Är Elena Belle/Natacha Peyre ironisk på Instagram?

Ironin i att Natacha Peyre/Elena Belle publicerar ett inlägg som handlar om att hon är en vanlig människa och att hennes liv inte alls är så glamoröst och roligt som det kan framstå som på sociala medier samtidigt som hon illustrerar det med en bild på sig själv i en minimal bikini samtidigt om hon gör smygreklam för sitt bikiniföretag.
Varför inte ge inlägget lite trovärdighet istället genom lägga upp en bild på detta oglamorösa liv hon beskriver och menar att hon har, istället för att fortsätta mata följarna med stageade och retuscherade bilder på sig själv i en minimal bikini?
Var det inte just detta hon ville ta avstånd från i sin text? Att det man ser på sociala medier inte är verkligheten?
Vad är det man säger? ”Action speaks louder than words”?

Hon vågar erkänna att hon inte är glamorös 24/7 men att faktiskt visa upp det är en annan sak och då faller trovärdigheten i hennes ”erkännande” pannkaksplatt. A for effort tho! 🙂

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förstår dock inte varför du hakar upp dig på att bikinin är ”minimal” ? Ser ut som en helt vanlig bikini

      Känner samma, ser inget konstigt faktiskt. Vanlig bikini med låg midja. Och att hon visar fina bilder när hon är fixad är ju bara hur hon vill ha sin insta, inget konstigt heller

        Ja, den är ju inte mer minimal än andra bikinis som säljs nu.

      Kom hit för att kommentera exakt samma sak haha. Sån dömande och nedlåtande ton med ”minimal bikini” genomgående istället för bara BIKINI. Ger fett dåliga vibbar, låt en kvinna ha på sig vad hon vill och låt henne VA.

        Ni missar båda två HELT poängen med inlägget. Både mitt OCH Elenas faktiskt…

          Men Camilla, oavsett vad så slänger du in ett ”minimal” i din beskrivning av bikinin. Lite sådär i förbifarten, för att trycka till. Ser att du har en baddräkt eller bikini på din instagram. Är allt som är mindre än det, MINIMALT?

            Men, den ÄR ju minimal!

              Ja, men vad har det med saken att göra?

              Men det är ju inte det jag talar om.. Och dessutom, so what om den är minimal?

              Ja, för att det är en bikini!?

          Nej, tycker mer det är du som missuppfattat hennes inlägg och hakar upp dig på en bikini som du anser är minimal. Hon skrev en text om att tro på sig själv och berättar att hennes liv inte alltid är glamoröst även om det är de sidorna hon visar upp. Men alla kan tolka saker olika 🙂

          Vi missar inte poängen med inlägget bara för att vi kommenterar en detalj av det och undrar hur du tänkte? ?

      Och jag tycker att den är minimal.

        Den är snygg ?

        Men oavsett lät det väldigt dömande att kommentera flera gånger om hur minimal bikinin var, som att det skulle vara fel som kvinna att ha lite på sig

          Ja, skit skumt. Hade en man sagt samma sak hade det istället blivit massa skriverier om att en kvinna ska få ha på sig det hon vill utan att bli dömd

          Om det är vad du läser in i min text så får det vara så. Jag tycker att bilden tar bort ifrån hennes text och gör den icke trovärdig. Varför inte välja en bild som går hand i hand med texten i stället för att välja en som istället spär på det hon vill dementera. Som att skriva en text om att man egentligen inte ser ut så som många tror eftersom man bara publicerar retuscherade bilder på Instagram, att det inte är verkligheten för att illustrera inlägget med en superretuscherad bild för att man inte vill/kan/vågar lägga upp en naturlig. Skit i att skriva inlägget då tycker jag – för det faller ändå bara platt. Hon verkar mest vilja plocka pluspoäng… Att jag kallar bikinin är minimal – och som ni hängt upp er på – var väl en reflektion efter att ha spenderat flera dagar på stranden utanför Halmstad där de flestas bikinis var betydligt mer tilltagna än den på bilden.
          Natachas företag gör bikinis vars största storlek är medium (i alla fall av de jag kollat på) så att kalla den för minimal tycker jag inte är en helt felaktig reflektion.

          Jag skulle mest velat se en bild på det hon skrev om i sin text snarare än motsatsen. Du illustrerar inte en kokbok med bilder på bildelar för det är inte relevant. Samma sak här men vill hon gå naken på stranden så får hon gärna göra det men jag uppskattar när bilderna hör ihop med texten.

            På samma sätt förlorar din text trovärdighet när du tex uttrycker dig som du gör om hennes val av bikini?

              Fanns det en fråga till mig där som du vill att jag ska svara på?
              Jag anser att min kritik mot ett företag vars största storlek är medium är ganska väl underbyggd så jag är inte allt för orolig.

                En del är xs-s, en del s-m och en del xs-L. Så det finns. Vad företagets storlekar har med hennes instagram inlägg att göra förstår jag dock inte

                  Men det är ju därför jag kallar hennes bikini för minimal! För den enbart går upp till storlek M – och företaget är Elena/Natachas – och så vida jag inte missat något så är det just den formuleringen som ni är så upprörda över. Eller?

                  Men vad har storleken på hennes bikini med inlägget att göra överhuvudtaget? Om du nu vill kritisera att bilden inte hör ihop med texten så kan du göra det utan att ta upp hennes val av bikini

                    Jag hade velat se en bild som hörde ihop med texten.

                  Jo vi har fattat det men det hade du kunnat skriva utan att hoppa på vad hon har på sig, det är oväsentlig om det du ville kritisera var valet av bild

                  Det hör ju ihop med inlägget. Hon skriver att hennes liv har negativa sidor också men att hon inte lägger upp sådant på insta, att allt hon lägger upp är positivt == positiv och ”perfekt” bild.

                  Fortfarande konstigt att benämna storlekar på bikinin som hon använder. Säger du något sånt om (de få) män du kritiserar?

                    Skulle de starta upp ett företag för badbyxor där ingen över storlek medium kunde bära plagget de marknadsförde på Instagram så är svaret ja – det skulle jag.

                  Ska hon ha på sig en för stor storlek till hennes kropp?

                    Jag talar om att hennes företag är icke-inkluderande rent storleksmässigt, vilket gör flera av deras bikinis minimala och så även den modell Elena/Natacha bär.

                    Vill du fortsätta stånga huvudet mot väggen i den här frågan så får du gärna göra det, men jag ska skriva lite nya inlägg nu och tänker inte lägga mer tid på den här märkliga diskussionen…

                  Klart du hade, det är därför du till 99 % av gångerna kritiserar kvinnor, hur de poserar, hur de söker bekräftelse, deras inkompetens, osv osv osv. Nästan aldrig en man. Men du ”skulle”, skönt att veta!

                    Med tanke på att det här är en bransch som totalt domineras av just kvinnor så är det inte jättemärkligt att de flesta av mina inlägg handlar om kvinnor.

                  Företaget har upp till L. Att hon kan bära de mindre storlekarna är inget att kritisera. Hon är liten. Förstår inte ditt behov att kritisera sånt här, tröttsamt med tjejer som går på tjejer. Det går hur som helst inte ihop med att du ville få fram att bilden inte passar texten, det har inget med storlekar på bikinis att göra

                  Men ge er. Camilla menar ju inte den bikinin hon har på sig per se, det är ju en referens till Elenas företag där hon säljer minimala (för små) bikinis för att de inte finns tillgängliga för gemene man och därför är exkluderande. Läser ni alltid allting så bokstavligt?
                  Sen återspeglar ju inte bilden själva känslan i texten heller. Blir dubbeltydig.

                Att påstå att allt under M är ”minimalt” känns nedvärderande mot alla som går under storleken M? Eller? Var ligger din norm liksom.

                  Åh, herregud!
                  Sekundärkränktheten vet inga gränser…

                  Du och anonym här ovan får gärna fortsätta den här diskussionen men jag ska skriva lite inlägg nu…

                  Men herregud.

                  När jag läser inlägget igen efter kommentarerna här tolkar jag det som att Elenas inlägg vore mer trovärdigt om hon bar en bikini i storlek XL.

                  Anonym 19:19. Precis så, eller långärmat och jeans. Känns som att inlägget inte har något annat syfte än att kritisera hennes bikini och företagets storlekar

      Haha eller hur! För övrigt är det ju rätt mycket tyg. En helt vanlig triangelbikini visar ju ännu mer hud dessutom?

        Rätt mycket? Jag ser att vi lever i olika världar.

          Toppen ser ju i princip ut som en sporttopp. Jag jämför den också med en triangelbikini. Sluta dryga dig.

            Ja! Jag funderar på om det är att vi är i olika åldrar här inne som gör att man uppfattar det så olika. Under min tonår var Paris Hilton, Lindsay, Britney osv it girlsen och modet man skullr ha var… Visa hud. Lågt skurna jesns, magtröja, urringat… Så jag reagerar inte på bikinin alls

              Haha min stilikon var just Paris Hilton. Och Jessica Simpson! 🙂 Exakt, det var låga jeans, pyttekjolar, sådana där boleros, tubtoppar, små string, triangelbikinis. Idag är det poppis med bikinis vars trosor som går upp i midjan, det såg man INTE där i början på 00-talet. Tycker faktiskt att modet är relativt påklätt nuförtiden.

                Haha ja, enda gången man hade trosor uppdragna var när stringen skulle synas ovanför jeansen ? Gärna matcha med magkort urringat linne och push up bh. Och det var vad man hade i skolan haha

                  Haha ja gud vilka minnen!! Minns att jag och min kompis köpte trepack med string på HM och drog upp på dem på varandra, så att de syntes ovanför jeansen. BH:arna hissade man upp till max. Och det var strass på allt.

                  Nostalgisk jag blev nu 🙂

    Snygg bikini ? Ingens liv är glamoröst 24/7 alla bajsar! ?

      Mumin bajsar inte.

    Tröttsamt med alla dessa kändisar som säger en sak men gör och visar upp något annat.

      Läste du ens texten? Hon gör ju exakt som hon skriver, hon visar inte upp den oglamorösa sidan utåt utan berättar bara att den finns där ändå

        Ja? Och det tröttsamma är just att hon säger något men visar upp någonting annat. Varför ens nämna det i så fall? Vem försöker hon övertyga och varför? Tycker att många kändisar idag beter sig så vilket jag, som sagt, finner tröttsamt.

          Men hon säger inget annat och hon säger inte att hon vill visa upp det? Hon säger ju att det finns en annan sida av henne utanför sociala medier som hon inte visar upp

            Återigen så skrev jag att det är tröttsamt när kändisar säger en sak men visar något annat. Kan säga samma sak som i min förra kommentar att varför då ens nämna det? Min kritik gick inte endast till henne utan till att många kändisar visar upp samma beteende. Kan inte heller begripa varför du som så många andra känner ett behov av att försvara henne?

              För att hon gör exakt som hon skriver – Visar upp den bra sidan utåt. Ni tycker hon ska göra något hon aldrig sagt att hon ska göra, varför?

                Det är lönlöst att försöka få hen att förstå, budskapet i din kommentar verkar fastna på vägen mellan skärmen och ögonen ?

        Att man ska behöva berätta nå så självklart. ? Tro inte på allvar du ser på sociala medier!

          Allt*

        Pic or it didnt happend!!! Tydligen…

    OT.. Min största inspirationskälla @joannaswica råkade ut för en hemsk cykelolycka förra veckan och jag har mått så dåligt!! Har bara träffat henne 2 ggr via 2 Events som hon har hållt men har följt henne på Instagram i 5 år och hennes sätt att se på livet och texter harhjälpt mig. Känner mig så töntig som gråter för hennes skull….

      Jag klarade inte av att läsa hennes inlägg på bloggen.. blev jätteledsen.

      Blev också superledsen när jag såg att hon råkat ut för en olycka, tänkt på henne varje dag sedan dess. Men det är ju inte så konstigt att man bryr sig så mycket om någon man följer varje dag och dessutom verkar väldigt sympatisk.

      Jag känner precis som dig. Blev superledsen för hennes skull och grät när jag läste hennes blogginlägg. Helt sjukt hur många människor som har engagerat sig! Det är i ofs inte konstigt då hon engagerar sig i sina följare.

    Patt-etiskt……
    Bilden är inte ett dugg tillrättalagd…..jeansjackan?….

    Att man ska behöva berätta nå så självklart. ? Tro inte på allvar du ser på sociala medier!

    Förstår inte poängen med detta inlägg. Hennes insta visar inte hela hennes liv, det är det enda hon säger. Det är väl bra att hon lyfter det? Det är ju samma budskap som du brukar framföra, Camilla. Är det hennes val av bild som du finner opassande i sammanhanget? Hon vill nog inte ha ofixade bilder i sitt flöde. Precis som kockar kanske inte vill visa upp en ketchupflaska i sitt tillrättalagda matinspoflöde, trots att de kanske har det på matbordet hemma ibland?

      Exakt så ????

    Äh vilket fånigt inlägg. Tycker hennes post var bra! Bara för att man har pengar och annat så blir man ju inte lycklig, det är sen gammalt. Sen bor hon i USA som inte har samma reklamlagar som vi har.

    Elena har väl också sagt att folk avföljer henne när hon visar bilder på sitt barn. Folk vill ju se denna delen av henne så hon ville väl bara påpeka att allt inte kanske är så perfekt som det ser ut.

    Nä den här kritiken förstår jag inte? Hon har en skitsnygg kropp, hon har på sig en bikini. Och? Måste hon lägga upp en bild där hon ser ut som fan? Varför? Hon kanske inte vill fucka sitt flöde. Hon kanske gillar den här bilden? Texten är ju ändå där, varför måste hon bevisa att det är ”sant” med en bild???
    Hon kanske pratar om sånt som är jobbigt psykiskt och fysiskt? Kanske har hon problem efter graviditeten? I get vi vet något om så varför döma henne? För att hon är normen? Ska man få skit då? Men om hon var tjock och bilden hade visat celluliter då hade det varit ok?

    Är det inte mer intressant att lyfta att hon gjort en magoperation (skinny bikini tuck) efter förlossningen? Hon har postat så mycket bilder och videos när hon tränat och hetsat att komma i form och gå ner till sin normala vikt. Och ja, smal blev hon kanske. Men det var operationen som gjorde att hennes mage blev platt igen. Men istället är det som att hon vill framställa att hon gjorde magen platt på egen hand dvs genom hennes träning o bantande, när så inte är fallet..

      Så gör många i USA – de beställer ett kejsarsnitt i typ vecka 37/38 och i samband med födseln så gör de även ett tummy tuck, så att Heidi Klum gick Victoria Secret’s show några veckor efter att hon fått barn var kanske inte SÅ imponerande ändå?

        Men samtidigt säger det rätt mkt om att dessa kändisar lider mkt av hetsen kring kropparna. Elena lever ju på sin kropp, måste vara hemskt jobbigt att parera/uppräthålla den bilden av sig själv samtidigt som man får bebis. Jag hade icke pallat.

      Men vadå har hon själv gått ut med den infon eller är det du som antar det?

        Kontot : Kaoplasticsurgery på instagram

      Va? Har hon gjort magoperation?!? Vem har sagt det? Vad är det för slags operation?

      Helt klart intressant om hon försöker få det att framstå som att hon har tränat sig till den kroppen… när hon i själva verket la sig under kniven

        Ja hon har gjort en magoperation. Skinibikinituck. Under insagramkontot kaoplasticsurgery kan man se det hon gjort…

        Hon pratar om det på sin podd. Hennes magmuskler separerades under förlossningen vilket är ganska vanligt.
        Man måste opereras för att sy ihopp dom igen och det är så hon fick tillbaka sin midja. Är glad att hon gick ut med det. Många andra får det att se ut som att dom har super glamorous graviditet och direkt efter har dom tillbaka sin kropp. Funkar inte så tyvärr förutom om du har riktigt bra gener. Misstänker att Rebecca Stella också har gjort något med det är inget hon har gått ut med så jag vet inte.

          *Correction hennes magmuskler separerades under graviditeten inte förlossnigen.

          att magmusklerna delar på sig är helt normalt och ett måste för att bebisen ska få plats. För en del hamnar dem tillbaka på plats efter en tid men för dem allra flesta behövs det träning av dem inre magmusklerna + knipövningar. Det behöver inte synas utifrån att magmusklerna är delade, min mage drog ihop sig efter en vecka och var platt men de inre magmusklerna va såklart inte där. Sedan finns det ju en del som aldrig får ihop sina magmuskler och då krävs operation men man får ju ge det lite tid, inte räkna med att allt ska se ut som innan samma dag man lämnar BB !!

    Tur att hon har sneakers och en jeansjacka så hon inte riskerar att frysa.

    Märkligt att berätta att hon ville berätta att hennes liv inte alltid ör bra, när 95% av läsarna skiter i hennes liv. De vill bara se lättklädda bilder på hennes kropp…

    Fy vad festligt det är när anonyma människor blir kränkta å hennes vägnar pga att skriva ”minimal bikini”

    Har ni så tråkigt en dag/kväll i juli trots högsommar där man kan ägna sin tid åt något helt annat men väljer att diskutera hur man formulerat sig i en text – I pity you!

    Vackrare kvinna finns nog inte varesig hon har ”minimal” bikini eller vanliga kläder ? hon är isf min förebild

      Har du sett henne i videoformat? Typ holywoodfruar? Hon ser inte alls likadan ut

    Om ni tkr bikinin är fin så finns den på SHEIN för säkert billigare pris (dem heter High Leg Striped Bikini Set)

    OMG! Var precis inne på @kaoplasticsurgery på Insta och Elena Natacha visar halva underlivet. Precis efter han lagt upp bild på hennes modellande så ser man hennes bikinituc, aldrig sett ett så lågt kejsarsnitt i mitt liv. Dessutom måste hon gjort det bara en vecka efter för hon har fortfarande ”stor, buktar ut” mage efter födseln, helt normalt. Tycker hon supersnygg, alltid tyckt, men blev chockad av bilderna. Snälla CamCam lägg ut detta så vi andra morsor slipper få dåligt samvete över lös hud och stretchmarks. Puss!

      Snacka överdrivet inte fan ser man hennes mutta!!

      Man ser lite på toppen av venusberget. Omg hela underlivet!! ? Alltså nej

      Lugna dig lite, varför skulle någon må dåligt över någon annans kropp? Då behöver man en reality check känner jag. Alla kan inte och kommer aldrig se likadana ut och ha samma förutsättningar. Sitter man på Insta som nyförlöst och mår dåligt över andras mammakroppar får man omprioritera sitt liv.

    På tal om hennes IG. Såg just att hon har extremt lite likes. Konton jag följer med lika många följare har mellan 10.000 – 40.000 likes på sina bilder. Natasha/Elena har typ 2500???? Som att folk kanske faktiskt inte följer henne? Alltså riktiga följare???

      Eller riktiga följare men som inte är aktiva längre. Jag har haft mitt konto länge, har följare som inte postat något sen 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.