Troll av den gamla skolan

Obs! Inlägget kan innehålla spår av nötter och ironi.

”Nättroll” är sannerligen en egen liten grupp stollar som gömmer sig bakom en skärm för att anonymt kunna sprida galla genom några enkla knapptryck.
Det är lika enkelt och går precis lika snabbt att som digitalt nättroll sprida sin skit, som det är att låta de björnar man byggt hemma i badrummet få åka flumride – spola i toaletten alltså – så engagemanget hos dagens nättroll anser jag ligger på ett minimum.

Trollen av den gamla skolan däremot, de ligger på allt annat än latsidan. 
Ta bara det här trollet från Magdalena Graafs blogg.
Hen visar på egen hand mer engagemang än vad 50 nättroll ur Snöflingsgenerationen gör.

Först ska vykortet inhandlas, och jag måste erkänna att jag är väldigt nyfiken på vad motivet på andra sidan föreställer. Är det ett motiv som kompletterar meddelandet eller har trollet haft ett vykort som bara legat och skräpat där hemma? Är hen så organiserad att hen har en hög med troll-vykort enbart för detta ändamål?

Sen ska meddelandet präntas på baksidan och med tanke på att texten är skriven med bläck och det saknas tippex så misstänker jag att trollet först skrivit en kladd.
Jag menar, ingeting får ju ett elakt meddelande att tappa pondus som överstrukna ord.

– Sen ska frimärket inhandlas och slickas på vykortet.
Det är långt ifrån vanligt att ha frimärken hemma nu för tiden, men om detta är ett troll värt namnet så har hen förmodligen minst ett häfte med frimärken hemma at all times. Om jag får våga mig på en gissning så ligger frimärkena i samma låda som troll-vykorten.

– Slutligen ska troll-vykortet postas.
Det är lite av en raket i flera steg som kräver sin man (eller kvinna).
Man ska inte bara komma ihop att ta med sig kortet när hemmet lämnas utan man ska även komma ihåg att man de facto har det med sig så man kan stoppa det på lådan.
Jag menar, ett trollvykort gör ingen som helst nytta i botten på en väska.

Med det sagt så är det inte utan att jag nästan skulle känna mig lite smickrad om det damp ner ett handskrivet trollkort i brevlådan.
Herregud, jag som knappt ens orkar skriva och skicka julkort till vänner och familj är alltså medveten om den tid och energi som krävs för att stå där med ett vykort, redo att läggas på lådan.

Ja, jag säger då det. Det var bättre förr.
Den här typen av troll görs helt enkelt inte längre, så Magdalena är med om någonting näst intill unikt här.
Ett ENGAGERAT troll!

A for effort!

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En sån sjuk individ blir nog bara glad för all uppmärksamhet som sen kom som ett brev på posten..

      Lite härskarteknik i adressen också: Magdalena G, c/o Filip L. Som om hon var inneboende hos sin sambo…

      Personen skulle ha en fet spark i baken. Vad elakt gjort. Jag tycker det är otäckt.

      Trivselkorts sortiment här:
      https://trivselkort.com/vykort
      Kanske är det orangutangen med texten ’Halloj’?
      Kanske är det spons?

    Undrar om brevbäraren läst vykortet och ändå delat ut det? Jag antar att de MÅSTE, men jag hade nog inte kunnat göra det…

      En brevbärare läser såklart inte andras post.

        Oj så naiv

          Brevbärare har extremt tight schema och står inte och läser andras post. Lägg ner. Poliser dricker inte upp beslagtagen dryck heller om ni trodde det och läkare skriver inte ut knark till sina polare.

            Fast om de råkar ha vykortet med texten uppåt och ser något hotfullt ord är det väl sjävklart att man stannar upp och läser?

            En del läkare gör det. Eller skriver ut receptbelagda läkemedel till missbrukare i gengäld mot pengar eller andra tjänster. Men såklart – INTE ALLA LÄKARE.

            Det har väl ingen påstått men jo, vissa läkare skriver ut recept. Sluta vara så naiv.

            Hahaha vad naivt

            Har jobbat på postens terminal (2008-2009 dvs innan det blev postnord) och jodå, vi läste alltid på vykort när vi sorterade. Till vårt försvar så var vi runt 18-19 allihopa.

              Hur kul är det att läsa vykort hela dagarna egentligen? Eller ens någonsin? Brukar ju stå enbart sjukt trista grejer i vykort typ ”god jul och gott nytt åt önskar hela familjen.” eller ”28 C i skuggan, trevligt hotell, vi ses i sommar”.

        Tänker mig att det är fritt fram att läsa ett vykort….? Eller är det inte det?

          Fritt fram är det inte, tvärtom faktiskt. De får inte läsa post. Men texten är ju framför ögonen på dem så de läser väl ändå, lite svårt att missa liksom

        Gör dom ju ?

      Men herregud, ni tror på riktigt att brevbärare har TID att stå och läsa alla vykort som skickas? Herregud. Slapp arbetsdag man måste ha då.

        Ingen har väl påstått att dom läser på ALLA vykort.

          I originalkommentaren lär det lite som det funderades på om man som brevbärare skulle delat ut kortet… Känns ju rätt irrelevant att fundera på om bara 1 på 1000 av alla kort blir lästa av brevbäraren.

          Tråkigt att läsa vykort förresten, knappt ens kul att läsa sina egna.

        Är själv brevbärare (dock inte för postnord som delar från privatperson till privatperson) men hade jag delat till Magdalena Graaf så hade jag definitivt läst hennes vykort! Men inga andras, ”vanliga” personers!

    Jag har alltid både vykort och frimärken hemma! Undrar om jag ÄR ett sånt där old school troll?

      Samma här…. Fast vykorten är gamla eftersom jag nästan alltid gör mina egna kort nuförtiden….
      Har dock aldrig använt den till att skicka elaka meddelanden 😮

        Inte jag heller.. vad jag vet! Men det kanske vilar ett troll inom oss.

          Ja, ni är nog båda två en bläckpenna ifrån att bli tvättäkta vykortstroll!

      Jag med! Och alltid i plånkan, haha.. man vet aldrig när andan faller på. Hihi:)

    Troll är en för snäll benämning…snarare en vidrig Psykopat men obotlig avundsjuka.
    99% chans att Hen är kvinna…..kanske inte så ung heller pga ”Till”
    Har en teori att det handlar om en gammal skolkompis eller ngn Magdalena stött på som troligtvis är besatt.

    Tycker det är synd att ge MY-rsloken uppmärksamhet.

      Ja men vad fint att passa på att slå ner på kvinnor. Kvinnliga ”psykopater” stalkar och skriver hotfulla brev. Manliga förföljare tar till våld. Men det är klart att kvinnorna är värst. Usch för kvinnor som står för i stort sett allt ont på denna jord. Suck.

        Gud vad du överdriver.

        Kan du peka ut var hon skrev att det var värst?

        Vilket jävla kaos det blir så fort man råkar nämna en kvinna i sammanhanget.

      Snarare sociopat. Psykopat används inte på samma sätt som förr i tiden.

        Är det inte tvärtom, förr sociopat, nu psykopat?

    Men vänta nu, är inte troll sånna som skämtar/fejkar trådar/inlägg på internet? Elaka människor är väl inte troll???

      Betydelsen av ordet troll på nätet har ändrats när folk som inte riktigt förstår internetkultur ändå försöker använda terminologin….

      Troll skriver/uppviglar folk medvetet med provocerande inlägg/kommentarer.

      Precis. Det här är inget troll i mina ögon.

      Helt rätt. Alldeles för många som använder det på ”fel” sätt. Är det på grund av tv-programmet Trolljägarna som gick på tv för några år sen?

    Jag skulle tro att det är Magdalena själv som har strukit över namn och inte idioten som skrivit kortet.

      Läs igen 😉

    SÅ OT: men är det bara jag som tycker/tror att exakt varenda jävla person (inc familj, jag, alla) är så otroligt olyckliga och förstörda. Ingen jag träffar ute på stan/parken ser genuint lycklig ut. Bara jag pratar med någon 1 minut lyser deras olycka . Vad fan är ens poängen i dehär livet? Att plågas livet ut, vissa kanske förnekar det, andra plågas sönder. Men vi lever för materiell skit, bråk i familjen, bråk inom relationer, stress på arbetet, sedan dör. Kan någon säga EN jävla bra anledning med livet? Får man illa

      Alltså i det här samhället finns det inte bra saker i kvadrat. Men små lyckoämnen här och där finns det ju. Naturens skönhet, bada i havet (på västkusten). Men mycket deprimerade att vi håller på och förstöra allt som är fint och gör livet på jorden värt att leva.

      Nej, det är inte bara du. Nu när man kan åka runt i caben har jag och mamma gjort en liten grej av att le åt folk vi möter blickar med och vinka när det passar i trafiken osv. Typ 1 av 10 reagerar med ett leende tillbaka, resten ser bara ut som små surpuppor som tappat allt de äger

        Testa å le när du inte är ute och åker i en cab då.

          Meh, klart jag gör. Nu är det den här situationen jag tog upp. Det blir lite annorlunda när du sitter i en cab och stannar vid ett övergångsställe tex och bokstavligen är face to face några cm ifrån människor utan ruta i mellan

            Alltså men seriöst om man tycker livet är pissigt och någon glider förbi i en cab och vinkar. Vem blir på riktigt gladare av det ?

              Kul ju! Pinsamt komiskt typ 🙂

            Roligt exempel med caben. Jag låna min sambos cab på soliga heta dagar då min bil saknar ac och kommer hem till honom på kvällen, min depression och ångest i schack då adrenalin ruset lagt sig som smörjmedel ovanpå och säger till honom att det inte är konstigt att han inte är deprimerad när han glider omkring i den där om dagarna. Man gråter inte i en sportbil helt enkelt.?
            Menar inte att vars dryg, jag kämpar med psykisk ohälsa men det var en betraktelse jag gjorde. Så ingen tolkar det fel. Är mest fascinerad över vad en liten kick kan göra för måendet. Så jag fattar om nån åker runt och ler i sin cab. Det gör jag kanske inte direkt, men jag gråter oftare i min Peugeot. ?

        Det där hade nog stört mig. Jag hade nog tänkt att de vinkande cab-människorna försökte förnedra mig som går.

      Jag läser en utbildning som jag känner mig tacksam över. Jag blir ofta glad och lycklig. Får lära mig intressanta saker. Träffar många härliga personer. Ibland tycker jag att kurslitteraturen är irrelevant eller dålig, en lektor som saknar pedagogiska förmågor eller studenter som man undrar vad fan de gör de här. Men de får inte ta mitt fokus eller energi. Jag fokuserar på det positiva. Jag förstår att jag ofta kommer vara stressad och/eller må dåligt ibland i mitt framtida yrke men jag känner ändå en längtan efter det.

      Jag har en son jag älskar. Ja, jag blir tokig ibland. Men betydligt oftare blir jag förvånad, överraskad, lycklig och glad över saker han säger och gör. Eller bara av att höra hans skratt eller röst när han talar.

      Jag har vänner som jag uppskattar och älskar. Som får mig att tänka, reflektera, vara glad och känna empati och sympati för och med.

      Jag har familjemedlemmar som jag kan irritera mig på men som jag aldrig skulle vilja vara utan. De gör mig hel, lycklig, glad, tacksam och massa andra saker som jag uppskattar. Som att jag känner mig behövd och älskad.

      Jag gillar att vara i naturen och se och höra livet i en större helhet. Har tex precis sovit utomhus och paddlat i några dagar. Fantastiskt! Jag tycker om att se på filmer och bio. Gå på konserter. Röra på mig i olika former.

      Hoppas du hittar något som gör dig lycklig.

      Lugna dig ❤ jag förstår din frustration och jag känner likadant och ingen verkar förstå varför men nog om det. Det är väl klart att det finns en mening med livet! Om du stannar upp så kommer du fram till många anledningar! Alla lever inte i en materialistisk värld och tror att lyckan kan köpas för pengar utan en del kämpar på genom livet. Visst det kan kännas konstigt varför man måste kämpa och bygga upp en hel framtid när man ändå ska dö men det är ju inget som vi kan fundera på hela tiden för då blir vi alla dumma i huvudet.

      Försök ta dagen för vad den är och bry dig inte om hur andra människor ser ut eller vad de tänker på – det är du som gäller.

        Bag håller med om att det finns mycket man kan glädjas åt, men allt har en baksida idag. Om man gläds åt naturen så är baksidan att vi håller på ock förstöra känsliga ekosystem som inte kan repareras eller ersättas, havet är fint men det är fullt av plast. Små fågelungar dör med magarna fulla av plastkapsyler, stora valar dör efter att ha fått i sig plastpåsar. Vårt samhälle bygger på ekonomisk ojämlikhet, att några få ska ha det bra. Det är så fruktansvärt ledsamt. Men alla som ändå är så positiva – tänker ni att vi kommer lösa alla kriser vi står inför? Jag är helt förundrad över att folk fortsätter att skaffa barn till exempel, trots att det mesta pekar på att allt kommer gå åt helvete.

          Om jag och mitt barn dör pga av ”allt går åt helvete” så levde vi gott tillsammans medan vi levde. Om jag ska tänka på allt dåligt hela tiden kommer jag må dåligt hela tiden. Jag blundar inte för allt elände – jag väljer bara att inte fokusera på det exakt hela tiden. Jag bidrar med det jag kan. Tex flyger jag extremt sällan. Äter inte kött. Väljer svenskt när det går att välja. Källsorterar. Plockar upp skräp jag ser utomhus (som även min treåring gör). Köper så lite plast som möjligt. Försöker hitta begagnade möbler och leksaker. Gillar inte begagnade kläder (fast en del har min son ändå) men köper sällan nytt till mig själv och lagar det jag kan laga. Försöker uppmärksamma min omgivning på det vi kan bidra med. Vill bo i hus så det gör jag men försöker då tänka energismart med såväl värme, el och vatten. Behöver oftast en bil så har valt en som är inte är värst. Men åker kommunalt när det funkar.

          Man kan inte tänka på allt. Och vi i Sverige gör så mycket bra.

            Eh ja, jag gör typ alla de sakerna också men det hjälper inte i det stora hela. Har svårt för att låtsads att saker är bra när de inte är det. Sedan har jag inga problem med att känna tillfredsställesle eller lycka i små saker och upplevelser. Så det är inte det. Jag tror bara inte att vi kommer lösa allt som vi ställt till med, just nu är det den mest sannolika utgången. Människor vaknat upp när katastrofen slår till, innan dess låtsas de flesta som det regnar och lever på som vanligt.

              Okej, så antingen är man som du eller så blundar man för verligheten? Och kommer alltså att vakna upp när katastrofen slår till. Medan du då kommer sitta där och exakt vadå? Njuta av att du inte njöt för mycket av livet medan det varade? Att du överlever när majoriteten av mänskligheten dör?

          Absolut men samtidigt fungerar vi inte om vi ska ha sådana tankar. Jag arbetar för djurens välfärd och kämpar för att de ska bli respekterade och få leva bra liv men allt jag ser visar motsatsen – men om jag och alla andra ger upp och tänker: äh djuren kommer dö ändå så vad spelar det för roll? så är allt förgäves.

          Jag är även 31 år och bor hemma på grund av bostadsbrist och arbetslöshet och om du visste vad jag är trött på livet jag lever men om jag ger upp så har jag misslyckats. Livet ÄR kämpigt och livet är fullt av motgångar men om problemen och allt tragiskt tar över och man ska tänka att: allt går åt helvete ändå så kan man lika gärna lägga sig ner och dö med en gång.

          I har löst diverse miljökriser flera gånger förut och faktiskt minskat våra utsläpp av en massa skit om man jämför med typ 70-talet när nivåerna var säkert 10 ggr högre. Ozonskiktet förstör vi inte längre, det kommer reparera sig. Försurning av sjöar har i princip avstannat. Vi använde mycket snällare metoder i både skogsbruk och jordbruk. världens befolkning har totalt sett fått de mycket bättre och svälten minskat drastiskt. Folk har alltid knallar runt och trott att just idag är vi på katastrofens rand, men så enkelt har det aldrig varit.

          Klar man ska kunna njuta av havet torts att det finns plastskräp i. Kan man inte det ror jag faktiskt inte det är omvärlden som är problemet utan kanske att man själv mår dåligt.

          Kanke hjäper att engagera sig gemensamt för miljön om man har mycket ångest? För mig hjäper det iaf att pluggat mycket miljö, man kan sålla bort en del klick bait och få lite perspektiv på problemen.

          Btw jorden har återhämtat sig från alla massutdöenden spm varit tidigare och kommer återhämta sig från människans påverkan också. så oroa dig inte för havet, havet återhämtar sig och vi utför bara en kort period i livets långa historia, det är människoras lite bräckliga samhälle man ska oroa sig för när man oroa sig för.

      Jag känner ingen olycklig människa. De som är lyckliga är inte det pga materiella saker eller pengar, utan pga små saker i livet som gör att helheten blir bra. Men visst, fokuserar man på allt det negativa så blir man nog ganska negativ själv och tycker att allt är skit.

        Jag hoppas det är sant men du kan omöjligt veta hur folk känner på insidan och hur deras tankar går…

          Men det vet ju inte du heller…

          Jag är genuint lycklig och älskar livet. Finns mängder med skit som hänt men jag liksom tycker att det är även det som gör just *livet*. Har på senare år, efter en riktigt jobbig och livslång diagnos, också blivit rädd för döden. Jag vill leva, livet är vackert, livet är underbart.

          Med det sagt så går jag ju inte omkring med ett fånigt leende dagarna i ända. Mest går jag i mina egna tankar och då ser jag sur ut, det reflekterar ju inte någon eventuell olycka.

            Jag blev så varm i hjärtat av din kommentar. Tack. Ingen aning varför, men livet är som det är men det är underbart ändå.. 🙂 ta hand om dig!

    Jag tror detta är precis vad människan vill, att det är någon som går igång på att detta uppmärksammas. Så du gör bara personen en tjänst nu.

    Så sjukt, skrattretande. Säkert är det samma sjuka person som skrivit till och jävlats med andra. Hoppas Magdalena inte tar åt sig, tror inte hon gör det.

    Man ska inte ge sådana människor uppmärksamhet, anser att det är dumt att visa upp vykortet på bloggen. Trakasserier av olika slag förekommer överallt, skolan, arbetsplatser, grannar, ja listan kan göras lång. Det bästa är att nonchalera och bara move on.

    Mest tragiskt tycker jag ?

    Vad tragiskt. Alltså tänker att det är en person som är väldigt ensam och har någon typ av störning som skrivit det där kortet. Försvarar inte att man gör så, men tycker bara att det är sorgligt.

    Baserat på handstilen ser det ut som en lite äldre kvinna. Det skulle ju kunna vara demens som gör hen så elak. Sorgligt i vilket fall.

      Hur gammal då tänker du? Jag tror inte det finns någon över 65 som skrivet sådär!!

      Ja, det ser ut som nån äldre som är van att skriva skrivstil, men som nu anstränger sig för att texta.

    Tycker nog du har censurerat avsändaren lite dåligt, Camilla?

      Det är inte jag som gjort, utan bilden kommer från Magdalenas blogg och alla streck på bilden är hennes.

      För vill nog Maggan att vi skall se vad det står…. Hoppas att inte hon tror att det är den riktiga avsändaren!

    Men alltså. Är det den personen man först tänker på när man ser namnet, som kan ha skrivit det?? Är det lixom den sandlådenivån vi talar om? ?

      Tror personen som skrev vykortet också vill trycka till My, samt spä på konflikten ytterligare. Ja sandlådenivå…

      Nej… Det tror jag inte det är…

    Jag förstår ju förvisso inte att inte postombudet har kunnat missa läsa första raden innan han lämnar det i personens brevlåda.

    Jag hade slängt det. Usch.

      Förhoppningsvis är du inte brevbärare. Jag skulle absolut inte vilja att brevbäraren bestämmer vilken post som ska nå mig! Det är ett elakt kort, men jag skulle hellre vilja veta att det finns en knäppgök därute som retar sig på mig än att personen dyker upp och man inte är förberedd alls.

    FÅtt elakt brev en gång. Det var ett vykort med karta över Skåne och datum för alla skånska marknader. Delas ut gratis. Men ganska typiskt ?

    Så…Bella fabricerar hotlappar men Maggans elaka vykort är inget möjligt click bait?

      Magdalena Graaf har väl ingen historia av att ljuga för sina läsare? Blondinbella har ju blivit påkommen med två stora lögner bara de senaste veckorna…

        Jo hon har ljugit för sina läsare ett antal gånger men självklart så skulle hon aldrig erkänna det.

    detta är någon med alldeles för mycket fritid, missnöjd med sitt eget liv å det grövsta (vilket hen såklart skulle förneka groovt och hävda att hen är super lycklig med ”finabarnbrautbildningtoppenjobbmenbaraväldigtärlig”). Går alldeles säkert igång ordentligt på att bli lyft i bloggen, nej…i TVÅ av Sveriges största bloggar. Därmed inte sagt att det inte ska lyftas, tiga ihjäl tror personligen inte jag på. Kanske kan en kommentar, eller två, landa lite i ”My’s” hjärna och göra lite nytta. Du ,”My”, är väldigt väldigt väldigt elak och obehaglig.

    Umgås * Hanna * Magnus * gravid *

      Hehe skrev om d ovanför.. Tror det med..

    Men så vidrigt beteende! Både vykortet och kommentaren i bloggen. Läser inga andra bloggar än denna- och ska nog inte börja heller. Fy fan så otäckt!!! Vykortsskrivaren är nog inte riktigt riktig heller, så obehagligt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.