Öppet Spår – Pääääääris Edition

https://www.instagram.com/p/BmTJB_Pl9wc/?taken-by=bloggbevakningscamcam

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

609 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag bor för första gången i hyreslägenhet i Göteborg. Bara bott i hus och bostadsrätter tidigare men när dottern flyttade hemifrån valde jag sälja och köpa hus utomlands istället då jag hoppas kunna flytta dit inom några år och när jag fick möjlighet till en hyresrätt i innerstan lät det som en bra idé och framförallt bra för dottern när hon pluggat klart utomlands att kunna ha en lägenhet i stan.
    Men hur grisiga och skitiga är inte folk, är helt förvånad hur hyresgäster beter sig. Vår innergård ser ut som en cigarettfabrik, cyklar slängs där det (inte) passar och det klottras och spottas i hissen. Hur äckliga kan folk vara egentligen, är det ett fenomen för just hyresgäster att de helt skiter i sitt boende för att det inte är deras ’eget’ kunde aldrig tro att det var så. Att ungar får stå och sparka sönder fasad och bruk när föräldrarna står och tittar på utan att säga till. Fastigheten är välskött i övrigt så det är inte där det fallerar utan helt på de boende som helt skiter i om de grisar ner och förstör. Helt förundrad över att de inte vräkt allihopa i huset för längesedan

      Låter som en väldigt slapp hyresvärd! Min hyresvärd accepterar inte sådant beteende

      Fy så tråkigt! Så ska det inte vara

      Har bott i flera hyresrätter i mitt liv och jag har aldrig varit med om det du beskriver. Har bott i finare områden men också i områden med människor som inte har det så bra ekonomiskt ställt. Det som varit jobbigt är grannar som röker på balkongen nedanför, någon som duschar eller dammsuger för sent eller liknande smågrejer. Aldrig det du beskriver så jag skulle svara nej, det är inte ett vanligt beteende som beror på att människorna inte äger sitt boende. Bor nu i egenägd villa och det finns ju människor som beter sig som du beskriver, också. Men där är det ju deras egen tomt som en annan måste titta på varenda dag, haha. Medan andra har det väldigt fint och iordning.

        Skönt då hoppas jag på att det bara råkar vara idioter till hyresgäster just här. Kunde verkligen haft med detta i tanken om det var något sjunkit område jag flyttat till men inte att det skulke vara så mitt inne i stan

          Det är alltid värst mitt i stan..
          För det finn inga grön områden för barn att leka på.

            Nja utanför mig ligger tre parker, den längst bort är det väl 200 meter till bara så kan inte skylla på bristen på det heller. De andra ligger utanför precis

              Se till att städa undan det värsta, nätverka med boende i området, försök få med dem på tåget. Låt inte området förfalla. Har haft liknande problem. Jag har talat med grannar när jag ”sanerar” gården och de tycker precis som jag att det är för jävligt. Nu när vi är ett par stycken som ser till att innergården ser bra ut, har det blivit mycket bättre. Folk som skräpar ner får sig en tankeställare när de ser att andra städar upp deras skit och skärper till sig.

      kanske fröken har flyttar in i fel stadsdel.. för så där ser det då inte ut i alla hyreshus..

      Skriv och klaga till din värd

        Om det ändå vore så men tvärt om, gatan är en av de ”finaste” i stan men tydligen ser de bara efter poäng eller något när de släpper in sökande.

          Vad ska de annars gå efter? Ska de fråga om de brukar sparka på fasaden eller röka? Jag har bott i hyresrätt sen jag flyttade hemifrån (Gbg här med) och alla har skött sig bra. I mitt nuvarande hus är det jättefin grannsämja, vi har blommor utanför så vi sköter gemensamt och även inne i svalen. Min mamma bor fortfarande i hus med sin granne som använder sin tomt till att ha all inclusive för alla råttor i stan.

            Vet inte men helst referenser såklart så att dessa grisar får svårare att få förstöra i övrigt fina hyreslägenheter. Besiktning av lägenheterna varje år kanske med? Antar att de är lika vårdslösa inomhus som utanför sin dörr och det borde kunna vara orsak till att bli av med lägenheten om man inte sköter om den utan enbart äcklar sig ?

              Överförmynderi alltså, hyr man sin lägenhet så får man med sig ett avtal där det står förhållningsregler, bland annat att man ska sköta sitt hem på ett skäligt sätt och anmäla skador mm. Vad tycker du att de ska titta efter? Vi har alla rätt att sköta våra hem så som vill (så länge man inte skadar något), ha alla kläder i en hög i rummet eller färgkordinera. Om du anser att det kastas fimpar på marken, vandaliseras så säg till hyresvärden. I mitt förra hus kastade grannen ovanför mig fimpar från balkongen, jag sa till honom personligen och han slutade. Jag tycker att alla har rätt till ett tryggt hem där vi inte blir vräkta för att grannen tycker att någon ”äcklar sig”.

              du bör nog flytta tillbaka ut på landet..

              välkommen till verkligeheten.. människor är äckliga av sig!
              dem spottar på bussar, fyllon pissar ner sig på säten och spyr hejvilt
              folk har sex på bussar/tåg, folk kletar snor, tuggumin lite varstans..

              lev du ditt liv och skit i dem andra..så länge dem inte står och sparkar på din dörr är det lungt

                med din attityd så förstår jag helt och fullt varför det finns getton

                  Vad har attityd med ghetton att göra?

                  K, allt! Inställningen till att man ska skita i vad andra gör/missköter sig/grisar ner mm

                  Nej, det är inte definitionen av ghetto.

                  men snälla.

                  min attityd? for real?.
                  kolla runt på gatorna hur folk bara slänger skräp runt sig.
                  kolla på hur unga grabbar tycker dem är så jävla coola som springer runt och spottar, kastar cigg .
                  människor som spottar ut tuggummin här och var..

                  mänskligheten är äcklig punkt.
                  om man ska gå runt och störa sig och bli irriterad över vad andra gör hela tiden så mår man till slut inte bra.

                  tycker man folk förstör, säg åt dem. lyssnar dem inte kontaktar värden. händer inget..ja van fan ska man göra. gå dit och sparka på ugnarna själv?

                  *de

                  Blöder i mina ögon ?
                  Snälla, lär dig skillnad på de och dem!

      Oj, oj, oj! You aint seen nothing yet!
      Har förmånen(?!) att utföra en del jobb hos hyresgäster och jag kan konstatera att hundar i många fall har bättre koll på hygien och vård av hemmet.
      Har sett rökare som väljer köksbordet ist för askkopp att aska i. En gubbe som vi var inne hos hade, en iofs ganska fin pyramid, av aska på bordet. Hans växter var mumifierade och stanken var förjävlig. Var tvungen att kassera kläderna efter det besöket.
      En annan ”samlare” hade alla gamla telefonkataloger från golv till tak i hallen och städningen hade uteblivit helt, iaf de senaste 20 åren.
      Folk är svin. Det är förjävligt, men i 95% av fallen så är det bättre i finare områden. Jag låter nån annan ge förklaringen till det.
      Lämnade precis ett jobb där det var bostadsrätter i ett ”bra område” till ett område med hyresrätter i ett ”sämre område”. Anticimex var där varje dag förra veckan och enl den killen var det inte svenskarnas ”nya resvanor” som var orsaken till besöken.

        Fy satan ?

        Telefonkatalogerna låter som en man i Hägersten? ????

          Hökarängen!

          Haha, jag bor i området och massor med privata värdar här som enbart tar ut svinhyra, ingen som städar trappor, sandar eller fixar runt huset, tvättstugan är kaos. Folk har hundar och ungar som smutsar ner i farstun och hissen. Fruktansvärt grisigt här, ingen hyr nån längre tid så ingen bryr sig. Fönstren i farstun går inte att se igenom, aldrig putsade, portens glasruta går heller inte att se genom. Portkod fast porten bara är att dra upp. Standarden i lägenheterna är sunkig. Gasspis och ingen fläkt, dålig ventilation m.m. Jag har bott här1 år och är den som bott längst av alla i uppgången. Suck, vill verkligen flytta!

        Vad berodde det på enligt honom?

          Det andra alternativet.

          Invandrare från div menaländer såklart

        En vän till oss levererar och installerar vitvaror över hela Stockholmsområdet sedan mer än tio år tillbaka. Han har en hel del liknande historier på lager. Ofta beror misären på psykisk ohälsa eller missbruk men väldigt ofta verkar det också handla om ren nonchalans och brist på respekt. Ibland i kombination med okunskap. Men han säger alltid att han önskar att folk ska få veta hur det ser ut i många lägenheter i sämre förorter. Lägenheter där det verkar bo fler än 10 pers i en liten mörk lägenhet utan riktiga möbler, med skitiga madrasser på golvet och kök som inte ser ut att vara städade på åratal. Han säger att folk skulle bli riktigt chockade och att deras syn på vår ”höga standard” i Sverige skulle få sig en ordentligt törn. Och att det bara blir värre och värre. Till de områden som är värst åker de inte längre på några jobb ensamma heller, pga säkerheten.

          Fy fan vad vidrigt, men klart kommer de från hyddor med jordgolv så har dom väl ingen koll.
          En på jobbet hyr ut en villa m tre möblerade lägenheter till afrikaner.
          Tror fan huset behöver rivas när de om de flyttar. Allt invändigt är så nergrisat och typ lerigt. De dammsuger inte utan bara sopar och tvätta golven då häller de ut en hel hink vatten på golvet och sedan moppar runt det i hela huset ?
          Riktig jäkla katastrof.
          Men tydligen täcker bidragen han får för det så han väljer att låta dom förstöra huset. Helt knäppt

            Tydligen många troll som passar på när de vet att katten är bort. ?

              Inget troll alls!

      Jag bor i en Akelius ”first class” hyreslägenhet i en mittemellan (ej fin, ej dålig) stadsdel i Malmö, och alltså, folk är vidriga. Slänger sina sopor rakt ut på innergården från balkongen för att de inte orkar gå till soprummet 20m bort, spottar och kletar odefinierat slem på väggarna i hissen, röker på ute i trappen, stjäler cyklar ur de gemensamma (låsta) cykelförråden, kastar ut bröd och chips på innergården för att mata fiskmåsar. De få blommor vi hade på gården är helt förstörda och ingen orkar försöka fixa med det längre. Man har liksom inga ord nästan. Och klagar man till Akelius så sätter de på sin höjd upp en trött skylt, typ ”gör inte såhär är ni snälla.” ?? Längtar sååååå mycket efter en bostadsrätt, haha!

        Mata fiskmåsar, wtf! Herregud då blir man ju aldrig av med dem! ?

        Caroli? ?

          Värnhem! ??

      Över min döda mördade getabock ett sånt elände du har. Flytt hit te mariannelund istället så ska vi hjälp dig!

      Har bott i hyresrätt sen jag flyttade hemifrån och har aldrig upplevt det. Där jag bor nu vågar man knappt klippa gräset åt fel håll (hyresradhusområde), haha!

      Finns hyresgästföreningen hos er? Om inte, starta en lokal förening så kan ni hitta på gemensamhetskapande (är det ens ett ord?) aktiviteter. Min erfarenhet är att om man känner sina grannar så blir det bättre stämning och mer respektfullt i huset, du är säkert inte ensam om att irritera dig på trist beteende. Hos oss har vi bl.a. städdag då vi fixar lite extra på gårdarna (vår hyresvärd gör detta också givetvis), planterar blommor (vi får pengar från hyresgästföreningen) och avslutar med korvgrillning (också med pengar från hyresgästföreningen). Mkt poppis!

    Hjälp mig!!! Har en fuktfläck (pga lät en soppåse stå lite för länge på golvet) som är cirka 10 cm lång och 1 cm bred på ett ekparkettgolv. Det är en hyresrätt som ska besiktigas snart och jag har panik. Finns det något bra knep eller är det bara att slipa/lacka om? Rummet är rätt litet så det kanske inte kostar jättemycket att göra.. Men jag nojar sönder.

      Vi gjorde en fuling när jag flyttade. Slipade lite lätt och smörjde med olivolja. Hyresvärden hade själv påtalat att golven kunde slipas om massor av gånger, när vi flyttade in.

        Slipade ni med ett ”milt” sandpapper då? Kanske får ge det ett försök!!

          Japp

            Och golvet var oljat, inte lackat.

      Gör som hon som bodde i min hyresrätt innan mig. Hon hade lagt en lång matta på golvet i hallen. När jag sen fick nycklarna så är det första jag ser när jag kliver in att det är en massa djupa hål efter smala klackar i ekparketten där den mattan hade legat. Gissa hur glad jag blev då! ?

      Jag hört talas om någon syra man kan använda men kommer inte ihåg vad den heter. Till parkettgolv.

        Någon här som ska läsa till förskollärare i Malmö i höst?

          Är du nöjd med valet av placering av din kommentar?

      Oxalsyra

        Jag har testat det men det bet inte ?

          du kan behöva slipa lite med sandpapper först, det tränger nog inte igenom lacken/oljan

            Okej, ska testa! Tack för svar!

      Vår förra kyl läckte vatten ett tag utan att vi visste, på ekparkett. Fick bort fläckarna helt med hjälp av några timmars hårfönande.

      O käre tid! Häll såpvatten på resten av golvet så ska du se att det tids nog blir samma färg på alltsammans.

      Vi inför flytten . Drog ur alla lampor i lägenheten .

        Varför har du ett mellanslag efter sista ordet och en punkt?

          Varför känner du et behov for att hitta fel?

    Paris en helg i maj, är det ett bra tillfälle att åka dit innan det blir stekhett sommarväder? Eller är maj en månad då det oftast är dåligt väder där?

        Jättebra tack! ?

      Var i Paris i maj i år (hur många i blev det..). Hade perfekt turistväder iaf för mig som gillar att gå. Ca 17-20 grader och växlande molnighet. Men det var tydligen ”kallt” enligt receptionen på hotellet. ?

        Låter bra! Det är precis så som jag tänkt! Hade tänkt Disneyland eller vad det heter.

          Jag vet en som åkte över till amerikat och aldrig kom tebaka igen. Så tänk innan du packar din koffert och ger dig av.

            Alltså älskar dig krösamaja?

              Det säger di allihop! Och hon älskade di alle tebaka.

              Haha jag håller med, garvade högt åt kommentaren om ister i ett annat inlägg. Sjukt rolig humor.

                Har undrat i flera veckor, är det skådespelerskan som är här o minglar?

                  ?

                  Nej.

            Var det Karl-Oskar och Kristina?

      Vi prickade in sista helgen i maj med 30 grader. Samma under juli 2017 och maj 2016. Har aldrig varit i Paris under 30 grader ?

    Kan man börja med kampsport fast man är 30 år och lite klen? Vill jättegärna, men jag kanske är för gammal?

      30? För gammal? Come on

        Jag vet inte, tänkte att alla andra var typ 12. Då är man ju kanske för gammal för att sparka på barn liksom. (man är alltid för gammal för att sparka på barn. Don’t do it. Men du fattar)

          Haha…tack för skrattet. Är själv 34 och alltså alldeles för gammal för att sparka på barn?

      Man är aldrig för gammal för att testa något nytt! ? när jag tränade kampsport så gick jag en klass för nybörjare och där var ett åldersspann på 12-45 år 🙂

        Tack 🙂

      om du är man: nej

        Jag är inte man. En ganska liten kvinna, faktiskt.

          då är det ok

        Da fack?

        Och om det är en kvinna? Vad är skillnaden?

          män bör istället träna på att uttrycka sina känslor genom ord

            Missförstod, trodde du svarade ”om du är man är du inte för gammal”

            Ja fast det ena utesluter väl inte det andra?!

      Absolut!

      Mikaela Laurén började med boxning när hon var runt 30. Hon vann 30 av 35 matcher och tog flera SM-guld. Svar – inte nödvändigtvis för gammal.

        Oj, coolt. Tack 🙂

      JA! Jag började med amerikansk fotboll när jag fyllde 30. Är 33 nu och i mitt livs form. Kör!

      Absolut ej. Började med yoga som 29åring, crossfit som 31åring och muay thai efter jag fyllt 34. Tränar 6-8 pass i veckan älskar det och har en stark uthållig kropp.

    Ska på jobbintervju (lärare) på måndag. Inget jag hade sökt själv först, men de fick höra mitt namn. Efter sjukskrivning kommer jag gå tillbaka till exakt samma situation (samma klass) på mitt nuvarande jobb.
    Så-själv ta upp min sjukskrivning på intervjun?

      Beror på vad du var sjukskriven för men spontant, nej. Miljöombyte kan göra susen! Mamma med fibromyalgi klarade inte av sitt förra jobb pga smärtorna. Sökte nytt och sa inget om sin fibromyalgi på intervju. Nu märks den knappt av pga att nya jobbet per automatik innebär rutiner och lugn som underlättar och mildrar symtomen.

      Kanske beroende på sjukskrivning? Alltså ska väl inte spela roll, men tänker att det kan vara bra (men sårbart för dig) att vara öppen och ärlig om sjukskrivningen varit pga tex depression, eller utmattning. Det gör dig INTE till en dålig anställd eller opålitlig (så länge du har sjukdomsinsikt och ”koll” på dig själv och ditt mående), men ärlighet kring ett är kanske att föredra?

      Om de frågar kan du berätta om det.

    Hej alla!
    Jag skrev i förra helgens öppet spår att jag skulle hoppa fallskärm och var så sjukt nervös!! Nu är det gjort! ? så häftig upplevelse! Mer om hoppet och massa bilder därifrån finns nu på bloggen ?

      Grattis! Och jag tittade på bilderna ända fram till söta hunden Baloos (var det väl) ettårsdag. Jättefina bilder!

        Men åh! Tack snälla! ?

          ?

      Tur att det gick bra och inte slutade så här: https://www.youtube.com/watch?v=nieTpOlZN40&frags=pl%2Cwn

    Tips på ljudbok som man blir extra lycklig av? (Får en bra känsla av)

      Sagan om Isfolket ?

        Lyssnade lite. Ska lyssna mer sedan, tack!!

      Rosengädda serien av Emma Hamberg ?

        Ja alla de böckerna är toppen! Jag lyssnade på dem i början av sommaren och de är så mysiga. På storytell läser Emma själv in böckerna och gör det SÅ bra, älskar verkligen hur hon läser karaktären Älgen.

      Åh, ni är ju bäst ni som har svarat! Stort tack! Måste ”marinera” min lyckliga känsla. Vill så gärna vara kvar i den, så dessa ska jag lägga in i läslistan nu. ?

        Har lagt in dem nu. Emma Hamberg har jag läst böcker av tidigare och la nu in alla.

    Fler än mig som har dille på att bädda rent i sängen? Måste byta två ggr i veckan för att få den rätta rena känslan och detta trots att jag lever ensam utan både sex eller djur i sängen.

      Vilket Slöseri på lakanen att tvätta så ofta..
      Du sliter liksom ut dem av det..
      Börja häng ut säng kläderna på vädring i stället för att tvätta sönder dem totalt..

        Trångsynta du är! Har haft mina lakan i flera år, köp kavliyet så kan man tvätta dom ofta ?

          Precis! Köpte från Mille Notti och de visar inget tecken på slitage. Hade ett underlakan därifrån tidigare och det höll i 9 år tills jag råkade på superlim på det

            Hej Booken!

          men snälla

          tänk lite på miljön! hur bra är det att tvätta dessa lakan varannan dag?!…va?
          fy fan..

            Ehh, enligt dig får folk grisa bäst de vill i sina lägenheter och nu är även tvätta sängkläderna för ofta enligt dig fel.., vågar inte ens tänka på hur du har det hemma

              well jag har det rent hemma
              damsuger två gånger veckan, våt dammar två gånger veckan, torkar golv en gång veckan
              byter gardiner en gång i månaden, samtidigt som jag tvättar fönsterna ute, inne och i mellan (dubble glas fönster)
              jag byter lakan varannan vecka, har inga djur i sängen, vår hund sover i sin egen bädd.
              byter handhanddukar två gånger i veckan, tvättar våra haddukar en gång i veckan
              kör en svart tvätt och en vit tvätt en gång i veckan.
              underkläder körs varje lördag.
              har egen tvätt maskin

              så vi har det rent men vi är inte över drivna i att byta lakan och hålla på och tvätta dem stup i ett.

              sen att jag anser att man kan låta människor va är för helt ärligt.. jag skulle aldrig orka hålla på och läxa upp andra i vad dem gör fel.. Och vem säger att det jag tycker är rätt är rätt för alla andra?. ser du poängen.

              har jag problem med folk i vårt hyreshus så kan jag snällt prata med dem, fungerar det ej går jag till värden så är det. jag går inte runt och ojar mig och tycker att det är pga bråkiga barn det finns getton! <.<.

                Du ”byter gardiner en gång i månaden”?? 12 gånger om året alltså? Nya gardiner varje månad eller har du några du varierar mellan?

                  Har olika. Som jag ärft efter en gammal släkting som sydde dem själv.

                ”Över drivna”

                Skojar du? Hur lyckas man särskriva det ordet? ?

            Hur få lakan har du om du skulle behöva tvätta varannan dag för att kunna byta ofta? Jag har ca 10 uppsättningar, fler örngott, och jag tvättar allt tillsammans på en gång

              Jag har bara två uppsättningar, dvs två dubbelpåslakan, två underlakan och 12 örngott. Ofta tvättar jag och bäddar i samma direkt igen, tar bara 3 timmar att köra och torka en maskin

                Jag har 365 lakan, underlakan samt 730 örngott.
                Jag byter lakan varje Dag!

                  Hur tusan förvarar du dem smidigt?!

                Stryker eller manglar du dem inte?! ?
                Mvh Hon som har ett annat dille: kan inte sova i ostrukna sängkläder.

        Verkar inte vara något problem, jag har bara två uppsättningar lakan. Köpte kvalite på grejorna men de är över 4 år gamla nu och hela och fina

        Vad för skitfabrikat köper du om du är rädd för att slita ut dom ??

        Sängkläder av bra kvalitet slits inte ut av att tvättas. Satsa på en trådtäthet på minst 300 så får du lakan som är supermjuka och lena mot huden, av hållbar kvalitet. Jag ser inte ens skillnad på de sängkläder jag haft i 10 år jmf med de jag haft något halvår. Man tjänar in de pengarna i längden.

        Herre min syndare! Ränner du te byken så ofta tösabit? Det var inte många djur du har att hålle rent för. Du skulle få prova att sova med hönsa om vintern du.

          Jag läser dina kommentarer högt här. Roliga!

      Jag byter varannan/vart tredje dag och nej det blir inte flera maskiner! Tvättar 1 60 garader och en 40 i veckan! Har flera katter så är ett måste att byta ofta, blir mycket grus i sängen denna årstid.

      Jag byter också två gånger i veckan, speciellt sommartid. Äckligt att ligga i svettiga sängkläder

      Jag byter en gång i veckan vanligtvis men oftare vid behov. Två ggr per vecka låter faktiskt rätt normalt, man spenderar ändå en hel del tid i sängen. Kläder som man har på sig varje dag, minst 8 t per dag, hade man ju tvättat

      Jaaa jag! Jag byter alla sängkläder en gång veckan, handdukar två gånger i veckan. Nu under värmeböljan har jag bytt örngott flera gånger i veckan. Älskar känslan av nytvättat! Förstår inte diskussionen om slöseri eller miljön med tanke på alla underkläder som används endast en dag innan de åker ner i tvättkorgen…

        Men herregud, det är ju lite skillnad på underkläder och lakan, både storlek och att underkläder blir ofräshare betydligt fortare

      Jobba med ditt beteende istället.
      Du lever ensam, har inte djur. Jag antar att du duschar regelbundet, så då är inte dina lakan smutsiga efter 2 dagar. Vädra, skaka ur dem och byt möjligtvis örngott ett par gånger i veckan.
      Jag har, sambo och 2 katter. Nu när det varit så extremt varmt har jag bytt lakan 1 gång/vecka. På vintern byter jag varannan vecka. Brukar byta mina örngott oftare då de blir smutsigare (hårprodukter, ansiktskräm, hudens sebum, hårstrån mm) och jag vill slippa orenheter i hyn.
      Sedan får man ju borsta bort när det blir sandigt, vädra sovrummet osv.

      Det är onödigt slitage på lakanen. Det är onödiga maskiner som går. Det blir ökad elkostnad, kass för miljön och merjobb. I vattenbriststider kan man ju tänka på det också.
      Och det spelar ingen roll om man har dyra lakan, de slits till slut de med.
      Skaffa en uppsättning till är ett tips. Hemkunskapen lärde följande: 1 set i sängen, 1 i tvättkorgen och 1 i skåpet. Det tycker jag är vettigt. Så behöver du inte tvätta hela tiden.

      Vi i väst är så himla maniska med onödig renlighet. Folk duschar 2 gånger/dag och skrubbar sig med uttorkande duschtvål, tvättar allt efter 1 dags användning, byter trosor 2-3 ggr/dag, kan inte låta det bara vara en stund. Det är lite skrämmande. Vi tvättar fan ihjäl oss, och miljön.
      Tror inte någon människa har sett tillbaks på sitt liv och tänkt att hen borde ha städat mer.

    Är det nån som fått varningsmeddelande i mobilt BankID appen? Jag fick idag ett meddelande om att det har genomförts samtidiga försök att använda mitt mobil BankID och att jag ska vänta några minuter tills jag använder BankID igen då det kan handla om ett bedrägeriförsök. Är så rädd och nojig, jag raderade mitt gamla BankID och skaffade ett nytt samt bytte till en mycket svårare kod men är ändå rädd ?

      Oj! Jag föreslår att du ska kontakta din bank för att vara på den säkra sidan, för att se till att alla konton stämmer.

      Men bra att du skapat nytt lösen osv! 🙂

      Det är nog ingen fara men ring banken ändå.

        Min bank öppnar inte förrän måndag och ska ringa då men är så nojig nu, kan inte sluta tänka på det:(

          Finns det inget nummer till deras kundservice? Jag har SEB och de kan man typ ringa dygnet runt iaf.

          Men logga in igen på din bank och kolla konton så länge?

          alla banker har akutnummer för att spärra kort osv.

            Mm men nu är inte kort och bank id samma sak och så länge inte någon stulit enheten hennes bank id är kopplad till behövs det inte spärras, se svar nedanför

      Nej då så blir det för mig ofta om jag tryckt två ggr på betala. För snabb lixom och då varnar systemet. Bara att skrivs om summan och skicka på nytt så går det. Ingen fara på taket alls! Hände mig senast igår

        Händer mig inland med när täckningen är vajsing på och jag klickar på betala flera gånger

          Grejen är att jag inte använt BankID alls på hela dagen förrän jag fick det felmeddelandet…

          Ciaociao: jag har sparbanken och deras kundtjänst är tyvärr stängd:(

            Kolla sparbankens hemsida om de har någon digital support. Oftast har sparbankerna digital support-tjänsten för sina kunder via Swedbank och de har öppet dygnet runt alla dagar i veckan. De kan i så fall se så att allting ser rätt ut och om det är någon som försökt komma åt ditt BankID. Så länge du inte gett ut några koder så ska det inte vara någon fara. Vissa sparbanker har även telefonbanks-tjänsten via Swedbank och de har öppet dygnet runt. De kan då se dina konton osv. //jobbar på Swedbank

      Jag får det om jag har både bankens app och tex swish igång samtidigt. Stäng ner alla appar och logga in efter en stund, det är ingen fara

    Hur skönt är det inte med regn och 15 grader (för oss som har det)? Sommaren 2018 var alldeles för varm!

      Men jaaaa!!! Inte för att det är så svalt eller regnar här men ja äntligen! Längtar efter hösten ??

      Sommaren 2018 var bästa sommaren hittils!! Får gärna vara så varmt varje år. Bor i norra norrbotten så vi har typ snö och frost och regn året runt annars…

        Förstår det! 🙂 Smaken är som baken! 😉

    Jag älskar min man så jävla mycket och han älskar mig otroligt mycket också, vilket han dagligen visar och även har visat de senaste 6,5 åren. Kärleken är det ingen snack om. Han är mannen i mitt liv och jag vill dö med honom – men vi tjafsar KONSTANT. Om ALLT. Vi har noll kommunikation och han totalvägrar parterapi, alltså totalvägrar. Vi förstår inte varandra och har alltid taggarna utåt för att skydda sig mot den andra. Båda kan bli otroligt aggressiva och så är hela dagen förstört, vi åker på varsitt håll och ses först på natten (hemma), där allt är som vanligt igen. Vad fasiken ska jag göra?

    Kan sägas att vi flyttade ihop för ca 6 månader sedan. Innan dess sågs vi varje dag, så inget är nytt där etentligen. Vi ses nästan mer sällan nu än då (pga båda arbetar heltid nu).

    På helger är det totalt hopplöst. Vad gör man/jag för att rädda förhållandet innan det går såpass långt att jag (eller han) inte pallar mer?

      Bli särbo kanske?

      Det är redan över

        Men va fan, vem e du jäkla surkart

      Tänker bara vad som kan ligga bakom tjafset? Känns ju sådär från hans sida när han vägrar terapi? Get your priorites straight liksom.

      Har du pratat med honom hur mycket du lider av detta och att du gärna vill lösa problem?

      Alt prova att bo isär (om det är möjligt) ett litet tag och få ”andas ut” båda två för att SEN prata om att ni tjafsar så mycket när ni båda är lugna?

      Säg att det är utomstående hjälp eller separation som gäller. Talar av erfarenhet; åtta år senare ska vi nu separera. Hans humör och taggar utåt har trasat sönder både mig och vår relation. På köpet har jag ändrat min personlighet och känner mig fruktansvärt ensam (trots att jag har flera väldigt fina vänner). Usch. Lös det nu eller gå isär.

      Hej! Kan säga att jag känner igen mig lite i det du skriver. Varit ihop i 8 år med min sambo (nu fästman) och till och från tjafsas det, och det pga dålig kommunikation/svårt att nå fram till varandra, alternativt försvåras bråk pga det.
      Men det jag känner hjälper lite är väl just att prata om det, inte grälen utan det som fördjupar dem (kommunikationsproblemen) och inte när grälet är, utan efter/innan. Helt enkelt då man inte vill gå i försvar.
      Dock så krävs det ju att man kan lyssna, och vara konstruktiv mot varandra, och prata och just vilja prata/lyssna/försöka ta till sig (även om det är förbannat svårt ibland), men vägrar han parterapi så är han kanske inte så öppen för det? Eller är det mer att han vill att ni ska lösa det ensamma?
      Så prata om det, då det inte är ett pågående gräl, men det kräver ju dock att båda kan göra det utan att gå in i försvar/bli aggressiv.

      Försök att hitta vad det är ni irriterar er på. Dels hos varandra och försök även hjälpa varandra genom att t ex ändra er till att bli mer hjälpsamma, lyssna bättre och liknande. Försök även fundera ut vad som skapar irritationen i erat övriga liv. Är det några som stressar er som ni inte vågar eller kan prata med för att ni är beroende av de personerna? (Chef eller liknande)

      Om ni inte redan stresshanterar, genom t ex hård fysisk träning så gör det. Få ur er stressen så att den inte tas ut så här. Och båda två kan försöka tänka: Okej, hur ska jag låta trevligare? Fr o m nu ska jag tänka på det.

      Jag och min nuvarande sambo tjafsade mer när vi precis flyttat ihop trots att vi umgåtts varje dag i tre års tid innan det. Dock inte så illa som du beskriver utan endast småtjafs. Jag försöker typ pick my battles, man får lära sig acceptera varandras egenheter sålänge det inte övergår i hot eller så såklart

      De första 20 åren är de värsta. Sen blir det rätt ok :). Antagligen för att man bara inte orkar tjafsa om allt längre… Nånting som vi fått ta till, eftersom vi inte kan nå varandra muntligt allt som oftast, är att skriva till varandra. Kanske kan vara nåt att pröva?
      Om inte annat får man säga sitt ifred utan att någon avbryter och ska säga emot och gå i försvar.

      ”Rädda vår kärlek” har du som nick, men tänker ju att det är väl ni som ska rädda eran kärlek – inte vi :)) Men förstår vad du menar. Mitt ex vägrade terapi pga ”det funka int med förra tjejen”, men ligg på och säg att du funderar på att skaffa egen lägenhet. Behöver inte säga att du funderar på att göra slut nödvändigtvis. 🙂 All lycka!

      Har du provat att mala ner han te palt? Där gör de mest nytto de eländiga mansgaltarna. Annars kan du skicka Kerstin efter’n me lite ister så ska du se att du slipper dras me’n. Kära hjärtanes.

        Okej det räcker med dina försök att vara rolig nu. Det var kul första gången.

          Rolig? Du vet inte mycket om livet märker jag.

        Jag tycker du är rolig Krösamajjas mormor!

          Ibland, jag såg bara de roliga kommentarerna först.

      Om ens partner vägrar parterapi, så borde ni sätta er ner och prata om vad ni skall göra istället för att få bättre kommunikation. Om man säger nej till ett förslag så måste man presentera ett eget. Lägg upp samtalet på ett pedagogiskt sätt men inled med kärlek. Säg att du vill hitta en lösning för att du älskar honom, inte för att du inte orkar bråka mer.

      Vad består bråken av? Vem som tar diskmaskinen oftare? Om det är om vardagliga sysslor, gör ett schema. Jag har alltid som regel för mig själv att alltid ligga på plus och det gör även min partner, då blir det rättvist i långa loppet.

      Begränsar ni varandra, blir ni sura om den ena väljer en kompiskväll framför dig? UPPMUNTRA DET. Tid ifrån varandra är värdefullt, stötta din partner och säg att du tycker det är härligt när han/hon kommer hem med nyladdad (psykologisk) energi.

      Välj dina strider. Kalsonger på golvet och en för stor mängd skor i skohyllan är inte värt att bråka om.

      Om man börjar ett inlägg med ”vi älskar verkligen varandra!!! Men…… ” så älskar man oftast inte vara…
      Just sayin’

        Det kan vara så ja, men inte för alla.

      Vi hade en sån period och gjorde en deal. Typ konstaterade: vi märker att båda är lättirriterade, tjafsar om grejjer, så vi punktade upp tjafsområdena, barför vi tjafsade (typ, du tae inte ut sopporna, så det irriterar mig när du ber mig om grejjer när du själv inte gör x)
      Och att bara medvetet försöka vara snällare. Det hjälpte mycket. Men båda behöver vara med på det.
      Vi började med ”var snällare och försök tänka från min situation” då blev det lättare att försöka hitta ord på vad som stör istället för att gå in i affekt liksom.

    Någon som har erfarenhet av Skinceuticals produkter? Har bara använt någon vecka men jag har fått jätte stora finnar på kinderna som inte går att klämma, har aldrig fått såna förut, tycker det är pinsamt att visa mig ute 🙁

      Om du bara använt produkten en vecka är det antagligen din hy som vänjer sig, tänker jag?

      Du har börjat lite för snabbt. Kallas invänjning. Det är mycket aktiva produkter och det är helt normalt att huden reagerar så. Det du kan göra är att backa några steg, har du tex serum i din rutin så använd det varannan dag till att börja med i någon vecka framåt. Min hud blir sådär i några veckor varje gång jag lägger till ny produkt med syra

      Jag använder dem och är extremt nöjd. Fick du hjälp av någon att välja vad som passar din hy?

        Tack för era svar. Ja, jag gjorde skincitys hudtest så fick jag det rekommenderat 🙂

    Vad tycker ni om House of Philia resonemang om att ”inga läsare avlönar henne” när frågan kommer upp om att hon sällan svarar på sina läsares frågor?

      Dåligt. Gillar inte bloggare som dissar trevliga följare. Dålig och överlägsen stil.

      Själv henne ge inte henne möjlighet att tjäna pengar på dig. Mindre följare läsare sämre betalt i samarbete ??

        Avfölj*

        Hoppas CamCam skriver om det, bloggares attityd till sina följare.

          Ja hon är så bra förebild gällande attityder ?????

    MAaaaaaat

    Hit me up med era favorit vardagsrecept??!!!! Vill äta järnet nu när man inte svettas ihjäl ????

      Pannkakor!

      1ägg
      1dl vetemjöl
      2 dl mJölk!
      1 nypa salt
      Stek i rikligt med smör

      Dubbla allt för fler 😉

      Annars stekt rostbiff med potatis klyftor
      As nice

      Lövbiff gratäng
      Skiva potatisen som klyftor
      Strimla lövbiff och stek med chilipulver, paprika pulver, salt , peppar och 3 pressade vitlökar
      Blanda allt i en ugnsform
      På med matlagnings grädde så det täcker allt
      Strö över valfri riven ost ( jag använder Västerbotten ost)

      Jag använde oftast 1 kilo lövbiff / 2 kilo potatis
      Och 5 dl matlagnings grädde

        Herregud lövbiffgratöngen lät ju som något man kan leva på??

        Å, gratängen lät fantastiskt. Hur många grader och hur lång tid i ugnen? Det är väl 3 KLYFTOR vitlök du menar? ??

      Pasta med kyckling i pestosås. Jätteenkelt. Kycklingfilé i gratängform, 3 dl grädde och en burk pesto (om du inte gör egen). In i ugnen tills kycklingen är klar. Servera med riven parmesan

        Så enkelt och gott det låter, måste testa! ?

      Palt och sylta. En saftig nedkyld man kan också duga om vintern när allt sinat.

        Man?? eller man??

    Vi ska flytta till ny stad och jag är lite orolig över vänner. Det är min mans gamla hemstad så han har kompisar. Jättegulliga personer, men jag vill gärna ha ”egna” vänner. Var skaffar man dom, om man är 30 år, inte går på krogen och mest har kollegor i 60-årsåldern? Tänkte börja på muay thai, men risken finns att det bara är tonårsgrabbar. Känns som att ”alla andra” har småbarn och inte tid med nya kompisar. Lite rädd att bli ensam.

      Kontakta Ladies circle i staden!

        Vad är det för spännande? 🙂

          Nvm. Jag kunde googla själv 🙂

          En ”förening” för tjejer upp till 45 år som träffas och har trevligt. Lär känna nya människor, lär sig om nya saker och ger till välgörenhet.
          Perfekt som ny i en stad att kontakta och säga att man gärna kommer som gäst.

            Blir man utsparkad när man fyller 46?

              Ja, faktiskt. Men det finns en fortsättningsförening då, som går ut ännu mer på att ha kul ihop.

                Pust. Tack för den infon.

                Fortsättningsförening. Menar du PRO då?

                  Hahaha! Nä, den heter Tangent.

        Vad är det?

      Börja på en ny sport eller intressegrej/kurs-whatever. Så gjorde jag och det gick topp! 🙂

    Vilken är den bästa ögonkrämen? ???‍♀️

      La Roche-posay, LÄTT!

      Clarins gel contour des yeux, om man är lite svullen lägger det sig direkt, inte så dyr heller och dryg!

      Ister. ?

    Ångest, ångest är min arvedel.

    Har så mycket ångest just nu. Har ett extrajobb jag trivs med men det kommer bli svårt med det då jag inte längre kommer ha bil. Ska separera från min sambo sedan många år tillbaka. Vi har ett barn tillsammans. Jag studerar på universitetet och har några år kvar. Har funnit en mindre men väldigt billig lägenhet som verkar bra men känner mögellukt i källaren. Häromdagen kände jag det i trapphuset också, tror att dörren till källaren hade stått öppen. Nu har jag ångest över det också. Har nämligen hört att den tidigare hyresgästen ”bråkade” om mögel. Sambons humör en bergochdalbana – vilket är en av anledningarna till att jag vill separera – men det är nu värre än någonsin. Utöver detta lite andra grejer såsom en resttenta jag inte skrivit tidigare men MÅSTE klara. Fy fan alltså. Denna ångest. / klartänkt

      Jag förstår verkligen att du oroar dig, det finns ganska mycket att fundera över för dig. Men om du kan försöka acceptera att nu är det ”lite mycket” med allt nu och sedan att du försöker ta en sak i taget. Om vi tar exemplet med den nya lägenheten. Försök att samla kraft till att orka ringa om det, ju snabbare du tar tag i det, desto mer kontroll och mindre stresskänsla.

      Om hyresvärden inte hjälper dig så försök att stå på dig ändå. Hjälper inte det så kan du ta hjälp av Hyresgästföreningen som kan föra din talan.

      Resttentan lär inte bli lättare att göra med allt detta runtomkring som händer, så försök att satsa på att trots allt elände göra allt för att få en god sömn. All styrka till dig från mig!

        Tack så mycket för ditt svar, anonym! Jag hamnade i modd med min kommentar, kanske skrev ångest för många gånger? Hah. Idag har jag försökt plugga. Snart jobb. Sen försöka plugga igen. Ångesten ligger lite latent idag men ska försöka komma undan den ??

    Har 23 grader idag och vill att det förblir så augusti och september ut. Länge leve sommaren och uteliv. ??

      Nej tack
      Regn och gräna max 17 grader plus nu
      Är så less på värme , noll luft och sol

      Usch

    Jag är separerad sedan en vecka och bor nu själv, veckodagarna har gått bra, då har jag jobbat och försöka strosa efter jobbet, så jag kommit hem sent och i stortsett gått direkt i säng. Men en sån här lång lördag har jag aldrig haft… jag vet inte vad jag ska göra. Jag har inga direkta vänner i här, och timmarna gååååår så segt. Har redan gjort ca 94565 DIY projekt bara idag, shoppat, gått promenad, lagat mat, tvättat håret – jag är enormt produktiv, men fortfarande går timmarna så långsamt och är så ensamma så jag får kämpa för att inte bryta ihop… Blir det någonsin bättre?

      Ja??? snart

      Ja det blir bättre ❤️ Snart kommer du känna att du inte behöver göra en miljon saker för att vara upptagen. Man måste lära sig att njuta i sitt eget sällskap och inte göra någonting alls. Vissa dagar är tråkigare än andra ☺️

        Vad gulligt av dig att vara nedlåtande! Och att du tror att jag inte njuter av mitt sällskap. Jag älskar att vara själv, men det betyder inte att jag älskar min ensamhet 24/7 när jag är van vid att ha en partner att dela hem med hela tiden.

          Onödigt surt faktiskt…

          Oj tror inte det var så hundlivet menade ?

          Det var väl inte nedlåtande? Ett klokt och snällt svar. Nu läste du med taggarna utåt.

            Tack snälla. Det var givetvis inte så jag menade. <3

          Vilket påhopp av dig. Givetvis är det inte så jag menar, jag tror att du har missförstått mig. Det jag menar är att man vänjer sig med att vara ensam. Man vänjer sig med att gå från att ha en partner att dela sitt hem med till att inte ha det och då vara ensam. Det är en sak att älska sin ensamhet när den är begränsad, man har en egen kväll, en egen helg eller en egen vecka ifrån sin partner, en annan sak att älska sin ensamhet när man inte vet när den tar slut.

          Öh? Här försöker hundlivet peppa och så läser du med taggarna utåt

      Klart att det blir. Det kommer t o m att komma en dag när du tänker ”vilken tur att det blev som det blev”

        Jag hoppas verkligen det…

          Efter 8-10 år har du vant dig.
          Men alltså allvarligt nu, din lycka hänger inte på om du har en man eller ej. Det låter klyschigt men finn lyckan inom dig

      Ja det ordnar sig. Snart är du bara glad att du slipper’n. Ut och roa dig kvinna. Du är sexig som en marskatt och fri som en flaskpost. En halv flaska must och sen går du ut på dans så ska du se att det ordnar upp sig.

    Reflekterar ni också ibland över hur mycket vi vuxna glömmer bort att njuta av och fascineras av? Häromdagen iakttog jag exempelvis molnen när jag åkte i baksätet på bilen, något jag brukade göra som liten.. kom att tänka på när jag brukade fantisera att hästar galopperade jämsides med bilen och hoppade över de hinder som dök upp längs vägen.

    Något jag aldrig ger mig tid att göra idag, idag är det mer noga planering om vad som behövs göras varje dag, samt tankar om kommande dagars måsten.. kanske är det därför åren springer iväg till skillnad från förr? För att en inte längre lever i nuet?

      Tror absolut att det ligger något i det. Man hinner inte uppleva de små sakerna i livet som ändå är så härliga. Jag tror att vi alla skulle behöva bli bättre på att vara här och nu ?

      Är du också från mariannelund min Kära?

        Nae jag är från sveriges sommarstad.

          Vilken är det? Nora? Kalmar? Härnösand? Visby? Lysekil?

    Vad är ni mest trötta på hos alla influencers egentligen?

      Allt dem köper/rekommenderar

      Är less på köphetsen överlag
      Saknar bloggare / youtubers som var mer ”vanliga Svensson”

      Att allt ska vara så himla perfekt. Perfekta bilder med perfekta poser och perfekta ansikten och perfekta kroppar och perfekta filter och perfekta kläder och perfekta instagramflöden. Är så fruktansvärt trött på ytligheten (även hos ”vanlisar”/de med lite färre följare) och saknar tiden då folk använde instagram mer som en ”öppen dagbok” och la upp bilder på saker de gjort osv utan att bry sig om hur bilden passar med de andra bilderna. Kräks lite i munnen varenda gång det dyker upp en överredigerad selfie i mitt flöde. Är verkligen så himla kräkle alla influencers på sociala medier generellt.

        Jag är trött på deras barn och att de tror de är först i världen att kalva och helt jävla unika som mammor. Och att de alla råder varandra att dia tills pattarna trillar av, hur svårt de än har det med sin begränsade bantarmjök, eftersom de blir glada någon nyfölad snygging får hängbrön och ont.

      KONSUMTIONSHETS. Att de förespråkar (för jo det gör de alla i princip) en livsstil som vi vet inte är hållbar, pga miljön tex

      Att de bara vill synas och tjäna pengar.

      Poserandet och den perfekta ytan.

      Ytlighet, falskhet, egoisme, miljöförstöring och skryt. Statustänk och avsaknad av självinsikt.

      Att de är så MÅNGA och alla har i princip likadant content, med likadana samarbeten och identiskt redigerade bilder. Om ni vet av någon kul influencer som verkligen sticker ut – let me know!

        Mybabydolls sticker ut en del. Inte så tillgjort och mycket vardag

          Den tjejen sticker inte ut överhuvudtaget förutom att hon har fött 8 barn på lika många år. Hela hemmets inredning, resor, kläder, leksaker och event är enbart
          massa samarbeten, sponsring och gratis prylar högt och lågt

          Var tvungen att kolla. HUR sticker hon ut menar du?
          Hennes instagramflöde är ju enbart poserade, syskonmatchade ungar på rad, vit/grå/rosa inredning och perfekta redigerade bilder. Bleh så trist

      Poserandet, oändliga mängder filter, fågelbadsdjupa visdomsord, ”träna för att bli stark”, fräscha frukostar, vaser/skålar ståendes på utländska modemagasin och sprättben.

    Kan man på något sätt lindra pms när man redan går på antidepp (snri)? Trodde pillren skulle hjälpa något och man blir mer ”stabil”?

      Äter du snri för pms? Inte synkat det du. Ssri kan funka men det är en sort det. N:et i din medicin är inte direkt till hjälp mot humör i det avseendet kan jag ju säga. Prova nattljusolja istället om det är pms du vill skonas från.

    Hur ofta byter ni sängkläder?

      1-2ggr i veckan, beror på hur ofta jag har tvättid.

      1 gång i månaden…. knappt pga delad tvättstuga, heltidsjobb och lat. 🙂

      1 gång/v. Då har jag 2 katter (innekatter) som ofta sover i sängen + barn som kommer över nästan varje natt 🙂 tycker sängen känns fräsch en hel vecka men inte mer!

      Två gånger i veckan! Tvättar tisdagar och fredagar

      Var tredje vecka. Blivit oftare nu i sommar när det varit så varmt.

        Men alltså fy. Vet du hur mycket död hud och svett du sover i varje natt?

          det är inte olagligt

            Nej, men det är äckligt

              Det är ju tur du inte ska sova där då, tönt

          Men alltså, vad spelar det för roll? På riktigt? Nej fy på dig som.

          Men alltså fy. Vet du hur oskön du är just nu?

            Oskön för att jag inte är äcklig?

              Nä. För att du har ett behov att påtala det hos andra.

      var 14 dag.
      när det var som hetast i Sverige var jag inte hemma så 😉 mina sängkläder klarade sig bra haha 😛
      men säg att det är extremt hett hade jag nog bytt en gång i veckan.

      men var 14dag är mitt schema.

      Aldrig.

      En gång varannan vecka, örngotten två ggr i veckan pga att hårprodukter osv fastnar på kudden så man får dålig hy

      2 ggr per månad. Men jag duschar innan jag går och lägger mig så lägger mig ren + hae nattlinne på mig.Tycker folk kan lugna sig med hur ”äckligt” det är med tanke på att det finns studier och forskning kring hur går överdrivna renlighet är orsaken bakom att svenska barn är så veka med allergier, glutenintolerans, astma m.m.

    deras fruktansvärda slöseri med pengar

      Ja fy.

    Gör ett nytt försök idag då mitt inlägg igår hamnade i fel spår.?
    I veckan berättade min 16-åriga son för mig att han är homosexuell. Jag tog det väldigt bra. Som Mamma har jag väl haft det på känn till och från. Detta innebär förstås många känslor och funderingar. Lider med honom för allt skit han kommer behöva utsättas för. Hat, fördomar och kanske t o m fysisk våld. Han är väldigt barnkär och står nu inför ett lite mer ”komplext” sätt att få barn. Där har ju lesbiska kvinnor det lite lättare.
    Förutom allt ”negativt” då ser jag samtidigt att jag plötsligt kommer få nya erfarenheter och upplevelser som inte alla får.
    Finns det några här som kan dela med sig av erfarenheter och tankar så jag kan hjälpa min son på bästa sätt?

      Härligt att din son vågade öppna sig för dig och berätta ❤️
      Jag tror att det är viktigt också att se de positiva sidorna och möjligheterna och inte bara utgå från att världen är hemsk och att det kommer bli jobbigt och svårt. ?

        Slappna av. Modiga människor brukar klara sig bra på sina egna ben. Det ska du veta.

      Jag har en kompis med partner som berättade hur det var att komma ut. Båda deras familjer och vänner tog det jättebra. Jag vet inte hur de har det idag, (vi har inte hörts av på länge) men då hade de ett mycket bra liv tillsammans. De hade hittat varandra på ett RFSL-fik eller vad det heter. Allt var väldigt mycket likadant för dem som för de flesta andra.

      Varför tror du att han kommer utsättas för hat och fördomar? Det är inte så mycket faktiskt, inte som blir slängt mot än. När jag kom ut som lesbisk så satte sig mamma och kollade upp hur jag skulle kunna skaffa barn på egen hand om det skulle bli aktuellt. Vi lever än så länge i ett bra land när man är gay, allt kommer bli bra

        Böghatarna är väl oftast män som sällan visar sina fördomar mot lesbiska tänker jag. Som sagt, som kvinna är det lite lättare att skaffa barn. Du kan ju bära det själv medans män måste förlita sig på surrogatmödrar. Att skaffa barn som ensam mamma måste vara så mycket enklare än för en man som vill bli pappa.

          Låter som du är den som har fördomar. Kom in i 2018

            Otroligt naivt att tro att Sverige är fördomsfritt. Det finns otroligr mycket hat mot hbtqia+ personer i Sverige idag.

            Men, med ett starkt skyddsnät och stöttande familj och vänner så kommer han få ett fantastiskt liv <3

            Han har redan fått elaka kommentarer i sociala medier ?

        Det finns en bild av att lesbiska kan användas för mäns sexuella syfte. Därför är det mer accepterat att vara lesbisk än att vara bög. Alla kvinnor kan ju tänkas vara en sexuell partner som kan tänkas (eller till och med rent av) åtrå mannen. Väldigt ofta dyker kommenterar som ”det är väl okej om han är bög bara han låter mig vara” upp. Precis som alla som åtrår någon kommer åtrå Mannen.

        Till Regnbågsmamman: det går nog inte att värja sig. Din son får ta de diskussioner han orkar och vill ta. Resten får han försöka blockera i sitt sinne. Idag är det lättare att få adoptera än det varit tidigare, om det blir adoption. Kanske ännu lättare när det är dags för din son, han är ju bara 16 än så länge. Förhoppningsvis blir det lättare med surrogatmamma också. Jag hoppas att din son, trots diverse tråkigheter, kommer känna lycka och må bättre av att öppet få leva som den han är ????❤️

      Jag tror han reder sig så slappna du av. Modiga människor brukar klara sig bättre än genomsnittet på egna ben.

    hur gamla är ni? är jag äldst, 58?

      33 🙂

        nybliven 25 åring!?

      No no, 46! Men jag har tänkt hela året att jag är 45.. ?

      Blev 25 i maj, men känner mig ibland (väldigt ofta) som mycket äldre och framstår som äldre också tror jag ? Mogen för min ålder osv.

      55! Trivs här trots gammal 🙂

      30-års dagen närmar sig nu.. haha lite nervös inför det

      63 ?

      34 ?

      69 härliga höstskördar så där ligger du i lä din hagga.

        Hahahahhahahahah du?

      42

      37

      Jag förstår inte vad det är i denna blogg som intresserar er ”äldre”. Alltså jag hpppas ju att jag har andra intressen än 20åriga influensers när jag är närmare 60 ?

        För mig är det som lockar med denna blogg att det är så skönt att trakassera andra människor. Speciellt sådana som är mindre än jag och dras med psykisk ohälsa etc. När jag läser camcams ord sätter det igång eldar i mitt bröst och jag älskar att låta mig svepas med! Det är föryngrande. Igår fick jag tom mensen tillbaka efter 15 år.

          Hahahahaha alltså du e så sjuk

            Haha ja ? synd om mig. Kan du ordna en lägenhet i storköping till en sjuk gammal kvinna? Gärna på pungholmen.

          Dagens skratt ???

            ?

        Nä, 20-åringarna hoppar jag, totalt ointressanta för mig. Kan vara bra att känna till dem i mitt yrke, dock. Men det finns andra lite äldre som jag tycker att det är kul att läsa om; Anna Book, Mona, Maggan o Hannah Graaf, Läckberg, Shulmans, Katrin, Elaine och säkert fler. Här finns nåt för alla 🙂

        Människor är intressanta 🙂 Jag gillar att ha en stor spännvidd på bloggar/instagramkonton jag följer, det är roligt att ibland få input av människor som är helt olika mig själv. Men, umgås irl är roligast med de jag själv kan identifiera mig med.

      42 men blir aldrig äldre än 28:)….?

      Som snart 18-åring känner jag mig förvåningsvärt ung här

    Jag har känt mig utanför i mitt (relativt nya) kompisgäng det senaste halvåret och har insett att jag måste börja ”bryta mig loss” lite från dem pga mår så himla dåligt över att inte bli medbjuden på saker osv. Har dock inte riktigt haft någon/några andra att umgås med, vilket gjort att jag ändå typ hållit mig kvar i det för att slippa vara ensam (och för att jag är en sjukt destruktiv person och tänker sällan på att jag också ska må bra i relationer). Meen igår så festade jag med en i min klass som jag vanligtvis inte umgås med och jag hade så jävla kul. Det var så otroligt befriande att inte behöva känna att jag skulle vara någon till lags, att slippa se de i mitt gäng gå iväg utan mig, slippa känna mig ”bunden” vid ett par personer, slippa lyssna på massa internskämt/historier jag inte förstått/kunnat relatera till för att jag inte varit med när det hände osv. Är så glad att min klasskompis bjöd in mig och inte dem, samt att hen skrev idag att hen vill umgås mer med mig. Känns som att jag kanske har en chans att skapa lite nya kontakter nu och inte behöva vara lika ”beroende” av mitt gäng. Kommer även umgås med en stor del av klassen, utom just mitt gäng, nu när skolan börjar så där finns det väl en möjlighet att få ännu mer distans

    Vet inte var jag ville komma med detta, ville mest skriva av mig, haha. Är glad. Brukar sällan vara glad men idag är jag det och jag ser ett litet ljus i den annars så mörka tunneln.

      Att ha vänner som inte är så pass snälla som man önskar, tar mycket kraft. Ännu mycket mer än vad vi inser när det pågår.

      Försök att stänga av de där vännerna och vacklar du i det vartefter så tänk på den i din klass som du hade så roligt med. Hur mycket kraft det gav. Då ser du skillnaden och kan bygga upp ett kontaktnät som passar dig på riktigt.

    Ni som håller på mycket med aktier! Hur tusan gjorde ni för att komma upp i högre summor med hög avkastning etc? Minns ett öppet spår med en som sa att hon nu kunde leva enbart på avkastningen – hur började ni? Jag har sedan ett halvår tillbaka börjat så smått och köpt i tre olika företag (utöver tre fonder) men det äe ju obetydliga summor egentligen, 10000 på ena och 5000 vardera på de andra. Tycker det är svårt att hitta info om detta. Ska man liksom behöva spara ihop några hundra tusen och sedan köpa loss? Eller? HIT ME ?

      Älskar att någon annan ställde denna frågan, har gått hela dagen och tänkt att jag ska fan fråga på öppet spår om aktier ikväll! ??

      Ja, i regel behöver man ha ett väldigt stort kapital investerat i utdelningsaktier för att få en så stor summa att man kan leva på det. För många tar det ju många år innan man kommer upp i de stora utdelningarna. Och att man hela tiden återinvesterar sin utdelning tillbaka till bolaget för att öka sitt kapital ytterligare.
      Du kan ju räkna på de utselningsaktier som du har, vad ger de för utdelning? Hur mycket vill du ha i månaden att leva för? Vad kostar aktien och hur många behöver du ha för att komma upp i den önskade summan? Then do the math! ☺️

      För att få utdelning motsvarande 300-400k behöver man normalt sett ha någonstans mellan 7-10 miljoner i utdelningsaktier. Hon som skrev att hon levde på utdelning för några veckor sedan tog ut runt 200k per år med 3 miljoner i aktier men det är en låg årslön och kräver mycket disciplin. Det största felet du kan göra är att investera större klumpsummor vid få tillfällen. Regelbunden (och högt) sparande för att slå ut toppar och dalar och tålamod. Ränta-på-ränta-effekten är din bästa vän, återinvestera all utdelning. Just nu är jag upp 82 % på mitt sparande i år men nästa år kan gå minus lika mycket och det viktiga för mig är att ha så hög säkerhet utanför mitt aktiesparande att jag inte på något sätt kan sätta mig i ekonomiska svårigheter om börsen går ner/jag blir av med de investerade pengarna. Alltså: jag ger mig själv utrymme för att göra fel ”learn by doing”, sparar mycket och ofta (köper både vid höga och låga kurser) och oftast går det riktigt bra. Hjälper en hel del att tävla mot någon också, typ sambon.

      Hej Felicia!

      Du har fått två bra svar av ”Hundlivet” och ”Hanna” men får även svar direkt av mig som lever på utdelningarna. För det första är jag nog lite äldre än de flesta här (54). Sedan har jag alltid levt under mina tillgångar. Dessutom har jag haft lite tur – köpte bostad när det var mindre dyrt i en skuldfri förening, så jag har väldigt låg månadsavgift. Mina barn är utflugna och jag har ingen bil och behöver därför inte så mycket pengar. Det krävs tid och disciplin för att nå ända fram, men även en lång resa börjar med första steget. Hos Lundaluppen kan du få många bra råd och tips, jag ser honom som Sveriges bästa aktiebloggare.

      Lycka till!

        Tack!! Bara att fortsätta på mitt spår helt enkelt, tycker att det är svårt att veta vilka bolag man ska välja överlag, särskilt ”underdogs” som kan komma att skjuta i höjden. Men man måste börja någonstans ?

          Borde kanske tillägga att mitt mål inte är att leva på avkastningen och sluta jobba i framtiden utan mer mer pengar framåt! Större kapital helt enkelt!

          Låter klokt, envishet är också en bra egenskap. Basen i min portfölj är investmentbolag (Industrivärden, Investor, Öresund), då får man bra riskspridning. Och så gillar jag banker, särskilt SHB. Lägg inte alla ägg i samma korg! Det kan nog vara bra att ha lite extra pengar att investera i samband med valet, jag kan tänka mig att det blir rörigt på marknaderna då.

          Sedan måste man tänka utanför ramarna ibland för att hitta underdogs. Jag köpte 1.000 aktier i det urtråkiga skogsbolaget Holmen 2013 för 180 styck, de är idag värda 400.000 och under tiden har jag fått 50.000 i utdelningar. Å andra sidan ligger jag rejält back i H&M …

          D.S.

    Heeeeelp, googlat så mycket – vet någon om en sida/butik som säljer fina almanackor/planeringskalendrar? De får kosta en peng, ingen fara. Trevlig lördag ???

      Jag gillar personligalmanacka.se. Där kan man designa sin egen kalender utifrån ens önskemål/behov! 🙂

      Jag har en från personligalmanacka.se , älskar deras kalendrar! Väldigt bra kvalitet och snabb leverans 🙂

      Säger som de andra – personligalmanacka.
      Har haft deras i säkert sju-åtta år och klarar mig inte utan den. Försökte med med Bullet journal i sommar men insåg att det får bli ett komplement utöver den vanliga i så fall. Min nya chef yrade något om digital kalender också men det kommer jag aldrig klara av – så jag får väl ha tre… 🙂
      Lycka till i jakten!

      Det beror på vad du letar efter? Ska det vara ringar, disks, spiral, travelers notebook? Det finns många olika företag. Filofax, Kikki-k, vanderspek, gillio är några jag rekommenderar om du är ute efter ringbundna kalendear.

      Joandjudy.com har också väldigt fina tycker jag ?

    Nån som kan rekommendera en riktigt bra film (helst som finns på Netflix)? Det slutar alltid med att jag kollar igenom massor av kategorier, inte kan bestämma mig, och istället tittar på några avsnitt av Vänner :/ Vill gärna se nåt spännande och fängslande! Tack 😀

      Har du sett Now You See Me? Tyckte de var lite annorlunda, spännande och intressanta

      Kanske lite sent men fyren mellan haven såg jag igår. Den bästa filmen jag sett på länge! Ett stort plus var att Alicia Vikander är med, hon är så bra!

    Nån som kan rekommendera en riktigt bra film (Netflix)? Det slutar alltid med att jag kollar igenom massor av kategorier, inte kan bestämma mig, och istället tittar på några avsnitt av Vänner :/ Vill gärna se nåt spännande och fängslande! Tack 😀

      Arrow tittar jag på nu! Perfekt serie om man är singel (och föredrar män), många svettiga scener utan tröja ??

        Tack, men vill varken se en serie eller svettiga män 🙂

          Förlåt, missade helt att du sökte efter en film att titta på *skäms*

      Sett Captain Fantastic? Väldigt bra, fängslande och gripande, eller du kanske men söker thriller/skräck?

      Evil genius (dokumentär)
      Mordet på Gianni Versace (svt play)
      Jättespännande båda två!

    Behöver råd och hjälp! Ska om en vecka ca åka på all invludiveresa till sunwing Sandy bay beach men är SÅ JÄVLA rädd och nojig över att vi ska bli matförgiftsd av maten.. tips på vad vi bör undvika? Känns inte ens kul att åka om dena oron inte försvinner.. vill ju njuta av redan.. bra medicin att ta med?!

      Nu vet jag inte var det stället du ska till ligger, men min erfarenhet är att det är safe att äta maten på hotellet. Däremot ’ska’ du vara försiktig med maten utanför hotellet. Det är en annan bakterieflora eller nåt sånt. En sjuksköterska jag känner säger att du inte ska äta råa grönsaker utanför hotellet. Kan inte säga varför exakt, men nåt med bakterier och magsjuka.

        Har alltid ätit råa grönsaker över hela världen och aldrig blivit magsjuk. Det viktigaste är god handhygien, dvs tvätta alltid händerna innan intag av föda. Däremot har jag aldrig ätit buff´e mat på hotell, brukar hålla mig till ”små hål i väggen” där lokalbefolkningen äter.

        Ät där lokalbefolkningen äter. Hotellmat och buffé låter lömskt.

      Har varit på det hotellet varje år de senaste fyra åren och jag tror inte att du behöver vara orolig för att bli matförgiftad. De sköter maten suveränt och jag har aldrig hört att någon har blivit matförgiftad av deras mat.

        Är du Lollo? Bernies kompis?

          Hahaahahahahahahahahhahaaaaaa hoppas det är det

            Är du Skistars Valle?

              Obviously jaaaaaaa☃️☃️☃️

              Är du Tarzans trädgårdsmästare?

                Är du lotta på Bråkmakargatan?

      Okej alltså vet inte hur känslig du är men: tror du kommer att klara dig. Har varit på många ställen (utan al dock men bufféer på restauranger) med både bra och dålig mat och alltid klarat mig. Förstår att jag kanske haft tur/alternativt har en tålig mage, men poängen är ändå lite att man inte heller kan veta vad som påverkar ens mage negativt. Så försök att bara njuta så mycket du kan istället.
      Dimor ska väl iaf kunna hjälpa mot diarré (inte testat själv dock)

      Mitt bästa tips är att vara först på buffén. Då slipper man ta mat efter sunkiga människor som inte tvättat händerna före maten och som kliar sig i gumpen.

      Jag har varit på många inclusive-hotell och aldrig blivit sjuk. Generellt undviker jag grönsallad och äggröror och mjölblandningar…

        Mjölkblandningar menade jag förstås.

    Någon som har bra tips på app eller något som kan få en att finna mer inte ro? Trot jag omedvetet håller på att gå sönder av stress och oro över.. ja, vet inte över vad.. börjar bli desperat då magen börjar ta stryk vilket gör mig orolig även över det så det blir en ond cirkel..

      Meditationsappen Headspace ?Den är på engelska, det är en brittisk buddhistisk munk som guidar en. Han är supermysig. Har använt appen i 2 år. Good luck! ❤️

      Och du tror att en app (!) kan lösa dina problem?!

        Till viss del tror jag det ja, borde väl finnas någon app med avslappningsövningar, meditation osv, eller har du något annat förslag?

          det finns många relaxing videor på yt.
          Brukar sätta på när jag Ska sova.

          Lycka till.

        Klart att inte en app löser problemet. Lika lite som mindfulness pass gör eller några timmar hos en coach. Man måste fortfarande göra jobbet själv.
        Men jag ser inte problemet att en app INTE skulle kunna vara ett hjälpmedel och en väg att gå? Vad är det för skillnad att spela upp avkopplande musik på en app eller på en CD? Eller gå till någon grupp där någon ledare ska tala om för dig hur du andas eller att ha det förinspelat på en app? Same same..

        Vet att det finns massor av appar för det här ändamålet men jag har ingen specifik att rekommendera dig tyvärr.

        Anonym 21:21 har du något förslag på vad som kan hjälpa henne istället?

      Headspace!

      Calm! Fantastisk app, dock på engelska..

      Lycka till säger jag bara. När folk börjar bli ofrivilligt gravida i USA tack vare NC snackas det om skadestånd i miljonbelopp.

        Nej, står i produktbeskrivningen att man kan bli gravid både på gröna och röda dagar och de lär förtydliga det ännu mer där. Så de kommer ha ryggen fri

          Tror inte det, det är Usa.

    Ta Dukoral innan du åker.

      Svar på matförgiftningsfrågan…

    Hej. Jag är gravid i 7e veckan men var på tidigt ultraljud igår pga att alla mina symptom försvann och att jag fick en liiiten rosa flytning. Jag åkte in akut och enligt ultraljudet så finns ägget i livmodern men de såg inget foster och ingen gulesäck. Jag har inte blödigt något mer och jag har inte okt. Jag ska på uppföljning på måndag igen.

    Ni som varit med om samma eller är barnmorskor – kan de ha missat att se fostret och gulesäcken pga att jag kanske är i tidigare vecka än vad jag trott? Är jag kanske ändå gravid? Hur var det för er som varit med om samma? Fick ni missfall och hur gick er uppföljning vidare? Jag önskar så himla mycket att min bebis är kvar i mig men gömmer sig bara…

      Jag har tyvärr inte svar på din fråga mer än att det är tydligen oerhört lite de kan se så pass tidigt in i graviditeten. Mitt råd är att ringa dem och be dem läsa vad som står i din journal och att även be dem förklara vad det betyder. Om de säger att de är osäkra eller liknande, så be dem höra med en läkare och sedan ge dig besked. Stå på dig så att du får så bra hjälp som möjligt. Detta är inte bra för dig att behöva oroa dig för. Kram till dig!! ?

        Tack så mycket <3

      Hej, jag har svarat men det ligger i modd så titta här imorgon.

        Okej, jag ska hålla utkik!

    Hej. Jag är gravid i 7e veckan men var på tidigt ultraljud igår pga att alla mina symptom försvann och att jag fick en liiiten rosa flytning. Jag åkte in akut och enligt ultraljudet så finns ägget i livmodern men de såg inget foster och ingen gulesäck. Jag har inte blödigt något mer och jag har inte okt. Jag ska på uppföljning på måndag igen.

    Ni som varit med om samma eller är barnmorskor – kan de ha missat att se fostret och gulesäcken pga att jag kanske är i tidigare vecka än vad jag trott? Är jag kanske ändå gravid? Hur var det för er som varit med om samma? Fick ni missfall och hur gick er uppföljning vidare? Jag önskar så himla mycket att min bebis är kvar i mig men gömmer sig bara…

    Hej. Känner mig väldigt ledsen och vill skriva av mig lite. Är gift sedan 5 år tillbaka med en man som jag har två små barn med. Brukar era män slänga ur sig saker han inte menar? Ex, du är patetisk, cp, apa, idiot, vidrig och äcklig osv bara för att ni bråkar? Alltså alla kan ju slänga ur sig saker de inte menar ibland… jag vet inte ens om jag överdriver nu, men det känns som att det är varje dag han får utbrott på mig för ingenting och när jag ”knäcker” honom i argumentationer så slänger han ur sig allt möjligt. När jag var höggravid och låst oss ute mitt inatten av misstag medan stora barnet sov kvar inne, så stod han och skrek att jag var ett luder i hela trapphuset och gatan. Han har aldrig direkt misshandlat mig fysiskt, men vi har knuffats för något år sedan… mest hot 2-3 gånger kanske om att han ska slå in skallen på mig men aldrig gjort såklart. Han är världens raraste och roligaste 90% av tiden, men när han har sina humörsvängningar så påverkar det hela familjen. Han har aldrig skrikit på barnen eller rört dem, han är en underbar pappa… han är ibland en underbar man och bästa vän… men jag känner bara att jag inte orkar mer. Även om han inte skriker på barnen, så skriker och kallar han mig saker framför barnen. Om jag skriker tillbaka (helt fel såklart, jag nappar nästan alltid på hans bråk) så vänder han på det att jag borde skämmas för hur jag beter mig framför barnen. Sen är det jag som ska säga förlåt, vilket jag typ alltid gör men idag vägrade jag. Jag sa dumma saker tillbaka… som att han tex var en kvinnomisshandlare (hans ex påstod det, han säger att det är lögn men han var alkoholist då men varit nykterist sedan innan vi träffades, så jag vet inte hur han var med alkohol). Han blev jätteledsen och bråket eskalerade tills jag bara sa rakt ut att jag vill skiljas. Jag orkar inte mer. Jag sa upp kontakten med mina föräldrar för ett år sedan efter mycket om och men (lång story, men de hatade också honom bl.a.) och han brukar ofta ta upp dem i bråk om hur lik jag är dem och gär exakt som dem osv vilket gör så jävla ont. Mina föräldrar var ett par som vara är ihop för att vara ihop, de var så olyckliga tillsammans och med åren började deras olycka och hat projiceras över på mig. Min största mardröm är att jag ska bli som min mamma, olycklig och för bekväm i sitt hansterhjul för att ta sig ur. Jag har alltid tänkt att jag hellre vill skilja mig och vara lycklig med mina barn, än sluta som henne. Men jag vill inte heller bara ge upp, tänk om det bara är småbarnsåren som rubbar av sina negativa sidor på oss? Jag har ständig ångest, trodde det var andra saker men idag när jag bara var utan honom och ensam med barnen så kändes det så bra. Jag kände mig fri, glad och lycklig. Avslappnad. Känner mig som en idiot nu för han är en fin människa också ibland, men jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Sagt att jag vill skiljas och att det är punkt slut, han gråter ihjäl sig och bönar och ber om att vi ska prata ut för han ville ju bara ha ett förlåt. Fast jag tycker att det är han som gjort fel, brukar alltid säga förlåt annars bara för att men denna gången känner jag bara att det är nog. Jag vill inte leva såhär… men jag vill inte leva utan barnen heller. Kanske inte utan honom heller, jag är så kluven. Hela texten blev bara en sörja nu, har inga vänner och är mammaledig hemma, ingen familj och bosatt timmar från alla jag känner. Vad fan ska jag göra.

      Obs har ingen erfarenhet av våldsamma relationer men om det här var första gången du tog upp det och känner att det är HONOM du inte vill lämna och inte barnen (du kommer ju säkert ha dem minst halva tiden om ni separerar) kan du ge honom en till chans men vara supertydlig att om han skriker på dig igen och kallar dig nåt i stil med de tillmälen du beskrev är det över. O h gå i parterapi, men som sagt för er skull, inte för att hålla ihop familjen.

        Hej, tack för omtanken ❤️

      Skriker han till dig framför barnen är det även våld gentemot barnen, de påverkas negativt och att bevittna våld är.också att utsättas för våld.

      Låter som du gett upp med alla rätt ochxh behöver omge dig med människor som stärker dig och är på din sida. Är du säker på att du inte vill vända dig till din familj för att få stöd i denna process?!

      Lita på dina instinkter och hitta vägar för att komma till något annat. Det är fullt möjligt!!

        Hej, tack för svar. Nej, min familj är inget alternativ. Han säger att det är mig som det är fel på som vill bryta med alla, men jag känner precis som du skriver att jag behöver omge mig med människor som stärker mig. Mina föräldrar bröt ner mig, nu gör även min man det. Att bryta med mina föräldrar är det tuffaste jag någonsin gjort, men jag känner mig mycket starkare och ångrar mig inte. Min man är en annan femma, även om han inte respekterar mig så är han den första som verkligen gett mig kärlek. Han ger ofta bekräftelse, mycket beröring och så 90% av tiden… resterande 10% sitter jag inlåst på toaletten och gråter för att ingen människa någonsin innan varit så rent utav elak mot mig. Jag har sån ångest, vill inte fortsätta såhär resten av mitt liv. Känner mig så ensam om jag inte skulle ha honom eller mina föräldrar… men vill inte att barnen ska växa upp och bli lika respektlösa heller

      Jag tycker att du behöver kräva en förändring och parterapi så att din man slutar att bete sig på det viset. För nej, man beter sig inte så mot någon men framför allt inte mot den man är gift med och som är mamma till ens barn. Om ingenting förändras trots allt så hade jag tyvärr lämnat relationen. Det är inte värt att stanna i en relation där du blir kränkt. Då kommer du att bli som din mamma till slut. Hellre ensamhet än dålig tvåsamhet.

      Hoppas att du finner kraft och styrka att stå på dig!

        Tack ❤️❤️❤️

      Det är inte normalt att slänga ur sig sådant även i stundens hetta, tycker du gör rätt i att begära skilsmässa, man ska inte behöva utså kränkningar och hot i sin relation! Tror även era barn skulle må bättre av det genom att inte behöva se mamma och pappa bråka. Hellre skilda men lyckliga föräldrar än föräldrar fast i en dålig relation

        Hej, tack för svar ❤️ Det känns skönt att höra från någon annan att detta inte är normalt i ett förhållande. Är rädd för allt bråk vid en skilsmässa och hur det skulle påverka barnen… hur lämnar man ens någon när man har barn och gemensamt boende? Ingen familj, inga vänner jag kan bo hos eller ens ett jobb att gå till (mammaledig). Hans mamma sa för länge sedan att hans pappa också hade ett temperament när han var yngre (vet dock inte om det också var name-calling för jag vågar såklart inte säga det till henne), men att pappan blev lugnare med åren och att han säkert också skulle bli det. Hennes föräldrar skilde sig och det var skitjobbigt. Hon och min mans pappa är fortfarande ihop idag (40+ år) och är jättelyckliga, så jag känner mig svag och dålig om jag på nått sätt skulle ge upp och ”inte vänta ut det”…

      Snälla lämna honom innan det går snett <3 Finns hjälp via kommunen och kvinnojouren!

      Är en man och kan väl bara säga att du inte ska stå ut med det respektlösa beteendet från hans sida. Kommunikation är A och O så vill ni lösa det så får ni lugnt sätta er ner och prata om situationen, om varför han får vredesutbrott ibland, kanske han är frustrerad över något, att det är någon underliggande anledning som det ofta är, kan vara något situationen på jobbet eller hemma mellan er eller något med livet i allmänhet.

        Hej alla och tack för svar. Vi har väldigt mkt nu med flytt, nya jobb och två barn under 4 år plus massa andra saker som gör att vi båda mår dåligt. Normalt försöker vi peppa varandra och hålla ihop, men dessa utbrott och name-calling har liksom funnits sedan innan vi gifte oss. Han har blivit bättre och lugnare efter att varje barn kommit till världen, men det gör mig så ledsen att han aldrig kan se längre än sin näsa liksom. Även om vi båda mår dåligt, som just nu, så är det jag som blir den verbala boxningssäcken. Jag är nog överdrivet känslig också, speciellt för höga tonlägen och blir lätt ledsen, men det vet ju han sedan dag 1 också och ändå är det jag som måste ”tuffa till mig” enligt honom. Alltså jag orkar inte. Jag brukar försöka gå iväg ensam när jag får ångest eller blir arg eller ledsen för att jag inte vill att barnen ska se/höra, men han kan sällan respektera det och kommer ofta efter några minuter efter mig för att ”prata ut och lösa”, för att egentligen mer eller mindre bara vilja sätta mig på plats och fortsätta bråket. Idag var det han som gick undan när jag fick nog, sedan blev jag boven ”för att jag inte följde efter och kämpade för honom på flera timmar”. Idag har han filmat mig hela dagen också för att ”dokumentera hur vidrigt jag beter mig när jag skriker och bråkar framför barnen”, medan det är han som stått och skrikit bakom kameran och jag lugnt försökt leka och prata med barnen medan jag också försökt förklara för honom att jag är seriös med skilsmässan. Jag vet inte om jag var seriös eller inte, men inatt sover jag i gästrummet och tänker att även om jag älskar honom så hade jag blivit förkrossad om jag hörde från mina barn att deras framtida partner behandlade dem såhär. På många sätt har denna man stärkt mig och gett mig de underbaraste barnen, jag hade aldrig vågat/orka säga upp kontakten med min familj om jag inte haft hans stöd… men jag är så jävla trött på all negativ energi runt honom och hur han sänker mig och hela min dag på bara 1 minut om det inte finns mjölk till kaffet. Att han alltid ska ta upp mina föräldrar i bråk då han vet att det är min svagaste punkt. Det var därför jag kallade honom kvinnomisshandlare idag (hans svaga punkt) och jag blir så ledsen när jag inser hur jag över åren sjunkit mer och mer ner till hans nivå. Jag är inte bättre själv, jag gör också misstag… men jag vill inte leva resten av mitt liv olycklig eller låta mina barn växa upp i allt detta. Sorry för allt svammel, men jag har verkligen ingen att prata med och även om jag hade det så hade jag aldrig kunnat vara såhär öppen och ärlig som nu när jag är anonym. När jag sätter ord på allt detta nu så inser jag att det såklart inte är OK, jag har sagt hundra gånger till honom att det ingen är normalt att kalla sin fru och mamman till ens barn så mycket hemska saker… han säger att han ska bli bättre men han blir ju aldrig det. Jag blir sämre istället. Vet inte om jag ska ta stora snacket med honom och sätta gränser då ingen av oss antagligen sovit inatt och kommer bara göra allt värre… men på nått sätt måste detta ta slut. Skilsmässa eller ej. Tack för att jag fick skriva av mig.

          Det var jag som skrev den första kommentaren och baserat på det här, lämnalämnalämnalämna!!!!

          Att påstå att han ska ”bli lugnare med åren” precis som sin pappa är ju helt jäkla overkligt, är han ett djur eller? På riktigt. Så där snackar man om hundar, eller en gammal valack som har sett sina bästa dagar.

          När man väl tar konflikten är det lätt att hamna i försvarsställning oavsett om man har nåt att försvara eller inte. Låt honom inte vända det emot dig. Säg bara att ”nu pratar vi inte om vad jag gjort, utan om dig, ditt beteende går inte att rättfärdiga genom att skylla på mig och jag tänker inte acceptera det”. Han måste ta ansvar för sina handlingar, som en vuxen människa.

    Skrev tidigare i öppet spår om en karl som skulle komma hit. Tror jag. Kanske ångrade mig. Kommer inte ihåg. Anyways – har inte hört ett skit från honom sen i tisdags.

    Idag kontakta jag min kompis/hans granne/hans bästa kompis sambo. Dom har haft daglig kontakt. Han har mycket med ny jaktmark, träna hundar osv att göra. Visst. Det förstår jag och respekterar jag. MEN man kan fan skriva att Sorry men jag kan inte komma i helgen pga det här och det här istället för att hålla käften.

    Mvh less ?

      Känns som att du kan släppa honom

      Nu vet jag ju inget om er relation eller kommunikationsvanor men det låter tyvärr som att han inte tycker det är en prioritet att höra av sig till dig. Det finns alltid ett utrymme för att skriva, ett par sekunder tar det att knåpa ihop ett sms. Varför ska du stanna kvar för hans skull isåfall? Finns en massa andra karlar! Move on! ??

      Usch inte värd att lägga energi på. Du kan hitta en bättre???

      typiskt män

      Han är helt enkelt inte intresserad släpp det bara. Du har skrivit om honom massa ggr.

    Vill bara skriva av mig.. har precis precis fåt en bipolär diagnos och usch vad tungt det känns, även fast jag misstänkt och varit väldigt säker på att jag haft det i ca 2 år tillbaka. Är dessutom väldigt ung, bara 17 år så har väldigt mycket mörka tankar av vad det ska bli av mig egentligen och om resten av mitt liv ska se ut såhär, kommer det någonsin bli bra? Har sedan jag var 12 år haft perioder av grova depressioner och även perioder av extrem hyperaktivitet så har fattat att något är fel väldigt länge då jag fick massa psykolog hjälp men ändå inte lyckades bryta ”mönstret”. Är i ett förhållande och har en typisk barndomsbästis som alltid är där men är så rädd att de inte ska stå ut i längden, vet inte vad jag skulle göra utan dem.. blev säkert flummigt men orkar inte korrekturläsa 🙁

      Hur pass illa är det? Finns det samvete i dig eller är du helt uppslukad av dig själv? Om du bryr dig om andra lika mycket som om dig själv kan det finnas hopp men annars behöver du säkert medicinera med grisfötter resten av livet precis som Sören Einarsson borta i klitthult.

        himla onödig kommentar antar att du inte har något bättre för dig

          Nä. Jag vet flera bipolära och de är ett helvete att ha att göra med. Därav min fråga. Aldrig träffat en bipolär som lyssnat på daltande utan att utnyttja det för egen vinning. Det är mina erfarenheter men det finns säkert undantag och det var därför jag undrade. Be att få en bra terapeut och hör över möjligheterna att gå i gruppterapi om du vill prata med andra som förstår. Detta är nämligen bloggbevakning och här är vi inte så trevliga mot människor med psykiska problem.

            Börjar verkligen bli trött på dig nu. Här inne är majoriteten av oss självklart trevliga mot alla och framförallt om det är någon som ber om hjälp eller bara vill prata av sig angående ngt så viktigt som psykisk ohälsa.

            Tycker faktiskt att du ska chilla nu och sluta kommentera för ikväll. Tänk på att det sitter verkliga människor bakom inläggen här. Du är inte rolig, du beter dig illa.

            Tycker du ska hålla dig till krösamoset nu hörrududu. Det är trevligare så.

            Ge dig för helvete! Du kan förstöra otroligt mycket för en människa med dina ord och särskilt när det handlar om en ung människa!
            Du borde bli satt på mod! Camilla Hallå?

        Men orka att du ska komma med din trötta humor när en 17årig tjej skriver att hon precis har fått en diagnos och känner sig uppgiven.

        Till Sasha: det kommer gå bra. Att du har fått diagnosen nu gör att du kommer kunna ordna ditt liv på ett sätt som verkligen passar dig och det kommer leda till att du mår bättre. Jag är över 30 år och känner flera stycken som är bipolära och de är underbara! ??

      Min syster fick den diagnosen för kanske 8 år sen. Varit några tuffa år men idag är hon småbarnsförälder, gift, jobbar heltid osv. Ingen vet om det förutom vi i familjen. Tappa inte hoppet, det kan bli ett bra liv ändå.

      Klart det kommer att gå bra för dig ändå! Det är ju jättebra att du har fått en diagnos och därmed vet vad du har att utgå ifrån gällande ditt mående och din personlighet. Nu gäller det bara att lära känna dig själv på nytt, lära känna din diagnos och hitta DITT sätt att leva DITT liv. Det finns såklart hjälp på vägen att då vilket du säkert vet om från din kontakt där utredningen gjordes. Var öppen med situationen med de som du orkar vara öppen till så att de får större förståelse för dig. Kanske sätta er ner tillsammans där du kan berätta hur du mår, hur du fungerar i de olika perioderna, vad diagnosen innebär och vad de kan göra för dig men också vad du vill att de INTE gör i de olika perioderna. Ta den diskussionen en bra dag, lugnt och sansat.
      Du kommer få ett alldeles kanonliv när alla pusselbitar är på plats ❤️

      Snälla Sasha, blunda för Klösamajsas mormors kommentarer. Glöm dom. Det här är bara en trasig människa som gillar att såra och uppröra människor. Troligtvis för att hon haft en jobbig uppväxt och därför tycker att människor sömn vågar visa känslor är svaga, trots att det är hon som under i tystnad.

      Och det kan inte bara bli bra, det kommer bli bra. Se till att sköta din medicinering och alltid våga tala med psykolog när/om det blir jobbiga perioder. Och glöm aldrig, aldrig grundstenarna: äta regelbundet, sova bra, motionera och spendera mycket tid med människor du tycker om.

      Det KOMMER bli ett bra liv!

      Massor av kärlek <3

        Lider i tystnad*

      Jag är bipolär typ 2. Det är tungt jag vet MEN! Jag läser mitt 4e universitetsår nu, förlovad, funderar på hus och barn och lever till större delen som vilken normalstörd som helst. Jag behöver bara lite mer återhämtning och kontroll på vardagen och ibland får jag en depression eller ett hypomaniskt skov men skillnaden mot innan diagnos och medicin/terapi är milsvid i djup/höjd. Antingen gör du en krisplan själv eller tillsammans med psykiatrin, där tar man upp tidiga tecken just för dig typ sover dåligt, äter inte, jag har på min tex att jag skiter i diskning och svarar inte i telefon.
      Förhållande till vänner och familj kommer funka! Ju mer raka puckar desto bättre. Vid ett skov så försök att säga, nu mår jag dåligt behandla mig som vanligt/lämna mig ifred/ var bara nära. Jättesvårt men bra för alla parter. Låt de närstående sätta sig in krisplanen så dom kan lära sig tecken och att dom får veta hur du vill bli behandlad. För dom känns det oftast lättare att veta vad dom faktiskt kan göra för det är svårt stå vid sidan… och när du funderar på planen gör det under ett tag och tänk verkligen igenom hur du funkar vid skov och prata med föräldrar och andra du litar på och som känner dig sen länge om dom har något som dom lagt märke till som kan vara till nytta!
      Sorry för halv uppsats. ?

      Var på en föreläsning med en äldre man som hade en bipolär diagnos och berättade om hans maniska och depressiva episoder, tror han var relativt ”gammal” när han fick diagnosen, typ 30. Han berättade om att han varit inlagd, söndermedicinerad och inte fått rätt hjälp – men till slut hamnat rätt, fått bra hjälp och rätt medicin. Idag lever han i princip utan symtom eller problem kopplat till diagnosen. Han har fru och barn, som alltid stöttat honom. Det går att få ett bra liv trots diagnos.
      Nu vet jag inte vart du bor, men i Skåne finns organisationen Libra för hjälp och stöd för folk med affektiva diagnoser. Finns flera liknande hjälp organisationer för stöd och liknande utanför psykiatrin som kan vara till hjälp

    ❤️Har haft en grym huvudvärk i en månad,och sista veckan en hemsk yrsel,typ trillar i trappan när jag går upp/ner,likadant om jag reser mig fort.Allt bra med blodtryck osv…..Men också händer detta när jag sitter på hästen/bilen.Blir liiite rädd för mig själv just nu.Vad gör jag?

      Bokar tid hos en vårdcentral, alternativt ringer 1177

        Finemang,ibland tror man inte att det är så illa förens man läser det man skriver.❤️

      Du måste acceptera att du är gammal och på väg att dö ut. Blir det kallt i vinter kommer du säkert till nytte för di unga hungriga. Tack för att du levde, det ska gud veta.

        Men skärp dig

        Camilla – blocka.

        Vad fan sysslar du med?

          Skäms! Tala så till en gammal dam!

        Vore bra om den där personen blir blockad. Enbart ute efter att provocera.

          Den ena dummare än den andra. De må jag säga. Först söka vård bland en massa tackor på Internet och sen förvänta sig ordentliga svar. Du är inte riktigt torr bakom örona du. Har ni inte doktorer där ute i storköping eller vad är ert förbannade problem?

            Du förstör nog lusten för många att vara här inne ikväll.

              Vilket är precis vad hen är ute efter. Sorgligt med en sådan tragisk människa.

                Oj en intelligent person ??

                Kände du verkligen att du behövde poängtera det?

            Kröka: Inte nog med att du är obehaglig och okänslig, du är även riktigt jävla tråkig. Hoppas att du blir blockad av cam

              Ja så himla hemskt det vore ??? buhuu

      Under en period snurrade hela min värld om jag vände mig åt höger. Spelade ingen roll om jag låg eller stod. Jag satte mig upp i sängen en gång och det var en sån stark kraft som bara kastade tillbaka mig i sängen. Livrädd för att köra bil.

      kristallsjukan. Gick över av sig självt… minns dock inget om huvudvärk. Så mitt svar är förmodligen helt onödigt 🙁

        Det var min tanke också. Har också haft kristallsjukan, med huvudvärk så det kan det va.

          Tänkte också samma sak och då kan sjukgymnasten hjälpa till med att lägga kristallerna rätt genom några besök där. Så ring Vc.

        De misstänkte kristallsjukan på mig med för ca 1 år sedan när min hörsel plötsligt försämrades och jag blev så jävla yr, som en gratis fylla. Kräktes och hade huvudvärk.
        De misstänkte att jag hade hål i trumhinnan, inget av detta stämde. De gick faktiskt så långt att de skickade iväg mig till ett annat sjukhus i länet för att röntga hjärnan, de misstänkte till slut en hjärntumör – som tack gode gud inte fanns. Slutresultat på mitt papper – virus. ??‍♀️ Pga de inte kan hitta felet. Händer mig än idag att jag blir yr. Min hörsel på vänster öra är fortfarande nedsatt.

      Kolla upp hos läkaren så du inte fått någon fästingburen sjukdom (TBE). Obehagligt med huvudvärken och yrsel

    Jag har ett öppet sår.

      Akta så du inte får aids i det.

        Jaja… akta dig själv Du! För aidsen.

        Nu kan man ju iofs inte få aids, utan man får hiv

          Precis! Bara dumskallar tror nå annat.

          Vänta du bara tills någon häller några droppar aids i ett av dina öppna sår!

            Jag har redan haft det så jag är immun. Prova hota me nå annat vapen tjockis!

      Pass dig! När di röe strimmorna nåt te hjärtat då dör en!

    Ingen sex på typ 7 år.
    Ingen kommunikation alls. Alltid tyst mellan omsnör barnet inte är närvarande.
    Men allt ser så bra ut. Stort, nytt och fint hus. Både har arbeten med bra löner men ack så det kan se ut mellan 4 väggar……

      Vet inte vad jag ska säga, eller vad du behöver, men lyssnar gärna. Vill bara säga att du förtjänar att få vara lycklig och glad❤️

      O det låter skönt och lugnt Du!

      Kan ni prata med varandra om det?

      Ta en nystart? Göra sådant som ni gjorde före barnen och se om ni kan hitta tillbaka?

      Nej. Nej. Nej.

    Hittade silverfiskar hemma. Bor i hyresrätt så tänker självklart ringa värden på måndag men jag tänker nåt jag kan använda i helgen. Ju giftigare desto bättre känner jag.

      Du kan samla dem och frysa in dem till vintern annars. Di är bra små godbitar att ha till hands när kylan smäller till.

        Njää då svälter jag nog hellre ihjäl. Men du kan gärna få komma och hämta.

          Var bor Du?

      Jag hade också det när jag bodde i lägenhet. Jag städade jättenoga o dammsög vid golv o list varje dag, då blev det bättre. Fick även något typ flugpapper från Anitcimex.

      Jag blev av med silverfiskar när jag använde en spray som jag sprejade alla lister och springor med ett par gånger under några veckor samt använde insektsdosor för silverfiskar. Det förstnämnda var en spray för alla krypande insekter, köpte den på Coop (kostade runt 130 kr). Dosorna beställde jag från Anticimex webbshop (runt 100 kr/2 stycken).

      Tänkte prova själv först innan jag ringer till till Anticimex, vilket inte behövdes sen.

    Hur blir blir man av silverfisken? Har såna i köket som dyker upp fastän man städar ofta och håller rent. Ser de ibland när man öppnar kökslådan köket är gammalt sen huset byggdes hyreslägenheterna och undrar om sånna kan vandra genom ventilationen från grannar?

      Stoppa dem i mun och sluta låtsas att du är mindre än dem.

        Hållkäft bitch ?

          ??

          basic

      Jag fick typ flugpapper från Anticimex. Ring o prata med dem om tips eller sanering. De är jättebra att prata med enligt mina erfarenheter.

      antcimex.

      det är det ända.. och ja silverfiskar vandrar. dem lever där det är fuktigt osv.
      äter tvål rester osv.
      äter insekter och skadedjur i husen så som faraomyror
      dem må va äckliga men inte faliga

        Men man vill inte ha dem ”du vet var ”…

      Häll salt i vasken, dra tops med ättika runt lister osv och försök hålla alla våtutrymmen så torra som möjligt. Röd ceder brukar finnas flytande att torka ur skåp med eller i block att lägga i skåp och lådor.

    Någon här som ska läsa till förskollärare i Malmö i höst?

      Nej gudbevars. Det hade jag sannoligen inte tänkt.

        Ingen frågar dig pucko ?

          Hur ska jag veta vem hyndan frågar? Nämner hon några namn som får svara tycker Du? Fler hallucinationer du vill dela med dig av?

        ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

        asså jag skrattar så tårarna rinner

    Jag skulle vilja ha restips!

    Gärna charter men inte de ”vanliga ställena”!

    Ska innehålla pool, hav, promenadstråk, sol och värme! Barnen är 12 och 9 år!

    Vi har nästan varit överallt så ge mig era guldkorn ?

      Jag var i katthult med barna när di var små.

        Julia är det du?!

          Nej.

      Jag och mamma var på Alcudia på Mallorca och det var så bra. Allting är så ren och så god mat och superfina stränder och inte massor med turister utan mest personer som kommer dit för att cykla och träna. Långt promenadstråk ut med stranden och massor med mat utefter

        Håller med att där är bra men vi vill se något vi inte sett ? tack för ditt svar ?

      Har länge velat åka till Tilos i Grekland. Verkar vara en liten gullig ö. Vet inte hur kul det är för barn däremot, men det kanske finns barnvänliga hotell där med 🙂

        Det ska jag kolla. Inte hört förut men testar flertal grekiska öar.

      Aruba

        Står på listan över 14 dagars vinterresor?

        Glömde skriva att jag tänkte på en vecka på sommaren

      Madeira??

      Sardinien!

    Ytlighet, falskhet, egoisme, miljöförstöring och skryt. Statustänk och avsaknad av självinsikt.

      opps, hamnade helt fel???

        Eeeeeller?

    I ett öppet spår nyligen postades om en BB-träff i Göteborg. Jag har tyvärr tappat bort datum, tid och plats. Var och när skulle det ske? /intresserad

      ? åh fy fan.

      Igår, ingen dök upp

        Du gjorde det?

      Verkar inte bli något…

    Vilka ska plugga i höst? Börja eller fortsätta? Tycker det är så kul och intressant att få höra!

      Jag ska plugga kriminologi och rättssociologi 🙂 dudå?

        Litteraturvetenskap ska jag läsa☺️

          Ja, litteraturvetenskap, och låter väldigt intressant det du ska läsa

      ?‍♀️ Jag ska börja andra året på civilingenjörsprogrammet inom IT, superkul är det! Ska du plugga i höst?

      / En som också tycker det är kul att höra vad andra pluggar ?

        Mjukvaruutvecklare 🙂

        Kul! Ska läsa litteraturvetenskap i höst (eller fortsätta läsa det rättare sagt).

      Ska börja andra året på Kommunikation och PR!

        Försök verkligen få in foten på arbetsmarknaden så fort som möjligt och om du märker att utbildningen inte uppfyller dina krav och du känner dig missnöjd så hoppa av. Jag pluggade till kommunikatör och trodde jag skulle få jobb efteråt (pluggade på yh) blev istället arbetslös.

      Kulturledare

      Kul! Jag har kommit in på en utbildning som ger examen i företagsekonomi, men vet inte om jag vill gå den. Hoppas på att komma in som reserv på nån annan istället, annars blir det nog HP i höst igen

      Börjar till behandlingspedagog ?

      Batikhäxa! CamCam, blocka miffot!

    Jag är så jävla less på att känna mig ensam. Har verkligen försökt hitta en kille/nya vänner, har pluggat, engagerat mig i kåren, börjat på nytt jobb, försökt hålla mig up to date med internskämt osv men i slutändan blir jag alltid exkluderad ändå. Gäller både vänner och killar. Har aldrig varit i närheten av att ha en pojkvän, har aldrig ens pratat regelbundet med någon/haft en kk eller nåt trots att jag verkligen har gjort det mesta jag kan tänka mig inklusive ”sluta leta det dyker upp när du minst av allt anar det”, går på konserter själv om ingen vill följa med, x antal tinderdejter mm. Har tänkt att jag iallafall alltid har familjen men har umgåtts med dem i sommar och in ena syrra har tagit varje chans att lägga så elaka kommentarer hon bara kan och den andra skiter fullständigt i allt utom henne själv. Nu ska jag, efter att ha kollat med precis alla jag känner om de vill hänga på, boka en resa själv, trots att jag vet av erfarenhet sedan tidigare att jag inte trivs med det. Ställer alltid upp för vänner om de behöver pepp, skjuts, råd, men får ständigt kompromissa med det jag faktiskt vill göra. Vet inte riktigt vart jag vill komma här, men kanske nån känner igen sig så kan vi gnälla lite tillsammans.

      Näe. Håll dig väck från manssvin. Det är inget du vill ha egentligen. Tro mig.

      Samma här men jag lägger ingen energi på det längre för det är inte värt det. Det finns så mycket annat att tänka på och leva för och det har du med!

        Nä tänker lite samma… Har återupptagit intressen jag gav upp tidigare, delvis för att jag blev väldigt låst. Men det blev ju ingen skillnad när jag la av så då kan jag ju lika gärna hålla på med det jag tycker är kul om än i min ensamhet hehe *gråter inombords*

          Hur gammal är du?

          Har inget egentligt tips men vill bara visa att jag läste ditt inlägg ? Har en vän som är psykolog och hen säger att väldigt många känner sig ensamma. Ingen större tröst kanske men ändå en påminnelse om att de flesta inte lever i underbara rosaskimrande umgängeskretsar.
          Jag tänker också att man helt enkelt får lägga sin energi på att ha det så behagligt som möjligt med sig själv. Förhoppningsvis dyker det upp någon person på vägen som man trivs med på riktigt. Om inte så har man det iaf bra med sig själv.
          Försök att minska umgänge med människor som får dig att må dåligt som tex dina systrar. Bättre att mysa ensam än att vara ensam i andras sälllskap ?

            Är 24 år

            Tack för dina ord G ❤️

          Då är vi ensamma tillsammans ❤ du bor inte i GBG möjligtvis? Annars hade vi kunnat träffas och gjort något superkul tillsammans!

      Låter ju verkligen som att du försökt och ansträngt dig så vet inte vad jag ska säga :/ KRAM

      Var bor du?

        Stockholm men en bit utanför stan, så blir inte naturligt att träffa folk spontant…

          Vart i Sthlm? Bor själv vid södra sidan och känner mig också ganska ensam, hade varit roligt att lära känna lite nytt folk och hitta på saker 🙂

      Hade det lite så förut. (Förutom pojkvänsbiten, har haft en jämn ström sen 13-årsåldern, men kände ändå mig ensam och vissa killar kallade mig ensamvarg eller fällde dumma kommentarer om att jag inte hade så många vänner)

      Kan bara säga att det ordnade sig för mig.

      Träffade en bra man, har fått nya vänner, mycket sedan vi fick barn och man hamnar som familj i många fler sociala situationer.

      Hade ofta tankar på att resa ensam men vågade inte. Reste med mina föäldrar.

      Kände mig ofta exkluderad på högskolan och på mitt jobb.

      Det ordnade också sig på ett nytt jobb.

      Vill vara säga att det kan bli bättre.

      Ge inte upp!

      Och så länge gör det du gillar och njut, du växer som människa!

      Låter som för mig. Enda gången någon vill umgås är när alla andra tackat nej, vilket innebär att jag gör saker man vill göra tillsammans med en vän ensam. Har visserligen några nära vänner, men vi bor på så spridda håll i landet att det inte blir naturligt att ses regelbundet.
      Starkt av dig att boka resa själv, att inte stå över något du vill göra bara för att det inte blir på det sättet du egentligen vill ha det på <3

    Jag spyr rätt ofta. Inte efter varje måltid, inte varje dag. Men när jag äter något onyttigt som tex pizza, godis, eller för stora mängder av något så går jag nästan alltid och stoppar fingrarna i halsen. Kanske 3-4 gånger i veckan. Jag har aldrig sett mig själv som bulimiker då jag inte gör det efter varje måltid samt att jag inte tänker på vikten/utseendet konstant (om än ofta).

    Men….skulle du säga att jag är bulimiker? Vill nog inte erkänna för mig själv.

    Ville bara lätta på hjärtat lite….

      Sök hjälp! Du fräter sönder dina tänder!

      Jag tänker att huvudsaken är att du verkar ha en ätstörning. Oavsett etikett på ätstörningen så är det inte sunt att framkalla kräkning, inte på något sätt. Du vinner på att ta tag i problemet, gör det, för din egen skull.
      Jag slogs själv mot sånt där, har ägnat så många timmar till att skamma mig själv för varje onyttigt intag. Jag har inget namn på mitt förhållande till mat, men det var viktigt för mig själv att förstå att jag hade ett ätstört beteende.

        Egentligen förstår jag ju att jag har en ätstörning men tänker att jag inte har tillräckligt med ”problem” för att kalla det för ätstörning och då känns det som att ingen skulle ta det på allvar om jag sökte hjälp. För mig är en ätstörd person väldigt sjuk och oerhört smal. Jag är normalviktig och spyr som sagt inte varje dag.

        Var söker man hjälp? Vårdcentral?

          Ju tidigare du söker hjälp desto bättre. Vänta inte tills du är ”sjukare”, den som jobbar med ätstörningar kommer inte att säga att du ska komma tillbaka när du är sjukare, utan hjälpa dig med redskap för att ta dig ur det innan du blir sämre. Du har självinsikt i ditt problem och det är din styrka.

          Är du yngre kan du ringa en ungdomsmottagning, det går också bra att ringa vårdcentralen och så får du en läkartid och skickas sen vidare via läkarn. Finns ätstörningsenhet på din ort så kan du kontakta dom eller få remiss dit av läkarn.

          Du förtjänar bättre, ge dig själv ett höst-löfte att bli fri från den där skiten❤

            Tack för dina ord, det hjälpte att läsa. Skickade ett sms till min man som är bortrest och berättade att han måste hjälpa mig ta kontakt med ätstörningsenheten och fick svar att han kollat upp att de har telefontid kl08-09 på måndag och att vi ska ringa tillsammans. Tack för hjälpen, behövde en push över kanten.

              Vad bra! Och underbart att din man gör det tillsammans med dig. Det är just det där med att ta steget, våga ringa, våga gå dit, som är så svårt. Det här fixar ni, och du kommer att tacka dig själv för att du tog tag i det i tid!

          Man kan vara svårt ätstörd även om man inte är smal. En nära vän var normalviktig men hade slutat äta och hon kräktes. Hon låg på sjukhus och vägrade äta för hon inte var smal. Hon fick krampanfall och var nära inte vakna upp igen. Det berodde på kroppen som inte fått näring på länge. Men hon hade svårt att ens då acceptera det eftersom hon inte var smal. Ätstörningar är en förjävlig sjukdom som förstör så mycket 🙁

      Hej
      man behöver inte vara bulimiker eller anorektiker för att ha en ätstörning. Googla på Ätstörning UNS (utan närmare specifikation). Om du själv funderar över detta eller känner dig lite orolig kan du prata med din vårdcentral att du vill prata med någon så tar de det på allvar. Jag fick höra när jag gick i behandling att många inte söker hjälp just för att man tänker på anorexi eller bulimi som är mest ”kända” och kanske inte tycker man passar in i den diagnosen. Men man kan ha en ätstörning och störd relation till mat/kroppen ändå. Det bästa är att söka hjälp tidigt innan det blir värre <3

      Klart du har en ätstörning, sök hjälp istället för att vända dig till en skvallerblogg

      Du har en ätstörning. Vet du? Jag har också haft en ätstörning som yngre. Är 42 nu men kan än idag få vissa tankar på att vilja spy upp soeciellt när jag ätit något onyttigt som chips godis tårta ( ja allt som är gott & onyttigt) jag gör ju inte det men känslan & tankarna finns , måste än idag jobba m mig själv. Jag duger som jag är. Mitt råd , sök hjälp, du har iaf insikten att du kräks, hur gammal är du? Du har all min förståelse & empati , jag har gått i terapi många år & blivit ” frisk” om man någonsin blir det. Du duger precis som du är. Prata m någon du litar på, en vän en vuxen eller oss här. Jag lyssnar. Du förtjänar att må bra att vara lycklig & du är värdefull.

        Tack vad snäll du är. Jag är 32 år, så det gör det liksom ännu mer ”pinsamt”. Vid det här laget borde jag ju inse att det är fel. Och självklar vet jag att det inte är bra att kräkas upp maten men ändå fortsätter jag. Så dumt.

      Du slöser nå helvetiskt på naturen när du beter dig på det viset. Försök göra det i en påse så kan du bara stopp ner ett sugrör näste gång du tänkt äte och sen gör du så om och om igen tills du tröttner.
      I annet fall söker du hjälp. Du skriver på svenske så du bör ju fatta värt man vänder sig. Camcam kommer inte trösta dig om du trodde det. Mitt andre förslag är att åka som volontär till Afrika ett halvår.

    Mycket påslakan ikväll. Men jag har också en fråga kring påslakan.
    Jag bor en del på hotell och ä l s k a r känslan av att krypa ner i en ren (förhoppningsvis, det man inte vet har man inte ont av) hotellsäng med vita härliga lakan.
    Vill nu ha hotellkänsla i mitt sovrum, har ni några tips på sköna vita påslakan? Har ni tips på kuddar och täcken får ni gärna komma med det med, mina kuddar och täcken börjar sjunga på sista refrängen 🙂

      Mille notti ska va bra har jag hört, min ekonomi låter mig inte köpa och testa själv tyvärr ?

        Hahah oj ja det var inte billigt direkt, kollade visserligen bara en sida, men kanske värt det? ska ha det i bakhuvudet medan jag letar runt, tack för tips 🙂

        De är sämst!

        Ångar verkligen mina millie Notte.

        Dyra och prasslar som bara den.

        Absolut bäst sover jag i besch house. Köp på rea!

        Canada goose är nästskönast.

    Jag har inte haft sex på två år och har inte direkt ”lidit” av det innan, men nu börjar jag känna mig… sugen igen. Jag är dock demisexuell och har det lite jobbigt med min kropp så att bara gå och hitta någon på krogen finns liksom inte på kartan. Vill gärna känna killen i alla fall lite, men har knappt några killkompisar och kär kommer jag nog aldrig bli igen. Hur går man tillväga för att få ligga i min situation ens? Är inte direkt den som alla killar attraheras av heller, utan blir allt för ofta tagen som ”den roliga tjejen” pga skämtar mycket och så.

    Help a sistah out.

      dejta kvinnor

        Vill ha dase. Så nej, inte den här gången.

          finns att köpa på
          affär

      Vad i allsindar är nu demisexuell för nå nymodighet? Ut och häng på nå rockställe och fråga nån om de har lust å para sig. Jag är säker på att du får napp.

        Krösamajjas mormor du är patetisk ???

          Tror du verkligen jag bryr mig om vad du tycker? Känns jag som en sån person?

            Du känns värre än både pesten och digerdöden tillsammans. Helt röten.

    Någon här som bor i norra Dalarna och är sugen på att träffa nya vänner? Svårt att lära känna någon i samma ålder när alla på jobbet är 20 år äldre ?
    Mvh nyinflyttad 22-åring ?

    Ojämn tandrad! Hjälp.
    Jag behöver tips och råd. Jag har en ojämn tandrad, dvs mina framtänder är längre än tänderna bredvid och jag har länge skämts över detta och gillar inte att le med tänderna på bild ex. Någon som har erfarenhet av att exempelvis slipa ner tänder för att få en jämnare tandrad eller byggt på andra tänder?
    Hur går det till? Blev ni nöjda? Är det dyrt? ?

      Jobbar med tandvård. Slipa inte på friska intakta tänder! Att bygga på de andra blir inte heller bra.
      Det är normalt att framtänderna är lite längre 🙂

      Du får självklart göra som du vill, det tycker jag verkligen. Mår man dåligt över något så tycker jag att livet är för kort för att gå och må dåligt över det. Jag har jämna tänder och jag tycker att det är så fantastiskt fint med framtänder som är längre än de andra. Seriöst, jag skulle vilja bygga på tänderna för jag tycker det är så fint. Le, le så mycket du bara kan. Jag är övertygad om att du är jättefin som du är!

      Jag tror din självkänsle är ett större problem än dina tänder. Kände en gammal tacka som var som du och hon var int nöjd vad man än gjorde. Bettet en dag, mulen en annen och patta näste. Tog aldrig slut.

    Vågar man resa till Bali i september tror ni?

      Ja absolut. Har varit där under augusti och september. Dom har sommar när vi har så regnperioden är igång där när vi har vinter

    Yasmin p-piller – era erfarenheter? Det verkad ju helt ok men man blir ju så nojjig när man hittar om dödsfallen..

      Jag åt dom för några år sedan och mådde hur bra som helst, inga biverkningar alls! Fick dock massa mellanblödningar efter ca 1 år oavsett om jag gjorde uppehåll för mens eller inte ?

      Dödsfall pga ppiller…??

    Semestern är slut för dom flesta… själv räknar jag ner. Bara 2 dagar kvar att jobba sen väntar 4 långa lediga veckor. Brukar ha sen semester o tycker faktiskt det är bäst. Åker alltid utomlands en eller två veckor då så det blir liksom en förlängning av sommaren. Sen är det dessutom mycket billigare i aug-sept gällande allt faktiskt. Resorna är billigare hotellen o alla övriga turistställen som tex skara sommarland , Legoland m.fl Ett tips till dom som kanske inte har råd att göra så mycket på högsommarn. ??

      Väldigt bra tips! Är otroligt avundsjuk på dig som har all semester kvar, själv börjar jag jobba på måndag..

    Ni som bor i södra Sthlm – vet ni vem mannen med den vita hunden är? ? Och isåfall vad vet ni om honom?

      Har ordnat barnvakt, mannen har valt film. Mission impossible på bio. Sitter här och skiter på mig så läskig.. får gå in här och skriva för att inte freak out. Tack för ni finns ?

        Hahaha usch ?

          Hur kan folk se sånt här? ??

      Män som locker kvinnor me vita hunder är satan själv. Pass dig.

    Hej. Jag är gravid i 7e veckan men var på tidigt ultraljud igår pga att alla mina symptom försvann och att jag fick en liiiten rosa flytning. Jag åkte in akut och enligt ultraljudet så finns ägget i livmodern men de såg inget foster och ingen gulesäck. Jag har inte blödigt något mer och jag har inte okt. Jag ska på uppföljning på måndag igen.

    Ni som varit med om samma eller är barnmorskor – kan de ha missat att se fostret och gulesäcken pga att jag kanske är i tidigare vecka än vad jag trott? Är jag kanske ändå gravid? Hur var det för er som varit med om samma? Fick ni missfall och hur gick er uppföljning vidare? Jag önskar så himla mycket att min bebis är kvar i mig men gömmer sig bara…

      Hoppas att allt är bra med dig ❤

        Är du dum? Läste du inte kommentaren?

      Här haft samma, tror jag var i v 6+några dagar. Läkaren såg inget foster på VUL och trodde missfall alt ofostrig graviditet. Jag fick tid för nytt VUL 10 dagar senare. Det var 10 hemska dagar. Men då såg läkaren ett litet hjärta slå i stället! Det blev min dotter som nyss fyllde 6 år.
      Önskar dig lycka till! ♡

    Kollar på Younger o är säsong 5 o har sett de avsnitt som kommit ut o alltså Charles… Han är ju så tråkig o har varit sen säsong 1, varför vill hon va med honom för o inte Josh? Jag har ingen o diskutera denna serie med o hur ögonen går i kors varje gång Charles är i bild..

    Har ni lyssnat på Hanna och Amandas senaste podd? Amanda sitter å bölar över den(vad hon kallar) hatstorm och det drev som blev resultatet efter hennes mobbingstories på Insta för nån månad sen(Mr Coolgrejen). De likställer dessutom skämt av en komiker om Stockholm-gotlänningar med och det hat och fördomar många flyktingar råkar ut för. Vidare uppmanar de folk att aldrig kritisera varor och tjänster. Det är så synd om de som har företag om de får kritik. Inte heller får anställda klaga på sina arbetsgivare, utan byta jobb om de är missnöjda. De vill mao ha tillbaka oss till tiden innan fackföreningar och medbestämmandelag. Skrämmande!

    Hej alla grispaddor!
    Vad tycker ni om värmeblöja?

      Inget jag vill ha på mig iaf

      Vad är en grispadda för nått? ??

      Onaturligt e’at! Va Gud straff oss arme mennsker me’at. Hujedamej.

        Åh nej! Inte en till knäppis!

          ?

      Gå och lägg dig och nyktra till

    Alltså Krösamajjas mormor ? hur orkar du?

    Natural Cycles ska släppas i USA, dom tycker det verkar vara en säker app.

    När det kommer till kärlek är jag ingen person att öppna upp sig för, jag är så off från sådant sedan mitt sista tog slut 2014. Då var jag kär på riktigt, för första gången. Jag är bara så trött på att lyssna på andras kärleksbekymmer osv, är rätt trött på att läsa andras kärleksbekymmer här också, jag vet, jag kan scrolla & det gör jag också. Är inte heller en svartsjuk person, aldrig varit. Gråter typ aldrig heller. För två år sedan träffade jag en man som är hur go som helst på alla sätt & vis. Jag blev inte kär eller ens kände att något var på gång, men vi ”dejtade” lite. Jag tror vi tycker om varandra egentligen men att vi båda skulle känna oss ”bundna”, alltså vi vill inte känna lite som att: ”aha vafan, skulle vi ses idag igen? Men jag skulle ju…”. Förstår någon hur jag menar?

    Iallafall, han är 37, jag är 24. Tror vi båda känner att åldern spelar roll samtidigt trots att vi har jävulskt roligt ihop och klickar bra. Min mor vet inte att han existerar för att hon lever i en äldre värld där det ”inte är ok” och ja, jag håller med henne. Har aldrig någonsin glott eller velat vara med någon som är så mycket äldre än mig, tycker det är grisigt. Ja, det är dömande men det hör inte hit. Han får mig att skratta och ha roligt och det är det viktigaste jag ”söker” hos någon om jag skulle träffa någon. Han bor i Norge i vanliga fall mrnbvar hemma förra helgen & då umgicks vi, han skrev redan i torsdags att han kommer hem på lördagen (idag) men skrev fredagsnatt att planerna blev ändrade & han är i Malmö på festivalen, han frågade givetvis om jag inte kunde åka dit och vara med honom men det kunde jag ej pga släktträff imorgon och en del att göra hemna.
    Jag blev besviken, jag släppte till & med en tår eller två över detta. Varför? Jag är inte kär, men jag bryr mig om honom, jag tycker om honom så sätt och har alla möjliga konstiga tankar i mitt huvud och har haft det idag. Kan någon snäll själ förklara vad som är ”fel” med mig? JAG har aldrig sådana här tankar och när vi umgås känner jag absolut inte något som skulle indikera på att bli något heller.

    Förlåt för lång kommentar men jag behöver verkligen lite… hjälp? Vad är det som är fel med mig? Sådana här saker känner jag aldrig.. jag känner inte igen mig liksom. Det är annorlunda med honom.

    P.S Fan vad det laggar när jag skriver det här, vad är det som händer? ?

      Det är förstås inget fel på dig. Du har bara mer känslor för honom än vad du var beredd på. Kram

        Ja, det kanske är så.. Det kanske faktiskt är så.

        Tack, för att du orkade läsa min osammanhängande text ?

          Tack själv! Om jag vore du skulle jag lyssna på mitt hjärta och låta bli att tänka på åldersskillnaden. Om det känns bra, ge det en chans. Om du tänker efter så är inte alla i din ålder lika mogna och i hans ålder är inte alla lika ”medelålders” i sättet. Ålder är egentligen bara en siffra. Kram

    Krössatanten är ju fuller

      Hick ?

    Hjälp! Vi ska på vår första husvisning imorgon (bor Idag i sambons bostadsrätt). Mindre trä-Villa på krypgrund med liten trädgård till. Har grävt ner oss o allt från räntor till besiktning till lagfart denna veckan, men kom på att jag typ glömt vad vi behöver fråga om på visningen? Tips på vad vi måste vara noga med?

    Vi har ett par frågor nedskrivna (angående fönsterbyten mm som det står om o annonsen, kvm som är olika mm) och kommer noga kontrollera fall i badrum då vi gått på den niten en gång innan. Sen självklart kontrollera att allt ser okej ut. Men vad borde man mer göra på en villavisning?

      Provbajsa i toaletterna och slicka på tapeter samt handtag.

      Jag hade vart intresserad av ex när senaste dräneringen gjordes. Vet inte heller vad det är för avlopp, men är det inte kommunalt utan typ trekammarbrunn eller enskilt avlopp är det också bra att veta status/ålder på det.

      Be att få ett besiktningsprotokoll, om det finns. (En del säljare vill ha en snabb affär och har då förberett sig så pass väl och der kanske gjordes en besiktning annars ändå. Fråga när köket och badrummen renorverades, om elen och taket är bytt osv. Ni bör dessutom be om att få låta en besiktningsman gå igenom huset noggrant (vilket de förstås gör).

    Min katt. Min älskade kissekatt. Jag går liksom sönder då jag märker att han beter sig annorlunda. Han är snart tre år och haft lite problem med kisseriet (mår bra nu). Nu har han fått en lillasyster och jag lurar i honom vatten. Men han är ju inte samma bebis som innan lillasyster, såklart. Ständigt på sin vakt, är inte lika tokig etc. Trots att han börjat slicka på bebis en del.

    Men, jag typ gråter av att titta på honom bara. Nu när jag vet att han är lite sur och trött pga värmen. Det liksom tär på mig, vill typ undvika honom (vilket inte går såklart). Börjar nästan ogilla bebiskissen till och med. Går typ aldrig ut längre utan vill bara vara hemma med katterna. Är detta normalt? Börjar kännas riktigt tungt nu faktiskt?

      Sluta för fan. De vänjer sig efter någon månad om du accepterar att de är katter och inga bebisar. Katter gör upp på sitt sätt och de är inte döende för att de upplever förändringen som jobbig ett tag.

      Bebis köpte vi för hans skull. Köpt massa dyr mat och godis då han är så kräsen. En jäkla massa ”utrustning” (fontän, skålar, träd etc) för att anpassa allt åt dem. Köpt ac. Tagit in en som byggt och nätat in balkongen. 20 lax MINST bara den månaden bebisen kom och ändå blir det liksom inte bra.

      Vår säng är en bit över golvet så bebis kommer inte upp. Han kommer upp och kräver mys. Lägger sig på min kudde och spinner ihjäl, så har vi alltid gjort. Bebis piper, och jag tar upp henne. Han blir tokig och hoppar ner, och bebis hoppar efter. Nu har jag slutat ta upp lillan i sängen, så vi får mysa självs och han får sin dos. Men då går jag sönder när lillan piper? FUUCKK THE FUCKKK?!!?

        Du överdriver. Det är problemet. Det är katter inga jävla bebisar och du kommer störa deras dynamik och förutsättningar att göra upp själva utan din medberoende irriterande person. Och ta ifrån dem varenda normal funktion som finns med dina 20 laxar och 0 höstar i stallet . Sluta tro att du är deras gud/härskare eller mamma, lev ditt liv som vanligt så kommer de göra samma sak inom max en månad. Som det ser ut nu gör du bäst nytta om du låter dem vara. Ur vägen för sjutton gubbar innan ni är helt bängalo allesammans. Sen bör du skaffa djur för din skull och inte för att du tror din låtsasbebis kommer börja gå i skolan eller dansa tango av tacksamhet.

          Men ditt dumma fanskap. Jag GÖR inget för att störa dem, har jag ens sagt att jag lagt mig i deras hyss? Två månader har hon varit hör fö. Jag låter ju honom sätta henne på plats, vilket han gjort och nu börjar de leka ihop. Du behöver jobba på din läsförståelse om du ska ”läxa upp” varannan kommentar här.

            Du har koll, det märks och känslorna går det inte att styra över alla gånger. Förstår dig!! <3

              Alltså känslorna för katterna, inte det andra här. Du vet.

                Tack <3 Bara för det så känner jag att du också har koll. Vad tycker du om detta
                Vår säng är en bit över golvet så bebis kommer inte upp. Han kommer upp och kräver mys. Lägger sig på min kudde och spinner ihjäl, så har vi alltid gjort. Bebis piper, och jag tar upp henne. Han blir tokig och hoppar ner, och bebis hoppar efter. Nu har jag slutat ta upp lillan i sängen, så vi får mysa självs och han får sin dos. Men då går jag sönder när lillan piper?

                Skulle vara nice att höra någon annans tanke om det bara?

          Jag är 100 procent säker på att du är Julia!!! Kan inte vara någon annan än du som är så här

        Säg kattunge, jag trodde det var en människobebis du snackade om.

      Det är en massa känslor som du känner helt enkelt, eftersom du vill att det ska bli rätt och bra och du går in för det så ordentligt. Du har antagligen varit så spänd för allt detta att känslorna börjar bli alltför betungande.

      Så försök att sova ifatt och tänka att allt, precis allt ordnar sig.

      Hälsningar från en som inte har upplevt exakt samma, men… nästan.

        Tack så mycket ? Vill ju bara att de ska ha det allra bästa någonsin.

        Skulle även uppskatta din tanke ang detta

        Vår säng är en bit över golvet så bebis kommer inte upp. Han kommer upp och kräver mys. Lägger sig på min kudde och spinner ihjäl, så har vi alltid gjort. Bebis piper, och jag tar upp henne. Han blir tokig och hoppar ner, och bebis hoppar efter. Nu har jag slutat ta upp lillan i sängen, så vi får mysa självs och han får sin dos. Men då går jag sönder när lillan piper?

          Låt ingen katt vara i sängen. Problemet löst. De löser det, på sitt eget sätt. Fullt normalt att din äldre katt hatar den yngre för tillfället, handlar om brutna vanor och hierarki.

          /Hälsningar från en person som haft katt hela sitt liv.

      Testa ge honom lite kattmjölk som komplement, katter älskar ofta det och ger vätska även om det ej är vatten. Låt det får gå lite tid, förhoppningsvis vänjer sig katterna med varandra. De är ju känsliga för förändringar så ge det tid!!

    Sorry för medicinsk fråga men jag har faktiskt varit hos tusen läkare och ingen har nåt svar. Mitt problem är att jag sedan nåt år tillbaka blir svullen på olika delar av kroppen (handlov, armbåge, haka, fingrar, ovanpå foten, knäet, handflatan osv) när jag har en infektion i kroppen. Typ när jag har uvi eller blir förkyld så kommer svullnaden som ett brev på posten. Trodde först att det var reumatism men tog alla tester och inga spår (plus att det inte är lederna som svullnar per se utan lite allt möjligt inkl mjukdelar). Trodde sedan att det var allergi mot penicillin men nej. Nån som har haft nåt liknande? Det kliar jättemycket och brukar lägga sig inom 24h. 🙁 /förkyld o svullen igen

      Vet tyvärr inte, men känner med dig! Jag brukar ha koll, men det enda jag tänker är om du har lätt att samla på dig vatten i kroppen?

        Tillägg. Stress kan utlösa en hel del märkliga saker. Så om det är möjigt så kanske det kan förändra saken. Det kanske är så också att du vilar för mycket eller för lite. Lät luddigt, men så är jag trött också. Men att du är så omtänksam som du bara kan mot dig själv och tar hand om dig och då ser om det blir någon skillnad. Och ring 1177, trots att du har pratat med så många. De kan tänka ut något ”utanför boxen”. Ni kan fundera ihop.

      Stopp i lymfsystemet?

    Jag har träffat en kille från tinder ett flertal gånger under fem månader och jag tycker han är underbar, han har allt. Dock har jag inte uttryckt detta (är väldigt dålig på att säga vad jag känner) och för två dagar sen fick jag reda på att han nu är i ett förhållande. Jag har vetat att han dejtar andra vilket jag också har gjort men jag trodde någonstans att det skulle bli vi. Det är först nu som jag inser att jag är kär och det känns jättejobbigt.

    Förlåt om texten är rörig, är lite ledsen och ville bara skriva av mig.

      Känner med dig! Jobbig situation, minst sagt. Är för trött för att ge något svar mer än så. Kram

      Nämen faan vad surt. 5 månader och han träffat andra under tiden? Han måste legat i bra om det dessutom blivit en relation av det ena…tråkigt!?

      Stackars dig! Kram

    Är det försent att lätta på hjärtat här? Kl. är över 01 och det känns lite lönlöst.

      Kom igen lätta på hjärtat

      Skriv du och somnar jag innan du skriver igen så svarar jag imorgon.

      Är det någonsin försent? Tycker inte jag i alla fall, kör?

    Någon vaken? Vill hitta en bra app för att teckna och ”måla” på surfplatta. Vad är bra nybörjarappar tycker ni som håller på med digital konst?

      Jag minns inte namnen på dem, men du kan även se på Youtube när folk använder sådana appar och då se vad som kan passa dig. Det är bra och avkopplande, lärorikt att använda sådana appar för att måla och teckna på surfplatta.

    Ska göra slut med min pojkvän som jag varit tillsammans med i 5 år. Har tänkt på det i flera månader men nu jävlar får det vara nog. (Han har valt spriten före mig en gång för mycket nu) ((Jag har också betett mig som en skithög till och från men nu räcker det, det här funkar inte i längden))
    Men hur fan går man enklast vidare efteråt??

    Har tänkt flytta till en förälder(som bor i samma stad så det är enklast så, karln får behålla lägenheten om han vill) en tid medans jag söker ny bostad.

      E, så här kommer du vidare: du föreställer sig i tanken hur det hade sett ut om 5, 10, 15 år om du hade stannat. Hur du inte hade mått bra alls då och så tänker du hur negativt påverkat ditt liv hade blivit av det förhållandet.

      Han kan bli annorlunda nu, han kanske vaknar till och inser vad alkoholen har gjort för skada. Om ni sedan går i terapi ihop och han håller sig nykter. Då kan ni möjligtvis hitta tillbaka, men det låter ju inte aktuellt alls. Men en människa som väljer alkoholen kan förändras mycket när ord blir till handling, när man är mer bestämd mot personen osv. Om den samtidigt själv förstår och vill förändra sig för alkoholism är förnekelsens sjukdom. (Jag säger inte att han är alkoholist, men alkoholen kan göra mycket negativt för en människa och dess närstående)

      Du är stark!

    Någon annan som är rädd för döden? Jag är 33 år och har hakat upp mig på faktum att jag kommer att dö en dag, det är sjukt jobbigt för jag börjat ofta att tänka på det precis innan jag ska gå å lägga mig. Blä. Jag har precis fått diagnosen komplex PTSD och undrar om det kanske har med det att göra. Kan tillägga att döden aldrig skrämt mig tidigare, snarare tvärtom, har försökt att ta livet av mig några ggr och då jag inget annat önskat än att just dö men nu vill jag inget hellre än att leva och är livrädd för döden.. wtf.

      Oh ja! Är lika gammal som dig och jag har börjat inse (för några år sedan) att jag också ska dö. Klart man alltid vetat att alla dör, men just att man själv kommer möta den eviga vila , bli begravd och ruttna.. Jag tror inte heller på ett liv efter detta, även om jag såklart hoppas på det.
      Det enda som hjälper mig är att tillåta mig själv att tänka lite på det när tankarna dyker upp, för att sen inse att ”den dagen den sorgen”. För dagen kommer, så varför spendera tid med att vara rädd och olycklig?

        Skönt att man inte är ensam om detta iaf 🙂 Tack för din kommentar och ja, den dagen den sorgen.

    Älskar krösamajjas kommentarer. Roligaste jag läst. Gjorde min kväll. Tack ??

      Tss, en trollpacka som bara vill provocera.

        Jag tyckte det var roligt, man får nog ta det med en nypa salt 🙂

    Bara jag som får skumma vibbar av Andrea Hedenstedts nya pojkvän? Kan inte sätta fingret på vad det är dock ?

      Känner detsamma! Älskar att man märker hur kär hon är, och jag tycker han verkar supeegullig! Men det är något jag inte direkt kan sätta ord på som känns lite skumt ?

    Tjoho! Skrev för några veckor sen att jag började intervallspringa, och fick massa pepp och råd❤️ Då gick Jag mer än sprang, men med era ord i huvet när jag börjar hetsa eller vill lägga av så springer jag nu hela rundan på 5 km ??? det är så skönt att springa, det är tomt i huvet och för första gången är jag bara här och nu! Inga onda tankar eller traumaminnen jagar mig i spåret. Det är bara jag, den jag är, och den där stoltheten jag kände för första gången i livet hänger i än. Tack snälla ni som stöttade mig❤️

      Hej! Grattiss! Vad fantastiskt Anonym 08:29!❤️

      Det var väl du som tackade (mig och ev.fler läsare) för att jag/ vi peppade dig då din släkt aldrig hade gjort det?

      Och jag skrev att om du har sådana lätta löpsteg som någon hade berömt dig för, så är det mycket lättare att springa. Att du skulle se efter hur andra springer fr o m nu och att jag ibland ropar Bra jobbat! åt folk som springer. Att du också tycker om att peppa andra. (Jag har själv jättebra kondition och styrka, älskar att röra på mig)

      Jag är så GLAD för din skull! Nu ska jag träna ännu mer och hårdare och då tänka på ditt fina meddelande här. Kram!

        Och grattis oavsett om det var samma tjej eller inte. ❤️

        Och grattis oavsett om det var samma tjej eller inte. ❤️

        Hej! Det va jag? Men jag gick aldrig in och läste sen! Jag skrev första gången samma dag jag sprang första gången också!

        Jag möter nästan aldrig någon löpare i spåret, men ska göra samma som du! Ge beröm när jag väl möter någon❤️

        Jag försöker utöka på olika sätt, nu mäter jag tiden och det blir någon minut snabbare för varje gång, skidbacken försöker jag ta ut mig mer i.

        Det är underbart att tro på sig själv och våga vara stolt utan att skämmas! Längtar tills jag vågar springa på gator och igenom samhället där folk kan se mig! ?

        Nu tänker jag på att stegen ska va lätta och på hållningen, då blir det jättelätt att springa längre om jag höjer bröstet lite. Jag plågas inte ens haha.

        Tack för ditt svar! Kram❤️

        Run bitch run och bra jobbat!??

          Jaa så glad jag blir!! Jag berättade nyss om dig för min man. Han blev lika imponerad som jag. Ja, nu kör vi! Jag tränar alltid, men ska som sagt öka på ytterligare i tid med dig i åtanke. Du är bäst!! Stolt över dig! ❤️?

            Nu har jag gått in och hittat våra kommentarer då till varandra. Mår din hund bättre nu när det är svalare? Hoppas det! Fint att din granne hade peppat dig och inte minst att du peppar dig själv. Ha det så jättebra du och din hund! Coolt att du började springa i 34 graders värme och i mygginfernot. ❤️?

            Haha åh va gulligt!??? hälsa tack!! Va kul att du blev inspirerad också! Tack så jättemycket! Vi gör det tillsammans på avstånd?

            Hunden mår bra! Åkte på lite magsjuka sista veckan men nu är han tillbaka 110% adhd igen?? jag hade nog druckit lite vin när vi pratade så minns inte så mycket men nu ringde en klocka??‍♀️?

            Hoppas du också mår bra, Det är sååå skönt nu när värmen försvann! Va kul att få kontakt med någon man pratat med tidigare, första gången?

            Heja oss, och din fina man❤️

              ? Gullig du är!! Ja, perfekt! Nu tränar vi ”ihop” på avstånd. Han hälsar tillbaka! Ja tack jag mår riktigt bra, tack och ha heja oss! Ha det bäst! ??

                Och åh så bra att din hund mår bra igen! Klappa honom massor från mig! ❤️

    ÄR det någon som befann sig i Hornstull vid Västerbron igårkväll vid 22-tiden? Det var en ung kvinna som stod vid stängslet och var beredd på att hoppa. Polisen och ambulans var vid platsen och spärrade av hela vägen i hopp om att försöka övertyga henne att inte hoppa. Vet någon hur det gick för henne? Har en så stor klump i magen efter det..

      Var*

      jag åkte bil över västerbon och såg henne vid stängslet. fruktansvärd syn. undrar också hur det gick.

    mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com den här stavspelaren gjorde en trollformel för mig som fungerade på 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde poliserna på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.