Vill du bo i Anna Books shabby chic-ifierade lägenhet?

Tydligen så gick det inget vidare med försäljningen av familjen Toledano Books lägenhet när bilderna från annonsen inte föreställde någonting annat än ett fönster och en grekisk kolonn på en regnig uteplats för den är och förblir osåld.
Om det är lägenhetens rättmätiga ägare – svärfar –  som tröttnat på att ingen verkar vilja komma på hemlig VIP-visningar av en lägenhet utan bilder vet jag inte, men nu sparas det minsann inte på bilderna.
Helt plötsligt får vi tillgång till varenda skrymsle och vrå av Boken och Robban allra heligaste shabby chic-kärleksgrotta!
Uj, uj, uj som Christopher Silfverbielke skulle ha sagt!
Skojsigt!

Tidigare låg lägenheten ute för 6 800 000 kr men nu är priset sänkt med drygt 400 000 kr så nog verkar det som att sväris tröttnat rejält och bara vill få skiten såld.

Any takers?

Bilderna kommer från Fastighetsbyrån.

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Shabby chic – vår tids fulfuru och oxblodshörnsoffa?

      Ogillar starkt shabby ”chic” 🙁

      Hur ska ens boende se ut för att inte dömas negativt? Bara nyfiken.

        Lagom. Har du inte lärt dig det? Allt ska vara lagom.

        Inte vara i vitt, grått och marmor iaf… Så fult och opersonligt. Men det finns lika många åsikter som människor. Alla inreder förhoppningsvis efter eget tycke och smak och inte allt för mycket efter rådande trender, åtminstone är jag så naiv så jag hoppas det.

        Blev du sekundärkränkt å lägenhetens vägnar nu?

          Sluta släng med ordet kränkt. Anonym 07:10 ställde en fråga bara

            Finns ingen mer kränkt grupp än de som använder #kränkt som svar på allting.

        men snälla, det finns saker som generellt uppfattas fult /dålig stil. Inred hur fan du vill men du får bara tugga i dig att alla inte kan tycka att ditt hem är snyggt.

          Skillnad på att tycka att någon bor fult och att säga det.

      Skulle nog säga att totalt vitmålade hem är vår tids fulfuru.

        Mr Bean har sprängt färgburken.

          Haha exakt, men ingen orkade vira in grejerna i tidningspapper ?

            Tack för dagens första skratt!

        Så jävla trött på vitmålade väggar

    Tycker lägenheten ser trevlig ut ?
    Men va nyfiken man blir var de ska flytta? Hoppas de har en bra plan och att svärfar inte tvingar de att flytta

      Det blir väl svårt för en person att försörja fem. Anna och Felicia borde skaffa jobb.

        Hallå Felicia har faktiskt 6 miljoner läsare på sin blogg. Då behöver man inget ”riktigt” jobb.. ?

          Woah då är inte Blondinbella störst längre?

    Fortfarande överpris. Nu var det ändå helt ok stylat, eller ja, mycket var bortplockat i alla fall. Har med förtjusning tittat på Annas fyllevideos (AB:s drinkskola) på youtube; där ser man inte mycket bänkyta. Sovrummet var dock fortfarande fullproppat med hyllor och bord och allting var lite väl vitt och snirkligt i min smak. Hoppas flyttet går bra, när det väl blir dags!

    Fint, men shabby chic är inte riktigt min stil. Dock måste de ju struntat i att visa två sovrum? De delar väl inte fem pers på två sovrum…

      Tänkte säga ”men doooh, Camcam har ju inte lagt ut alla bilder”. Sen insåg jag när jag scrollade bland bilderna på Hemnet att nej, det har hon förvisso inte, men de hon utelämnat visar inte heller de två andra rummen. Knepigt.

        Det är väl i de sovrummen som de har fått packa in allt skit för att skapa rena ytor i resten av lägenheten

        Har jobbat som lägenhetsfotograf. Då man beställer en fotografering är det ett paket på ett visst antal bilder man köper, jag brukade alltid fixa några extra bilder men sen är det mäklaren som väljer vilka bilder som är mest relevanta. Ibland väljer de bort bilder på sovrum som ofta är rätt ointressanta, för fler bilder på sånt de tycker är mer intressant. Behöver alltså inte alls vara så att de inte städat etc, utan att sovrumsbilderna helt enkelt fick bli utbytta mot bilder på nåt annat 🙂

          Typ närbild på kranen i köket. 🙂

            Kan tänka mig att det de vill visa är att det finns ett fönster där då det inte kommer fram på några andra bilder 🙂 jag inser att jag tänker mer på bildernas funktion än de flesta haha. Yrkesskada.

      När Kenza sålde sin lägenhet fanns inga bilder på sovrummet alls, tror hon förklarade det med att det var för privat och att folk som var intresserade fick kolla på plats. Ingen aning om det är samm sak här (det lilla som är privat stylas väl bort ändå?) men jag tänker att det enda rimliga är att det finns både strippstänger och tak-speglar i de rummen som inte visas. Vad annars kan vara för privat 😉

    Badrummet med tvättmaskinen ger mig utslag, jag är allergisk mot kakel satt på olika ledd. Välj en ledd, att blanda ser för täskigt ut. Alla rör dessutom ger ett väldigt stökigt intryck. I övrigt var det ganska fint, om än något övermöblerat.

      Jag tycker det samma… Läckberg gjorde oxå någon hiskelug kakelsättning i badrummet i våningen oxå…

      Jag med. Kaklet ska gå åt ett håll inte kors och tvärs.

    Silfverbielke ❤️

      For real? Den bokserien spårade ju ur totalt för typ fem böcker sen. 90% plats ges åt att beskriva a***a våldtäkter, 9% åt att skriva att han är på ”ett OVANLIGT gott humör” och 1% åt händelser som faktiskt för handlingen framåt.

      Han var en intressant karaktär i början, men tyvärr verkar författarna mer intresserade av att sitta och rätta till skrevet till sina egna beskrivningar av förnedrande k**** än åt att faktiskt skriva en berättelse.

        Det var till att vara pryd. Gör ordet knull ont i ögonen på dig?

          Gå och läs om silfverbielke i stället för att klaga på vilka ord någon annan inte skriver ut i ett kommentarsfält.

            Jag gör vad jag vill.
            Tönt.

        Men EXAKT så!! Du satte ord på vad jag har försökt formulera i flera böckers tid! Typ blivit illamående när jag läst de senaste böckerna. Tänker bara på författarna som sitter & dreglar med halvbånge när de skriver.?

        Absolut värsta böcker jag läst. Fixade inte att läsa sista; en orgie i sjuka övergrepp, förföljelse, mord, misshandel, hot….och folk tycker att de böckerna är bra?! Jovisst, roas man av att läsa om våldtäkter så förstår jag iofs nöjet… ( och nej, jag VET att det är fiktion men det är så fruktansvärt utstuderat, äckligt, detaljerat och rent onskefullt så nej, jag skiter i om det bara är på låtsas.. )

          Fick känslan av att författarna efter 4-5 böcker bara ville släppa så många fler som möjligt i serien, för att tjäna så mycket pengar som möjligt. För det spårade rejält på alla möjliga sätt, kändes inte lika genomtänkt.

      hur kom ni in på det här ämnet?

    Lägenheten har ju varit på tapeten här förut, fick ju inget vidare betyg här inne, ryktet går väl, och då vill ingen köpa ”skiten” som det heter

      Fast är inte marknaden lite svalare nu? Kompisar som sålde fick ha många visningar innan ngn nappade. De fick ihop spänna priset för att för skulle bli intresserade. I slutändan fick de samma summa ändå…

        En lite mer trovärdig förklaring (samt att det verkar vara ett rätt högt pris) än att bloggbevakning skulle ha skrämt bort alla köpare!

        hade jag gillar lägenheten hade jag väl köpt den oavsett om BB läsare tycker det är fult med shabby chick eller inte. Inredningen följer nog inte med heller.

        Ja, marknaden är betydligt svalare. En bekant sålde ett år ”för sent” och hennes lägenhet var plötsligt värd en miljon mindre än året innan. Lätt att vara efterklok….. Och då rörde det sig om ett ras från 4 miljoner till 3! Dvs rejält.

      Ja precis för ”alla” är här o läser och sedan påverkas hela bomarknaden ??

        Självklart inte jösses va korkat

          Men skaffa lite humor eller var bara tyst då

            Mjaaaauuuuu

              ? määöeeeeh

            Susawoo: Läste ditt inlägg i helgen.

            Du, om du kände att du inte borde träffa honom när du är på dåligt humör för att han inte gillar det så borde DU dumpa honom.

            Ett förhållande ska väl ändå gå ut på att man alltid ska kunna få vara sig själv avslappnad och bekväm samt om en är nere så ska väl den andre lyfta den och göra den glad?
            Inte bli lämnad i sin ensamhet tills den förväntas vara på bra humör igen.

            Vill han inte vara stöd och trösta dig när din morfar mår dåligt så måste du ha det bättre utan honom. ???

              Nu börjar jag ju att gråta igen ❤❤❤

                ??

            Ingen verkligen ingen ber mig att vara tyst

              Hahaha ?

              Nähä?
              Va tyst istället.

    Reagerade mest på att hon har två sängbord bredvid varandra , trångt much??

      Med duk på. Det hade jag aldrig klarat, jag hade vevat ner duk och prydnadssaker direkt i jakt på väckarklockan på morgonen.. ?

    Det var nog den vitaste lägenhet jag någonsin sett, så vit att man blir snöblind.
    Men jag är sämst på inredning och har precis gjort en total make over på hela torpet som är allt annat än vit. I jämförelse med Bookens ser vårt hem ut som en LSD-tripp. Jag valde det jag tycker om, men är som sagt medveten om mina bristande kunskaper. Men jag älskar resultatet. Har dock upptäckt ett problem med just LSD, hur får man upp tavlor? Det är ju onekligen lättare med vitt, tavlorna vi hade innan kan jag fetglömma. Någon duktig och vänlig själ som har tips? Bilder finns på bloggen ett par inlägg bakåt för den hugade ???

    (Var är rum tre och fyra undrar jag också, de finns inte hos mäklaren? De rummen kanske är mer chili explosion?)

      Tror iofs att mäklaren har laggat på ett vitt filter (silverwash) på bilderna samt plockat bort alla färglagda kuddar etc. ?

        Nyckelordet: tror.

      Och jag vill verkligen verkligen fortfarande ha hjälp eftersom jag är en sopa på inredning, men trots det gjort om hela torpet. Det gör inte ens något om ni tycker det är skitfult, bara jag får förslag på hur man gör med tavlor när inte allt är ljusvitt. ???

      Jag är lost. Så här ser det ut.

      http://www.fitterbittan.se/2018/06/josses-var-borjar-vi/

        Har tyvärr inga tips på tavlor, men undrar vart du köpt taklampan i sovrummet med det kofläckiga täcket? ? Den såg riktigt ball ut!

          Haha, då hjälper jag till då. Vi hittade ett magiskt ställe med svinsnygga lampor för en tredjedel av vad det kostar att gå genom entrén i en vanlig lampaffär. Vi köpte tre lampor, de har typ tusentals. Varsågod även för tidsfördrivet. ??

          http://www.lamp24.se

    Jag tycker att lägenheten ser fin ut! Bra kämpat med städning och fix!
    Det är ju sjukt svåra tider att sälja på så jag kan tycka att en inte ska vara så hård. Dom som har sålt hus/hem vet vilket jäkla slit det är. Jag får ångest av att bara tänka på hur mycket jobb det är inför en visning.
    Hoppas verkligen att att det går bra med försäljningen. Hur knasig Annas personlighet må vara så önskar en ju inte deras familj mer otur än vad de verkar ha haft.

      Jag får nästan ont i magen när jag tänker på hur mycket de måste städat!! Jisses, så ser inte ett rum ut i min lägenhet..Räcker jag andas lite så blir det ju nån fläck nånstans. Kudos till Anna med familj..

      haha ”otur”

    Ps Vaknade som optimist i dag! Händer inte ofta 🙂 Ds

    vad är det som är så shabby chick? Jag ser bara massor av vitt och inget som ser särskilt charmigt slitet ut, snarare allt nytt och glansigt? Men så är jag kass på inredning också.

      Min tanke också..allt ser ju väldigt nytt ut. Men jag suger också på inredning..I mitt fall är de bästa tavlorna de billigaste tavlorna.

      Googla shabby chic om du är intresserad. Det var en look som var populär 15 år sedan, och ja, det där är den stilen.

    Varför försvann min Väldigt Viktiga Kommentar? ? Random modd?

    Hahaha, älskar silfverbjälke referensen. Garvar alltid så när han sätter igång sitt lila UJUJUJ, skojsigt.
    Trodde aldrig jag skulle läsa klart alla böckerna, räknade me att bli uttråkad, men icke!

    Carolina Gynning verkar kommit johannesleonidas nära när hon ”jobbat” på ex on the beach i våras. Ganska många puttinuttiga kommentarer på hans bilder på instagram från hennes sida. ?

      Vad menas med ”jobbat”?

        Nja, det kanske var konstigt skrivet så här i efterhand. Men hon har hostat eftersnacket vad jag förstår. Aldrig tittat på ex on the beach ??‍♀️

    Helt tomma väggar inte en tavla eller ngt? Endast en spegel och 1 klocka och ngt jätte konstigt ovan deras säng?

      Haha ja vad är det ovanför sängen?

        Inramning av ett gammalt presentpapper?

          Haha, prickigt presentpapper.

          Jag gissar på att det är en tapetbit som blev över efter tapetsering av hall. På en av bilderna kan man se en skymt av hallen.

    Jättefin lägenhet. Och härligt med uteplats. Kan inte förstå att den ska vara så svårsåld.

    Tänkte ”Den var ju rätt fin”. Sen kom sovrummet.

      Haha tänkte också så

    Blev lite nyfiken på Booken och tänkte ta en kik på hennes instagram, för att inse att jag är blockad. Aldrig kommenterat eller likeat något där. Däremot följer och likear jag CamCam på instagram, räcker det för en blockning?
    #jagöverleverärbaranyfikenpåvarför

      Nu är det ju så att Anna har all tid i världen att gå igenom sina 70k (riktiga och icke riktiga) följares konton och likes. Jag följer varken henne eller Cam. Gillade en av Annas bilder, och hon blockade mig. Det ger väl lite tillfredsställelse för henne.

    Fint, men inte min stil. Gillar det beigefärgade badrummet med två olika kakel. Bryter av fint. Nu ska jag nörda ner mig i mina beställda huskataloger!

    Shabby chic blev fult när det blev Svenssons vanligt.

    Nedre botten inte ok och inte i den tråkiga delen av Solna.

    Skulle vara en perfekt lägenhet för mig och Camcams pappa. Dock fel våning och fel ställe.
    Fly mig en bostadsrätt på 4-5 rum i Nybban… 2:a våningen.
    Vi blir ju äldre, så sakta men säkert, planerar vi för ett enkelt boende utan tomt. Dock har vi inte bråttom… för så himla ålderstigna är vi inte än.

      Vad är Nybban….? Nybroplan?

      Vad är Nybban? Undrar Göteborg.

        Antar staden Nybro, brukar kallas ”Nybban”. Camcam är därifrån.

          Japp.

            Kälmäää & nybban, love it.

    NÅGON HAR SPYTT VITT!!!!!

    Den randiga tapeten påminner om den vi hade i ”salongen”/matrummet i vår sekelskiftesvilla 2002 (alltså mitt barndomshem, jag har aldrig ägt en villa), men den var vit och blå. Känner dock att den tapeten inte riktigt gör sig lika bra i en modern lägenhet i Solna som en grosshandlarvilla från förra sekelskiftet ute på landet.

    Över huvud taget känns stilen som ett försök att bland inredningen i nämnda sekelskiftesvilla och inredningen i min amerikanska bff:s föräldrahem i form av en med europeiska mått gigantisk villa (tydligen högst normalstor där tydligen, men seriöst de hade plats för en flygel bland annat), jag vet dock inte hur jag ska ställa mig till den typen av inredning i en modern lägenhet i Solna. Men jag fick rysningar av de totalt olika träslagen och färgerna på arbetsbänkarna i köket, golvet och matbordet. Golvet och matbordet fungerade tillsammans, men arbetsbänkarna!

    Tur domkom ihåg den obligatoriska basilikakrukan. ?

    Hatar chabby chic, får verkligen ångest av dessa bilder. Dessutom väldigt övermöblerat

    Har ni sett dagens Anna Book-selfie? Nu har hon skojat till det med filter igen!
    (Som hon skrev vid sin selfie den 21 maj:
    ”Vad har hänt?!?!? Jag har skojat och använt ett filter som alla andra dödliga människor. Och tanken var att det skulle vara olikt mig ????? DIOS!”)
    Om man kollar på hennes instagrambilder ser hon ut att tillhöra tre olika generationer, beroende på hur mycket hon har retuscherat sina bilder!

    Inget större fel på lägenheten, går lätt att göra personlig.
    Dock är badrummet hemskt, ser inte precis städat ut. Hade personligen b.la gjort rent fogarna -urk för smutsiga fogar.

    Hur vet man att lägenheten är svärfaderns? Det är Anna och Antonia som är skrivna på adressen.

      Hehe Antonio ska det vara.

        Det är 4 pers skrivna där. Antonio, Roberto och Felicia + Booken själv förstås

    Kanske blir det en gråt-live på Insta innan flytten där hon visar upp vad hon tänker sälja förutom trosor… Tjing i så fall för gips-lejonen på uteplatsen!

    Fatter inte varför alla rör i hennes badrum är utanför väggen? Hade de inte kunnat fixa rören innan man slängde på väggen.. ser inte klokt ut?!

      Så är det i många lägenheter i Sverige, rören utanpå väggen alltså. Tror inte jag har varit i någon lägenhet där rören är inbyggda.

    Men uteplatsen… det var det fulaste. Den skär sig mot all invändig stil som ska vara så lullig bör följas hela vägen. Palmer och lejon på en liten altan? Nä det ser för billigt ut. Jag väntade mej en oas av blommor, lyktor o fina kuddar.

    En sak är säker i alla fall att läser gör de inte! Inte en bokhylla eller sänglampa att ha när man ska läsa

    Jag blir fan ledsen när jag läser era elaka kommentarer om hennes lägenhet. Inte just för att det handlar om Anna Book utan för att ni rackar ner på någon annans smak. Finns människor som inte ens har en bostad i dagens Sverige men ni sitter och käbblar om att det är för vitt, kaklet är inte symmetriskt m m, m m. Hur mår ni?

      Jepp, Im with you.

    Ser ut som alla hem som fick en re-vamp ca 2010 eller så, vitt, vitt, vitt, live, love, laugh. Inredning och färgskalor åldras så jävla fort numera. Alla gråskalor, smutsrosa, buteljgrönt, marmorskivor, betong, kaktusar, guld och sammet kommer också spys på om några år.

    Badrummen är inte riktigt i min smak men tycker det ser fint och fräscht ut ?

    Det enda jag kan tänka på är : ”JAG HATAR MITT KÖÖÖÖÖK ????” ni som vet ni vet.. ?

    Vad är det med priset?? Okej att den är stor men Frösunda är väl inte direkt ett ”wow” område utan känns rätt så off och trist. Man kan köpa en okej villa i ett finare område av t ex Vällingby som ändå har t-baneförbindelse.

    Jobbar precis vid lägenheten och sett vid två tillfällen att man kastat ägg på rutorna. Nån som försöker sabba visningarna tro?

      Men va? På riktigt?

        Ja, första omgången tvättades bort men tog inte lång tid innan det var nya ägg som kastats…känns inte riktigt som ungarna på skolan bredvid vet vem Anna är, tror det är bara upp till årskurs 6 där.

      Tror familjen har problem med att lägenheten är på markplan och ligger relativt nära en skola. Anna och A har betett sig … på de sätt de har gjort (!) Dels han (med rättsliga efterspel) och allt som hon skrivit och lagt ut på sociala medier så jag tror de trakasseras mer än vad som kommer ut. Det måste jag säja är värdelöst det finns fler barn i familjen som inte förtjänar att lida för att hennes mamma råkar ha extremt dåligt omdöme och noll självinsikt.

        Är bara de som har detta problem ingen annan lägenhet på nedre plan? Isåfall är det en medveten handling och direkt riktat mot dem, sannolikt pga sonens domar och annat han gjort.

          Jo som jag förstått det är det direkt riktat mot dem, en kombo av hans dom och att hon i samma veva gått bananas. Jag har också bort på nedre plan med en fin uteplats och det är liksom inga problem..

          Anna är en stor klant som inte tog ett steg tillbaka utan eskalerade sina crazy livar på insta, knäppa uttalanden (vem har glömt om sex på icas toa) och allmänna galenskaper när saker började gå åt helvete. Jag förstår att hon vill visa att hon är stark och tuff och lever sitt drömliv men ingen köper ju det.
          Och jag tycker det är beklämmande att det finns fler barn som måste genomlida pinan.

          Gick och kollade på lunchen idag, bara hennes fönstret som det är ägg på :/

    Christoffer Silverbjelke är fan det bästa som hänt på länge. Ujujuj?

    Vad är problemet? Möbler osv ingår inte, badrum kan kaklas om och gillar man inte tapeterna så är de också möjliga att byta ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.