Er vilja är min lag!

https://instagram.com/p/BmQGuzbFanp/

Ni efterfrågar ett diskussionsinlägg medan jag sladdat runt i  Paris på jakt efter Chanelväskor – läs: sov en stund efter en tur till Versaille – och vad gör jag?  
Givetvis får ni ett Öppet Spår – Päris Edition!

Jag gör ju aaaaaaaalltid som ni vill, visst visst? ??? 

Ps. Det är alltså det här inlägget som är Öppet Spår – Päris Edition so go nuts! ?

420 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Okej, så en person jag inte följer på Instagram utan egentligen mest bara snokar på med jämna mellanrum (vi har gemensamma vänner och har en gång i tiden varit vänner men är inte längre) har gått och blivit och blivit så sjukligt smal. Hon har haft ätstörningsproblematik förut och det är uppenbart att hon är i det träsket igen. Vi är liksom… inte alls vänner. Snarare rätt osams egentligen. Men jag tycker så synd om henne. Vet inte vad som försiggår i hennes ”riktiga” liv men på Instagram är hon ivrigt påhejad av sina vänner som kommenterar med hjärtögon och kommentarer om att hon är ”sååååå snygg” medan hon uppenbarligen försvinner framför deras ögon. Vad gör man? Ska jag sträcka ut? Jag lär ju vara sista människan som hon bryr sig om eller vill ta hjälp ifrån.

      Ja kanske skriva ett brev. Jätte fint att du bryr dej. Då är man ju en bra vän.

      Svår sits. Tror kanske inte hon tar det så bra om ni är typ osams. Kanske börja med ngn av hennes vänner och berätta att du är orolig, försöka gå den vägen först.

      M.M.?

      Kanske hon tar ditt ord på allvar just därför. Och skulle hon lacka ur så är det ju ingen biggy, ni är ju inte vänner.

      Kanske snackar hon sen lite skit om dej med sina ja-sägare (typ ”vet ni va ×× sa, oh my good”) och de kanske får upp ögonen…

      Får de inte det så är det beklagligt, men konstigt ingen reagerat tidigare. Kan ju vara så att hon då går bananas så ingen vågar.

      Tycker du ska våga!!

      Ätstörningar är himla komplicerat. Att göra det man kanske tror är rätt och ta upp det med personen kan slå fel på massor av sätt och istället förvärra allt. Så mitt råd är att OM du ska ta upp det, särskilt med tanke på er relation, så bör du läsa på rejält för att bli medveten om hur det kan tas.

      Skulle gärna skriva om det men mår själv piss just nu och har precis hamnat i detta destruktiva beteende själv.. kanske någon annan vänlig själ kan hjälpa dig med information om hur man konfronterar med minsta risk till att förvärra allt.

      Oj så svårt, förstår att du vill hjälpa, men helt ärligt tror jag snarare att det tyvärr skulle få motsatt effekt. Kan såklart bara tala för mig själv, men risken är att det triggar ännu mer, med tanke på att du bekräftar det hon vill att du bekräftar. Och har hon skygglappar för– är det stor risk att hon skiter i vad du säger, men i hemlighet ler över att allting går enligt planerna (nu är jag så smal att det verkligen syns), allting blir helt förvrängt. Du är med stor sannolikhet inte den enda som märker något, händer säkert mycket bakom kulisserna.

      Förstår att ditt hjärta är på rätt ställe, som någon skrev, läs på om bästa sätt att hjälpa till på. Hon behöver få riktig hjälp. Det är så komplicerat med sånt där.

        På vilket sätt tänkte du hjälpa, har du erfarenhet? Ni är osams och vill inte ha med varandra att göra så hur hade du tänkt nå henne? Hur lägger du fram att du regelbundet kollar hennes instagram och tycker att hon ser ut att må dåligt.
        Nja, jag tycker nog att det är riktiga vänner eller familj som ska hjälpa. Kanske har hon varit ärlig mot dem och kommentarerna på instagram behöver ju inte betyda att hon inte diskuterar sitt mående med andra. Sen kan ju även andra sjukdomar än ätstörningar leda till viktnedgång.

    hej hur mår ni
    hade varit nice att vara i paris

      Underbart. Jag tröstar mig med att jag om två veckor är i Kroatien och Montenegro!

        Montenegro är underbart, var där i somras

      Var hos psykiatrin idag och fick sömntabletter samt ska få stämmningutjämnande nästa vecka då jag kommer få diagnosen bipolär (sjukdom). Känns skitbra 😀

        Är själv bipolär o livet vände när jag fick medicinen. Lycka till med allt!

        Jag äter också stämningsstabiliserande och mår så mycket bättre !! Har borderline .

        Åh vad glad jag blir att få höra det! ❤❤

      Augusti är faktiskt sämsta månaden att vara i Paris eftersom alla fransmän har semester då och mycket är stängt. Kan rekommendera Paris vid påsk, bästa tiden enligt mig.

        Älskade augusti när jag bodde i Paris – tomt på gatorna så man kan cykla hur man vill + massa härliga sommarevenemang som utefilmkvällar i La Villette, Paris-Plages, gratisjazz i parkerna, solstolslounge på kajerna etcetc.
        (kanske mest för Parisare som inte är på semester, inte alltid supertillgängligt för turister?)

      Var i Paris för två veckor sedan. Var över 40 grader varmt och ännu varmare i metron. Helt sjukt

    Tycker ni att det är okej att fälla tillbaka stolsryggen på sätet när man flyger?

      Jag tycker det så länge det inte stör passageraren bakom! Man får fråga. ?

      Japp ? men jag brukar alltid förvarna personen bakom innan jag gör det.

      Ja, men jag tycker att man kan fråga först. Jag hade min bricka nedfälld med ett glas vin på under en flygning och snubben framför mig fällde ner sätet med en sådan smäll att muggen välte och jag fick sitta med rödvinsdoftande skrev mellan Dubai och Sydney. Inte så najs.

      Under förutsättning att den framför fällt ned sin stolsrygg. Då känns det som att jag kan beskylla denne för att jag måste göra det också för att inte dö av platsbrist.

      Absolut! Stolen går ju att fälla bak, så då ska man också få göra det utan att fråga den bakom. Om den bakom däremot har problem med det (skäliga sådana) och snällt ber att man fäller upp lite, så skulle jag göra det.

      Ja men inte hela vägen!

      Schysst att fråga innan, kan jag tycka, eller förinta iaf. Hade en helvetesflight från Vendig med en kärring, rent ut sagt, som som gjorde sådana moves med den stolen (fick både mat och vin över mig inte en utan några gånger) så jag till sist hamnade i trotsigt 3-årings mood (pms!) med väldigt mycket knäskiftningar mot denna j*vla stol framför mig. Retar mig på henne än idag när jag tänker på det!
      Respektera varandras plats och bete sig som man vill bli bemött borde vara sunt förnuft, framför allt i en plåttub några timmar. Reser ofta i jobbet och bland, vad jag gissar är fellow arbetsresande, är detta aldrig ett problem, men på tex europeiska flighter med ”ovana” resenärer, jisses… ?

        *förhinta (iofs var förinta vad jag gärna hade gjort där och då…) ??

      Självklart får man göra det! Precis som att icke handikappade får använda handikappanpassade toaletter.

        VARFÖR ska du använda en handikappanpassad toalett om du kan använda ”vanliga”?
        Testa jobba som personlig assistent så får du se hur jävla irriterande det är när en människa med 2 friska jävla ben använder den toaletten.

          Det är inte bara benen det hänger på ang om en behöver handikappanpassningen på toa. Jag får väldgt väldigt ont i perioder (ja jag har vård för det så ingen behöver säga str jag ”borde kolla upp det”, jag vet varför jag får så ont) och behöver kunna hålla mig i för att kunna utföra mina behov. Men därifrån går jag på mina två friska ben och irriterar säkert någon som ju inte var med och såg hur jag precis haft det där inne.

            Exakt! Mitt handikapp syns inte heller utifrån men jag behöver ändå använda den toan.

            I övrigt anser jag att jag kan stå i kö som alla andra, bara det att jag behöver en handikappanpassad toalett. Jag behöver dock inte ensamrätt på den eller fri tillgång.

          Men en handikappanpassad toalett är just handikappanpassad, inte handikappreserverad.

          Jag tänker att handikappstoaletten oftast är ledig och då är det ok att gå dit. Ser man att någon som verkligen är i behov av den köar ska man givetvis låta denne gå först.

          I min tidigare skolbyggnad hade vi ingen som var i behov av en handikapsanpassad toalett men den var den enda som inte fanns nere i källaren så alla anväde den. Inget konstigt.

          Skyltarna med handikappssymbol är ett hjälpmedel så man som handikappad vet att den toan lämpar sig bättre för dem, det betyder inte att just denna toan är öronmärkt för handikappade.

      Nej.

      Om det är natt och alla sover.

      Ja. Ofta är det så på långflyg att de flesta fäller bak. Så om den framför fäller ner så gör jag det också.

      Jepp. Men jag tycker definitivt att man ska fråga/säga till innan det görs så att personen bakom är beredd. Jag satt med min bebis och utan förvarning kom en stolsrygg och tog massa plats… hade jag haft en minut på mig att förbereda mig hade det ej gjort ngt.

      Om man frågar och berättar för den bakom. Inte så kul om man typ sitter med ena benet över det andra och får en stol slängandes i knäet, gör rätt ont. Eller om man har grejer på brickan osv. Jag själv fäller aldrig ner sätet då jag själv hatar när den framför mig gör det.

      Självklart, det går ju. Då får man. Man behöver ju inte slänga sig bakåt.

      Självklart. Försiktigt och med hänsyn. Och vid måltiderna fäller du upp sätet. På vissa flygbolag påminner kabinpersonalen om det sistnämnda.

      Det beror väl helt på. Om en är över 2 meter lång är det inte jätteroligt om personen framför fäller ner stolen.

    Åååh underbart med Öppet Spår redan idag!!

    Jag har ett litet dilemma. Haha, det är så att jag & min familj städade ur ett hus för ca 1-1/2 år sedan efter en mans bortgång. Vi har fått ta hem en del, såsom tavlor och…. porr. Jag har fyra flyttkartonger med gammal Lektyr. I alla olika namn, Playboy och liknande, en del från 60-talet, kan finnas ännu tidigare, har liksom inte känt för att läsa all porr ?
    Finns även från 70-och 80-talet. Grejen är väl vart jag kan lämna in det..? Bor nere i Blekinge & har inte hittat något ställe när jag sökt på internet. Så om någon vet ett ställe här eller i närområde så vore jag så tacksam! Det är liksom lite synd att slänga det, det kan vara värt något. Pratade med ett företag som tar hand om tavlor (har glömt bort vad ordet heter som jag söker…) men de ville endast ha lektyren om det vore från 30-40-talet.
    Är det någon som har tips på vart jag ska ta vägen med detta? Vet ni något ställe som köper in tidningar?

    P.s. På tal om det, lite kul är det.. Folk tycker att vår reklam är sexistisk i dagens läge, i dessa tidningarna har jag funnit reklamer från Twilfit samt H&M som är jävulskt ”sexistiska”, där de… går all in så att säga.

      Jag skulle sälja tidningarna på blocket. Tror det finns dom som samlar på dom.

        Skulle säga samma. Eller lägg ut dem styckvis på tradera. Mängder med människor som samlar på gammal porr

        Tror inte att Blocket godkänner att lägga ut annons på dessa ”sexistiska” tidningar, eftersom vi numera låtsas leva i en pryd värld. Härliga 70-tal!

          Haha! Kanske inte! Men de är en halvnaken/naken brud på framsidan, sen kanske… 5 sidor porr i hela tidningen… så ja, de som köpte blev ju rätt blåsta.

        Tack för tips! Ska prova det! ?

      Sälj!!! Finns säkert en jävla massa rika retrorunkare där ute.

        Haha! ”Retrorunkare”.

        Hahaha! På tal om retroporr: vet inte varför men jag tycker porr känns snuskigare att kolla på idag om man jämför med hur dagens ser ut. Jag vet verkligen inte varför, har bara tänkt på det när jag råkat se porrtidningar från 80-talet. Det ser mer verkligt ut än nutida bilder med extremt hög ljusexponering, photoshoppad hy osv.

          Men jag tycker retroporr känns snuskigare idag* ska det stå ?

          Ja, jag håller med. Har ju kollat i dem för att försöka hitta reklamerna från Twilfit och H&M för att skicka till dem & höra om de kan stå för ”reklamen” de gick ut med då ?
          Tycker porren från 80-talet var mycket mer naturlig och ”vacker” om man nu kan säga så än den som är idag, photoshoppad och sådant.

        Haha 🙂

      Jag samlar på denna tidningar och kan vara intresserad. Har en blogg där jag ibland lägger upp roliga artiklar från denna tidningar.
      Du kan komma i kontakt med mig via bloggen, kommentera någon av artiklarna.
      Ha det

      Det finns en kille i söderort (Stockholm) som heter Jorma Toivonen. Han samlar på sådant. Googla hans namn så får du tag på honom. En jättesnäll och trevlig kille.

      Han vill öppna ett porrmuseum. Kanske dina grejer hamnar på museum en dag.

    Bästa städtips? Gärna eko, hur man håller ordning, bara pepp eller motivation osv. ?

      Vad tänker du ska vara eko? Jag våttorkar alla hyllor etc (med varm vatten) och dammsuger, ihop med en bra podd i öronen 🙂

        Torrdammar du innan du våttorkar? Annars är det allt annat än eko. Damm som kommer från textilier och elektronik ska aldrig hamna i avloppet, utan brännas. Därför ska våttorkning alltid föranledas av att torrdamma!

          (Om du inte våttorkar med papper eller så som du sen slänger såklart)

      Jag brukar ta ett litet ryck varje kväll innan jag sätter mig i soffan (inte dammsuga och STÄDA så att säga utan snarare plocka undan). När jag ändå är igång med t.ex. disk passar jag på att plocka undan annat också om det finns något. Det gör att det aldrig blir speciellt stökigt eller jobbigt att städa! När det är dags för riktig städning är det bara att sätta igång med att torka av, dammsuga osv direkt! Skön känsla där i soffan när man försöker komma ner i varv för att sova också, njuter så mycket mer av tiden om det är ordning omkring mig!

      Städa med linoljesåpa, luktar så gott och blir rent. Använder bara lintrasor som tvättas efter en dag.

      Kolla morotsliv! Massa ekotips där.

      Bra musik! Korta pauser.

        Åh tänk jag är tvärt om med pauser, kommer jag in i ett flow så kör jag bara på! ?

      Korsdrag.

        ???

      Lyssnar aldrig på dansband men när jag städar är det toppen att svänga runt till ?

      Jag vill vara eko när jag städar/tvättar och använder dessa medel:

      – Pure Effects medel för all städning. Det blir rent på riktigt och man slipper en massa olika medel för rengöring. Enda minussidan är att de kostar en del, som en student hade man inget emot om det var lite billigare…

      – Diskar för hand och använder Ecovers handdiskmedel, fungerar lika bra som de inte så miljövänliga som jag använde tidigare.

      – För tvättmedel använder jag Ecovers color, även den här fungerar lika bra som de mindre miljövänliga jag körde med tidigare. Även här är priset ett minus, kostar runt 60-70 kr/750 g. Å andra sidan bor jag ensam så det går inte åt några enorma mängder.

      Ingen reklam, bara en nöjd användare av dessa produkter.

        JAA! Ecovers kamomill & clementin-diskmedel och en diskborste i bambu. Något med lukten + känslan av en bambuborste som ger en liten orgasm i huvudet.

        Att diska för hand är inte miljövänligt, en maskin diskar mer vattensnålt.

          ”Att diska för hand är inte miljövänligt, en maskin diskar mer vattensnålt.”

          Jag borde kanske ha skrivit ”jag vill vara eko när jag städar/tvättar, med de förutsättningarna jag har, och använder dessa medel”. När man bor i en pytteliten hyresetta med en köksvrå, är det tyvärr inte möjligt att ha en diskmaskin att diska med.

        Du behöver inte dyra medel för städning – kolla morotsliv och alla ekotips med helt vanliga produkter.

          Jo, men inget annat medel är som Pure Effect (bioteknik) och gör det som det gör, vill därför satsa på det även om det är dyrt.

            Läste på hemsidan om ’active bacterial culture that cleans deep beneath the surface’, förutom det som låter rent mumbojumbo låter det som vinäger..

              Läs en gång till och ta reda på innan fakta innan du uttalar dig.

      Mantrat att var sak på din plats och aldrig gå med tomma händer gör att jag alltid har det snyggt hemma

        Älskar alla era grymma tips! Imorgon ska se fredag-städas ??

      I perioder så kör jag på 15-minuters städ varje kväll, innan jag gör mig redo för sängen. Främst plockar jag undan i köket och på diskbänken, slänger kläder i tvättkorgen, plockar av borden osv. Man hinner mycket mer än man tror på 15 min och det är skönt och överkomligt när man vet att man får sätta sig vid tvn när 15 min har gått, oavsett hur mycket som har blivit städat.

    Åh vad kul, tack!

    Jag och min sambo funderar på att flytta till Halmstad till skolstarten (från Norra Norrbotten som vi kommer ifrån och just flyttat tillbaka till). Vi har fått tag på en andrahandslägenhet 500 m från högskolan. Vad finns det för fördelar med att bo i Halmstad? Finns det naturliga grönområden? Naturen är det viktigaste för mig, att ha möjlighet att gå ut i naturen och lugnet. Jag är absolut sugen på att flytta men allt känns samtidigt så himla läskigt. Allmänna tips, någon? Vi har flyttat tio gånger på sju år men inte till en helt ny okänd stad på väldigt länge… Och här uppe har vi alla släktingar… och en pisslång vinter…

      Har vänner som flyttat till Halmstad och en kusin som pluggat där. Jag själv känner inte till staden egentligen men alla jag känner som bor eller har bott där älskar Halmstad!

      Halmstad!!!!????
      Eller ja, själva staden är inte så rolig tycker jag, men omgivningen, Tylösand (lite överskattat men fortsätt 4km norrupp så??) och nära till Båstad. Fina golfbanor kring Halmstadstrakten också?

      Lite avis ändå på att du ska flytta dit. Vad är det du ska plugga??

        Tack för input ❤️ Förskolelärare är det tänkt… Men nu fick jag en livskris typ haha så jag vet inte vad jag ska göra med mitt liv eller min/vår tillvaro, ville helt plötsligt färga mitt blonda hår svart och klippa sylvass, rak pannlugg… nöjde mig med att köpa en ljusbrun hårfärg på Åhléns, men den är kvar i påsen ?

          Hahaha? oavsett vad du gör kommer det bli bra, men tycker ju lätt du ska flytta ner och ge utbildningen en chans? färga håret också, det kan bli kul!?????? (Men ofta du är blond? Jag har fått för mig att du är typ mörkhårig, nästan svarthårig? Haha??)

            Hahahaha dina kommentarer gör mig alltid så glad! Jag har varit mörkhårig från jag var tio till jag var 21-22 år, då testade jag ljust och har bara varit mörk ett par gånger efter det. Jag gillar att prova olika hårfärger ? Och trivs i det mesta förutom ”morot” och ”dassigt urtvättat” ?

              Hahaha dina med, men vi är ju avlägsna kusiner så det måste ju vara därför? tycker du ska våga färga håret nu, och klippa lugg! Tänk vilken nystart det blir för dig nu, ny stad, ny utbildning, bara ny look som fattas????

      Hej hej! Bor själv i Halmstad sedan 10 år ca 800 m från högskolan. Nackdelar: 6 månader vinterhalvår med samma väder, dvs regn och blåst ca 5 plusgrader. Jag kommer från inlandet och saknar snön på vintern, att kunna åka skidor åhhh…. Det är mitt största ”problem” med Halmstad. Många, inklusive jag själv, tycker det är svårt att lära känna Halmstadbor, men kommer man som student är det en helt annan sak då alla är nya. Själv umgås jag nästan uteslutande med andra inflyttade eller Halmstadbor som bott på andra ställen och kommit tillbaka, de är mer öppna 🙂 Dialekten är fruktansvärt gräslig.
      Fördelar: Sommarhalvåret. Finns så mycket fin natur att vistas i. Strand, hav, klippor, strandskogar, bokskogar, sjöar (någon mil inåt landet), många fina naturreservat. Nära till allt om man bor kring högskolan: matbutiker, centrum, galleria, stranden, gym, Halmstad arena, bibliotek mm. Det går lätt att cykla överallt i hela kommunen eftersom det är cykelvägar precis överallt och helt platt (förutom den backen upp till sjukhuset haha). Bor man på högskolesidan är det dock inte vad jag skulle säga gångavstånd till en riktig rejäl granskog och det kan jag sakna, men natur har man nära till. Bor du på ”Öster”, dvs den sida om ån Nissan som ligger åt högskolan, kan du lätt gå/cykla till Östra stranden och promenera, springa, bada etc. Du cyklar snabbt till Prins Bertils stig som börjar i centrum som är en drygt 10 km lång naturled precis längs havet genom jättefin natur upp till Tylösand. Tylösand och norrut har många otroligt fina stränder. På 15 min cyklar du upp till Galgberget som är ett stort rekreations/naturområde centralt i stan. Många fina små gårdscaféer och butiker utanför stan. Kulturutbudet är något begränsat undantaget konserter som det finns en stor variation och utbud inom vilket är kul. Å andra sidan tar du dig till Göteborg med tåget på 1h och 15 min och kan ta del av allting där. Restauranger finns det en del såklart, varav några är riktigt bra och det öppnar nya nishade ställen mest hela tiden. Men jag skulle kanske inte utmåla Halmstad till någon riktig matstad. Idrott om man är intresserad så är det pingis och volleyboll som har lag i de högsta serierna. Gymnastik, fotboll, orientering och handboll är andra populära sporter. Måste du till varje pris se eller spela basket så är utbudet totalt obefintligt.

      Fråga gärna mer om du undrar något 🙂

        Åh TACK för detta!!!! Så himla snällt att du satte dig och skrev allt det här, jag läser högt för sambon nu! Tusen tusen tack ?

        Glöm inte Riccardos Glass utanför Halmstad 🙂

          Exakt det får man inte glömma och ta med i beräkningen!

        Halmstad är som många redan påpekat en väldigt fin stad med närhet till havet och andra närliggande städer m.m. Men läser till förskollärare här och vi är många som inte är jättenöjda med utbildningen. Otroligt ostrukturerad lärare som tar noll ansvar för egna misstag m.m. Och bara en allmänt flummig utbildning med mycket onödiga inslag. Jag hade hört runt lite (du ska inte bara gå efter mina åsikter såklart) och kanske kollat in skolan osv. Innan jag flyttat så långt.

          Exakt samma på alla sorters lärarutbildningar oavsett var man läser i landet. Tyvärr. Flum, onödiga kurser, och det som faktiskt krävs för jobbet lärs inte ut. Men! Vill man jobba som det i framtiden är det bara att köra. Du behöver aldrig oroa dig för att inte klara kurserna iallafall…………..

      Uppväxt där, älskar det på sommaren men tyvärr brukar höst, vinter och vår regna bort. Bra stad att växa upp i/bilda familj i men räcker med några veckor per år numera för mig ?

      Halmstad ligger ju vid västkusten så det kan inte bli bättre. Finns en hel del grönområden och vid I16 militärbasen bakom sjukhuset finns det massvis mes vandringsleder o underbar natur. Att ströva ute vid havet är inte heller fel. Halmstad är en ganska grön stad mes mycket parker mm så besvikna lär ni inte bli. Välkommen till västkusten.

        Mes…med* ska det vara haha

        Neeeeeej! Halmstad är i Halland och västkusten är Göteborg och Bohuslän. Allra helst vill jag dela in det ännu mer och bara säga kusten, som då är det ovanför Göteborg.
        Västkusten= Bästkusten https://varuhus1.se/cache/9a/500×300-73567356.jpg och här kan jag då inte se några spår av Halland???

        Obs, jag kan väderstrecken och vet att Halland är västkusten så är inte seriös, men det känns fel? men vet i alla fall några till som håller med mig så det känns bra?

      Älskar Halmstad!! Kommer aldrig flytta härifrån, tycker denna staden har allt och lite till ?

      Älskar Halmstad! Har dock inte bott där permanent själv, utan bara spenderat typ all ledighet där (hos släkting) hela mitt liv. Lagom stort, bra cykelbanor, nära till havet (beroende på vart man flyttar förstås) och vacker natur. Skulle lätt flytta dit om min sambo gick med på det (och det fanns jobb åt oss där…).

    Hur många här (handen på hjärtat) kissar i utomhus pooler?

    Jag! (vuxen kvinna)

      Nä fy fan ?

      Standard

      Näe, det har jag faktiskt aldrig gjort!

      Usch nej. ? Kissar inte i pool, sjö, hav, dusch eller badkar.
      Det som gäller är toalett, dass och i nödfall i skogen.

      Men en gång mitt i natten på en otroooligt ödslig väg blev jag otroligt kissnödig. Så akut så jag kunde inte invänta en rastplats utan fick hoppa ur bilen och sätta mig vid väggrenen. Inte en bil på långt över en timme men när jag sitter och kissar så kommer typiskt nog en långtradare och lyser upp natten… som att sitta i fullt strålkastarljus på en scen och kissa.

        Varför inte sjö eller hav?

          Tycker det känns äckligt helt enkelt.

          Ehh. Kiss förstör hav och sjöar. Bidrar till övergödning. Finns forskning på detta
          Övergödningen ske oavsett om det ör en man, kvinna eller icke-binär som kissar. Om en kvinna äter p-piller och kissar i sjö/hav förstör det dock lite extra.

            Eehhh….var tror du ditt kiss hamnar när du kissar? Visst, det går genom ett reningsverk men sen hamnar det i grundvattnet igen…

              Det är på grund av övergödning som Östersjön är i ett så katastrofalt skick idag. Kissa för guds skull inte i havet!

            Var tror du valarna kissar? Och hur många liter (kubik!) varje gång?

              Har du nåt bättre alternativ för dem..?

      Jag!! Sprattlar alltid med benen extra mkt. Inbillar mig att alla ser kisset annars. Så om ni ser en medelålders kvinna som sprattlar väldigt mycket med benen så är det troligtvis jag

        Keep on sprattling!

      Nej, inte i pool (inomhus eller ute). Ofta är det ju lätt att bara gå upp och besöka närmaste toalett vid en pool. Har dock hänt att jag kissat i sjö eller hav.

      Självklart! ?

      Nä usch och fy. Finns det alltså vuxna människor som kissar i pooler, det trodde jag naivt nog inte.

        Finns många grejer man tror att vuxna inte gör. Jag är vuxen men äter snor ganska ofta

          Ursäkta men fyfan vad VIDRIGT

            Det skadar ju ingen (gör det i smyg) så så himla vidrigt är det ju inte egentligen. Finns värre. Dricker du mjölk från kor? Det är vidrigt. Innehåller var från kossans juver.

              Ja det var också en jämförelse ?

                Mja den kanske var lite (!) långdragen men det jag ville få sagt var att snor inte är en sån himla big deal. Bra för immunförsvaret sägs det och jag är aldrig sjuk så det kanske stämmer!! Det kanske är den hemliga kuren för alla förkylningar och magsjukor!!

            Fruktansvärt vidrigt men det ska tydligen vara nyttigt….?
            https://www.mabra.com/ny-studie-darfor-ar-det-nyttigt-att-peta-dig-i-nasan/

              Jo det ligger nog mycket sanning i det. Snuskpellar som petar och äter både här och där är extremt sällan sjuka. Motsatsen av människor är mottagliga för minsta lilla baskelusk.

          Du kan inte mena allvar.

        Trodde alla kissade i pool/hav/sjö ?

      Gammal simmare – så ja

      Men aldrig i vår pool,men alltid i havet(en”rolig” grej hände igår när jag blir så oootroligt kissnödig i skogen,hoppar av hästen och ser att han blir lite stressad(när jag har börjat kissa….och tadaa ..så passerar hela den lokala brandkåren på fys träning)A,men den skammen,snacka om att bli påkommen med brallorna nere?

      Ja.

      Nej, inte pool. Men hav, sjöar och även offentliga duschar någon gång ibland måste jag erkänna.. hehe…

      Vidrigt!

      Proffssimmare gör det i alla fall under träning

    Jag kan inte se bilden. Onej. Hänt en gång förut att jag bara jag kan titta på instagram genom Crome sen plötsligt funkar insta igen. Vad dåligt på tv idag. Trist. Men jag har en film liggande the neon demon. Om en modell som råkar illa ut. Hört den ska vara bra.

    Vi vill så gärna ha barn! Jag har alltid längtat och sett det som min mening i livet. Nu när vi ska börja försöka får ja nästan panik. Får typ tvångstankar, tex; tänk om jag inte kan älska barnet? Tänk om det känns obehagligt i magen när den rör sig? Tänk om jag får en depression? Osv osv… är det normalt? Vet ju vad jag vill innerst inne. Men börjar tvivla på mig själv pga tankarna. Alla känns så oändligt glada från typ positivt gravtest. Tänk om jag inte är glad? Är jag en dålig mamma person då?

      Jag vågar nog påstå att lite kalla fötter inte är alldeles ovanligt när man väl tar steget (jag slogs av tanken, efter flera år och IVF, när jag äntligen var gravid ”Vad har vi GJORT? Hur ska vi klara det här?” Spoiler: det har gått finfint ?). Med största sannolikhet går det bra och om inte – prata med din barnmorska eller BVC när barnet är fött.

      Jag var livrädd för att jag inte skulle kunna älska mitt barn. I samma stund hon kom ut och lades på mitt bröst knöts det absolut starkaste kärleksband jag någonsin känt för en annan människa.

        Samma känslor här!!

      Du kommer älska ditt barn gränslöst. Du borde snarare vara orolig över vad den kärleken gör med en människa. Hur gränslös kärlek, oro och ansvar förändrar.

      Är gravid med första och har fortfarande lite såna känslor. Har börjat känna fosterrörelser och det är fan skit läskigt.
      Det är läskigt och man vet aldrig vad som kan hända men jag tvivlar starkt på att jag inte kommer att älska den där ungen över allt annat.
      Och skulle du hamna i en depression så finns det hjälp, som tur är.

      Det tog jättelång tid för mig att känna det här ”bandet” och kärleken till mitt barn, inte alls så fort han kom upp på bröstet.
      Och det är okej att känna så för det kommer. Även om barnen ibland är pissjobbiga så älskar man dom gränslöst jävla mycket. Som min son. Oj vad jag älskar honom, han är så himla rolig, snäll, trotsig, irriterande men alldeles underbar ?

      Åh du kommer tveka och kastas fram och tillbaks mellan starkaste kärlek för ett litet frö och hopplös otillräcklighet! En av många underbara biverkningar av livet som förälder. Tack vare sociala medier och alla barnlösa perfekta föräldrar med pekpinnar som räcker till Kina kommer du alltid att vara osäker. Men dont worry! Jag kan garantera dig nu, att du är bästa föräldern till ditt/dina barn. Gör på ditt sätt och låt känslorna sväva förbi. Det mesta är helt normalt. Även gravid/förlossningsdepression, prata med någon om du känner dig osäker❤️

    ISABELLA LÖÖÖWENGRIP.

    Hon ska alltså ha större hus nu helt plötsligt och företag med Stordalen, anade väl att det var därför de plötsligt blev bästisar och inget annat.

    Sen påstår hon att på en husvisning stod löwengrips produkter i badrummet. Ett trick från mäklarens sida?

      Det framgick inte om det var den gamla eller den nya designen.
      Kanske någon ekonomiskt sinnad person som köpt på sig ett lager produkter i samband med besök på Gekås?
      Det är inte på de stora inkomsterna man skaffar lyxhus utan genom att vara en economista 🙂

        Dom fanns att köpa på dollar store. Tyckte inte om den affären. Inredningsprylarna var fula. Går hellre till rusta eller Öb.

          Jag går inte längre till Rusta efter jag fick reda på att det på något sätt drivs med hjälp av Livets Ord! :O

      ?

      Men åhh hur ska det bli nu då med grannarna man bara kan klättra över staketet till.

        Ser verkligen framför mig hur Bella klättrar över ett halvhögt staket med sin klänning, höga klackar och fönade hår samtidigt som hon försöker balansera ett vinglas i ena handen och ler så där stelt och falskt mot kameran som Högerhanden Simon håller i och filmar henne i boomarang. Sen hur han snabbt som fan måste sluta filma eftersom Bella gör ett magplask på grannens gräsmatta där dom sitter och grillar med en annan grannfamilj! Alltså bilderna i mitt huvud just nu är helt orimligt roliga ?

          Hahahahahaha omg . ” thiiis wouuld neever haapend on the arlanda vip.

          Tack för kvällens skratt!! Ser det till och med framför mig, hur hon ligger där på marken och sprattlar med benen men ändå har det där Colgateleendet påklistrat, typ ”the show must go on”.

      Tror att man ska ta det där om att hennes produkter minsann stod i badrummet med en nypa salt. Hon ljuger om så mycket annat så skulle lika gärna bara kunna vara en lögn från hennes sida.

      Känns lite tragiskt att hon nu måste flytta, lagom till hon har renoverat allt som går att renovera. Hon skulle behöva öva sig lite på att bara vara närvarande och stilla.

      Jag tror mer det är ett trick från henne. Skeptiskt om hennes produkter verkligen stod där.

      Har hon berättat vad för slags företag? Alltså det ihop med Petter?

      Finns två alternativ till produkterna i badrummet
      1. Smart mäklare som naturligtvis har koll på vem Blondinbella är och vill göra henne positivt inställd till huset.
      2. Blondinbella ljög om att produkterna stod där för att få det att låta som att hennes produkter är fiiina nog för Liiiidingö och att de minsann får stå framme när man har visning.

      Misstänkte att hon var på väg att flytta, hon har ju antytt det ”sjötomt om några år” etc, men menade alltså inom 6 mån. Nu har hon renoverat allt och ledsnat på sina grannar-surprise! Och jag vet att jag jag inte borde bry mig, hon får göra som hon vill blablabla, men om det blir i höst så har hennes äldsta barn haft 5 boenden före de är 5 år. Och inte på grund av att de bor i andra hand/har ekonomiska problem, utan för att Isabella inte kan ge något mer än 18 mån innan hon tröttnar. Och ja jag vet att hon har adhd, men ingen av mina vänner med adhd håller på så.

      Hon som läser flera böcker i veckan skulle kanske läsa nån om barns behov och utveckling istället för hundra stycken på temat ”så optimerar du ditt eget personliga liv endast för dig själv”. Hon vill gå ut och äta med barnen och fara till Dubai, jaha vad vill barnen då? Vill de också flänga runt? Sitta på ständigt nya restauranger med iPad och hörlurar? Byta hem vartannat år för mamma är för exponerad mot börsen och måste göra en investering?

      Och nu kommer folk att ba: Åhhh hur kan du säga att Isabella är en dålig mamma??? Jag säger inte att Isabella är en dålig mamma, hon kanske är världens bästa mamma, hon har ju alla förutsättningar. Men att växa upp när allt handlar om mammas behov, mammas känslor, mammas prioriteringar kan sätta sina spår. Skulle bara önska hon kunde visa lite mer ödmjukhet inför livet och respekt för de konsekvenser hennes beslut för med sig. Hoppas innerligt hon är mindre ego än hur hon framställer sig just nu.

        Bra sagt. Hon vill köpa huset ur investering synpunkt hon skrev själv igår på sin blogg att Lidingö är eftertraktad hon kommer köpa den för att sen sälja och tjäna på den. Samma sak gjorde Chris O’neal och Prinsessan i Florida. De köper renoverar säljer och tjänar på affären.

        Orka ?

      Varför känns det som hon gör det bara för SAKENS SKULL? Varför få det att verka som ett väskköp?

      Hon undrade om inte Ida (ida inreder/lagar mat/bär påsar/osv) planterat dem där ???

      Klart det var lite fjäsk från mäklaren/säljaren. Hon skrev ju att huset inte låg ute, så det var ju en riktad visning bara till henne

      ”och inget annat”… det ena behöver ju inte utesluta det andra. JUST SAYIN’

    Personen som jag trodde att jag skulle spendera resten av mitt liv med har sagt att han är förvirrad, osäker på vad han vill och känner sig elak mot mig vilket innebär att han tycker att det är bättre att vi inte är ett par.

    Vi har bestämt namn till våra barn, pratat om vart vi ska bo i framtiden, vart vi ska resa osv. Det känns bara så extremt jobbigt. Har konstant gått och mått dåligt sedan dess, jag har liksom tappat förmågan att känna mig glad. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

    En del av mig vill ha tillbaka honom mer än allt annat i världen samtidigt som en annan del av mig känner att jag inte kan försöka hålla honom kvar om han inte vill.

    Hur går man vidare? Jag har inte ens lust att gå ur sängen och ännu mindre lust att träffa folk.

    Funderar på att kanske ta en sista minuten själv. Men vart åker man om man ska åka ensam?

      Låt det ta tid. Grubbla, älta, gråt, var förbannat, var hysterisk, åk ut i skogen och skrik samt slå på ett par träd (jag gjorde det vid min skilsmässa). Gör vad du vill! Låt det ta tid så kommer du märka en dag att du faktiskt inte tänker på personen lika ofta längre.

      Det där med att ”gå vidare” kommer naturligt när hjärnan inte tänker lika mycket på personen längre utan att man märker det. Helt plötsligt så har man faktiskt börja leva ett liv utan den människan.

      Ha tillit till dig själv och din styrka! ❤️

      Du tar en minut i taget, du tar en timma i taget, sen en vecka och sen ett år. Det blir allt lättare med tiden och under den tiden kan det hända massor. Var inte rädd, det kommer ordna sig.

        Men det gör liksom fysiskt ont. Det känns som att någonting har lagt sig över min bröstkorg och det känns svårt att andas.
        Hur fan klarar folk det här?

          Jag vet, det är helt fruktansvärt. Det känns som att kroppen typ ska lägga ner helt. Omöjligt att beskriva för nån som ej varit med om det. Det gör ont att andas, man mår illa, vill kräkas, är virrig och magen snor ihop sig så det känns som om organen inte får plats. Men det går över, jag lovar med hela mitt hjärta! Det kan ta tid men låt det göra det så att du verkligen kan läka.

      Detta hände mig för inte alls länge sen och det verkar ha kommit som en blixt ifrån klar himmel även för dig. Så jag kan i detta fall säga att jag förstår precis hur du mår just nu. Visst hjälper det att umgås med vänner och familj, att hitta på saker och gå ut och träffa nytt folk. Men det känns bra för stunden. Den riktiga utmaningen uppstår när man kommer hem igen, ensam och som mest tankspridd.
      Dom första dagarna var jag rädd för att spendera tid själv just för att jag inte visste vart jag skulle ta vägen med mina tankar. Men idag känns det lättare än för en vecka sen och det är ju ett framsteg i sig.
      Vill inte vara den som säger att tiden läker alla sår och att det är hans förlust. Att du snart kommer att må bra igen och hitta någon mycket bättre. Vet inte hur många som sagt det till mig senaste veckorna och faktum är att det betyder absolut ingenting så länge man inte tror på det själv.
      Jag och mitt ex ska träffas inom ett par dagar och prata igenom saker och ting, det verkar som att vi båda vill ge vår relation en till chans. Detta är den första ljusglimten jag haft sen det tog slut vilket låter lite sorgligt. Men jag älskar honom med varenda beståndsdel i min kropp.
      Det jag försöker komma fram till är att du inte är ensam. Jag är i samma sits, precis som många andra. Du har kanske vänner och familj som du kan prata med men jag finns här om du känner att ingen annan förstår. Du är ALDRIG ensam, aldrig.

      Gick igenom liknande för några åt sedan efter en lång relation.
      Mitt tips till dig är att släppa ut alla känslor, jag gjorde helt fel. Jag tryckte bort allt, ignorerade och försökte täppa mina sorgehål med tillfälliga relationer och bekräftelse vilket bara gjorde att jag föll från högre höjd när känslorna sen kom ikapp.

      Ta dag för dag, släpp ut dina känslor, fokusera på sig själv och ditt mående så kommer du gå stark ur detta ❤
      Kram!

    Vad kan det bero på att ens vilopuls helt plötsligt ökar med 20-30 slag per minut? Någon som vet? Ökad vilopuls och vakna mitt i natten med hårt bankande hjärta, fy fan vad jag är rädd för att det är något allvarligt…och vårdcentralen har sommarbemanning och bokar bara akuta besök. Känns så läskigt, jag är bara 32 år! Motionerar ett par gånger i veckan och äter någorlunda bra. Usch, men skönt att skriva av mig. Ha en fin kväll alla!

      Kan vara hypertyreos dvs överfunktion i sköldkörteln. Vanliga symtom är hög puls, skakningar, förhöjt blodtryck, svettningar, viktnedgång och humörsvängningar.
      Har du några av symtomen? I så fall läge att besöka vårdcentralen för att kolla upp dina sköldkörtelvärden.

      När det gäller hjärtat ska man åka till akuten. Gör det.

        Jag åkte in och blev inlagd för observation. Känns lite lugnare nu när jag är på sjukhuset. Tack för alla svar.

      Stress kanske? Kroppen reagerar ibland på stress innan man själv blir medveten om det. Men kolla upp det, för säkerhets skull.

      Stress, ångest, förkylning, värmen. Tro mig, det är inget som är akut jätteallvarligt. Är du orolig så kolla upp det.

      Stress, infektion i kroppen, för mycket kaffe…

    Vad gör ni då? Hur många har fortfarande semester??

      Min börjar imorgon kl 16:30!

        Härligt! Ska du göra något eller bara vila? 🙂

        Min med!! Skönt att vara den sista som går när alla börjat komma tillbaka.

      Nä, men ”jobbar” hemifrån hela denna veckan, troligen nästa med. Vår säsong kommer inte igång förrän i skiftet aug/sept på halvfart, så jag slussar in mig vääääldigt sakta. ?

      Är på bröllopsresa, snart inne på tredje veckan 🙂 massa semester kvar när vi kommer hem också! Första sommarsemester någonsin, så vi drog på rejält 🙂

    Varför kommer det inga kommentarer om hennes web tv show ”success” eller vad den hette?! Vad hände lixom?! Och sen skulle hon väl ha en realityserie i höst om sig själv och hennes liv? Eller? Vad hände/händer där?!?!

    Så många frågor men iiiiiinga svar ??

      Alltså Isabella Löwengrip ??

      Blir så fjantigt när hon gjort så stor grej av de här sakerna, sen bara tystnad. DET framstår ju som mer oseriöst än om hon varit ärlig och t.ex. sagt att ok, det var långt ifrån en succé, därför la jag ned det. Men icke.

        Men det är det jag menar!!!! Fan hon är ju en människa. Eller så är det här bara en strategi då hon får många kommentarer varje dag om vad som händer med det och det… hon vill ju fortfarande vara intressant och en snackis.

        Jag gillar hennes produkter men är så irriterad över hur hon beter sig så jag vill inte köpa dom längre.

      Hon ska väl föreläsa också nu i höst? Var det inte för 40,000 kvinnor? I Dubai?

      Mycket snack och lite verkstad!

    Min pappa och jag ska kanske göra en roadtrip nästa vecka, men vi har ingen aning om vart! Vi bor i stockholm och det får inte ta längre än en timme med bil. Vi var i Nyköping i veckan, har ni några tips på vart vi kan ta oss? Är intresserad av att se lite allt möjligt 🙂

      Åk till Grisslehamn om vädret är hyfsat. Brukar finnas våfflor till fikat 🙂

        Finns det något att se där? Tänkte historiska byggnader eller något museum? 🙂

      Mariefred! Superfin liten stad, speciellt på sommaren. Ät glass, gå runt slottet (eller gå in på guidad tur), ät på värdshuset eller gå en promenad i Hjorthagen.

        Tack M! Mariefred verkar intressant både för mig och pappa! ?

          Lagom långt från Stockholm också. 🙂 Uppvuxen där och för att vara en så pass liten stad finns det massor av historia att upptäcka med slottet, kyrkan, kyrkoruinen och museijärnvägen. Vill man kan man parkera ute vid tågstationen i Läggesta och t.o.m ta gamla 100 åriga ångtåget in till Mariefred. Inne i staden behöver man inte bilen i alla fall. Roligare att strosa fram på kullerstensgatorna på gåben (som det heter på danska, kommer inte på vad det heter på svenska haha! Till fots?).

            Hur mycket kostar det att ta tåget? 🙂 har ingen stor budget direkt men det skulle vara kul. Till fots borde det nog heta (blev osäker nu haha) Tänkte ströva omkring i stan när man väl är där 🙂

              Enkel biljett brukar kosta 80-90kr beroende på i vilken typ av vagn man vill sitta i. 🙂 Annars kan man köra in och gå och titta på tågen på den gamla tågstationen medan de står inne.

                Tack! 🙂 Lutar åt att det blir till Mariefred, kanske även tåget.

            Gåben> apostlahästar

      Sigtuna! Underbart på sommaren. Köp en våffla i hamnen och promenera runt vid vattnet.

        Sigtuna låter också väldigt intressant!

      Trosa!

        Också intressant! 🙂

          Varför inte en båttur genom Stockholms skärgård till Vaxholm. Kan ju också vara mysigt.

            Om jag inte fick sådan ångest av att åka båt (tack Titanic och vattenskräck) så hade jag velat göra det. Men tack för tipset!❤

              Ja många isberg i Sverige just nu!

      Uppsala! Det är väldigt nära och lätt att promenera mellan centrum och t.ex. Uppsala slott, botaniska trädgården och Uppsala domkyrka (som dessutom ligger precis vid Helga Trefaldighets kyrka och Gustavianum). Kungshögarna kan också vara sevärt! Uppsala är väldigt fint och dessutom oerhört folktomt på sommaren!

        Tack! Har redan varit i Uppsala då min farmor bodde i Skyttorp? Men det är väldigt fint där!

      Taxinge slott på kakbuffé och sen Trosa! 🙂

        Jag kollade in kakbuffén på Taxinge och den var vedervärdig!

        Det var inte buffé. Det var som ett vanligt fik där man betalar per bit. Det var för många sorter att välja på så det var för lite omsättning på grejerna. Bitarna var stora och dyra och såg ofräscha ut i värmen. Vad är det för poäng med så många sorter om man bara har råd med, eller bara orkar äta en enda?

        Lång kö var det också och konstigt organiserat vid kassan. Till och med möblerna var fula!

        Åk till Printz bageri i Stallarholmen istället, de har den goaste kanelbullen jag någonsin smakat, gjord på croissantdeg. Mälsåkers slott var kul att kolla på i närheten, om man nu har den läggningen.

          Ja taxinge har tyvärr blivit dåligt. När de har julbord är det dock en riktig buffé… men inte annars. Med tårtor och så menar jag. Inte bara julmat.

    Om ni har en timme över,..
    Jag har aldrig brytt mig om miljön eller klimatförändringar. Men löste just denna prisade artikel och blev fan livrädd?!

    https://www.expressen.se/nyheter/qs/klimat/reportage/det-ar-varre-an-du-tror–atta-satt-jorden-kan-ga-under-pa/

      Ja jag läste NYT artikeln. Det känns så hopplöst. Vi får göra vad vi kan (en del mer än andra, snälla låt det influenciska slentrianflygandet dö ut nu) så länge vi lever. Vill inte måla fan på väggen heller men alla måste börja förstå hur illa det faktiskt är och värre blir det. Tur att jag inte har barn tänkte jag bara, jag hinner ju dö men vad ska framtida generationer göra?

        Vi är ju som människor så egoistiska att vi inte kan tänka så långt. Det ligger i vår natur liksom. Vi bryr oss inte för det inte påverkar oss.

          Exakt.. Jag kan inte förstå folk som säger att de inte bry sig om vad miljönissar säger, och så skaffar de barn på löpande band också ?

      Jag har aldrig brytt mig om miljön. Eh okej Egon.

        Hon har ju vaknat upp? Vad är det för idé att klaga på hur hon var innan? Jag blir alltid glad när någon erkänner att de inte brydde sig om miljön innan, och säger att de börjat tänka på det mer och försöka dra sitt strå till stacken, än någon som bara låtsas bry sig.

          Tycker det är väldigt världsfrånvänt att inte vakna upp förrän det nästan är försent men människor är å andra sidan ett extremt egoistiskt släkte så förväntar mig inget annat.

            Det är bättre än att fortsätta leva i sin egobubbla iallafall 🙂

        Ej förvånad

          Alltså till Lisa

    Åh tack tack ??❤️ Skönt att du inte lyssnade på nejSägarna ?

    Kollat på serien innifrån värdens värsta fängelsen på Netflix. Tyvärr var de inte så många avsnitt. Tips på liknande dokumentärer

      Farligaste fängelsen så klart

      Jag har inte sett just den serien, men jag älskar Lockup-serien 🙂 Där filmar de inifrån olika fängelser, det finns huuur många säsonger som helst

    Vet inte om jag skriver detta för att jag verkligen behöver råd, eller om jag helt enkelt bara måste skriva av mig. Jag och min sambo vill ha barn ihop. Vi flyttade till ett bra boende för ca 6 månader sedan och på måndag börjar jag mitt nya, stabila jobb. Så planen hela tiden har varit att vänta ett halvår till och sen köra. Igår berättade min sambo att han inte alls känner sig redo än. Att han inte nämnt nått om detta för att han inte vill såra mig, han vet ju hur mycket jag längtar. Är det helt fel av mig att vara förbannad på honom? Att han inte känner sig redo är ju en sak, klart vi väntar tills han vill. Är ju egentligen inte ens ett problem. Men att han ljugit och låtit mig tro att detta är planen, det gör mig så jäkla ledsen. Nu känns det ju nästan som att han tagit någonting ifrån mig, även om det bara är en plan liksom. Borde jag bara släppa det, eller har jag rätt att vara arg?

      Han har kanske inte ljugit dock, utan mer bara fått lite kalla fötter nu när det närmar sig? Det är ju ganska lätt att lägga upp en plan tillsammans och känna att ja, jo men det där fungerar nog när vi väl kommer dit… och sen blir det lite mer på riktigt och då känner man sig plötsligt nervös igen. Klart du får vara förbannad, men hjälper det? Det är ju huvudfrågan kan jag tycka. Om du går omkring och är förbannad på honom, hjälper det drömmen om barn tillsammans? Kommer ni närmre varandra av det? Istället kanske ni kan öppna upp för en bättre dialog omkring det, så att han slipper hålla tyst pga rädsla för att såra dig och du slipper känna dig besviken och förd bakom ljuset av honom. Avsätt tid, t.ex. en gång i veckan, där ni på ett ärligt och tydligt sätt delar med er av tankarna kring just det här. När han säger att han inte är redo, vad menar han med det? Låt honom förklara. Menar han att han är rädd att han inte ska vara en bra nog pappa? Vad betyder det? Är han rädd för praktiska saker som ekonomi? Har du också saker som du är rädd för? Vad är skillnaderna? Vad ÄR han redo för? Kan ni sätta en ny tidsplan etc. etc. Om ni slipper gissa er fram så kanske det hjälper och framför allt, om du får höra på djupet om vad det innebär för honom att inte vara redo så känns det kanske inte riktigt lika pausat, utan mer som en pågående gemensam process som ni båda är involverade i?

      Du har rätt att vara arg och besviken.

      Tycker du har all rätt att vara arg och besviken, sånt måste han berätta och inte gå runt och låtsas.

      Man han kanske själv trodde att han skulle vara redo ”när det var dags” men när det väl kom till kritan så kände han att han inte var där än? Behöver ju inte alls vara så att han ljugit för dig. Släpp det skulle jag säga, även om jag såklart förstår din besvikelse.

      Det är klart att du kan känna dig besviken, arg och ledsen men ni ska ju vara två om barnet dvs låt känslorna komma ut men prata med honom om det sen. Kanske blev det för mycket press med ett datum?
      Tänk också på att det kan vara bra att ha jobbat minst ett halvår innan föräldrarledighet pga förmånerna. 🙂

      Ge honom tid att tänka. Sätt en deadline på något år eller så. Vill han inte då så släpp och gå vidare.

      En kvinna kan inte vänta hur länge som helst. Jag har en polare som kom i klimakteriet för tidigt. Det blev inga barn.

    Någon som har tagit p piller MiniP . Tål typ inte hormoner så barnmorskan tyckte dessa va bäst men när jag googlar verkar det som att många har blivit gravida på dessa?

      Kag blev oclså skrämd av den googlingen men funkar toppen för mig. Har ätit relativt exakta tider. Inte haft några känningar ellee biverkningar vad jag vet! Säkert individuellt 🙂

      ”Problemet” (kan vara ett problem eller inte beroende på hur man är som person) är att de är känsligare än vanliga p-piller vad gäller tiden man kan missa att ta ett. Så om du är en person som har noll problem att ta det samma tid behöver SU inte oroa dig, är du en person som vet med dig att du ofta glömmer med ett par timmar så är det kanske ett sämre alternativ.

      Jag har ätit dem i 20 år, funkar fint. Är lite slarvig med att ta samma tid på dygnet men har aldrig blivit gravid ändå (och då haft sex dagligen under flera år med min man så risken borde ha funnits).

        Men har ni blött mycket med dessa? Tydligen ska mellanblödningar och oregelbunden mens vara vanligt? Andra biverkningar som ni har känt av? Är så rädd att börja efter hur jag mådde sist med Diza.

      Jag har aldrig tålt hormoner men fick pröva Diane som ska va lite hormoner i och genom att äta hela tiden (ej uppehåll för mensveckan) mår jag så mkt stabilare och mindre hormon-svajigt. Har blivit personlighetsförändrad av andra p-piller, så det har verkligen varit ett problem

      Jag har ätit minipiller i snart 3 år, funkar perfekt och har ingen mens alls. Det där med att det är jättenoga att ta precis samma tid varje dag har jag aldrig hört något om, min barnmorska sa tvärtom, att de är mindre känsliga för att ta olika tider. Vet inte vad som stämmer men jag är inte så noga med tiden, tar någon gång på kvällen bara, eller på morgonen efter om jag glömt, har aldrig blivit gravid iallafall

      Googla aldrig preventivmedel. Finns fruktansvärda skräckhistorier om alla, och det är dem och inte ”för mig funkar detta bra” som kommer upp först…

    Någon som ser på med kallt blod?

      Den om familjen Clutter? Jag gör!

    Tanken slog mig häromdagen. Det är så många olika människor här, så många olika frågor, tankar osv. Det påminner om det gamla forumet Stylesearch. Hur många hängde där? Eller hänger, det finns ju kvar men jag hängde där och minns att det dog ut när det bytte design. Måste vara fler än jag som hängde där??

    Alltså, vet att det verkligen är no-no att påpeka andras kroppar men jag gör detta av oro.. ida wargs senaste instastory, nu ser hon verkligen sjuktligt smal ut, speciellt om ben och armar 🙁 vet att hon brukar lägga upp bilder på tallrikar med stor portion veganmat, men som själv tidigare ätstörd är det ofta ett beteende som tillhör.. är det bara jag eller har allting vara börjat rinna av henne nu på senare tid? 🙁

      Men gud hon ser sjuk ut:(

      Jag har inte sett hennes instastory, men amning kan tära sjukt mycket på en kropp, och eftersom hon redan var så smal syns det väldigt snabbt. Säger inte att det är så, men känns heller inte otänkbart.

      Oj, ja hon har verkligen rasat i vikt ?. Hon som frågade om mammamage-träning häromdagen…

        Mamma-mage träning är inget man gör för att gå ner i vikt eller liknande dock.

          Hade ingen aning. Trodde det handlade om att få platt mage efter förlossningen. MY BAD.

            Läs på innan du yttrar dig då.

              Du har inga kompisar va? Inte så lätt att kommunicera med andra människor då.

              Jo det har jag tackar som frågar. Varför kommer du med personligt påhopp för att jag tycker du ska kolla upp ett begrepp och inte bara anta?

                För att ditt svar var oförskämt och elakt ?

                  ”Läs på innan du yttrar dig då.”

                  Är du gjord av glas?

        NÄR ska folk förstå att mammamage-träning INTE är träning i den bemärkelsen…

          Ja NÄR??!!! Jag hade ingen aning men vilken tur att du har koll och kan upplysa människor på ett vänligt och informativt sätt så att de inte känner sig bortgjorda *handhjärta*

            Det kan ju vara bra att ta reda på lite fakta innan man kritiserar andra människor 😉

              Kritiserade jag? Du får nog läsa om min kommentar.

            Madelon; MammaMage-träning går ut på att bygga upp muskulaturen i bäckenbotten för att motverka bland annat framfall & urinläckage, men också för att få ihop eventuell magmuskeldelning. ?
            Det är helt enkelt ett verktyg för att slippa problematik som kan komma efter en graviditet.

              Tusen tack snälla ❤️ Tänk vad världen vore bättre om alla vore mer som dig. Jag hade tyvärr ingen aning och drog förhastade slutsatser efter allt prat om postgravid-kroppen, magar och skriverierna om Elena Belles skinny bikini tuck. Tråkigt bara att så många väljer att vara spydiga istället för att sprida lite vänskap och kunskap. Dessutom kvarstår ju faktum att Ida rasat i vikt, vilket kommentaren egentligen handlade om. Hoppas hon mår bra och att viktnedgången inte påverkar hennes hälsa negativt. Det är det enda viktiga i den här diskussionen.

                Alla är spydiga? Vi tycker kanske att man ska kolla upp något innan man bara antar. Själv frågar du en däruppe om hen har kompisar? Vem är spydig egentligen?

                  Du nu

          Jag är också en av de som trott att mammamage-träning handlar om att få platt mage… tycker namnet är väldigt missvisande. Man kanske borde komma på ett nytt namn? 🙂

    Behöver lite tips på hur jag ska klara av att sova själv (utan min man) i vårt hus.

    Har varit mycket inbrott runt om på gatan och jag tycker det är så jobbigt.
    Nu på sistone har tjuvarna kommit in när folk sover.

    Vi har haft tjuvar som tagit våra utemöbler och varit inne i vårt förråd. Har haft inbrott i bilen också. Alla gånger när min man varit bortrest!

    Trots att jag skallarmar ligger jag och lyssnar efter ljud hela nätterna. Slutar alltid med att jag är ett vrak. Kan inte sova på dagarna, då vi har småbarn. Idag är andra natten av fyra min man ska vara borta.

    Hjälp mig hur jag ska tänka och kunna sova!

      Lyssna på ljudbok /radioprogram /podd innan du somnar. Man får en känsla av att fler är med en i rummet vilket lugnar. Annars om det känns alltför jobbigt ändå, bjud över ett syskon eller en vän eller någon annan som kan komma och sova över några av dina ensamma nätter så du inte känner dig rädd och ensam.

      Har ni larm på huset /lägenheten så tänk att det är ett skydd också. Att händer det något kommer du vakna ändå av larmen och det inte är någon idé att ligga vaken för den sakens skull. Tänk också att de inte är ute efter dig eller dina barn utan dina grejor av värde. Kanske hjälper lite?!

      Det har ni säkert 🙂 men om ni inte har det så skaffa lås på fönster och dörrar och lås dem, tycker det känns bra personligen. Även på övervåningen.

      Installera larm som du kan styra från sängen så att larmet är aktiverat även när du sover och där du också har möjlighet att larma med koden överfallslarm. Ta en välkänd firma som åker på larm, klistra deras märken på varenda fönster och utanför alla dörrar. Sätt upp övervakningskameror med inspelningsfunktion i och runt huset.

      Gå ihop med grannarna och starta grannsamverkan (polis och försäkringsbolag brukar hjälpa till med kurs och spons på material till skyltar etc).

      Prata med polisen om att cirkulera oftare i området om det är mycket aktivitet där.

    Har någon använt oxalsyra mot ex fuktfläckar på ekparkettgolv? Funkade det och blev det en ljusare fläck efter eller???

      Inte använt på golv men på köksbänk i ek. Fungerade fint. Tittar man väääääldigt noga så är området lite ljusare efteråt. Jag oljade in bänken efteråt bara så nu syns det inte alls.

    Finns det någon teknisk person som kan hjälpa mig med mitt mobila bredband?

    Jag hyr en stuga en längre period och värden har skaffat mobilt bredband till stugan. Han la den i en påse utanför dörren och sa att det är bara att sätta i strömkabel och köra, han har fixat med allt hemma och den funkar fint. Sagt och gjort. Jag hittar nätverket, skriver in pinkoden och datorn visar på full signalstyrka men kopplar inte upp sig. Ser då att routern visar rött MODE. Det är en Huawei Tele2.

    Jag har startat om routern och tagit in och ut sim-kortet. Försökt med 192.168.1.1 men webbplatsen går inte att nå. Jag har inte vågat fabriksåterställa den då jag inte vet vad det innebär fullt ut.

    Jag blev så glad att äntligen få wi-fi igen och se en film ikväll!

      Om du fabriksåterställer innebär det att routern får inställningarna den hade när du köpte den.

        Jag vet den biten, men jag vet inte om jag förstör mer genom att återställa allt. Jag utgår ifrån att värden har fixat och trixat med inställningar och sånt. Tack för svar!

          Nej det gör du absolut inte! Det händer ingenting. Den bara resettar så du kan börja om från början om något har blivit fel vid installeringen till exempel 🙂

      Prova med fabriksåterställning, det ska ändå inte behöva göras några specialinställningar som du ev tar bort med återställningen.
      Fungerar inte det finns felsökningsguider på tele2s hemsida som du kan testa följa.
      Fungerar inte det rekommenderar jag att du kontaktar Tele2 kundservice imorgon, går bra att ringa, chatta eller skriva meddelande på fb så hjälper de dig! Mejl brukar ta lång tid så rekommenderar inte det.
      Lycka till! 🙂
      /gammal Tele2 kundserviceperson

      Nu har jag provat att fabriksåterställa den utan resultat. Tack för era svar – får helt enkelt ringa kundtjänst i morgon!

    Finns det någon som är tillsammans med någon med beroendesjukdom? Jag är det och håller på att gå sönder. Skulle behöva bolla med någon som har erfarenhet av samma.

      Det bör du ta dig ur. Min bästa kompis (som är självmordsbenägen) är ihop med en som är både narkoman och alkoholist och båda lever på sociala.

        Ingen av oss lever på sociala. Jag har ingen psykisk ohälsa.

      ❤ Tungt för dig! Har erfarenhet av förälder med beroende/psykisk ohälsa, så inte riktigt samma sak, men förstår det är jobbigt!

        Då har du kanske inte haft så lätt alla gånger. Har du kunnat behålla kontakten hela tiden med din förälder? Har du kunnat behålla förtroendet?

          Nej det har inte varit lätt, kanske mest för att man inte fick prata om det, utan allt skulle sopas under mattan/skyllas på andra. Så jag hade otroligt svårt att sätta fingret på vad som var fel, jag förträngde allt som inte motsvarade min förälders idé av verkligheten.

          Jag har kontakt med min förälder idag, men det är ingen förtrolig kontakt. Jag vet att hen inte har varit där för mig som hen borde, och aldrig kommer kunna vara det. Men jag har ändå valt att behålla kontakten.

          Ser att någon här nedan gett bra råd om att vad man än väljer så är det ok, och det är viktigt. Att inte trycka ner sig själv för att man väljer att stanna eller gå. Alternativen är båda lika giltiga och har (för mig) inte med kärlek/brist på kärlek att göra.

      Vad är det för typ av beroende?

        Drogberoende.

          Jag har erfarenhet! Hur kommer vi i kontakt med varandra?

      Är det något din partner aktivt får hjälp med/arbetar med? Om det endast är en obehandlad sjukdom och problematik så blir det tungt att bära. Min partner har haft en svår långvarig depression men har verkligen arbetat sig igenom den och har strategier och verktyg på plats nu som gör att han kan leva livet fullt ut igen, såklart med små dippar här och där, men ingenting som drabbar vår relation. Kan rekommendera Russell Brands bok Recovery till er båda, speciellt om din partner vill förbättra situationen men också till dig om du känner att du behöver hopp och framtidstro gällande detta.

        Han har regelbundet kontakt med beroendemottagning men jag tycker stödet är väldigt dåligt. Han lämnar prover men får inga samtal eller behandlingar då mottagningen inte har någon psykolog eller annan behandlingsform.

        Jag känner att man knappt vågar prata om en sån ”fulsjukdom”. Många tror direkt att jag då också måste ha problem men har aldrig haft psykisk ohälsa.. råkade bara bli kär i en som har det. Ska man automatiskt göra slut om ens partner blir sjuk? Skiljer sig psykisk sjukdom mot en fysisk sjukdom?

          Förstår vad du menar. Får då och då lite konstiga blickar från folk när de hör om de behandlingsmetoder som min partner tillslut valde att testa och som fungerade väl för honom och jag märker ju att de försöker fundera ut hur jag passar in i detta som ju verkar ”normal”. Tycker inte att man automatiskt ska något alls – göra slut eller stanna för den delen. Utan man har alltid ett val och vad man än väljer så är det okej. Man är inte skyldig att ta på sig den här ryggsäcken, men man måste heller inte vägra att hjälpa till att bära där det underlättar. Det där med vad som underlättar är dock lite svårt att avgöra ibland har jag märkt. Mycket handlar ju om hans egen resa och hur hårt han kan jobba med sjukdomen. Rent allmänt brukar jag tänka på det där med syrgasmaskerna på flygplan… sätt på din egen mask först, hjälp sen andra. Känner du dig rätt rustad så kan du ju verkligen bli en otroligt viktig och stark del i hans nätverk här. Känns det däremot tungt och ohållbart så är det viktigt att du respekterar dina egna känslor kring det också, hur mycket du än älskar honom.

          Låter toppen att han har kontakt med mottagningen men låter som att han skulle behöva samtal också och kanske någon som kan hjälpa honom med en faktisk plan för hur varje dag ska se ut för att han ska få tillbaka makten över sitt liv. När man har ett beroende så har man ju gett upp den makten till det man är beroende av och då behöver man verktyg för hur man ska erövra tillbaka sitt liv. Finns det en privat klinik han kan ta kontakt med? Eller frivilligorganisationer i er stad som har gruppsamtal och andra former av stöd? Det brukar vara helt gratis.

            Tack för svar.
            Jag vet att han tycker jag är ett bra stöd och han är tacksam att jag orkar med. Vi har varit tillsammans i 2 år men jag vet fortfarande inte hur jag ska hantera återfall. Vara hård och ställa krav eller vara stöd och hjälpa honom ur? Vad jag än gör känns fel. Jag är jättestolt att han kommit långt, även om många kanske inte tror det när återfall fortfarande händer.. han har gått från hemlös till att idag ha jobb och försöka sig på svenssonliv. Men det är svårt när 2 världar krockar, både för honom och mig..

            Vi bor i en liten stad och tyvärr finns inga privata vårdgivare. Vi har tagit kontakt med olika psykologer i omnejd men alla säger nej, de jobbar inte med beroende.. svårt att söka vård när de som kanske sitter på ”rätt” behandling inte heller accepterar beroende.

              Om du stannar kvar och sopar upp efter din partner, så kommer det (endast) leda till att både du och han mår sämre. Du blir en möjligörare för hans missbruk genom att stanna kvar. Det är hårda bud, men att gå är det enda som kommer funka (för både dig och honom). Du är inte anledningen till att han knarkar/dricker och du kan inte heller få honom att sluta.
              Du gör ju egentligen inte slut med honom som person, men du gör slut med honom pga att du inte kan (eller ska) stå ut/dras med i hans destruktiva beteende.
              Med vänlig hälsning, En som varit i samma situation (och stannade för länge)

          Är det du knivannika?

      Gå på ett Alanon möte! Började gå där för en vän rekommenderade (alkohol i familjen). Och det är så skönt att få prata av sig! Man lär sig så mycket av alla de andra (i min stad brukar det vara kanske 5-6 st på mötena som är en gång i veckan), och jag är så tacksam att de andra vill dela med sig. Kram.

        Tack! Det ska jag kolla upp, såg att det fanns i min stad 🙂

      Jag har inte haft en partner med beroendesjukdom men min mamma och hennes pojkvän har det. Det började med att pojkvännen var beroende, och sen blev min mamma också det. De förstår inte allvaret i deras beroende så tyvärr söker de inte hjälp.

      Såg att du skrev att personen du är tillsammans med får hjälp men inte tillräckligt. Du kanske skulle kunna se om det finns några andra grupper han kan gå med i för att få stöd från t ex personer som gått igenom samma sak? Sedan vill jag också säga att glöm inte bort dig själv! Det finns stöd att få när man har familj osv med beroendesjukdom.

        Tack! Jag förstår att även du går igenom en hel del.. Han går i ett laroprogram (får medicin mot drogsug på heroin och morfin) och är då inte välkommen på exempelvis NA-möten.. annars tror jag också det skulle vara bra att höra andra.
        Jag är glad att jag och min pojkvän pratar öppet om hans problematik men det är helt sjukt hur svårt det är att komma på rätt bana igen..
        Ja, jag funderar på att kontakta Socialtjänst om det finns någon anhöriggrupp. Vill inte känna mig såhär ensam med allt! Svårt att ta upp med vänner.. inte riktigt samma relationsproblem som normala par..

          Ser nu att du beskriver att han har ett heroinberoende – ta dig ur den där relationen snarast! Du beskriver också att du inte har något beroende eller övriga ohälsa, det finns ingen anledning för dig att vara i den här relationen. Det är på inget sätt en lek att vara i relation med någon som är beroende av en av de tyngsta drogerna tillgängliga. Satsa på en annat sorts liv och relation NU.

          Är han inskriven på laro ska han per automatik ha en kontakt på soc, tjänstens beroendeavd. Det är ett krav från sosialstyrelsen. (Tyvärr fungerar det inte alltid som det ska) denne ska vara med på dom årliga möten man har och ta fram en handlingsplan. Där borde du kunna få reda på vad dom kan erbjuda dig. Det är deras skyldighet att hjälpa din kille med behandling/terapi för medicinen får en aldrig frisk den hjälper bara bort suget o får sig fungera. Men som beroende har man större problem än så man behöver hjälp med sitt tänk hur gör jag istället hur ändrar jag mina värderingar all skuld o skam. Det försvinner inte med medicin, det behöver man hjälp med. Att tänka efter FÖRE man handlar o inte tvärt om. Såna redskap behövs o därför behöver man nån form av hjälp terapi tex. Hoppas ni får den hjälpen ni har rätt till.

          Hej! Har du läst prisonbeuty blogg? Hon skriver så öppet och berättar mycket klokt om missbruk.

            Tack Sj ❤️

          Jag går LARO Yellow, en får fixa mkt av den psykosociala och bearbetande vården själv. Men det går. Är drogfri sen 13 månader, skicka ett DM på insta om du vill bolla eller få lite tips ❤️
          (Prisonbeauty på Instagram)

      Har haft ett eget beroende men är drogfri sen 12 år min familj o medberoende fick bra hjälp både i form av utbildning i ämnet som finns för anhöriga även individuella samtal och det finns alanon. Det finns hjälp för hela familjen men man måste tyvärr själv söka den. Socialtjänstens beroendeavd kan man kontakta eller om det finns nån öppenvård för missbrukare. För barnen finns bim/biv det viktigaste är att lära sig hantera hur man är som medberoende för att hjälpa den beroende som i sista änden måste vara den som klarar det själv. Hoppas det löser sig. En hemsk lömsk sjukdom…

      Inte partner, men min bror var narkotikamissbrukare när vi var yngre (började när jag var typ 10-11 år och han runt 16-17). Har aldrig känt mig så liten som då, han blev våldsam dessutom (mest mot mig). När han la av med drogerna till slut sa han att han inte kunde förstå hur jag fortfarande ville ha kontakt med honom, för hade det varit ombytta roller hade han aldrig ställt upp med att ta all den skiten. Idag är han drogfri och den bästa man kan tänka sig. Under tre års tid nu har jag hamnat i väldigt ljupa depressioner och varit inlagd på psyk (senast förra sommaren) och den som varit den starkaste orsaken till att jag fortfarande är i liv det har varit min bror. Psykiska sjukdomar är fortfarandende stigma. Hur många lämnar sin partner när hen får cancer? Men är det missbruk ska man plötsligt lämna? Psykisk ohälsa och missbruksproblem och också sjukdomar

        Är väl ändå ganska stor skillnad på missbruk och cancer? Lite okänslig jämförelse.

    Ska till Öland för första gången i slutet av sep, vad finns att se?

      Det sägs att Öland har ett alvar, resten är ett stort jävla skämt… Nä, men det brukar vara en skördefest i slutet av september om jag inte minns fel. Då finns det faktiskt lite folk på Öland som säkert kan ge dig bra tips.

      Jag bor här så jag är förmodligen ”hemmablind”. Men vad tycker du om att göra/se?

        aah… kommer du vid skördefesten så är det bara kaos.

          Vi kommer dit 3 dagar innan, är där en vecka. Är uppenbart för allt, nått man inte får missa?

      Gillar du historia finns det massor att se! Eketorp, sandby Borg, Borgholm slottsruin m.m. Alvaret är lite speciellt också 🙂 finns massor av loppisar och små hantverksstugor ungefär överallt 🙂 vet att en man haft islandshästar kring arontorp som man kan rida ut på också men inte säkert han har kvar den verksamheten. När man sett allt äter man kroppkakor i Arontorp, köper några öländska bönchips och slår sig ner på första bästa badplats ?

      Champagnesorbet på ölandsglass i Borgholm!

      Bor i Kalmar så är en del på Öland och gillar kalkbrottet i Grönhögen om man gillar att bada, Arontorps kroppkakor, Borgholm + slottsruinen, Köpingsvik, äta glass i Färjestadens hamn, besöka fyrarna, kanske se kameler på norra Öland eller att bara uppskatta naturen, den är lite speciell.

    Jag är en person som har bra koll på det mesta, är inte glömsk, kommer alltid i tid, gör det jag ska osvosv. De senaste månaderna har jag börjat glömma saker, som jag tidigare annars aldrig glömmer. Som ex när jag skulle in och skriva kontrakt på mitt nya jobb och de ringer mig och frågar vart jag är. Dagen innan har jag haft helt koll på att jag ska dit och planerar vilken tid jag ska åka osv, ändå var det som bortblåst samma dag? Samma sak för några veckor sedan då jag skulle till sjukgymnasten, glömde HELT av och skämdes när jag fick ringa och boka en ny tid tills idag. Ligger bakfull hela dagen idag och kom precis på att HELVETE jag skulle ju ha gått till sjukgymnasten för 3h sen. Vadfan håller jag på med? Glömmer verkligen ALDRIG saker annars. Och nej jag är inte stressad eller något, äter bra, tränar, sover bra.

      Det är lätt att glömma saker ibland men om du känner att det blir värre så skulle jag nog gå och kolla upp det.

      Mitt tips är att skriv in sjukgymnasten/möten/etc i din kalender på mobilen och sätt flera påminnelser. T ex 2 timmar innan, 1 timme innan, 30 min innan det börjar.

        Ja d börjar ju bli dyrt för mig att glömma hela tiden. Ja jag har inte förstått hur en sätter alarm via kalendern bara? För jag lägger alltid in där men den påminner ju aldrig mig.

          När du lägger in en aktivitet ska du ställa in ”Notis” där väljer du hur långt innan den ska påminna dig, tex 5 min eller 3 timmar

    Det är så störigt när två personer går och väntar på att den andre ska höra av sig. Kan inte säga med säkerhet att den här killen (som det är i det här fallet) faktiskt ens vill ha kontakt med mig, men jag tror att han kanske vill det. Jag vill det i alla fall men är så jobbig och orkar inte ta första steget! (har tagit det förut nämligen).

      En del människor är så och det kan både handla om en kille man gillar eller ens bästa vän. Det brukar leda till att den ena alltid måste höra av sig och den andra förväntar sig det – tar det helt enkelt för givet. Du får bara fundera på om du anser att det är värt besväret.

      Jo, i en perfekt värld där alla människor reagerade lika på allt så hade det där med första steget varannan gång kanske funkat men nu är det ju sällan så. Vill du verkligen att något ska hända med den här killen och han är dålig på att svara så får du nog trycka på en gång till… eller leta efter någon som är lite bättre på att ta kontakt först. 🙂

      Jag skulle utan tvekan ta första steget! Gör det! Kram

    Magdi. Har tänkt på dig sedan förra gången det var öppet spår. Hur går det för dig?

      Vad skrev magdi?

    Alltså p-piller, jag blir knäpp. Har sedan jag började för fyra år sedan successivt gått upp till 70 kilo och kan INTE gå ner dem igen. Har haft prionelle, pplåster och minipillret gestrina. Inget har funkat. Gått upp, fått massiv aptit, inga mättnadskänslor, ingen sexlust, blivit torr, fått infektioner, tappat hår, fått ångest osv osv. Pallar inte mer. Men jag avskyr kondomligg. Och min sambo är världens finaste som ba ”nej det spelar ingen roll för mig, vi gör det som känns bäst för dig” <3 men jag hatar kondomligg haha, och jag är bokstavligen livrädd för att börja med nåt nytt piller. Vad säger ni? Vilket funkar bra för er?

      Jag gick och funderade på samma sak länge och vred och vände på situationen. Till sist bestämde jag mig för att pausa. Jag sa helt enkelt att jag skulle ge det 6 månader utan p-piller och se om det gjorde nog med skillnad för att det skulle vara värt det. Det tog ungefär 1 månad för mig att känna att ”jaha… var det såhär jag skulle må” och gick inte tillbaka till p-piller. Finns ju olika sorters kondomer så ni kanske kan prova lite olika för att se om du upplever någon skillnad? Man får ju at the end of the day väga alternativen mot varandra. Kondom eller de problem du haft med p-piller?

      Jag vill också passa på att säga att jag inte är anti p-piller alls, rent generellt. Tror de är toppen när det är rätt piller för rätt person. Men om man får besvär tror jag att man ska ta dem på allvar och komma ihåg att man inte måste må dåligt bara för att man råkar vara kvinna som inte vill bli gravid (just nu).

      Prova lchf och kopparspiral. Fast 70 kg är inte mycket. Kopparspiral kan göra att du blöder mycket vid mens. Annars får ni väl inspireras av Pride och ha sex på annat sätt än trad hetero?

      Zoely

        Men precis så tänker jag också. Sedan jag slutade med minipillren för två månader sedan har jag mått så bra, men kondomligg är ju så tråkigt. Haha. Värdelöst dilemma.

        Lchf testat. Funkar inte det heller. Tror p-medlen kan han pajat min ämnesomsättning? Det går bara inte. Varit så sedan plåsternas början för tre år sedan ca. Och kopparspiral har jag hört så mycket skräckhistorier om.. det vågar jag nog inte prova.

        Zoely tar en vän till mig också. Hon rekommenderar också. Kanske bör prova dem då..

          Kopparspiral här✌️ Vill bara ge en annan historia än skräckhistoria. Har testat p-piller, olika minipiller, hormon-spiral. Men min kropp verkar inte alls digga hormoner (trots att det ska vara extremt lite i ex hormon-spiral). Kopparspiral är det som funkat klockrent för mig. Tog ca tre månader men nu blöder jag inte mer än ”förr” och har inte heller speciellt mycket mensvärk heller. Jag är inte något fan av kondomligg heller ? Fast nu när jag är singel blir det de ändå, finns ju så mycket annat skit att oroa sig för med ?. Håller tummarna iaf att du hittar något som passar!

      ”Gått upp, fått massiv aptit, inga mättnadskänslor, ingen sexlust, blivit torr, fått infektioner, tappat hår, fått ångest osv osv. Pallar inte mer.” Det mot att inte gilla kondom. Men man ligger ju inte alla timmar på dygnet medans dina biverkningar lever du med varje minut. Förlåt men det låter ju inte som ett så svårt val.. Har du provat mini-piller?

      Om du inte har sexlust t.ex., varför äta piller? Man äter ju piller mest för att kunna ha sex utan att bli gravid?

      Tänker inte rekommendera p-piller till någon annan då det funkar så otroligt individuellt för var och en. Men kan berätta om min egna erfarenhet. Har gått på ppillret yaz sen ca 4 år tillbaka och jag tycker att det funkat fläckfritt. Hoppar över mensen varannan månad och mensen håller i sig 4-5 dagar. Inga direkta humörsvängningar vad jag märkt av. Ingen förändrad sexlust eller större aptit. Har ej gått upp eller ner i vikt mer än något kilo. Har fått mellanblödningar nån gång per år men inget värre än så. Så jag tror att jag haft väldig tur med dessa om man jämför med vad andra fått gå igenom. Håller tummarna för att du hittar nåt som funkar för dig ?

      Hur kan du hata ligga med kondom?? Jag har ljugit för min kille att jag inte tål piller för att vi ska använda kondom haha älskar att man slipper det äckliga kladdet efteråt!

    Någon här som vet vart man kan beställa produkter från Klairs och Davines till en billigare peng? Älskar dessa märken men som mammaledig badar man ju inte i pengar just nu ?

      EBay för Klairs! Rikriga säljare direkt från Korea där det är mycket billigare

      iHerb är skitbilligt

    Tips mot huvudvärk någon? Har haft sån jobbig huvudvärk hela veckan från och till, speciellt mot eftermiddag-kväll. Tror att det beror på den tryckande värmen. Sååå trött på värmeböljan nu, ok om man är ledig men när det ska jobbas, handlas, åkas kommunalt osv…

      Hur dricker du? Satsa på kring 2 liter vatten om dagen.

      Jag brukar fylla en 1,5-litersflaska på morgonen som sen får följa med mig under dagen. Brukar ta slut lagom till kvällen.

        Tack, kan säkert vara att jag behöver dricka mer. Ganska dålig på det. Bra tips med flaska att ta med! Glömmer lätt bort annars.

      Är det pga värmen så vätskeersättning, vätskeersättning, vätskeersättning!!

        Det har jag inte testat, tack! Resorb nästa ?

    Radera gamla fd vänner på instagram som man aldrig pratar med längre eller behålla? Hur gör ni?

      Raderar. Tycker det är skönt att rensa då och då. Livet är kort och är det inte folk jag pratar med så behöver jag inte heller fokusera min energi där, även om det bara innebär att jag inte ser deras bilder flyga förbi i feeden.

      En regel jag själv har på både Facebook och instagram: om du inte skulle hejja på dom på stan är det inget att ha kvar.

    Någon här som vet vart man kan beställa produkter från Klairs och Davines till en billigare peng? Älskar dessa märken men som mammaledig badar man ju inte i pengar just nu ?

      Så länge du inte vill ha fejkprodukter så betala vad du ska betala för dem, de företagen har sällan rea av en anledning – de behöver inte ha det

    Har något som känns som mensvärk. Enligt min app har jag beräknad ägglossning om 2, 3 dagar. Kan det vara den som känns? Undrar av ren nyfikenhet.

      Ja, jag får det nästan varje månad vid ägglossning

    Heja Sjöström! Guld IGEN!! ??????

    Nån som har haft Mirena hormonspiral? Jag vill ta ut min men undrar vad ”biverkningarna” blir? Hur mådde ni efteråt osv

      Kände inte av några biverkningar alls. Mensen kom tillbaka direkt..

      Jag hade ont någon dag efteråt, vilket man inte ”ska” ha. Men sen var det som vanligt igen 🙂 Det kan ju ta ett tag före mensen kommer igång som vanligt igen tror jag, jag bytte direkt till annat preventivmedel för att behandla/trycka tillbaka endometriosen, så det kan jag tyvärr inte uttala mig om.

    Jag behöver hjälp.Har träffat en kille ett tag nu som ger ut delade signaler.Ena studen vill han ge våran relation en chans och i andra så säger han att han kanske inte är redo och villl bara vara vänner.Är jätte förvirrad och börjar på detta få känslor för den här personen.(Måste tillägga,vi har kysst flertal ggr och det är han som har tagit initiativet dom gångerna + att han har sagt hur mycket han tycker om mig)
    Jag förstår satidigt att han är rädd för att gå in i en relation efterson det kommer bli hans första men ja,vad ska man göra? Ge han space? Försöka prata med han? Jag kan inte prata med hans vänner heller eftersom vi inte har kommit så långt i våran relation än. Har gråtit mig till söms i flera nätter nu för jag vet verkligen inte vad jag ska göra så skulle uppskatta all hjälp och tips jag kan få.

      Du ska prata med honom. Berätta vad du känner för honom och att det är jobbigt med dubbla signaler. Gråt dig inte till sömns, jag garanterar dig att han inte är värd det.

      Vill inte låta dryg nu men har ni ingått en relation och är tillsammans men inte haft sex än?

        Det är ju inte precis alla som först har sex och sedan blir tillsammans…
        Dessutom vet vi inte hur länge den hör relationen varat eller ålder på personerna.

        Vad är problemet med det?

          Har jag sagt att det är ett problem eller? Jag undrade, so shoot me. Min erfarenhet är att det är rätt ovanligt men inte ser jag ett problem med det.

        Jag har gjorde det, och vissa av dom som yngre 15–>20 ledde inte ens till sex. Sedan vid 20 var jag hop med en kille och 4mån in i relationen låg vi första gången. Inget konstigt alls 🙂

    Jag har ett litet dilemma. Jag och sambon har alltid umgåtts väldigt mycket med hans syskon och deras partners. Men sedan ca 4 veckor sedan har de börjat hänga väldigt mycket med varandra utan att höra av sig till oss. Det har inte hänt något speciellt, utan de skiter helt enkelt bara i oss. Vad gör man? Både jag och sambon är väldigt ledsna över detta, men vi kan inte helt ta upp det heller, då hens syster och broderns flickvän tar allt extremt personligt, och skulle förmodligen gå i taket och vi säger att vi känner oss utanför. De har båda problem med psykisk ohälsa och kräver alltid att alla tar i dem med silkesvantar, men förminskar också alltid alla andras känslor.. Vad gör man alltså?

      Man pratar med dem ändå, inget kommer hända av sig själv.

      Om någon blir sur och går i taket över att man frågar en enkel fråga så tycker jag att man kan vara utan det umgänget.

      Försök att prata med dem utan att läggas skuld på dem. Då kan du nå fram med vad du känner. Prata och skriv av dig innan och skriv ev. upp vad du vill få fram på en minneslapp. Eller skriv ett sms.

        Låt sambon ta snacket, det är ju hans syskon. Om de är så känsliga så kan det bli riktigt fel om det är du som tar upp det.

        Ta det också på nivån att ni saknar att hänga med dem, att det var ett tag sen nu.

    Har varit tillsammans med min fästman sen högstadiet. Vi har tre barn tillsammas varav minsta är 2 månader.

    Nu har han lämnat mig och flyttat ut. Ringer inte ens för att prata med barnen.

    Hatar honom för detta, samtidigt som jag älskar honom och vill ha tillbaka honom mer än något annat.

    Alla säger; Tillåt dig vara ledsen, allt kommer bli bra! Men hur kan det egentligen nånsin bli ”bra”, när man har tre barn tillsammans?

    Skjut mig…

      Tror tyvärr det mest är att följa råden du redan fått, att ta dig tid att vara ledsen. Och sedan försöka få till en fungerande vihargemensamabarnrelation för barnens skull. Hur ont det än gör så behöver man nog tyvärr tänka bort sig själv och bara jobba för barnen inte ska hamna i kläm….dock lätt för en utomstående att säga. Och ännu svårare när det verkar som om han inte har intresse av barnen. Känner med dig!

      Tror även att det är viktigt att kunna vara ledsen framför barnen utan att hamna i en beskyllan på deras pappa.

      Hoppas det blir bättre snart för dig!

      Stackars dig, minst sagt. Det kan tyvärr ta lång tid att försöka läka alla de där starka känslorna. En sak som man kan önska är att han kunde gå med på parterapi. Det kan man gå på även som separerade och det kan t o m bli så att ni blir tillsammans igen. Den förhoppningen kan jag självklart inte bedöma om det ens är möjligt att ha, men oavsett vilket så fungerar ofta föräldrarollerna bättre efter sådan terapi.

      Jag blir helt matt av att läsa om det, jag känner såå med dig! ?

      Han kanske har hamnat i någon ålderskris och vill leva ut sina förlorade ungdomsår? Han kan komma tillbaka eller åtminstone förbättra sig ang barnen efter att han har fått festa och ligga av sig lite

        Vilken TUR då att hans kris inte sammanfaller med att mamman också får ålderskris och sticker iväg för att festa och ligga av sig lite! Då hade ju barnen haft INGEN alls.
        Herregudrun, och så undrar folk varför man hatar män…

    Är det någon om har något tips på nån trevlig och lättsedd film eller serie? Helst nåt med inte allt för många karaktärer, då kokar min hjärna ibland över.

      Modern Family

      Under körsbärsträden. Film från Japan, två huvudpersoner. När du har sett den kommer du att vara förälskad i en japansk gumma på 75+.

      Mandarinodlaren. Väldigt annorlunda film från Estland/Georgien. Tre huvudpersoner, knappt några biroller.

      Vår vingård i Provence. Feel-good från Frankrike.

      The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society. Feel-good från kanalöarna.

      Little miss sunshine??

      Serien Good girls ??

    Snackat med en kille (som jag träffat två ggr genom gemensamma kompisar, han bor dock 50 mil härifrån) sen slutet av april. Han sa han skulle komma upp hit på semestern och planen var att han skulle komma imorgon.

    Jag frågade honom i tisdags om han skulle komma hit, fortfarande inte fått något svar… Jag ser att han är aktiv på messenger – sen om det stämmer vet jag inte – men känns så tråkigt när jag sett fram emot det här, längtat efter få träffa honom och berättat att jag gjort det till honom.

    När jag var ner sist så skulle han komma över sista kvällen och grilla, men det blev ingenting utav det, då han åkte ut i skogen och gjorde någonting istället.

    Så tråkigt när man förväntat sig något och så blir det inte som man tänkt, men å andra sidan är jag van vid det…

    Ville bara skriva av mig lite. Ha en trevlig kväll alla ❤️

      Nora jag tycker så synd om dig! Vilken stor besvikelse.

      Tråkigt, men han verkar inte vara intresserad.

    Vid huvudvärk. Drick mycket vatten. Alvedon är bra. Kanske du be över migräntablett. Kram.

    Är det någon som känner igen sig i att aldrig ha någon aptit? Jag är så fruktansvärt trött på all mat. Trött på mackor (alltså alla sorter sjukt nog, och alla pålägg), yoghurt, juice (dvs hatar frukost nu för tiden), typ all mat både kött och grönsaker. Trött på halloumi och avokado, tomat, till och med choklad och godis trots att jag är en jättestor godisråtta. Är så himla himla irriterande, jag mår typ illa av att äta och allt växer i munnen på mig. Jag kan aldrig bestämma mig för är aldrig sugen på något och det börjar bli rätt stort problem. Har till och med gått ner i vikt trots att jag alltid tvingar i mig mat trots att jag inte vill. Någon som känner igen sig? Vill typ att någon ska uppfinna massa nya smaker så att jag äääntligen kan njuta av mat igen! ?

      Fyy jag känner igen mig precis!! Har varit så här för mig i 1,5 år och är dagligen ett ångestframkallande problem. Det här med att bestämma sig för någon mat man kan tänka sig att trycka i sig, tillaga skiten och sen bli lite illamående när man äter det. Undrar om man har fastnat i ett väldigt vridet tankesätt? Eller vad som annars har hänt med en. Önskar så att det skulle vara som förr, då man bredde 5 mackor på morgonen och såg fram emot alla måltider.

      Jag behöver en lösning!! (Weed hjälper inte, jag har provat.)

        Ja alltså det är verkligen ska för mig! Kan liksom inte en komma fram till om det är något psykiskt eller fysiskt, och hittar man inte grunden till problemet är det ju svårt att lösa det…

        Jag med, börjar bli sjukt segt det här, och jag som vanligtvis har beslutsångest, det här början liksom blir sjukt bara. Och om bara weed funkade, hade ju annars varit en lösning haha

      E,

      Inte att inte känna det någon gång alls, men ibland typ orkar jag inte ens fundera på ens en smörgås eller vad som helst. Frukt och grönt går bra och viss annan mat, men jag skulle hellre ta en smoothie lite i farten istället. Så jag förstår hur du menar och då har jag alltid haft bra aptit förut, men hettan har väl gjort sitt till nu också.

      Jag skulle helst vilja ha svämors mat jämt. Eller min mat kan vara väldigt god, men hennes mat slår all annan mat.
      Uppfinna nya smaker… ja varför inte. Vore ju perfekt!

    Idag fick jag inte handla på åhlens som medlem eftersom jag inte hade leg med mig och att säga sitt personnr var inte tillåtet pga gdpr sa han i kassan. Men hallå?! Gdpr handlar ju om vad för data som sparas om en och hur den hanteras. På vilket sätt får han/åhlens MER Info om mig om jag ger personnr muntligt istället för på ett plastkort?!
    Om jag hade haft mitt personnr på ett A4 då… hade det tillåtits? Blir orimligt irriterad

      Det är bland annat för att andra runt om kan höra och i värsta fall kapa din identitet.

      Däremot är det konstigt att du inte fick köpa det du ville. Det får man göra även om man inte kan styrka sitt medlemskap. Jag jobbar extra i butik och det har aldrig hänt hos oss eller näe jag har handlat.

      Men gud förlåt, du FICK handla men INTE som medlem. Skit i andra stycket på min första kommentar.

      Såhär trött har jag aldrig varit, där jag missförstår en tydlig kommentar. Jag får inte sova heller för jag måste städa 🙂

      Olika butiker kör olika grejer. Kicks (som ägs av samma ”kedja” som åhlens” tillåter det om man skriver ner på ett papper och tar med sig pappret hem.

        Så det var dääärför de bad om legitimation för mig! Undrade lite faktiskt, för de brukade be om personnummer förut men den här gången bad dem om att få låna legitimation. Hur kommer det sig att vissa butiker gör så, men t.ex. Gina Tricot är okej med att man säger personnummret högt? Gäller reglerna olika för alla, eller är det bara vissa som inte vant sig vid de nya reglerna än?

          Min uppfattning är att de tolkar lagen fel. De som inte tillåter att man säger det högt. Lagen handlar väl om data de har i dataform. Jag ger ju något muntligt, som dom redan har. Tycker det är fel att man inte får det.

    Hej alla fina! I måndags var jag med om mitt första dödsfall, jag jobbar inom LSS på ett gruppboende. Jag och min kollega gjorde allt vi kunde för att rädda min brukare men vi lyckades inte. Ambulansen kom men kunde inte heller rädda personen. Jag har varit ledig sen dess men dock hälsat på idag på jobbet. Men jag mår så dåligt av detta just nu,allt spelas upp om och om igen när jag är vaken och när jag sover. Jag känner sån maktlöshet över att jag inte kunde rädda personen alls. Vet inte vad jag ville ha sagt med detta egentligen, men har ingen att prata med ?❤

      Förstår precis! Är ssk och har varit med om akuta situationer som slutar dåligt. Det är fruktansvärt. Det du ska göra är att be om hjälp från din arbetsgivare, de ska kunna erbjuda krishantering och stöd. Och prata med dina kollegor!! Prata prata prata prata! Det kommer bli bättre med tiden ❤️

        Tack fina du! Min ordinare chef är tillbaka nästa vecka, ska prata med henne då för att se vad hon kan erbjuda för hjälp. Har varit ute idag och pratat med två av mina kollegor de enda två som förstår mig. Vissa tycker att jag bara är känslig och borde släppa de helt enkelt. Tusen tack för dina ord❤

      Har inga råd men känner med dig ❤ Jag är helt säker på att du gjort allt rätt, vissa saker kan man inte styra över – det var hens tur helt enkelt. Hoppas du mår bättre snart ?

        Tack fina du! Jag vet ju någonstans långt där inne att jag gjorde allt jag kunde och sådär,men det är ändå alltid ett ”tänk om” jag hade… Jag vet att personen i fråga var dålig då vi hade besök akuten några dagar innan så de var väl hens tur helt enkelt. Tusen tack fina du❤

      Ella,

      jag kände två sjuksköterskor förr genom jobbet. De berättade att för att orka med ett så psykiskt (och delvis fysiskt) tungt jobb så behövde de få skämta mycket. Det var deras sätt att hantera de tuffaste sidorna av sina jobb och det fungerade för dem. De behövde ha den distansen. Självklart var de proffsiga inför sina patienter, men kollegor emellan var stämningen råare.

      Så det kan vara så att de kollegor som inte ”förstår dig” inte vågar eller orkar ta in sorgen. Inte ens trots att du är ny och de egentligen känner med dig. För om de släpper fram känslorna, så kanske deras ”känslomässiga skydd” rubbas. (du vet när en gråter kan de andra intill också ha svårt att hålla gråten borta).

      Oavsett vilket så om jag vore du så skulle jag behöva tillåta mig att sörja ett tag, men sedan försöka just stänga av om det är möjligt. Om du jämför detta agerande från deras sida med när folk helst går när folk pratar sjukdomar. Det är ju även det ett sätt för dem att inte ”ta in det”. Inte ”översätta det på sina egna liv”, dvs hålla rädslan borta.

      Jag känner med dig! ?

    Är i Lund över natten. Är det någon som har ett tips på ett mysigt frukostkaffe inför imorgon? ?

      Broder Jakobs och pattiseriet ☺️ Har bara fikat och ätit lunch där men är säker på att de har god frukost.

      Där finns massor med mysiga små ställen. Särskilt i området runt domkyrkan. Bara att välja o vraka bland caféerna

    Hallå är det någon som har erfarenhet av att köpa kläder (tröjor typ) i barnstorlekar? Är 162 med en B-kupa och är normalt mellan storlek 36/38 eller S. Hjälp!!

      Magdalena Graaf gör det ibland. Hon har en top med en fjäril på (paljetter) som nog var köpt på Cubus eller Lindex.

      Jag gör också det ibland.

    Vad för slags kompensation kan man vänta sig från en välkänd restaurang efter att ha drabbats av sjukaste matförgiftningen?

    Är sjukt åskrädd och följer lighteningmaps slaviskt just nu. Jobbigt att se det närma sig just nu.

      Förstår dig. Sällan sett så många nedslag som mellan Malmö och Halmstad just nu. Ta hand om dig!

        Tack!
        Shit, slog ner ganska nära! Lät skarpt som ett pistolskott (inbillar jag mig, har aldrig hört en pistol vad jag vet).

    Jag har vunnit en auktion på tradera. Betalningen är gjord. Har inte fått kontakt medan säljaren öht.. Precis Nu har jag snokat upp att säljaren är avliden. (Hittade dödsannonsen)
    Känner mig hemsk, men.. Vad gör jag?! Kan jag glömma prylarna jag vann?
    Ska kontakta tradera imrogon när dom öppnar chatten/telefonväxeln.

      Är det på riktigt eller har någon kapat identiteten? I så fall är det polisanmälan som gäller.

        Det verkar vara på riktigt. Personen är borta från ratsit, hitta, Eniro osv..
        hittade två dödsannonser olika personer som var avsändare i två olika lokala tidningar.
        Jätte sorgligt och jag känner mig så girig som vill ha mina pengar tillbaks eller prylarna jag vann på auktionen när hans anhöriga sörjer.. 🙁

      Fast är nog mest troligt en identitetskapning. Tradera-auktionerna brukar ju bara vara en vecka långa och på den tiden har de knappast hunnit få ut dödsannonser redan. Har du använt dig av traderas betalningsverktyg borde det inte vara några problem att få tillbaka pengarna.

        Det är INTE en identitetskapning. Har betalat med swish.

        Min fråga är Kan jag glömma prylarna jag vann? (eller pengarna för den delen..)

        Står i kön för att chatta med tradera.. 95 minuter kvar till min tur..

          Håll oss uppdaterade! Det är ju intressant att få veta. Måste ju vara ovanligt att det händer.

          Varför ringer du inte istället? Min erfarenhet med chatten är att de är väldigt tröga och verkar ha svårt att förstå vad man menar. Man får svar som från en robot, typ svar som kundtjänster ger på Facebook. Har aldrig haft problem när jag ringt.

            För att det inte passade att ringa, jobbar och då är chatten superbra.
            Har varit i kontakt med traderachatten 2 ggr och fått superbra bemötande och förståelse. Dom kunde bekräfta att säljaren var avliden, hur dom tagit reda på det frågade jag inte.

            Dom förstod iallafall min kniviga situation och föreslog mig att kontakta anhöriga. Vilket jag inte kommer göra, känns olämpligt/okänsligt. Vilket dom på tradera förstod. Detta måste vara väldigt ovanligt…

            Betalade direkt till säljaren med swish och då kunde inte dom hjälpa mig. Lär mig tyvärr den hårda vägen. Vet bättre till nästa gång att betala via tradera. Så jag behöver inte höra det här med.

              Hur funkar det här med att betala till Tradera? Brukar ju köra med swish.

        Johanna – det finns många auktioner som är längre än en vecka och även ”Köp nu” dom kan ligga i flera månader.

    Det är inte en slump att ?Elaine Eksvärd?…

    …blev så framgångsrik, eftersom hennes stora kreativitet är en av orsakerna till att hon har lyckats så bra.

    Med med den ovanligt stora kreativiteten följer ofta även ett stort, brett känslospektrum. Idag när man helst inte ska sticka ut alls, så blir hennes personlighet som färgstarka spotlights som lyser på discokulan i sommarnatten på nattklubben.

    En del tycker att det är att ”Snacka snyggt”. Att våga vara spretig och ibland även obekväm, där andra klamrar sig fast vid det som står för det som är bra för dem – nämligen det som är mer ”lagom”. Det sticker i ögonen, bränner, det svider. Lagom är bäst ”ropar” de ut ”högt” på nätet.

    Vem är Elaine saaa ni? Aldrig hört talas om henne. Elaine vem?

    Då ropar vi som tror på Elaine, vi som visserligen inte alltid håller med henne om allt, men som gärna tar den tidvis dramatiska personligheten hon har på köpet. Den Elaine som är motsatsen till lagom. För till största delen minns vi istället Elaine som ger jobb till anställda, som skriver inspirerande och lärorika (bl.a) retorikböcker.

    Vi minns även Elaine som föreläser framgångsrikt ute i landet. Den Elaine som vågar erkänna att matlagning är inte hennes ”grej”. Den Elaine som trots dessa stora framgångar försöker få plats och tid för sin familj. Som mobilparkerar och jobbar på att bli en t.o.m ännu bättre mamma. Den Elaine som gillar inredning och husrenorvering (tidigare lägenhetsrenorvering.)

    Den Elaine som vågar stå för sina ibland nog så starka känslor som är som ett fyrverkeri. Den Elaine som vill träna styrketräning och kondition för att orka bättre och för hälsans skull. Den Elaine som skriver om självkänsla och självförtroende och om hur tacksam hon är över mycket i sitt liv.

    Den Elaine vill inte jag ska sluta blogga. Ni som inte heller vill att hon ska lägga ner bloggen, likea gärna min kommentar.

    Jag kan inte sova för jag ska gifta mig i helgen! Så jävla sjukt, trodde jag aldrig ????? /Lyckligast och tröttast

      Åh, stort grattis i förskott! Så glad för din skull!

        Tack snälla! ? Nu är jag pirrig i magen, älskar honom så mycket. Längtar tills det är klart så vi får fira med vänner och familj ?

          Tack själv! ? Åh så bra att du känner dig så förväntansfull (en del blir alltför stressade istället). Ja, det blir fantastiskt ska du se! (För min del var det en av de tveklöst bästa dagarna i livet!

    Är orolig!
    Det åskar ä, blixtrar, ösregnar och blåser storm hemma. Vi bor i en trävilla mer eller mindre i skogen. Jag är vanligtvis inte rädd för åska men nu är jag orolig att blixten ska slå ner och att det ska börja brinna. Åskovädret är precis över där vi bor. Vi har ett litet barn hemma vilket gör mig ännu mer nervös.
    Kan någon lugna mig?

      Tyvärr kan jag inte lugna dig mer än att säga att jag känner som du! Vaknade av ett sjukt ljusspel, nu har det passerat än så länge men det mullrar fortfarande…. hatar hatar hatar det här!

      Jag kan lugna dig med att blixten valde vårt sommarhus så nu väntar vi på elektrikern.

      Åska som är det mysigaste som finns!! Fattar inte varför man skulle vara rädd för det? Aja tur för dig då attdet inte åskar så ofta

    Skulle ni kunna tänka er att bli ihop med en bloggläsare om ni var en bloggare med en rätt stor blogg?
    Jag tänker på tex Jonna Jinton, hennes kille läste ju bloggen och satt och skrev dikter och var dödskär innan dom hade träffats, sen träffades dom och nu har dom varit ett par rätt länge ?

      Absolut! Ingen tvekan. Kärleken övervinner allt och jag skulle aldrig låta bli att försöka om det kändes rätt att göra det.

      Va?? Träffades de inte av en slump i skogen? Det får jag fr mig att hon skrivit. Låter ju som en stalker annars..

    Hur jobbar skvallertidningar?
    Jag prenumererar på Readly, det är verkligen en bra affärsidé, man kan läsa alla tidningar både svenska och utländska i paddan för 99 kr i månaden. Men, jag fick en fundering när jag läste skvallertidningen ”Hänt”, det verkar som de läser bloggar och sedan sätter ihop en artikel. Det finns en artikel om Hanna Graf, och hennes sons relation med pappan ”Andreas Carlsson”, han blir verkligen uthängd i artikeln som en värdelös pappa. Det finns säkerligen två sidor i storyn som media och allmänheten inte känner till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.