53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det bara jag som tycker att instagram har blivit helt jävla värdelöst på sista tiden? Vartannat inlägg sponsrad reklam och resten är bullcrap från totala främlingar…

      Håller med, men älskade att kolla typ gravidkonton när jag var gravid 🙂

        Jamen där är du ju. Man undrade ju om allt var okej!

          Men jaaaa, vi behöver ingen pöbel.

    Aldrig riktigt förstått varför man ska följa öppna konton, man ser ju allt ändå

      Slippa gå in och kolla…

        Det behöver man ju ändå med hur instagram är nu

      Smidigare att följa än att behöva komma ihåg alla man vill följa och sitta och söka på dem. Följer man kan man ju scrolla och se alla i flödet

    Jag är inte med i Instagram med följer dig Camcam ”offline” så att säga 🙂

    Jag kollar bilderna. THK åt upp en broms och han tyckte nog den smaka delicioso. Hörde han gått färdigt zumbakursen och pluggar italienska nu. Puss på nosen till han.

      😀

      K-M, din fascination av katten är verkligen…fascinerande…

        Milt sagt ?

        Ja den tar inte slut. Forever in love with Cats. ??

    Hehe som en ”äkta influencer/bloggare” som raggar instagramföljare ? ?

      Att skvallra och ljuga om folk är det enda sättet som Camilla Gervide kan få några följare. Som bloggare var hon totalt värdelös och ointressant.

    Men eftersom du inte gör samarbeten så är det ju inte så viktigt med störrre antal följare 😉 För självklart är det inte reklam du gör för MatHem, Clean och Barebells som andra influencers, det råkade bara bli så.. Absolut inte samarbete/spons el betalt 😉

      Så jävla fånig att anta att random person gör reklam och får betalt för att en produkt hamnar på bild. Nej, jag har inget saftigt spons-avtal med H&M för att jag har på mig deras kläder på bilder på min Instagram.

        Nej är nog ingen som tror att det är reklam alltid så fort en produkt hamnar på bild, men ofta är det smygreklam.

      Nej, det är helt för mitt eget egos skull.
      Skulle jag göra reklam skulle det givetvis vara på bloggen där jag skulle kunna håva in betydligt mer pengar än på Instagram. 🙂

        Men lite svårt att göra reklam på din blogg för t.ex MatHem eftersom din blogg inte handlar om att du ska ut i skärgården och beställer från MatHem, enklare på din instagram som liksom mer handlar om dig. När kommer du börja med samarbetsinlägg här på bloggen, var längesedan du skrev att du kommer börja med det. Vi har sett en del reklam men inga samarbeten. Men det kanske skulle göra att bloggen tappar läsare eftersom att många tycker sponsrade/samarbetsinlägg är trista.

          Det går så pass bra för min blogg i nuläget att jag inte har något behov av att göra några samarbeten vilket är hur jag hela tiden velat ha det.
          Så det finns inga planer för det än så länge…

            Du har tidigare skrivit att du hade planer på det eftersom betalning för sidvisningar blivit sämre, (strax innan du gick över från Nöjesguiden till N24) men å andra sidan så har väl ding blogg blivit större nu… men planer på det har du tidigare skrivit att du haft, jag kommer troligtvis att göra tror jag tom du skrev.

      Och Barebells… läste du det inlägget eller såg du bara bilden? För om Barebells betalade Camilla för den posten tror jag att de vill ha sina pengar tillbaka. ?

        Nej det var nog ej samarbete kanske..

        Vaddå? Tror du inte de gillade att bli kallade för ”hitte på-glass”? 🙂

        En bild säger mer än tusen ord – om man säger så. Vi påverkas mer av en bild vi ser än en skriven text, en bild är det vi först ser.

          Ja? Men det är fortfarande inget samarbete ? Och inget företag hade betalt för den reklamen även om en bild säger mer en texten

    OT Alltså skogsbränderna är helt sjuka var ute och vinkade till de polska brandmännen för en stund sen.

    Nu måste dom göra en motbrand på ett ställe som kommer bli den största i Sveriges historia för att få stopp på spridningen. Helt sanslöst går nog inte ens att föreställa sig hur allvarligt det är.

      Det gör ont i hela mig när jag tänker på det. Jag förstår inte hur Sverige inte har en krisberedskap vid sådana här tillfällen. 2014 var det en stor brand i Västmanland och det pratades om att förbereda sig om det skulle hända igen. Nu har det hänt igen men har regeringen förberett sig? Nej.

        Ja det är ju pinsamt att det inte ordnats upp någon katastrofplan. Huvuden borde rulla för detta…någon måste ju vara ansvarig.

          Regeringen är ansvarig och alla säger olika.

      Och så alla puckon som är nyfikna o åker ut till bränderna ?
      Och på det viset är i vägen för släckningspersonal o andra där ute

      Värre är det med alla puckon som vägrar sluta grilla eller än värre tuttar på med flit. ?

      https://www.dn.se/sthlm/budskapet-till-stockholmarna-sluta-grilla-nu/

        Ja folk verkar inte fatta. Har ju delats ett inlägg där dom verkligen trott att de släckt branden med massa vatten som sedan blossat upp. Det är extremt torrt långt ned i marken och elden går efter rötterna och blossar upp på andra ställen.

        Tog diskussionen senast igår med en vuxen karl som satt två gårdar bort och grillade med en liten klotgrill på gräsmattan. För det första kände han inte till att det var eldningsförbud (?????!!!!!!!) Och när jag bad honom släcka svarade han ”vadå, det är bara tegelhus här. Vad kan börja brinna menar du?”

        Höjden av idioti!!! Min man ringde polisen men de kan inget göra, bilket jag förstår. De har viktigare saker för sig än att jaga puckon.

          Inte så att gräset kan fånga en gnista eller så!

          Fyfan blir så arg på folks nonchalanta beteenden. Tappar hoppet om mänskligheten snart.

          Aaah, mansbebisar!

    Följer man medierapporteringen kan man lätt få intrycket att flygplanen som just nu vattenbombar bränder i Ljusdal och Lillhärdal har lånats ut av generösa italienare. Det stämmer inte – de är en del av EU:s Emergency Response Coordination Centre (ERCC), unionens gemensamt finansierade civilskyddsmekanism.

    Brandbekämpningsflygen må stå på italiensk mark, men de hör lika mycket hemma i svenskt luftrum. Det kallas för resurssamordning och bygger på samma logik som en bilpool. Likaså andra EU-länder som Polen. I stället för att låta enstaka huvuden rulla ska vi vara tacksamma att EU-samarbetet fungerar så bra!

      Det dom inte säger är att Italien har även 7 st egna såna plan för eget bruk medans Sverige inte har nåt och måste vänta… Nu blev det precis en ny skogsbrand några km utanför våran by känns ju väldigt stabilt. Polen har gått ut med att de hjälper svenska folket och inte Sveriges regering som har kallat dom både det ena och det andra och hade gjort så oavsett om vi varit medlem i EU eller inte.

        Tack Polen vi älskar er innerligt.

        Italien har drygt 20 Canadair vattenbombare och Frankrike 15.
        Spanien har ett tjugotal egna vattenbombare och Grekland 15-20.
        Det är naturligt att Medelhavsländerna skaffat egen kapacitet att släcka skogsbränder eftersom de regelbundet drabbas under den varma och torra säsongen. Blir vårt klimat förändrat så måste vi förstås anpassa oss till de nya förhållandena.

      En br jämförele jag läste: Staten tvingar oss att ha bilförsäkring ifall det händer nåt och den betalar man hela tiden. Man skaffar ju inte försäkring när skadan redan är skedd. Men staten ska inte ha nå egna plan för det är för dyrt när de står stilla fast vårat land består av 70% skog.

    Fast Följer man dig så blir man ju blockad hos Booken, och det kan man ju inte riskera. ? Jag kollar din Insta regelbundet ändå så, men jag vågar inte like på några bilder, för då blir man ju också blockad hos Tooken. ?

      Det är inte jag även om jag både följt och avföljt Booken (blir väl blockad nu om inte annat ?)

    Anonym 19:46 Källa på det? Jag är på allvar intresserad av detta då mitt arv både det kulturella och det ekonomiska mycket väl kan brinna upp i morgon. Det brinner som f-n i närområdet. Men i stället för att skylla på t ex regeringen försöker jag samla så mycket fakta som jag kan. Tvivlar starkt på att 139 polska brandmän kastat sig i brandbilarna och stuckit i väg för att hjälpa det svenska folket. Polen har gått ut med… Vem då? Naturligtvis är det en samordnad operation.

    Och regeringens fel. Vilken regering då? I mitten av 1990-talet hade Sverige på försök vattenbombplan. P g a kostnaderna ( de kostade då 250 milj. Styck) och att de nästan aldrig användes beslöts på inrådan av en statlig utredning att i stället ingå i det europeiska samarbetet.

      Läs själv: https://mobile.twitter.com/d_tarczynski?lang=sv

      Man kan inte förlita sig på andra länders välgörenhet det kan brinna på flera ställen samtidigt, Sverige behöver egna plan och det har till och med nuvarnde regering sagt för inte allt för längesedan. Klimatförändringarna kommer göra att det blir bränder oftare framöver även i andra länder. Det är regeringen som är urdålig på krishantering. Branden i trängslet hade aldrig behövt bli så stor som den blivit om det inte vore för den komplett handlingsförlamade regeringen vi har.

        Egna eldsläckningsplan kräver också egen utbildad personal dvs piloter och mekaniker. Risken är väl att dessa kommer att vara på semester när de väl behövs. Bränderna verkar ju dyka upp när Sverige är som mest stängt ?

        Det är inte välgörenhet. Det är ett samarbete inom EU.Detta samarbete rör inte bara bränder. Sverige har exempelvis hjälpt Grekland under finanskrisen. Men som Nicke så klokt skriver ovan. Om vi genom klimatförändringarna får ett annat brandklimat måste vi anpassa oss efter det. Men nu är det som det är och jag som skogsägare i riskområde är så förbannat glad över att EU-samarbetet fungerar så bra.

          Vi skrev samtidigt ??

        Både Italien och Frankrike får naturligtvis betalt från Sverige inom ramen för den europeiska krisberedskapen. Det är ingen välgörenhet utan ett samarbete inom EU.

      Obs rättelse! efter en snabb googling på italiens utrustning av deras flotta så ser jag nu att de har ju 19 st brandflyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.