annorlunda”. Hon har också många barn, men hennes bossiga sida hon flera gånger visat upp gör att det känns som en mardröm att vara fast med henne. Verkar som om hon måste ha rätt även när hon har fel, vad det än gäller

    2. Mona. Hon verkar inte klara sig en sekund utanför innerstan och att behöva vara utomhus, ordna mat och försöka lösa situationer tillsammans med henne hade jag aldrig orkat (Om hon är som hon beskriver sig själv i bloggen) + Att hon säkert skulle bli sur när jag frågar ut henne om M haha

      Hahahaha alltså ser framför mig hur du sitter på soffan med korsade ben och ba: hmmm…. Undra vilken av alla influääänsers som jag skulle ta med till en öde ö? Och vilka skulle jag absolut inte kunna tänka mig vara på en öde ö med?! Hahahaha alltså, who are you even?

        Jag är kungen. Tråkigt på slottet ikväll. Ett alternativ till dem som hade tröttnat på det vanliga snacket här, ingen behöver svara 🙂

          Gillar förnyelse så ska komma på ett svar.

          Ja- Ellen Bergström. Verkar vara kul att umgås med och gillar vildmark (iaf verkar det så).

          Ja- Katarina Wennstam. Tänk vilka intressanta diskussioner vi skulle ha, tiden skulle gå fort. Aj då, kom på att hon nog inte räknas som influencer bara för att jag följer henne på instagram.

          Nej- Blondinbella. Även om det vore nice att bo i hennes luftslott så skulle hon nog reta gallfeber på mig rätt fort.

          Nej- Camcam. Är kattallergiker.

            Åh, Ellen och Katarina ❤

      Håller verkligen med dig här. Mirka ABSOLUT. Hon är den influencer jag tycker verkar rarast, vettigast och mest genuin. Säkert inte rädd att hugga i. Plus kan säkert trösta mig om jag flippar.

      Fy fan för att vara fast med Mona. Jag är 100% säker på att vi hade ogillat varann.

      Jag hade ju verkligen inte tagit med mig Blondinbella, hur skulle hon klara sig utan all personal?

      Ja – Magdalena Graaf, verkar ta det mesta med en klackspark, känns som en överlevare och så är hon rolig.
      Nej – Nellie B (eller vilken större hastbloggare som helst nastan), känns så himla ”poor me” om det mesta sedan skulle hon väl click baita så man tror vi ska bli räddad fast egentligen har hon bara sett en sten typ.
      Varken bu eller bä – Bella, när gapflabbet har lagt sig kanske hon skulle kunna fixa lite livräddning, Simon och en kanot kanske?

      JA
      1: Oddan, lätt! Mjölka bella-tokigheter främst. Sen tänker jag att han är rätt huslig av sig, kan fixa med grejer, bygga hydda och laga någon smarrig husmans-kokosnötmat! Men ej att förglömma han är man, potentiell ö-ligg. Alltid tyckt han är lite snygg ändå ?
      2: Gabjossans Fjordor, potentiellt ö-ligg #2

      NEJ
      1: Booken, blir bara bråk och gråt.
      2: Bellan, en av få människors röster jag inte står ut med. Head av gapflabb klarar sig definitivt inte utan övriga heads ens i Stockholm. Kan tänka mig att leva primitivt på en öde ö är något hon garanterat inte skulle vara ”bääääääst” på.

      ???

      Ja – TramsFrans. Han kommer på något sätt lyckas göra bubbel av kokosmjölk och så kommer vi kunna ligga på stranden och dricka paraplydrinkar ut kokosnötsskal och kändisskvallra hela dagarna.
      Nej – Calle Schulman. Utan motivering.

    RIP Avicii ?

    Stockholmare och alla andra plz hjälp! Jag och killen jag dejtar skall resa till stockholm över en helg så nu undrar jag, vilket är det bästa vandrarhemmet? Vilken sj biljett skall man köpa till pendeln ? Vilket tåg till Stockholm är billigast? Är skittacksam för alla tips jag får, för behöver typ boka så snart som möjligt <3 <3

      Hur stor budget har ni?

      Vilket tåg som är billigast..? Var åker ni ifrån?

      SL har en app där man kan köpa biljetter och betala med Swish. Kostar cirka 40 kr och gäller i hela länet, på tunnelbana, pendeltåg och bussar.

        Inget bra alternativ om man åker mycket, bättre att köpa dygnskort eller förladdat kort. Blir billigare

          Men en app är enklare tycker jag. Och så mycket tunnelbana åker man ju inte som turist. ☺️

            Det är ju just som turist man åker mycket både tunnelbana och buss

            Jag har ”turistat” i Sthlm endel. Och jag åkte väldigt mycket tunnelbana skulle jag säga. Köpte dygnskort, sjukt smidigt istället för att knappa fram en biljett vareviga gång

              Okej, alla är olika. Jag promenerar när jag är turist. Tycker att appen är bra i vilket fall. Ha en fin kväll alla!

      Ingen sj biljett alls till pendeln. Ni vänder er till SL, ska ni åka mycket rekommenderar jag dygnskort (Det antal dygn ni ska vara där) så behöver ni inte bry er om att fylla på osv

      När man bor i Stockholm har man ju generellt sett inte så bra koll på vandrarhem. Sen vilket tåg som är billigast beror ju på var ni kommer ifrån. SL-biljetterna beror ju på hur mycket ni ska åka. Vad ska ni göra när ni är här?

      Bodde på hostel generator en gång, riktigt bra standard och helt ok pris! Rätt nära centralen vilket var skönt.

    Söker tips på uppskattad present till en kompis man ska hälsa på som precis fått en liten bebis! Ska jag köpa något till bebisen eller till min kompis som nybliven mamma? Vad hade ni blivit glada för?

      Köp något till bebisen och köp sedan något lyxigare (bodylotion, doftljus, nagellack, presentkort osv) till mamman.

      Det blev jag oerhört åglad över när jag hade fått barn och man satt där sliten, allmänt sunkig i bebisbubblan.

      Köp ett lyxigt schampo och balsam, rent hår som nybliven mamma kändes som att vara återfödd. Ett paket blöjor till bebisen, lite nappar eller en gosig filt 🙂

        Ett paket blöjor?

          Ja? Det går åt sjukt mycket blöjor och det är en tråkig utgift. Beror väl på kanske vilken typ av människa mamman är men jag uppskattade verkligen när mina vänner kom med förnödenheter ist för en dyr body eller klänning.

            Haha och jag skulle bli sjukt besviken om jag fick ett paket blöjor till min nyfödda bebis. Jag tyckte det var kul att få tex helt onödiga presenter, som typ ett par skor (!) till en nyfödd ( i tyg då såklart) eller söta kläder. En fin filt, eller söt mössa kanske.

              Haha, tur att man är lite som man umgås då ? jag fick några ”fina” presenter och de bara blev liggande. Söta små klänningar till bebis och små skor, tyckte att det var så opraktiskt. Men jag njöt av en byrålåda full med blöjor och nappar i överflöd (vart i h-vete tar de vägen?!)

      Hej! Om lille bebis är väldigt liten, ta med god hämtmat och kanske några lådor extra.

      Beror på hur mamman är som person, är hon praktiskt lagd, så är blöjor/matlådor/andra ”tråkiga” nädvändigheter toppen.
      Är hon en lite mer present-ig typ, så hade jag köpt nån fin body till bebis och något omvårdande till mamman (du kan aldrig få för mkt omvårdande som nybliven mamma!)

      Något mittemellan kanske är någon sån, mitt första år-bok? Mitt första år som mamma osv.

      När vårat första barn föddes fick min man ett flak öl och jag fick tvättmedel av svärmor. Vet inte riktigt vad som hände där. ?

      Men det jag uppskattat mest har varit saker till bebisen! Typ nappar (svindyrt och försvinner hela tiden), en fin filt att ha i vagnen, någon välgjord bitleksak i trä. Skulle inte rekommendera kläder pga det köper alla ändå.

        Schysst! ?? jag fick en flaska vin och dyra praliner av min svärmor ?

      Boken ”Ge ditt barn 100 möjligheter Istället för 2” 🙂

      Min kusin är laktosintolerant och i Danmark har de inte så mycket laktosfritt, så jag köpte massor med mat och dricka som var laktosfritt. Sedan köpte jag ”nipple covers”(?) som täcker när de ammande brösten rinner. Köpte även ett gåvopaket från Rituals samt lite bebiskläder. Hon blev EXTREMT glad! Särskild för mat och dricka. 🙂

      Napphållare till bebis uppskattade jag iaf! Sen något till mamman typ en mysig pyjamas, hårinpackning eller ett fint halsband eller armband med barnets namn eller första bokstaven.

      En fin filt! Extremt bra i vår/sommar och den kommer användas flitigt!! ??

      Jag hade kört på klisterlappar till kläder med barnets namn på, en flaska vin (om mamman dricker), ett paket blöjor, lite choklad eller typ jordgubbar, en napp med barnets namn på och ett fotoalbum och lagt i en korg med en rosett på ? Lite smått och gott som kommer uppskattas både nu och sen i förskolestart när det är superjobbigt att komma ihåg allt.

        Asså har inte barn själv men min bästa vän höll på att bryta ihop under inskolningen och då gjorde jag ett förskolepaket till henne och hon blev överlycklig. Det inföll lite sånt som jag just beskrev fast secondhand shoppade lite förskolekläder också, färdigmärkta med några av klisterlapparna. Men det va ju när förskolan var aktuell.

    Haha det här är en så random fråga. När jag var yngre kunde jag stå på händer i flera minuter. Idag, 28 år gammal, skulle jag testa att ställa mig på händer. Jag fick avbryta tvärt för blodet bara for ner till huvudet och jag blev alldeles illröd – på typ 2 sek. Samma när jag bara böjer ner huvudet. Vad beror detta på? Varför kunde jag förr stå upp och ned hur länge som helst, och nu inte ens 2 sek?

      Vet inte vad det beror på men samma här, var gymnast som yngre och idag snurrar det i huvudet efter en kullerbytta ?

        Jag (som skrev inlägget) är också gymnast och just därför är det extra konstigt. Usch, vilken ångest jag fick när jag typ föll ihop på golvet och ögonen ville ploppa ut ungefär. 😛

          Haha ja! Ångesten. Har familj/vänner som tror att jag fortfarande kan göra frivolter (för det kunde man ju innnnnaaaan) medans jag knappt vågar hjula ?

      Hej Anonym kl.20:21!

      Det kan bero på att du är utsatt för mycket belastning, jag menar då stress och att du kan behöva träna upp ditt balanssinne genom t.ex fler promenader, löpning, använda balansbräda, medicinboll. Det kan även vara bra att sova mer, köra mer avslappning och framförallt träna allt oftare på att stå upp och ned. (Obs! Inte längre stunder – fler!)

      Kanske inte så bra råd, men det är vad jag kom på i alla fall. Ha en trevlig kväll!

        Varför har du så många alias?

          Varför har du inget alias??

            För att jag vill vara anonym och har ett väldigt litet bekräftelsebehov.

              Jaha? Och? Måste alla vara som du? För att vara en person med väldigt lite bekräftelse behov så är det konstigt att behöva trycka till någon som du uppfattar har mer. Varför? Låt hen vara.

                Vad i min fråga var att trycka till? Är ju era frågor till mig som förstorar upp en enkel fråga.

                  Vad var syftet med din fråga och kommentaren om litet bekräftelsebehov? Våga ge ett ärligt svar.

              Till Anonym 21:23

              Om du har så litet bekräftelsebehov skulle du inte försöka få likes så här. Du är helt fri att göra likadant. Menar inget illa, men testa istället för att leta efter sådant här. Jag har olika alias just pga att folk ställer sådana frågor som sådana detektiver (eh?) som du ställer. Inget ont, ha det bra!

                Anonym 20:34 skulle det stå du som frågade om så många Alias

                Inget detektivarbete precis. Angående likes så är det ju du som ständigt återkommer om det ämnet.

                  Där kom det.

              Så alias=bekräftelsebehov? Knappast.

                Tack snälla, Don Lothario. Håller med!

                Mitt liv är jättebra utan en massa bekräftelse på sådana här sätt. Jag bara råkar gilla att vara här inne. Bekräftelse har jag fått på många olika sätt i mitt liv och får än idag.

          Varför skulle hen inte få ha det? Man kan byta alias inför varje kommentar om man vill. Det är inte så att man kommenterar via BankID.

          Hur vet du att personen har många alias?

            Därför att hen brukar skriva det i sina kommentarer allt eftersom.

        Du skriver precis som en och annan M, eller diamant eller vad det nu var. ?

          Till Anonym 21:01

          Ja, stämmer bra! ?

            DejDej, Aa, M, W

              Anonym;

              Inte Aa. Annars korrekt.

              Men hjälp, hur kan du veta detta ändå? Liksom lägga det på minnet osv.

                men hon har ju själv berättat det?
                Fastnade hos mig också utan ansträngning faktiskt…

                För min del får man väl ha hur många eller få alias som heslt men tappar det inte lite av sin mening att använda sig av flera olika?
                Varför har du flera alias?
                Undrar för jag är nyfiken!

                Trevlig kväll!

                  Tack för dina synpunkter och din fråga. Endast för att det från början var lite roligt för en del att skriva lite mindre roliga saker. Så enkelt var det!

                  Trevlig kväll önskar jag dig också!

              QQ, PopUp

                4 nyckelpigor

      Samma här. Gammal gymnast men det är sjukt jobbigt. Hur gjorde man ens då? ? Men i alla fall. I min träning så brukar vi stå på händer och gå på händer ibland. Första gångerna var det väldigt konstigt och snurrigt men sen var det som kroppen bara kom ihåg och det blev som vanligt ganska snart efter några gånger ? Öva ????

      Haha.. Jag upplevde inte just det, men när jag skulle ställa mig på händerna för några år sen och bek sig armarna som spagetti ? Skamsen låg jag i en hög på hräsmattan och insåg att jag blivit så rackans svag av åren på kontor, att jag inte längre kunde bära upp min egen vikt (nu har jag sagt upp mig hehe).

      Testa hjula en gång, omöjligt när man blir äldre.. (eller beror det på mina sjukt klena armar…?)

    Väldigt lågt av somliga bloggare när de skriver mellan raderna att de blivit svikna av sina tidigare panters och vänner.
    Antigen så skriver man och berättar ärligt om vad som hänt, eller så håller man tyst. Vissa är bara intresserade av att få upp bloggstatistiken, ett exempel bloggare på nouw ”bisse”, känns så falsk, oseriös och oärlig.

      Va nej jag älskar henne

        Okej, varför älskar du henne?

      Bloggare väljer väl själva vad de vill skriva om, alla kan väl inte passa dig, välj och läs om någon annan, istället för att kritisera

        Du har missuppfattat helt och hållet. Jag kritiserar inte, tycker bara det är oseriöst att skriva mellan raderna och vilseleda sina följare och läsare. De som följer bloggen och instagram, förstår ju vem hon hänger ut mellan raderna, stackars J och även C som förlorat mest i triangeldramat. Vinnaren är exet…

    Vad har ni för gulity pleasure på sociala medier/internet?

    Jag la precis 40 minuter av mitt liv på att lyssna på youtube-drama mellan vuxna mansbebisar som bråkar om vem som hänger ut vem, rättfärdigar sina egna uthägningar och pratar dubbelmoral (clueless swede, Anjo, skask-morsan och Vertz. Varför vet jag ens vilka dem är, jag fyller ff 30 i sommar?). Men jag älskar det… ?

    Nu vill jag höra era!

      Jag kan ibland snöa in på helt crazy trådar på familjeliv, det känns lite som en såpopera. Det är väl tomrummet efter ”våra bästa år” som behöver fyllas på något sätt. Jag och mormor tittade på det i 10 år ? galet.

      Akademien! Bättre än Paradise Hotel!

      Kan läsa sexnoveller hela dagarna..när jag inte kollar på förlossningsbilder dvs xD
      Inget jag skulle erkänna irl för ngn.

        Harakirikorvgubben. (Helldog?)

      Djur på zoo som äter upp människor. Kan googla i timmar. Jag har problem.

        Hahahaha det var det sjukaste?

          Well… får jag kalla det säkerhetsanalys eftersom jag arbetar på djurpark?

        Klipp på Instagram där folk målar naglarna. Jag är inte ett skit intresserad av naglar egentligen och har varken långa, manikyrerade eller målade naglar själv. Men kan titta på klipp efter klipp med tjejer som målar och stämplar sina naglar i alla dessa fina färger och mönster. Det bästa är när man tycker att en nagel är lite halvdan och så lägger de på ett riktigt bra och tjock topcoat och så blir det hur snyggt som helst!!!

        Hahaha, djur på zoo va nog det bästa ?

      Catrin Hedlund. Fascineras av hur korkade en del människor är …

        Alla har vi nog någon som tycker vi är korkade, även du, man kan inte passa alla

          Hej Catten! 😉

      Vet inte riktigt om det gills som quilty pleasure, men jag har helt fastnat för Katja Jensens slimevideos. Så onödigt att lägga tid på att kolla på någon som gör slime, men det är så sjukt tillfredsställande att kolla på

      Det enda jag kommer på är Kandee Johnson på Youtube. Fast vet inte om det är en guilty pleasure då hon är någon jag skulle rekommendera, så jag skäms ju inte för att jag kollar på henne?

      Att jag lyssnar på podcasten tack för kaffet. Tycker om den även om deras skämt ibland går över gränsen, tycker att det är skönt att kunna lyssna/titta på något utan att det ska vara dödsseriöst och att folk blir kränkta hit och dit.

        I love you! Skönt att det finns fler som tycker så

      Challizz. Önskar att hon börjar blogga snart igen

        Håller med.

      Mord allt om mord! Följer 20 mordpoddar i veckan samt går ID på i bakgrunden varje kväll. Tror ärligt talat jag hade kommit undan med mord om jag inte polisen redan hade mina fingeravtryck ??

        Åh ja, för min del är det iofs inte bara mord utan brott också och det har fått mig att vilja plugga kriminologi, sjukt intressant

          Samma här! Särskilt gamla olösta mystiska brott. Så intressant!

      Jag gillar att bildgoogla på saker, tex sjukdomar (smittkoppor är favoriten) och ”dead people on mount Everest”. Jag brukar också lyssna på Tommy Körbergs ”stad i ljus” på youtube men det gör jag bara när jag är ensam hemma eftersom jag blir så rörd och gör knytnäve-mot-bröstet-gester.

        Du låter som jag när jag lyssnar på Stad i ljus! Senast igår stod jag på ett smockat resecenter och var tvungen att byta låt för att inte börja sjunga där och då!

          Åh vad underbart! ? Känner stor samhörighet med dig. ?

    Hej,

    Behöver lite tips. Självdiagnostiserat mig med perioral dermatit. Kortfattat ger detta väldigt känslig hud och röda blemmor i området på hakan, för min del. Använder nu Dermalogicas produkter (super calming wash och barrier bla bla hudkräm) och de har hjälpt till viss del. Ngn med erfarenhet som kan tipsa vad man kan göra?

      Ok, jag har exakt samma. Sedan två år har jag massa röda blemmor på hakan (och typ…bara hakan!) Det försvinner aldrig, så även jag söker tips och råd.

      Penny,

      Vet inte om du har testat kortisonsalva? Finns receptfritt på olika apotek.

        Alsolsprit eller bara vanligt vatten är bättre något av det förresten.

        Ta inte kortisonsalva, det förvärrar det!

      Den här tjejen, Liah, är jätteduktig på hudvård. Min hy har blivit så mkt bättre sen jag började kolla på hennes videos. Rekommenderar dessa två:

      https://m.youtube.com/watch?v=d1B_CCxnXrg

      https://m.youtube.com/watch?v=2jUFYF9SiCI

      De handlar om att oftast när man har problem med hyn så är hudens barriär skadad och kan därför inte läka sig själv (som ju allt på kroppen ska kunna göra) man behöver neutralisera för att sen kunna börja läka. Hon har många bra tips och en lättförstådd filosofi

      Lycka till ?

        Använd INTE kortison! Finns en kräm, svider så in i helvete, men den hjälper! Gå till husläkare så skriver de ut på en gång om det är perioral dermatit du har. Jag har det! Och perioral dermatit ska nollbehandlas. Alltså inga produkter utom den krämen isf. Inte smink, inga hudkrämer, salvor eller annat. Jobbigt som fan om man använder smink men tro mig!! Det kommer inte bli bra om du använder smink osv. Badda med ljummet vatten bara. Tvätta sminkborstar, handdukar du haft i ansiktet osv!

        Men om jag ska ge ett tips så är det att undvika vatten i ansiktet ett tag. Tvätta bort rengöringen med micellärt vatten eller havrevattnet som Liah ger recept på i första videon jag länkade.

      Jag fick diagnos av läkare samt medicin utskriven som hjälpte.. så mitt tips är att du vänder dig till vårdcentralen 🙂

      ANVÄND INTE KORTISON DET FÖRVÄRRAR! Fick det förra året o fick utskrivet doxycycline i åtta veckor plus två v till för det kom tillbaka igen. I Sverige ska det tydligen finnas en jättebra salva minns ej vad den heter men om du googlar hittar du nog. Med antibiotika gick min pd bort direkt men kommer lätt tillbaka så man måste köra en lååång kur och doxy gör en lite konstig och känslosam. Hoppas det ordnar sig!

      Jag har samma. Fick en röd fläck på hakan för två veckor sedan, jag fick panik och gick till en hudläkare (dyrt men värt det, såg skräckexempel på nätet och skulle betala vadsomhelst för att inte få så hemska utslag). Japp, det var perioral dermatit som jag gissade. Fick en salva (rosazol, finns receptfritt också!) samt två månaders antibiotikakur. Great 🙁 men som sagt vill bara ha bort det. Inget att leka med. Vad du än för använd INTE kortison. Lycka till!

        Tack alla för råd! Blir att boka tid på vc på måndag.

    HJÄLP! Hur får man snabbast bort färg som fastnat på huden under ögonbrynen när man färgat dem?

      Låter sjukt men gnugga med mer färg. Lika löser lika. Nästa gång du färgar så kleta in hela ögonbrynen med vaselin och en bit ut, då fastnar det bara på stråna.

        Vaselin är bra, all slags olja löser färg så du kan köra på olivolja också.

        Kanske big no no för huden men jag brukar ta lite aceton/nagellacksremover på en tops och gnugga om det blivit någon fläck efter ögonbrynsfärg. Funkar toppen! Bör väl inte testas om man har känslig hy ?

          Jag brukar också ta nagellacksremover på en tops. Min hudvårds och sminkintresserade kompis skrek rakt ut när jag råkade yppa det men vad ska man göra när man spillt då…? (Vilket hon självklart inte gör…)

      Gnugga lite med tandkräm!

      Brukar använda ansiktsskrubb och sedan smörja in med någon lugnande gel om huden blir irriterad av skrubbandet.

      Tänd en tändsticka, blås ut och ta sedan ”askan” och gnugga lätt. Garanterar att det fungerar!!

      Använder babywhipes, funkar ok men bästa är att smörja med ngn olja och sen ta babywhipsen dagen efter (färgar alltid på kvällen, första gången jag provade snabbfärgning för ögonbryn skämdes jag i nästan en vecka pga för lång tid på och ovetandes om ovan lösning). Ta det försiktigt med wipsen bara, gungar man för hårt svider det som tusan, känns och ser ut som carpetburn.

    Hur sjutton går man tillväga när man inte längre orkar med en vän som är psykiskt sjuk?

    Vi har varit vänner i över 10 år och i många av dem drog hon ner mig ganska ordentligt i ätstörningar, något jag äntligen tagit mig ur. Nu har hon insjuknat igen och mår ännu sämre.. och jag orkar inte. Jag kan inte vara ett stöd för henne utan att påverkas själv. Känner mig så jävla ego och hemsk. Vill finnas där i vått och torrt men kan inte. Hur bryter jag på ”bästa” sätt?

      Jag har inga bra tips, tyvärr.

      Mitt enda råd: Ha inte dåligt samvete. Är hon en god vän borde hon se att det drar ner dig med. Jag tycker inte att ditt liv ska sättas på standby eller att du ska riskera att drabbas på grund av en väns sjukdom.

      Har hon fått professionell hjälp?

      Var ärlig och säg precis som det är.

      Man får lämna, du har varit en bra vän i så många år och du är så duktig som känner igen att du inte klarar av mer! Väldigtstor eloge till dig.

      Även om det inte är lätt hade mitt tips varit att bara vara ärlig. Kanske blir en väckarklocka för vännen också?
      Kram

      Med vänner som dig behöver man inte fiender. Skräp dig för helvete! Low Life!

        Wtf. Du är Low life.
        Ibland kommer man till den punkten där båda kommer drunkna. Vad tjänar det till? Bättre att en klarar sig.

        Onödig kommentar. Även hårda åsikter går att framföra på ett respektfullt sätt

        Tänker att det är som att vara medberoende till en missbrukare. Det är okej att säga till en sådan person att du inte mår bra i relationen och att du upplever att du själv hamnar i psykisk ohälsa osv. Det handlar inte om att hon är en dålig vän, hennes kompis behöver själv vilja förändras och söka hjälp för det. Vem blir hjälpt av att andra omkring henne också dras med i destruktivitet?

          Min psykolog sa att man skall bryta upp sån vänskap när man själv mår dåligt för annars druknar man oftast ihop.

        Du får gärna utveckla din kommentar. Vad tycker du jag ska göra istället? Förutom det jag gjort i alla år (tagit henne till psyk, uppnubtrat henne att fortsätta ta emot vård, stöttat henne i behandlingar, försökt bli frisk själv, haft kontakt med hennes familj, hjälpt till med hennes barn..)

          Min kommentar var svar till GG/.

          tack för era andra kommentarer och svar ♡

            Gah. Sorry. Svaret var såklart till anonym ovnför gg/

      Hon drog ner dig? Ta ansvar över dina egna handlingar först och främst. Usel vän du är men var ärlig!

        Men herregud, vad dömande folk är. Hon kanske har en egen sårbarhet som gjorde att hon hamnade i ätstörningar? Jag hade en liknande relation i högstadiet och gymnasiet. Vi var verkligen bästa vänner länge, men sedan fick min kompis anorexia, hon blev ganska utagerande och elak i sin sjukdom och jag som hade massor av problem med missbrukande föräldrar, familjehemsplaceringar osv och klarade inte av att stå emot eller stå upp för mig själv, jag blev utsatt av henne men började också banta och bli helt ätstörd, till slut drog vi bara ner varandra. Jag var tvungen att till slut hålla distans för att må bättre.

          Ganska precis så var det för mig med, med den skillnaden att hon var ätstörd när vi träffades – jag blev det pga påverkades av henne.
          Drog ner kanske var fel uttryck? Påverkades är bättre.

        Det är så märkligt att människor helt köper att man kan påverkas av varandra i kärleksrelationer, och att det finns destruktiva sådana, men vänskapsrelationer förväntas man absolut inte påverkas av.

        Ätstörningar och pyskisk ohälsa kan absolut tiggas igång av omgivningen, det är inte ens ovanligt. Att ta ansvar då är ju t ex att ta distans till den relationen.

    Pinsammaste minnet ni ligger inne med? Hit me up with them. Är otroligt uttråkad! 🙂

      Jag är ganska så blyg så har nog inget pinsamt minne så. Förutom när jag kräktes i en plastpåse på min första dejt en gång på grund av en allergisk chock haha.

      Önskar jag gjorde saker jag kunde skämmas lite över, det hade blivit kul anekdoter. Men icke.

      Något jag kommer på som är lite pinsamt att tänka tillbaka på är när jag skulle svänga vänster i en rondell. Och ja, jag svängde vänster. Men körde inte runt, utan svängde vänster direkt som om det vore en korsning. Det gick bra som tur var.

        Åkte bil med min kompis som gjorde precis så. Det var första och sista gången jag åkte med henne. Kanske är vi vänner du och jag..

      Hade ett ons. Efter vi hade haft (dåligt) sex så började han ta mig mellan benen, trodde han försökte tillfredsställa mig så jag sa ”äh du vi kan ta det där i morgon”. På morgonen ville jag bara hem så drog snabbt. När jag går känner jag hur det känns konstigt mellan benen, det är något som irriterar.

      När jag kommer hem och går på toa upptäcker jag att kondomen är kvar i mig. Inser då att det var den han försökte ta när jag sa ”äh vi tar kan ta det där i morgon”.

      Skickade ett mess till ex-svärmor innehållande bild på mig och exet in action. Funderade några minuter på om det var värt att dumpa honom för, så jag slapp träffa familjen mer hehe. Som tur var tog hon det bra och sa att hon också varit ung och att hon var glad att vi trivdes i varandras sällskap… ?

    har perioder där jag hetsäter, nu är jag i en sådan. har ingen att prata med heller, vill bara få ett slut på det. HUR SLUTAR JAG? väntar på hjälp redan men behöver liksom tips nu.

      Jag hetsåt också med jämna mellanrum för några år sedan. Kunde trycka i mig allt och hur mkt som helst på kvällarna. Hade sen extrem ångest för det och försökte äta minimalt, om ens något, följande dagar – vilket oftast slutade med hetsätning igen. Har inget direkt tips att ge, men för mig tog det stopp en morgon när jag gick till jobbet och sket på mig. Hade hetsätit kvällen innan och magen var totalt kaos. Samma dag kontaktade jag en PT för att jag kände att jag var tvungen att styra upp mig själv och synen på mat, kropp och träning. Bästa jag gjort.

    Jag ska göra en Brazilian butt lift i juni. Nån annan här som har gjort samma ingrepp?

      Jag får så många frågor när jag läser det här.

      Hur mycket kostar det?
      Hur går det till?
      Blir du sjukskriven?
      Gör alla plastikläkare ingreppet?

      Själv har jag en stadig röv men tänker att det är ett relativt ovanligt ingrepp.

        Det varierar men det kostar från cirka 39k och uppåt.
        De tar fett från ett/flera ställen på ens kropp och injecerar det i rumpan.
        Man kan bli sjukskriven i två veckor om man vill det.
        Det börjar bli vanligare och vanligare med det här ingreppet.
        Min förklaring är att jag länge mått dåligt över att min rumpa försvann totalt efter min graviditet. Jag rasade i vikt samtidigt som jag struntade i att träna under första året efter att sonen kom. Jag gick från att vara väldigt ”juicy” till helt platt. Det är helt okej det med, men jag har varit ledsen över det för jag saknar så innerligt min gamla kropp. Jag tränar fem dagar i veckan men jag får bara större lår. Absolut har rumpan blivit bättre men inte alls i närheten av hur den var.
        Det här är ett ingrepp som jag har tänkt på i två-tre år. Födde min son för sju år sedan.

          lycka till!

      Fråga dig själv istället: blir jag innerligt lyckligare av en större rumpa?
      Du vill inte resa istället för de pengarna? Leva livet typ? Du tänker inte att du kanske en dag ångrar att du sitter där med en stor rumpa, men att du istället kunde göra SÅ mycket annat för de pengarna? Bara en tanke! 🙂

        Tror du verkligen att man gör ett sånt ingrepp HELT ogenomtänkt?

        Såååå, har du gjort ingreppet själv eller inte?

        Blir så trött … Nä, man kanske inte blir lyckligare av stor rumpa, men man blir lyckligare av att åtgärda något man kanske mått dåligt av länge. Tror du inte att hon funderat över vad hon vill lägga pengarna på?

        Fast pengar kommer och går, tror inte att man tittar på sin rumpa och tänker ”där har jag två semestrar”.

          Haha So funny

        Jag förstår inte ditt resonemang. Jag gör ju vad JAG vill med MINA pengar? Om jag hellre hade åkt på semester så hade jag ju givetvis gjort det. Så otroligt underligt… Om det lugnar dig så kan jag även meddela att jag ska åka på semester också.

          Jag tycker inte det är något fel att uppmuntra till eftertanke vad gäller att följa såna här utseendetrender. För inte så länge sen(på 90/början av 2000-talet) var det istället stora bröst och supersmal kropp man skulle ha (Pamela Anderson i Baywatch var idealet). Idag så ångrar sig många av dem som opererade brösten mycket större och vill återgå till en mer naturlig storlek. Idag är det istället stora rumpor som tagit över, något som var otänkbart bara när jag var ung. Och jag är inte jättegammal. Så jag tycker man ska vara lite försiktig med att följa dessa trender när det gäller skönhetsoperationer, risken är att man ångrar sig i framtiden. Samtidigt anser jag att alla får göra vad de vill med sin kropp så länge det inte skadar nån annan, men att tänka till en extra gång är nog aldrig fel 🙂

            Att ha en fyllig rumpa och bröst har väl alltid varit eftersträvat och ”inne”

    Hur gör man när någon anhörig behöver hjälp med sin psykiska hälsa? Jag bor långt bort från min mamma och hälsar på var 2-3 månad. Problem att hantera känslor, isolering och överanvändning av smärtstillande har senaste åren växt och hon börjar kännas galen. All släkt och hennes bekanta i närheten drar sig undan då hon pratar med sig själv, humöret svänger och det går inte längre att ha samtal på vanlig intelligensnivå. Min make klarar bara med 5-6 timmar med henne så han följer oftast inte med nu. Kan man vända sig någonstans? Jag kan inte sköta hennes vårdkontakter och hon kommer aldrig söka hjälp själv.

      Fy vad jobbigt! Min första tanke är att ringa psykiatrin alternativt socialtjänsten i din mammas hemkommun och rådfråga? Om det är så illa att hon pratar med sig själv och är helt verklighetsfrånvarande kanske det går att med hjälp få igenom ett LPT (Lagen om Psykiatrisk Tvångsvård). Hade jag varit du hade jag ringt kommunen och landstinget där mamman bor och bett dem guida till rätt instans och hjälp.
      Stort lycka till!

    Har ni vänner ni hör ifrån typ nån gång per år? Alternativt hörs oftare men ses en gång eller mer sällan per år?
    Jag har en sån, och i och med att vi ses så sällan känns det inte som att vi egentligen är vänner. Man ses en gång per år över en fika, drar igenom vad som hänt det senaste året och lovar att höras oftare nästa gång. Men icke. Jag har börjat fundera på om det är värt den där träffen man gör så sällan. Vi bor i samma stad vilket gör saken ännu sjukare. Värt att fortsätta ses eller inte, det är frågan…

      Jag har några vänner det är så med, men alla dem är folk jag har vart väldigt tight med innan så det känns inte konstigt när vi ses. Det var dock först när jag flyttade utomlands som det blev 1 gång per år istället för att kunna räkna det på en hand under ett år 🙂

      Hade en kompis jag inte sågs/pratade med på 4 år. När vi väl sågs var det som vi hade pratat dagen innan. Själv tycker jag att det bara är skönt med relationer man inte behöver underhålla konstant. Många kontakter rinner bara ut i sanden efter något år eller så.

    Jag har blivit lite intresserad av yoga, meditation och tantra på senaste tiden. (Mest för att jag läst maxinne blogg i guess) men grejen är den att det känts som jag har tappat bort mig själv i några veckor… Jag vet inte vem jag är längre, känner mig tom och tråkig och bara allmänt lost i livet. Vad är ert bästa tips på att förändra det? Eller tror ni meditation och yoga kan vara bra för mig? Har verkligen ingen erfarenhet alls! Alla tips uppskattas, älskade bb-läsare 🙂

      Är du intresserad och mår bra överlag sp rekommenderar jag vipassanameditation. Läs på om det. Första kursen är en 10dagars…den förändrade mitt liv!

        Wow, vipassanameditation? Aldrig hört. Kan du förklara lite mer om det? Är verkligen nybörjare på sånt här ?boch berätta gärna hur det förändrade ditt liv ?

        Wow, vipassanameditation, aldrig hört om det! Vad är det? Är nybörjare på det här? du får gärna berätta mer om hur det förändrade ditt liv! ?

          Kolla in http://www.dhamma.org
          Vipassana handlar om att söka sanningen genom att observer verkligheten precis som den är. Man börjar med att observera sin andning, sedan går man över till en speciell punkt på huvudet,för att sedan ”scanna” igenom hela kroppen. Hemsidan förklarar bättre än jag gör.

          Jag åkte till israel på en 10dagars, men det finns i sverige och stora delar av världen också. Den förändrade mitt lkv på så sätt att jag fick starka insikter om mitt liv och hur jag vill leva det, jag hade tid och verktyg att bearbeta och processa händelser och människor. Detta ledde till att jag drog ner på min arbetstid när jag kom hem, jag la ner min facebook, jag ficl en bättre relation med min familj och jag tog beslut i mitt förhållande som ledde till barn och giftermål – något som inte hade varit möjligt innan.
          Hoppas du hittar något som passar dig. Ställ gärna fler frågor om du vill 🙂 kram

            Det låter jätteintressant och som något för mig! Ska försöka testa idag när jag har en helt ledig dag 🙂 åh wow, vad häftigt att åka iväg till Israel sådär. Var den någon form av kurs där?

            Tack så mycket, det hoppas jag med! Vill inte känna mig ”Lost” mer.
            Kram

              För att börja med vipassana rekommenderas att börja med en 10dagarskurs där näman lär sig ordentligt. Finns kurser runt om i hela världen 🙂

    Nån här som ser Robinson?

      Jajemen

      Japp ✅

        Vad tycker ni om deltagarna? Vem är värdig vinnare, vem är pajas?

          Henke, Robban, Ida och Marie är mina favoriter, mest pajas just nu är nog Janne. Men största pajasen tycker jag Pascal är, gillar inte heller Victoria eller desiree. Haha Lillemor och Johan är ju också riktiga pajaser ?

            Instämmer till 100% faktiskt. Man hoppas ju att Pascal inte är lika osympatiskt som han framstår i rutan. Usch! Vad sysslar killen med??!

          Jag började kolla, nu är jag beroende..??‍♀️ För mig växlar det lite, gillar Marie Rydne bla!

          Det svänger snabbt. Pascal var vettig i början, men har visat ett uppblåst ego. Victoria gillar jag. Största pajasen var Nick. Ida kan nog komma långt. Håller låg profil, men verkar stabil. Själv då?

            Ego är rätt ord.

            Jag tycker Marie är klockren. Lag nord överlag har fler jag hejar på. Dessie är iofs också skön. 🙂

              Ja Dessie kan de nog underskatta. Tro att hon bara är ung och söt.

      Är nära besatt av Robinson! Tycker om typ alla i lag nord utom Lillemor och Johan, i lag syd gillar jag ingen förutom Alexandra och Dessie och Victoria nu efter att Nick försvann. Pascal klarar jag inte av längre snart med sitt jävla ”mindset” och ”alla älskar mig, hela laget hänger på mig”-attityd.

    Någon mer som har enormt segt skrivbord när de skriver i Bloggbevaknings kommentarsfält? Bokstäverna kommer fram supersegt. På alla andra hemsidor är skrivbordet normalt.

      Ja men bara min Android. Från iPhone är det inte samma. Med Android orkar jag snart inte kommentera längre pga detta (och iPhone är jobbtelen så den använder jag helst inte till detta). Trodde att det var min telefon som bråkade men det är bara här inne och efter flytten

      Ja!! så störigt 🙁

    Har vi några gamers här? 🙂 Själv spelar jag om dark souls 3 till ps4 nu samt splatoon 2 till Nintendo switch. Längtar tills dark souls remastered version sant Skyrim till switch, woooooot!

      Horizon zero dawn och Witcher 3 på Playstation!

        Oooh jag pratade om Witcher nyss! Funderar på att köpa det. Vad kan du säga om det? Horizon har jag spelat. Dock inte så imponerad, rätt enformigt, få vapen.

          Jag gillade Horizon mer än Witcher, men Witcher är riktigt bra. Många side quests (Inte många nog dock för kan spela samma spel i evigheter). Absolut värt att spela. Witcher är ju också på väg att bli en serie på Netflix (På tal om Witcher….)

            Ah right! Du fick mig att direkt börja övertala/säga till min pojkvän att vi ska köpa Witcher 3 ?? omg, orka att allt blir serier ?

      Har en backlog från helvetet att försöka ta mig igenom. Försöker just nu spela Ni No Kuni 2 efter att ha klarat Final Fantasy XV förra veckan, men det går segt eftersom mina vänner hela tiden vill spela PUBG. Men jag kämpar på!

        Spelar också Ni no kuni 2 just nu!

          Vad tycker du om det?

            Ååh, hur är ni No kuni? Från en som bara hört namnet och sett omslaget men inte vet någonting om själva spelet. 🙂

              Bara spelat 8 timmar men det känns helmysigt såhär långt. Känns som ett gammalt klassiskt jrpg men med många inslag av mer moderna rollspel.

                Wow är det sånt! Har verkligen saknat jrpgs. Speciellt seiken densetsu 2 (secret of mana 2 som fanö ersättning) från snes alltså ?

                  Jag brukar fortfarande spela Final Fantasy VII, IX och X med jämna mellanrum och har egentligen längtat efter något som fångar mig på samma sätt de senaste femton åren. Tycker inte Ni No Kuni når dit riktigt, i alla fall inte såhär långt, men jag slutar aldrig hoppas!

      Introvert gamer här! Precis kört klart Horizon, håller på med Dragon Age: Inquisition (spelade aldrig klart det när det kom) och ska köra igång Witcher 3 efter. Vi bodde utomlands ett åt och har missat mycket!

      De bästa spelen i världshistorien är fan Mass Effect 1-3, Skyrim och Uncharted-serien. På riktigt. Trailern till Skyrim ger mig fortfarande gåshud och ME ändrade hela min tidsuppfattning och gjorde mig ödmjuk inför den tid vi faktiskt har. Uncharted är bara så bra rätt igenom och fyran är det snyggaste spelet hittills. Provat svenska Unravel och A Tale of Two Sons?

        Ja, masseffect är så najs!

          Soundtracket är så jefla bra. An End Once And For all får mig fortfarande att grina. Nä men typ. Sån mäktig känsla. 95 timmar finito och så den låten genom slutspurten näe mitt hjärta gick fan sönder.

        Ååh vad najs! Själv så älskar jag tales of serien! Berätta gärna mer om uncharted! Har varit sugen på den. Låter amazing också hur du beskriver mass effect, trodde att det var ett stelt first-person-shooter, haha. Och nej har inte spelat unravel och a talet of two sons. Men berätta gärna om mass effect också om du orkar ?

          Det trodde jag också, om Mass Effect, men blev heeeelt blown away. Alla val man gör har konsekvenser och ibland är alla valen lika hemska. Och ibland har valen ingen påverkan alls förrän långt, långt senare… Det är en helt fantastisk värld och citaten är såna som stannar kvar för alltid. Awesome soundtrack och karaktärer. Jag kan inte prata nog om det, så testa! Det förändrade hur jag ser på tiden och världen vi lever i. Hur mycket tid vi än har är det aldrig nog mycket. Vi tror vi har tid, men det har vi egentligen inte. ?

          Uncharted 1-4 är som Tomb Raider men med en manlig huvudperson, mer pussel, snygga vyer, intressant historia. Tuffa kvinnor i andra roller. Fyran är så fantastiskt bra.

          Dragon Age: Inquisition är också ett konsekvensspel. Valen du gör har alla konsekvenser. Du skapar din egen person/elf/dwarf/qunari med din egen historia och spelet adapts to that. Du kan ändra allt med ansiktet, verkligen allt. Välja class. Snygga,ombytliga miljöer, pussel, taktik, du har alltid tre kompanjoner med dig du själv kan styra, tex i battle (lite likt det i Mass Effect – samma skapare). Så extremt mycket historia, kultur, politik, intriger, krig, kärlek, svartsjuka, hämnd, revansch, allt sånt där nörderi som jag fullkomligt älskar. ? Och många karaktärsröster återfinns i DA:I, ME, Uncharted och Diablo, eftersom att de alla har samma (med)skapare.

          Hör av dig om du vill ha mer förslag. Det finns många i min hjärna vill jag lova! Du hittar mig enklast på min blogg.

            Aaah men gud, nu har jag många spel att lägga till på min lista ? tack! Dragon AGE: inquisition lät speciellt intressant! Ska lät kolla in din blogg ?

      Jag kör Mario Odyssey på Switchen just nu haha ??

        Så synd bara att de gjort allt för enkelt. Det märker man tyvärr direkt när man spelar Odyssey. 🙁 Saknar hur det var på super Mario 64 <3 haha

      Diablo
      Mario Odyssey
      Stardew Valley
      Ori
      Trine
      Det nya Zelda

      Dvs mest äventyr och plattform, men även Co-op med min blivande man.

        Ori ? Tvåan släpps snart! Och ny Tomb Raider!

        Åh det låter som en game-lista för mig! Och co-op med din man låter amazing, jag brukar köra co-op med min pojkvän ?

      Dota, dota 2, unreal och alla the sims ?

    R,❤️

    (Som skrev en annan helg)
    Skickar en styrkekram! Att skriva till dig här hjälpte mig med en annan sak som då var svårlöst. Jag kom in på nya tankespår. Tänker på dig och vill dig/ er det bästa! Behåll hoppet, släpp aldrig taget om det. Glöm inte dig själv heller, om du är rädd om dig så är du rädd om henne indirekt.

    Fredagen den 13:e (nu senast)

    Vad hände er då? Jag är inte (trodde jag?) skrockfull, men den dagen var (tyvärr) minnesvärd för min del.

      träffade en vän och tog en lång härlig promenad inne i stan. Det var en av de bättre dagarna som jag haft på ett tag 🙂

        Vad bra!

      Vad hände?

      Jag jobbade som vanligt. Gick ut på en AW. I sängs 23. Inget mer spännande.

        Tur det!

          Helt ärligt. Är du en sån på facebook som skriver:
          ”Skitdag idag! Hatar allt”
          Och sen när någon frågar:
          ”Vad har hänt?”
          Så svarar du:
          ”Vill inte prata om det på facebook….”

          ?????

            Snälla skriv egna kommentarer istället. Jag vill på riktigt läsa dem!

            Vad vill du prata om här själv?

              Kommentaren var till O. Producera gärna kommentarer själv istället för att leta efter andras att ha åsikter om. Hur kan det reta upp dig så pass mycket?

                Kommentaren var till Anonym, menade jag, inte till O.

      Min kompis bröt foten…

        CC, Alltså. Stackars din kompis.

        Jag trodde att det skulle bli en bra dag då. Allt kändes perfekt. Men tre jobbiga saker hände. En extrajobbig privat, en med bilen, nej två och så en annan sak som blev helt motsatt vad jag hade trott. Men det vände tillbaka sedan som tur var. Vädret var fint i alla fall.

      Fick veta att det kanske blir kejsarsnitt pga moderkakan just nu ligger för utgången för bebisen. Men men den kanske klättrar uppåt i takt med att livmodern växer. Vi får se! Vill verkligen inte snittas

        Jag ville inte heller snittas och grät så mycket när det bestämdes, men det gick såååå bra! Ett planerat kejsarsnitt är hundra gånger bättre för dig och bebis änär ett helt läkarteam finns på plats, till skillnad mot ett akut kejsarsnitt. Båda mina barn föddes med planerat kejsarsnitt i världens mest harmoniska och fridfulla förlossningar. Ingen smärta, inget skrik, mannen tog ungarna på bröstet medan jag syddes och det var som att hämta ut paketen på Ica – lika enkelt och tillfredställande 🙂 Lycka till mama ❤️

        Kejsarsnitt är fan BÄST jag har haft två och skulle utan tvekan ta ett tredje om det blev aktuellt.

    Känns inte som att öppet spår lyfte ikväll. Brukar det inte vara mer aktivitet här?

      Är väl positivt om folk har annat för sig än att sitta med mobil/padda/dator framför sig… glad för er alla som inte är här ikväll.
      Själv sitter jag allena på ett tåg och önskar mig annorstädes…

        Själv är jag väldigt introvert och uppskattar öppet spår som gör att jag kan vara ifred och ensam men ändå ha sällskap?

          Samma här. Ser inget negativt i att folk söker stöd här. <3

            Samma här. Har äntligen tagit mig mod i att faktiskt kommentara också. Var en ”Ghost” innan haha.

              Fortsätt med det är du snäll!! Du behövs här inne!

          Jag är inte introvert, men orkar inte umgås på fritiden. Kanske många som njuter av grill i goda vänners lag osv ikväll..? Istället för att hänga här alltså.

            Jag känner igen mig. Trivs väldigt bra i mitt egna sällskap, antar jag.

      Våren är här! Folk sitter ju på uteserveringar och tar årets första glas rosé??

      På grund av vädret är nog många ute, det var iallafall jag och typ hela staden jag bor i. Härligt att folk kommer ut!

    En fråga!

    Hur gör ni för att stänga av när hjärnan går på högvarv? När tankarna snurrar på för fort och på ett jobbigt sätt? Jag har mina användbara strategier och nu efter träning och avslappning är det lugnt, men vilka är era?

      Jag har börjat smått med meditation. Inte gjort det mycket alls men har märkt att det faktiskt hjälper. (Var en sån som tyckte att det var va innan, men har ändrat mig nu) värt att testa iallafall 🙂

        Madcat,

        Just det. Meditation har jag inte utövat på ett tag. Det ska jag börja med igen. Tack!!

          Åh vad kul! 🙂 aa jag önskar verkligen att jag kunde mer om det.

            Madcat,

            Tack för dina positiva kommentarer! ? Det finns ju väldigt mycket på nätet att hitta. Så smidigt! Jag har gått en del kurser. Det är bra att underhålla kunskaperna i det, för det är bra att ta tlll ibland (ännu hellre ofta och regelbundet förstås)

              Åh tack! Vad glad jag blir ? det är typ andra gången här och nu börjar jag äntligen gå utanför min Comfort-zone och till och med kommentera. Inte vara ett ”spöke”nu längre ? vad är det för kurser du tagit? Jag funderar själv nämligen att gå på en kurs om just det? Funderade lite smått på maxinne Björks tantrakurs till exempel ?? men är verkligen intresserade av vilka kurser du gått!

                Madcat,

                Tack för att är så vänlig, det värmer. Jag svarade på den här kommentaren men jag råkade leta efter vad olika yogaformer heter. Så det raderades… men jag har tränat yoga under flera år: på gym och i flera små privata lokaler. Jag vill komma igång igen, det ger så mycket på flera sätt.

                  Det låter så härligt! Vilka yogaformer då? Vet bara om typ bikramyoga haha ? och vilken form är ”vanligen klassisk” yoga? ?

                Forts. till Madcat om yogaformer:

                Ashtanga, Hatmayoga och poweryoga?

                  De ska jag verkligen kolla upp! Tack ?

      Har en låt som går på repeat varje gång jag ska sova (Catch & Release med Matt Simons, inte remixen, tips!). Började med det för att låten var lugn och jag kunde slappna av till den, nu blir jag trött så fort jag hör den haha. Är användbart när jag borde sova men hjärnan har lite många tankar, är liksom indoktrinerad till att låten = total avslappning = tusen gånger lättare att sova 🙂

        Jättebra tips, även för barn ??

        Vilket bra tips! Ska verkligen testa det 🙂 sjukt hur hjärnan kan lära sig, känna igen sig och anpassa sig.

          Madcat, Jag håller med dig. Speciellt i perioder är det lättare kan jag tycka när jag blir mer medveten om sådant då.

        H2, jättebra tips den låten är lugnande och ja man kan ”lura” hjärnan så, absolut.

      För mig fungerar det att skriva ner det. Har ett blick jag antecknar i och då lättar det snurrande trycket i hjärnan. Så inte som en dagbok med långa utläggningar om dagen, utan ett litet block jag bär med mig i väskan och skriver någon rad eller några punkter i.
      Att läsa fungerar också för mig, då försvinner jag helt och kan inte tänka på annat 🙂

        Lejonhjärta, ja precis och det var länge se’n som jag gjorde så men jag hade den vanan för länge sen. Läsa är också lugnande, tack för dina bra tips!

    Min sambo och pappan till vår gemensamma, snart 1-åriga barn har otroliga vredesutbrott. Det kommer plötsligt och kan handla om allt ifrån att flera småsaker gått emot honom till stora saker, som att personer runt honom gör saker för att ”skada” oss med mening (typ hyresvärd som inte kan hjälpa oss med stopp i avlopp samma dag) m.m.
    När han blir förbannad, blir jag också förbannad och när jag blir arg blir jag ledsen. Han kommer aldrig ifrån utbrottet utan skadar sig själv och slår sönder saker och ältar sedan sitt ”skitliv”.

    Är det någon som känner igen sig som har råd kring tillvägagångssätt för att lugna honom? Han påstår att han bara kan bli bra om han får MYCKET lugnande medicin så han inte kan brusa upp, men jag anser att det inte hjälper utan att han behöver någon slags psykisk hjälp/terapi. Vad tror ni och vad skulle ni ha gjort? Vårt barn förstår ju snart vad han håller på med och jag vill inte att hen ska växa upp med detta, samtidigt som jag inte vill lämna honom, för barnets skull. (Och min kärlek till honom såklart, men barnets välmående kommer före ALLT). SNälla, hjälp mig 🙁

      Nu kommer jag att låta hård men du kommer inte att kunna fixa honom, antingen är det ett personlighetsdrag han har eller så ligger någonting långt inne hos honom och ruvar som han inte kan bemöta just nu. Så ja, han behöver professionell hjälp. Både för sin egen skull och för ert barns skull. 1 ett åring förstår redan att någonting händer, det ni visar till ert barn nu lägger spåren för var barnet kommer att se som normalt i framtiden. Din sambo verkar ha mycket under ytan och skyller det på yttre orsaker som han ser som opåverkbara samt att det är det enda som kan hjälpa honom. (Medicin). Men det enda som kommer att förändra någonting är egenansvar och eventuell medicin. Men det kommer aldrig att lösa några problem att bara ta bort symtomen. Han vill ha medicin för att det är för jobbigt att reda ut orsaken, men det måste han göra.

      Terapi ❤️ Lära sig handskas med sin ilska och främst vad som skapar beteendet. Kram till dig som verkar stötta honom och vilja hans bästa. Det är skönt när man är två, då behöver man inte känna sig ensam.

      Åh fy vad jag tycker synd om dig som lever med en sån man. På din beskrivning låter det som han behöver hjälp, mycket hjälp, och inte bara hjälp med lugnande medicin.

      Hej Rebecka,

      Du märks att du är ovanligt klok och omtänksam!

      Det kan vara bra att försöka att behålla lugnet så gott det går, om möjligt. Om du t.ex vill framföra ett råd till honom just då så försök att vänta istället tills han är lugnare.

      Du kanske tänker: det spelar ingen roll vad jag säger för han blir lika arg ändå. Det kan vara precis rätt tänkt. Om möjligt, gå undan. Säg att du ska gå en promenad eller liknande så kanske hans känslor har blivit lugnare när du kommer tillbaka.
      Då undviker ni ev. en del tråkigt som han annars hinner säga. Det kan fungera med att säga att han kan gå och sova eller träna (om det brukar hjälpa.) Många blir arga när de är hungriga, har stressat alltför mycket osv. Går det att hjälpa honom att förebygga så att utbrotten blir mildare?

      Det kan vara jättebra om ni på något sätt kan få ur er det ni känner.

      Terapi kan vara jättebra förstås! Om ni inte känner att ni kan gå iväg på det så läs eller lyssna på böcker om kommunkation, att hantera sin ilska, osv.

      Motion kan fungera som ”medicin”. Speciellt om han (och gärna du också) tar ut er ordentligt under träningspassen.

      Det är lätt hänt att par får samma roller i sådana här lägen. Den ena är arg, den andra reagerar ofta likadant som de andra gångerna på ilskan. En av anledningarna till hans ilska kan vara sömnbrist eftersom ni har en ettåring och kanske att det är mycket känslor kring att ha barn. Han kanske inget hellre vill än att behärska sin ilska, men så vill han inte var så’n inför erat barn och dig och då spänner han sig kanske för att vara tyst och sedan när han utsätts för press så ”kommer allt”.

      Bonusfamiljen på SVT kanske ni eller du kan titta på, den ger perspektiv. Första året med sitt barn brukar ofta påverka förhållandet. Om möjligt försök att växa ihop av det som är tufft istället för motsatsen. Jag förstår allvaret i det, men det går ofta att påverka en sådan här situation.

        Ge dig nu W. Hur skyddas ett barn från en aggressiv miljö genom Bonusfamiljen?

          Anonym 23:14. Vilka är dina egna förslag.

            Bli särbo. Låt inte barnet träffa sin pappa när det skriks och gapas.

          Anonym 23:14:

          Har du sett tv-serien Bonusfamiljen någon gång? En av karaktärerna Patrik t.ex har problem med humöret. Han och sambon går i familjeterapi. Mycket i den är hämtat ur verkligheten, en del är tragikomik. Annat är mer så att man tänker till. Många får perspektiv på sina egna liv när de ser den/ såg på den. Så tänkte jag. Hur tänkte du?

            Patrik får inga utbrott. De går i terapi för att de inte förstår sig på varann. En är principfast, en gillar hemligheter. Det är en tv-serie med många komiska inslag som driver med sterotyper.

              Fast Patrik i Bonusfamiljen blir så pass arg att hon undviker att berätta om viktiga händelser. Och ja det är en tv-serie och det ersätter inte terapi och liknande, men att få perspektiv hjälper många. Jag har inte skrivit att mina råd är det rätta. Hon får sålla ut vad som är bäst för henne.

                Sålla som när du ger en person med en djupt deprimerad anhörig 35 tips? Tjatar om att få mejladresser, googlar, läser 1177. Allvarliga sjukdomar, våld och aggressivitet kräver saklig information.

                  Vad ger det dig att skriva så här igen och igen åt andra här inne? Var snäll! Du är ju oftast det.

              Han har ju visst aggresionsproblem. Dock ligger han i lä jämfört men den riktiga personen som beskrivs ovan.

          Lever du i en våldsam miljö? Gör som Sonja i Gåsmamman, skjut, skaffa livvakt eller klyv skallen på buset med en kofot.

          Har du problem med en snål man? Kolla på Solsidan och studera Ove Sundberg. Slösaktig fru? Studera Mickan.

          Tv-serier är ju skitbra i utbildningssyfte!

            Okej, då vet jag vad du tycker. Tack! Läs på nätet om folk blir hjälpta av att släppa allt för en stund. Få lite annat att distrahera tankarna med. Om jag de tips jag har och du ger dina istället för att föra in mer aggresivitet här, så vore det jättebra. Jag vill inte göra dig mer arg än du redan verkar vara. Så de orden får räcka.

        Hobby-psykolog?

          QQ skulle nog bjuda en eventuell inbrottstjuv på smörgås och leta på en självhjälpsbok.

            Anonym, ännu en gång. Hon ber om tips. vilka är dina egna förslag istället för att fundera på mina som du inte tycker skulle hjälpa. Vilket kanske kan stämma för henne, det vet vi inte men hjälp gärna till själv om du vill istället.

              Ja inte tusan är mitt tips att hon ska få undan på något sätt och ge honom utrymme för en okontrollerad ilska!

              Han är en pappa nu, då är der dags att börja ta ansvar. Ansvarar man för ett liv och relation får man sluta se världen som ett enda stort ont ställe som är ute efter att skada just den individen. Det är en löjligt tänk. Så hon får sätta ber foten och be honom välja mellan bitterheten eller henne.

              Och ja, jag har sett detta på nära håll och vet att det kan funka att ge såna val. Dock får man vara konsekvent.

              Jag tycker att F gav ett mycket bra svar. Har inget som behöver tilläggas.

          Fröken,

          Jag vill bara hjälpa henne. Hur vill du bidra till det istället för att ta fokus från det? Om ni tycker att mina förslag inte skulle passa er, om det hade gällt er. Hur skulle ni ha gjort för att hjälpa henne? Strunta i mig, detta gäller ju henne.

      ?

    Jag håller på att skriva C-uppsats. Har sån ångest och det känns som om jag aldrig kommer bli klar i tid. Många säger att jag är så duktig vilket ökar min prestationsångest ännu mer. Vill inte göra dem besvikna…

      Jag kände som du när jag skrev min första. Det kändes hopplöst. Grät, skrev, tvivlade, raderade, skrev mer. Jag är en prestationsprinsessa, vilket du också tycks vara. MEN, det gick hur bra som helst och terminen efter skrev jag min andra. Jag är helt säker på att det kommer att gå lika bra för dig och om det är så att du inte blir klar i tid, so what? Jag har flera vänner som av olika orsaker inte hann klart i tid, utan fortsatte terminen efter. Det är faktiskt bara en uppsats, påminn dig själv om det och sätt det i ett större perspektiv. Du är inte din prestation eller dina betyg. Du är bra oavsett hur din uppsats blir och om några månader kommer du verkligen undra hur det var möjligt att du tog det hela på så otroligt stort allvar. Massor av kramar och lycka till! <3

        Gud vad jag hade behövt den här kommentaren när jag skrev uppsats! Håller med om vartenda ord såhär i efterhand?

        Tack för ditt fina svar<3

      Jag skriver också c-uppsats den här terminen, och skrev min första för ett år sedan. Förra året blev det oerhört stressigt i slutet men uppsatsen blev bra. I år känner jag mig redan väldigt stressad och orolig över att uppsatsen inte ska bli bra/klar. Försöker tänka att det – på något sätt – ändå gick vägen förra året. Och blir den inte klar, ja då finns det andra terminer att bli klar. För övrigt tror jag att det handlar om att hålla huvudet kallt och liksom skriva på även när det känns jobbigt och uppsatsen känns katastrofal. Lycka till <3

        Tack!!

    Jag fick utskrivet allergipiller igår och slipper äntligen lock för öron och näsa när jag går ut. Aldrig fått så innan. Dock sätter det sig fortfarande på stämbanden så jag tappar rösten efter två timmar utomhus och det sitter i hela dagen, först blir jag hes och sen försvinner rösten. ? Vad är det för sjukt väder i år här uppe i norr?

    Sen fick jag ägglossning fyra dagar efter avslutad mens istället för åtta eller nio som man brukar. Jag trodde inte man kunde det och blev förvånad över mensvärken i äggstockarna och ägglossningssekretet, som visade sig vara ägglossning för nu fick jag precis mens, femton dagar senare och fem dagar för tidigt. Fler än jag som haft så? Ägglossning på fel tid?

      Min ägglossning kommer alltid 2-3 dagar efter avslutad mens. Förstod det efter att vi försökt få barn på fel dagar i 6 månader och jag började med ägglossningsstickor 🙂

        Åh se där! Kroppen är finurlig och fantastisk på samma gång. Jag ska testa stickor också och verkligen se dag för dag vad som händer. Hoppas ni fick ett bra besked tillslut ?

          Jadå, nu har vi två. En som vi kämpade länge med och en ”hoppsan” ? båda lika välkomna. Jag hoppas att ni snart får ett plus, jag kommer aldrig glömma den dagen. Som jag hade gett upp hoppet att den skulle komma. ❤️

            Åååhhhh så underbart! Tack, det hoppas jag också! ❤️?

    Någon här som har tagit bort ytliga blodkärl på klinik? Vilken metod användes och funkade det? Funderar på att ta bort ett ganska stort ytligt blodkärl i knävecket som jag hatar. Tacksam för svar!

      Åhhh jag vill också veta! Har väldigt synliga blodkärl över hela kroppen, men främst på benen och det är så fult på mig, det är verkligen stora blodkärl, ser ut som att benen är täcka av blåmärken…

    Hjälp!
    Jag har en svinstor ”rakfinne”/böld/inåtväxande hårstrå/inflammerad hårsäcks-grej i ljumsken!! HUR blir jag av med den? Är det bara att klämma? ? tycker alltid att hag är så noga när jag rakar men vafan! Tydligen INTE. Hjäääälp!!

      Kläm inte! Har haft så flera gånger och för många år sen klämd jag Svinmkt på inflammerade hårsäckar vilket har resulterat i jättefula ärr. Tyvärr är de bara att vänta ut tills inflammationen lagt sig vilket kan dröja flera veckor. Men försök att inte röra!

      Kläm inte.
      Det jag brukar göra är att badda med alsolsprit morgon och kväll. Skrubba lätt med peelingvante vid dusch. Till slut brukar strået komma ”krypandes” så att det går att få tag på med pincett. Då rycker jag det och fortsätter att badda med spriten och smörja med fuktgivande kräm tills svullnaden lagt sig.

        Okokokok!! Taack! Är mest rädd att strået aldrig ska komma ut och att bölden ska bli ännu större. Får testa det med alsolsprit och skrubb. Suck!

          Äh folk är så mesiga, jag har haft det en gång bara men körde in en nål och grävde runt och drog ut nålen längs böldens sidor några gånger tills jag liksom fiskade med håret ut genom öppningen och då drog jag ut hela med pincett.
          Klämde ut lite vätska och blod och rengjorde noga. Så fort håret var borta kändes det som att det började läka inifrån direkt och efter två dagar var bölden borta och endast ett blårött blåmärke kvar som var borta några dagar efter det

      Har haft sådana när jag rakade mig där nere. Helt ofattbart jobbiga, och ibland fick man gå in med en nål och gräva ut håret som växte inåt. Annars klämma och inte ha vanliga trosor på mig som skaver just där. Alsolsprit är också bra, den minskar irritation och torkar ut.
      Men den bästa hjälpen kom när jag slutade raka mig och noppa bort håret med pincett istället, och skrubba bikinilinjen när håret börjar växa ut igen.

      Kläm inte. Det hjälper inte utan gör bara svullnaden värre. Aloea vera hjälper bra mot svullnaden. Köp en kräm/gel som innehåller 90% aloea vera eller mer och smörj smörj smörj. Den kan du ickså smörja med som after shave för att lugna huden. Själva hårstrået… ja… henrietta har redan skrivit allt jag tänkte skriva om hur du får ut det.

    Hur motiverar Michaela Forni att hon har stora annonser för online casinon och Viktväktarna på sin blogg? Tycker iaf att den förstnämnda är djupt omoralisk då man vet vad spel och spelberoende kan leda till, samt hur lätt unga dras in i det…
    Häromdan spekulerades det ju här på bloggen om var Forni får in sina pengar på och mig veterligen har casinobolag ändlösa summor till just marknadsföring.
    Tycker allt detta rimmar väldigt dåligt med hennes ”varumärke” (vilket hon varit väldigt noga med att poängtera att hon alltid tar hänsyn till när det kommer till samarbeten, inte annonser visserligen). Men ska man ha råd med nya bälten till Fendi-väskan så får man väl göra avkall på moralkapitalet och blunda för konsekvenserna – Eyes on the price, som det heter.

      men Camcam har ju också stora annonser för nätcasinon, kreditkort och olika typer av skönhetsoperationer? de har väl det för att det gör pengar?

    Nu är det några här inne som ”hackar” på andra. Känns sådär att läsa. Vill försvara de som utsätts, men då sätter de väl igång mot en själv.

      Testa? Och om någon börjar hacka på dig, försök att inte ta det personligt, det är bara (/”bara”?) Internet trots allt 🙂

        Vågar man inte det så måste man vara livrädd i den riktiga världen.

    Cam: Hur göra för att slippa se youtubeklipp som startas automatiskt här? Typ Kissies, Sindy ?

      Det är en inställning i din dator/mobil osv.

        Vilken inställning? Förklara gärna är du gullig.

    Tror det var när Anna Book var igång och bråkade som du nämnde att du har testat botox mot spänd käkmuskel. Hur har det funkat för dig? Resultatet sitter inte i mer än några månader, räcker det för att muskeln ska ta och börja chilla lite? ?

      Ja, det fungerade jättebra!
      Jag har bara behövt göra behandlingen en enda gång än så länge, men för mig var det helt rätt väg att gå.

    Prisonbeauty; bra att du försöker få folk att låta bli att ta droger. Har gått in på din blogg några gånger tack vare att du skriver här. Har inte läst allt, men en del. Vet inte om du föreläser eller liknande. Om du inte gör det., finns det ingen fond eller liknande att söka så att du kan ha möjlighet att göra det? ?

    Ja, berätta gärna varför vi ska läsa din blogg!

    Någon som har läst den? Läste bara lite och det om att försöka få 13-14-åringar att aldrig börja med olika saker blev jag berörd av.

    Hur är det egentligen med akne och sol? Jag har en och annan finne i ansiktet och vill hemskt gärna kunna vara ute i solen bara det inte förvärrar aknen. Vad gäller egentligen, tips och råd?

      Så länge du inte går på några acnemediciner är det bara bra med lite sol ?

    Nu vill jag inte vara passiv med dessa tankar längre. Bra med allas medverkan här inne. Jag tror vi alla lär oss av att en del kommenterar andras svar som om ”allt vore svart eller vitt” (även om det kanske går att uttrycka sig på andra sätt, men även det lär vi oss av. En del vill tipsa till de som ber om råd på ett sätt, andra på ett annat. Jag som bara är här ibland undrar om det inte går att nå varandra på halva vägen. Tänk om tonåringar läser orden här inne och tänker att jaha, då är det inte okej att stå upp för det de tror på? /Då är det okej att inte ge sig när det gäller att motargumentera på ett hårt sätt istället för att delta genom att själv tillföra något. Jättebra med olika åsikter, men då ska väl alla få tycka till.

    Kanske inte så många här inne nu, men vad anser ni andra? Tillföra något själv och ha en vänlig ton eller motsatsen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.