Nellie Berntsson får en egen serie på Viaplay och Viafree

Nellie Berntsson är sist i raden av att få en egen serie där tittarna får följa hennes liv – jag antar att detta förklarar den aningens märkliga resan till Las Vegas här för några veckor sedan.
Min spontana fråga är som vanligt – hur många liknande program kan det finnas utan att tittarna tröttnar helt?

Nu är Nellies målgrupp och säkert även innehållet aningens annorlunda från exempelvis Wahlgrens Värld eller kanalkompisen Lailaland vilket kommer vara till hennes fördel så därför tycker jag det är en ytterst dålig idé att trycka in en Las Vegas-resa för att fylla ut innehållet lite.
Sådant får man nog av i både parti och kubik i alla andra ”dokusåpor” – satsa istället på att övertyga den del av målgruppen som är på gränsen till att vilja kolla på Nellies program, och hur gör man det? Hästar, hästar, hästar!
Är man inte hästintresserad eller en ung människa så kommer man förmodligen inte vilja kolla på Nellies serie även om hon är i Vegas en helg.
Skickar du henne däremot till Spanska Ridskolan i Wien så kommer även den tuffaste av motståndare vekna om de från början är hästintresserade.
Satsa på det som är unikt med Nellie och hennes liv istället för att försöka trycka ner henne i samma fack där Bianca Ingrosso redan sitter och häckar.

Nu tror jag inte att många av er är Nellies målgrupp men kanske era barn är? (Ledsen om någon känner sig ålderskränkt)
Kommer ni eller någon i er familj kolla på Nellies serie?

Vad har vi nu eller har haft?
– Parneviks (Så klart.. tack för påminnelsen)
– Wahlgrens värld
– Lailaland
– Svenska Hollywoodfruar
– Therese testar (Dplay)
– Tova & Bente (Viafree)
– Anty Inked (Viafree)
– Rackartygarna (Viafree)
– Random Making Movies (Viafree)
– Samir Badran – vägen till toppen (Dplay)

För att nämna några…
Alla går inte på vanlig tv men behöver vi fler?
I så fall vad? Vad saknar ni?

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inne på regeringen. Tänk kameror a la big brother huset. Det är en reality serie jag skulle kolla på

      Ja lätt att man kollat. Kungahuset hade varit lite småintressant att kika in i också, och inte bara se iscensatta bilder där de stoppar korv på jul

        Jo fast tror regeringen skulle skapa mer drama haha. Räcker att någon skulle äta en toblerone i ett hörn så skulle det bli rubriker ? ”Ny toblerone affär, eller gillar han bara choklad? Se bilderna här!!” ?

          Sant, jag tänkte inte på drama utan bara på realityserier som hade varit intressanta

            Jag vet inte vad kungahuset skulle kunna ge dock.. En säsong hade varit kul. Iofs hade det nog varit roligt att följa de som jobbar där, bakom kulisserna

              Ja men det behöver ju inte vara tio säsonger, det räcker med en så man fått se lite bara. Och även som du säger att se de som jobbar där.

              Efter varje avsnitt hade det blivit ett ”Personalen berättar allt” ?

    Parneviks också, det var dock mycket bättre med gäster.

    Det skulle vara roligt med en uppdaterad version av glamourama men med högre kvalitet.

      Jag tycker det har blivit bättre utan gästerna. Jag tyckte de hade för många gäster för ett avsnitt, det gav inte så mycket eftersom de inte gjorde något vettigt, typ fikade och fiskade. Minns att kungens syster var med men syntes bara när de åt middag.

        Åh, hagasessorna ❤️ Gillar när de syns lite

    Jag kommer nog att kika in vi nåt tillfälle, men inte titta på alla avsnitten. Men jag begriper inte varför man, som du skriver, vinklar det hela till nåt glammigt mode-liv i Vegas, stylar henne på bilderna med frisyrer och makeup som är SÅ främmande jämfört med hur hon annars ser ut. De som följer Nellie och som vill se hennes liv på film, vill ju se det som är äkta och intressant. Jag får mest känslan att de som gjort programmet har nollkoll på varför hon är intressant av den stora kategorin följare, nämligen de hästintresserade.

    Hon ställde dessutom in meetinget i Arezzo, som hon skrivit så mycket om, enbart för detta, så jag misstänker att det handlar om sponsorship och pengar, inte nån innerlig önskan att få visa sitt innersta för följarna.

    Men vi får väl se.

      Klart det handlar om pengar

      Pengar handlar det väl alltid om ? Vem jobbar och gör tv-program gratis

        Men borde inte den stora passionen, tävlandet och inte minst internationell hoppning, få företräde? Det måste handlat om rätt mycket pengar, tänker jag, om det ska bräda ett fantastiskt meeting i Italien, med nya fina hästar att starta, och man hellre flyger till Vegas…..

          Du skriver ju själv svaret i slutet av din kommentar; hon har en massa nya hästar. Förra året hade hon Hilda i Arezzo, en häst hon haft i flera år. Med henne hade hon ju chans att prestera på topp, vilket hon dessutom gjorde. Nu har hon hästar som hon haft i kanske typ ett år (förutom Laissa) och har dessutom ganska blandade resultat med alla dessa. Hon strävar dessutom inte efter ett mästerskap just nu, så varför inte göra en stor grej hemma och tjäna en massa pengar? Jag säger inte att jag kommer sitta och titta på hennes program, men jag tycker folk har extremt lätt att döma och trycka ner.

          Men hon valde väl det som kändes rätt för henne. Du kan inte blanda in dina egna värderingar när det gäller andra människors val. Hade det andra lockat mer så hade hon väl valt det

            Ja, absolut. Jag kanske uttrycker mig luddigt dessutom. Jag tänker snarare, att en realityserie hade gått hem bättre och blivit mer lyckad (rent kommersiellt också) om den följt med i hennes spännande hästvärld, kanske Arezzo (om det känts rätt men JessieJ har kanske rätt i att de nya hästarna är för nya än) – tänkt ett par avsnitt därifrån? Det hade varit kalas! Jag har själv tonårsdotter som inte är hästintresserad alls, och hon vet knappt vem NB är. De som är hästintresserade känner däremot samtliga till henne. Så det känns lite som att sikta mot fel målgrupp?

            Men jag ger mig.

              Jag tror dock hon kanske vill nå ut till en bredare målgrupp och inte enbart nå ut till hästintresserade tjejer.

              Fast det kan man ju inte ens spekulera i innan man vet hur serien är uppbyggd?

      Pengar eller att hon presterar när det gäller. Undrar om ngn är intresserad. Bloggen drar ju inte folk på länge.

    Läste att varje avsnitt skulle vara hela 15 minuter långa… kanske ungdomen idag inte kan koncentrera sig i längre etapper ? eller finns det egentligen inget att visa om Nellie, därav LA trip ?

    Jag hade kollat om man fick hänga med på tävling o träningar och sett 100% häst.

      De kanske börjar med korta avsnitt första säsongen 🙂 Lailaland är ju också bara typ 20minuter.

      Klart ungdomar kan koncentrera sig längre. Tror du inte de kollar tv-serier, filmer osv? ? Men de kanske vill se intresset först innan de ger henne mer programtid

    Har inte Nellie redan haft en show?

      Jo det har hon! För några år sedan, men tror det släpptes avsnitt bara på Youtube Då? (Rätta mig ngn) Men var med ett helt team och om hennes liv ?

      Visst hette den väl då ”Jag är Nellie”?

    Jag gillar att det finns många såna serier 🙂 en räcker ju inte långt då det bara sänds ett avsnitt per vecka liksom.

    Unga mammor borde väl också kunna räknas in.. ?

      Och pappaliv, playmakers, unga föräldrar, unga brudpar och gud vet vad!

    Va säger du om att det var världens hysteri på Therese Lindgrens blogg angående att hon inte fick på sig byxor i str L från Chiquelle, och nu bara en dryg vecka efter det så är hon sponsrad av dom igen och gör en Chiquelle haul på instastory. Bara jag som ser det konstiga i det?

      Men Gud. Man måste inte göra en stor grej av precis allting.

      Japp, bara du

      Man kanske inte behöver göra en stor grej av allting men detta visar bara att Therese inte har någon integritet

        Tror ju dock att detta sammarbetet hon visade upp nu bestämdes tidigare än för en vecka sedan. Hon kan inte bara skita i att göra betalda jobb pga att hon fått hem ett par byxor som inte passade.

      inlägget handlade inte om att byxorna från chiquelle inte passade utan att storlekarna generellt sätt har blivit mindre.

    Saknar inget av detta, mest trams, ser hellre på film ?

    Jag har tänkt på en sak med Being Bella serien som kommer. Hon har ingen naturlig tv personlighet. Kollar man på hennes instastories, bilder, mm så see hon oftast obekväm, onaturlig och fejk. Hon ser helt så osäker hela tiden. Flängadet av håret, de falska skratten, hennes lilla skratt över axeln. Jag får sånna cringe feelings att skämskudden blir bara större och större. Se bara Hur hon var på quest for success.

    Tror helt klart det kommer floppa totalt. En säsong och tittarna kommer tröttna. Bye bye bella hade varit en lämpligare titel.

      Jag tror inte det kommer bli någon show för bellas del. Totalt tvärtyst sedan piloten spelades in.

      Kanske att det blir Gunilla Persson-/Anna Anka-vibbar av det hela. Dvs, att hon är så tråkig irl (där hon inte kan justera sin story till minsta detalj som hon gör via sina blogginlägg) att hon måste använda provokationsknep för att locka tittare.

        Jobbade på mtg när första säsongerna av svenska hollywood fruar spelades in, man mötte alla i korridorerna då och då och Anna Anka är som hon är i tv, ingen karaktär utan hon gav exakt samma vibbar IRL. Sjukt snygg btw, väldigt vältränad. Persson har jag aldrig träffat

    Inte sett ett enda avsnitt av någon av de nämnda showerna och kommer absolutninte se Nellies. Alltid funderat på vad det är som lockar med sådana program? ??‍♀️

    Det enda jag är intresserad av är möjligtvis ett inredningsprogram med Underbara Clara, där fokus ligger på byggnadsvård och att återställa gamla hus till sin tidstypiska epok. Med experter och sedan Underbara Clara som amatören som typ implementerar det tillsammans med en expert.

      Det hade varit kul!

      Typ som det sitter i väggarna! Men jag kan iofs tycka att det är trevligare att det inte är kändisar med, det blir så mycket fokus på dem.

    Bianca lär ju få sin egna serie.

    Jag tittar på Wahlgrens värld för att de är för tokiga och även känns genuina och inte tillgjorda som vissa andra. De visar upp att det ibland ser ut som kaos hemma och att de kan vara arga på varandra. Kan vara skönt att titta på det när ens egen vardag är kaos och inte så välpolerad och perfekt som många andra visar upp.

      Tillgjorda är ju just vad dem är. Så som man säger att blondiner är. Fast aldrig att jag skulle se ett enda avsnitt för att ge den familjen mer pengar. Så otroligt bortskämda översittare. huuhhh

    Skulle vara spännande att följa Hugo och Paula.

      Dom filmar väl förberedelserna inför bröllopet eller har jag bara fått för mig det?

    Tycker det går inflation i ”kändisar träffas och äter middag och pratar om livet”-program. Orkar inte se på nått av dem!
    Det är Renés brygga, hon Mia skäringer hade väl nått ”kom och mys på mitt lantställe”-program?…. Paret Strömstedt?
    För att inte tala om stjärnorna på slottet, så mycket bättre, Parneviks, wahlgrens och säkert en miljon program till.

    Jag förstår inte att folk verkligen tycker att det är intressant och bra?

      Hur svårt kan det vara att förstå att alla har olika smak ?

    Jag har sett fram emot Being Bella så jag hoppas att den serien blir av och kommer sändas. Det ska ju komma en serie med Glen och Anton Hysén också tydligen. Gillade Samirs och Jocke&Jonnas serier och så Wahlgrens värld förstås. Nellie känns tyvärr inte så intressant. Knappt jag ser att det är hon på bilden föresten.

    Du glömde Jocke och Jonna, de har haft två (?) serier på viafree för nåt tag sen. Hette typ Jockiboi och Jonna och en hette Jockiboi och Jonna i nöd och lust.

      Det sändes på tv3 också, iaf en del av de.

    Av serierna som nämns gillar jag enbart Wahlgrens värld. Det är en serie som jag verkligen följer och uppskattar! Tycker de är så avslappnade och naturliga framför kamerorna och inget känns tillgjort. Hela familjen/släkten är roliga och ingen är rädd för att bjuda på sig själv. ?

    Tycker även det känns befriande att de att de kan bråka, ha stökigt hemma osv (som någon mer skrev här ovan). Lite kontrast från dagens samhälle där man annars gärna visar upp en perfekt fasad.

      Jag gillar dem också! Dem, Pernillas vänner, resten av familjen.. Alla verkar vara genuint snälla och sköna personer att ha runt sig

        Ja precis, så go stämning! ?

    Playmakers inte att förglömma…

    Men helt ärligt så tror jag inte jättemånga hästintresserade ungdomar skulle attraheras av ett besök på spanskaridskolan. Men däremot ett besök hemma hos någon känd tävlingsryttare.

      Skönt att se att det inte bara är jag som sett playmakers ?

    Bara så att du inte får påhopp av Vita kränkta män, Jonna hade en serie där hon intervjuade personer också 😉
    JAG skulle uppskatta Bloggbevaknings tv, där ungdomar i förstahand får se HUR det eg. är att vara en influenser, hur de mår då de inte får komma på nån premiär, hur de späker sig inför fotograferingar och hur jäkla mycket det kostar för dem att ligga på topp, jaga samarbeten mm. Att vanliga människor inte har råd att fostra influenserswannabe. Och en del där du gör research likt den på BlondinBella och om vad som är rätt och fel, samarbeten och moraliska ifrågasättanden. Och lite THK så klart, han kan få presentera reklamen som sponsras av hans favoritmat 😉

    Verkligen inget med den s insändare att göra men du som granskar Bella borde visa mer hur hon medvetet mörkar vad hennes produkter innehåller. En kommentar hon fick var om hon kunde använda bellas solkräm på barn och Bella svarade ”ja” glatt. Jag kommenterade då att solkrämen innehåller både nanopartiklar och hormonstörande ämnen vilket absolut inte rekommenderas nå barn samt är den inte ekologisk. Denna kommentar kom inte med och läsaren som frågat blev glad och skulle köpa krämen till sina barn. Detta är ju verkligen mörkning av fakta! Jag har vid flertalet andra gånger frågat varför deon innehåller aluminium när det borde vara så lätt vid ett nystartat företag att välja bort det vilket allt fler gör idag men de kommentarerna kommer inte hlller med.

    Ok att Bella själv är totalt mot miljön men varför mörka att henens företag också är det?

      På vilket inlägg?

        Tror det var det som handlar om hennes nya au pair Hailey Rey tre inlägg bak

      Vidrigt beteende tycker jag

        Ja, jag förstår inte varför hon ska uttala sig alls. Det finns ju en hudterapeut som brukar svara på frågor i hennes kommentarsfält.

          Inte första gången, sett henne svara korkat flera gånger på frågor om lcc hudvård. Jag kan en del om det så jag reagerar. En kommentar handlade om att personen fått torr hud och mer finnar, Bella svarade att det inte har med produkten alls att göra trots att det är just så huden reagerar för många när man byter märke/startar med produkter med syra ? En annan hade fått allergiutslag och fick tipset att fortsätta med produkten för det var inte den ???

          Exakt det jag tänkte. Och om hon inte vill släppa igenom kommentarerna ska hon inte heller svara på sånna frågor.
          Det är för mig galet.

      På vilket sätt skulle det vara lätt att göra en dei utan aluminium? Det är antagligen skitsvårt, om man tittar på hur det går för de aluminiumfria alternativen som finns idag. Men man skulle säkert tjäna massa pengar om man lyckades ta fram en riktigt effektiv metod.

      Och att produkten inte är ekologiskt gör ju inte att den automatiskt inte ska användas av barn. Visst kan man göra det valet, men läsaren lär ju veta att solkrämen int där ekologisk. Och det finns ju massor av barnprodukter som inte är ekologiska.

        Men då behöver man ju inte svara alls och säga att man kan använda den på barn när det är starkt icke rekommenderat att använda produkter med hormonstörande ämnen på barn? Varför inte bara vara tyst liksom? Det är ju att ge fel råd. Klart man kan. Man kan hälla vilket skit som helst på ett barn men är det att rekommendera?

        Och jag menade att man som nystartad inte behöver ändra en deo utan kan då direkt till aluminium fri. I Malmö finns massor med märken som har, till och med H&M så det beror kanske på var man bor?

          Innehåller typ inte alla solskydd nanopartiklar och skit dock? Jag vet inte så jag frågar av uppriktig nyfikenhet. Innehåller ”barn-solsydd” inget sånt alls? Varför ska då inte vuxna använda barnsolskydd? Fattar inte 🙁

    Jag vet vad jag saknar. Saknar Samir Badrans gamla youtubekanal. Fanns ett klipp där han testade curling med Anette Norberg (curlingproffs), alltså jag skrattade så jag grät när jag såg det klippet – och nu är det borta sen flera år tillbaka :'(

    Själv kollar man på real housewives of beverly hills och new york city ? svenska reality serier är av dåligt kvalité och inte alls roliga att titta på.

      Haha åh, finns såna personligheter i Real Housewives of… serien. Nice tidsfördriv!

    Såg nellie som tioåring spöa upp sin ponny och efter det skakar jag bara på huvudet varje gång jag hör om att hon försöker vara förebild

      Ja, för man förändras ju inte det minsta efter 10års åldern ???

      Hon är ju inte 10år längre. Förhoppningvis har hon ju mognat och lärt sig en del genom åren.

        Säger dock något om hennes syn på djur. Har man inte empati som 10-åring så tycker jag att det är oroande.

    Den enda jag ser nån enstaka gång är (var) Parneviks, för de känns rätt äkta mitt i all flärd. Wahlgrens har jag också sett nåt avsnitt av, av samma anledning; de känns lite vanliga mitt i det berömda och förmögna.

      Jag tycker om de båda två. Parneviks känns som att de gjort och visat allt bara, tidigare säsonger var mycket bättre

    Din gamla Nöjesguiden-kollega HanaPee har ju gjort massor med format. Och hon har gjort det så jävla bra! Allt hon gör blir ju guld. Konstigt guld, men guld.

    Alltså; den långa ensamma kommentaren på annika leones senaste blogginlägg..

    Att Nellie skickas till Vegas för att ”skapa” content låter helt rimligt med tanke på att hon helt saknar personlighet. Hon gör sig bra på bild, men så mycket mer är det inte.

      Klart hon har en personlighet. Men om hon når ut i tvrutan eller inte är en annan fråga. Hon börjar ju bli lite äldre nu, och mycket händer i den åldern, har bara sett gamla klipp med henne. Det kan bli intressant 🙂

    Hmm för att få mig att ens sätta mig vid tv eller liknande får det nog vara THK på turné i Småland eller något. Då lovar jag att titta på serie igen….. *Hon som tröttnade på tv den11 dec2009*

    Tycker det är komiskt att Nellies mamma postat en bild på instagram en gång där det står ”varför vara Kardashian när man kan vara Diana”. De själva är ju en b-version av Kardashian..

      Herregud vad pinsamt! Dom är verkligen en b-version av Kardashians om ens det.

        Men hon skojade väl ??

    En grej jag har tänkt på är att Nellie sa att hon skippade gymnasiet för att satsa på hästarna och ryttarkarriären. Men jag tycker inte hon verkar satsa så fruktansvärt mycket på den. Hon verkar inte jobba i ett toppstall (många gör det för att lära sig mer) vare sig i Sverige eller utomlands eller ha långtgående sammarbete med någon tränare vad jag förståt, eller t. Ex. ta emot ponnyer på utbildning och tillridning. Hm, känns inte direkt som en jättesatsning baserat på mina erfarenheter från tävlingsstall.

      Hon kanske ändrat sig 🙂 hon gör väl det hon tycker känns rätt just nu.

    Nellie har en hel del läsare som är kring 30-35, bland annat jag 🙂 jag gillar att läsa bloggen men inte så mkt för youtube/serie och liknande. Följt henne i 7 år och tycker det är härligt att följa. Min 13åriga systerdotter är dock besatt av henne, och en helt annan typ av följare än vad jag är , ha ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.