Arrhult lämnar Jocke för att köra solo

Syskonen Arrhult är de som med sina unika röster givit både liv och karaktär till Joakim Lundells musik, men nu är det slut med det.
De vill nämligen själva satsa på en egen karriär och väljer alltså att avsluta alla samarbeten med Joakim. Vad som kommer hända med hans musik nästa gång han ska spela live vet jag inte, men kanske försöker han hitta nya vokalister som kan ta Arrhults plats.

Arrhult medverkade i Nyhetsmorgon i slutet av förra veckan där de både uppträdde med sin nya singel, samtidigt som de pratade om incidenten där Agnes blev utkastad från Liseberg och Abbeys beslut om att inte genomgår en könskorrigering. (Abbey kallade sig för Ava tidigare)
Jag är helt övertygade om att framtiden ser ljus ut för Arrhult-syskonen men är samtidigt nyfiken på hur Joakim ska lösa detta om han vill fortsätta ge konserter.

Vad tror ni?
Kommer han hitta en ny vokalist?

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förlåt för OT så här direkt men en man har tydligen skjutits på Lidingö och polisen har omhändertagit två personer. Vad tror ni oddsen är för att Blondinbella kommer att göra en grej av det för att plocka sympatier?

      268

      Jag tror oddsen är höga. Det är lägre odds att nån skriver om Blondinbella under varenda jävla inlägg varje dag i 10 års tid i den här bloggen.

        Låga odds tror jag du syftar på snarare 😉

          Nope höga odds = liten chans och låga odds = stor chans… om jag inte missuppfattat dig nu

        Låga Odds

        Höga odds – hög risk. Låga odds – Låg risk

          Vafan, skrev fel. Menade tvärtom givetvis. 😛

      att oddsen ens existerar att någon relaterar en sådan händelse till Blondinbella och även utnyttjar den för snacka skit om Blondinbella och tigga likes på en kommentar i en skvallerblogg.

      Och nej, bryr mig inte om henne. Bryr mig om mannen som dog.

    Är inte Anna Book ledig?

    De sjunger ”…what we did in -99”…var någon av dem verkligen födda -99? De ser ju ut att vara typ 15?

      Agnes är väl 17…. Tror jag… Antar att Abbey är äldre…. Så kan vara född 99… Men ändå 😉

      Hyllning till Prince

    Lämnar och lämnar….. Det har väl alltid varit just några samarbeten på vissa låtar… Det har väl även varit andra artister med och sjungit på låtar….
    Konserterna får väl bli vanliga ”dj-spelningar” då…. Man behöver ju inte ha liveartist med då…. Sen känns det som det kan bli rätt platt konsert då, för det är väl inte så mycket DJ över Jocke…

      Snälla…. sluta…. missbruka…. punkter….

        Inte jag… inte jag… inte jag!

        Det ser obildat ut. 🙁

          För det är väldigt viktigt att se bildad ut i bloggbevaknings kommentarfält

          O…k…e…j…d…å…!…!
          Kolla, kolla… TVÅ utropstecken!

          ?

          Ja urch ja, man har ju bara gått gymnasiet… Så totalt obildad helt klart ?

            ”Urch”. ?

              Urk på burk…

            Usch heter och skrivs det väl ändå ?

            Samma som urs. Vad är det ens?

              Det gör det… Men ibland blir det fel vet du 🙂

        Jag som älskar punkter …….. Kanske det är ett missbruk… Hur slutar man?!

          Bara sätta punkt.

            ?
            Den var bra!

    Obs det heter könsbekräftande åtgärder, inte korrigerande! Alltså åtgärder som bekräftar den upplevda könsidentiten

      Könsbyte->könskorrigering->könsbekräftande.

      Är inte könsbyte det mest neutrala? Man byter kön rakt upp och ner och det förklarar vad man gjort. ”Könsbekräftande” låter rätt flummigt och illustrerar inte alls vad det är man gjort. Jag kan bekräfta mitt kön när som helst genom att säga att jag är kvinna men jag kan inte byta kön utan att genom gå en större behandling. Könsbekräftande låter därför både nedvärderande och oklart.

        Könsbekräftande behandling är ett samlingsbegrepp för olika sätt att ändra på kroppen så att den stämmer mer överens med könsidentiteten. Det kan vara hormonbehandling, olika typer av kirurgi, permanent hårborttagning eller röst- och kommunikationsträning. Många pesoner ändrar även juridiskt kön i samband med denna behandling. Om man av vården i Sverige får en könsdyfori-diagnos (se ordet könsdysfori) bekostas den könsbekräftande behandlingen av landstinget. Behandlingen gör ofta att könsdysforin minskar. Oavsett vilket kön (vilken könsidentitet) man har kan behöva och få tillgång till könsbekräftande behandling. Vilket eller vilka slags könsbekräftande behandling man behöver är olika för olika personer. ”Könskorrigering” och ”att byta kön” är äldre begrepp för samma sak, men för transpersoner som grupp är de äldre orden missvisande – att korrigera betyder ju att ”rätta till fel”, och många transpersoner ser inte sin kropp på det sättet, och ”byta kön” beskriver illa vad könsbekräftande behandling är och går ut på. Om sig själv kan man dock alltid använda det eller de ord som känns bra och som har en mening för en själv.

        Från transformering.se s ordlista.

          Fast visst ser transpersoner sin kropp som ”fel”, då de i de flesta fall vill ändra på den? Det är väl det som är könsdysfori, att känna att ens kropp inte överensstämmer med ens könsidentitet, och då vill man korrigera detta?

          Förstår att detta kommer ifrån USA, där ”sexchange” blev ”gender reassignment surgery” och nu ”gender conformation surgery”. Tycker det är bra att man tog bort könsbyte, men tycker könsbekräftande är lätt att missförstå. Könskorrigering tycker jag är tillräckligt neutralt men ändå beskrivande. Min åsikt.

          Så ”könskorrigering” är ett gammalt begrepp nu?

          Jag tror jag väntar ett tag med att börja använda detta nya ”rätta” begrepp. Snart lär ju någon ha kommit på att det är kränkande och bytt ut det. Gissar att det tag ungefär en vecka 🙂

            I ett inlägg lite längre ner berättar hon att hon utbildar sig till psykolog. Om resten av eleverna är som henne kan nog folk lika gärna ta livet av sig. Stackars dom som får henne som psykolog.

              Haha hellre mig än dig!

              Fy fan vad vidrigt sagt.

      Abbey själv använder ordet ”könskorrigering” så då gör jag det också.

        Så om en mörkhyad person hade kallat sig för n-ordet så hade du använt det ordet om den personen?

          Könskorrigering som ord har inte en avhumaniserande, djupt kränkande historia som följd av slaveri och grov rasism. Onödig och dålig jämförelse.

            Nej jag trollade bara och det gick uppenbart väl 🙂

          Om du tycker att dessa båda ord är laddade på samma sätt så får det stå för dig.

      Men herre guuuuuuuuud

      Fråga: Är du själv transsexuell eller känner du transsexuella personer som har tagit illa upp av ordet? Har du/dom själva klagat på det ordet och vill att det ska heta ”könsbekräftande” eller är du sekundärkränkt? Exakt vad är kränkande i ordet ”könskorrigering”? Korrigerar man inte ett kön?

      Försöker inte vara elak utan undrar på riktigt.

        Jag gör och nej, ingen av dem tycker att det är kränkande.

          Det var det jag tänkte. Jag tvivlar på att hon själv känner nån som är transsexuell och att hon bara är en lättkränkt SJW som hittar på problem där det inte finns några. Eller så är det ett troll som driver. Börjar nästan tro det. Ingen kan vara så lättstött men man ska aldrig säga aldrig…

        Gud, det är nu jag ångrar att jag var anonym. Det var jag som skrev det första inlägget om ordvalet, inte om n-ordet… men för att svara på din fråga. Nej jag är inte trans, och jag är heller inte sekundärkränkt. Jag läser till psykolog och har i min utbildning fått lära mig vilka ord som är lämpliga. Argumentationen följde definitionen jag klistrade in från transformering.se ovan. Anledningen till att jag sa till är att jag tror att det finns mycket okunskap (som såklart inte bara personer med könsdysfori drabbas av) och det är aldrig för sent att lära sig 🙂 skrev lite hastigt bara, jag kunde absolut förklarat varför jag skrev det! Med det sagt så är alla olika och en del har säkert inget emot uttrycket korrigerande.

          Sluta hitta på problem där det inte finns några! Som orden könskorrigering vs könsbekräftande.

            Det är inte ett problem om personer som inte är trans använder sig av ordet könsbekräftande ifall de en gång fått höra att det är att rekommendera, och inte använder ”men … är trans och han/hon skrev könskorrigerande” eller ”jaså, ett nytt begrepp, jag använder det gamla för det kan väl ändå inte vara fel” Senast för någon månad sedan var jag på en föreläsning med en ordförande från RFSL i mitt län och hon beskrev könsbekräftande som det uttryck man ska använda.
            Så ni som läst det nu, sluta ifrågasätta och använda ursäkter för att kamouflera er ignorans kring utsattheten hos dessa individer..

              Vad betyder ordet ”könsbekräftande” egentligen?

              Du var på en föreläsning med en ordförande för RFSL. Det säger ju allt. RFSL är en sekt för inbördes beundran.

                Det innebär att man genomgår en behandling som ska bekräfta det kön man känner att man tillhör. RFSL är inte en sekt, det är en organisation som kämpar för stigmatiserade individer rätt i samhället, och det gäller tex att inte diskrimineras på arbetsmarknaden eller sjukvården, både när det gäller vård och diagnostisering eller rätten att få skaffa barn.
                Tycker inte det är fel att en grupp som får utstå så mycket hat och ifrågasättande har en grupp där de kan peppa och stötta varandra och ifrågasätta den vita cis-normen.

              Alltså det är ett problem eftersom korrigering och bekräfta är fundamentalt olika ord med fundamentalt olika betydelse.

              Om könsbekräftande skulle börja användas så frikopplar vi ordet kön helt från det biologiska faktumet med kön och gör det helt till ett psykiskt tillstånd. Det är fel då kön i grunden är ett biologiskt tillstånd. Å andra sidan eftersom det inte går att ändra på om en person producerar spermier eller ägg så går det rent biologiskt inte ens att ändra kön, bara könsatteributen, men kön bestäms ju inte av könsatteributen, utan av vilken typ av fotplantingsceller/ kroppen producerar /vilka kromosomer man har. Hm hm hm

                Att använda begreppet könsbekräftande är väl utmärkt då kön inte bara kan ses utifrån en biologisk aspekt? Kön handlar även (framförallt) om det socialt konstruerade. T.ex jag som kvinna har ganska mörk röst och mycket långt mörkt hår på armarna, det har jag skämts för i min ungdom eftersom kvinnor ska ha ljus röst och inget kroppshår, något som helt klart är socialt konstruerat eftersom jag tydligt är en kvinna men ändå inte faller inom ramen för allt som en kvinna ”ska” vara. Jag anser inte att bekräftande tar bort de biologiska aspekterna, känner personen sig som en kvinna, är det väl att bekräfta den identiteten att ge henne t.ex hormoner eller operationer. Skillnaden mellan orden korrigering och bekräftande i den här diskussionen är onödig att haka upp sig på, könsbekräftande behandling är inte ett svårt begrepp att förstå, och det är mer positivt laddat än korrigerande.

          Du pluggar på Södertörn va?

            Haha nej, de har inte psykologutbildning 🙂

    Vad roligt att de känner sig redo att köra själva! Så tycker jag det är starkt och modigt av Abbey att våga känna efter och ångra sig vad gäller könskorrigering. Målet ska ju alltid vara att personen ska må bra, och mår Abbey bäst av att vara sig själv som hen är nu, så ska hen såklart inte ändra på sig.

    Förstår att folk vill stötta när de skriver saker som att ”du skulle vara jättesnygg som tjej” men en del mår kanske bättre som feminina killar eller maskulina tjejer eller icke-binära, likväl som en del mår bättre av transition.

    Viktigast att en får känna efter och göra det som passar en bäst, och viktigt att Abbey kan vara en förebild! (Och det gäller såklart också om hen ändrar sig!)

    Varför skrev du inte mer om att brodern inte vill göra könsbyte längre, CamCam? Det tycker jag är viktigare att skriva om än vad Jocke kommer göra nu. Att han nästan blev övertygad om att göra det för det var ju så rätt.

    Det har skrivits om det här fenomenet i flera forum. Att allt fler unga/tonåringar ser sig själva som det motsatta könet eller vill göra ett könsbyte fast dom inte tänkte på det så mycket innan. OBS: Jag syftar inte på de som redan sen barnsben har känt att dom är födda i fel kropp. Jag pratar om att det nästan blivit ”inne” att se sig själv som könlös i vissa grupper.
    Det här är alltså inte kritik mot könskorrigering utan om att tonåringar idag (speciellt i USA) får för sig att dom är transsexuella fast dom bara är gay.

      Sen är det väl kanske inte superkonstigt om en tonåring ”får för sig” att vara transperson även om hen ”bara” är gay. Det är ju ändå vad stora delar av tonårsperioden går ut på för många – att undersöka, söka och testa sig fram till vem man är och hur man vill vara.

      Ja precis! Tror absolut att det alltid funnits och alltid kommer finnas transpersoner och det är ju jättebra om de kan få bättre rättigheter och synlighet och möjlighet till vård. Men tror samtidigt att många unga människor som antingen har ett icke-normativt könsuttryck eller sexualitet (som Abbey ovan) dras med och drar slutsatsen att ”ja jag har ju gillat ”feminina” saker länge, betyder det att jag är trans då?”

      Och så träffar en likasinnade på Instagram och tumblr och känner gemenskap och när bollen väl är i rullning så känns det svårt att stanna upp och ändra sig. Speciellt om en har kommit ut och bytt namn osv. Så därför är det jätteviktigt tycker jag att en visserligen ska få vård snabbt, men att en också får prata med någon, så att en kan fatta rätt beslut och inte känna någon press åt varken det ena eller andra hållet.

        Kanske om vi slutar tvinga folk välja ett kön och bara låta de vara flytande och sin egna människa så minskar detta. Vi vill gärna att människor ska passa i en kategori istället för att se till individen. Måste Abbey vara en han eller hon eller något däremellan? Kan Abbey inte bara få vara Abbey?

          Det är en fin tanke att alla ska bli sedda för sin person, och inte sitt kön, och egentligen håller jag med om det. Men jag tror inte lösningen är att ”sluta tvinga folk att välja kön”. Det är ett väldigt priviligierat synsätt, i många länder kan t ex flickor inte ”välja bort” sitt kön så de kan få gå i skola, slippa bli bortgifta etc. Istället är det de som blir bortvalda före födseln pga sitt kön.

          Vad gäller Abbey så tycker jag det är fint att hen känner att hen är fri att vara vem hen vill, vare sig hen vill ha könskorrigering eller inte, och jag önskar att fler vågade stiga utanför normen för sitt kön vad gäller uttryck och sexualitet. Men för världen i stort så tror jag inte lösningen ligger i att försöka via språket att förhandla bort att biologiskt kön finns. Till syvende och sist så betyder väl det gamla hederliga ordet ”jämställdhet” att alla oavsett kön ska ha samma möjligheter och rättigheter?

          eller så ser vi bara kön som det biologiska? om man nu har könsdysphoria så får man då byta kön men gillar man bara smink och kjolar kan man ju fortfarande vara en kille som gillar kjolar o smink liksom? kön spelar endast roll när det kommer till det biologiska. förstår mig inte alls på det här med könsidentitet. jag är ju jag och inte en tjej. känns som människor hade haft mindre problem med sin identitet om vi inte la den i någonting så arbitrary som vilket kön man föds med. liksom vad har mitt kön med vem jag är att göra? jeffrey star är min gud när det gäller detta. han är en dude som är 1000 gånger mer feminin än mig men lägger inte så stor fokus vid det alls.

    Joakim har gjort spelningar utan dem, de sjunger på två av hans låtar endast (den första och den senaste)

    Jocke kan avfyra pyroteknik och dansa framför mixerbordet. Spexa och underhålla publiken. Tror ändå de unga fansen går dit för att få se honom live utanför för hans youtubekanal. Oavsett om de är förinspelat, riggat what so ever, kvittar vad han tillför på scenen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.