Öppet Spår

JAG HAR FÅTT ETT ÖNSKEMÅL OM ATT STARTA ÖPPET SPÅR LITE TIDIGARE SÅ VI TESTAR FRÅN KL 20 IDAG IDAG OCKSÅ!.

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

493 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vädret hos er idag?

    Vad har ni gjort?

    Vi har sol, blå himmel, ungefär 20 grader varmt.

    Själv har jag varit utomhus och både tränat i många timmar nu, styrka och kondition men även pluggat i flera timmar. Årets bästa väder och en av de bästa dagarna.

      Å va duktigt!! ??‍♀️??‍? jag älskar våren!

      Jag har dock tvättat typ 100 maskiner och sovit på soffan en timme. Kom hem från semester igår och är skönt jetlaggad?

        Vad snällt, tack! Det går så extra lätt att träna i så här fint väder. Ja, jag älskar också våren. Nu har jag precis tagit ett varmt bad och tvättat håret så jag är helt avslappnad. Vart var du på semester? ?

          Å så härligt!!
          Thailand ????‍♀️

            Ja, tack perfekt avslappning efter träningen!

            Thailand… jag har inte varit där men alla som åker dit brukar vara så nöjda. Låter underbart! Snorklade ni bland korallreven, eller? ☀️?

      Varmt! Men så skönt. Ska bli dåligt i veckan så idag har jag passat på att oljat altanen, bytt lina i tvättvindan och planterat lite blommor ✌?

        Åh, det lät mysigt (om man är på rätt humör för det vilket är lätt hänt, väl i sådant härligt väder. Jag är inte säker på att det var exakt 20 grader, men på altanen här var det riktigt varmt. Jag stod också och fixade på den, men olja in den, nej måla om den får bli snart. Jag behöver nog inte byta lina, men när jag hängde upp tvätten (hann med det också) så märkte jag att jag måste spänna upp linorna. ?

          Det var riktigt tråkigt jobb att byta linan så hoppas du slipper det ? Stå och dra 50 meter lina genom sjuttielva hål ???

          Skönt ändå att sommarn är på gång! Efterlängtat ju

            Ja jag bytte tvättlina förra året, så jag förstår vad du pratar om. Minns det alltför väl. Tror det ska räcka att dra lite ordentligt i den tvättlinan som är. Det tar en stund, bra jobbat! ?

      Härligt!!!? I vilken form konditionstränade du?
      Här har det varit 15-20 grader, dock lite blåsigt. Jag har promenerat längs vattnet och spelat golf så jag har varit ute hela dagen? fått färg i ansiktet också så nu känner jag mig fräsch och fylld med energi❤

        Hej Don Lothario! (Bra att du är här, alltid snäll det är mycket värt!)

        Jag sprang och gick om vartannat i skogen. Jag har tränat hela vintern så nu när våren dessutom hjälper till går det ju inte att sluta röra på sig. Så skönt att ta vara på så’na här dagar.
        Det lät jättehärligt! Fylld med energi är ordet, behöver vila efter all motion, så jag halvligger ner i soffan.
        ❤️

          Försöker iaf?
          Åh så sant! Har inte tränat så mycket under vintern pga jobbet och jag gillar inte att gå till gymmet, tyvärr, så det är först nu jag vill ut och göra av med all träningsenergi som lagrats i några månader, och fylla på med annan energi. Längtar efter första löprundan. Kanske får bli en nästa helg när det är långledigt?

            Ja, gör det! Skogen ger så mycket energi, eller du kanske springer någon annanstans.
            Jaa. Äntligen vår så att vi får den där mer jämna energin. Jag mår oftast bra, men en så lång vinter tog även på mig. ?

              Nä men jag springer allt helst i skogen jag med, särskilt på sommaren sen, så friskt där då. Och får man välja väder till en skogsrunda väljer jag ösregn. Älskar verkligen att springa när det regnar? är jag den enda som gillar det tro??

                Don Lothario!

                Jag föredrar oftast fint väder, men förstår vad du menar med ösregn och jag är ute i precis alla väder året om och hinner jag bara slippa bli för kall (rätt kläder) så går det jättebra med regn. När jag var barn så gick jag ut på våran (även den precis som våran tomt här) lummiga trädgård utan ytterkläder och mådde så bra av att först bli kall (om det inte var ljummet regn det var ännu bättre) och sedan gå in för att ta ett varmt bad.??

      Själv så fick jag ett krampanfall tidigare idag vid lunch så har varit på sjukhuset ända tills nu. ? tog massor av prover och fick göra en CT-scan av hjärnan. Är hemma nu men har så fruktansvärt ont i alla muskler och är helt slut ?

        Näe! Usch, stackars dig! Jag hade tänkt skriva tidigare idag mitt på dagen att du var så positiv och vänlig igår när du kommenterade för första kvällen, väl, men kände att jag skriver det här nu på kvällen. ? Styrkekram till dig!

          Åh! Tack så mycket! Vad glad jag blir ❤ ja jag kommer verkligen försöka att börja kommentera regelbundet nu, ni alla var så himla snälla och roliga med ?

            Ja gör det snälla, Madcat! Kommentera gärna. Jag mår såå mycket bättre när folk är snälla här inne. Du är också snäll och rolig. Hur länge har du gameat? Läste dina kommentarer efteråt om det. ❤️

              Men gud vad jag blir! Du är så snäll <3
              Åh jag har i princip gameat hela mitt liv ? körde mycket snes, nes, nintendo 64 och gameboy när jag var liten hehe. Även mycket på emulator! Gamear du också? Hur länge isåfall och vad spelar du? 🙂

                Tack, Madcat du också! ? Jag blir jätteglad också.
                Jag gamear inte, men jag har läst mig till en hel del kring Minecraft och annat. Även en del programmering. Lyssnat på böcker om hur Notch blev så framgångsrik, osv. Har koll på en del spel till. Gillar att det går att utveckla sin kreativitet, snabbhet, sina kunskaper genom olika spel, men även att det går att få till den sociala biten på ett annat sätt eftersom de som är introverta (jag är en blandning) att det kan ta mindre kraft för dem (er ja du var ju också introvert stod det väl igår). Avkopplingen, kunna stänga av jobbiga tankar, få upp självkänslan. Så tänker jag. Ursäkta romanen. Haha.

                  Ja verkligen, håller såå med dig! Och ja jag är också introvert 🙂 ja, att spela är som att se på en film fast vara delaktig. Ohja, speciellt när jag var yngre var spel min räddning när jag inte hade så många vänner ?

                  Går inte att svara under din kommentar. Jag lånade ut min mobil förut så jag läste ifatt, men kunde inte svara, sorry. Läste det om kompisar längre ned och det om din tvillingsyster. Vad var det för- respektive nackdelar med att ha en tvilling? Jag har känt några tvillingpar genom åren. De var väldigt nöjda med att ha varandra. Det där måste ha blivit jättetråkigt det om möjligtvis en vän till som då var lite bättre vän till din syster. Svara bara om du vill.

                  Ingen fara ?
                  Jaa det var ju fördelar på sätt att hon var/är min bästa vän och vi alltid har så roligt ihop och kan lita på varandra. Nackdelen är väl att man lät blir ”bekväm” och inte tar sig ut och så. Sen gillar jag inte heller när folk alltid ska klumpa ihop tvillingar haha ?joojaa, jag har väl egentligen alltid känt mig lite ensam pga det också. Velat ha andra vänner också förutom min tvilling. Idag har jag dock fått ett fåtal fina vänner som står mig nära. <3

        Vad jobbigt ? är du orolig eller har du typ epilepsi sen tidigare? Båda mina föräldrar har det. De blir så slut efter anfall och det ser så jobbigt för dem när de är mitt i det.
        Tur det gick ”bra” för dig. Är tacksam att mina föräldrar haft tur och inte få krampanfall när de typ kört bil eller ramlat olyckligt eller så. Stor kram till dig ❤️

          Nej, har inte epilepsi men har tics sen tidigare. Och ibland spårar dem ur. ? kommer inte ihåg så mycket men vaknade upp i en ambulans med blodigt huvud då jag tydligen ramlat. Fick sy några stygn också ? åh jag känner igen det där, blir också helt slut. De trodde först att jag hade epilepsi men gjorde en EEG som var negativ. Ska dock eventuellt få EP-medicin ändå. Har dina föräldrar alltid haft epilepsi? Vet att vissa kan få det under livets gång. Skönt att du verkar ha klarat dig i alla fall 🙂 Det uppskattas verkligen. <3 Kram på dig med!

          Men åh jag skrev ju ett svar till dig Gud Incognito, verkar som att det försvann. Aja, kör väl igen då ?

          Nej inte epilepsi men har tics sen tidigare. Ibland spårar dem ur. :/ åh jag med. Kommer inte ihåg så mycket, vet bara att jag vaknade upp i en ambulans med blodigt huvud. (Fick sy några stygn också) Ska eventuellt få EP-medicin dock.
          Har dina föräldrar alltid haft epilepsi? Vet att man kan få det under livets gång liksom. Skönt att du verkar ha klarat dig i alla fall. ❤ Kram på dig med!

          Nej, ingen epilepsi men har tics den tidigare. Nu spårade dem ur tydligen :/ aa jag är verkligen helt slut, ont i varenda muskel. Har inget minne heller. Kommer bara ihåg att jag vaknade upp i en ambulans.
          Aha! Föddes de med det eller har de fått de under livets gång? Själv så ska jag kanske få EP-medicin. Men du har klarat dig från att få epilepsi i alla fall? Skönt ju <3 kram till dig med!

            Du borde få göra en riktig undersökning. Det som kan ha varit som tics innan, kan vara kramper som inte helt syns på utsidan, men om man gör ett EEG, ser man även de sk osynliga kramperna. Ta hand om dig!

              Ja precis. Har gjort olika undersökningar men de hittar inget ? tack <3

          Har försökt svara dig nu typ 5 gånger men mina kommentarer syns ej ?? förhoppningsvis syns de snart hehe

          Vad svårt att båda dina föräldrar har det! Vår ena son har det, men han får inte ta körkort. Kravet är om jag inte minns helt fel, att man ska ha varit krampfri flera år? Du behöver såklart inte svara, men hur har du upplevt deras EP? Vi som föräldrar oroar oss mycket för hur livet ska bli för vår son.

        Åh stackare det lät inte alls kul❤️ Hoppas du mår bätttre och kan vila ?

          Tack för omtanken ❤ ja, ska bara vila resten av kvällen. Käka nachos och guacamole och mysa i min pojkväns famn 🙂

            Jättebra att du får slappna av nu. Tycker synd om dig. ?

      Sol och blåst! Har sprungit halvmarathon. Tänkte inte på solskydd, så är bränd i ansiktet och mår kasst nu ☀️ Mvh blekfisen

        Det blåste här också och lite mer vissa stunder. Vad duktigt! Tränar du mycket? Första halvmarathon, eller vilken i ordningen? Aj! Det lät ont, hoppas du mår bättre snart! ☀️☀️

          Det andra faktiskt! Detta gick lite sämre för jag har haft riktigt mycker astmakänningar de senaste två veckorna. Lite tråkigt, men det var ett roligt lopp ändå. Bra stämning! Ja, tränar 5-6 pass i veckan. Framförallt löpning och en del gruppträningspass på gymmet.

            Jätteduktigt av dig
            .Jobbigt det lät med astmakänningar.
            Bra att du tränar så mycket! Jag tränar mycket också, men ökar på rejält nu. Såå bra känsla att orka så mycket.

      Underbart väder, men jag har legat hemma med persiennerna fördragna och återhämtat mig från magsjuka/matförgiftning.

        Oh nej, stackars dig! Lider med dig. Då spelar vädret ingen roll, hoppas att du mår bättre snart. Krya på dig-hälsningar! ?

      Har slappat på balkongen, bränt mig i nyllet (orutinerat), kollat på dokumetären om Avicii ?.. bara tagit det lugnt, läänge sen!

        Mysigt det lät med att ha slappat på balkongen. Jag gillar verkligen att träna, men det är jätteskönt att vila upp sig också ju! Jag tänkte också titta på dokumentären, har sett delar av den förut. Starkt och viktigt att lära sig av den och förstås sorgligt.
        Vad bra att du bara tog det lugnt, det var du värd! ?

          Haha, tack! Det var jag faktiskt!?

            Ja det var du! ??

      Ja det har varit fantastiskt fint idag! Jag har varit ute hela dagen med barnen. Jag spenderar 4-5 månader utomlands detta år, förra året var jag borta 10 månader både med och utan barn.. =) Och jag kom precis hem till Sverige igen, känns alltid lite märkligt när man på något vis har sin själ på två ställen i världen! Jag önskar så jag hade möjligheten att ta barnen med mig och flytta, men jag skulle behöva sänka min livsstandard en del och också sätta min make i skuld (vi har en del lån, och de flesta står på honom…). Jag är inte alls lycklig här, men försöker göra det bästa av situationen.

        Hej Nathalie,

        Ja jag kan tänka mig att det känns kluvet och jobbigt på många sätt. Känner med dig! En av mina bästa vänner bodde utomlands (riktigt långt bort) och det fanns både för- och nackdelar med det. Mest nackdelar skulle jag tro även om de hade det fantastiskt på många sätt.

        Bra att du försöker göra det bästa av situationen, men jag tycker att det låter tufft för dig. Hoppas att du får det lättare och bättre vartefter! Kram

        Samma anonym igen här, berätta gärna mer om hur ditt liv är. Bara om du vill. ?

          Jag lever ett vanligt svenssonliv egentligen med hus, hundar och bilar. Arbetar inom skolvärlden, fast anställning och med en bra lön. Har alltid gillat att resa runt, och förälskat mig i ett annat land sen 1.5 år tillbaka. Jag vet att jag skulle kunna få bra jobb i landet det handlar om, och att jag skulle kunna ge barnen ett bra liv även där med den lön jag kan tjäna. Men problemet är som sagt att jag dels måste ta barnen från deras far (som jag egentligen inte vill leva med heller…) samt att han skulle bli skuldsatt upp över öronen och inte klara sig på den lön han tjänar. Så jag sitter liksom fast. Är inte lycklig alls och har ständig ångest, även om jag givetvis får mycket glädje av att finnas nära mina barn. Men jag vet ju att jag skulle slippa den här ångesten och längtan, om jag kunde ha mina barn i det land jag gärna vill bo i några år…

            Känner med dig! När jag hade det så med en fd pojkvän så sa en tjej; det är viktigt att försöka tänka att du har möjlighet att lämna honom. Då blir det lättare att klara av situationen. Lite som de skrev längre ned, att tänka jag vill istället för måste hjälper upp en del.
            Men rollgt lät det med förhållandet inte. Hm. Kram

            Min kommentar kommer kanske senare jag hade skrivit en och behlver sova nu.

            Har läst din text igen. Finns det något sätt att lösa det ändå? Han kan inte flytta dit också så att ni kan tjäna bra båda två, men kanske till slut kunna dela på er? Jag tänkte för många år sedan att nej, jag kan aldrig gå ifrån min sambo. Trodde det var totalt omöjligt inte minst ekonomiskt. Tänkte att det kan väl inte bli bättre efter separationen. Men mitt liv blev så fantastiskt bra både kort- och långsiktigt. Det går inte att överföra på din situation, men det som hände var att jag pratade med en kurator och hon kände förstås till hur allt fungerar kring hur man får och kan göra. Hon kom med smarta tips om hur jag skulle tänka. Hon hjälpte mig att göra det som jag trodde var fullkomligt omöjligt, möjligt. Jag uppmanar ingen att lämna sin partner och exakt samma sak sa hon. Hon kunde inte svara ja eller nej på om det var rätt att lämna. Det beslutet fick jag fatta själv.

            Jag tycker att det låter som en mycket komplicerad situation, så jag vill inte röra till det ytterligare i dina tankar och du kanske inte ens läser detta. Men steg ett för att stå ut som det är om inte annat, kan vara att få ett lugn av att få prata med någon, t.ex en kurator.

      Mycket blåst, moln men lite sol. Bor i Hudiksvall. Kan i och för sig vara annat väder för har inte varit utanför dörren på ett tag.

      Legat hemma med världens förkylning, halsböld, inflammation i kroppen och knaprat diverse tabletter.

      Älskar våren men är så jävla less på att vara sjuk!! Har varit det i två och en halv vecka nu. Min förkylning har alltså utvecklat sig till en halsböld och ska tömma (eller vad de nu än gör) akut imorgon då det var helt fullbelagt idag. Sedan misstänker de dessutom att det hela kanske har utvecklat sig till en lunginflammation men eftersom jag redan äter en jäkla massa antibiotika så hoppas de att det även ska ta hand om det där (eller något… Har haft feber ganska länge så lyssnade inte helt på vad de sa).

      Så jäkla sur och less nu ?

        Stackars dig! Det lät hemskt! Hoppas att de får ordning på det, ja att det vänder snart. Verkligen! Förstår att du är sur och less och att ta emot information då är svårt ju. Jag var inte helt frisk när det fanns roliga (tycker jag) högskolefrågor att svara på. Jag märkte vad det gjorde med koncentrationen. Men det gick bra ändå, men ja.

        Krya på dig! ?

        Har ni blivit av med snön än? Har familj ute i Ilsbo och inne i Hudik och farmor säger att de inte kommer att bli av med snön än förrän till midsommar ?

          Ja, det har vi men nyligen. Helt sjukt ju. Aldrig en sån lång vårvinter tack. Jag är inte så jätteberoende av vilket väder det är, alltså är det trist och kallt så går det an ändå. Men sen som nu… alltså jag hade glömt hur positivt solen och värmen påverkar. De där iskalla nätterna var ju inte för roliga heller. Men nu: desto mer nöjd. ☀️☀️

          Jag bor i Ljusdals kommun, närheten till Hudik. Vi är inte riktigt av med snön här bortåt.. vägarna är snöfria (dock odugliga att köra på pga lera och vatten). Åkrarna är fortfarande snö på, samma i skogen. Gräsmattan har några snöfria fläckar :).

      Kyligt, grått och snöblandat regn, ca 2 grader under dagen, nu ligger det på nollan.
      Funderar dagar som dessa varför jag egentligen bor här uppe…..

        En tjej i Norrbotten skrev att de inte haft mer snö någonsin.

        Ja. Det lät inte så ”kul”, man vänjer sig av fort med sånt väder. Skickar varma hälsningar

          Är i Norrbotten som jag också bor, och ja.. det var varit väldigt mycket snö denna vintern :/ Börjar tina ganska fort nu iallafall då det varit sol och plusgrader i veckan 🙂
          De varma hälsningarna tas tacksamt emot :*

            Ja, jag misstänkte att du behövde varma hälsningar. Trist ju med kyla för långa perioderZ Jag har alltid så bra varma kläder och skor varje vinter, men i år blev jag ändå less. Typ ”allergisk” mot bilder på snö så illa är det. ?

              Fast desto mer nöjd nu. Jag skickar upp lite ljumma vindar också. De där första som är som känns så speciella mot kinderna. Had sett citronfjärilar fyra gånger nu. ?

    Tips till hur man kan bli bättre på att kommunicera med sin partner sedan 5 år tillbaka?

    Vi har alltid haft ett underbart förhållande, men på sistone har det varit extremt dåligt pga. bristande kommunikation på båda håll! Tack på förhand för svar – och ha en trevlig (och solig) kväll alla kära! 🙂

      Samma här!? Kan det va en 5 årsgrej?

      Vi har kommit in i en sån jäkla skitcirkel där ingen av oss säger nånting. Jag åkte bort två veckor och trodde att det skulle bli bättre av sig självt när jag kom hem för skulle ha massor att prata om, saknat varandra osv but no.

      Vad fan gör man? ???‍♀️

        Känner igen det ni beskriver. Vi har 9 år på nacken. Typ the same. Var borta över 3 veckor en gång, när jag kom hem igen hade han vant sig vid min frånvaro att han nästan blev obekväm när jag var närgången. Jisses. Haha. Dock ska vi gifta oss snart så ingen fara på taket!

      Parterapi! Jätte hjälpsamt att få en annans syn på det hela som inte är i situationen.
      Och som även ger en feedback från den synvinkeln ?

      Det kan vara bra (när ni båda mår så bra som möjligt, har ätit och sovit bra) att ta er tid att fråga varandra vad ni vill behöver för att må bättre tillsammans igen. Gå gärna en promenad ihop eller åk bil när ni pratar om det, för då blir tankarna ev. inte lika låsta som de blir hemma. Försök tänk på vad ni gjorde tillsammans i början av förhållandet. Gör gärna likadana saker, åk eller gå till samma platser för att påminnas om hur det kändes då.

        Det? eller hitta på något nytt som man inte gjort tidigare. Hitta ett område där man båda kan växa och utvecklas tillsammans. ”Växa ihop” igen fast med något nytt och framtidssträvande.

          Smart, Don Lothario. Håller med dig! ?

            Vad har jag gjort som är smart? Haha?

              Assååå. Ta det som en komplimang. Tänker jag så mycket på dig, närå men jag skulle förstås svara The Real Hmm, men råkade skriva Don. Blev avbruten mitt i och har tränat så mycket idag och då hade jag inte ätit än. Så hjärnan fungerade inte så bra uppenbarligen. (När ska jag sluta skriva haha, sorry) men The Real Hmm är också alltid vänlig mot mig och jag tar inte
              det för givet. Så även The Real Hmm får ta det som en komplimang.

                Tack och tackdetsamma. ??

                  Tack, tack The Real Hmm! ??

                Hahaha naw? det är helt okej, inte varje dag man blir kallad smart utan anledning, världens bästa komplimang!??

                  Fast du är ju också smart. Det har jag märkt för länge sedan.

      Ett tips när ni diskuterar något ni är oense om är att försöka hålla en någorlunda lugn ton och efter den ena sagt något så säger den andre typ; Jag har hört dig och uppfattar det du säger som att du menar xxxx. Stämmer det? Innan man går vidare med det man själv vill få sagt.

      Det hela går ut på stt båda IGEN känner sig hörda och förstådda. Så som ni förmodligen gjorde när ni först träffades när ni fortfarande var nyfikna på varandra och inte än fått förutfattade meningar om den andre och vad den egetligen tycker och tänker. Att igen ge tillbak den andre kontrollen om tolknings företrädet till hur man själv tänker och känner. Vad man själv har för åsikter inte vad den andre vill ”pracka” på en.

      Någon hjälp?

        Lul. Är du moderator eller?

          Jag har hört dig. Jag uppfattade att du menade du att säga ”lol”? Stämmer det??

            Följdfråga, menade du medlare istället för moderator? ?

              Inte samma anonym här som 21:57, men medlare var ett bra ord i sammanhanget. Tänker vi likadant?! Det du skrev 20:27 och 20:30 är så som jag gärna hade tipsat. Bra sammanfattat tycker jag! ☀️☀️

                Orden var till The Real Hmm

    Jag brukar knappt kommentera, men ikväll känner jag för det.

    Saknar killen jag dejtar, har mensvärk för första gången på flera år och det regnar/snöar utomhus.

    Well, jag är inte bitter. ? Önskar er en fantastisk lördagkväll.

      Unna dig lite choklad och värktabletter?❤️

        Chokladen avstår jag, men lite värktabletter och ID på tv. ? Tack för förslagen!

      Var glad för att det inte snöar och regnar inomhus. ?

        Det vore lite häftigt faktiskt, men man ska inte få uppleva allt. ?

    Är det bara jag som stör mig lite på att Kenza (och flera andra bloggare) alltid höjer det ena benet lite, dvs så hon står på tå på ena benet, för att se slankare ut? Lite som den där posen som Mogi där hon håller sin klänningen – när man väl har sett det går det inte att sluta se det.

      Men ja! Så störigt! Varför kan de aldrig bara stå ”normalt”?!?

      Ja det kallas väll sprättben. Alla bloggare gör det. Lite larvigt.

        Nej, det är inte sprättben.

      Hela hållningen blir ju snyggare? Jag gillar det!

    Någon som aldrig varit kär? Jag blir bara förälskad/”kär i situationen” men verkar inte klara av något långvarigt då ”känslorna” svalnar när det inte är lika spännande längre?
    Jag tror att kärlek existerar, men har själv aldrig upplevt den.

      Kanske inte alls är svaret du är ute efter men jag upplevde exakt samma. Blev kär i att vara kär på något sätt men när killen visade känslor tillbaka var mina känslor som bortblåsta. Lång historia kort men sen öppnade jag upp för tanken att jag kanske egentligen gillade tjejer istället, träffade en underbar tjej och är lika förälskad nu 7 år senare.
      Nu kanske det inte alls är så drastiskt för dig men man kan ju fundera på varför man blir kär i idén att vara kär. Om man exempelvis blir intresserad av ”bad-boys” så kanske det egentligen inte alls är det rätta även om det finns någon slags norm att man borde bli intresserad av det. Det rätta för en själv kanske istället är snällis-killar som inte är lika ”spännande” men många gånger bättre att bli förälskad i. Den riktiga kärleken kanske finns där om man bara vågar vidga sina vyer lite. Eller för den delen till och med vidgar sina vyer tillräckligt mycket för att inse att alla måste inte bli kära. Det finns ju dem som lever själva med och är hur nöjda som helst med det.
      Oavsett så brukar kärleken komma när man slutar leta. När man ger upp blir man överraskad 🙂

    Någon här som bor på Malta? 🙂

      Nej, men jag ska åka dit för första gången om en vecka. Eftersom jag är grymt flygrädd (på riktigt, tar medicin och får ändå panikattack) och har hört att det blåser mycket, är jag ganska tveksam till det hela. Men så blir det när sambon hittar på….

      Jag gjorde det! Flyttade precis hem men vill nog tillbaka. Hur är läget ?

    Acne inversa!
    Nån som har det? Har ni fått behandling för det och har det hjälpt?
    Har det i ljumskarna och det är så jäkla jobbigt ibland.. Har aldrig fått medicin eller liknande för det men funderar på att ta kontakt med VC för att se vad man kan göra.

      Har du kollat så det inte är hydradentis suppurativa du har? Brukar främst sitta i ljumskarna eller i armhålorna. Det är svårt att få en diagnos för detta.. men när man väl får det så öppnar sig så många för dörrar för behandling inom vården. Har haft bekymmer med mina ljumskar sedan 15år tillbaka (30 nu, så problemen startade när jag var cirkus 15år) och det har varit en sjuhelsikes kamp. Provat mediciner, krämer, salvor.. inget har fungerat i längden. Har sovit med frysta ärtor i ljumsken för det gjort så ont ibland. Efter jag fått min diagnos förra året fick jag direkt bokat en tid i Lund för en operation med koldioxidlaser. Aldrig haft bekymmer igen. Bästa beslutet i mitt liv.

    Någon mer som aldrig blir kär? Jag blir bara förälskad/”kär i situationen” men verkar inte klara av nå mer långvarigt. Jag tror på kärlek, men aldrig varit kär, på riktigt! Är jag ensam?

    Asså jag lever med en avfallskvarn!!!1
    Kanske låter märkligt, men han kan fan äta vad som helst.
    Han är en sån som kan ta en näve med lösgodis och stoppa allt i munnen samtidigt! Han kan blanda tre sorters chips i samma skål, gärna med ostbågar också.
    Han tuggar tuggummi och dricker kaffe samtidigt! Äter en kaviarmacka efter han har borstat tänderna.
    Jag är så sjukt imponerad/förbluffad/äcklad
    Någon annan som är såhär? Jag kan knappt se på utan att få panik av alla smak-kollisioner…

      Haha det där är min man, han hade sylt, majonnäs, ost och lök på sina rostmackor i morse ?. Jag fattar inte hur han kan äta de kombinationerna som har gör, mår illa bara av tanken. Men han säger att det är gött men ibland säger han att det inte var så lyckat och äter ändå ?

        Hahah men alltså vad är grejen?
        Min kille kom till sängen igår och hade munnen full med potatissallad direkt efter han borstat tänderna…

          ?????

          Hahaha, hellre det än kaviar i alla fall ?

      Ja men inga konstigheter, det gör jag med. Utom när det gäller godis, då tar man en och en. Men annars blandar jag det mesta?

      Haha, jag är precis likadan 🙂
      Bästa som finns är när sambon är borta på jobb, och jag kan göra hopkok av både det ena och tredje från kyl-frys-skafferi.
      Älskar konstiga kombinationer och sådant som de flesta äcklas av 😛

      Varför skulle det vara äckligt att kombinera? Blir mer äcklad av att han äter efter tandborstning

      Och jag lever med en matkonservativ man. När han väl äter någonting som är gott så fastnar han för det totalt, och kan då fortsätta äta samma grejer månader och år i sträck, och i enorma volymer. Han kan äta 1 liter yoghurt till frukost. Det kommer ju liksom i en portionsförpackning, säger han. Är lagom less på att handla 7 liter yoghurt varje vecka, för en person…

        Haha första gången jag skulle vara en helg hos min kille när vi ännu bara dejtade så frågade han vad jag åt till frukost och jag svarade yoghurt. När jag kom dit hade han köpt 4 paket. Jag fattade ingenting men då han också ser dom som portionsföpackningar så köpte han en för varje dag till mig också?

          Jag antar att det blir så när man endast ser mat som bukutfyllnad. Varför byta ut ett vinnande koncept, eller nåt.

          Hahaahhaha bästa jag läst

      Sån är jag med. Äter nog vad som helst med vad som helst ? Senast var det ost, potatissallad och kaviar på mackan ✌?

      Hahahaha! Du beskrev just MIG! Men jag har aldrig tänkt på att det skulle vara något konstigt med det? Och tuggummi + kaffe är ju M A G I!

      Hahaha roligaste kommentaren jag läst på länge. Min man äter inte så konstiga saker men sjuka mängder av allt, han älskar bufféer. Sen får han alltid en skitattack efteråt och får bråttom till toa. Stört.

    Hej hopp! Hoppas alla har en mysig lördagkväll!

    Någon som har en bra parterapeut att rekommendera i Göteborg?

    Ok, lite knäpp fråga. För något år sedan upptäckte jag en knöl på mitt huvud. Ca 1 cm i omkrets. Nu är Den 3 gånger så stor. Kan man ta bort den på något sätt. Är rädd för att den bara kommer att bli större.

      Kolla upp den. Den ska nog tas bort.

      Boka en tid på en vårdcentral så kommer de hjälpa dig, är omöjligt för oss här att svara på.

      Tack, jag får ta mod till mig o gå till doktorn. Är lite rädd för att dom tycker att det är löjligt att visa den då den inte gör ont.

        Är det här ett skämt bara? En knöl på en cm på huvudet, som växer, och enda grejen du tänker på är att den inte gör ont? Du borde gått dit i förrgår, sånring vc och låt dem ta en titt

      Jag hade en knöl på huvudet som växte ganska snabbt. Vårdcentralen ville inte ta bort den då den förmodligen inte var farlig (alltså inte tumöraktig), och de tyckte jag va löjlig när jag tyckte att den störde pga ful. Den växte alltså upp genom håret och var alldeles kal, fick så många kommentarer om den haha
      Så då gick jag till privat läkare istället som skrev remiss och jag fick ta bort den 🙂 Han resonerade istället att det var bättre att ta bort den både för att jag störde mig på den och att han ville utesluta att den faktiskt inte va farlig 🙂 Så kolla upp det med läkare och stå på dig om den stör dig! Hoppas der går bra! 🙂

      Hej! Min mamma har sånna, det är typ fettknölar, dom gör ett snitt och trycker ut den såg jag på nåt läkarprogram. lätt som en plätt tydligen, försöker själv få min mamma att göra det, men hon skäms.

      Till alla som skäms, skäms inte! Jag har gjort det för allt och ingenting, men för 1.5 år sen lärde jag mig att inte göra det. Vadå, om någon tycker något om oss så är det dom det är fel på. Va stolt och våga! Jag skäms inte för mina sår längre när jag fick reda på att det va psoriasis, det ändrade allting till det positiva. Våga så får ni ett svar?

      Ingen ska skämmas, vi ska må bra, i våra kroppar och själar?

      Du ska såklart kolla upp det hos vårdcentralen men jag har flera knölar i mitt huvud som enligt läkaren är fettknölar vilket är helt ofarligt. Dom kan växa sig större, ibland helt plötsligt. Min läkare ville inte ta bort dom, han sa dock att om dom blir ca 3 cm eller större gör dom det. Risken är tyvärr att dom kommer tillbaka.

      Kan vara fettknöl.

      Jag har också haft en knöl på huvudet (typ ”fettknöl”) inte fullt så stor men mot slutet var den kanske en cm i diameter, hade den också ganska länge. Den sprack dock av sig själv tillslut. Det var så jävla äckligt, är dock en sån som älskar att klämma finnar så det var med äcklad fascination jag fick klämma ur den ? Tror inte att det går att ta bort själv, bästa är att gå till doktorn ???

      Tack snälla ni. Det är första gången under alla år jag haft den som jag vågat fråga om den. Trots att jag tänkt jätte mycket på den. Jag har varit med om läkare som inte tagit mig på alvar när det kommit till andra åkommor. Det är delvis därför jag dragit mig för att gå dit med det här problemet. Då den inte gör ont. Men nu ska jag ta tag i det en gång för alla.

        Kan lova dig att växande knölar på huvudet, vid nyckelbenen och i nacken tas på allvar.

    Ska till Lissabon om två veckor. Är det någon som varit där och har tips på restauranger man absolut inte får missa. Eller sevärdheter, shopping och annat?

      Har aldrig varit i Lissabon men Maja Nilsson bodde där i flera år och jag har för mig att hon har gjort en guide som jag tyckte var väldigt bra!

      http://www.majaelisabeth.com/2017/06/07/min-lissabon-guide/

      Hittade den, hoppas den kan hjälpa dig 🙂

      Gå till Pasteis de Belém cafe och ät deras goda vaniljkakor (det är som en liten minipaj med bakad äggvaniljkräm i). Det brist vara lång kö på utsidan men gå in så finns det 400 (!) platser, inte alla turister som fattar det och står och köar utanför haha. Billigt och supergott fika!!!

      Och åk till Sintra! Jättefin liten by i berget med massa sevärdigheter, man kan antingen promenera (träning pga backar) eller ta en lite öppen jeep-tour. Riktigt bra sevärdighet!

      Ta en fika i bokaffären på LX factory.
      Annars är mitt tips att gå gå gå. Det är verkligen en helt fantastisk stad. Dit åker jag gärna igen.

    Vad är ert bästa minne till en Avicii låt?
    Mitt är från en hemmafest sommaren 2011 där jag träffade min nuvarande sambo. Fade into darkness spelades när han kom in och det blev ”våran låt” sen.

      Alcoholic, vätterstranden för vad som känns som hundra år sen. Övre tonåren, häxblandning och utomhushäng hela nätterna. Call it what you wanna call it I’m a fu*king alcoholic ?

      Har nog inga specifika minnen direkt, förutom med wake me up för den påminner så mycket om en jättefin resa med min mamma och lillebror. Aviciis musik kom när jag började festa så jag blir bara så glad av musiken och påminner om högstadiet och gymnasiet. Så fina minnen.

      Addicted to you släpptes precis när jag träffade min man. Spelades överallt, hela tiden, och tror den ligger på spellistan som jag gjorde till mannen för att beskriva hur jag kände (känner fortfarande-herre jäklar, är så sjukt kär i honom) för honom.

      Annars är Wake me up min Avicii-favorit. Bra skit, även om jag mest lyssnar på hiphop annars.

      Inga minnen direkt, mer än att det första min bästa kompis sa när vi lärde känna varandra var ”VET DU INTE VEM AVICII ÄR?!” Han hade knappt slagit igenom då och jag hängde inte på några nattklubbar så det var inte min musik riktigt. Men då gick jag upp ögonen för honom i alla fall och det slog mig igår, när jag la in 5 låtar med honom på en spotifylista, de 5 som jag tänkte var de ”enda” bra.
      Men sen spelade Mix Megapol hans låtar under kvällen och även P3, samt P3 idag, och då insåg jag att han har inte gjort en enda dålig låt?! Wake me up är dock favoriten, älskar den fortfarande.

      Seek Bromance spelades på klubben i Köpenhamn, jag och min sambo var nykära dansade och kysstes på dansgolvet ? Samt ”You make me” på Aviciis konsert i Malmö för två år sen. Jag och min Sambo sjöng och dansade till den tillsammans. ”All my life… I’ve been waiting for someone like you, I’ve been looking for someone like you”. Sådan gåshud!

      Halva tonårsperioden var ju först Tim, och sen när han tog Avicii som artistnamn. När jag hörde Seek Bromance första gången var jag helt ”vad tusan har jag missat?” satt svart och svår och lyssnade mest på metalcore och gillade inte direkt radiomusiken. Efter det har jag följt honom och man hittar alltid det där speciella soundet och känslan i alla hans låtar. Lyssnar ex inte direkt på Coldplay, men älskade A sky full of stars direkt. Tycker det är oerhört sorgligt och önskar att han inte hade blivit så pressad av alla.

    Blir så besviken om värmen i Stockholm inte stannar kvar. Vill vara ute och hitta på massa roligt. ?

      Nästa vecka kommer regn och blåst samt vara max 14 grader ?

      Så tror du blir besviken!

    Hur skaffar man barn om mannen har svårt att hålla ståndet tillräckligt länge för att genomföra ett samlag? Måste man ställa sig i nån kö för insemination eller hur funkar det?
    Till saken hör att han inte har några problem när han så att säga ”gör jobbet själv”.

      Han kan ju satsa i en kopp och så kan du själv föra in det med en pipett 🙂

      Det finns heminseminations-kit att beställa! Bara att googla! Då för man in sperman med en plastspruta. Mvh en som har en liten snörvliga ettåring som kom till så sovandes bredvid.

      Skaffa en plastspruta bara 🙂 Eller använd fingrarna ? Behövs ju ingen stor mängd för att det ska bli bebis, bara tur.

      Viagra/kamagra hjälper ståndet att hålla sig uppe, prata med läkare!

      Älskar att alla svar finns i det här kommentarsfältet! Ska kolla upp det här med att inseminera själv. Tack allihop! ??

      (Viagra eller liknande fungerar inte i det här fallet tyvärr)

    Åh jag skulle behöva lite pepp.. jag håller på att ta körkort och ska göra halkan den 30:e men är såå nervös inför den haha! Berätta om när ni gjorde den, några allmänna råd osv?

      Den är jätterolig! Du behöver inte alls oroa dig utan ha kul bara! Det är nästan omöjligt att faila, så länge du lyssnar på ledaren. Jag tror vi började med lite information och åkte bil på en bana och fick öva på att tvärbromsa och hantera bilen på halt underlag. Senare var vi inne och kollade på lite ”olycksfilmer” och fick sitta i en bil som vändes upp och ner så man fick känna på hur det känns, men det var frivilligt. Lycka till och ha så kul! Vill göra det igen!

      Halkan är så jävla rolig!! Tänk på att ha kul bara, du kan liksom inte göra ”fel”. Det är ju inget du ska kunna utan du ska bara få känna på hur det känns när man får sladd. Lycka till!

      Var ska du göra halkan? Jag gjorde min i Eskilstuna och jag var supernervös innan men det var verkligen ingenting att vara nervös över! Jag tyckte faktiskt att det var väldigt roligt när man kommit in i det. Det var också första gången jag körde en bil själv, läraren pratade med en via en radio, så det tyckte jag var väldigt roligt. Det fanns två banor, på den ena bromsade man flera gånger och på den andra fick man sladda. Båda två var väldigt bra och det är skönt att veta hur man ska hantera bilen om det skulle hända i verkligheten. Sen var det också en del information som var bra. Kom ihåg att det i princip är omöjligt att kugga, så länge du lyssnar på vad lärarna säger och följer hastighetsbegränsningarna.

        Jag ska göra min i Laxå 🙂

        ”första gången jag körde en bil själv”. Det får vi verkligen hoppas, du höll ju på att ta körkort?

          Hehe, menade naturligtvis att jag satt själv i bilen? gick lite fort

      Det här kan jag svara på för jag gjorde den tillsammans med den enda personen som instruktören någonsin påstod sig ha tvingats underkänna:

      1. Kan svenska eller engelska, och lyssna på instruktionerna. Säger instruktören att du ska köra i 70 och bromsa på den icke-hala sträckan så gör du det. Gör inte tvärtom tre gånger i rad, för det gör instruktören irriterad och det tar tid för alla andra i gruppen.
      2. Vet hur du spänner fast säkerhetsbältet. Om du inte vet hur detta görs kommer instruktören börja undra om du verkligen är lämplig att köra bil. Om du dessutom kombinerar det med punkt 1 kan du få problem.
      3. Hota inte instruktören till livet om punkt 1 och 2 inte går vägen.

      Klarar du dessa enkla regler så är det inga problem alls. Halkan är till för att du ska misslyckas så du lär dig hur svårt det kan vara att köra bil på dåligt väglag. Lycka till!

      Jag sladdade av halkbanan och körde fast på en lerig åker. Var ju lite slöseri med dyrbar tid. Var beredd på allt =)

        Och jag körde punka på bilen på halkkörningen. Gick bra ändå, halkan var det roligaste med hela körkortsprocessen. Glöm inte att fortsätta halkträna sen bara, varje vinter så fort det blir halt så ut och sladda så kunskaperna bibehålls!

      Jag hade inte kört särskilt mycket bil när jag gjorde halkan och det gick bra ”ändå”. Ta det lugnt bara. Du kommer få instruktioner där bl.a. syftet är att du ska känna att det känns fel. Tex att hålla en hög hastighet i en snäv kurva. Du kommer vilja bromsa men instruktionen är att fortsätta gasa, tex. Eller testa på att hålla en hög hastighet. Generellt kör elever mycket långsammare och försiktigare än vad som är tanken – så det kommer gå fint. Lycka till med körkortet!

      Nog bara jag som inte tyckte om halkan, haha. Eller den var inget speciellt. Fick aldrig snurr eller något ?

        Jag tyckte den var helt värdelös (Inte kunskapsmässigt dock)! Alla hade peppat upp mig med att det var typ det roligaste i livet, men så kom jag dit och mjä. Nä.

      Ett tips är att om du misslyckas på något moment, typ sladdar flera varv eller inte hinner stanna innan ett hinder och instruktören frågar vad som gick fel svarar du: jag körde för fort.
      Börja inte bortförklara med att du bromsade för sent eller något för det spelar ingen roll. När jag gjorde sluttestet på halkbanan fick vi förutsättningen att vi körde på en 70 väg och vid ett visst märke skulle vi se en älg (som bestod av koner på vägen) och börja bromsa för att stanna innan. Om du körde 70 kilometer i timmen hann du inte bromsa innan. Men ingen sa någonsin att du var tvungen att köra 70 kilometer i timmen, bara att det var maxhastigheten på vägen. Så jag körde i 55-60 och kunde stanna utan problem varje gång.

      Halkan är superkul ? Du kommer ha en grym dag på halkbanan! Som tur är får vi köra halkbana varannat år på jobbet för att hålla kunskaperna vid liv ??

    Camcam: var det du som donerat pengar till True crime garage för några veckor sen? ?

    Jag antar att ni kan göra en insemination själv, han gör jobbet själv och samlar sperman i en mugg, drar upp det i en spruta och in i dig typ så ?

      Oj mitt svar till A längre upp blev ett inlägg , sorry!

        Får testa nåt sånt! Tack!?

    Jag är inne på dag 13 utan cigg.. Och kan inte sluta äta. Är så proppmätt att magen är svullen men känner mig så hungrig och sugen på något hela tiden. Försöker tugga tuggummi och suga på halstabletter men det hjälper inte. Har nyss vräkt i mig massa gräddglass.. Jobbigt! Tar gärna emot tips då jag har gått upp 2.5 kilo på 13 dagar och är rätt så kort (161 cm)…

      Byt ut ditt snacks. Gurkstavar och dipp tex får bli din bästa vän ett tag. Läkerol fungerar bra annars, man blir dålig i magen av för många men man kan suga på dem ett tag

      Bra jobbat! Har inga tips, men lycka till!

      Fokusera på en sak i taget, vikten ksn du ta när du inte rökt på ett längre tag. Risken är ju att båda sakerna kraschar om det blir för mycket motstånd och förbud samtidigt.

      Eller baka/köp nyttigare alternativ iaf.
      Träna kondition, powerwalk eller springa

      Testa att kanske ha någon god klubba i munnen och suga på. Den kan man ju suga på rätt länge, och då har man i alla fall något i munnen hela tiden. 🙂 ibland upplever jag att det bara är att man vill ha något i munnen nämligen. Kanske lite godare än halstabletter och innehåller inte så många kalorier alls!

      Bra jobbat! Är själv inne på dag 4. Mina tips: borsta tänderna, onanera jättemycket (för att tänka på annat). Vräk i dig så mycket du vill/behöver, sålänge du börjar röka igen 🙂

      Du kan ju prova att gå ut och röra på kroppen, typ en promenad, springa eller några intervaller när du får den oron i kroppen. Fungerade för mig när jag slutade snusa. Gick inte upp ett enda kilo. Men så åt jag ju inget extra mot vad jag brukar äta och rörde på mig lite mer än vanligt.

      Tänk att det är värt det om du går upp några kilo bara du blir kvitt cigaretterna. De kommer att försvinna av sig själv när du inte har samma sug och börjar äta normalt igen.

    Min man är till ungefär 97% steril. Detta var helt okej för oss båda för några år sedan, men nu det senaste året eller så har vi båda fått en längtan efter barn.
    Vi har fått höra från en läkare att en möjlighet för att få biologisk barn skulle vara att, i princip, köra in en nål i hans testiklar och ta spermier därifrån innan de ”börjat simma”.
    Är det någon som har gjort detta? Har det funkat?
    Vi vill inte gärna gå igenom hela proceduren och sedan få veta att det misslyckats..

      Om läkare föreslår det lär det ju ha fungerat innan. Har ni kontakt med någon specialist? Ta kontakt med en sådan först som lan svara på alla era frågor.

      Be om hjälp så kan ni få remiss till att göra ivf. Då kan de ta spermier på det sättet du beskriver och gör en sk icsi- ivf (de väljer ut den piggaste och för in med nål i ägget) Vi gick igenom det och på tredje försöket fick vi en liten knodd. Finns aldrig några garantier, men om längtan är stor är det värt ett försök.

    Jag håller på att bli knäpp.
    Jag gillar att ha saker tillgängliga. Exempelvis köpa hem cola zero så att det finns om jag blir sugen på det om några dagar. Då är den så klart nästan slut eftersom sambon kan bälga i sig cola så fort det finns hemma. Och så är han heeelt oförstående till att jag blir irriterad över att det inte finns någon när jag blir sugen några dagar senare. Jag har till och med testat att köpa hem burkförpackningar där en var hans och en var min. Då var han där och nallade.
    Inser att det är småsint men blir så sjukt irriterad. Han tycker ju att finns det hemma är det bådas, och så är det ju, men det är lätt för honom att säga som alltid dricker upp den utan att se till att det finn till mig…

      Säg till på skarpen

        Hahaha! Jo, vi har haft diskussioner om sånt här, bråkat, jag har som sagt försökt hitta alternativ. Inget går hem, suck!

      Göm! Finns alltid ställen din sambo inte kollar på. Får jag göra med godis här hemma då min snubbe inte kan vara i närheten av det utan att äta upp, haha!

        -Utmärkt ide, göm! Och se dessutom till att det aldrig finns något gott som han gillar hemma. Då fattar han förhoppningsvis hur jobbigt det är att bli utan, trots att man planerar, handlar och släpar hem allt jämt.

      Lite knäppt ja.. du borde nog komma över detta beteende, en väldigt onödig sak stt bli sur över.. små barn bråkar om godis och sötsaker, inte vuxna människor. Känns snarare som ett beroende du borde bli av med.. och gömma läsk hemma för stt få ha ifred?! DET är ett sjukligt beteende. Enkelt, köp inte hem så blir det en sak mindre att bråka om..

        Jag tycker snarare det är barnsligt att dricka upp en annan persons cola när denne tydligt bett en att låta bli. Säger min sambo att hans godispåse är till tentan/ bion/ spelkvällarna imorrn äter jag inte upp den för att jag är sugen.

          fast nu va ju inte denna colan till något speciellt tillfälle utan bara ligger där till när hon blir sugen. hur länge ska den ligga där utan att bli uppdrycken? ”här har jag lite läsk jag ska dricka när/om jag blir sugen, så rör den inte”…nä, drick direkt eller räkna med att den kan ta slut!

            Hehe nice try Lina, vi fattar att du är en av de som äter upp andras grejer 😛
            Det är respektlöst att hålla på så, punkt.

            Spela roll om det är ett speciellt tillfälle, ber han mig låta bli en cola så gör jag väl det. Köper vi varsin Ben and Jerrys äter jag inte upp hans när jag är klar med min. Kan tänka mig att låta bli den för evigt faktiskt.

    Nämen hörni nu vill jag ställa en allvarlig och viktig fråga ?
    Hur gamla är alla som skriver här? Jag är nog äldst… *host* tror jag med mina 38 *host* år

      Jag är 27!

      22

      jag är äldre, jag är 39. ✌

        Halleluja ???

        Jag är, än så länge, 39. Ibland försöker jag vänja mig genom att säga att jag är 40. Men det är jag inte riktigt än.

          Jag fyller 40 o december så jag har långt kvar. ?

      47

        Wooohhooo Me like

      28

      25 🙂

      30 om ett par månader

      52 i höst…

      54 år?

      37! ?

      Jag är 22 ?

      30 om några månader!

      33 snart ✌?

      Jag bara älskar att det är så blandade åldrar här! Inte för att åldern spelar nån roll ???

      Fyller 42 år idag.

        Grattis!?

        Grattis!

        Grattis!

        Tack. 🙂 🙂

      517-492 ?

        Fan, du fick mig att räkna en lördag kväll efter ett glas vin. Tror att jag stukade hjärnan där.

        Och jag är ett primtal!?

          23, 29 eller 31??

            29?

          Jag också tydligen ?

      40+

      32 ?

      28!

      33 år.. ????

      57 ✌?

      Jag fyller 43 idag

        Grattis i efterskott! ?
        På dagen ett år äldre än mig.

          13…haha

    Tog upp träningen efter lång sjukdom. För några veckor sen skakade mina armar av 1kgs hantlar. Idag körde jag med 5kg utan problem ? Så jäkla najs

      HEJA!

      Wow! Heja dig! Go go go! ?

      Så jäkla grym??

      Wiie kämpa!

    Förmodligen fel forum men har använt reseguiden och inte fått några svar än;

    Är en tjej på 24 år gammal som har planer att flytta till London i början av september och söker tjej/er som har liknande planer som vill dela lägenhet och umgås. Jag gillar mode, gå på museum/art events och festa såklart. Brexit skrämmer mig och jag känner att jag måste flytta innan det blir en verklighet!

      Gå med i Londonsvenskar på Facebook, garanterat rätt forum ?

    Är det någon här som har studerat utomlands? Jag ska åka i höst och har varit jättepeppad men nu på sistone har jag istället blivit sjuk nervös. Oroar mig för att jag inte ska hitta några vänner (lite blyg), att jag ska vara dålig på språket, strul med boende, inte kunna hänga med under lektionerna etc. Allt känns bara läskigt och svårt. Åker till Kina också så blir himla långt bort. Har aldrig någonsin varit utomlands ensam förut. Fattar att det är världens chans men börjar undra lite vad jag gett mig in på, haha.

      Jag är på utbytesstudier i Sydafrika. Jag var orolig över att inte hänga med på föreläsningarna och det var första gången som jag var utomlands själv. Utbildningen är på engelska och det går helt okej. Det kan vara vissa ord som jag inte har hört förut/ej använt så mycket att jag har koll på det engelska namnet.

      Jag tycker att du ska ta det som det kommer. Kolla om det finns grupper för internationella studenter, vilket tyvärr saknas där jag är. Har du någon kontaktperson angående studierna där? Jag har en som såg till att någon i klassen ansvarade för att känna mig välkommen och erbjuda skjuts till moment utanför universitetet. Vi har också möte varje vecka för att se hur det går och om jag har några funderingar.

      Jag stack till Spanien och pluggade ett år, och det var det bästa jag har gjort. Jag är en ganska introvert person, men även jag fick snabbt en massa nya vänner. Universitetet jag gick på anordnade en massa välkomstfester och aktiviteter, det var nog nästan svårare att INTE lyckas träffa folk.
      Lycka till!

      Jag åkte till Portugal, hade inget boende men googlade och fick ta på en vanlig lägenhet som jag delade med 3 andra tjejer! Vi hade så sjukt kul och de blev vänner för livet ☀️

      Jag har varit i Kina på studier under mastern (2 månader bara), på Zhejiang University i Hangzhou utanför Shanghai och det var häftigt men väldigt kul och annorlunda också. Vart ska du?
      Jag hade varit på utbyte i Kanada innan.
      Kan du kinesiska? Det kommer säkert vara fler utbytesstudenter och min bild av kinesiska universitet var att väldigt mycket fanns på campus men boende är ju en helt annan standard än vad vi är vana vid och de kinesiska studenterna arbetar lite annorlunda mot oss så var beredd på kulturkrock. Luktar speciellt i mataffärerna men med CSN är man rik. Kontraster. Res med tåg! Både nattåg och höghastighetståg och inrikesflyg var en upplevelse. Vi tog oss fram med lappar och tolkar – kan typ säga ”bing piju xie xie” betyder kall öl tack. Vi gick en sån nybörjare crash course i kinesiska. Svårt språk.

        Tack för svaren fina ni! Det hjälper verkligen att höra andras erfarenheter så nu känner jag mig lite lugnare.

        Jag ska till Beijing. Kan tillräckligt kinesiska för att hålla en enklare konversation, men hoppas att jag kanske hinner lära mig lite mer under sommaren. Har också fått intrycket att det är svårt att ta sig fram på engelska, dock kanske lite lättare i Beijing? Ska lägga dina tips på minnet Sofie!

          Det funkar med engelska med yngre personer, på hotell och turistiga ställen men alla restauranger har bilder så man pekade mycket i och med att kinesiska (mandarin) är väldigt svårt med uttal så lappar på kinesiska är typ nödvändigt att ha med sig (med adresser).
          Var beredd på att det är mycket smog i beijing. Det är ganska långt norr så det kommer bli kallt där tydligt. Ät pekinganka.
          Åk till södra kina på semester för mango och värme.
          Gå på massage. Gå på kinesiska muren. Träffa locals! Ät massa mat. Maten är väldigt olika i de olika regionerna så det är också roligt att se när man reser. Ta snabbtåget till Shanghai.
          Vandra i sockertoppsbergen och cykla bland risfält.
          Var beredd på att bli orolig i magen. Ha med servetter/näsdukar.
          Glöm inte solskyddsfaktor och njut!

    Vad har ni för erfarenhet av kriminella? De tänker jag främst relationsmässigt och inte om att ha blivit utsatt för ett brott.

    Ni som dejtat/varit tillsammans med en kriminell? Tell your stores, behöver höra.

      *då, *stories

      Att de är egocentriska, saknar empati och sympati och det är väldigt få som går att ändra på. Det är ingen rolig vardag med span, husrannsakningar, telefonavlyssningar och alla jävla hemligheter och lögner.

      Låt bli, bara låt bli… stor procent av de som sitter i manliga svenska fängelset är dessutom psykopater.

      (Förutom jag, jag är för sympatisk och empatisk vilket gjorde mig till enjävljgt dålig drogförsäljare emellanåt då jag gav bort/kritade bort droger för stora summor för jag tyckte synd om folk hehe)

      Nä men seriöst, jag har levt en tredje del av mitt liv i det inkl. suttit inne. Älskade det i början, spännande att importera droger och gav kickar att sälja. Spännande att va bland farliga människor och lyra polisen år efter år. Älskade att va på Darknet och samtidigt leva dubbelliv av rang med eget företag, nyköpt hus och Svensson-idyll. Jag började importera och sälja droger innan jag blev tok-beroende och vet inte vilket av det som mest det har förstört hela mitt liv. Det är inget värdigt liv att leva och dessutom kommer du alltid komma i andra hand. Pengarna och kriminaliteten kommer alltid vara prio nummer ett. Det är inte heller roligt när gängsnubbar står utanför ens dörrar, börjar berätta var ens mamma bor och börjar hota och hålla på.

      Är det dessutom droger inblandat så får du räkna in beroendesjukdomen och den är ett helt helvete att vara närstående till. Och drabbad av såklart, jag firar mina första 300 drogfria dagar idag ✌️.

      Låt bli, snälla.

        Grattis till de 300 dagarna. Eller bra jobbat snarare! ?

          Tack ☺️❤️

      Som jag skrev i någon kommentar igår så är min lillebror kriminell och drogberoende ? och jag håller med prisonbeauty att han är väldig ego saknar empati och sympati (vet att det finns inom honom) men hans f.d som var en supermysig tjej orkade inte med alla lögner, svek och turer med polisen så hon lämnade sin stora kärlek för att överleva själv hon är ej kriminell grymt gjort av henne ❤️att göra det och vi har fin kontakt idag hon saknar honom och är ledsen men hon orkar som sagt var inte med honom ? prison b grym du är som varit drogfri i 300 dagar började följa din blogg när det var 5 månader som du varit drogfri ❤️?

        Det är ofta den världen som gör en egoistisk, osympatisk och oempatisk utan att man själv egentligen är det. Ännu mer med droger och beroendesjukdom inblandat.

        Jag kan se tillbaka på saker och undra hur fan jag kunde sova om kvällarna efter en del av det jag gjort, med tanke på att jag börjar tjuta om jag ser en ankfamilj. Man är inte sig själv helt enkelt, och som du säger om din lillebror så finns han där inne. Jag hoppas verkligen han fixar det, har full förståelse över att hans ex inte orkade. Man måste sätta sitt eget liv på paus och det är det inte värt.

        Tack fina du ?

      Jag hängde med en kriminell kille i ca 10 mån. Jag har aldrig varit så kär förut, han var så annorlunda mot alla jag träffat förut.
      Fick såna kickar av att vara kär i honom, som jag aldrig varit i närheten av innan. Kan även bero på att vi tog droger ihop, kanske förknippar det med att vara kär i honom, jag vet inte.
      Trodde han var perfekt tills jag blev gravid, då fick jag i princip höra att det bara var att ta bort det. Den månaden som gick från att vi fick reda på det tills aborten var gjord nämde han det knappt. Allt vi pratade om var hur han lyckats lura av sig polisen den här gången och hur han levererade ett kilo droger här och ett kilo där och hur mkt pengar han tjänat. Aldrig frågade han hur jag mådde eller hur jag kände inför att vara gravid. Ville verkligen behålla men vågade inte ens berätta det för honom. Gjorde abort endast för att jag var rädd för vad det skulle få för konsekvenser av att gå emot hans vilja. Och ha ett barn med en pappa som i princip begår brott som kan ge ett par åt gången, flera gånger i månaden.
      Efter aborten som jag var helt knäckt över dumpade han mig och blev ännu mer knäckt. Har inte hört av honom sen dess.

      Mina slutsatser idag är att allt handlade om honom, honom, honom. Var duktig på att visa sig empatisk men när det väl kom till kritan struntade han totalt i andras känslor och drogerna och pengarna gick före allt, allt, ALLT. Jag var som någon slags statist i filmen om hans liv, om ens det. Ångrar att jag började träffa honom, har inte kommit över honom än idag och tror aldrig jag kommer göra det. Nej fyfan håll dig undan är allt jag har att säga. Risken är att du själv blir involverad i kriminella saker för att hjälpa den du älskar dessutom. Allt i ditt liv kommer kretsa kring honom till slut.

    Är det någon som gjort gastroskopi och vet om man kan få sövas? Bor i Stockholm om det har någon betydelse. Jag lider av stark panikångest och fobi för att kräkas samt att kvävas och kan absolut inte se att det är möjligt för mig att klara av det vaken även om jag får lugnande. Alla jag pratat med säger att det bara är barn som sövs och jag är livrädd för att därför bli nekad det, måste verkligen göra gastron nämligen. Ska samla mod till att ringa på måndag och fråga men vill gärna veta lite om hur det gått till för andra så jag kanske kan argumentera bättre (om det behövs). Extrafråga: är det obehagligt att sövas? Rädd för det med men inte i närheten av hur rädd jag är för att vara vaken under gastroskopin.

      Jag vet en bekant som fick sövas inför gastroskopi i Stockholm, hon var väl typ 17 då kanske. Jag har själv gjort gastroskopi, var vaken, om jag skulle behöva göra om det skulle jag be om att bli sövd.

        Hoppas du kan sövas, glömde skriva det.

      Min mamma brukar sövas(dock ej sthlm), hon har iofs gått igenom flera undersökningar samt har stora problem med tarmarna så är ju möjligt att det påverkade. Hon har inget dåligt att säga om att sövas!
      Jag har gjort en undersökning och var då vaken. Skulle absolut föredra att sövas om det behövdes igen. Vill däremot säga att bedövningen är väldigt effektiv, men det är ändå väldigt obehagligt.

      När jag googlar så kommer det upp väldigt varierande svar, flera som har fått sövas och flera som inte har fått det. Nu var jag visserligen inte till mycket hjälp alls men jag håller tummarna för dig! Bre verkligen på allt du kan gällande hur du känner så hoppas jag att det går vägen.
      Nu har jag ingen koll på Stockholm men om man går efter denna sida så verkade det inte omöjligt iallafall!

      http://www.stockholm.gastrocenter.se/sv/undersokningar/undersokning-i-narkos
      Lycka till!

      Har gjort det två gånger, fick dock mycket lugnande. Ville helst sövas men fick nej på det. Det är obehagligt, men det går snabbt. De som jobbar med det är väldigt duktiga!

      Nu så här några år senare vill jag inte sövas, om jag inte måste. Det är alltid en risk och jag vill inte utsätta mig för det pga familj osv. Tror det är väldigt olika hur det känns efteråt, mycket beroende på hur man mådde när man sövdes. Jag var jätterädd innan och kände mig väldigt utsatt, trodde jag skulle dö, så uppvaket var ingen höjdare hellre. Jag tycker du ska ringa och prata med dem, be att få lugnade innan du åker in och vara helt klar med hur jobbigt du tycker det är. Lycka till <3

      Min mamma hade så stark kräkreflex att de inte kunde genomföra undersökningen så hon fick komma tillbaka och sövas en annan dag. Försök stå på dig. Och om de vägrar söva kan du få lugnande tabletter.

    Hejsan! Jag ska till Rom tillsammans med min mamma en vecka i juni och skulle vilja ha tips på vad man kan göra där. Vi har redan planerat Fontana Di Trevi, Spanska trappan, Colosseum och peterskyrkan i Vatikanstaten, dessa saker kommer vi hinna med på ungefär 3dgr och vi skulle vilja ha tips på annat roligt man kan göra i Rom/inte får missa.
    Tack på förhand! 🙂

      Vintagebutiker i trasteverde!

      Tänk på att Vatikanstaten bara det tar en hel dag.

      Rom. Mat, butiker, torg, blommor. Fråga taxichaufförer var de äter och gå dit. Eller hemliga ställen som turister inte brukar besöka.

      Rom är en fantastisk stad som ni kan besöka om och om igen. Åker ni första veckan i juni så kan det om ni ha tur fortfarande vara säsong på kronärtskocka. Så gott. Testa tex att äta dem på ”judiskt vis”.

      Du kommer ha det fantastiskt. ?

      Palatinen, en av de ursprungliga kullarna som Rom bygdes på. Fantastiskt fint!!

        Stavar hon det inte Regina Phalangie? Förlåt för ot, But still??

    Någon som har något tips på hur man blir mer motiverad till att plugga? Är så sjukt omotiverad just nu och pluggar då alldeles för lite.

      Ta kontakt med studentcoach/studenthälsan på ditt universitet. De kan allt om motivation och hur man ”botar”.

        Pluggar på yrkeshögskola men de kanske har något liknade. Jag ska kolla upp det. Tack för hjälpen!

          Ok. Annars är mitt enda tips att byta ut alla ”måsten” mot ”vill” när du tänker på uppgifterna. I slutändan är det ett val, du måste ju faktiskt inte plugga klart om du inte vill. Men du vill kanske ha ut examen? Tänk ”jag vill plugga till den här tentan” i stället för ”jag måste plugga till tentan”. Om du förstår hur jag menar. ☺

            Att byta ut ordet måste till vill har hjälpt mig under flera års tid. Så det var ett bra tips!

              Ska testa att byta ut måste till vill.

    Ligger och spelar Zelda breath of the wild och har mensvärk från helvetet.

      Tråkigt med mensvärk, hoppas att det blir bättre snart! Breath of the wild är verkligen ett amazing spel ?

        Min mensvärk är som en djävul men tack! Och det är det verkligen! Köpte till DLC 1 och 2 och nu är spelet helt enastående! Finns hur mycket som helst man kan göra.

          Kan relatera, brukar också ha fruktansvärd mensvärk ? ja men ellerhur! Så himla värd DLC! Och det så man får i slutet…omg, ska inte spoila, men fyfan vad najs och roligt ??

            Hahaha jag vet! Åkte runt som värsta galningen!

              hahaha jag med! ??

    Jessica Lagergren har ”kollapsat” efter Tjejmilen21K. Tog hon sig vatten över huvudet som sprang otränad? Tycker synd om henne 🙁

    Såg dokumentären om avicci idag. Så jävla sorgligt. Man önskar ju bara att någon tagit med honom hem och satt honom i soffan och sedan tvingat killen att stanna där!

      Kollade också på den idag. Så himla sorgligt!

      Tittar på den nu med sjukt blandade känslor?

        Galet att alla bara pushade på. Man ser ju vilken ångest han verkar ha…

      Tittade på den tidigare ikväll. Så sorgligt nu när man vet hur det slutade.

      Jag tittade oxå och blev otroligt berörd och bedrövad så sorligt det hela ❤️

    Jag ställde mig på balkongen sent en kväll, alla hade somnat och ingenting gick på tv. Jag ville egentligen gå och sova men ville ha lite luft först. Jag tittade ut mot huset framför och undrade vad alla gjorde i sina hem, sen vände jag blicken mot skogen. Någon tittade på mig, eller något var mer rätt ord. Ögon stora som tefat stirrade intensivt på mig, munnen kröktes i ett sargat leende under den långa spetsiga näsan. Jag kunde inte slita blicken och såg hur det lyfte en arm och vinkade med ett benigt finger. Jag ramlade bakåt och…

      Vill fortsätta berättelsen. Gör det ev. om en stund. Ni andra? Skriv gärna! Jag lånade en bok om någon till några meningar man skulle fylla i för att träna på att skriva en bok.

      …plötsligt stod varelsen framför mig. För vad som kändes som en evighet glömde jag bort att andas. Varelsen var inte främmade alls. Ansiktet var så välbekant att jag flämtade av fasa. Det var ett ansikte som funnits där i bakgrunden under så många tillfällen av mitt liv men det kändes så overkligt att det var samma ansikte som nu stod framför mig och log mot mig på det mest avskyvärda sätt jag någonsin hade beskådat. Ansiktet var lika vitt som den första snön på vintern och ögonen var bara ett svart mörker. Tänderna var inte färgade vita utan mörkgula och täckta av någon mörkröd sörja, antagligen blod. Men det var det krulliga röda håret som skrämde mig mest. ”Hej lilla Lisa, jag har sett hur glupskt du slukar min mat så nu är det min tur att glupskt sluka dig” sa den. Jag visste att min sista tid var kommen. McDonald’s clownen var ett av min första barndomsminnen och nu skulle han bli mitt sista. Ett sista leende, en sista sekund i livet.

        Hahaha grym fortsättning kunde inte sluta läsa love it ❤️?

          Tack haha ? Allt detta kom från mitt huvud just nu, väldigt oväntat.

          Kan tilläggas att jag absolut inte har något traumatiskt barndomsminne av donken-clownen what so ever ?

          Haha jag håller med ?

        Bra skrivet, ”Aj”! En sådam clown stod bakom en dörr för att inte synas för de barn som strax efter skulle gå på kalas där på McDonald’s. Jag var helt i andra tankar och skrek i jättehögt och hoppade till. Jag blev så rädd!

    Madcat, berätta mer om gameing om du vill och det om inte så många vänner som yngre och att det hjälpte dig. Kan du ge exempel på vilka spel som hjälpte så osv?

    ❤️

      Åh men gärna! ? jag och min tvillingsyster var extremt blyga när vi var små samt introverta. Hade inte alls samma behov som de flesta andra att umgås hela tiden. Så det ledde väl till att jag inte haft så många vänner. I många år var det bara jag och min tvillingsyster och någon enstaka vän (som mest var vän med min tvillingsyster, men ändå)
      När det gäller spel så älskar jag alla spel i tales of-serien. De har verkligen hjälpt mig. Fantastisk story, dialoger battlesystem osv. Och underbar musik! Även spelat mycket final fantasy 🙂 det var jag och spelen helt enkelt 🙂 även super mario och zelda-spelen. Verkligen varit min lycka genom livet <3

        Låter jättebra! Jag tog mig hit ner istället så att fler kan skriva om gameing de också. Har du en tvilling? Berätta gärna mera!

          Åh vilken bra idé! ? Jaa, vi är tvåäggstvillingar dock. Ser helt olika ut. Ingen brukar gissa att vi är tvillingar ens, ibland tror inte folk på det ens. ? Hon är mörkhårig, jag är blond. Hon är lång jag är kortare. Hon har bruna ögon, jag har gröna ögon. Folk tror nästan alltid att hon är utländsk också haha ?

            Haha. Ja. Vad säger folk till er när ni säger att ni är tvillingar, men även när ni säger eller skriver att ni har en tvilling (när de inte ser er) ?

    Någon som har ett tips på en bra film som finns på flixnet? (Netflix hehe) jag och min kille vill se en ikväll men vi har sett alla bra känns det som 🙂 Vi gillar det mesta, inte så mycket för action kanske.

      Vill ni även ligga!? Är straight tjej men HERRE vad sexig filmen ”Below her mouth” är. Lesbisk kärlekshistoria men är mestadels sexscener.

        Oh wow, den ska jag definitivt lägga på minnet hehe ??

        Tack för tipset!!! Sett 5 minuter och den filmen är redan het som fan!

        /Straight tjej här med

          Btw, ena tjejen i filmen, Dallas, ser ut att kunna vara Aviciis syster!!

        OMG alltså haha ”filmen” är nu på i bakgrunden och sitter här helt generad.
        Detta är ju en porrfilm! Jag klagar inte, men detta var INTE vad jag förväntade mig haha 😀 Min sambo kan inte han heller slita ögonen ifrån tvn. OMG haha, se den inte med era barn, dom skulle DÖ av pinsamhet, man ser ju ALLT! Bröst, rumpa, slick, gnid, pubishår, klitoris.. ja. allt! HAHA är typ helt chockad, trodde inte netflix skulle godkänna en sån här film! Men den är absolut assexig 😉 <3

      Geralds game tyckte jag var bra 🙂

        Tack för tipset! Den verkarde bra ?

      Sex & Lucia. Spansk film (om den finns kvar).

    Någon som har tips hur man kan stötta en vän som kan vara nöjd? Hon är själv medveten om det och säger det men vet inte hur jag ska hjälpa henne, om jag kan hjälpa på något vis. Det är som om allt är bra så ’letar’ hon problem, är allt bra hemma med mannen – då blir hon osams med en vän (över något som inte är så stort), annars är det dåligt på jobbet, dåligt hemma med mannen. Det är liksom alltid något som är fel. Vet att det kanske låter hårt, men jag tycker verkligen om min vän men ibland blir det frustrerande att det inte vara kan vara bra utan att det alltid ska vara något drama.

      *som inte kan vara nöjd

      Säg det? På ett så sjysst sätt som går.

        Ja, jag har skjutit på det. Men är nog lika bra att bara prata med henne om det.

      Det är nog en mognadsfråga. Din vän kommer till insikt en dag, utan din hjälp

        Ja du har nog rätt, kan tycka att det skulle kommit nu vid 35 ?

          Jag har en likadan 24/7-gnäll-väninna som är 37. Vi har känt varann i 17 år. Det har inte blivit bättre, varit så hela tiden. Hon gnäller om alla småsaker, trots att hon har det väldigt bra ställt. Hennes man försörjer henne sen länge. Hon har en fin familj som bryr sig om henne. Vet inte vad jag vill ha sagt, men i feel for you ?

    Jag försöker äta lite hälsosammare (har på riktigt levt på skräpmat, chips och choklad det senaste halvåret), men jag har ingen inspiration alls. Vad är era favoriträtter att laga? Vad brukar ni äta till frukost?

      Linssoppa tycker jag är gott till lunch. Jag brukar göra basen på morötter, kålrot, lök och variera med palsternacka och andra roliga rotfrukter. Kokar dom i buljong tills de blir mjuka och mixar sen. Sen i med linser, krossade tomater/kokosmjölk och kryddor efter smak.
      Frukost är jag dålig på så då brukar det bli havregrynsgröt eller knäckemackor med något vego på.

      Böngryta är lätt att variera och göra, samt billigt. Googla mealprep så finns massor av bra tips på nyttig mat du förbereder i förväg så du undviker att hamna där med chipspåsen pga pallar inte laga mat just när du är hungrig ?

      Havregrynsgröt. Tar på salt och kardemumma, rör om gröten, sen på med kanel, honung och havremjölk. Smakar kanelbulle hehe

      Daal är min favoriträtt. Enkelt och gott och blir bara godare ju längre den får dra sig så matlåda på funkar toppen.

      Stekt ägg, pålägg med ost, juice, kaffe, ibland smoothie flingor. ?

        yoghurt, men jag är sällan hungrig när jag vaknar 🙂

        till middag älskar jag köttfärslimpa inlindad i bacon <3

      Tips på snacks: köp massa champinjoner (väldigt billigt dessutom!), Köp sedan en sån där färdig Santa Maria-marinad eller gör egen. Lägg champinjonerna i en påse och häll i marinaden, blås lite luft i påsen så den blir enkel att skaka om. När det är väl blandat häller du ut de på en plåt. Salta och peppra lite och sen skjuts in i ugnen på 225 grader. Brukar ha dem i 20min typ, men man får känna efter. Är helt hooked på detta, äter det heeela tiden ?? billigt, gott, enkelt och går snabbt. Vad mer kan man önska liksom? ? Haha

        Jag köper antingen oliver eller burkchampinjoner, lägger i burk med olivolja, massa pressad vitlök och persilja och skakar runt. Såååå jäkla gott!!!!!

      Havregrynsgröt med kanel och banan på. För det mesta ser jag till att göra eget cashewnötsmör och ha på också.
      Gillar att laga kyckling tikka masala, enkelt att göra egen med bas av krossade tomater. Egen fiskgratäng är också väldigt enkelt. Kyckling i ugn med ris, broccoli och sweet chilisås gjord på creme fraiche.

      Jag har väldigt svårt för frukost, så några tips där blir det inte. Grapefrukt, kanske. Men en favorit är annars strimlad kyckling, wokgrönsaker och sjögräsnudlar med ketjap manis, soja och sweet chili. Sjögräsnudlar är fantastiskt om man gillar asiatiska rätter.

      Om du äter fisk: kallrökt lax är lätt och gott att äta. Du kan äta det till kokt potatis, till stekt ägg, på smörgås. Gott med philadelphiaost eller på rostad smörgås. Helst med stekt ägg till. Broccoli funkar alltid. Tabbouleh är också fantastiskt till lax. Eller någon vegetarisk biff eller kyckling. Googla!

      Spätta är också gott och lätt till kokt potatis. Rivna morötter till. Eller ärtor. Lax i ugn. Laxlasagne (med spenat).

      Kycklingfilé: stekt. Stekt i bitar. I ugn. Till ris, potatis eller pasta. Eller sallad. Med curry – som sås eller gryta.

      Kött-, soja- eller quornfärs: xxsås till pasta. Tacos. Chili con carne med massa extra bönor. Godast i tacobröd. Funkar till ris. Eller potatis. Pajer. Tex med färs, soltorkade tomater, fetaost och någon grönsak.

      Spenat och fetaost-paj. Vanlig eller med filodeg. Broccolipaj. Paj med kyckling eller lax. Går även att skippa pajdegen och äta som gratäng (om man har äggstanning).

      Grönsaks- och/eller kikärtsbiffar.

      Omeletter är också en kvickfix: med champinjoner, med grönsaker som är goda varma. Enkel utan något extra i.

      Om du gillar sallad: gör en stor sallad som du kan ta av under några dagar. Då har du alltid en bas. Till det kan du äta vad som, nästan.

      Kan också skära stavar av tex paprika, gurka och morötter och förvara i enskilda burkar i kylen. Då har du alltid något lätt att tugga på.

      Frukost: omelett. Stekt ägg. Kokt ägg. Ibland smörgås – helst med ägg men ibland en enkel med ost. Havregrynsgröt. Du har fått goda tips redan. Det är faktiskt gott att ha en liten klick smör i havregrynsgröten. Naturell yoghurt eller fil med müsli. Turkisk eller grekisk yoghurt är SÅ gott med honung och nötter. Ev lite müsli.

      Tänker att det viktigare är ATT du äter. Mat och frukost och mellanmål. Så du inte äter allt det där väldigt onyttiga. Gör husmanskost om du gillar det. Vissa klarar av att äta det onyttiga ibland. Andra inte. Du får testa dig fram. Lycka till – och bra beslut!

      PS. Drick mycket vatten!

    Nåt som fascinerar mej väldigt mycket är allt som har med det övernaturliga att göra. Spöken, andar osv ??? Och jag är riktigt nyfiken på vad ni andra har för erfarenheter, vad som helst. Berätta!

    (Som ett litet p.s kan jag tala om att jag själv är medial)

      Tyvärr aldrig upplevt något själv men älskar allt som har med övernaturligt att göra. Så häftigt, tittar ofta på såna där ”patruller” som åker runt och filmar och grejar med värmekameror och annat. Ryyyysligt häftigt!

      vet inte riktigt vad det var eller om det var något, men för nån månad sedan vaknade jag vid ca 9-tiden på morgonen och då fick några saker även för sig att trilla ner från bokhyllan. de står säkert så de inte ska kunna trilla ner, inget drag eller något. vet inte ens om det är värt att berätta detta 😛

        Det var säkert skrämmande när det hände men jag tror det är någon på andra sidan som vill göra dej uppmärksam på att hem finns där. Du är inte ensam -på ett bra sätt alltså ?

          *Hen. Inte hem… ?

          finns en på andra sidan som jag kan tänka på, men vet inte hur glad hen är på mig..

            Det är någon från långt bak i tiden…

              verkligen? hen har inte varit borta så länge..

                Då är det nog inte den personen du tror det är…

                  då vet jag inte vem det skulle kunna vara..

      När mitt barn föddes hörde jag en röst i förlossingsrummet som liksom pratade med sig själv, jag frågade vilka som var i rummet och det var bara bm, undersköterskan och min man. När barnet sedan var ute tyckte jag att någon stod vid sängen (en ljus skepnad). När vi sen kom hem så började det hända konstig saker och jag kände att någon hade följt med. Jag fick så intensiva drömmar om en kärlekshistoria och jag kände på något sätt att någon ville se att min lilla tjej hade hamnat rätt. Efter ca 1 månad så hörde jag en duns i sovrummet och fick panik för jag trodde att den lilla hade ramlat ur spjälsängen men hon låg och sov så fridfullt. Men lakanet som hon hade som täckte låg vikt som ett band över pannan. Tyckte att det var fint.

        Det var ditt barns skyddsängel är något jag rent spontant vill säga

          Har alla barn en själ direkt när de föds? När min första föddes kände jag en närvaro hemma också, men den var lite obehaglig och efter ett tag så kändes det som att mitt barn fick en annan blick och då försvann känslan. När min andra föddes kände jag vem det var redan innan jag visste att jag var gravid och då när barnet var fött kände jag bara en vänlig närvaro. Blicken mitt barn hade var samma som mitt första barn fick efter några veckor.
          Är mitt andra barn medialt?

            Ja, alla har en själ före man föds till och med och alla har en skyddsängel (hjälpare, guide vad man vill kalla dom). Den negativa energi du kände var din egen oro och den försvann när du kände att allt gått bra. Båda fina barn är mediala men det viktiga är att du inte pushar dom i det.

              Tack, jag har tänkt på det också att båda är det men det är så tydligt med den ena. Nej, jag ska absolut inte pusha dem i det utan bara vara uppmärksam ifall de verkar märka av det själva.

      Mitt i vintern har fönster varit vidöppna när jag kommit hem från jobbet (bor på fjärde våningen), tavlor som står på byrå har helt plötsligt stått vända med motivet mot väggen, böcker har försvunnit ur bokhyllan för att sedan dyka upp på rätt plats någon dag senare är några av de saker jag har upplevt. Bor själv och visst kan det ha logiska förkalringar men jag väljer att tro att någon av mina fina anhöriga är hos mig. Har även hört saker i lägenheten och känt någon röra vid mig och andra mindre konkreta saker. Till vardags forskar jag och är van att leta lösningar och bevis, men när det kommer till detta så ger det mig en större ro att bara tro än att ifrågasätta.

        Jag tror också det är en anhörig som vill tala om för dej att dom finns där för dej, nån vill säga att du är på rätt väg i livet -eller på helt fel väg. Bara du vet svaret.

        Oroa dej inte för saker i onödan

          Jag har precis pratat länge länge med en vän i telefonen om något som oroar mig men som jag vet att jag oroar mig för i onödan.

            ?

      Jag upplever saker dagligen, ingen aning vad det är för något eller om jag tror på att det är ett ”spöke”. Dunkar, lampor, saker som rör sig, känns som någon står nära osv. Har skyllt på möss, att jag har hallucinationer, att huset rör sig och sådär men haft vänner som också reagerat och inte hittar någon rimlig orsak så nu struntar jag bara i det, känns okej liksom. Som att det tillhör mitt hem. Brukar säga hej när det känns som någon står nära haha

        Om du tycker det är obehagligt så be dom lämna dej ifred… Men jag tror det är någon som stått dej väldigt nära som ger sej till känna, någon med en stor portion humor.

          Det tror inte jag, om det är någon så är jag 100% säker på att det är min mormor, kanske min morfar. Ingen humor men mycket kärlek. Jag är inte rädd, jag kunde bli det när jag jagade anledningar men nu när jag inte bryr mig när det låter känns det bra bara. Märkligt det där

      Jag brukade prata med någon när jag var liten och när mamma frågade vem det var så beskrev jag en tant och sa att hon bodde med oss. När min gammelfarmor gick bort vaknade jag mitt i natten och var otröstlig och sa att hon dött. Var 8 år och utomlands med morfar och mormor. Dagen efter fick morfar ett samtal att hans mamma gått bort.

        Underbart ?

      Jag känner en stark närvaro här hemma och framförallt när jag är ensam eller ledsen eller stressad så känner jag att det finns någon eller några här som vaktar och busar med mig ?!! Min man bara fnyser men jag vet att det är sant. Innan eller omkring jag har blivit gravid har jag sett ett enskilt djur som sen jag har fått för mig är mina barns olika skyddsdjur jag har en otroligt stark längtan efter fler barn och fick idag se en hare jättenära vår bil jag vill tro och hoppas att det är en bebis på g ! Dessutom kände jag sånt extremt lugn som om det fanns någon här när jag kom hem ikväll efter en dag på akuten med dottern ❤️

        Haren symboliserar något inom dej. Som typ ”ensam är stark”.
        Jag vet faktiskt inte vad det betyder men det är vad som kom till mej.

          Tack ?

      När min morfar begravdes så åkte vi med kistan till byn han bodde i, man gör det för att den döde ska få ta ett sista farväl av sin gård. När vi åkte från bårhuset så snöade det, väl framme på gården drog vi ut kistan ur bilen och precis ovanför huset blev det uppehåll, solsken och helt vindstilla. Vi var där iallafall en kvart tjugo minuter. När vi körde mot kyrkan så steg solen ovanför ett stort berg, den sken som på oss och några sekunder senare var den bakom berget.
      Jag tror det var morfar som ville berätta något. Älskade moffa ❤️

        Det var morfar så klart ?

      Jomenbasatt – kan du snälla berätta för mig om mannen som jag vet jag kommer träffa i framtiden?

        Det kommer dröja ett tag innan han kommer, men det betyder inte att du är olycklig under ”väntan”. Men jag kan ju ha fel… det viktigaste är att du är aktiv och inte bara väntar passivt för då händer inget alls, nånsin.

          …och han är tvärtemot den bild du har inom dej av hur han ska se ut och vara ?

            Tack för svar! Jag tänkte mer på om du kunde känna om han är från utlandet, får en känsla för hur han ser ut, initialer på namn osv. Jag är alldeles nöjd under tiden kan jag lova!

          Vill också veta om och när jag kommer träffa min man?? Tror jag träffade min tvillingsjäl för 4 år sen men vi är inte tillsammans idag. Det är nu tomt utan honom. Undrar om min lycka kommer vända och om jag kommer träffa någon igen.

      Jag kan drömma att jag pratar med folk som dött det är som en sömnparalys då jag är så medveten.

        Det är ingen dröm.

          Nej jag har tänkt att det kanske inte är det. Det sker i samma rum som jag är i ”på riktigt”

    Tipsa mig om bra animes! ? Har sett Fullmetal Alchemist Brotherhood såklart. Sen en massa små animes. Men såg nu senast om Death note som jag tycker är helt fantastisk! Älskar även Mirai Nikki och Steins Gate . Gillar lite psykologiska animes men nu har jag slut på idéer ?

      Du kanske skulle gilla ”Made in the Abyss”. Själv älskar jag den <3

        Aldrig hört om den men läste lite om den nu och den låter som något jag skulle tycka om. Tack för tipset! <3

      Har du sett Sword art online? Ge den typ en halv första säsong så är man fast sen ? fairytale är också bra. Typ 400 avsnitt så det tar lite tid ?? Ehh.. seven deadly Sins på Netflix, Sinbad på netflix. Typ det jag kan komma på just nu ?

        Åh! Har sett alla dem! Heeeeelt fantastiska <3 speciellt seven deadly sins ?

          Åh kul ? Ja den var verkligen bra, så surt att det inte verkar komma mer säsonger ? Men jar du sett AICO ( tror jag den hette typ) på Netflix?
          Såg precis klart den franska anime serien Wakfu för tidsfördriv ? helt ok ??

            Nee ellerhur! Så taggad på den ? Aah menar du ajin? Nej det har jag inte isåfall men har funderat på att se den ? handlar inte den om AI? Eller minns jag fel? ? Oh wow, fransk anime! Coolt, låter definitivt något som jag borde kolla in!

      Attack on titan.

    Mina bästa feelgood-tips:

    -Måla tånaglarna.
    -Upptäcka ”ny” favoritmusik på spotify. I mitt fall har jag precis upptäckt matt simons

    Fyll på tipsen! <3

    Ngn som följer jagraktuppochner ?
    Hon har inte uppdaterat idag och man blir nästan orolig….

    Hej!

    Någon här med hund som hade kunnat berätta lite om hur det är? Ras, hur ser vardagen ut, vad kostar det osv? Alla erfarenheter uppskattas och ser gärna svar om det finns någon som studerar och har hund med! Saknar att ha hund så mycket att det nästan värker i kroppen och kan knappt bete mig när jag ser en hund på stan längre haha. Har 2,5 år kvar på min utbildning och hade velat ha hund om 1-1,5 år i så fall. Tittar speciellt på rasen portugisisk vattenhund, någon här som har den? Tell me everything! Good and bad! (Ja, är medveten om att det är ett extremt stort ansvar :D)

    Mvh
    Ådi

      Jag har två siberian husky. Dom kräver massa motion och mental stimulans. Dom gillar inte att bli lämnade ensamma för då tuggar dom på allt… så det undviker jag, tur jag har ett jobb som kan skötas hemifrån. Och så här är det 365 dagar per år i minst 10-12 år eller ännu mer hoppas jag… and i love it. Håller du med mej om detta, skaffa hund (men håll dej till en lättare ras än mina haha)

        Tack för svar! Huskys är så fina och goa! Ingen ras jag hade skaffat i dagsläget dock eftersom jag inte hade kunnat erbjuda dem det liv de behöver. Har ju haft hund när jag bott hemma och kan känna mig lite rädd inför ansvaret, men samtidigt vet jag att jag inte hade skaffat hund om jag inte är beredd på det och att det löser sig bra när jag väl har den. Svåra stunder: visst! Men man anpassar sig ju efter hunden. Och Som du säger: det är värt det ändå. Det är alltid läskigt med en stor förändring antar jag. Uppskattar ditt svar och även om andras erfarenheter kommer in. Har ju en del erfarenhet och har läst på men kan ändå inte få nog av historier och andras perspektiv 🙂

      Jag studerar och har en fd. gatuhund med min man. Jag är hemma mycket och skriver så det funkar bra för oss. Försäkring omkring 4000/år, vaccination ca 300/år mat omkring 400 kr per påse som räcker 2-3 månader.

      Jag har en pudel, egentligen dvärg men tror han räknas som mellan i storlek. Det var inte en ras jag planerade att skaffa men tillfället uppenbarade sig och så fick jag lära hänga världens underbaraste hundras. Jag bodde på en gård där det jobbade en massa jägare som hånade honom först men alla smälte. Har aldrig mött en person som han inte omvänt till att erkänna att hundar kanske är lite trevliga ändå. Han är pigg, sprallig, morgontrött, lugn, en riktig chillar, så jävla söt och extremt lättlärd, fäller inget och smutsar knappt ner (revolutionerande när man vuxit upp med golden retriever). Men så är jag ju partisk.

    Jag är lite nyfiken på vad alla brukar göra under lediga helger? Jag ska snart ta examen och har under min studietid jobbat typ 3/4 helger varje månad så när jag väl är ledig blir de helgerna heliga och jag umgås mycket med min sambo och vänner, eller bara tar det lugnt. Snart är jag ju klar med utbildningen och kommer ha ett måndag-fredagjobb, undrar då hur våra helger kommer att se ut?! Min sambo är en golfgalning så det har ju varit perfekt nu när jag jobbar mkt helger att han alltid kan åka och spela golf vilket tar ganska många timmar. Men tänker att han kanske inte ska göra det varje helg sen när vi är lediga?! Eller? Tror såklart det löser sig men är nyfiken och intresserad över hur era lediga helger ser ut, vad gör ni och varför? 😀

      Jag har måndag till fredagsjobb och helgerna är faktiskt heliga precis som du skriver. För mig åtminstone. Jag försöker alltid ha tid till återhämtning, vill aldrig boka upp båda dagarna på helgen för då är jag tyvärr ett vrak på måndag. Jag är en högkänslig person och träffar ca 800 gäster varje dag på jobbet så jag blir ganska introvert på helgerna.
      Försöker ändå att laga lite god mat på helgerna, se ikapp på serier jag spelat in i veckorna som jag inte orkat se på då. Gå ut en sväng. Men viktigaste för mig är att jag gör det jag absolut känner för varken mer eller mindre, behöver jag sova middag så gör jag det. Vill jag inte städa eller diska eller laga mat så skiter jag i det också. 🙂
      Det viktigaste är att du gör det som ger dig energi och njuter av dina helger!

        Exakt vad jag tänkte svara!

        ?? Precis så

    Blondinbella har lagt upp en bild på insta från kalaset för Sally.Hon har på sig en kort vit klänning.Sen när har en mamma på sig en kort vit klänning på ett barnkalas för 3 åringar ???? Vad hände med bekväma kläder så man kan leka med barnen och att det inte gör nått om det kommer glass eller ketchup på.

      …?

      När jag tittar på bilder från när jag var liten och det var kalas för någon hade mamma ibland korta klänningar, ibland jeans med skjorta. Måste inte vara svårt eller obekvämt 🙂

      En del gillar finkläder och slänger dem i tvätten om de blir smutsiga, eller tar risken, hellre än att låta dem hänga i garderoben.

      Klänningen är väl så stort bekymmer för mig (det går ju att tvätta/köpa nytt), det som stör mig mer än en vit klänning på ett barnkalas är champagne (!?!) på ett barnkalas. Herregud, det är ett barnkalas, skulle aldrig servera annat än saft/dricka eller möjligtvis kaffe/te på ett kalas. Den där jäkla alkoholen ska fasiken vara med och förskönas överallt…

        Som vanligt allt utnyttjas för marknadsföring, tom dotterns tre års kalas. Förvånad att det inte var en massa krämer på bordet oxå men dom var väl i badrummet.

        Champagnen var ju endast med på bild för att bellsan är typ delägare i företaget eller nåt.. klart det ska cashas in även på barnets kalas.

      Att du orkar bry dig är fascinerande.

      Sen när hakar man upp sig på vad andra klär sig i

    God natt. Zzz

      Sov så gott! ??

      Godnatt Anonym. Sov gott

    Är det rimligt att avböja att rida med jobbet när man kommet vara gravid i vecka 34 (på en konferensresa) och aldrig har ridit förut? Känner spontat att jag absolut ska tacka nej, men har ingen aning egentligen pga vet inget om hästar och väldigt lite om graviditeter, men tror vissa kommer hinta om att jag är fjollig så skulle vilja ha ett utlåtande från någon som kan något om ridning innan jag avböjer något…

      Ja? De kan inte tvinga dig. Jag hade avböjt med anledningen att jag inte vill

        Ja. Måste du ha en anledning till att du inte vill?

        De skulle aldrig tvinga mig! Utan jag tycker bara det är jobbigt med snäsiga kommentarer om att de typ sprang halvmaran på BF men att dagens unga ju är lata….

        Och eftersom jag har noll koll på hästar skulle jag bli osäker på om de hade rätt ändå.

      Vilken sorts häst och i vilket sammanhang?

      I vilket fall, skyll på foglossning om du inte orkar ta fighten??

        Hmm små hästar på en liten tur tror jag?

        Smart med foglossning, skulle dock vilja säga till långt innan att de inte ens behöver betala för någon bokning åt mig pga gravid….

          jag förstår vad du menar. Skyll på allergi??

            Skulle vara svar på din kommentar 22:36 men den hamnade här?

          Alltså låter som islandshästar och det är förmodligen rätt ok men som sagt kanske inte det bästa om du känner dig minsta lilla osäker.

          Sedan så finns det ju de stackarna som har foglossning långt innan vecka 30. ?

            Äsch då, nu känns det som jag kanske är mesigt som avböjer ändå eftersom det bara är islandshästar ??

              Jag har ridit islandshästar i några år men jag hade faktiskt inte gjort det i ditt läge. De är generellt lugna och fina, men olyckan kan ändå vara framme. En häst snubblade, föll kraftigt framåt och likaså jag, slutade med brutet nyckelben som tog ett halvår att läka, och då var jag som sagt ganska van ryttare. Det är okej att inte våga rida, särskilt när man är gravid och inte vill slå i magen på något sätt. Tror ändå de flesta förstår. 🙂

      Hamnade i modd. Testar igen.

      Vilken sorts häst och i vilket sammanhang?

      Du kan hur som alltid skylla på foglossning om du inte orkar ta debatten. ?

        He he, CamCam är fortfarande vaken. ??

      Ja, det är superrimligt att tacka nej när man är gravid i vecka 34 och aldrig har ridit förut. Tycker det säger sig självt. Har svårt att tro att någon skulle ifrågasätta det.

        Håller med helt. Personligen skulle jag ha låtit bli om jag hade varit du.

        Tack! 🙂

      Absolut, inte ens jag som rider i vanliga fall har ridit längre än till v 12-14 ca (har 4 barn) det är givetvis olika för alla (kompisen red tills v innan hon var beräknad) men om du inte ridit innan ska du iaf inte börja när du är gravid ?

        Tack! 🙂

      Du är en av de extra trevliga här inne get. Är det första barnet? Jag såg en bebis häromdagen som var så söt.

        Haha det var snällt sagt! Ja, det är mitt första. Kanske får mer pondus sen ang sånt här med att inte lyssna på snäsiga kommentarer 🙂

          Ja sant. Jag brukar tänka att jag inte ska ta in ”bruset” utan lyssna in vad jag själv behöver och vill. ☀️?

      Det är väldigt rimligt!!! Jag red fram till ungefär vecka 34 men det är mitt jobb och jag har ridit sen jag var 5. Skulle absolut inte rekommendera en nybörjare att rida överhuvudtaget under en graviditet faktiskt. Du behöver ingen ursäkt, det ÄR farligt. Punkt. 🙂

        Vad skönt att höra då ska jag tacka nej redan nu från början och hänvisa till att en ”hästvan bekant” starkt avrekommenderat det 😉

      Men gud ja! Ofta är ju magen hyfsat stor då och det finns ju alltid risk att ramla av. Självklart ska du avstå ♥️

      Jag har ingen erfarenhet av ridning under graviditet, men har ridit många år och jag hade inte satt mig på en okänd häst som gravid även om jag haft lite erfarenhet sen innan. Du vet aldrig hur hästen kommer reagera om det händer något oväntat. Ingen risk jag hade velat ta iallafall 🙂

      Du ska inte behöva ge en anledning. Säg nej. Frågar någon säg att barnmorskan sa att du inte får det, tycker det låter som väldigt barnsliga kollegor att du tror att de kommer säga att du är fjollig som tackar nej pga gravid. Eh så säger man inte?! Fjollig också, vem använder det ordet? Lyssna inte på dem. Vill du testa ridning, vänta till efter efterkontrollen. Protesterar de kan du ju säga att ditt och bebisens mående är viktigare. 🙂

        Tack så mycket 🙂 alltså de skulle inte använda orden fjollig men det kan finnas en mentalitet att vi yngre är lite bortskämda och mesiga typ. Men det måste ju inte bli den här situationen, det kanske bara är jag som nojar.

        Åh hänvisa till barnmorskan, det är ju jättebra!

    Ännu en kändis som går bort… Det här året började inte alls bra för dessa kändisar, undra vem som står på tur? Känns verkligen som den ena kändisen efter den andra lämnar jordelivet.

    Jobbigast var ändå Avicii. 🙁

      Och det värsta är att det är bara april så det är långt kvar av året☹

    Verne Troyer aka MiniMe är död 🙁 fan va många som försvinner nu :/

    Jag vet inte om jag är paranoid men känner alltid att folk tittar på mig och bedömer mig. Kan knappt kolla nån i ögonen längre för jag är rädd för att de ska döma mig. Har blivit mer eller mindre besatt av tanken.

      känner exakt samma! det var jag som skrev det under dig, för en minut sedan bara.

        Läste det nu och ja, stor igenkänning!! Kan säga att jag inte alltid varit såhär utan att det är på senare år jag blivit mer och mer övertygad om att jag besvärar folk med min närvaro. I yngre ålder var jag betydligt mer självsäker. Att befinna mig bland för mkt folk är en pina för jag tror att allt och alla noterar just mig och tänker saker om mig. Tror också folk säger nåt om mig när de passerar. Tror dessvärre inte att jag inbillar mig utan upplever att detta är på riktigt.

      Samma här! Jag tror oftast på mig själv och sådär, men det är hur ofta som helst jag upplever att folk tittar, som om jag vore ett ufo. Senast igår upplevde jag det hela dagen och det värsta var när jag kom in på Ica. Hade bränt mig lite i ansiktet och eftersom apoteket var stängt tänkt jag se om Ica hade nån aloe vera-grej och gick till hyllan där de krämerna stod. När jag kom dit stod där två tjejer på max 15 år, den ena gick men den andra stod kvar och tittade på mig. Då stirrade jag tillbaka.?

        Det kanske inte var så du menade iofs, utan du kanske syftade på andra situationer??

    Tips för bättre tro på sig själv? Sedan några år tillbaka har min självkänsla gått neråt och det blir bara värre och värre.. Jag kan aldrig tro på mig själv, känner mig dålig i (nästan) allt jag gör, får för mig att folk inte tycker om mig eller tycker att jag är blåst, skrattar åt mig bakom min rygg etc. Jag har sjuka koncentrationssvårigheter (funderar på om jag har ADD) vilket gör att jag ofta inte kan fokusera vilket gör att jag känner mig så jävla dum..

      Prata med spegeln. Lär känna dig själv, din kropp och dina gester när du talar. Titta dig själv i ögonen eller skriv ut en bild på en kändis/någon du inte känner och tala med denne om allt samtidigt som du ser ”den” i ögonen.
      Skriv ned några saker som du gillar/älskar/är nöjd med. Hitta på ett eget tantra typ ”jag är bra, smart och stark”. Skriv att du tror på dig själv och säg det hela tiden. ”Jag tror på mig själv”.
      Jag vet inte mer..hoppas det hjälper lite. Jag var i samma sits men har på senare tid börjat tro på mig själv och stå upp för mina rättigheter. Du är bra!

    Camcam, kan du be tekniker kolla på varför tangentbordet från mobil är EXTREMT segt när man kommenterar nu efter flytten? ? funkar som vanligt på alla andra ställen

    Min man gav i bröllopspresent förra året att springa Sthlm marAthon till mig och till honom , jag gillar att springa och förr i tiden sprang jag flera mil i vecka med spring vagn men så långt jag totalt sprungit är 1,5 mil och träningen nu har inte alla gått bra då de uppstått saker i hälsan och runt om , jag vill inte springa , jag kommer inte klara det men jag vågar inte säga något , vad ska jag göra ? 4,2 mil eller vad det är är ju inget man gör enkelt direkt …..

      Säg bara som det är. Om han är normal förstår han, det är inte att tvingas gå på en middag man råkat lova utan extrem fysisk ansträngning. Låter inte bra att du skriver att du ”inte vågar säga” när det handlar om något som bara är upp till dig, present eller ej 🙂 lycka till o hoppas det löser sig.

      Säg att du inte är fysiskt kapabel att springa. Ett maraton är tufft och ingenting man bara gör utan att vara ordentligt förberedd.

    mitt internet är knäppt ibland ”censureras” det, kommer tex in på aftonbladet, facebook youtube och nån blogg men sen när jag försöker med alla andra sidor tex postnord, banken osv så kommer det upp att det inte finns någon anslutning? så får varje gång gå och starta om routern så man inte blir censurerad.. tills nästa gång 😛 har virussökt men det finns inget. haha det är så konstigt bara.

    Vem tror ni vinner Lets dance?

    Jag tror att Margaux vinner… pga uppmanar sina fans att rösta konstant

    Äntligen en kopp VARMT kaffe, undrar hur mycket kallt kaffe, man druckit på nattjobbet, när larmet går varmt, ibland funkar det ?

    Hoppas det inte är för sent att be om feedback men min äldsta vän berättade just att hon ska åka till sin killes ex hus och slänga färg på det som hämnd för att exet lurat honom under separationen och nu cashar ut några hundra tusen medan killen hamnade hos kronofogden (hon är ett mönster och han är alldeles för snäll, det är korrekt). ”fatta vad störigt att behöva måla om för typ 50 tusen när man precis sålt huset”
    Vad fan gör jag med den här informationen? Jag känner knappt killen och än mindre exet, jag har sagt till min kompis rätt ut att hon är dum i huvudet om hon gör det, men hon tror att ”hämnd kommer få henne att må bättre”

      Ok din kompis är lite roligt psycho men jag hade inte brytt mig. Blunda för det och anmäl henne bara inte… det är på något sätt ändå hennes problem och att du vet om det behöver onte betyda att du måste göra något med den informationen. Så jag hade bara struntat i hennes upptåg, så länge hon inte skadar nån oförtjänt.

        Roligt psycho att förstöra ett hus, va fan, hoppas hon åker fast

        Roligt psyko!?? Undra om du säger så om ditt ex nya förstör ditt hus..

          Har försökt förklara för henne att det i slutändan är hennes kille hon skadar men det går inte fram. Jaja hon har dagen på sig att ändra dig innan jag skriver till killen (som är jättefin och bra för henne men nu vill jag bara säga till honom att springa).

      Förklara för henne att hon tar en risk helt i onödan. Tjejen behöver inte betala för ommålning, det lär gå på hemförsäkringen (gjorde det för min mamma när någon kastat ägg, dessutom betalade bolaget en summa motsvarande en ommålning av fasaden trots att mamma nöjde sig med att på egen hand måla över fläckarna).

      Så tjejen blir ej fattigare och din kompis tar en stor risk genom att begå ett helt onödigt brott, som nog skulle ställa till en del för henne om hon åkte fast.

    Jag håller på att försöka få tillbaka killen jag gjorde slut med. Älskar honom som fan så jag hoppas jag lyckas. Wish me luck

      ??‍♀️❤️

    Nån som är intresserad av young adult böcker o kan ge tips? Har läst det mesta som är populärt (Hungergames, Divergent, Twilight osv) så skulle gärna vilja ha lite mer tips på young adult böcker. Det mesta förutom sci fi brukar gå hem. ?

      throne of glass är rätt bra, blir bättre också bok efter bok 🙂

      ”Tomorrow, When the War Began” – en serie om sju böcker av John Marsden.

        Åh dom är sjukt bra ?

      Är inte mycket för young adult men Nightshade serien av Andrea Cremer tyckte jag var väldigt bra. The forbidden game och Dark Visions av LJ Smith är också bra

      Young adult eller inte.. men får jag en chans att rekommendera ”Sagan om Isfolket” av Margit Sandemo, så tar jag den ?
      47 fantastiska böcker ❤️
      Finns serier efter denna som är delvis uppföljare ☺️

      ”His Dark Materials” (Den mörka materian) en trilogi av Philip Pullman. ”Abhorsen” av Garth Nix, sammanlagt fem böcker.

    Så.. Jag har fått veta att min kära sambo haft en annan på sidan av under ett år och jag bestämde då att det var dags för mig att säga hejdå. Problemet är nu att jag inte vet hur jag ska fixa bostad? Vi har tre barn så det är ju inte bara jag som ska flytta, jag har tyvärr skuld efter dåliga beslut i yngre dagar men betalar av varje månad men det hjälper inte just nu. Jag har inget fast jobb utan är bara vikarie men försöker ta varje jobbchans jag får. Hur gör jag för att få bostad? Vem vänder jag mig till? Osv osv. Känns som jag plötsligt blev nybörjare på livet nu när jag blev ensam efter så många år ”ihop”.

      Känns som att det är han som ska flytta och inte du. Är han dessutom pappa till barnen så får han väl för fasiken växa upp och sluta och vara ego hela tiden, räckte med att vara ego-otrogen, för att se till att hans barn har det bra med ett tak över huvudet. Stå på dig. ✊??

      Vet ju inte hur du bor, men… Om ni bor i hyresrätt kan du ha rätt att bo kvar (och han måste flytta) även om han står på kontraktet. Boenderätten vid separation handlar faktiskt inte om vem som står på kontraktet, utan vem som har störst behov av bostaden (så länge man bott varaktigt ihop osv).

      Hyresvärdar är dock inte alltid så kunniga, och ibland lite kinkiga. Om ni bor i hyresrätt så är ett tips att ringa Hyresgästföreningen för råd!

    Har ett kropps/viktproblem!

    När jag kollar mig själv i spegeln tänker jag hmm jorå ganska ok, typ en medium i storlek.

    MEN jag är inte medium utan mer L/XL!! Men jag ser endast mitt riktiga utseende när någon fotar mig

    Vill inte väga såhär mycket,
    Väger runt 80-85 kg till mina 160 cm och vill gå ner till minst (max?) 65 kg

    Problemet är hursom, att jag inte fattar hur mycket jag gått upp o vilt eftersom jag inte ser det själv.

    Hur ska jag inse? Och tips på supersnabb viktnedgång plssss

    POK❤️

      Nog för att detta är ett Öppet Spår med högt till tak men jag vill inte att det här ska bli ett forum där man vikthetsar kring det bästa sättet för att gå ner i vikt så snabbt som möjligt.
      Jag vet inte vart du ska vända dig men det här är nog inte rätt plats för det tyvärr, men jag vill inte ha det här.

        Det är väl knappast vikthets att en överviktig person vill gå ner till normalvikt?

          Jo, när man vill ha tips på hur man blixtsnabbt kan tappa så många kilo som möjligt.
          Ett tips är att hugga av sig ena benet. Där kan man nog tappa en 15 kilo på bara några sekunder.

      Ät hälsosamt och motionera.

      Hej, tycker det var en otroligt tråkig kommentar du fick av camilla. Här brukar vara fin, stöttande stämmning och sammanhållning.
      Men bara om man har ”rätt” problem då tydligen? Så otrevligt att säga till någon att dra härifrån. New low.

      Amy – glöm glöm glöm det där med supersnabb. Det kommer inte att fungera och du kommer inte att må bra. Du behöver hitta en hållbar livsstilsförändring, där dina resultat blir kanske långsamma, men varaktiga och hälsosamma ❤. Jag rekommenderar antingen dietist, eller ettställe som till exempel iTrim som hjälper dig med både kost och träning och som kan stötta och peppa dig till att må bra och känna dig bekväm. Men satsa på att vara hälsosam och må bra, quick fix fungerar sällan i stunden och aldrig i längden.

      Absolut att vi inte vill ha vikthets eller smalhets i vårt samhälle/i det här kommentarsfältet, men vi får heller inte hamna i läget att vilja/ behov att gå ner övervikt blir stigamatiserat, hyssjas ner och sjasas bort. Det är inget fel att vara tjock eller överviktig om man känner sig bekväm i det, det är heller inget fel i att vilja gå ner om man inte är bekväm.

        Tack?

        Var såklart ej menat att göra nån illa till mods/vikthetsad.
        Signade upp för viktväktarna idag?

      Precis som Elin skriver så finns det inga genvägar. Om du bantar och lägger dig på ett underskott och sen börjar äta som du gjorde innan bantningen så kommer du långsamt att gå upp allting igen eftersom att din gamla kost var ju den som fick dig att gå upp i vikt från början. Det du behöver är att se över kosten, gärna med en dietist! De är extremt duktiga och är skolade 4 år inom näringslära. De vet också att man kan äta allt i rimliga mängder. Oftast är det mängden den stora massan har problem med, man vet helt enkelt inte att ex 3 muffins innehåller x antal kalorier och blir inte mätt på det och tycker då man kan äta 3 stycken. Vill du samtidigt komma igång med träningen så tycker jag en PT kan vara en bra idé. De flesta kan det mest grundläggande inom kost och näringslära och kan lägga upp ett helt okej kostschema. Kostschema behöver nu INTE betyda att man äter 2 äpplen om dagen. Jag förespråkar god mat som är lagad från grunden, då kan man äta tills man är mätt och behöver inte räkna kalorier för kroppen säger ifrån när det är lagom.

        Tack för utförligt svar. Har laddat ned både lifesum och viktväktarna, känns som två ”ordentliga” sätt
        ?

    Usch den här helgen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Gårdagens besked och Tim Berglings tragiska bortgång väcker massa känslor inom mig. Förlorade min farbror i självmord för 10 år sedan. Att förlora någon nära så hastigt satte sina spår hos mig.

    Träffar sedan 4 månader en kille som bor i en annan stad. Allt har varit guld och gröna skogar men nånstans har jag känt att jag inte är prioriterad till 100%. Tog upp detta på telefon igår vilket ledde till att han reagerade i affekt och backar och inte kom hit idag som vi tidigare planerat. Från att ha längtat till denna dag har jag bara gråtit och känner mig helt tom. Hur löser man något genom att välja att inte ses eller prata? ? Vet inte alls vad som händer och jag är rädd att jag sabbat allt pga att jag tog upp detta…. :'(

      ?

        Tack ??❤

          Skulle svara Madcat som berättade om sin tvillingsyster och annat, men svarar på detta emellan (det om pojkvännen i andra stycket.

          Jag skrev A igår, men kallade mig anonym hela kvällen (jag som skrev överst och frågade om vädret) men här höll jag på att somna så jag skickade bara ett hjärta för att visa att jag brydde mig och hade svarat om jag hade orkat.

          Men det här med känslor kan vara så komplicerat. Han kanske var trött och stressad och reagerade för starkt p.g.a det och han kanske har en ovana från förr att istället för att ses och prata, dra sig undan. Hoppas att det känns bättre idag och att ni kan prata och helst ses ändå om det är möjligt.

          När ett förhållande är relativt nytt så är man kanske inte så van än vid att prata om vissa saker än. Man vet inte hur den andre reagerar på vissa saker. Man kanske antar att den andre tänker på vissa sätt, när det inte alls är så. Ju längre tid som går, desto mer förutsägbart blir det. Dvs oftast lär man sig alltmer vad den andre vill och behöver och vad man själv önskar och vill. Jag håller tummarna för att ni löser det och att det känns bättre nu. Styrkekramar till dig!

            Tack så mycket för dina ord och råd. ?? jag mår otroligt dåligt och blir ledsen att han inte är mer rädd om mig heller. Inte hör av sig. Jag tänker sträcka ut min hand idag och fråga om vi kan ses och prata. Vill han inte det så kan jag ju inte göra mycket mer… att något så fantastiskt kunde vända till det här? Förstår verkligen inte ???

      Hm. Kan låta som en klyscha men hur svårt det än är nu så kommer du i framtiden vara glad. Du vill inte vara med en sån kille. Den du vill vara med ska få dig att känna dig speciell. Tvivlar du borde den rimliga reaktionen annars vara att motbevisa dig, att få dig att känna dig trygg. Blir han rädd för en sån här sak så var det lika bra ni gick skilda vägar så du kan lägga din tid på att hitta någon som kan göra dig lycklig. Det enda man ångrar i framtiden är all tid och alla tårar man lagt på folk som inte varit värt det.

        Kunde inte skrivit det bättre.

        Tack för dina ord. Jag tycker vår relation är värd att försöka rädda och kommer därför att sträcka ut en sits hand idag, fråga om vi kan ses och prata. Vill han inte det så är det väl antagligen tack och hej. Sorgligt bara hur något så fantastiskt kunde bli så här…

          Helt rätt! Ett sista försök, utgå från dig själv och vad du behöver och minimera alla ”tänk om”. Skiter det sig är det lättare gå vidare ifall man vet att man verkligen försökte få det att funka och att det isf. föll på den andre. Det har man ju ingen kontroll över utan då var det bara inte meant to be.

          Sedan är lite perspektiv alltid bra. Om det skiter sig brukar jag tänka på killen jag dejtade för ex. 5 år sedan och applicera på ”nuet”, dvs. någon jag i efterhand definitivt ser på med andra ögon kommer gälla även i framtiden om killen jag nu hyllar till skyarna. Ofta slår det en ”alltså, hur tänkte jag då egentligen”, haha!

          Önskar dig stort lycka till!

            Tack snälla för peppen och råden ?? jag skickade ett sms där jag skrev att jag har tänkt otroligt mycket och gärna vill ses och prata. Men att jag vill ge dig den tiden han behöver.

            Fortfarande inte fått något svar på det, skickade det för en timme sen. Usch detta är tortyr. Allt har varit så jävla bra – alltid – när vi är med varandra, men på något sätt lyckas vi väl inte få kommunikationen att fungera vilket leder till missförstånd. Distans kräver ju en tätare kontakt eller rak kommunikation där vi kanske misslyckats.

      Usch vad trött jag blir på killar som får tjejer att känna sig jobbiga och dumma för att de är ärliga med sina känslor. Man måste kunna prata med varandra och man måste få säga till om man inte är helt nöjd med något, så länge man gör det på ett schysst sätt så att det öppnar möjligheten till en vettig kommunikation.

      Hoppas det löser sig för dig, du är helt klart värd någon som både prioriterar dig OCH lyssnar på dig!

    Har varit ihop med min sambo i ca 5 år. Precis innan vi blev ihop hade jag en semesterflört med en kille på en annan ort.

    Nu har jag träffat denna flört igen, inte på något romantiskt sätt eller så utan pga gemensamma vänner.
    Kan. Inte. Sluta. Tänka på honom?

    Jag och min sambo har det så pissigt just nu, tjafsar om ALLT, han är lat, jag tycker inte han är attraktiv längre osv

    Vill inte ens ”ha” min flört på något sätt, för ärligt så var det bara ( väldigt bra) sex. Tror inte ens att han har nån humor ?

    Ville egentligen bara ventilera lite? hoppas ni har en fin kväll?

      Låter som ni inte har det så bra ihop längre du och din sambo, tufft.
      Att tänka på någon annan kanske är någon slags flykt från relationen?

    Jag vill svara mer på kommentarer men behöver sova efter all träning idag i solskenet. Sov gott! Kanske svarar mer inatt eller imorgon. ??

    Tack till alla som var snälla igår när jag inte var anonym.

    Nån som är vaken?

      jag 🙂

        Jag tror R har gått och lagt sig så nu gör jag samma.

        Sov så gott! ?

          natti 🙂

      Jag ?

    Jag är 27 år och har aldrig haft en pojkvän. Hatar den där frasen ”det kommer när du minst anar det” , man ba MJO det har ju bara gått 27 år. Jag klarar mig bra själv, absolut. Jag har klarat mig hittills och klarar mig 27 år till. Men det hade varit så fint att dela livet med någon. Känna sig älskad, behövd och allt det där. Har alltid bara en vandrande vagina….

    Det får mig att känna mig rätt värdelös egentligen. Och ful. Jag duger KANSKE till ett ligg men det är lixom allt.

    Förlåt för en rörig och töntig kommentar. Jag känner mig bara lite extra ensam ikväll. Kom precis hem från jobbet och önskar jag fick kramas med någon på soffan….

    #foreveralone

      Relaterar! Jag är 24 och i samma situation. Vet inte riktigt varför det blivit så men är inte heller särskilt snygg (eller intressant) så ligger väl kanske där i. Har ett bra liv i övrigt och allting men som du säger blir det ensamt ibland.
      Håller tummarna för att vi båda hittar någon en dag. Eller att vi gör massa andra häftiga saker så att det inte spelar någon roll ändå.

      Jag var 28 när jag träffade min pojkvän. Han är min enda, har haft lösa ”relationer” tidigare. Jag hade ingen tanke att träffa någon, han dök upp och vi blev förälskade. Så, det kan dyka upp när man minst anar det. Med det sagt, du är INTE värdelös eller ful. Du är du och du duger! ❤️

    Någon som vet hur göra för att slippa se youtubeklipp som startas automatiskt här? Typ Kissies, Sindy ? Vilken inställning har jag missat?

      Ingen vet

    En fundering jag har. Hoppas på svar då jag ska till Cypern snart. Kan man bli brun naturligt av solen när man har brun utan sol eller sprayt:nat sej?

      Givetvis, bus innehåller inget skydd mot solen 🙂

        Tack anonym 🙂 Ska bli kul att se när bus släppt om det finns någon äkta färg på kroppen då.

    Vill bara sova. Men några grannar har fest och spelar musik på MAX med fönstret öppet. Det dundrar! Och då bor jag i huset bredvid. Hade jag haft portkoden hade jag gått över och sagt till, nu kan jag inte göra nåt. Har t o m gått en promenad för att distrahera mig själv (musiken hördes dock hela vägen :)))). Kan verkligen inte göra NÅT nu.

    Förutom att intensivt önska att reinkarnation existerar. Den jäveln som dragit upp volymen de senaste timmarna måste återfödas som toaborste på MS Cinderella under en matförgiftning. Idioten som har öppnat fönstret kan få komma tillbaka som den där parkbänken som alltid blir nerbajsad av fiskmåsar.

      Fan vad jobbigt! Har du ringt störningsjouren? Det här är egentligen fel men du kan även ringa anonymt till polisen och säga att du hörde skrik.

        Man måste vara ansluten till störningsjouren för att kunna ringa dem

    Är inte mycket för young adult men Nightshade serien av Andrea Cremer tyckte jag var väldigt bra. The forbidden game och Dark Visions av LJ Smith är också bra

    Kul att M.⛸ är tillbaka såg jag!

    Madcat ha en fin dag hoppas du mår bättre idag efter krampanfaller igår. Läste din kommentar om din tvillingsyster sedan. Ja, jag kan tänka mig att det fanns både för- och nackdelar. Ha en fin dag! Tack för din och allas vänlighet här inne igår. I fredags var många schyssta men tyvärr inte alla så det var tur att jag gick in här igår och idag istället på Öppet spår. Det är där jag brukar kommentera, inte under andra blogginlägg. Hörs kanske på fredag! ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.