Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

1 036 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Och som vanligt när rassarna vill demonstrera så är de motståndarna som är våldsamma och kostar pengar pg av de massiva insatser som krävs för att separera 300 nassar och 3000 ilskna motdemonstranter.

      Nazisterna kanske ska hålla sig hemma om de vill slippa motdemonstranter?

        Stora massan kanske ska ignorera NMR och på så sätt spara dessa miljonkostnader som uppstår? Vi har demokrati i landet och det gäller alla, inte enbart de man uppskattar

          Varför då? Det är ju en demokrati?

            För att spara några miljoner pengar så polisen kan åka på vanliga larm istället

              Vanliga larm?

                Du vet, inbrott, bilolyckor, stoppa något fyllo i trafiken, åka ut på någon misshandel mm. Dvs dagligt polisarbete som de är underbemannade med som torde vara högre prioriterat än att stå och hindra arga personer från att slå en liten grupp mongon.

                  Slå en grupp mongon = misshandel = vanliga brott…

              Jag tycker att nmr går på våra gator är riktigt alarmerande. Bra att folk visar tydligt missnöje.

                Bättre folk hade låtit dem stå och demonstrera själva i ett hörn och helt enkelt inte gå dit och ge dem uppmärksamheten!

                  Människorna som känner sig hotade av dem då? Ska vi inte stå upp för dem? De som är vita kan ignorera nazister men inte andra, jag kan ignorera dem eftersom jag har fått flygblad från dem med orden ”tack för att du för den ariska rasen vidare”. Min man kan inte det eftersom han är j*de. Han hade inte fått ett tack trots att det är hans barn.

                  Varför vara tyst?? De söker inte uppmärksamhet, de har en nazistisk agenda. Hur långt ska vi låta de gå innan vi slutar vara tysta?

                  Klart man skall stå upp för dem, men det kanske finns andra sätt att göra det på!
                  Jag tycker själv inte att de skall få tillstånd alls! Inte så ofta som dom verkar få det iaf!

                Att tro att det är alarmerande med 200 vita män som inte växt upp är inte speciellt upplyst.
                Vad som är oroande är att 20% gillar identitetpolitik och marxism.
                Eller att Sjöstedt inte tror på äganderätten

                Det är starkare och långt mer alarmerande krafter. Sovjet eller Kina var ingen höjdare.

              Sluta med fotbollsderbyn om polisen ska spara in miljoner

                Förbjud män att vistas utomhus kvälls- och nattetid samt förbjud dem från att leva tillsammans med kvinnor och barn så skulle vi skattebetalare slippa en jävla massa skatt och världen skulle bli ett bättre ställe. Jag är av manligt kön om någon undrar…

                  Så jäkla dum kommentar.

          Vi har demokrati ja, men det har vi bara för att nmr inte har någon makt. Den dagen de (eller andra ickedemokratiska) får makt så har vi inte demokrati längre så passa på att demonstrera mot de som tycker annorlunda medan ni kan.

            Så vi vi ska hindra demokratin? Vi ska försöka tysta personers åsikter tills de ändrar dessa till åsikter som passar den stora massan bättre?

              ?? Hur fick du min kommentar till att vi ska hindra demokrati? Nmr är däremot inte för demokrati. Det var allt jag sa.

              Som nazister vill göra? ? för att skydda demokratin måste man ibland hindra dem som vill förstöra den. Vad är nästa steg för dessa nazister? Bara demonstrera lite på gatorna? De har självklart en agenda och den leder till att begränsa människors rättigheter. Är det ok? Skulle muslimer få demonstrera för islamisering av Sverige? Hade du skyddat deras rätt att utttrycka sig också?

        Nej, alla har rätt att uttrycka sina åsikter

          Även motdemonstranter.

          Har nazister verkligen rätt att uttrycka sina åsikter?

            Beror på vad de säger. Så länge de inte hetsar mot folkgrupp eller uppviglar till brott så ja.

              Nazister hetsar väl automatiskt mot folkgrupp relaterat till vad dom står för.

                Så kan man tänka. Det kan jag hålla med om. Men vad de tänker utan att säga högt kan inte klassas som ett brott. Samma som om man i huvudet planerar att mörda någon. Du kan tex utgår från att jag tänker tankar om att mörda ifall någon våldtar mig. Farlig väg att gå om man ska ”straffa” någon för vad vi utgår att de tänker men inte gör. Tycker du inte?

                  Självklart kan de förmedla ett budskap utan att säga det rätt ut. De är nazister och alla vet vad dem står för. Det är ett tyst hot, precis som tex en våldsman står på avstånd och tittar på en. Han får stå där, det är lagligt, men du vet vad syftet är. Jag tycker inte att nmr ska få demonstrera då de hotar folk med bara sin uppenbarelse, bland annat så hängde de ju banderoll på Pride, även om de inte har det med i tåget så finns budskapet där.

                  Ok.
                  Men då ska du veta att jag uppfattar kvinnor i nickba och burka exakt lika och det är ingen fantasi från min sida utan de säger själv att de vill införa sharia i den strängare formen.

                  Om vi då helt bortser från min åsikt ang maskering mm utan tänker att även en hijab är inne på samma spår, vad tänker du då? Eller dem som går med hammaren och skräran på sig, vilka inte är förbjudna än. Vi vet vad de tänker och tycker.
                  Förbjudas att synas på gatorna?

                  Men nazister har inget annat budskap så det är inte alls samma sak. Att nazister är nazister med nazistiska åsikter och tankar är ingen fördom.

                  Hur väl insatt är du i sträng sharia? Har du bott i ett totalitärt land styrt av religösa lagar?

                  Det är ingen skilnad. Alls.

                  Demonstrerar de på våra gator? Vad vill du ha sagt? Att om jag är emot att nmr demonstrerar så ska jag även vara det mot de som demonstrerar för att införa sharia i Sverige? Ja, jag hade varit emot det också. Jag tycker inte att någon organisation som hotar demokratin ska ha rätt att demonstrera.

                  Eller i en kommunistisk diktatur? Hur väl insatt är du i det?

                  Om vi drar en gräns så kommer flera. Var så säker. Det diskuteras redan att göra islamistiska grupper olagliga också vare sig de uppviglat till brott eller inte enbart på de grunder du anför. Vi ”vet” vad de vill.
                  Är det rätt?

                  Själv tycker jag anstiftan till samhällsomstörtande handlingar ska åtalas men där dra jag min gräns. Om en organisation öppet säger att det är det de vill, ja då tycker jag som ni. Har NRK gjort det? Jag vet alltså inte. Har de sagt sin åsikt om hur de vill ha det eller har de sagt att de tänker med alla medle lagliga och olagliga nå dit?

                  Vet någon? För för mig är det stor skilnad.

                  The real Hmm: Åh- berätta gärna mer om din erfarenhet av att bo i ett sånt land! Så himla intressant och upplysande!

                  Menar du de som är för Sharia?

                  Ja det gör de varje dag genom sina kläder på samma sätt som om NRK går omkring med sina symboler.

                  Men annars nej. De skulle aldrig gå i ett tåg för de är emot demokrati.

                  CHarlotte: Det blir lite långt för att gå in på här. Finns gott om böcker som beskriver det väl.

                  Också svårt utan att bli för personlig. Ska se om jag kan komma på något mer neutralt till senare.

                  Va? Menar du att du inte vet om nmr har något nazistiskt budskap? De kallar sig själva för militanta nazister. De vill säkra den nordiska rasens fortlevnad och skicka hem utomeuropéer. De förnekar förintelsen och är antisemitiska. Det är därför de demonstrerar. De är brottslingar och ledaren är dömd för hets mot folkgrupp.

                  Men hmm, jag har inte sagt något om att nmr inte får gå runt med sina symboler, jag pratar om deras rätt att demonstrera. Det du pratar om är en annan diskussion, den dagen de demonstrerar så kan vi ha den diskussionen.

                  Anonym: Ok då tycker jag du silar mygg men släpper igenom elefanter. Tycker själv att en demo är mindre intrusive än att varje dag gå med symboler.

                  Vi tycker onekligen olika och jag förstår inte logiken i dina åsikter men det behöver jag inte heller. Det är det fina med åsiktsfrihet.

                  Nu ska jag om en stund kolla på film. Tack för diskussionen. ?

                  Svar till dig hamnade tyvärr i modd.

                  Men det slutade med ett tack för diskussionen. ?

                  Jag förstår inte logiken i att du ska dra upp andra saker som jag inte ens har nämt min åsikt i. Du vet inte vad jag tycker om symboler, eller hur? Jag pratade enbart om demonstrationer eftersom det var det som var frågan. Att du inte förstår logiken i mina åsikter är för att du blandar in antagen, precis så som du anser att man inte ska göra. Silar mygg…
                  men tack så mycket för diskussionen, det var trevligt att höra vad du anser att jag ska tycka.

                  Anonym: För det första så anser jag att det borde vara uppenbart att det inte spelar någon roll ifall man torgför sina åsikter på ett eller annat sätt när det var med sin blotta närvaro vi diskuterade, inte vad någon säger högt.

                  Det borde inte vara en orimlig jämförelse som jag gav för dig att förstå vart jag ville föra resonemanget.

                  Vidare så hade det ju varit trevligt om du lade märke till att jag skrev att jag inte behövde förstå logiken i dina åsikter, vilket är ungefär exat det motsatta till att jag säger åt dig vilka du ska ha.

                  Också tråkigt att du inte klarar av att lämna en diskussion med något olika åsikter på ett fredligt och trevligt sätt utan med vad jag uppfattar som en spydig ton och avsiktlig (<-?) missförstånd av vad jag säger.

                  Jag lämnade med ett tack och en fredlig blomma.
                  Vad lämnade du med tycker du?

                  Mitt svar hamnade tyvärr i modd igen. Hoppas CamCam inte sover än för jag bemöter dina grundlösa pådyvlingar.

                  Jag tycker inte alls att du lämnade diskussionen trevligt utan du ville få sagt att jag inte är logisk och sen tacka för diskussionen. Jag behöver inte bemöta dina jämförelser eftersom jag tycker att de är orimliga. Du missförstår vad jag säger och jag orkar inte ens.

                  Ingen har sagt att du måste något varken jämföra eller något annat. Varför skriva om ännu en sak som inte sagts?

                  Vidare.

                  Du skrev
                  ”Självklart kan de förmedla ett budskap utan att säga det rätt ut. …..bland annat så hängde de ju banderoll på Pride, även om de inte har det med i tåget så finns budskapet där…..”

                  Jag gav dig exempel på andra som torgför åsikter som är antidemokratiska utan att säga något.

                  Du svarar senare med

                  ”Jag förstår inte logiken i att du ska dra upp andra saker som jag inte ens har nämt min åsikt i. Du vet inte vad jag tycker om symboler, eller hur?”

                  Du tog för det första upp banderoll på Pride. Det var inte en demo eller hur.
                  För det andra så var det inte relevant för hur jag ville förklara något om din åsikt ang märken. Jag gav dem som exempel på folk som varje dag utan att säga något högt låter oss alla veta att de är emot demokrati och har enligt svensk lag brottsliga åsikter.

                  Att du sedan enligt dig inte tycker att det är samma som en organiserad demo var för mig ologiskt, men att jag inte behöver förstå dig att du tycker så och det är det fina med åsiktsfrihet.

                  Att du tycker att jag skriver det är otrevligt måste jag säga gör dig till någon som inte är så bra på att ta en saklig diskussion och tar illa upp över att jag inte kan se det du tydligen ser. Att skriva att jag tycker ditt resonemang saknar logik enligt mig borde inte vara en stor grej i en diskussion om åsikter.

                  Du pådyvlar mig dessutom avsikter med varför jag skrev det jag skrev när jag ville tacka och avsikten med mitt avslut. Något som inte stod där utan var något som du bestämde dig för att tycka att det var det jag menade.

                  Här hade jag kunnat komma med en sammanfattning om hur du agerart mot mig men jag låter bli för jag tror inte att du ens vill försöka förstå mig och hur och varför du agerat som du gjort i dina kommentarer står också klart för mig men har blivit uppenbart att du inte inte heller kommer kunna höra.

                  Låt mig gärna veta nästa gång vi stöter på varandra så att jag vet att inte slösa med min tid med just denna anonym.

                  CamCam ännu ett svar hamnade i modd.

                  PS Nej jag missförstår dig inte. Jag förstår att du tycker det är skilnad på att gå en demo och att varje dag proklamera sina åsikter med märken kläder etc.

                  Att jag inte håller med betyder inte att jag missförstår dig.

                  Du däremot förstod inte varför jag drog min analogi.
                  Men mer om det i kommentaren som jag hoppas dyker upp snart.

                  Det fanns inget att missförstå ang det du sade och faktiskt inget ang det jag skrev heller.
                  Du däremot missförstod mig avsiktligt och tillskrev mig avsikter jag inte har, men mer om det i kommentaren som fortfarande sitter i modd

                  De gick forfarande i en demonstration, det är det som är problemet. Att de hade en banderoll visar deras åsikter när de går i tåget trots att de inte hade den med där. Allt det andra du skriver om blir relevant när de har ett demonstrationståg. Det är du som drog en jämförelse som jag inte kände för att bemöta då jag inte anser att det är jämförbart i denna frågan så om du vill bespara dig tid så håll dig till ämnet ist.

                  Det är enbart din åsikt att jag inte höll mig till ämne.

                  Det jag skrev om var DITT påstående att de sade något med sin blotta närvaro då alla vet vad de tycker. Jag gav dig en motsvarig analogi. Att du inte tyckte det var relevant var för mig ologiskt då bägge görs i syfte att torgföra sina åsikter i bägge offentligt på våra gator och torg.

                  Så där, vår diskussion i ett nötskal.

                  Varför det inte är lönt att diskutera med dig är för att du tillskriver mig saker tagna ur luften samt tar det dåligt när jag berättar på vilket sätt jag inte förstår hur du resonerar.

              Vilket budskap skulle nazister möjligtvis ha som inte är hets mot folkgrupp? Det inte så att de demonstrerar för allas rätt att rotmos och korv.

                Vet faktiskt inte. Har aldrig lyssnat på dem men utgår från att polisen håller kolla att de håller sig inom lagen. Tror inte du?

                  Nej det tror jag inte att de gör, uppenbarligen.

                  Tråkigt att du inte tänker bättre om polisen.

                  Men jag tycker då att du ska motdemonstrera men utan våld. Framförallt inte mot polisen som enbart utför sitt demokratiska uppdrag.

                  Jag har aldrig varit våldsam mot varken polisen eller demonstranter.

                  Anonym: Det har jag inte sagt att du har heller.

                  ”Men jag tycker då att du ska motdemonstrera men utan våld. Framförallt inte mot polisen som enbart utför sitt demokratiska uppdrag.”
                  Och jag svarade att jag aldrig varit våldsam.

                  Ok
                  Tråkigt att du kände att du behövde förtydliga det. Det var inte min avsikt att få dig att känna att du skulle behöva det.

                  Modd igen. ?

                  Vad pratar du om? Vadå tråkigt att jag kände så? Jag kände inget utan svarade på din fråga och påstående.

                  Det var varken en fråga eller påstående.

                  Kan du snälla berätta vad det var för något då?

                  Det var ett förslag att du skulle gå till motdemonstration med en vädjan att det skulle ske utan våld.

                  Det betydde inte att jag varken frågade eller påstod att du ska göra det.

                  Ungefär som om att jag sade till dig att du borde ha lite mer kul och gå på en festival men drick inte för mycket.

                  Det betyder inte att jag tror att du tänkt dricka för mycket utan enbart kommer med en vädjan att ta hand om dig själv och dina kompisar.

                  Ja det insinuerar att jag skulle kunna vara våldsam eller dricker för mycket. Skulle någon be mig att ta det lugnt med alkoholen så hade jag också svarat att jag inte dricker.

                  Och därför tyckte jag det var tråkigt att du tog det som att du behövde känna det som att du behövde förklara att du inte gör så.

                  Men du har faktiskt fel att det är den enda tolkningen att det skulle vara en insinuation.
                  Det är vanligt att utrycka sig så ang saker som inte är ovanligt att det sker på dylika tillställningar.

                  Jag ska ge dig ett annat förslag.

                  Jag tycker du ska unna dig en charter resa med låt bli att äta buffen.

                  Jag gissar på att om du förstår att tolka vad folk skriver/säger alternativt det sättet du gör skulle du bli mindre förolämpad i din vardag.

                  Modd IGEN ?

                  Vad får dig att tro att jag brukar bli förolämpad? Varför tror du att jag är förolämpad nu? Det är varken drygt eller konstigt att svara ”jag brukar inte dricka” på ett råd om att inte dricka för mycket, ”jag äter inte buffé” på ett råd att låta bli den och ”jag ör inte våldsam” på ett råd om att vara fredlig. Det är däremot konstigt att säga att man inte trodde att personen skulle göra det trots att man avrådde från det. Om du accepterar det så skulle du bli mindre förolämpad i din vardag.
                  ”Ät inte buffén!”
                  ”Äter aldrig buffé :)”
                  ”Det sa jag inte att du gör heller”
                  ”??”

            Ja, såklart de har

          Ja det har de. Men ingen har rätt att kasta sten.

            The real Hmm – jag håller med i allt du skriver i denna fråga. Att kasta sten eller på något sätt gå till våldsamt angrepp mot NMR är FEL även om deras åsikter är förbannat fel. Det leder enbart till att de får fler sympatisörer. Som någon sa, låt de stå i sitt hörn och var irrelevanta. Det bästa vi andra kan göra är att hålla ihop och stå upp för vad vi tror på dvs fred, demokrati och allas lika värde.

              Det är som vanligt idioti att stå upp med våld och motståndshat mot hat.

              Precis som när man säger till en tonåring att det inte är tillåtet att göra något, så kommer motparten bli övertygad om att sin egen åsikt är rätt. Det man borde göra är att lyssna och argumentera, Lugnt och rationellt.

              Men idag är halva samhället i en konstant affekt. Jag hoppas lite hardship drabbar Sverige snart. Folk behöver vakna upp ur sin identitetsbubbla.

        Dom vill ju ha motdemonstranter och bråk!

          Ja, och det får dom varenda gång, någon upphetsad vänstergrupp som gillar att slåss stället upp varje gång, och NMR gnuggar händerna och får sympatier

        Ja nu kommer den åskan i natt. Åh älskar det. Måste vara uppe och kolla. Så häftigt. ??

          Bor du på öland?

        Eller så ger man dom inte den uppmärksamheten.

      Nazister ska inte få gå på dessa gator.

        Men det gör de varje dag ändå, landet är fullt av dom. Om du bara visste vilka otäcka människor du går förbi varje dag. Mördare och våldtäktsmän, pedofiler mm

        Kommunister då? Var går gränsen? och var baseras den på? Antalet miljoner dödade? Anledningen till folkmorden?

        Jag skulle vara tacksam om du vidareutvecklade din ståndpunkt.

        Tack på förhand

      Det är nazister, självklart så lägger polisen ner extra säkerhet kring sånt. Inte så att det är vanliga, vettiga personer som samlade ihop en demonstration. Om det inte var nazister skulle inte heller 3000 ilskna motdemonstranter finnas på plats!

        Jodå om det var en grupp rödingar som stod och höll tal så skulle det finnas mängder med motdemonstranter också, och poliser på plats med hundar och hästar…

    Hur ofta har du och din partner sex?

      Olika men kanske 4 ggr per månad i snitt

      5-6 gånger i veckan, varit ett par i 6 år

      Denna frågan ställdes igår. Läs där

      Vi ses 2-3 gånger i veckan och har sex 1-2 gånger varje gång.

      4-5 år sen sist, men det är okej, har inte tid och har viktigare saker att tänka på.

        Ja, minns knappt senast. 23 år ihop.

      Distans här så ca 7-8 gånger per år om lust och träff klaffar. Däremellan har vi heta skypesamtal..

      Kanske 2-3 gånger i månaden. 25-år och varit ett par i 2 år.

      Snittar väl 3 ggr i veckan. Ibland varje dag, ibland en gång i veckan. Varit ett par i 12 år och har småbarn. 28 och 29 år.

      Väldigt olika, innan vi fick vår dotter hade vi nog det minst 5-6 gånger i veckan. Nu kan det gå månader ?

      Har distansförhållande. Ses varje eller varannan helg. Har då sex 1-3 gånger per helg. Varit tillsammans i fyra år.

      Aldrig. Har ingen partner pga att jag ogillar att ha sex med män. De gånger jag har haft relationer med män skyllde jag på huvudvärk så ofta jag kunde så max, MAX en gång varannan månad ställde jag upp då. Och nej, jag är inte lesbisk – jag föredrar bara självsex. 🙂

      3-4 gånger i veckan, 3 barn, 38år och varit ett par i 10år

      20 årigt förhållande, tre barn.
      Vi har sex 4-6 ggr per vecka. Så har vi i stort sett alltid haft det. Kortare perioder har det varit mer sällan typ 1-2 per vecka men sen är vi tillbaka igen.

      Varierar väldigt mycket. Ibland 4 gånger/månad Och ibland 6 gånger i veckan.
      Vi har varit tillsammans i 7,5 år

    Vad ska ni rösta på i valet? Ålder och parti. Anledning behövs ej

      SD, 45 år

        SD är ett rasistiskt part

          I så fall får jag stå ut med att bli kallad det, jag röstar SD oavsett vad din åsikt är om det.

            perfekt

              Är man rasist även fast man är svart och röstar på SD?

                Nej, realist..

                Alla kan väl vara rasister!

                Om man är svart och och röstar på SD är man historielös och naiv.

                  Du har inte tagit dig tid att lyssna på och forska om varför de röstar SD va? Rekommenderar dig att göra det, finns väldigt mycket reportage, intervjuer osv. De har sina anledningar till att de röstar på SD

                  Om en är kvinna och röstar på SD så är man historielös, naiv och har förmodligen en gubbe som har övertalat en till att rösta på nazisterna. Själv röstar jag på Fi och det har jag gjort sedan partiet startade.

                  Om man röstar SD är man rasist.
                  Om man röstar SD och inte är rasist är man riktigt dum i huvet.

                Röstar man på SD är man dum i huvudet oavsett vilken hudfärg man har.

                  Om man tänker som dig så är man dum i huvudet.

          Den var ny. Sååå tröttsam kommentar varenda eviga gång SD nämns ?

            SD är ett rasistiskt parti

          och löven är en mobbare. Ser du inte vuxenmobbningen?

            Nej det är inte mobbning om ett parti inte vill samarbeta med ett annat parti. Ingen förväntar väl sig att moderaterna ska samarbeta med vänsterpartiet.

              Nej men dom pratar iallafall, blir inbjudna till samtal osv.

                SD sitter med i flera riksdagsutskott, där behandlas frågor som riksdagen ska rösta om.

                Sen är SD ett parti och ett parti kan inte bli mobbat.

      SD. 33 år

        SD är ett rasistiskt parti

          Det var inte frågan

            SD är ett rasistiskt parti

              Tönt

                rasist

        FI

      Har röstat på SD

        24 år.

        SD är ett rasistiskt parti

        FI

      SD, 22

        SD är ett rasistiskt parti

        FI

      M, 24 år.

      SD, 27år

        SD är ett rasistiskt parti

          Det är fruktansvärt jävla märkligt. Du skiter i att kommentera i vad de står hos de andra där det inte står SD. Någon röstar M och du skriver ingenting? För M har ju säkert så jävla bra grejer eller?

          VARFÖR ska vi bli ifrågasatta eller kommenterade för att det finns människor som röstar på SD? På riktigt? Sådana människor som dig gör liksom inte saken bättre. Kom på något nytt än att vi ”är rasister” för fan. Ja, jag blir vansinnig.

            det är inte så att man hoppar och skuttar av glädje vid tanken på att folk röstar höger men att rösta på SD det tar priset alltså

              Jag tror du mycket väl förstår varför människor har valt att rösta på SD denna gång. Jag ser faktiskt inte problemet med att rösta på dem, ärligt talat. Jag skiter fullständigt i vad andra röstar på, oavsett.
              Ta då ditt hoppande & skuttande någon annanstans. En person här ovan frågade vad vi röstade på, ska vi få mothugg pga det då?

                Ok

              Hela min släkt röstar på sd. Vi är inte rasistiska någonstans.

                så trevligt
                vad är ni då i er släkt?

                Om man röstar SD är man rasist.
                Om man röstar SD och inte är rasist är man riktigt dum i huvet.

            För att det är personer som inte har någon kunskap antar jag. Tar inte personer utan argumemt seriöst. Skulle aldrig ändra min röst utan att få fakta och bra argument till det. Tror den här LK bara peppar fler att rösta SD om jag ska vara ärlig haha

              är det så lätt att locka väljare till SD??

                Lätt och lätt, du lär få över fler personer och få fler att tänka till med riktiga argument och vettig diskussion istället för att skrika rasist. Skulle du lyssna och ta till dig av någon som attackerar dig?

                  attackerar?

                  21:25 Ja. Du attackerar. Du kallar folk rasister istället för att fråga varför de röstar så och sen tar fram vettiga förslag på hur de kan rösta istället. Du gör inget annat än att provocera människor till att fortsätta rösta på SD.

              Precis anonym. De har ingen kunskap. De lyssnar på vad någon säger och missförstår det dessutom.

            Jag blir vansinnig på att det finns så många rasister i Sverige. Vidrigt är vad det är. Det är som Tyskland på 30-talet när nazisterna tog makten. De lyckades också lura folk till att de var demokratiska, precis som SD idag. Skrämmande.

              Rasism och nazism är väldigt starka begrepp och det skrämmer mig att vi i dagens debatt slänger dem så vårdslöst kring oss. Det är rentav ett hån mot de som på riktigt blivit utsatta för allt det där att någon likställer förtrycket med att en svensk vill minska invandringen. Sedan när är invandrare en ras? Och vad vet du om 30-talet?

              och jag blir vansinnig på att folk måste ha någon som styr över oss!

      42, SD.

        SD är ett rasistiskt parti

          LK, F U C K OFF!! ?

            rasist

              Ja, men du är en idiot.

                gärna, men jag är inte rasist

                  Det är ju inte alla som röstar på SD heller! Allt är inte svart eller vitt vet du!

                  Det är inte jag heller och jag röstar SD. Är emot den värdelösa invandringspolitiken som råder, inte invandrarna

                  Om man röstar SD är man rasist.
                  Om man röstar SD och inte är rasist är man riktigt dum i huvet.

                Du får såklart rösta på vad du vill. Och förstår att invandringen är en viktig fråga för dig, men har du koll på var de står i andra frågor? Invandring är ju bara en sak.

                  Ja det har jag, pratar enbart för mig själv. Medelålders kvinna, ensamstående med ett barn och egenföretagare.
                  Jag tycker deras partiprogram är bra och stöttar det, av den anledningen röstar jag även i år på SD istället för som vid tidigare val då min röst varit på M

          Märks att folk börjar bli nervösa inför valet ?

        29 år gammal, SD

          SD är ett rasistiskt parti

          SD är ett rasistiskt parti

          SD är ett rasistiskt parti.

          Men var är det för människor som hänger här?! Bara SD:are?! Skrämmande, cam cam, omvänd dem! Snälla?! ??

            Skrämmande? Mer skrämmande att ni aldrig kommer med bra motargument och att du på riktigt ber en annan person ”omvända” folk istället för att skriva dina egna åsikter i ämnet och på så sätt få folk att tänka om.

          FI

      SD, jag röstade igår pg av att jag ej kommer vara i min kommun på valdagen. 39 år är jag ??

        SD är ett rasistiskt parti

          Camcam inte ok med spam. Eller?

            ok med rasism?

              Det är inte rasism att svara på vad man röstar på. Skit ner dig!

                det är rasistiskt att rösta på SD

                  Nej det är det inte. Jag är för invandrare, umgås, jobbar och bor med personer som invandrat. Jag är emot fortsatt invandring. Jag är inte rasist.

                  Man kan inte vara rasist om man jobbar med personer som invandrat?!.. ?

                  Anonym- bara för att man umgås/jobbar med människor med invandrarbakrund, betyder det inte att man inte kan vara en rasist. Du är en rasist.

                  Du beter dig som ung vänster ?

                SD är ett rasistiskt parti så röstar man på dem är man rasist. Vidrigt.

                  Åh, bra argument, nu kommer jag ju ändra min röst ?

                  Ja, är du inte rasist bör du ju inte rösta på ett rasistiskt parti.

            Äh, det är ju anti-SD så det är säkert okej.

            #dubbelmoral

          LK heja dej ge inte upp. Vi backar dej. Kramar. ??

            Backar en person utan några som helst belägg för sina åsikter? Och ni ska rösta ?

              Att SD är ett rasistiskt parti är fakta, ingen åsikt.

                Men det är inte fakta att alla som röstar på sd är rasister, det är en åsikt.

                  LK skriver ’SD är ett rasistiskt parti’ – det är fakta. Röstar du på SD utan att vara rasist har du väl helt enkelt inte alla järnrör i påsen.

                  MH: lk anklagar även folk för att vara rasister.

                  Om man röstar SD är man rasist.
                  Om man röstar SD och inte är rasist är man riktigt dum i huvet.

                Jag kommer rösta på FI ?

      Socialdemokraterna 38 år. Hög tjänsteman med hög lön. Alla tror att jag är moderat på grund av de yttre variablerna. Men nej.

        Brukade tycka om S och har röstat på de innan, tycker dock de har gjort riktigt dålig ifrån sig nu :/

        Samma här, 65.000 i lön. Man kan vara socialist och älska välfärd även med
        God inkomst!

          Barnläkare, 38 år, man. Gör en Benny ABBA Andersson och stöttar Fi med min röst.

        lägger min röst på FI i år ❤️

      SD blir det.

        SD är ett rasistiskt parti

        SD, 28 år. Eller KD. Inte riiiktigt bestämt mig! Men jag vill verkligen införa frivillig sambeskattning samt sänka abortgränsen, så det lutar åt SD.

          SD är ett rasistiskt parti

            Bestämde mig just för Sd

              vad fick bägaren att rinna över?

                Du LK. Du får nog många att bestämma sig ikväll.

                  tänk att jag har den makten
                  jag borde starta ett eget parti

                  Lk du har ingen makt att få någon på din sida. Du puttar folk i motsatt riktning

          Varför vill du införa sambeskattning och sänka abortgränsen? Och hur skall sambeskatningen vara frivillig?

            Tycker det är rimligt att sänka abortgränsen till samma gräns som majoriteten av länderna har. Ser inget negativt med det

              Antar att du inte är kvinna. Majoriteten av ALLA aborter som utförs i Sverige görs runt vecka 12. Läs på om du ska uttala dig om något som förminskar kvinnors rättigheter till sin egen kropp.

                Jag är kvinna. Jag är påläst. Har bara en annan åsikt än du i ämnet

                  Vem ger dig rätten att få bestämma över andra kvinnor? Vem är du att säga ”aborträtten” ska sänkas? Har du kunskap om varför det sker sena aborter i Sverige? Har du fakta om fostervattensprov och sjukdomar fostret kan ha? Har du någonting innanför pannbenet alls?

                  Din åsikt är alltså att det fåtal aborter som görs efter vecka 12, som oftast beror på sjukdom hos fostret, inte ska genomföras.

                  Vet du vad SD och KD har för tanke kring stöd till personer med funktionsvariation? För det lär behöva utökas för de barn som föds gravt skadade för att en abort inte var tillåten efter att skadan upptäckts med fosterdiagnostik, och det innan dess var för tidigt i graviditeten att upptäcka det. Samt allt psykiskt stöd till föräldrar som tvingas fullfölja en graviditet och sedan föda ett barn som inte kan överleva utanför livmodern.

                Jag är också kvinna, 24 år, genomgått abort själv och röstar på SD. Vill att abortgränsen ska sänkas!

                  Man, 24 år, röstar på FI

                  SD är ett rasistiskt parti

        FI

      KD, jag är 22 år och studerar till civilingenjör.

      40, Vänsterpartiet

      Sd, 28 år

        SD är ett rasistiskt parti

          En till här som kommer rösta SD tack vare LK! 😀

            annars hade du röstat på?

            Du bestämmer vilket parti som får din röst pga att en människa kommenterar samma sak till ett gäng rasister?

            Du bevisar ytterligare att SD-sympatisörer är svaga och ointelligenta. Rasist.

              Såklart inte. Ville bara poängtera hur korkad LK är… 🙂

                Gick det bra?

      Blir så jävla matt av att se hur många SDare som kommenterar?!?!? Fyfan alltså. Vet inte ens om jag vill hänga här längre.

      Jag kommer rösta V. Är 25 år.

        Och jag blir äcklad av att någon har den mindre hjärnkapaciteten att rösta på V, FI eller MP.

        Tänk så demokrati kan vara.

          Fräsch.

            Sorry not sorry!

              Är det något som är äckligt är det SD-anhängare.

                Men ingen är äcklig. Är du 5år gammal och hänger i sandlådan eller?

          Haha. Skrattar alltid åt sådana kommentarer. ”Hjärnkapacitet”. Hade gärna snackat hjärna och funktion med dig. Förhållandevis utbildad inom området och ska rösta V. Tänka sig!

            Underbart! Skrev min thesis i Cambridge om clinical neuroscience så kör på!

              Gud vilken lögn ? Skulle du på riktigt vara utbildad inom området och ändå tro att ”hjärnkapacitet” (haha) hade något som helst att göra med politisk ideologi. Ja, då bevisade du kanske precis din teori ändå, but it sort of backfired 😉

                Använder annat språk i chatter och ett annat inom akademin. Skriv ut din mail så kan jag skicka mina diplom ❤️

                  Ojoj då 😉 Nu var det ju dock inte begreppet hjärnkapacitet i sig som var mitt frågetecken, utan att du tror att det på något sätt hänger samman med politisk ideologi

          Håller med dig Nadine! Det här kommentarsfältet har blivit riktigt obehagligt med alla sd:are.

            Men fy… inte Nadine, Anonym ovanför ofc.

          Jag känner mig också äcklad av att läsa hur många SDare/rasister som hänger här. *spyr*

            Amen snälla. Vi är INTE rasister. Är ni så jävla tröga?

              Om man röstar SD är man rasist.
              Om man röstar SD och inte är rasist är man riktigt dum i huvet.
              Varsågod och välj.

              FI forever

        Ja och alla öppet spår är bara sd vs anti-sd nu…

          Känns som att öppet spår är ett politiskt forum nuförtiden där ägaren av bloggen skiter i att modda. Öppet spår är bara ett sätt för Camilla att tjäna pengar utan att blogga.

            Du tycker alltså på fullaste allvar att jag ska sitta och jobba varje fredag och lördagkväll från 20-01 varje vecka? Och Öppet Spår kom inte från mig utan från läsarna som önskade det, men visst. Givetvis drar jag in några slantar på det, men om det var mitt enda mål här i livet så skulle jag väl haft Öppet Spår varje kväll?
            Just nu diskuteras politik eftersom vi har ett stundande val – om du eventuellt missat det – och jag har redan avböjd att ha egna politiska öppna spår parallellt med detta – trots att det skulle inbringa mer cash till mig. I mellotider diskuteras det och det är lite så det är här på bloggen. Den är dynamisk för vad som händer runt omkring oss. Passar det inte dig så ska du nog byta forum.

            Modda vad? De som är emot SD är de som drar igång diskussionen varje gång. Ska hon modda alla då? Det är inte förbjudet att prata politik. Och du, hon tjänar pengar vare sig vi pratar kattklor, enhörningar eller politik

          Jag tkr det är viktigt att uppmärksamma rasism och jobba mot att ett rasistiskt parti kommer in i riksdagen 2018. vad annat kan vara viktigare att diskutera just nu? antirasism , feminism och klimatet ?

        håller med, extremt oroande

        Känner du så nu så lär du få en chock efter valet. Kanske ska du flytta då? Cuba vill säkert ta emot dig som är kommunist.

          Hahahha SÅ KUL DU E

          Ursäkta, menar naturligtvis Kuba med svensk stavning.

            HAHAHA ännu kuligare

              *culigare

        Säkert många av duna grannar och folk i din omgivning med, ska du flytta för att de röstar på ett parti du inte sympatiserar med?

          Vem har pratat om flytta? Typical SDare att lägga ord i munnen på folk ?‍♀️

            Hur många som helst har skrivit att de vill lämna landet om sd vinner.

              Jaså? Hittar inte en enda kommentar om det, speciellt inte från mig ?‍♀️?‍♀️

                Här, tidigare. Inte just nu. Men det är nog därför det togs upp

                  0% relevant till min kommentar. Men knappast första gången SDare är irrelevanta.

              Det var samma sak i USA med Trump. Men de bodde kvar allihop, inkl. Lena Dunham.

                Ja, och vet du varför? För att när det värsta tänkbara händer i ens eget land, när mardrömmen blir verklighet, då inser man att man kan inte bara flytta. Man älskar sitt land så det enda alternativ man har är att stanna och kämpa, inte ge upp, inte låta dem vinna, inte överge de som inte kan flytta. Så man stannar, man protestera, demonstrerar, man tar fighten varje dag. Därför stannar man.
                Mvh/svensk-amerikan

                  Haha men sluta fjanta er innan då om att ni ska flytta osv om ni ändå tänker stanna. Ingen bryr sig om någon hotar med att flytta, sverige blir inte sämre utan de personerna

                  Du, anonym 20:42, låter som en naiv barnunge. Du har ingen kunskap eller erfarenhet av hur det varit att leva i USA de senaste tre åren så sluta göra bort dig och håll tyst.

                Så sant, ?

        Önskar så innerligt nu att man kunde fälla in långa trådar här i kommentarsfältet…

        Nej tack till Sd never in my life.

        Det är nog en och samma person, eller max ett par som utger sig för att rösta på rasistpartiet.

          Förmodligen samma som sitter och försvarar nmrs rätt att sprida nazistisk dynga också

            Självklart måste man försvara deras rätt att göra det. Att hindra någon att uttrycka sina åsikter vore katastrof. Att försvara seras rätt att ha åsikter innebär inte att man delar deras åsikter

          Ja, rätt uppenbart när alla de svaren kom inom samma 10 minuters period direkt efter att första frågan ställts….

          Aaaah, det är en och samma person som svarar i alla opinionsundersökningar också ?? SD är ett av de största partierna i Sverige. Vi är överallt.

            skrämmande

        Jag blir så jävla matt på er som tror att ni har övertaget bara för att det finns vi som röstar på SD. Vi har lika mycket rätt som dig att vara här.

          SD är ett rasistiskt parti

        Nu vet vi ju alla att de högerextremerna som t.ex SD har varit duktiga på lobbyism på nätet (de anlitar folk för att kommentera i olika forum mot feminism/jämställdhet och för att sprida kvinno- och invandrarhat) så det är väl den horden som har hittat hit….

        Samma här! 25 år, kommer rösta V.

        LÅT ER INTE LURAS! Det är kampanj och trolleri. Sveriges största blogg väl en pperfekt plattform för det.. Det är en strategi och har varit sen innan de kom in i riksdagen. De masskommentar på alla forum där det finns läsare, för att få det att se ut som att de är fler än vad de är. SD ut ur riksdagen!!

          Åh jäklar vilken bra kampanj ”Sd, xx år” Det borde tryckas på valaffischer, väldigt övertygande och bra sätt att få folk att rösta ?

            Öh, det är ju precis den poängen deras valaffischer i år har! En enkel bild på ”vanliga” människor för att deras ev. väljare ska kunna identifiera sig.

              Nej, det är inte hela deras kampanj

        I en demokrati får man tåla att folk tänker lite annorlunda än en själv emellanåt. Men det förstår jag att vänsterpartister kan ha svårt för.

        Mmm samma. Sänkte hela plattformen.
        Röstar MP 28 år

      SD, 24 år

        SD är ett rasistiskt parti

          Gå och lägg dig för helvete. De är inte ett rasistiskt parti.

            ok

            Hjärntvättad ser jag. Självklart är det ett rasistiskt parti. Stå för det i så fall

              Det är inte ett rasistiskt parti. Jag står inte för något ut av det mer än att jag står för att jag röstar på SD. De är inga rasister.

                Om man röstar SD är man rasist.
                Om man röstar SD och inte är rasist är man riktigt dum i huvet.
                Varsågod och välj.

            Nä, ett kvinolfientligt också!
            Låter som ett toppenparti som varken accepterar invandrare, kvinnor, homo, bi etc.
            Sd är ett parti för och av vita medelåldersmän utan allmänbildning som aldrig fått ligga.
            Jag ser gärna en bättre invandrarpolitik där man sätter gränser och krav men att rösta på SD är inte vägen dit.

              Men sluta sprid skit. Gå in på deras hemsida och läs valmanifestet som ligger ute och kom tillbaka den. Många bra kvinnofrågor.

                Det är nog det DU borde göra snarare.

            JO, det är ett rasitsikt parti, PUNKT.

      S, 22 år gammal

        Usch.

        jag me! ?

        jag me! ?

      SD.

      35 år, två barn (det är för deras skulle jag röstar som jag gör).

        SD är ett rasistiskt parti

          LK = Lite Knasig? PK-muren har fallit. Du kan kalla oss vad du vill, vi bryr oss inte längre. Framtiden tillhör oss.

            ”Oss”? Vilka är ni som framtiden tillhör?

              Vi som vill skydda vårt land. Vi som vill att alla svenska medborgare ska ha en trygg grund att bygga vidare på. Vi som vill få stopp på utanförskap och vill få in alla invandrare som bor här i det svenska samhället. Osv osv osv.

                Ok. Och de svenska medborgare som inte håller med om det får inte ta del av den framtiden? Nej just det, håller man inte med så har ju sd redan sagt att man kan förlora sitt medlemskap i den svenska nationen. Så kan man också lösa problemet med andra åsikter.

                  Jo. Det är det som är det fina med Sverige, alla får vara med oavsett åsikt. Men det verkar inte ni SD hatare förstå. Ni är de som fått sämst rykte under det här valet och som människor stör sig mest på. Ni som aldrig kommer med bra argument till att inte rösta SD utan bara vräker ur er ”rasist”. Ni hade kunnat påverka och ändra så många personers åsikter gebom att föra en bra diskussion, men ni tog inte chansen 🙂

                  Hmm.. Om alla får vara med trots åsikt, varför vill flera av sds toppar åsiktsregistrera bland annat de som arbetar statligt och muslimer då? Bara för skojs skull eller?

                  Anonym 20:48. Varför tar du inte och frågar SD det istället för någon som väljer att rösta på dem? Finns inget parti som folk håller med till 100% vad jag vet

                Hahaha, ja det fixar säkert det stabila järnrörsgänget!

                  Mm, för alla som röstar SD tyckte ju att det var bra? Ni är ju knäppa. Stolpskott finns i alla partier.

                  Det finns en anledning till att varken Almqvist eller Ekeroth är kvar i partiet. Man ville inte ha med dem, just för att de var problematiska. Säger inte det lite om partiet?

                Hur kommer invandrare enklare in i samhället om SD får som dom vill? Baserat på det jag läser i deras principprogram och budget så finns det inte mycket möjligheter för integration och stopp för utanförskap där

                  Om man inte släpper in fler, fler och ännu fler hela tiden så kanske de som kommit hit redan får en vettig chans genom att resurserna riktas mot de istället. De som kom hit på t.ex. 70-talet är en del av samhället, försörjer sig osv. De som kommit nu måste få samma chans

                  Nu pratar vi om SD. Dom vill ta bort riktade resurser för invandrare, så: Hur kommer invandrare enklare in i samhället om SD får som dom vill? Kan du ge några exempel på några riktade resurser SD har

            framtiden tillhör rasister?

              En mörk skrämmande framtid

                Ja, verkligen en skrämmande framtid. Tragiskt är ordet 🙁

                  Vaddå framtid? Det är ingen framtid, det är nutid. Alla som röstar SD lever NU inte sen. Åsikterna finns här redan

                Hahaha.. SDare i ett nötskal. Tänker inte längre än näsan räcker. ”Vaddå framtid?” Ja, det man röstar på idag kommer alltså att påverka framtiden. En röst på SD=skrämmande framtid. Inte mest skrämmande för invandrare, utan för alla som tvingas att bo i Sverige.

        Snälla förklara hur du ”röstar för deras skull”.

        Då har du inte döttrar eller?

          Eller barn som är icke-hetero.

            Eller som träffar en icke-svensk partner som hen vill leva med.

              Suck. Så mycket okunskap.

              Nej tack och lov inte!

          Mmm. För invandrare har ju mycket bättre värderingar om kvinnor och homosexuella än vad SD har ? Ni är ju knäppa

            SD är ett rasistiskt parti

            ?? Det ena gör inte det andra rätt. All unken kvinnosyn är vidrig. All homofobi är vidrig. Oavsett vart den kommer ifrån. Att rösta in homofober känns som en dum lösning på problemet med homofobi .. ?

              SD är inte homofober. Helt sjuk myt som florerar

                SD vill förbjuda samkönade par att inseminera och adoptera (även ensamstående kvinnor). Det tycker jag är homofobiskt.

                  Nej det vill dom inte

                  Det vill de visst Emma står helt
                  Öppet i deras partiprgram, läs på

                  Tess – NEJ de har inte ens kvar det på sin hemsida då sidan uppdateras med allt nytt. Det finns inte med överhuvudtaget. Läs deras aktuella valplattform

                  Emma, DU borde nog läsa igenom deras partiprogram en gång till. Står klart och tydligt att samkönade par inte ska få barn.

                Myt? 5 min på deras hemsida så har du ju raka motsatsen svart på vitt.

                  Du ljuger. Har valmanifestet uppe och jag synar din bluff

              Om du hade uppdaterat dig inför valet så hade du vetat om att SD ändrat sig inom hbtq frågor. De har aldrig varot emot homosexuella heller, utan motståndet de hade var juridiskt. Sluta sprid lögner

                Nej, de har ”NOG ändrat sig” i frågan om homosexuellas rätt att adoptera. Lägligt till valet också. Nåja om det vaga uttalandet i en intervju räcker för dig så fine, jag tänker inte övertala dig. Vi får väl se hur de röstar i förslag som rör hbtq i framtiden.

                Om de är för eller emot hbtq går att avgöra genom att se hur de röstat, uttalat sig och arbetat aktivt i hbtq-frågor. För mig krävs det mer än att nog ändra sig strax innan ett val.

                  Allt sossarna gör är nu inför valet. När valet är över – blir lika skit som det varit nu i 4 år.

                  Nej, fe har inte ändrat sig akut inför valet, det är su som inte hängt mer. Förändringen gällande hbtq har skett under lång tid och blir bara bättre och bättre. Att du bara läser om politik när det är dags för val får stå för dig

                  Anonym 21.03 att jag inte håller med dig betyder inte att jag inte har hängt med eller läst på. Kom.med vettiga motargument om du vill diskutera. Är det sds politik vi diskuterar eller hur jag väljer att ta in information kring partier? Är det det senare så är 1. jag inte intresserad av att diskutera och 2. du har för lite kunskap kring det för att kunna diskutera det.

                  Anonym 21:12 Handöar inte om att hålla med eller inte. Har de ändrat en sak i sitt program så är det fakta och inte någons åsikt. Håll dig uppdaterad i vad partier står för istället för att bara tycka

              Du behöver uppdatera dig om sds politik

                SD är ett rasistiskt parti

              Och därför krävs det en bättre invandringspolitik. Räckte att se några få reportage med kvinnor från förorter för att förstå att det gått helt åt skogen med hur det sett ut idag

            Du drog just alla invandrare över samma kam och illustrerade perfekt vad som är problemet med SD och dess anhängare.

              Japp, pga att extremt många invandrare har en skev syn på hbtq. Tänker du argumentera emot det? ”Inte alla män”

                rasist

                  Men är du en bot programmerad att skriva Rasist överallt eller?

                ”extremt många invandrare”? Källa på det? För sist jag kollade var den näst största gruppen invandrare återvändande svenskar… Och innan 2014 var återvändande svenskar den största gruppen. Men å andra sidan, #metoo har ju med all önskvärd tydlighet visat hur många svenska män ser på kvinnor också…

                  Minst lika illa! Metoo handlade inte om svenska män heller. Utan om kvinnor som blivit utsatte. Inget om var männen de blivit utsatta för kom ifrån

            Alltså ursäkta? Min pappa är invandrare och han har definitivt inte unken kvinnosyn. Eller en unken syn på homosexuella. Samma sak gäller mina farföräldrar som har bott här sen 60-talet (antagligen längre än du ens har levt). Att du ens vågar påstå att alla är likadana är bara sorgligt för dig och ingen annan.

              Påstår inte att alla är likadana. Ingenstans i världen har alla samma åsikter. Men det är fakta att många av dess länder är emot homosexuella. Både i tro och i lagar. Tro inte att det försvinner bara för att de byter land. Finns många homofober här också, svenska homofober.

                Om du är den som skrev första kommentaren så låter du faktiskt exakt så. Och vadå, tror du att all homofobi kommer försvinna om typ 80% om invandringen stoppas? Ja, svenska homofober finns också. Vad ska vi göra med dom då? Kasta ut dom? Låter helt ok enligt mig. Dessa länder du beskriver har dessutom dödsstraff vid våldtäkt, medans vi i Sverige låter dom gå fritt. Ibland får dom kanske något års fängelse, böter eller samhällstjänst.
                Allt låter ju så jävla fint när man läser SD’s valkampanj det här året. Men att dom röstade för typ hundra miljoner mindre för LSS, höjd pensionsskatt och att HBTQ+ människor inte ska få adoptera är det ingen som pratar om.

                  Nej, jag tror inte att den kommer att försvinna. Men jag tror att det blir lättare att behålla en bra nivå på det. Står ju för sjutton folk och delar ut flygblad att muslimer inte ska rösta i valet pga våra levnadssätt, att några muppar gör det kan vi stå emot men om värderingarna förändras i Sverige så blir det svårare att stå emot det.

        ”För deras skull”??
        Det provocerade mig. Det är för mitt barn skull som jag vill rösta på något annat med tanke på vilket typ av samhälle de står för. Men som kommentarerna ser ut här kan vi snart se fram emot ett samhälle där vi, förutom den uttjatade rasist-aspekten, äntligen kan strunta i kvinnorna och miljön. Gött.

        /morsa som kommer rösta MP, S eller alliansen

          Du vet alltså inte själv var du står? S, mp eller alliansen…

            Alla valkompasser ger olika svar ? har röstat olika i tidigare valen och ska sätta mig och läsa på inför valdagen. Miljö och jämställdhet finns ändå hos alla de partierna.

            Inget parti har gett starkt intryck senaste 4 åren eftersom de har haft fullt upp med att agera lekskola i sthlm istället för att föra politik. Man läser mer om ”hon sa det” eller ”han tyckte så” än några klara besked dvs internt tjafs mer än seriösa diskussioner. Finns tom något tecknat klipp (minns bara att M-Anna kallades ”långa anna”).

        Dina barn behöver lite nazism, rasism och mer kvinnohat i livet. Bra tänkt.

        Då hoppas jag dina barn inte är homosexuella eller tjejer/kvinnor, SD vill förbjuda insemination och adoption för samkönade och enstamstående samt sänka abortgränsen och låta sjukvårdspersonal vägra utföra aborter (ie skamma de som vill göra abort). Dessutom bryr de sig noll om miljöfrågor.

          Sluta sprid lögner! Detta är ren skit du häver ur dig!

            Nej, allt hon om SD:s politik stämmer, allt står i deras partiprogram.

              Nej det gör det inte, dubbelkollade nyss ?

              De har inget program uppe, om du inte menar deras valmanifest och det står inte alls i manifestet. Läste det nyss

        Då hoppas jag att du inte har döttrar.

          Jag hade uppskattat hårdare straff mot sexualbrott om jag hade döttrar. Tycker SD har många punkter som skulle göra livet tryggare om jag får barn (döttrar)

            Hur ökar hårdare straff tryggheten? Möjligtvis känslan av den, men högre straff betyder i verkligheten ökad risk för återfall i kriminalitet (om vi nu inte tänker oss avrättning som ”hårdare straff”).

      Moderaterna, 26.

      27 år, SD.

        SD är ett rasistiskt parti

          Jag är mycket väl medveten om vad jag röstar för. Tack endå 🙂 tönt

            tönt ?

      SD. 43 år, advokat.

        SD är ett rasistiskt parti

        SD är ett rasistiskt parti

      S, 24

      24, SD.

        SD är ett rasistiskt parti

          Dra något jävulskt gammalt över dig.

            ok?

      Troligtvis M. Kd står igentligen mig närmare men pga deras partiledare kommer de inte att få min röst…
      45 år

        V. Jag har ett hjärta.
        22 år.

          Av sten ?

          Men ingen hjärna..

        Kan du inte berätta varför Ebba B inte känns rätt för dig, intressant! Jag kommer inte rösta KD, men alltid gillat ebba!

          Ebba är läskig.

          Jag gillar Ebba, men inte som politiker. Hon är mer än sån där person som gör sig bra i rutan då och då i underhållningssyfte

      Moderat ,55

        Feministiskt Initiativ, 40+ högutbildad och egen företagare.

          Hej Ulrika aka ponnymamman

      Funderar på att stödrösta på KD, 36år

        Det skulle jag också göra om jag fick rösta i Sverige! Åker de ur rigsdagen får alliansen problem.

      C, 30år.

      Äh, lugna er. Det är uppenbarligen en person h’r som skriver att hen ska rösta på SD och skriver det flera gånger så att det ska se ut som att många kommer att rösta på SD. Det är val, folk är desperata. Ignorera det.

        Hoppas du har rätt!

        Varför tror du det? Med tanke på hur statistiken ser ut och SD är nu näst största parti i Sverige om inte det största. Även om SD skulle vinna valet kommer det bli svårt för dem att bilda en regering.

          Tror inte heller kommentarer här inne avgör valet. Skriver 20 st SD men det bara är en person, då är det fortfarande bara en röst.

          Haha, M, det där stämmer inte. SD är absolut ite näst eller största partiet i Sverige. Det går dessutom inte att räkna på ännu. Lugna dig.

            Jo, enligt de senaste undersökningarna är de det näst största partiet. Sen om det verkligen blir så, återstår att se, LK här har ju verkligen dragit sitt strå till stacken för att det ska bli så

        Klart det inte är, är väldigt många som röstar SD

      Fi. 35 år.

      SD 31 år.

        SD är ett rasistiskt parti

          Gå ner och läs Camcams svar i frågan. Jag håller inte med henne, men jag respekterar hennes åsikter. Du borde ta efter och komma med lite bra svar istället för dina tråkiga kommentarer

      Vänstern till riksdagen. FI till kommun. Jag är 27, högutbildad.

        ?

        Vad är de viktiga frågorna som får dig att välja v?

          Välfärden. Jag värdesätter ett system där vi alla tar hand om varandra.

      35 år, ska rösta så rött och socialistiskt det går, därför V

      29, Miljöpartiet

        Vad tycker du om att Lövin åker buissness class för våra skattepengar och hennes man kör en bil som är extremt miljöovänlig?

          Tycker självklart inte att det är okej men då jag håller med Miljöpartiet i mer frågor (samt frågor som är viktiga för mig) än övriga partier så min röst hade inte ändrats även om jag fortfarande väntade på att få rösta. Röstade redan i måndags 🙂 Sen tycker jag definitivt att Lövin bör leva som hon lär i den mån hon har möjlighet, och hon fick ej min kanditatröst.

      Fi

      V, 25 år

      M eller L, har inte bestämt mig riktigt än. 26 år.

      27 år, Direktdemokraterna.

      Det lutar åt socialdemokraterna. 26 år och civilingenjör i Sthlm.

      V, 29 år.

      Lutar åt SD men har vissa frågor jag inte håller med om dom får mig att tveka.
      -samkönade och ensamstående får inte adoptera
      -sänkt abortvecka
      -förbud av dubbla medborgarskap

      Dessa tre får mig att tveka.

      24, och tjej på det.

        Första punkten finns inte kvar i deras partiprogram. De andra respekterar jag att du vill tänka efter angående

        SD:s syn på abort är inte så radikal egentligen. Många andra europeiska länder har också 12 veckor som gräns. Man kommer fortfarande få göra abort om det är så att man blivit våldtagen eller riskerar livet om man måste föda barnet, det får man till och med i Polen. För mig är det i slutändan viktigast med fri abort, inte friARE abort. Men precis som ovanstående respekterar jag att du är tveksam till dessa två frågor. Särskilt abortfrågan är en tung och komplicerad sådan.

          Och vårdpersonal ska ha rätt att vägra att utföra aborter.

          Att man måste vara våldtagen eller riskera sitt liv för att få rätt till abort efter v 12… Ja. .. Ska vi kvinnor jubla över deras fina kvinnosyn nu!?

            Ja!

            Det handlar inte i första hand om kvinnosyn, utan om människosyn. Inte heller om kvinnans rätt till sin egen kropp, utan om fostrets rätt till sitt eget liv. När blir ett liv till? Vid befruktningen eller när det är moget nog att överleva utanför magen?

            Observera att jag av realistiska skäl är för abort (för även om man skulle förbjuda det så skulle det ske bakom stängda dörrar. Bättre att då tillåta det så att man inte behöver gå till någon skummis med en galge och riskera livet), men tycker det är viktigt att det finns folk från båda sidor så att diskussionen hålls vid liv.

              jag tycker att varje fertil kvinna ska befruktas vid varje ägglossning. varför ? förlorat ägg=förlorat liv

                Ett ägg är inte ett liv. Ett ägg behöver en spermie för att befruktas.

          Kvinna 36år, SD

            SD är ett rasistiskt parti

            Man, 36 år, FI

        Varför tycker du inte att kvinnan ska få avgöra själv när hon ska utföra aborten? Hur tycker du att det ligger i SD:s och ditt intresse?

          Ja varför inte förlänga aborten till typ vecka 30 istället? Kvinnans kropp hennes val!! Vem bryr sig om bebisen. Det är bara en bebis. Kvinnans kropp!

      V, 29 år.

      Är 21 och ska rösta på S eller V. Lutar mer åt V dock då jag inte är nöjd med S-MP-regeringen och anser att alla deras bra reformer har från början varit förslag från V. Har alltid varit åt vänsterhållet och i kalla tider som dessa behövs solidaritet och medmänsklighet, inte främlingsfientlighet (och kvinnofientlighet, dålig vårdpolitik, osv).

      Blir faktiskt väldigt rädd när jag ser hur många som tänker sig rösta på SD. Jag ber er från botten av mitt hjärta, tänk om en extra gång. Rösta på något alliansparti, rösta blankt, men snälla rösta inte på SD. Ett parti med rötter från nazismen, hur kan det inte vara skrämmande? Har vi redan glömt allt som socialnationalismen och nazismen orsakat?

      För mig är det otroligt skrämmande i alla fall, och jag kan berätta varför. Som född och uppvuxen här, med två hårt arbetande föräldrar från Mellanöstern, högt utbildade syskon och med min första kandidatexamen i hand nästa år, så vet jag att det är långt ifrån tillräckligt. Det är långt ifrån tillräckligt för att jag, min familj och hundratusentals andra som oss ska accepteras in i samhället och ses som svenskar även fast vi ser oss själva som både svenskar och utlänningar.

      Ni som röstar SD, vet ni känslan av att aldrig vara tillräcklig? Att hela tiden kämpa och ge järnet och till och med åstadkomma mer än många ”etniska” svenskar, för att sedan behandlas hälften så bra som dem ute i den riktiga världen? För att bli stampad på, dömd, och nedtittad? Vet ni känslan av att gå på stan, matbutiken eller vart som helst och känna att minst en fjärdedel av dessa människor förmodligen vill ha mig ut ur sitt land? Ut ur MITT land? Känslan av att ibland behöva anstränga sig extra mycket för att man ska anses vara trevlig och tillräckligt integrerad för att ens medsvenskar inte ska vilja kasta ut en? Känslan av att aldrig vara tillräcklig, hur mycket man än försöker.

      Jag hade kunnat skriva om detta i evigheter och ge flera hundra exempel till, men det känns som att hur mycket man än vill så kommer vissa aldrig veta ens 3% av det man känner inombords, vissa saker som inte ens går att sätta ord på.

      Den 9 september är det val och jag är ständigt orolig för vad som komma skall. Kommer rasistiska kommentarerna från skolkamraterna bli värre? Och återigen försvaras med ”vi skojar ju bara”? Kommer blickarna på stan bli värre? De blickar som vissa påstår att jag och såna som mig inbillar oss? Kommer jag behöva kämpa ännu mer för att få lite acceptans? Kommer jag någonsin få acceptans?

      Den 9 september är det val och jag vill bara att det ska vara över, för just nu känns allt som en stor jävla mardröm.

        Jag vill inte bo i ett land, jobba 60 timmar i veckan och kämpa som satan för att ha det bra och betala massa skatt som en del av går till att försörja dagdrivande oduglingar fråm MENA länder som aldrig kommer komma in i västerländsk kultur ändå. Jäkla skillnad på invandrare och invandrare, vissa har arbets och utbildningsambitioner i ryggmärgen och andra bara drar runt kvarteren och tuggar kat och avlar barn

          Så det är lugnt att din skatt går till massvis med andra utsatta grupper, men när det kommer till invandrare utan jobb (vilket i dina ögon verkar vara himla många) så säger det stopp? Du har inte försökt se till andra faktorer så som segregation, fattigdom, dåliga förutsättningar, inga bra förebilder, nedslängda skolor och aktiviteter i förorten m.m? Jag kan med handen på hjärtat säga att en röst på SD är likamed en röst mot ALLA invandrare från MENA och öst, även de med arbets- och utbildningsambitioner i ryggmärgen så som du fint beskriver mig som passar in i den kategorin.

          Vet du vad, jag har nu insett att hur man än försöker argumentera mot er, hårt som mjukt, så är det förgäves. Så dra åt helvete med din rasism, jag hoppas att du en dag blir utsatt för precis det hat och de fördomar vi dagligen får genomgå.

          M v h 🙂

            Det där med fattigdom? Ja man har det jätte fattigt när man får hyran o maten betald,barnen får gratis skolgång o gratis skolmat o gratis universitet, barnen får 1250 kr var varje månad av staten. Ja dom i förorterna lever verkligen i fattigdom… aktiviteter nerlagda i förorterna ? Det är dom dom bor i förorterna som har alla möjligheter till alla slags olika aktiviteter. Väldigt konstigt att ungdomarna på landsbygden som verkligen inte har ett skit o göra inte bränner bilar? Det är ju dom som verkligen inte har några aktiviteter alls.

              Det är ju bortskämt om något! Klaga och sticka offerkoftor (bilbränder och stenkastning) är de jävligt duktiga på dock

          rasist

          Men att jobba 60h i veckan för att försörja svenska lata ungdomar som inte vill jobba, alkoholister och narkomaner har du inga problem med eller? Utrikesfödda utgör inte ens hälften av personer som går på försörjningsstöd. De tar inte våra jobb, dom tar jobben våra lata bortskämda ungdomar vägrar att ta. Just fyi.

            Mitt barn är då inte bortskämt så prata för dig själv. Städar tre dagar i veckan efter skolan och jobbar i glasögonbutik alla helger. Vare sig klottrar, rånar folk eller bränner bilar för att han är tvungen att rengöra toaletter och tömma sopor efter andra.

            Invandrarna kostar miljarder innan några procent efter några år kommer ut på något enklare arbete och även då försörjs de till stor del av skattebetalare i form av boende och bidrag. Större delen kommer aldrig ut i arbete utan får betald hyra och mat utan motkrav ev några timmars sfi vilket de ändå knappt lär sig

          Basic Rasist

        Jag förstår dig så väl, men hur kan du tycka att en kommunistisk diktatur är bättre? Vänsterpartiet har ett väldigt mörk förflutet som de inte tagit avstånd från, är emot privat ägande och vill förstatliga allt.

        Jag respekterar verkligen din vädjan, tycker det var så bra skrivet. Tror många behövde läsa det.

        Däremot så har jag en invändning. Varför V? De har ju rötter i kommunismen. Kommunism har dödat så många människor, har inga siffror på rak arm denna söndagsmorgon men kan tänka mig att de är i stil med nazism/rasismen i alla fall. Hur tänker du kring detta?

          Kommunismen har dödat betydligt fler, tror det var 40 miljoner bara i Kina som dukade under för svält under kulturrevolutionen, i Sovjet ca 30 och ett par miljoner i Kambdja.

        Tråkigt att du känner så. Själv är jag upprymd och ser fram mot valdagen.

      Jag röstade på AfS idag och 26 år 🙂

        Heja dig, modigt. Hoppas du får en fortsatt trevlig helg ?

          Tack! Och här trodde jag att jag skulle få massa hat x) jag antar att folk (tyvärr) inte känner till AfS.

        Kul för dig! Man ska såklart rösta på det man själv vill

          Jo, det stod mellan AfS och SD. Men jag sympatiserar mer med AfS och även om de inte kommer in i riksdagen nu så växer dom som parti och får partistöd, lappar automatiskt i vallokalerna och sånt 🙂 så det kändes som rätt val för framtiden.

      SD kvinna 38år

        SD är ett rasistiskt parti

      Jag ska rösta på Moderaterna, 31 år, höginkomsttagare.

      FI

      Kvinna, 29 år.
      Riksdag: S
      Landsting: MP
      Kommun: S

      20, liberalerna

      Jag är nog rasist men jag anser mig inte sämre för det.
      Jag anser INTE att människan är uppdelad i olika raser och jag ser inte ner på människor med olika hudfärger MEN jag ser ner på människor som anammar en vidrig kultur och sed. Jag ser ner på den grupp av människor med en religion, kultur och sed som anser att kvinnan är lägre stående.

      ”Rasism är ett begrepp som har haft olika betydelser i olika tider, och som även idag betyder olika saker för olika människor. Under 1900-talets början fanns en utbredd uppfattning om att människor kunde delas in i olika raser, och att vissa raser stod över andra. Idag är betydelsen av rasism allt mer komplex och betyder olika saker för olika människor.

      Vanligt förekommande uppfattningar är att det handlar om intolerans mot olika grupper på grund av etnicitet, hudfärg, kultur eller religion. Inom forskningen finns många olika perspektiv på och definitioner av rasism.
      Att det handlar om intolerans mot en grupp människor är dock gemensamt för de flesta vetenskapliga perspektiv och uppfattningar om rasism.”

      SD, som i förra valet. 26 år, är icke-svensk andragenerationsinvandrare, bor i en ”utsatt” förort. Har ingen åsikt om att sänka aborträtten, men är mer för än emot. Tror dock knappast att den frågan kommer gå igenom i riksdagen så förstår inte varför alla verkar så skitnödiga. Är helt emot vår invandringspolitik, inte emot invandrarna personligen. Är helt emot V, FI och MP.

    Vad vill ni utvecklas inom?

    Privat? Yrkesmässigt/ Studiemässigt eller liknande?

      Privat – utmanar mig själv genom att göra saker och utsätta mig för situationer jag normalt inte gör/utsätter mig för.

      Yrkesmässigt – jobbar som projektingenjör i byggbranchen i dagsläget. Tänker mig att jag vill jobba med att driva utvecklingen i branschen framåt senare i min karriär. På vilket sätt eller i vilken roll har jag inte kommit underfund med ännu.

      Studiemässigt – mitt mål är att kunna jobba halvtid efter att jag fyllt 55år. Pluggar/läser därför en hel del om aktieanalys just nu

      ?

      Skulle gärna vilja läsa grafisk design för att kunna bli bättre på att illustrera och kunna jobba med det i större utsträckning..
      (Sjuksköterska nu, mitt drömjobb, men alldeles för ansträngd arbetsmiljö för att det ska vara värt)

    Läste att Urban Decay ska sluta tillverka sin Naked palett & tänkte därför köpa en nu innan det inte går att få tag i dem längre. Men vilken ska man ha & vilken är er favorit? Finns väl x antal, 1,2, 3 osv.

      Heat

      Det är bara originalet, alltså ettan, som ska sluta tillverkas.

    Hej! Hur ser erat barns bajs ut? Vill så gärna veta

      Familjeliv.se

      Hejdå

        Vadå Hejdå? Gud vad fräckt! *gråter*

      Maj gad

      Brunt.

      Vad pratar du om? Barn bajsar inte.

      Jag får lite känslan av att frågan är skriven av en av alla dom som klagat på alla barnfrågor här.

      På tal om bajs… Jag kan bajsa typ överallt och då hantera det efteråt, enligt lagen. Ingen kan liksom förbjuda mig att handskas med min egen bajs, MEN, om jag bajsar i en behållare, en hink eller liknande, så kallas det latrin och det får man minsann ansöka tillstånd hos kommunen om att få handskas med. Fuck logic.
      Tänker ta och skriva ”potta” på Separetten och se vad kommunen tycker om det. Alternativt ”avinstallera” ”pottan” och börja skita bakom varje gran istället och meddela detta till kommunen. Vad ska dom göra, korka igen mitt arsle?

        Jag är alldeles för full för ayt förstå den kommentaren. Whaat???

          Då kommer du förmodligen inte förstå även om jag förklarar bättre.
          Folk med hus, utan kommunalt avlopp, förstår.

    Anser du att du är tillräckligt insatt i digitaliseringen? Om inte – vad vill du förbättra/ lära dig mer om?

    Jag hatar vardagar, jobb och ansvar. Jag vill ha semester resten av mitt liv, och att solen ska vara framme 24/7. Börjar bli depp ?

      Jag har alltid gillat att jobba 🙂 Men även att ha semester.
      Har du kanske fel jobb? Eller finns det kanske något annat i vardagen som du skulle kunna göra annorlunda för att trivas bättre?

    Har någon sett insatiable på Netflix?

      Ja!

        Vad tyckte du?

          Cringigt pinsamt ibland men helt ok att slötitta på! Vanlig tonårsserie.

    Halloj!
    Idag är jag övertrött har huvudvärk och är allmänt seg, men har det ändå rätt gött med vacker utsikt och ett glas bubbel i handen (jag vet inte optimalt med trötthetshuvudvärk men det struntar jag i idag. Sover inatt så är den borta imorgon. ?)

    Hur mår ni? Vad ska vi surra om ikväll? ?

      SD tydligen…

        Öppet spår är såå tråkigt nu mera när 90% är för eller emot sd.

        Pratar gärna om något annat här under.

        Vad har ni gjort idag? Själv har jag varit i uppsala med två kompisar idag. Hade en jättemysig dag där och nu försöker jag få en trögfattad kille att förstå att vi borde ses ikväll. Hur tydlig måste man vara? Har sagt att jag vill ses och att jag är hemma och har tråkigt ikväll. Jag vet att han är intresserad då han föreslog att vi skulle ses igår men då var jag borta.

          Han kanske är blyg?

            Nja han har inte direkt framstått som blyg innan. Som sagt han föreslog en träff igår men då kunde inte jag. Gaah, varför kan inte dejting vara enklare ?

          tkr ändå det är rimligt att engagera sig mot ett rasistiskt parti såhär nära valet, eller?

          Försökt rensa lite hemma… Har på tok för mycket grejer. Fick iaf rensat ut lite kläder som skall skänkas, önskar bara att amma visste vart det vore bäst att lämna dem.

            Skönt att rensa ut. Har du någon second hand i närheten?

              Nej men nära till en stor soptipp ?

              Det där var inte jag som svarade! Tänker inte slänga kläderna på sophögen, och förövrigt hade de hamnar i värmeverket då soporna bränns här.
              Jag hade nog tänkt lämna dem.i en kontinuerlig. Så ville veta om någon hade ngn input om Vilket”företag” som är vettigast

          Förslå själv då?:) han känner kanske det ligger lite i dina händer då du tackade nej igår. De är trögfattade ibland.

            Haha ja jag kanske måste vara tydligare. Skrev idag att det var synd att vi inte kunde ses igår, att det vore roligt och att jag är hemma ikväll utan planer.

            Jag kanske borde ha lagt till ”så vill du ses ikväll i stället?” för att vara extra supertydlig?

      Jobbigt med huvudvärk men låter som att du har det ganska nice ändå ??

        ???

    Behöver nya höstkläder och nytt smink! Tipsa gärna om sidor eller märken ????

      Vingåkers outlet. 🙂

      Second hand! (Billigare och mer unika kläder) Sälj dina gamla kläder, tänk miljösmart

        Bästa!! Älskar secondhand, man hittar så mycket roliga kläder där. Sen lämnar man in sina gamla kläder så nån annan kan köpa. Det är hållbar shopping. ?

          Varför skrev jag på ett sätt som får det att låta som om ni andra inte vet vad secondhand är? ??
          Sorry!

    Jag undrar hur många av er är som mig och har väldigt svårt att komma under sex? Eller är jag helt ensam om det kanske… känner mig så misslyckad och undrar vad det är för fel på mig 🙁
    Det går bra med sexleksaker men aldrig när jag har sex med en kille, och jag har ändå ett väldigt aktivt sexliv…
    Snälla säg att det finns nån som mig som har lärt sig komma med tiden ?? Är 24 år…

      dumpa killen, börja ligg med tjejer

        Eller varför inte en av varje..!?

          Har legat med både tjejer och tjej och kille samtidigt. Kommer ändå inte…

        Men jaaaaaaaa, du är nyfrälst lebb, vi fattar! Det finns ändå kvinnor och tjejer som faktiskt gillar och tänder på autentisk kuk. Så lugn nu.

          #inteallakvinnor #kränkt

            Kränkt över vad? Att jag inte är lebb? Jobbigt att vara kränkt över den man är ?
            Du lugnar nog ner dig tids nog med din nyupptäckta sexualitet.

              Min sexualitet är inte nyupptäckt, den har jag varit trygg i länge.

              Du själv verkar lite upprörd över att någon föredrar och rekommenderar att ligga med kvinnor. Hoppas att du själv kan hitta genuin trygghet i din sexualitet. Tro mig, då kommer du inte bli lika upprörd över andras.

              Ha det gott.

                men jösses, du skriver varje öppet spår till kvinnor som att de är helt dumma i huvudet och fångade av män. Det stör mig, att du tror att alla som inte lever som du går misste om något. Det är högfärdigt och irriterande. Vem du sen ligger med skiter jag i och min reaktion har inget med min sexualitet eller din sexualitet att göra. Alla bryr sig faktiskt inte om det.

                  homofob

                  Va?? Kan det vara så att det finns flera anonyma här inne?

                  Du blandar nog ihop mig med någon annan av alla som skriver här inne.

                  Hur jag lever kan du omöjligt veta utifrån min kommentar om att du var kränkt.

                  Jag ber om ursäkt för att jag kallade dig kränkt. Och det gör jag på riktigt.

                  Oj, jag bara antog att du var lk/? som kallar mig för homofob här uppe. Jag kan såklart inte veta hur du lever lika lite som du vet om hur jag lever eller mina erfarenheter. Är bara irriterad på clownen så jag ber om ursäkt för mina antaganden.

                  Lk, berätta vad som är homofobiskt.

        Aldrig i livet, tacka vet jag män. Bara tanken på att gå ner på en tjej får mig att må riktigt illa.

        Mvh
        Hetrokvinna som röstar på SD. Jobbigt va?

          SD är ett rasistiskt parti

            LK, vi fattar att sd är ett rasistiskt parti för du har skrivit det under minst 28 kommentarer. Jag gillar inte heller sd men känner inte behovet av att spamma. Gör oss alla en tjänst och lägg av för du är LITE jobbig nu, tack

              skulle säga att det är rasisterna som är jobbiga ?

            Kom med lite andra argument mot SD… Det där är gammalt och uttjatat och spelar den bara i händerna!

              gör det själv?

                Det är ju inte jag som spammar runt! Tror du att det kommer ge något resultat?

            Klart det är en heterokvinna som röstar på SD. 🙂 SD är ju homofober och vill tvinga folk till att ligga med motsatt kön. Som i Saudiarabien eller i Sverige för hundra år sen. Det går inte framåt i hjärnkapaciteten för Sverigedemokraterna direkt. Ha ha!

        Fan vad jobbig du är, LK

          ok

      Stressad? Osäker? Nog avslappnad? Testat leksaker tillsammans med partner? Andra ställningar? Slick i stället för penetration?

        Har testat leksaker med killar, men det är som att hjärnan blockar mig från att komma bara för att det är nån annan där. Kan vara sååå nära att komma och ligga liksom strax under gränsen länge, men orgasmen kommer aldrig. Gäller både oralsex och penetrering med partner men kan komma av båda själv!

          Du är fullt normal, Lisa. Så här är det för de flesta heterosexuella kvinnorna. Undersökningar visar tex att det är väldigt ovanligt att kvinnor får orgasm tillsammans med män. Det beror bl.a på mäns (och heterokvinnors) penetrationsfixering. De flesta kvinnor kan inte få ”vaginala” orgasmer utan det krävs klitorisstimulans. Snoppens in-ut-sprut-slut räcker inte för kvinnor, med andra ord. Forskning visar även att många heterokvinnor upplever män som ”störande” under sex. Inte så konstigt eftersom män tar rätt mycket plats överallt och inte minst i sängen. 🙂 Du är normal och de kvinnor som inte är som du, är de ovanliga.

            Tack för svar, känner mig lite mindre orolig nu ❤️

            Jag förstår dig verkligen. Mitt problem visade sig vara ett ”tjockt” venusberg som gjorde att han kunde inte stimulera min klitoris. För min skull tryckte jag ner honom mot mig så hårt jag kunde, hans ”jag kan inte röra mig” struntade jag i stundens hetta.. Men jag fick illa fall min härliga orgasm

          Jag hade samma problem tills jag började ha lite mer slentrianmässigt sex m olika män. Jag slutade bry mig i om magen putade, om de kunde känna någon stubb när de gick ner etc etc och plötsligt släppte allt. Inga problem sedan dess. Fast det funkar bara att komma i vissa ställningar bör tilläggas…

            Är ganska nogrann med att alltid vara nyrakad och sådär, kanske skulle försöka att försöka bry mig lite mindre om sånt där, kanske blir det ett störningsmoment som ligger där undermedvetet?

          Hur lyckas du med oralsex själv haha? Fick en skum bild :’D

      Men hjälper han dig att komma då? Du får se till att han tillfredsställer dig, han får ta hjälp av en hand eller så får du plocka fram dina leksaker helt enkelt. Min man har ”lärt” sig att jag är prio ett annars kan det liksom vara. Om det funkar fint med leksaker så är det väl bara dra en slutsats därifrån vad som du behöver, om du vet vad du gillar på ”egen hand” får du se till att snubben ger dig samma behandling som du ger dig själv. Annars kan du skippa snubben i fortsättningen om du har det göttigare ensam. 🙂

        Min nuvarande pojkvän är den bästa sexpartnern jag haft, har aldrig varit så kåt och avslappnad med någon som jag varit med honom och han kan utan problem fokusera på att göra det skönt för mig i över en timme, så det är inte det att han inte försöker 🙁 eftersom det går bättre med leksaker kanske det skulle vara värt ett försöka igen, har inte provat så många leksaker med just honom ?

      Det är garanterat dina sexpartners som varit sämst. Killar är ju rätt sopiga generellt.

        Nej, killar är inte rätt sopiga rent generellt.

        Nej, där har du helt fel 🙂 har haft både tjejer och killar som tidigare partners. Föredrar killar framför tjejer bara. Vissa tjejer är bättre än vissa killar och vissa tjejer är bättre än vissa killar.
        Har haft sex med ganska många och vissa vet jag – in fact – att de har setts som sexgudar av tidigare partners som jag har varit bekant med, men för mig har det aldrig funkat.

        Jag brukar säga att 99% av den manliga befolkningen är dåliga i sängen för kvinnor. Resten är gay. 🙂

      Generellt sett är det väldigt vanligt att kvinnor har svårt att komma av penetrerande sex enbart. Läs exempel här där enbart 65% av kvinnorna i ett Heteroförhållande uppger att de når orgasm: https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/kvinnor-far-mindre-orgasm-an-man-strukturell-orattvisa
      Ofta behöver klitoris stimuleras på ytterligare något sätt, ex smekning eller leksak. Tycker du ska börja fundera på vad din partner gör för att stimulera dig, smekningar etc. Kanske plocka fram någon leksak tillsammans? Inställningen till sex borde självklart vara att det inte är klart förrän båda kommer. Uppenbarligen kan du ju få orgasm så det är nog läge för din parter att ta sig en funderare också på sitt bidrag 🙂

        Tack för ditt svar, ska genast gå in och läsa ❤️ Kanske får köpa lite parleksaker eller något 🙂

      Är likadant för mig Lisa! Kommer jävligt lätt själv oavsett hur jag gör. När jag ligger med någon kommer jag aldrig. Oavsett hur mycket jag slappnar av. ? Är 24 bast.

        Skönt att höra att jag inte är ensam ??

      Försök ha sex utan att målet ska vara orgasm. Sex kan vara kul och jätteskönt utan att de slutar med orgasm. Visst vill man komma men jag menar att om du släpper kravet på orgasm (svårt att inte bara säga det utan att FAKTISKT sluta fokusera på det, men försök) så kanske det kommer med tiden. om du förstår hur jag tänker ?

        Jag förstår hur du tänker, men eftersom jag aldrig kommer så har jag i perioder så långa som år haft sex med folk helt utan att tänka att jag komme få orgasm, men den har inte kommit trots det tyvärr :/

      Jag är över 40 och det har aldrig gått för mig vid ”vanligt” penetrationssex. Om min kille stimulerar klitoris med tunga eller fingrar så går det, men konstigt nog aldrig samtidigt som penetration, det är som att min kropp bara kan fokusera på en sak i taget?

      Men en sak jag kan göra som jag undrar om det är ovanligt är att det kan gå för mig i sömnen. Att jag har nån dröm om att jag har sex, och då kan det gå för mig på riktigt, brukar vakna precis i orgasmen ? Nån mer som det är så för?

        Haha jag har faktiskt också kommit i sömnen! Två gånger iaf vad jag vet ?

        Jag är också över 40, och har aldrig kommit enbart av prenetrationssex. För min tidigare partne (för tjugo åt sedan) var det ett problem och jag skämdes… Sedan blev jag ihop med den man jag just skilt mig från, efter arton år. Med honom kunde jag komma medan han var inne i mig, om han låg helt stilla och smekte mig eller jag smekte mig själv. Sedan köpte vi klitorisstimulatorer (heaven!) och efter ett tag kunde jag komma i vilka ställningar som helst och älskade att han rörde sig i mig samtidigt.

        Nu har vi alltså skilt oss och jag har inte hunnit ha sex med någon annan. Vad jag dock bestämt mig för är att ingen ska försöka få mig att känna att det är ett problem att jag inte kommer med enbart penetration. Och ingen kan få mig att sluta använda leksaker under sexet när jag känner för det.

          Äsch, svarar mig själv nu för jag glömde säga: jag har flera gånger kommit i sömnen. Och om jag får bröstvårtorna stimulerade kommer jag jättesnabbt (alltså även utan annan stimulering).

        Japp, samma här ?

      Samma här! Har aldrig kommit med en kille men kan komma hur lätt som helst när jag är själv. Har partner sedan 5 år och har prövat allt, leksaker, rollspel, bara fokusera på min njutning osv men inget funkar. Är så kåt och avslappnad som det bara går. Fattar att det är nån mental spärr men det är frustrerande. Har till och med försökt onanera som jag brukar göra själv fast framför honom och inte ens då gick det. Har helt enkelt accepterat det faktum att sex med min kille är skönt och härligt men inte leder till orgasm ??‍♀️

      Jag har också haft väldigt svårt att komma men det har absolut blivit bättre. Min bästa grej är att ha en liten minivibrator som jag använder på klitoris. Superbra! Men absolut bästa är att slappna av och kunna kåta upp sig själv i tankarna. Det är ett måste! Jag har ”tränat upp mig” så nu funkar det bra att använda handen och ibland behövs inget alls, men det beror helt på kåthetsnivå och om jag är lat eller inte. Nu för tiden vägrar jag ha sex utan orgasm.

      Lyssna på Savage lovecast! Grym podd om sex och relationer. Lyssnare RINGER IN med sina frågor vilket är ett coolt format. Din fråga har kommit upp några gånger genom åren. Tror att Dan ssom har podden brukar lugna lyssnaren med att ”du kommer ju med leksaker, enjoy, ta med dem in i sängen med din kille”

      Kommer inte utan hjälp från mig själv ???? inget fara med det.

    Varför säger många att Internet Explorer suger? Jag har alltid använt den av gammal vana, och förstår inte kritiken eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska jämföra med. Berätta! ?

      För att det suger. Segt, dåliga funktioner. Kör med chrome i två dagar och du kommer aldrig mer att öppna explorer.

    What? Första kommentaren och redan modd ?

    FOTSVAMP, blir galen!! Har behandlat med lamisil men nu en vecka efter behandlingen kliar det något enormt. Kliar maniskt, antar att själva svampen är behandlad men kliandet upphör inte. Kliar främst på hälarna och under fotsulan, har en hydrakortisonsalva jag fått på recept men tycker ej den hjälper mot kliandet. Någon som har något tips? Håller på att bli galen av kliandet!

      Kokosolja och bomullssockor på natten kanske hjälper?

      Tea tree olja brukar hjälpa, finns billigt på nätet! Funkar mot nästn allt

      Pröva lamisil singeldos. Man smörjer bara en gång, funkar super!

      Atarax funkar bra mot klåda 🙂

      Ska du på kontroll om svampen är borta? Grejen är att det är svårt att bli av med svamp så trots behandling kan den vara kvar.

    Om ni skulle anställa någon/ vara med i rekryteringsprocessen där ni arbetar / är egen företagare…

    … vilka egenskaper skulle ni värdesätta extra mycket och hur skulle de vara under intervjun för att få er intresserade?

      Jag rekryterar folk för olika typer av tjänster flera gånger i månaden.

      Jag tycker det är viktigt att man visar ett genuint intresse av jobbet (läs gärna på om företaget/kommunen/verksamheten) samt att man visar ett driv och givetvis är sympatisk.

      Jag förutsätter inte att man ska kunna allt om allt. Men har man rätt inställning så kan man komma långt.

      Sedan är det en jäkla klyscha men man måste kunna samarbeta och vara prestigelös för att lyckas. Åtminstone i min bransch.

      Social kompetens är så jäkla viktigt i alla lägen. Kan människan inte fungera med andra människor eller kunder är de så gott som värdelösa. Det är ju inte allt, man kan inte anställla någon för att den är trevlig framför kompetens inom jobbet. Ett bra handslag brukar dock skvallra om mycket.

      Driv, intresse och social kompetens!

    Vad säger ni om Joel Kinnamans klipp på Instagram, om att han är orolig över valresultatet?

    https://www.instagram.com/p/Bm55232HHL4/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1r8ek3ybku7hr

      Han vet inte vad han pratar om

        Eller så vet han det.

      Lätt för honom att ha åsikter då han slipper bo här

        Såg du ens videon?

      Han har helt rätt. Historien har visat oss vad som händer om man låter de högerextrema hållas, ta makt och få kontroll. Och till de högerextrema räknar jag även SD.

      Såg ett citat häromdagen: ”Så länge de står i opposition ropar de om frihet och rättighet att yttra sig, men när de segrat slår de ned alla motståndare”. Per Anders Fogelström skrev det 1937. Känns väldigt passande idag.

    Har man rätt till rast?
    Jag har varit sjukskriven (lärare)i ett år och jobbar nu 100% . Utan paus och lunchrast senaste veckan sa jag till rektor att jag behöver återhämta mig under dagen. ”Du är friskförklarad”, svarade hon. Nu har hon fått sätta in vikarie för att vi ens ska få en lunchrast. Och det tyckte hon vi skulle lösa från början. Nu såg hon väl (efter påtryckning av ny rektorskollega) att det faktiskt inte gick.

      Som lärare har du rätt till 30 min rast per dag. Det ska finnas med i ditt schema och eftersom du arbetar 100% arbetar du mer än 5h i sträck.

      Hade jag varit dig hade jag kontaktat skyddsombudet på skolan om det hade fortsatt samt fyllt i tillbudsrapporter varje dag rasten uteblivit.

      https://www.lararforbundet.se/taggar/rast-och-paus

      Inte okej! Man har rätt till 30 minuters rast varje dag.

    Klädkod på casino (i Sverige) ?
    Har aldrig varit på nåt casino och skulle vara en kul grej med kompisarna, men jag får för mig att det är typ kostym och långklänning. Men så farligt kan det väl inte vara? Eller?

      I Vegas – Foppatofflor och träningsoverall. I Sverige vet jag inte.. =)

        Klädkod: medelålders man på camping ?

      Ingen speciell klädsel har jag upplevt. Men kul att göra sig ”festfin” typ.

      Från casino cosmopols hemsida:
      Klädsel/Dresscode
      Vi har inte någon strikt klädkod, men de flesta som går på casino klär sig så klart för en trevlig kväll på stan. Vårdad klädsel är ett allmänt accepterat begrepp i Sverige och vi anser att helhetsintrycket är viktigare än enstaka detaljer. Generellt godkänner vi t.ex inte huvudbonader och trasiga kläder.

    Varför mår Hanna Graaf dåligt? Tänker om nån följer hennes blogg

      Jag tycker hon förklarar det rätt bra i sitt inlägg? Typ gått in i väggen och fått en utmattningsdepression då allt har snurrat på i för hög takt kombinerat med att hennes äldsta son William bor kvar i Sverige och nu ska även den andre sonen bo i Sverige med sin pappa då han inte vill bo i Spanien. Eller vad tänkte du på som du inte förstod?

        Jag orkade inte läsa såg bara överskriften. Är inne på hennes blogg så sällan så jag hänger inte med helt enkelt.

          Jag läser inte heller hennes blogg, det räckte att endast läsa det inlägget för att förstå. Du är alltså såpass intresserad så att du lägger ut det som en fråga på Öppet Spår men du orkar inte läsa inlägget när du ändå var inne på hennes blogg utan vill att andra ska sammanfatta åt dig?

            Är du ute efter att tjafsa med mig så lägg ner direkt för jag är INTE intresserad av tjafs.

              Om du inte brydde dig om att svara så hade tråden tvärdött med eventuellt tjafs, men du kunde inte låta bli att svara otrevligt för att markera att du INTE är intresserad av tjafs? Folk alltså, du briljerar verkligen. Ska se nu ifall du är smart nog att INTE svara på denna kommentar då du INTE vill ha tjafs. Och förresten, varsågod för sammanfattningen som jag gav dig då du undrade.

          Har inte heller varit inne på hennes blogg på länge. Tyckte det blev lite mycket kärlek, ljus och värme vibbar. Men gud vad lik Hannah börjar bli Magdalena.

            Samma plastikkirurg…? 😉

      Först var det hon, sedan Maggan och nu har även My hakat på den trenden! Knepigt värre för dom verkar ju må riktigt skitdåligt alla tre.

        Dom behöver nog ta ett snack om gammalt groll…!

        My har nog Ölandsångest. Ungen har ju börjat skolan så nu kan hon inte bara vara lekmamma i Stockholm. Men det skulle ju gå så bra att kombinera med den stora karriären som VD.

          Hur man frivilligt ger upp ett vardagsliv med sitt barn och tappa all naturlig kontakt är en gåta. Hans liv med skola, vänner och träning tillhör hans pappa nu, det är där hans hem är. Hos My blir det att han hälsar på. Det kommer inte heller bli hållbart att ha honom varannan helg, han kommer missa träningar, matcher och kompisars födelsedagar som börjar bli viktigt i hans ålder. Det finns inget sen när det gäller barn och relationen du som förälder har med dem.

            Vad är det för fel på er?

            Det är väl naturligaste saken i världen att barn även kan bo hos sin pappa.

            Just i HGs fall verkar ju barnen ha bott mest hos henne. Vart är kritiken mot fäderna i det fallet?

            Om My väljer att sonen bor mer hos pappan för att det är hans bästa. Vad är erat problem?

            Det är så oerhört elakt att skamma, just mammor. Inget i ens liv är viktigare än barnen. Hjärtat bär vi i vår hand, alla slag går rakt in där. Att både våga och förstå barnens behov är svårt. Alla som är föräldrar fattar att det är svårt att uppfylla allas behov/önskemål.

            Det finns inga belägg för att barnen mår sämre för att de bor hos sin andra förälder. Man klipper ju inte banden.
            Man bara förändrar situationen utifrån vad barnen behöver just nu i livet.

            Kärleken och omsorgen är densamma den ser bara lite olik ut.
            //Moa

      För att hennes syster inte är stabil?

        ”Jesus älskar dig” har etsat sig fast i min hjärna.

          Ja, hon är riktigt läskig.

            Hon och hennes läsare som hejade på. Men tolkar maggans inlägg som rehab, fast lite finare framfört i bloggen. Behövligt

      Men jag fattar inte hur man kan lämna sitt ena barn för att flytta till Spanien?!

        Äldsta går på internat men jag förstår det ändå inte. Jag menar, de bodde i Sigtuna och internatet ligger i Sigtuna så de hade kunnat träffats ofta och det har hon valt bort. Han går bara i första ring, jag har också son som gör det och han behöver fortfarande mycket vägledning och kärlek. Sonen har inte sin pappa heller så han är rätt själv i det hela. Och nu vill även den yngre sonen bo i Sverige och ska nu flytta till sin pappa som han aldrig bott med. Finns inte en chans att jag skulle bo kvar i Spanien när halva familjen blir splittrad på detta sätt. Det är bara tillbaks till ritbordet och rita om kartan igen.

          Tror att han den där Karyd är rätt dominant.

            Får också den känslan…

            Varför får ni den känslan? Jag följer inte dem i vanliga fall.

          Klart han har bott med sin pappa, de har väl delat boende?

            Nej, han har bara varit med sin pappa varannan helg under hela uppväxten.

              Då förstår jag verkligen att han vill bo där på heltid nu.

    Jag tänkte uppdatera sminkhyllan här hemma och undrar vilka produkter ni inte kan vara utan? Foundation, puder, concealer, highliter, contourkit/-paletter och allt annat som hör till. Alltid kul att prova nya produkter.

    Trevlig helg!

      Jag älskar Lumene blur foundation, och även Milani Conceal & Perfect 2 In 1 Foundation + Concealer när jag vill ha högre täckning. Har du några favoriter av det som du använder? 🙂

        Jag gillar Kat von Ds concealer och diverse skuggor, bronzer och rouge från the balm.
        Har använt lite puder från bare minerals i sommar när solbrännan har förändrats från dag till dag. Är också ett fan av Isadora, tycker att man får mycket för pengarna 🙂 Ska definitivt spana in Lumene!

      Isadoras puder är bra. Och mascaran big and bold. Älskar smink så kul.

      Jag hann springa ner till kicks och köpa mig en glamglow innan de stängde. Den vita, kändes effektiv på

        Hur blev resultatet förutom effektiv? Velar ifall jag ska köpa den

          Svårt att avgöra efter bara en användning för två timmar sddan men den kändes liksom efffktiv. Torkade till ordentligt och brände lite lätt

      -Bare Minerals foundation (älskar)

      Smashbox solpuder och rouge.

      – Boxom lips (så många fina läppglans)

      Isadora bold mascara (folk tror man fixar fransarna)

      Ögonskuggor köper jag vilket märke som helst. Bara nyansen är fin.

      Kan inte leva utan min inliner [Inliner Kajal
      56 Blonde]! Förutom att använda den på vattenlinjen för ett piggare öga kan jag highlighta och använda den som concealer.

      Och ögonbrynspenna förståss <3

        Instämmer! Den är superbra, jag använder den också till ”allt” ?

    Hej alla hjälpsamma!
    Jag känner att jag MÅSTE studera någonting men vet helt ärligt inte vad. Jag är 30+ och har 2 barn och nuvarande kasst jobb. Jag skulle vilja jobba med nåt med rätt bra betalt och gärna ”normala” arbetstider. Får gärna vara kort utbildning då mina betyg är rätt medel och jag inte har matte B som man behöver för allt:( har ni några tips?:)

      Byggprojektledare. 2 år yrkeshögskola och ingångslön 37000:-. Garanterat jobb efter utbildning pga bristen

        Hej Emma!
        Kan du förklara mer, vad heter utbildningen/vilken yh? Jag har googlat men hittar inte.

        Hej Emma!
        Kan du berätta mer, vad heter utbildningen, vilken yh? Har googlat men hittar inte.

          Förlåt, det hette byggproduktionsledare 🙂 här kan du läsa mer http://kyh.se/project/byggproduktionsledare/

      Operera, bröst och stick in lite fillers i nyllet. Sätt på löshår, lösnaglar och lösfransar. Köp en kamera, vinglas, vin/champagne, en knähund, färglada bär och starta en blogg. Plättlätt!

      Jag är jättenöjd med min HR-utbildning. Klar i juni och prognosen ser bra ut. 3-årig utbildning och bra lön även som nyexad.

        Värt att ta mastern dock istället för en kandidat pga alla läser pao nu

      Någon YH-utbildning kanske? Bor du i Stockholm, kolla Nackademin, de har 1,5-åriga.
      Annars finns det ju utbildningar som är över på några veckor också, ex mua och pt.

    Lyckan när man lyckats handla 6 tjocktröjer och en jacka för 500kr?Det är värd efter tappat 20kg ?

      Åh så kul! Var shoppade du? 😀

        H&M massor med rea nu ?

      Vilken butik?!

      Vart!? Behöver också en ny garderob men bara hunnit med sommarkläder haha!

      Hur gick du ner? Hur lång tid tog det coh hur mycket gick du ner per vecka ungefär? ? vill så gärna gå ner 10 kg men det är så svårt med motivationen

        Äter mest bara sallad och något vegan/vegitarisk substitut till, har ofta i vegan Mozzarella/ost. Så gött! Har IBS och magen har blivit så mycket bättre sen slutat med potatis, ris ect. Har blivit helt tokig i sallad, man kan ju variera så mycket och äta stora portioner och bli mätt med gott samvete. Sen en 45min promenad/dagen och kilorna har rasat av. ? Lycka till!

        Ladda ner Noom appen. Man måste väga/möta sin mat i några veckor för att få koll men när man vet vad man stoppar i sig och hur mycket kcal det är så är det ganska lätt.
        För att gå ner ska du (för en 30-årig normalviktig kvinna) äta ca 1400 kcal per dag. Min devis är att bli mätt och aldrig vara hungrig och äta max den kcalmängen. Så för lunch/middag är det typ 100 g kyckling/fisk och massa grönsaker som squash/rödbetor/sötpotatis/blomkål/broccoli.
        Ladda ner appen som gratisversion, testa några recept och följ kcal-mängden så går det ganska fort!:)

        Testa LCHF, det funkar verkligen så länge man inte fuskar! Har testat, behövde inte ens träna, bara äta rätt 🙂

          Joo men det är inte så bra att förstöra kroppen och planeten för att tappa lite i vikt.

    Någon som gjort Lash lift?? Vad tvättar ni bort mascaran med efter de 24 timmarna?

      Jag har gjort lashlift, väldigt praktiskt och bra, skönt att slippa böja fransarna. Men vad menar du med efter de 24 timmarna?

        Jag fick inte använda mascara eller tvätta ögonen med olja de första 24 timmarna, idag har jag efter 5 dagar använt mascara och vet nu inte riktigt vad jag ska tvätta av mascaran med. Vanligtvis tvättar jag mig oljetvål.

          Jag använde min vanliga borttagning för vattenfast smink, det höll bra. Om de bara gäller de första 24 timmarna borde du ju kunna använda din vanliga tvål nu. 🙂

      Tvätta bort med vanlig rengöring som jag har till ansiktet. Nemas problemas. Har gjort lashlift i över ett år nu och är så jäkla nöjd

        Hittade ögonrengörning ,fick ta en binda eftersom jag inte hittade någon bomull. Funkade kanon tackar. Jag blev också nöjd med Lashlift men tyvärr blev ena ögat mycket bättre än det andra så jag känner mig tvungen att ha mascara varje dag.

      Jag har gjort lashlift var sjätte vecka sedan november. Använder dock inte mascara då jag inte tycker det behövs.
      Man ska inte använda mascara de närmaste 24 timmarna efter behandlingen men sedan tror jag du kan använda valfri remover. Vet att man inte ska använda vissa removers när man har fransförlängning men har inte hört något om det gällande lashlift:)

      Någon som har tips på ett bra ställe i GBG som gör lash lift???‍♀️

        Gilda är billiga men då blir man ju försökskanin ? BC blev bra resultat men stenhårda sängar och personalen bara pratade skit sinsemellan om chefen under mina behandlingar och stod utanför och rökte hela tiden. Ingen klass och hyfs alls på de två dom jobbade på södra vägen.

    Jag skulle vilja veta hur en arbetsdag ser ut för typ Steffo och Tilde mfl i nyhetsmorgon, alltså när de inte är i rutan. Typ ”bakom kulisserna”. Är dödsnyfiken. Ville bara säga det.

      Det har jag också undrat!

      https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/a/9mo8R5/jenny-stromstedt-jag-ar-slutarbetad

      Här är info, lite kul att läsa. Hade aldrig klarat gå upp så tidigt? Har inget poker face eller intresse av omvärlden mitt i natten, hade slutat i slagsmål med gästerna med efterföljande sömn på nymo-soffan..

        Hahahah

    Uppsalabor, kan någon rekommendera ett ställe att bleka tänderna på?

      Creativemakeup ?

        Tack för svar! Googlade, och det verkar vara en sminkbutik? Har du själv gjort det där? Är du nöjd? Vad har de för metod?

          Jag har själv inte gjort det men en vännina. Annika som driver salongen har vunnit massa priser i just permanent makeup. Min väninnas leende är såå fint och det gick fort och smärtfritt!

          Jag blekte mina tänder via folktandvården. Jag upplevde min blekning som ”jobbig” att sova med bettskena och gel. Höll nog på i 1v innan jag vart nöjd och då hade jag sen innan hyfsat vita tänder. Gör man det själv hemma och råkar missa lite gel på tandköttet så svider det som attans och tandköttet gör ont i flera dagar. Åh det var dessutom jobbigt att sova med bettskena.

          Har för mig att man kan välja mellan dag och natt gel. Natt gelén är mer skonsam.

    Grämde mig över att jag glömde skriva igår o h så såg jag att det är ju öppet spår igen (och alltså inte söndag)!

    Jag satte in spiral för 4,5 år sedan då jag var helt sjukt dålig på att hålla reda på p-pillren och har sen dess inte haft mens. Otroligt skönt, men tyvärr går jag också ständigt runt och tror att jag är gravid… Har gått upp en del i vikt sista par åren vilket inte gör saken bättre. Har ingen fast partner utan har legat lite sporadiskt och flera av gångerna på fyllan, ibland kan det gå några månader mellan gångerna. Kan gå runt i flera veckor och tänka att ”nu är det bara en vecka kvar om jag vill göra medicinsk abort”, ”två veckor tills jag behöver en särskild anledning osv”. Har gjort en massa graviditetstest men vill inte höra det varenda gång man får ligga pga av paranoia. Kan nån trösta mig? Är sjukt jobbigt att gå runt och tro att jag är gravid hela tiden.

      Hej! När jag satte in min spiral så berättade tjejen som satte in den att det är väldigt vanligt att känna så just för att man inte märker av spiralen alls. Man kan tro att den trillat ut, inte funkar, osv. Jag brukar också bli lite orolig ibland eftersom att vissa månader får jag ingen mens alls, andra får jag bara i en dag. Men det hjälper mig att tänka på det sjuksköterskan sa. Hon hade också spiral så hon visste exakt hur man kan känna sig orolig. Ett tips hon gav mig är att man kan sätta sig ner på huk och känna på tråden, så att man kan känna att spiralen fortfarande är där, och det hjälper att stilla oroet. Jag har gjort det någon gång när jag var paranoid för jag hade inte fått mens på ca två månader.

      Tänk också på att det är väldigt ovanligt att bli gravid med spiral, och använd kondom om du har olika partners!

    Om man dammsuger upp en spindel, dör den då? Vad gör att den dör i så fall? Eller kryper den ut ur dammsugaren igen?

      Jag använder alltid dammsugaren till att döda spindlar. Jag har fått för mig att de har rätt ömtåliga kroppar, så antar att det tar död på dem. Dock brukar jag ju alltid passa på att dammsuga resten av lägenheten för att vara helt säker 😉

        Ja så kanske det är. Precis, man vill ju vara på säkra sidan ?. Jag brukar dammsuga upp lite smågrus och tänka att spindeln kanske får en sten i huvudet.

          I huvudet ? Jag gör likadant ?

          ? Såg detta framför mig ?

      Nää, ibland dör de ibland inte. Men oftast överlever de och kryper ut igen. Tänk på hur tåliga de är, insekter kan falla från taket till golvet och krypa vidare som om ingenting har hänt. Jag brukar lyfta dit en av mina katter, visa spindeln och så tar de tag i problemet ?

        Jag ställer ut dammsugaren på altanen i ett par dygn (under tak) ifall detta skulle hända ? Har extrem fobi!

        Ånej!
        Precis det har jag funderat på också! Hur går det till egentligen? Hur kan de falla från så hög höjd och vara oskadda?
        Har ingen katt, typiskt!

          Eftersom spindlar har en ganska stor kropp till en låg vikt så faller de inte särskilt fort.

            Förresten, om du ska suga upp spindlar och vill vara säker på att de inte kryper ut igen så sätt en strumpa på munstycket och släng ut strumpan på balkongen en stund så kryper den ut där ist :). Jag brukar dock låta spindlar vara kvar för de äter andra småkryp ??

      Åh tack, precis såna här roliga udda funderingar jag ville läsa en lördagskväll, fick sån ångest av allt SD

        Roligt detta. Fräscht. Diskuterar dödsmetoder.

          De är för snabba för att fångas i handen och släppas ut och man kan ju inte bara samma på dem. Då fick det bli dammsugare.

        ?

    Jag blir så trött.
    Min dotters faster. En 20-åring med grov adhd. Ingen impulskontroll, eftertanke osv (ni som vet, ni vet) tänker rösta på SD.
    Hon har inte läst något om varken dem eller andra partier. Hon baserar det på vad andra säger.
    ALLT som SD Står för som jag inte står för, står hon för.
    Hon vägrar förstå när jag förklarar att SD är ett rasistiskt, honofobiskt parti som har en sjuk kvinnosyn.. det går lixom inte in. Det är enligt henne- inte sant.

    Försöker förklara för henne att hon faktiskt inte får prata om sina idiotiska åsikter om invandrare och icke heterosexuella i närheten av mitt barn. Hon är 1,5 år och går på en förskola där de går många barn som inte är från Sverige!
    Jag vill hon ska växa upp och förstå att det inte är någon skillnad i värde på henne och den mörkhyade pojken som sitter mitt emot henne vid lunch på förskolan.
    Det säger hon att hon respekterar, men VARENDA gång hon är här får jag säga ifrån.

    Jag.blir.så.trött.

      Du förklarar ju faktiskt inte alls vad de står för, du förklarar varför DU inte vill att hon röstar på SD. Du anser att de är detta, så det hade inte för mig varit någon förklaring. Inte ens en godkänd sådan.

      Sd är inte ett homofobiskt parti. Kanske skulle du ta och uppdatera dig först och sedan sätta dig ner och prata med henne. Ta fram partiprogrammet och läs tillsammans och ifrågasätt hur hon tänker om olika punkter? Jag tycker inte heller om personer som bara tycker utan att veta varför de gör det

        SD vill förbjuda adoption och insemination för samkönade par (och singlar för övrigt), är inte det homofobiskt?

          Noope, SD har ändrat det. De är inte längre emot att homosexuella ska få adoptera. Uppdatera dig!

            yeeeey så snällt av dem

              Ja, det är väl verkligen en bra förändring? Eller ska du börja klanka ner på bra saker nu också? Antar att högre och hårdare straff för sexualbrott också är negativt i dina ögon?

        SD är homofobiska. De har under den senaste mandatperioden inte röstat för en enda HBTQ reform. Dessutom: SD:s Richard Jomshof tycker att det är en ”freakshow” med transpersoner som inte steriliseras, samtidigt som David Lång (riksdagsledamot för SD) tycker att ”bögparaden” bör klassas som förargelseväckande beteende.

          Det finns rötägg i alla partier. Var realistisk, snälla.

            Visst . Och dom sitter alltid i i partitoppen. Kom igen snälla…

              Best of SD – rakt in i riksdagen..

      Fast för många är inte det sant, exempelvis tycker många att SD skyddar kvinnor på ett sätt andra partier inte gör eftersom de tar upp frågor som våldtäkter från utlandsfödda osv.

      Förlåt men du är en vuxen människa och får bara ta att acceptera att alla röstar olika. Istället för att börja med ”rasister, homofober” osv kanske du kan diskutera med henne. MÅNGA röstar på SD i Sverige, inte så att hon ska lägga en röst på Alternativ för Sverige direkt.
      Sen om hon säger saker som du inte accepterar så släpper du inte in henne i ditt hem, enkelt.

        Accepterar att alla röstar olika.
        Men har svårt att acceptera att hon ska rösta SD när hon inte har en jävla aning om vad det är hon röstar på.
        Hon vill stoppa invandringen. Utöver det vet hon ingenting om SD.

          Visa henne vad mer SD står för så kanske hon förstår. Handlar det endast om invandring så vill väl både M och S skärpa till den fortsatta invandringen så det finns fler alternativ än SD.

        Skyddar SD kvinnor? Genom att ta bort pappadagar så kvinnan inte får samma chans till karriär (och sämre pension), genom att sänka abortgränsen och ge sjukvårdspersonal valet att vägra utföra aborter (vilket indirekt skammar de som vill göra abort), genom att förbjuda ensamstående kvinnor (vars högsta önskan är att få barn) att inseminera eller adoptera? Enligt dig kanske SD ’skyddar’ kvinnor från invandrare men de skyddar verkligen inte kvinnors rättigheter och jämställdhet.

          Jenjen: Jag skrattade rakt ut när jag läste den efterblivna kommentaren om att SD skulle ”skydda kvinnor”! Någon har inte läst SD:s partiprogram men du har uppenbarligen koll på läget när det gäller SD. Tack för att du skrev detta så att jag slapp.

            Läs valmanifestet. De har många kvinnofrågor det här året

              så snällt av dem

          Kvinnor kanske skulle låta bli att skaffa barn med de män som ”hindrar kvinnor för att återvända ut i arbetslivet” istället för att det ska behöva lagstiftas pg av att kvinnor tydligen inte har förstånd att välja moderna jämlika som partners

            Va? Sds förslag hindrar kvinnor att gå ut i arbetslivet. Så kvinnor ska sluta skaffa barn med sdare då?

              Ofta stora chryss, lövkojor eller mycket olika blad, strå och tistlar med några nejlikor i badrummet. Älskar att binda buketter och arrangera blommor. Det är njutning

        den farligaste platsen för en kvinna att vara på är i hemmet
        vad gör SD åt det?

          Varför är det farligt för mig som kvinna i mitt hem? Att jag ska ramla ur sängen när jag sover eller att hunden skulle få för sig att äta upp mig?

            Det farliga ligger i att de flesta våldtäkterna och msshandeln av kvinnor sker i hemmet av partnern och inte ute på gator och torg av okända gärningsmän. De flesta våldtäkter i Sverige utförs av vita män med namn som Patrik, Bo, Anders mm så jag förstår inte riktigt hur SD ska kunna skydda kvinnorna från det.

              Genom hårdare straff.

              Jag rekommenderar dig att se senaste avsnittet av Uppdrag Granskning. Jag tvekade på om jag skulle rösta på SD men jag blev helt jävla galen när jag såg det. Inget tvek längre. SD 2018. 23 år, tjej som bor i Stockholms innerstad och har ett heltidsjobb med bra lön

          Vad gör något parti mot det? Råkar de ut för våldtäkt hemma så vill SD ge kvinnorna stöd, ekonomiskt bland annat och hårdare straff till förövaren.

          Det är bara farligt i hemmet för kvinnor med våldsamma män, för resten är det den absolut säkraste platsen.

      1, låt henne rösta på vad hon vill utan att lägga dig i
      2, släpp inte in henne till dig om hon nu inte respekterar dina regler i ditt hem
      3, klart

        Skönt tänk.

      Du om någon bör läsa på om SD så förstår du att det du räknat upp inte är sant. Oförskämd kommentar faktiskt.

      Läs på.

        Oförskämt att säga att folk får rösta på vad de vill och att om det inte passar mig och de trots tillsägelse inte har vett på att hålla tyst i mitt hem om detta ej blir insläppta? Vad var oförskämt med det

          Släpp inte in henne då. Vad är problemet?

    Tips på en bra medium/heltäckande foundation för väldigt torr hy?

      Jag tycker nars gör en bra, natural radiant longwear foundation

      Eucerin från apoteket. Är både hudkräm och foundation i ett.

      Bare minerals. Finns på Kicks. Fråga dem om hjälp om du är osäker.

      Idun

      Estee lauder double wear, rätt dyr men helt klart den bästa jag testat. Håller hela dagen och är otroligt bra

      Sensai är min favorit. Dyr men dryg. Mitt råd är annars att satsa på riktigt bra hudvård för att råda bot på torrhet. Har du inte en ”bra grund” hjälper det inte hur bra foundation du har.
      Från en torris till en annan<3

    Hej,
    Jag kommer flytta till Luleå i höst. Aldrig varit där ens. Finns det nåt skönt norrländsk folk här i kommentarsfältet? Skulle vara kul att lära känna folk 🙂

      Japp! 22 åring här från Luleå 🙂

      Norrland är stort, så du kanske skulle precisera dig lite. Exempelvis personer runt Luleå.

      Gävle här??

    Hej!

    Idag är jag överlycklig. Jag ska flytta till min första lägenhet! Bostadsbristen är fan inte klok. Men igår fick jag beskedet att jag ska få flytta in!
    Detta är en 2:a. Jag har funderat på att göra om köket totalt, allt ska göras om. Vet inte exakt hur stort köket är men jag är nyfiken på er som bor i lägenhet och renoverar/har renoverat. Hur mycket har det kostat för er? Allt från utrivning till helt nytt uppsatt kök. Hur mycket har ni fått lägga på allt? ☺️
    Ska tilläggas att det är ett kök från Ikea, så det är inte något ”exklusivt” från något superföretag.
    Jag bor i en småstad.
    Vore tacksam för hjälp! Btw, har ni några heminrednings sidor att dela med er ut av så får ni gärna tillägga dem också. ?

      Ska du lägga 100 000:- på att renovera kök i en hyreslägenhet???

        Det är ingen hyres, det är en bostadsrätt. ☺️

          Åh! Jag läste fort och fel… Grattis! Ikea har ett bra planeringsverktyg på sin hemsida, där får du även fram priset. Sen tillkommer förstås pris för hantverkare…

          Grattis till lägenheten!

            Ingen fara, det händer ibland bland allt som skrivs i Öppet Spår ☺️
            Tack så jätte mycket! Tack, tack, tack för tipset och hjälpen. Ska genast kolla det! ?

      Är det en hyresrätt eller en bostadsrätt?

      Jag har sålt kök på IKEA i fem år, och hade lätt valt dem om jag skulle göra om mitt kök. Får ofta kunder som vart hos andra leverantörer ritar upp en likadan lösning, och oftast blir priset en tredjedel eller hälften så mycket billigare. Sen görs det mesta materialet på samma fabriker som andra mer exklusiva leverantörer, så egentligen så är det ingen större skillnad på kvalitén, därför är det ju 25års garanti. Ett tips är att köpa grunden från Ikea (stommar, lådor, fronter osv) , och sen göra det mer personligt genom att köpa tex bänkskiva, handtag och vissa vitvaror någon annanstans. Om man inte hittar en front som man gillar så kan man köpa det på tex superfront och pickyliving, men då blir det ju dyrare och inte så långt ifrån konkurrenterna i pris 🙂

        Dessutom är det gratis att boka tid och få ett förslag att jämföra med! Rita hemifrån kan vara lite knepigt när man inte är van.

          Åh, tack så jätte mycket för din input! Gjorde så mycket ? Ska genast göra det och kolla med dem där inne. Kul att få höra det från någon som jobbat med det. ?
          Min mamma har ett kök från Ikea, tror hon haft det i 10 år nu, lika snyggt nu! Har tittat på några från Ikea men Bodbyn är min favorit! Men som du säger, handtag och bänkskiva har jag inte bestämt & vill gärna ta en kik till på.
          Tack för hjälpen!!

    Ingen som har ngt kul att berätta, gärna en solskenshistoria. Känner nig så helvetes nere idag pga småsaker egentligen men som tär sönder min självkänsla. Gått och gråtit till och från och har ingen att lätta mitt hjärta med.

      Jag och maken ska köpa hund och jag har precis fått se bild på hela kullen små ulltussar (de föddes idag) och nu sitter jag bara och kollar valpbilder på Instagram. Det gör mig på gott humör, hundar är fan i mig bäst!

        Åh mysigt! Valpar är ju bland det härligaste som finns och MAGEN är jo så goooo på dem ??

      Vill du ventilera lite här om vad som får dig att må dåligt? ❤️ En av mina solskenshistorier är att jag gick igenom en tuff period med tre missfall på drygt ett år och var ledsen och allt kändes hopplöst, och nu är det mindre än tre veckor kvar tills min efterlängtade son poppar ut ur mig, jag är så lycklig!!!

        Tack ? är för spretigt att förklara och så spelar nog pms in lite. Imorn kommer nog allt kännas bättre ? underbart ?? grattis till er, vilken styrka att orka t sig igenom allt det där! ?

          Tack!! Hoppas att det känns bättre för dig idag ❤️

    Ska göra ett kapacitetstest för ett jobb som jag verkligen vill ha. Har inte gjort det på flera år, lite pepp och tips tas tacksamt emot. Vill så gärna ha det här jobbet och testet är sista steget. Och visst är det väl snarare för att se att jag inte är helt inkompetent eller psykopat!? Eller brukar testen ha stor betydelse? Är egentligen inte rädd för att inte klara det, men självförtroendet svajar just nu..

      Grattis att du har kommit till sista steget med jobbet 🙂

      Jag har gjort flera tester till tidigare arbeten, både personlighetstester, logiskatester etc. mitt tipps är; ta några djupa andetag, förbered dig om det är logiska tester du ska göra genom att göra några andra test innan (högskoleprov tex) och sen bara kör så det ryker!!

      Du kommer klara det galant. Stort lycka till!!

      Har du fått någon länk till testet eller info om vad testet heter? Jag har gjort en hel del i samband med jobbintervjuer i olika stadier, mitt tips är väl att läsa på om just den testtypen du ska göra och se om du lyckas googla fram testfrågor som du kan öva på. Kan också vara bra att få info om hur bedömningen går till – räknas enbart rätta svar, eller räknas det in hur snabb/långsam du varit etc? Är det ett allmänt logik/iq-test typ så tycker jag alltid att det dyker upp frågor a la ”se ett mönster i fem steg och välj vad mönstret blir i steg sex”.

      Gör du testet hemma via dator så se till att stänga av ljud på mobilen, dator osv så att du inte blir störd i onödan. Lycka till!!

      Juste, glömde skriva att de gånger jag gjort tester i tidigt stadie har de ändå sällan varit en utsållning, har tex varit att jag blivit kallad på intervju och samtidigt ombedd att göra ett test. Är det i ett sent skede har jag svårt att se att ett sämre resultat skulle göra att de helt väljer bort dig, du har ju kommit så långt i processen för att du är en bra kandidat!

    Hur gör man om man vill ta bort födelsemärke som inte är ”medicinskt motiverat” att ta bort? Skaffar man remiss från vårdcentral?
    Är det annorlunda om det gäller ett barn? (Min 14-årige son har ett stort bulligt märke på bröstkorgen som han vill ta bort)

      Gå privat! Det är det smidigaste och enklast. Googla och se vad ni har närmast för klinik. Bor ni nära Göteborg rekommenderar jag Citylaser.

      Jag fick ett bortopererat för att jag hävdade att det satt i vägen, att klädsömmar skavde på det, att jag ofta rev mig på det så det började blöda och att jag skar i det när jag rakade benen. Eller ja, det gjorde ju givetvis allt det här så de tog bort märket trots att det var ”friskt”.

        Jag har ett som sitter i vägen, som buktar ut på ryggen precis där bh-bandet sitter och det kliar ofta ? Men de ville inte ta bort det för att det är friskt. Suck

      Hej, ingen idé att gå till vc för ngt som är estetiskt, de får bara ta bort av medicinska, så du måste kontakta en privat hudklinik. Eller ljuga för vc, men det rekommenderar jag inte.

    Finnes: Tunt, långt, fint och jättetråkigt hår.
    Sökes: Tips för att få friskare och tjockare hår!
    Svar till ”Bohem-lockar i höst”

      Har det naturligt. Men Davines produkter är fantastisk! Speciellt Ol ?

      Mitt hår blev tjockt och fylligt när jag fick barn.
      När jag fylla 45 fick jag helt plötsligt vågiga lockar.
      Så mitt råd yngla av dig och invänta fyrtiofemårsdagen.

        Haha, har barn, verkar dock ge motsatt effekt på mitt hår.. ?

          Många kvinnor tappar jättemycket hår när de får barn.

      Balsammetoden

      MSM-pulver(organiskt svavel), både oralt och blanda i din inpackning.

        Tack för tips, MSM har jag hört positivt om, måste prova det!

          ta inte msm pulver. Smakar skit och hjälper inte ett dugg. Mitt tips är att investera i en bra hårolja ex. Maria Nila och försöka klippa håret lite då och då

    Någon här som pluggat offentlig förvaltning? Isåfall, vad jobbar ni med idag?

      Nu vet jag att denna tråden publicerades för ett tag sedan men kanske kan min kommentar hjälpa ändå! Jag pluggade offentlig förvaltning, har en kadidatexamen i europakunskap och en master i offentlig förvaltning. Jag är inne påmitt andra år på en revisions- och konsultfirma där jag främst arbetar med verksamhetsrevision och rådgivning mot offentlig sektor. De tär superkul! Jag åker runt i landet och hjälper kommuner och landsting att utveckla deras verksamheter!

      Jag har gamla kursare som arbetar i offentlig sektor som utredare, verksamhetsutvecklare, nämndssekreterare mm.

    Ni tjejer som röstar på SD, varför gör ni det? Ni röstar ju i princip emot er själva i.o.m aborträtten. Har invandringen påverkat er så mycket att ni är beredda på att acceptera på acceptera allt annat som sd står för? Jag själv ska rösta blankt!

      Jag är för sänkt gräns. Ingen konstig gräns heller.

        Nej, det är samma gräns som majoriteten av alla länder har så förstår inte problemet faktiskt

          Det argumentet har dykt upp flera ggr här.
          Vad spelar det för roll att vi har generösare abortgräns än många andra länder?

          En STOR majoritet (>90%) görs redan för vecka 12 så lägre gräns skulle bara belasta vården med fler fall för de som önskar abort efter vecka 12, vilket lär vara av medicinska skäl i de flesta fall. Kommer de kompensera detta med mer pengar till vården? Och om fler barn ska födas pga striktare abortregler/personal som kan vägra utföra aborter, kommer de också öppna de BB som stängts och/eller ge mer stöd till förlossningsvården?

          (Abortstatistiken http://www.socialstyrelsen.se/statistik/statistikefteramne/aborter)

            Vi måste också korta kötiderna för de som vill göra abort så att de kan göra aborten så tidigt som möjligt (dvs absolut innan vecka 12 enligt förslaget). Idag kryllar det inte av vårdpersonal och tider för vård. Ska vi dessutom låta vårdpersonal själv välja om de vill utföra abort eller inte så ser jag inte hur kötiderna för abort ska kortas.

      Kanske för att SD tar upp frågor som rör kvinnor som andra partier inte vågar nämna. Exempelvis den enorma våldtäktsökningen, etnicitetens inblandning i brott mot kvinnor, höjda våldtäktsstraff och obligatoriska utvisningar exempelvis. Själv ska jag rösta för första gången (18) och kommer välja socialdemokraterna, men förstår varför många, SPECIELLT kvinnor, röstat på SD.

        Våldtäkter har inte ökat enormt. De har ökat något men det är också svårt att tolka statistiken korrekt eftersom definition av våldtäkt har skärpts.

          Det är anmälda våldtäkter som ökat. Om de ökat enormt låte jag vara osagt då det är en fråga om vad som är enormt och inte. Angående ökningen:

          ”Ökningen under perioden kan delvis kopplas samman med förändringar i sexualbrottslagstiftningen , som inneburit att fler gärningar än tidigare bedöms som våldtäkt. Bland annat utvidgades våldtäktsbegreppet den 1 juli 2013. Utöver lagstiftningen kan även förändringar i anmälningsbenägenheten påverka antalet anmälda våldtäkter. Vid tolkning av statistiken bör man dessutom tänka på att enstaka anmälningar med ett stort antal brott kan ge upphov till årliga variationer i statistiken.” (https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html)

          Sen ska man komma ihåg att man oftare anmäler om våldtäktsmannen är okänd än om det är någon man har en relation till. Och att långt ifrån alla våldtäkter ens anmäls. Vilket man bör ha i åtanke när man talar om vilka som blir fällda för våldtäkter.

        Två av dem värsta serievåldtäktsmännen i Sverige är SVENSKAR!

          Sluta missbruka ordet dem i fel sammanhang

            Nää, ikväll var en ljuvlig kväll att skriva dem.

          Och? Två personer vs alla andra

            Två personer vs alla andra? Alla andra män då eller? Wow

      Förutom sänkt abortgräns vill SD förbjuda insemination och adoption för ensamstående kvinnor (och samkönade par), de vill låta sjukhuspersonal vägra utföra aborter, de vill ta bort pappadagar vilket leder till sämre karriärmöjligheter och pension för kvinnor, det är mycket de vill göra som INTE gynnar kvinnor och jämnställdhet. Plus att de inte bryr sig om miljöfrågor (=vår framtid).

      Att rösta blankt verkar också vanligt bland kommentarerna här (främst i tidigare trådar). Vad får dig/er att göra det?

      Man kan också vända det till lite samma tänk som frågan om kvinnor och SD: Att rösta blankt kommer inte att påverka valutgången och då tar man egentligen bort sin rätt att ev klaga över resultatet (tex om SD får många röster). Hur tänker du/ni kring det?

      Frågar av ren nyfikenhet. 🙂

        Jag har tänkt och rösta blankt mest för att mitt förtroende för politiker är väldigt lågt och vill på detta sätt visa mitt missnöje.

      Hur många är det egentligen som har skrivit pro SD-kommentarerna? Jag gissar på 3 pers. Galet tråkigt kommentarsfält där samma kommentarer dyker upp om och om igen. Skärpning.

    Jag känner mig trött, gnällig, ensam och ledsen. Ibland bara suger det.
    Bölar för allt och inget.
    Sa jag att jag är trött, gnällig, ensam och ledsen.
    Blä.

      Imorgon kommer det troligen kännas annorlunda!

      Gnäll och gråt så mycket du vill. Kom ihåg att det bara är känslor. Känslor definerar dig inte.

      Vill du klaga och gnälla så gör det här. Jag kan i alla fall lyssna och låta dig vara sur om du vill❤️

    Hade en fin kväll tills jag gick in här och såg hur många som röstar på SD. Ni som röstar så, håller ni med om att aborträtten ska inskränkas, att sexualundervisningen i skolan ska dras ner, att pappaledigheten ska tas bort? Eller röstar ni så bara för att ni hatar invandrare, och struntar i resten?
    En genuin fråga.

      Exakt… Och även…
      Sverigedemokraterna vill även ge vårdpersonal rätten att vägra genomföra aborter, förvägra ensamstående kvinnor rätten till barn och förbjuda kvinnor och män i samkönade relationer att inseminera sig eller adoptera barn.
      De vill genom förbud kontroller vad kvinnor bär för plagg och med den inskränka pappaledigheten göra det svårare för kvinnor att ta sig ut igen på arbetsmarknaden efter föräldraledigheten.
      De vill även aktivt stoppa rekryteringen av kvinnor i mansdominerade yrken samt förbjuda genusarbeten i skolan så att detta inte blir föremål för debatt.

      Är detta ingenting ni bryr er om för att ge plats för främlingsrädsla och fientlighet? Också en genuin fråga…

        Tillägg: och står ni som röstar sd bakom försämringen och nedskärningen på pensionärer och oss som är sjuka?

        … och nej. Gå för tusan inte på sds hyckleri om att de bryr sig om pensionärer/sjuka, för de ljuger. Kolla vad de röstar emot gång på gång. Kolla deras ekonomiupplägg. Deras planering. Deras valmanifest. De vill FÖRSÄMRA för och dra in på pensionärer/sjuka.
        / sjukt ung, allvarligt arbetsskadad, kommer nog inte kunna jobba på X antal år till. Blir mörkrädd av tanken på försämring av livet i helhet. För alla oss sjuka. Vi har inte valt det här. Och för alla pensionärer. Usch. Sd hör inte hemma på denna jord. Punkt. Tack. Trevlig lördag.

        Ganska sjukt att kvinnor ens överväger och rösta på dem tycker jag. Får WT-vibbar av alla tjejer som röstar på dem. Framförallt SVAGA kvinnor.

        Nu ska jag baka cookies med marabou daim?

          Det enda som är white trash här är din kommentar om ”SVAGA KVINNOR.”

            Crybaby

          Det är heterokvinnor som röstar på SD och oftast för att deras snubbar tycker det. Så jag instämmer i att det nog är svaga kvinnor, typiskt duktiga k*k-sugare (Daddys Girls) med WT-vibbar som röstar på SD.

            Vad är det för en fånig fördom? Jag är kvinna och singel. Har röstat på SD sedan jag var 18 och ingen har sagt vad jag ska rösta på. Det bestämmer jag själv så jag är långt ifrån svag.

              Någon invandrartjej har förmodligen snott ditt ex, annars hafe du inte röstat på SD 🙁

                Du är ju knäpp. Är kvinna och gay och röstar sd.

                  Nja, tror inte på dig. Det vore ju som att gräva sin egen grav..

                  23:13 Vill du ha leg eller?

                  23:20
                  Leg på att du är lesbisk?

                HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Nej. Mitt ex är italienare och innan du frågar: nej vi gjorde inte slut på grund av hans nationalitet. Vi gjorde slut för att han är en vidrig skitstövel.

            Vilken vidrig kommentar…

            Min pappa röstade i alla år SD. Nu sedan han träffade sitt as till fruntimmer (personliga skäl, ej relaterat till valet), så röstade han på M sist. Det skulle aldrig någonsin ske, han sa till och med till mig att han skulle röstat på SD. Men då blev hans fru vansinnig och slängde ur sig allt möjligt och blev ”putt” som hon säger. Så nej, även kvinnor manipulerar sina män till att ändra på saker & ting. Han har inte mage nog att stå upp för sig för henne. Så det är inte alltid kvinnor som röstar som männen vill. Kan vara tvärtom med, som i mitt fall.

          rätt kvinnohatiskt att skriva så

          Varför sådant folkförakt?

        Och de har genomgående röstat ner samtliga förslag som skulle förbättra för våra pensionärer.

        Sluta nu Camilla. Du har enbart läst vad andra partier säger att Sd tycker och vill, du har inte satt dig in i vad Sd själva vill med sin politik. Det är helt uppenbart. Du har gått på propagandan! Stackars dig.

          Typiskt artument när någon inte håller med en sdare. ”Du är inte påläst! Du har gått på propagandan!”

            Och typiska argument för er emot SD är ju att vi är rasister. Så det borde gå jämt ut?

          Hur mycket har du läst i livets hårda skola?

        har just även läst igenom deras kulturpolitik. de vill ta bort alla pengar från samtidskultur, te x teater och film. pengarna ska istället gå till kultur som främjar ”svenskhet”. alltså VAD är det? de vill bara ge filmstöd till filmer som handlar om sveriges ädla historia. tycker det blir så jävla tydligt i deras kulturpolitik hur jävla nära de är nazityskland som dödade konstnärer och förbjöd konst som var vulgär (läs abstrakt eller ifrågasättande). SD vill förbjuda konst som är provokativ.

          det är så läskigt att de vill främja nån slags homogenitet eller ”svenskhet”. allt ska vara samma. men det är omöjligt, folk är olika och det är en bra sak som vi borde värna om!

            Jag kan förstå varför man är emot SD fine men de flesta partier idag har tagit efter SDs invandringspolitik. Varför skriker ingen när M vill: Sverige ska ta emot färre asylsökande än under de senaste åren.
            Tillfälliga uppehållstillstånd ska vara huvudregel.
            Skärp försörjningskravet vid anhöriginvandring.
            Krav på egen försörjning och kunskaper i svenska för permanent uppehållstillstånd.
            Är inte M rasister nu när de vill strypa invandringen?
            Eller att S säger: Vår inriktning är att Sverige ska ta emot sin andel av EU:s totala mottagande sett till vår befolknings storlek, inte mer.

            Alla partier har backat i migrationsfrågorna, de är inte bara SD som flaggar för de här. Först kalla alla partierna SD rasister när de kom med som invandringspolitik men nu kör de flesta partierna på samma spår, är inte de också rasistiska? Ja ba frågar.

            Sen ni skriker på SD att de är nazister, rasister men ni kan tänka er o ha V som är ett gäng kommunister, kolla bara Ryssland, Kina, kommunismen är inget vackert ansikte, de är förenat med mord och våld, inget ja vill ha i mitt land tack.

            Så välkommen o hoppa på mig för ja skiter i va ni säger men ni skriker massa om rasister när fler partier delar SDs åsikter sry not sry.

            ”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dom” – Voltaire.
            Så sanna ord, om vi ska leva i demokrati måste vi acceptera varje människans rätt att framföra sina åsikter.
            Godnatt

              Det är därför man ska rösta på vänstern om man vill ha ett samhälle där alla människor kan få ett bra liv ❤️

              SD är inte rasiter pga att de vill skärpa invandringen utan SD kallas rasister pga att många av deras politiker gång på gång uttrycker sig rasistiskt där de förnekar bland annat Syrienkriget, pratar nervärderande om muslimer och judar, hyllar nazistisk musik och går runt med järnrör och hotar invandrare… Det är rasistiskt. Det finns flera av deras åsikter som även kan klassas rasistiskt. SD var ett rasistiskt och nazistiskt parti när Jimmie Åkesson gick med. Varför drogs Jimmie till det partiet vid den tiden kan man fråga sig? Och varför får SDs politiker som gång på gång uttrycker sig rasistiskt vara kvar i partiet?

          Döda konstnärer och akademiker har även kommunistländer gjort, samt satt stora delar av befolkningen i läger eller låtit dem svälta ihjäl. Alla ytterlighetspartier är farliga, både på höger och vänsterkanten. Och ändå är det ingen som klagar på dem som tänker rösta på V.

            Och hur lyder Vänsterpartiets kulturpolitik om du tycker den är lika illa som Sverigedemokraternas?

              Jag anser inte att skattepengar skall läggas på kultur som bara konsumeras av en litet fåtal, tex operan i STH, anser att kultur borde vara självbärande, dvs ingen skall få betalt för något ingen vill ha eller se. Skattepengar är ingen oändlig resurs, någon person har jobbat och slutit för dem, och ska användas förståndigt. Inga pengar till kultur när människor måste resa 10-tals mil för att få vård, eller kvinnor måste föda barn vid vägkanten för att BB lagts ned.
              Så nej, jag har inte läst vad V har för åsikt i kulturfrågan då de är ett parti som skrämmer mig lika mycket som SD gör

                90% av all kultur skulle försvinna om den skulle vara självbärande. Kvar skulle det finnas mainstream romantiska komedier eller typ NRJ-musik.

                Skattepengar ska självklart gå till kultur! Subventionerade replokaler, ateljéer, studios samt små teatrar i glesbygden men också Stockholms opera. Vad skulle finnas kvar om vi tog bort allt detta? Vad är det för samhälle?

            Jo fast nu talar vi om sd och v IDAG. Det finns med i sd’s partiprogram inte i v’s

      Åh Gunilla, känner precis samma sak som dig ❤️

      För att få politikerna att tänka till ordentligt. Abortgränsen bryr jag mig inte om så länge det fortfarande är okej att göra abort. Hade de tagit bort aborträtten helt hade de aldrig fått min röst. Invandringspolitiken är viktig. Den är helt åt hel- idag och behöver förändras. Jag hatar inte invandrare, men jag är emot fortsatt invandring innan dem vi redan har i landet har fått den hjälp och det stöd de behöver för att kunna leva ett värdigt liv här. Det går åt skogen på många ställen i landet

        I förlängningen vill SD naturligtvis göra som resten av abortmotståndarna i världen, dvs förbjuda abort helt och inte bara abort utan även preventivmedel. Men det vågar de ju inte säga till svenska kvinnor, naturligtvis….

          Sen när har svensk politik fungerat så? Om de får igenom det i riksdagen så innebär det att majoriteten av andra partier tycker det också. Då är det inte längre SD som är problemet. Tänk till lite

        Hur ska invandrare/flyktingar få det stöd dom behöver om alla möjligheter (exempelvis jämlik vård) till det tas bort?

          Vad har gratis vård med att komma in i samhället att göra? Krav på sfi, arbetsträning, uppmuntran till utbildning osv borde vara fokus. Både S och SD har som punkt att inte släppa ut människor i samhället innan de fått godkänt på ansökan att vara här. Kan man skicka tillbaka dem på en gång sparar vi in en hel del. De som fått klartecken att vara i landet ska såklart ha tillgång till vård, men det behöver förbättras och inte vara som nu

            Vem nämnde gratis vård? Det har inte ens jag som svensk medborgare. Jag skrev _jämlik vård_ och svarar på den person som verkar rösta på Sverigedemokraterna för att invandrare ska få ”den hjälp och det stöd de behöver för att kunna leva ett värdigt liv här.”

            Sverigedemokraterna vill ta bort hjälp och stöd till invandrare, så min fråga är helt enkelt den jag skrev. Om Anonym eller någon annan som röstar på SD för invandrares bästa kan svara

            Och vård har väldigt mycket att komma in i samhället att göra, särskilt om du är flykting och genomgått något traumatiskt. Att ge personer vård i rätt tid är en enorm besparing för samhället

      Är du för fri abort? Vi har inte det i Sverige idag. Sd vill sänka gränsen från v 18 till v 12, pga medicinska utveckligen har gått framåt. Efter v 12 ska en prövning ske, så som sker idag efter v18. De allra flesta aborter sker redan idag innan v.12. Våra grannländer har gränsen v12, är de kvinnofientliga länder allihop? Det är så löjligt argument. Och att pappaledigheten ska tas bort? SLUTA NU. De vill inte ta bort någonting. Pappan kan vara hemma hur mkt han vill. De vill att familjerna själva ska få bestämma. Staten ska inte lägga sig i hur mkt mammor och pappor är hemma med sina barn, det är en familjeangelägenhet. Vad är problemet???!

        varför ska då staten lägga sig i hur många barn en familj skaffar?

          Vänligen länka till den som vill påverka antal barn

          Vad menar du?

        Hur ska det gå för alla väldigt sjuka barn som man först upptäcker i ultraljudet vecks 20? Som min väns barn som hade grav gomspalt och hela ansiktet var ett öppet hål. Ska de födas enligt er SD-älskare? Hoppas ni sparar pengar i värfärlden till all sjukvård som kommer behövas!

        Den medicinska utveckligen må gå framåt men det är långt ifrån vecka 18 som ett foster har chans att kanske överleva utanför livmodern! Man får idag enligt lag inte abortera foster som är levnadsdugliga, dvs har (om än liten) möjlighet att leva utanför livmodern. Och i lagen står ingen exakt graviditetsvecka, så när/om medicinen klarar det den inte klarar idag, kommer abortgränsen automatiskt att sänkas (den som idag ligger på 22 veckor). Så att vilja sänka gränsen till 12 veckor av det skälet du anger är bara okunnigt, och kvinnofientligt.

      Det är inte aborträtten som inskränks, du kan fortfarande göra hur många aborter du vill. Helt bekymmerfritt innan v12 och efter det måste du göra lite pappersarbete.
      Pappaledigheten tas inte heller bort. Däremot är inte pappor längre tvungna att vara lediga för att alla dagar ska kunna användas. Men pappor kan fast ta ut hela ledigheten om det vill. Vilket jag som kvinna tycker är självklart, man går väl ändå inte också skaffar barn med någon som inte vill ta hand om det.
      Och nej jag vet inte om jag ska rösta på SD, men är fruktansvärt less på alla trötta falska argument att inte rösta på dem som kommer. Det lär knappast få någon SDare att byta åsikt och tänka till.

        Det är inte ”lite pappersarbete” som krävs för att få göra en sen abort.

    Jag skippar ibland att kommentera och dela knäppa historier om mig själv (när folk ber om råd etc) för att jag får för mig att nån gång i framtiden så kommer allt man någonsin skrivit online kopplas till ens person och publiceras för alla att se. Nån annan som tänker så?

      Är du emot vaccin också för att du är rädd för rymdödlorna som styr världen?

        Hahaha, nä det här nog den enda konspirationsteorin jag har…

      Har flera gånger lyckats lista ut vilka folk som kommenterar är tack vare att de lämnar ut detaljer som de kanske inte tänker på. Ska man skriva något känsligt gör man bäst i att ändra så mycket detaljer som möjligt. Alltså ska du skriva om din otrogna make kanske du ska ändra hans ålder med 10 år, när det skedde, hur osv. Sånt som egentligen inte spelar någon roll för storyn utan bara gör det svårare att identifiera den som skriver.

      En kollega till mig har försagt sig på den här bloggen. Flera saker som jag lätt kunnat lägga ihop då personen kommenterar under samma nick alltid. Personen tror nog att hen är anonym här men jag som känner hen relativt bra kan lätt se att det är hen som kommenterar.

        Nämen nej! Jag får nog byta nick till anonym då…

    Jag har eeeenooorm tandläkarskräck och därför inte varit hos tandläkaren på flera år. Får panik av känslan att sitta fast i stolen och inte kunna fly. Att typ kvävas av vatten eller blod. Smärtan är ju inte heller så jätteskoj.

    Någon som har tips för nu måste jag verkligen ta tag i det här!! ? hade helst blivit nersövd typ.

      I min kommun finns en speciell mottagning för tandläkarrädda. Har en fd kollega som gick så, har för mig att hon blev sövd.

        Låter ju perfekt! Vilken kommun bir du i?

      Min syster har extrem tandläkarskräck och blir sövd varje gång hon ska dit i princip. Hon går till någon i Kalmar.

    Okej vad rakar ni er med mellan benen? Jag är eksembarn och har väldigt känslig hy så jag använder en rakhyvel men det känns som det alltid blir så stickigt och jag får röda prickar ÖVERALLT. Jag har funderat på vax men vet inte om det fungerar på mig som är så känslig. Har ni några bra tips?

      Om du är barn ska du inte raka dig alls.

        eksembarn innebär att man som individ har haft eksem sedan barnsben. Jag är nu en vuxen kvinna.

          Isf *var* du ett ”exembarn”. Nu är du vuxen och bör använda dig av ord som påvisar det.

            Så du är igång igen? Du kan inte vara en rolig människa. Lägg dig inte i den här diskussionen. Toodles!

              Det är enklare att förstå vad du menar om du talar klarspråk.

            Jag brukar nog också säga att jag är eller varit eksembarn. Om jag säger att jag varit ett eksembarn så låter det mer som att jag har noll problem numera vilket inte stämmer…
            (och NÄR ska eksemskiten försvinna?? I denna stund har det blommat upp igen på fingrarna o det kliiiiaarr!!)

      Rakhyvel för män, rakgel för intimrakning, skölj länge med varmt vatten innan och avsluta med att skölja med iskallt vatten. Smörjer sen med aloe vera.

        Tack! Jag gör allt det du sade men det hjälper tyvärr inte.

      Jag använder rakhyvlar som finns i mataffären som är gul/röd/oranga brukar vara 4 stycken i ett paket. Kommer någon slags alovera ut ur dem typ? Funkar bra!
      Rekommenderar att du använder en rakhyvel Max 2-4 gånger ifall du är känslig + raklödder + ljummet vatten inte skit hett som bara irriterar!❤️❤️

        Nej fy inte hyvlar med aloe Vera och allt vad det sägs vara i de där remsorna. Hundratals kemikalier i den där gelremsan, och det är inte något en eksemhud mår bra av. Citronsyra som det brukar vara i det mesta (konserveringsmedel) kanske du också är känslig för pga din hud. De röda prickarna är hårsäckinflammationer som blir pga att håret inte hittr ut för de döds hudceller som ligger för. Jag skulle säga: byt hyvel ofta och använd ex sheatvål/kallpressad olja (kokos, avokado osv). Svårt att säga att du bör smörja med något när det gäller intimhygien… Aloe Vera är läkande men se då till att den är ren, kolla med hälsokost ex. Den på Ica har typ en gnutta aloe och resten skräp som är uttorkande mm. Vaxning bör inte ge röda prickar så det kan vara ett alternativ

        Tack! ❤

      Sluta raka dig.

        Eftersom jag drabbas av samma symptom på benen så borde jag överväga det men jag gillar inte att vara pälsig.

          man vänjer sig!

          Bättre för snippan att vara lite pälsig, klipp håret kort med sax ? Irriterad hud gör ingen glad.

            faktiskt inte. och du spar massa tid på att inte raka dig i tid och otid! så gött, slappa och gör nåt kul istället. ibland tänker jag på hur mkt tid man som kvinna lägger ner på konstiga saker. typ sminka sig eller gå till frisören och färga håret och få naglarna gjorda shoppa osv. kunde typ jobba 2 dagar mindre i veckan istället för dom pengarna och göra nåt kul istället.

              Själv tycker jag det är kul att fixa mig med frisör, sminka mig och vaxa mm

      Använder rfsu instim easy shave gel och intim cooling balm efteråt. När det toekat in smörjer jag med en fetare parfymfri kräm. Retar inte huden och väldigt sällan jag får eksem eller prickar

      Vaxa istället

      Vaxa.
      Googla på sockervax. Följ recept och börja öva. Var försiktig med vaxet tills det svalnat och vaxa små små områden tills du fått in en bra teknik.
      Jag gör brazilian själv numera men från början fixade jag knappt att vaxa benen (som är bra mkt enklare).
      Sockervax är skonsamt då det bara innehåller naturliga ämnen och så är det sjukt billigt.

    Någon som vet vad som hände med Sara/365dagarnu? Hon bloggade ju under sitt riktiga namn ett bra tag, fick barn o förlovade sig. Men sen har bloggen inte uppdaterats sen i januari.. Nyfiken hur det går för henne med allt! 🙂

      Jag med!

    Vad ska ni ha för höstkängor/vinterkängor i år? Jag hatar att köpa skor, tycker allt ser ut som pippiskor på mina 41or till fötter. Vill inte gå med sneakers en till blöt säsong! Tips på fina skor snälla!

      Har fodrade dr martens som är sjukt mjuka och behagliga! Aldrig läckt in heller. Men nu har jag barn och efter förra vinterns pulsande i pulkabacken så blev jag sugen på ett par sorel!

      Vagabond brukar ha nätta, fodrade kängor i läder. De håller bra och är prisvärda, tycker jag ?

      Bally? Inte de snyggaste men de gör sitt jobb!

      Kolla Reiker, har samma storlek som du och jag hittade riktigt schysst skor för ca 700 kr, så inte så fasligt dyrt heller.

    Hej på er!

    Jag och min man vill så gärna ha en bebis 🙂 slutade med p-piller för drygt tre månader sedan och nu är min mens (och ägglossning) väldigt oregelbunden och kommer typ varannan månad. Har någon av er varit i samma situation och tips på hur man ”får igång systemet” efter p-piller stopp? <3

      Familjeliv gullet ??

        Nej tack 🙂

      Familjeliv.se

      Gå till gyn, finns mediciner för att få igång allt och oftast mer regelbundet ?

      Testa NC ? alla verkar bli gravida när de använder NC! Och bry dig inte om de otrevliga svaren. Öppet spår är till för alla frågor ?

        Tack Lilla-E! Får testa det – kanske funkar på mig också ☺️

    Vad hände med det svarta fåret i er klass/skola/gemenskap?

      Dömdes för skattefiffel.

      För att få igång en eventuell diskussion så kan nämnas att det svarta fåret från min mellanstadietid var han som blev torterad till döds i Spanien härom veckan, så för honom gick det väl sådär… Han klarade sig ändå längre än jag trodde.

      Mest intresserad av att få veta mer om är jag av den helt tysta klasskamraten jag hade i högstadiet. Han sa verkligen inte ett ord på tre år, även fast han kunde prata. Ibland när man drog ett skämt i hans närhet kunde man höra ett litet lågt och fint skratt, men han pratade aldrig mer än något ja eller nej här och där. Då mest som en utandning. Skulle så gärna vilja veta hur det gått för honom i livet, men minns tyvärr inte hans efternamn 🙁

        Fick en känsla av att dödspatrullen har en koppling till detta. Är det något du vet om Viktor?

          Jag vet typ ingenting. Fick höra av en kompis vem det var, sen har jag läst på flashback för att se om det stämde och det verkar det göra. I övrigt kan jag ingenting om den undre världen, men de verkar inte så trevliga.

        Jag hade också en tyst klasskamrat som jag funderat mycket över. Han har för vanligt namn för att kunna hitta då jag inte vet var han bor osv. Han hängde mycket med en kille som var lite udda och utanför men väldigt dominant. Fick känslan av att min tysta klasskompis bara var med honom för att han var för tyst och rädd för att säga ifrån. Tänker ofta på vad som hände honom och jag hoppas att han har det bra.

        Skulle jag mot förmodan bli bjuden på klassåterträff så skulle jag först tacka nej och sen torka mig i arslet med inbjudan så jag får nog leva i ovisshet om vad det blev av honom.

        Klassens svarta får tog en överdos som 20åring och dog. Sorgligt.

        Den kvinnliga versionen av svarta fåret sitter i stans sämsta lägenhetskomplex och har gjort karriär som 4barnsmor på socialbidrag. Farsorna till ungarna har stuckit allihop. Hon har åldrats i förtid så att hon ser 30 år äldre ut än jämnåriga. Den manliga versionen gjorde karriär som kriminell drogmissbrukare tillika avelstjur o ingen vet hur många avkommor han producerade innan han tog livet av sig i häktet misstänkt för grov kvinnomisshandel o barnpornografibrott.

      Hen går på soc, har barn med många olika partners och bränner sprit för extra cash. Hen verkar ändå nöjd 🙂

      Blev låglöneknegare och skaffade barn tidigt. Bor i sämre lägenhetsområde med sambo nr 3 och div bonusbarn. Storrökare sedan åk 6

      Dog i överdos ?

      Jag är det svarta fåret. Hände inte så mycket med mig, jobbar, äter och bajsar precis som de vita fåren. Lite mer ensam kanske ?

      Han hoppade från en balkong och blev förlamad från nacken och ner.

      Vi hade två stycken. Den ena, hon lever idag ensamstående med två barn och verkar lycklig.

      Killen vet jag inte. Vet att vi gick på samma gymnasie och han läste musik. Spelade väldigt bra så det har nog gått bra för honom också. Hoppas han flyttat från familjen.

    Någon som har tips om bra solskydd för ansiktet? Tycker jag provat så många olika men allt som oftast får jag knottror/plitor av solkrämen :/ Hoppas alla har en fortsatt trevlig helg ?

      Välj en dagkräm med solskydd i, kiehls har en bra 🙂

      Håller med Erica, satsa på en dagkräm med hög spf. Jag tycker att Dermaceutic är ett bra märke.

      Sensais silky bronze (om jag inte minns fel) med SPF 50 ?Fantastiskt bra, gav inte finnar, fungerade som en bra primer för smink och gick in snabbt i huden som en vanlig fuktcremé. Tyvärr var den dyr, ca 900 kr för en tub!

    Jag tänkte rösta på MP detta året, vad är era argument till att inte göra det? ?

      För att jag tycker Fi driver en bättre miljöpolitik än MP.

        I vilka frågor? Är inte så insatt i FI.

          De har en genomgående feministisk analys i sin politik, även i miljöfrågor, vilket make sense när man kollar på hur makt och exploatering av miljön hänger samman. Står lite mer om detta här: https://feministisktinitiativ.se/politik/miljo/

      Värnar man klimatet ska man inte rösta MP.
      Argumenten är många men orkar inte dra dem.

      Eldrivna cyklar är en ledtråd..
      Löwin som inte lever som hon lär.. osv.

        Ska kolla upp det, vad skulle vara ett bättre alternativ? Centerpartiet?

          Jag tycket C är ett bättre alternativ till miljön. De vill satsa stort inom forskning gällande minusutsläpp redan nu.

          C värnar företagande och bönder är egna företagare. Det är hög tid vi värnar böndernas intressen för miljön och vår allas skull.

            fast värnar bönderna om miljön? de flesta vill väl maxa profiten på sin mark genom övergödning, insektsbekämpning föda upp grisar osv.. ganska ohållbart om man vill värna om miljön.

              De flesta bönder äger inte sin mark. De arrenderar jorden av en markägare.
              Äh jag orkar inte kommentera det här..

              Ska sova nu.

      Jag gillar MP, är själv socialdemokrat!
      Ett argument emot Miljöpartiet kanske skulle vara migrationspolitiken, den känns ganska naiv och oansvarig, det tycker jag även socialdemokraternas är…

      Dels tycker jag Lövin och Fridolin är oäkta med sitt miljöengagemang eftersom de flyger en massa och Lövins man kör en miljöfarlig bil. Sen är deras politik helt enkelt orealistisk. Man kan inte försörja ett helt land på vind- och solkraft. Sol kommer vi ju ha lagom mycket av om vintern och vinden kan man inte heller alltid lita på. Dessutom är de där snurrorna groteskt fula och kommer förstöra för fåglarna. Kärnkraft släpper inte ut någon koldioxid och håller i princip hur länge som helst, varför vill de inte satsa på det istället?

      Sen borde man rikta fokus mot de länder som utgör ett riktigt hot mot klimatet, som Norge och Saudiarabien (med oljan) och Kina. Sverige utgör bara en bråkdel av världens befolkning och det kommer inte ske ett mirakel bara för att en feminist i Stockholm blir vegan och äter avokado och bananer som ändå fraktats över halva jordklotet. Låt er inte luras bara för att partiet har ordet ”miljö” i sitt namn!

        Låt er inte luras bara för att partiet har ordet ”Sverige” i sitt namn!

    Har länge haft ångest och känner nu att jag knappt klarar av att arbeta ens 2 dagar i veckan. Det är också jobbigt att vara i affären eller så. Har försökt skaffa hjälp men får hela tiden höra att det inte finns psykologer tillgängliga. Jag har en remiss som skickades i början av förra året. Känner mig så ledsen att jag vill bli bättre och jag vill kunna jobba men att jag inte får nån hjälp.

      Har du frågat vad som händer /hänt med remissen? Förstår att det är svårt att vara ”pådrivande” när du inte mår bra men tyvärr behövs det ibland. Har du kanske någon som kan hjälpa dig att höra efter om du inte orkar själv just nu? Kanske finns det möjlighet för dig att söka hjälp någon annanstans också /istället?
      Var rädd om dig ?

        Tack<3. Får svar att jag fortfarande står i kö. Tyvärr bor jag långt ifrån någon annan mottagning och kan inte ta mig dit pga ångest.

          Finns det någon annan på din mottagning som du kan prata med i väntan på psykolog? Nu vet jag ju egentligen inget om dig och din situation men ibland kan det vara skönt att ”bara prata” med någon. Vet inte om din ”mottagning” är vårdcentral eller psykiatri men på den senare finns ofta sjuksköterska och /eller socionom med viss utbildning som kan jobba med ångestproblematik?

    Någon som har tips på bra och spännande dramaserie på Netflix? Helst inte scifi.

      Man to Man väldigt bra 🙂

      Alias Grace

      La Casa de las flores

        Tack för tipsen, ska kolla in 🙂

    Hur ofta köper ni hem snittblommor? Typ en fredagsbukett varje vecka eller mer sällan? Jag har flera fina vaser hemma men är lite för snål för att köpa hem snittblommor själv ?

      Köper kvistar eller snittblommor (tex eucalyptus eller nejlikor/brudslöja) som håller formen när de torkar. Håller väldigt länge, upp till flera månader ?

        Smart! ☺️ Ser de fortfarande fräscha ut när de torkar?

      Varje vecka på torsdagar köper jag hem snittblommor till kök, vardagsrum och badrum. Detta är en rutin som aldrig bryts! Det och lördagens shopping

        Vad har du för snittblommor i badrummet?

      Sällan, köper hellre ett litet arrangemang som håller ett tag ??

    Ni som tagit ut bröstimplantat, tog ni ut eller behöll kapseln och på vilken klinik var ni?

      Tog ut allt , kan man spara kapseln??
      Sjukt nöjd med beslutet att ta ut btw

        Kul att höra att du är nöjd med beslutet? Hur många cc hade du på implantaten och på vilken klinik var du?

    Jag har insett att detta kommentarsfält gör mig ledsen. Så jäkla många rasister och allmänna dårar.

    Tack för den här tiden men kommer inte tillbaka… orkar inte med all denna dynga.

      Tragiskt att så många tänker rösta SD.
      Håller inte med om att det är rasister men tyvärr är vanligt folk för dåligt pålästa idag.

      Hur sjutton ska ett litet exportberoende land som Sverige är klara sig utan EU?
      Då försvinner företagen och vår välfärd.
      Det är mitt starkaste argument emot SD även om det mesta är bluff.
      Deras budget går inte ens ihop. Lätt att lova mycket men de tar inte sitt ansvar när det gäller deras budget som diffar på 30 miljarder.

      Blir mörkrädd över hur korkade vanliga Svenssons är. Jag kan förstå deras missnöje på ett vis men det finns betydligt mer ansvarstagande partier.

      Tråkigt men man ska göra det som känns bäst såklart ???

        Vad tråkigt för dig att dem inte vinner valet i år då tyvärr ? bättre lycka nästa gång.

          Okej Saida. Jag tror de vinner faktiskt, eventuellt näst största

            Så länge de inte får mer än 50% så kommer de andra partierna inte rösta på JÅ som statsministerkandidat, så jag vet inte vad ni (=SD-väljare) tror ska komma ut av valet?

          Loser? Tja den som sat han vart eller vad heter det ??

            De får vi la seeeeeee

      Hejdå ha en trevlig kväll

    Vad har hänt med det här kommentarsfältet? Så otroligt aggressivt och många som hugger för minsta lilla och vill provocera och förstöra. Här brukade vara så konstruktivt och roligt, nu blir jag bara frustrerad och vill inte läsa vidare. ??☹?

      Val snart!

      Då slutar man läsa och gör något annat om man mår dåligt över det man läser på en blogg. Tex har det varit och är fullt av filmer på tv ikväll. Njut och mys istället

    Vill ni kremeras när ni dör eller bli begraven? Motivera gärna.

      Frystorkad om det finns möjlighet. Vill inte bli aska för mår dåligt av den tanken att bli till så lite volym eller vad jag ska säga. För mig är tanken mer behaglig att begravas som den fysiska kropp jag är nu och förmultna.

      Kremerad och spridas ut någon stans i Höga Kusten ?

      Alltid tänkt att jag ska bli kremerad men efter att min pappa sa en kommentar om att man inte vet om man behöver sin kropp efter döden eller vet om det gör ont att brännas så vet jag inte längre. Blev till och med tveksam till donation. Tänk om jag ger bort alla organ så visar det sig att jag hade behövt vara intakt…
      Å andra sidan försvinner ju kroppen av förmultning om den läggs hel i kistan. Svårt val.

        Nu blev jag nyfiken! På vilket sätt menar du att du hade behövt vara intakt eller behöva kroppen efter döden?

        En död kropp är ganska värdelös.

      Vill inte ens tänka på det. Det känns lika obehagligt vilket som (och ja, jag fattar att man inte finns längre och att kroppen bara är ett skal men ändå…). Jag lämnat det valet till mina efterlevande. De får välja vad de tycker känns bäst för dem, om de vill ha en grav att gå till/pyssla med eller om de vill ha mig i en elegant urna på spiselkransen.

        Man får inte behålla stoft av avliden person på annan plats, den måste gravsättas alternativt strös i naturen/över vatten, det är enligt lag. Aska måste gravsättas/strös inom ett år (för en kropp gäller en månad).

          Man säger att man ska ta med urnan och sprida utomlands sedan gödslar man lilla mamsen i rabatten och kan gå och prata och pyssla om henne

            1. Du måste ha särskilt tillstånd för att gravsätta/strö utomlands. Kan vara mycket besvärligt.
            2. Du bryter mot lagen omdu gravsätter någon i en trädgård. Visst ingen kanske får reda på det, men tänk om du behöver flytta, vill du verkligen gräva upp urnan, tex? Finns liksom en anledning till att detta är styrt i lag.

      Vill inte dö alls men så är det. Vill bli kremerad och att någon strör mig i skogen eller vid havet.

        Vad gäller med aska från kremerade mönniskor? Får de strös i hav, skog osv?

          Jag vet inte faktiskt. Men jag är ju död då så jag blir ju inte stämd i alla fall.

          Med tillstånd av Länsstyrelsen så får man strö ut aska, men det måste vara en avskild plats. Dvs öppet vatten är inte svårt att få tillstånd till, men mycket svårare på land.

            Fast det krävs bara att någon annan intygar att det sla ske/sker på öppet hav tex sedan kan jag sitta hemma i soffan med mamma i urnan bredvid mig resten av mitt liv om jag har lust

              Visst, men du bryter mot lagen.

          Nej, inte hur som helst, tror att det är Länsstyrelsen som bestämmer vad och hur man får göra. Och tror att det är svårt att få tillstånd att strö annat än i minneslundar

            Bara som information, man strör inte aska i minneslund, den grävs ner, alltid.

              Jag vet, uttryckte mig lite slarvigt bara ?

      Kremerad då jag hatar att frysa

    Allvarligt, vad har hänt med folk här inne? Beter ni er så här offline också eller är det bara inne på den här bloggen?

    Camcam, nyfiken fråga. Är du nöjd med hur öppet spår har blivit?

      Jag tycker klimatet är bra här inne och förstår inte vad du menar. Jag missar aldrig ett öppet spår just för att det är så varierande och roligt folk ?

      Som någon längre upp skrev så tror jag tror det handlar om att det är valtider.. Det blir trist stämning när så många skriver att de ska rösta på SD. Det tycker i alla fall jag.. Men förutom alla SD- kommentarer tycker jag fortfarande att det är trevligt klimat härinne! Några otrevliga kommentarer får man räkna med under varje ÖS, men de flesta är ändå himla gulliga härinne tycker jag!!!

        De som piskar upp dålig stämning är ju de som inte kan låta folk svara på frågan om vad de tänker rösta på. Så den dåliga stämningen kommer knappast från de som svarat att de kommer att rösta på SD utan ett fåtal som inte kan de acceptera svaren. Det är som gjort för fjantigt bjäbb på sandlådenivå.

        Det är inte svårt att förstå att det provocerar men samtidigt får man räkna med svar från sympatisörer från alla partier om man kastar ut frågan. Själv är jag förvånad över att ingen svarade AFS – det om något hade varit att kasta in en brandfackla i debatten!! Särskilt om folk hade varit ute efter att provocera.

        Håller med dig om stämningen! Och klart man ska svara SD om man röstar på dom och inte undvika att svara bara för att vara rädd för att andra ska bli sura

    Kl är 22.30 och 636 personer har kommenterat. Det är rätt grymt ändå!

      Det är inte antalet personer som kommenterat, många lämnar flera kommenterar då de de svarar och debatterar.
      Skulle tippa på att det är högst 150-200 pers som kommenterat om ens det.

        Ja ok du tog det bokstavligt. Jag menar att det är så många kommentarer. Vilket i sig är mkt.

      Det är verkligen jättekul att det händer lite kul här inne på kvällarna. Glad kåt och tacksam

    Hej! Needs your help! Startar egen redovisningsbyrå om en månad. Sjukt svårt med namn; skippar ortsnamn och mitt eget namn. Tänker något typ XXX Ekonomi AB. Alla förslag på ord istället för XXX emottsges med enorm tacksamhet!

      Något gammalt namn för pengar kanske? Eller typ något relativt nytt som Krona Ekonomi AB??

      Åh, hur många års erfarenhet hade du innan du bestämde dig för att bli egen? Är anställd redovisningskonsult just nu men att ha egen byrå är drömmen. Har tyvärr inga bra namnförslag men hoppas du vill svara ändå ? och lycka till! ?

      Klirr i kassans redovisnings AB

      Enkel ekonomi AB, FH ekonomi ab F=första H=hjälpen)

    Jag hade sett fram emot öppet spår, men så är det mest bara massa kommentarer om SD. Antar jag får komma tillbaka efter valet, när det tjafsats klart 🙁

      Lär nog tjafsas då också men om resultatet. Hur länge efter valet kan man tro att öppet spår är sig likt igen?

        3 månader efter tror jag för då kommer vi alla in i julstressen istället ??

    Hallå!
    Om ni får tipsa om er absolut godaste helg-maträtt (som man lagar själv), vad skulle du tips om då? Tips också gärna om lämplig dryck till. Behöver höstinspiration!

      Gör en thairätt som är super enkel! Steker kycklingfilé, ner med sockerärtor och morötter, sen teriyakisås ner i stekpannan, tillsist cashewnötter! 🙂 Med ris och kall cola<3

    Ser idol från veckan som gått. Inte sett senaste två, tre säsongerna. Verkar numera vara mer en tävling i snyfthistoria än sång..

      Håller helt med, Åhh hur dom blev mobbade, brännskadade, föräldern dog osv… vill höra deras sång inte deras uppväxt

    Camcam, nästa vecka borde du ha två öppna spår per kväll, en vanlig och en om valet.

    Sen på bollen till öppet spår men har försökt hålla mig sysselsatt. Pojkvännen som opererades för cancer ska nu på måndag in på cellgiftsbehandling för cancern har spridit sig. Är orolig och skitlessen. Ska själv tillbaka till studieort i annat land och kommer alltså inte kunna vara med honom under den här tiden. Går typ sönder av oro och vet inte vad jag ska göra

      Häng med på luren, det kanske inte låter mycket nu men i stunden betyder det nog mycket för honom att ha dig med sig på facetime. ❤️
      Hälsa på varandra så mycket ni bara kan, prata prata prata och våga känna!

      Hade jag varit du hade jag inte åkt till ett annat land för att plugga. Jag hade tagit studieuppehåll, kommer du ens orka plugga när du vet att han är här och är så sjuk?

      ❤️❤️❤️

      Sänder en tanke till honom och hoppas att han tillfrisknar ?

    Är så jäkla rädd för magsjuka! Vad/hur ska man göra för att hantera ångesten om att bli smittad? Har en 3åring och är gravid. Vill helst bara hålla henne hemma från förskolan…

      Har samma problem. Jag överdoserar handsprit och undviker att ta i saker som många tagit i med händerna. Har funkat hittills ?

      Det är inte säkert att du reagerar på samma sätt vid magsjuka när du är gravid, alltså att du kräks och får diarré. Var i sjunde månaden när tvååringen blev magsjuk- hen spydde ner hela mig, jag fick duscha bort allt kräk i princip. Min man blev också sjuk, men jag kände absolut ingenting. Kan förstås ha varit sjuk utan symptom, men märkligt ändå. Om du har möjlighet så håll treåringen hemma om det går magsjuka, så gjorde jag under föräldraledigheten med minstingen, storasyskonet gick 15 h/v men vid magsjuka struntade vi i förskolan.

    Helskotta vad mycket kommentarer! Tycker det är galet att scrolla igenom och läsa allt, blir yr i huvudet av att texten rullar hela tiden när man ska så långt neråt ? Glömmer alltid vart jag svarat och skrivit så hittar inte tillbaka och då måste man scrolla om och bli mer yr… Tror jag går och lägger mig en sväng.

    Lycka till ikväll och heja SD! Eller hur var det nu?

    (Skoja bara, är inte något fan av SD)
    Åååhh skål!

      Gilla en kommentar bland det du läser, så lyser det gult när du scrollar så slipper du leta igenom allt

      Godkväll och godnatt ? kvittar om man som jag gillar SD eller någon annan motsatsen. Det som är viktigt däremot är att kunna komma in här på kvällen och samsas och ha kul oavsett åsikt. ????

      Håller med, galet många kommentarer så orkar inte läsa alla även om det finns mkt intressant. Borde finnas en funktion som gör att man kan trycka på en knapp så hamnar man längst ner i flödet. Likaså att det finns möjlighet att få mail när ngn kommenterar ens kommentar, inte i själva inlägget, för det är ibland svårt att hänga med i allt.

      Vet bara hur det är på Android men använder du androids webbläsare, tryck på de tre prickarna högst upp till höger och så ”sök på sidan”.
      Använder du Chrome är det nåt liknande men det heter ”hitta på sida” tror jag.
      Är ju lättast om man har ett nick att söka efter, finns ju tex 4784726 som heter anonym.
      Andra datorer/mobiler/whatever kan jag inte men borde finnas samma funktion.

    Jag ville bara kika in och säga tack till er som svarade mig under gårdens Ö.S ..Förstår er som tycker jag bara borde prata med personen i fråga och att jag är obrydd men tro mig. Jag har försökt det mesta för att nå fram men inte lyckats. Och när personens barn upplever samma sak som mig och mer samt inte vet vad dom ska tänka eller göra så vill jag försöka göra något fastän jag i dagsläget inte har någon kontakt med denna person. Är som svårt att bara vara åskadare när något uppenbarligen inte är som det ska och man ser hur personen och andra blir lidande när det är som det är. Så ja, jag får helt fundera kring orosanmälan. Låter bra att man även kan göra det för vuxna och inte bara barn men visst, bästa vore ju om personen själv kom till insikt men det lär inte hända i första taget tyvärr.. Och är det bara klimakteriet som spökar så är det förhoppningsvis något som blir bättre även om det kommer ha sina konsekvenser relationsmässigt.. Och skulle det vara något mer som borderline eller bipolär så får man hoppas att personen är villigt att söka hjälp men kanske krävs mer för det.. men ja, tack hur som helst för dom svar jag fick 🙂

    Har inte haft sex på tre år. Har aldrig känt kärlek och jag tror inte att jag kommer att uppleva det. Har träffat sååå många killar i olika sammanhang och det finns verkligen NOLL intresse från deras sida. Lägg också på att jag har jättesvårt att bli kär och släppa någon nära inpå. Drömmer om att ha en familj en dag men det känns helt omöjligt. Förstår inte hur det kan vara så lätt för alla andra? Vad gör jag fel? Hur är jag fel?

      När du har träffat killarna, har du varit fysiska med dem eller bara umgåtts med dem? Ett tips är att skita i huruvida de är intresserade eller inte, huvudsaken är ju att du är intresserade av dem. Kärlek brukar inte komma direkt heller, snarare ett intresse.

      Eftersom jag inte känner dig alls är det såklart svårt att svara på dina frågor, men jag känner igen mig i att ha svårt att släppa någon nära. Jag har själv svårt för det, är dessutom introvert och trivs med att vara ensam. Nu är jag gift och har barn, jag hade turen att träffa en man som begriper sig på mig och som är väldigt lik mig som person. Kanske behöver du någon som är lik dig- som kan förstå det svåra i att släppa någon nära? Det är mest troligt inget ”fel” på dig- var har du träffat dessa män, alltså i vilka sammanhang? Ibland kan liknande typer av människor dras till varandra utifrån intresse, vad gillar du att göra? Har du någon hobby?

      Det är lite både och. Men jag känner hela tiden av att de är avståndstagande, det är liksom jag som får föra samtalen framåt och får ta initiativ till beröring. Och även om det blir fysiskt så är det bara en engångsföreteelse och de hör aldrig av sig igen.

      Det som förbryllar mig mest är att jag är väldigt social och utåt, har många vänner och hobbys, träffar nya människor väldigt ofta och intresserar mig för dem. Men ändå lyckas jag inte. Det är ingen kille som ens försöker att lära känna mig. Det får mig att bli så uppgiven för det känns inte som att jag kan göra så mycket mer… Blir dessutom så ledsen när jag pratar med mina andra singelvänner för då blir det så tydligt att andra upplever något så totalt annorlunda.

      Jag har inte haft sex med nån partner på 10-15 år. Inget jag saknar heller, skönt att slippa faktiskt o bra för hälsan. Har inte heller känt riktig kärlek till nån av mina (få) manliga partners och jag har aldrig känt kärlek från deras sida. Relationer med män har endast gjort mig olycklig o deppig när första förälskelsen har lagt sig. Bara känts som ett hänsynslöst manligt jävla utnyttjande av mig… Inte heller ser jag några genuint lyckliga hetetopar nånstans… En kvinna kan skaffa barn/familj idag utan en man så du behöver inte oroa dig för att bli ofrivilligt barnlös. Många kvinnor inseminerar sig nu för tiden.

    All time high ikväll? Jag ger gärnet och börjar om överst med att läsa och kommentera igen. Heja världens bästa bloggbevakning ?

      Heja heja! Älskar dessa ÖS

        Jag med!! Så skönt och befriande att både läsa och vara med i ??

          +1

    Mitt ex hämtade sina sista saker hos mig igår. Jag känner mig så tom och som om att jag aldrig kommer att bli lycklig igen.
    Ännu en gång har jag fått bevisat för mig att alla lämnar mig till slut.
    Jag vet inte ens varför jag skriver det här, behövde få ut det antar jag. Har fått noll stöd av mina vänner så tänker att det kanske finns någon här..

      Det kanske var ditt genrep. Många som jag känner inklusive mig själv har haft ett seriöst förhållande som tog slut och man trodde att man aldrig skulle hitta rätt. Men så en dag mår man inte lika dåligt längre. Gillar sitt eget sällskap och då står hen där.

      Gud vad skönt att få ett avslut i alla fall, jobbigt innan man brutit helt

    Vill bara avsluta kvällen med att skryta lite om min fantastiska 18 åring som jobbat 6 dagar i veckan 10-12 timmar om dagen på 3 olika jobb sedan en timma efter skolavslutningen.
    Nu är det sista året kvar på gymnasiet innan hon är vuxen på riktigt.
    Blir så rörd och stolt på samma gång, att jag lyckats driva upp denna frodande ungdom till att bli så skötsam och omtyckt.

      Oj, det låter inte hälsosamt.

      Hon jobbade bort hela sitt sista sommarlov i livet? Jag får ångest ända hit…

        Alla har ju olika ambitioner ? mina två bonusbarn på 18 och 19 har inget annat gjort än sovit och klagat över att de inte har pengar i 11 VECKOR!!!! Surare och mer missnöjda ungar har jag bara hört om tidigare, allt vi gjort i sommar har varit fel. Allt ursäktas av deras far, de är trötta heter det eller hungriga. Själv letar jag efter hus till mig själv i smyg på hemnet! Jag har fått nog

          Shit vad hemskt det låter ? hoppas du hittar något mysigt litet hus till dig

        Fast alla 18 åringar sommarjobbar väl heltid typ i alla fall? Våra tre barn har jobbat alla lov och varannan helg sedan de började gymnasiet. Deras moster har en mataffär så det har varit helt naturligt att de börjat jobba där på lov och helger.. när de var yngre klippte de gräs åt grannar och mockade stall och liknande. Plockade jordgubbar med något år

          Inte alla ? min son har bara sovit och suttit vid datorn och spelat hela lovet. Noll ambitioner till att ens vilja lämna huset

            Ta datorn ifrån honom? Ditt hus dina regler!

        ’Sitt sista sommarlov’? När man är 18 är man vuxen. Eller, i alla fall personen det handlar om här verkar vara det.
        Bra gjort av din dotter! Lycka till till henne!

          Tack! Blev på riktigt förvånad när jag vaknade och läste här att så många tycker att en 18 åring ska klassas som barn istället för en ung vuxen. Misstänker att det ligger i tiden numera att se på våra barn på det sättet och det är nog därför många yngre idag går in i väggen helt när de helt plötsligt ska börja arbeta för att försörja sig. Chocken och kraven gör nog många helt perplexa när de kommer direkt från mammas dukade frukostbord och ut i verkliga livet.

      Roligt att höra om ungdomar som vill arbeta och har jobb ?

      Rakt in i väggen nästa då?

      Men ärligt, förstår inte hur du kan vara stolt över att hon jobbar ihjäl sig. Är 22 år och känner en hel del folk som gått in i väggen eller är deprimerade, på grund av diverse anledningar men mycket på grund av värt stressande samhälle. Tragiskt att så unga människor blir utbrända så tidigt.

        Fast alla blir ju knappast utbrända vet du, det är ju något som kommit stort sista åren att ungdomar mår dåligt. Som student både jobbade och pluggade på heltid

          Självklart så går inte alla in i väggen. Men många gör det tyvärr.

        Alltså, det är inte _farligt_ att jobba…

          Verkligen inte! Duktiga kids som inser att det lönar sig att arbeta som äldre tonåring istället för att ha 2 månaders sommarlov som de yngre barnen har.

            Håller helt med dig, sönderkuflade barn finns det gott om som själva jobbar dubbelt gör att kunna försörja sina barns dyra vanor istället för att de själva går lära sig hur jobbigt det är att jobba ihop 10000 skattade kronor för att kunna köpa sig senaste iPhonen

              Curlade*

      18 år?? Då får hen ju rösta i år ??

      Vad fint att höra dig, känner ända hit hur glad du är. Det är något speciellt när ens barn tar steget ut i vuxenvärlden

        Tack!

    Fick svar igår på ett jobb jag varit på anställningsintervjun på… av 10 sökande så fick jag jobbet.. jihoo. Har inte världens bästa självförtroende och tycker jag var dålig på intervjuen.. men jag fick jobbet

      Stort grattis till dig ???? shit vad kul

        Tack

      Stort grattis! Vad roligt!

      Jag fick också besked igår att jag fick jobbet jag sökte 🙂

    Jag är i Cannes. Kul för mig!

    Detta tråd handlar nu om LK och dennes fascination för SD.

      Grattis hoppas hon håller sig där då

    Jag läser gärna din blogg, men jag blir mer och mer irriterad på att du så ofta uttrycker din politiska åsikt. Ofta på ett ganska aggressivt sätt.
    Jag tycker att du/ din blogg ska vara ” opolitisk”. Tror att vi läsare har en klar uppfattning om var du står politiskt…
    Att dina läsare, som här i tråden, diskuterar, är en annan sak, men du ska inte lägga dig i tycker jag.

      Sådant lockar läsare att skriva av sig.

      Varför? Det är en blogg, inte public service

    Öppet spår har spelat ut sin roll, här hänger Flashback och drägget från Familjeliv. Borta är den trevliga stämmning som var här när jag hittade hit för ett tag sedan. Att scrolla igenom 500-600 kommentarer och läsa samma sk*t är rätt ointressant.

    Hoppas det går att ändra på!

      Upplever att det blev värst när folk började kommentera under anonym, minns inte att folk gjorde det så mycket förr.

      Är iofs också anonym ibland men mest för att jag glömmer namn.

        Jag blrjade kommentera anonymt när bloggen bytte plattform och namnet inte löngre sparades automatiskt.

        Även på grund av att vissa drog upp saker jag kommenterat tidigare och hade svårt att släppa gamla diskussioner. Lättare därför också att vara anonym.

          Ja alla som kommenterar anonymt är ju inte otrevliga, men tycker att det är flest otrevliga kommentarer från anonyma

            Fast man är ju ändå helt anonym med nick så nja

              Visst är man, men upplever ändå att det är så.

      Ändra på?? Jag älskar det, min höjdpunkt på veckan att bädda ner sig och sedan skrolla hela natten

      Jag gick över till att kommentera som anonym eller diverse nick efter att jag fått en viss, hmmm, vi kan kalla hen ”stammis” efter mig i varenda kommentar jag gjorde. Har varit med från första början på denna blogg, min åsikt kommer fram oavsett om jag kallar mig något återkommande, slumpmässigt eller anonym.

        Är med om samma, TrH hoppar på som en obstinat terrier. Kan ju vara både irriterande och lite roande men hennes totalt kunskapslösa men självgoda argumenterande. I detta kommentarsfält var det dock mindre skojigt med hennes kunskapslöshet när hon jämför demonstrerande nazister med slöjbärande kvinnor och tycker det är same-same. Så vidrigt!

    Jag ger mig inte, detta inlägg ska upp i 1000 kommentarer ?

    Usch vad tråkig stämning det blivit i kommentarerna på bloggen /:
    Kan inte du camcam ha två Öppet spår som du frågade om vid fotbolls-VM, ett med politiska åsikter och ett utan?

      Fast även om valkomnentater är tråkiga enligt dig så är drt en del av vardagen och något som de allra flesta diskuterar i vardagslivet just nu

      Jag förstår inte de som klagar på klimatet här, det speglar ju hur folk tycker och tänker för stunden så det är väl helt ok att det är som det är. Varför gå in och styra över hur folk känner och skriver

    Jag längtar redan till nästa ös på fredag. Älskar att läsa om andras liv och åsikter. Tack och loc CamCam att du kom på idén att starta denna bloggen som nu i stort sett är min enda dagliga blogg

    Älskar att vakna upp och inte ha vare sig barn, man eller djur och kunna göra precis vad jag vill utan att behöva fråga, kompromissa eller anpassa sig. Sovit till 12 och nu blir det en dusch sedan brunch med en likasinnad vän. Kanske en eftermiddagsbio och sedan hem och hoppa i sängen och läsa en god bok tills jag somnar och är i topp för en ny jobbvecka

      Åhh, brunch är det bästa verkligen. Jag bor i storstad så det svåra är att välja restaurang för alla har så goda. Att bara mysa bort 2-3 timmar på en helg är ta mig tusan det bästa i livet för mig

      Åh, samma här! Jag gör också vad jag vill, när jag vill och hur jag vill. Behöver inte kompromissa med vare sig tjurig gubbe eller gnälliga barn. Idag började morgonen med en kopp kaffe på altanen, därefter en promenad ute i naturen. När jag kom hem lagade jag min egna brunch och satte mig i utemöblerna i solen och åt gott och länge. Ikväll kommer en väninna på besök och vi ska dricka vin, grilla och snacka skit långt inpå natten. Hon är ledig imorgon och jag är egen företagare så jag jobbar vilka tider jag vill på dygnet. Livet är fantastiskt! 🙂

    Vad menar du att varken S eller SD vill släppa ut människor i samhället innan ett godkännande? Pratar du i form av förvar eller att man inte har möjlighet att exempelvis utbilda sig?

    ”arbetsträning, uppmuntran till utbildning”

    Det finns inte i Sverigedemokraternas politik. Dom anser att riktade åtgärder för invandrare är diskriminering av svenskar och är dessutom emot integration. Den enda gången det nämns är när det skrivs om ”kostsamma bidragssatsningar och fruktlösa integrationsprojekt”

    och för att citera mer saker du skriver som inte har med SDs faktiska politik att göra

    ”som fått klartecken att vara i landet ska såklart ha tillgång till vård”

    Nej, inte enligt SD. Den svenska välfärden är till för svenska medborgare och för invandrare skulle det kräva minst tio år i landet och en hel del andra krav innan man kan få ett medborgarskap och tillgång till vår välfärd med jämlik vård. Annars är det andra regler

    Ur deras vårbudget:

    ”För obegränsad tillgång till vården ska det finnas ett kvalificeringssystem. Alternativt kan man på egen hand finansiera vården genom till exempel en sjukförsäkring eller särskilda lån”

    Höstbudget:

    ”För att få tillgång till fullständig vård kan man kvalificera sig genom att ha arbetat motsvarande heltid under de senaste två åren, eller genom att teckna en försäkring eller betala själv via lån”

    Och sist men inte minst: ”Vad har gratis vård med att komma in i samhället att göra?” om vi tar bort ordet gratis och ersätter det med vad jag skrev om, jämlik vård så kan du läsa mer i det jag länkar. Hur ska man ha möjlighet att skaffa sig ett jobb och arbeta heltid om man lider av psykisk ohälsa? Och vem skulle försäkra och betala vården för en arbetslös, icke svensk medborgare med psykisk ohälsa?:

    ”Asylsökande och andra nyanlända med uppehållstillstånd som lider av psykisk sjukdom får inte alltid den vård och omsorg som de har rätt till enligt lagstiftningen. De kan ha kontakt med primärvården och sociala myndigheter, men utan att deras psykiatriska vårdbehov uppmärksammas. Därmed ökar risken för att en psykisk sjukdom inte upptäcks eller kan behandlas i tid, vilket kan skapa onödigt lidande och utveckling av en kronisk störning som blir handikappande”

    ”Det kan ta en lång tid, månader eller år, innan sjukvården misstänker en psykisk störning. Patienten har då blivit en högkonsument av sjukvård med kroniska, ofta resistenta symtom. Han eller hon är inte tillgänglig för de vanliga behandlingsmetoderna: samtalsbehandling och/eller psykofarmaka”

    ”Den psykiska ohälsan kan försämras efter några års vistelse i Sverige.
    Denna ökning kan bero på stressfaktorer i värdlandet som osäkerhet om man
    får stanna i landet, att återföreningen av familjen dröjer, arbetslöshet, utanförskap
    osv. [22, 23]. Det kan också bero på sen debut av PTSS.
    Posttraumatiskt stressyndrom, PTSS (eng. Post traumatic stress disorder, PTSD) är ett ångesttillstånd till följd av en chockartad upplevelse som ha framkallat intensiva skräckreaktioner. Syndromet kännetecknas av ångestreaktioner som utlöses av minnen och påminnelser av händelsen och som
    leder till återupplevanden (flashbacks), undvikande av det som påminner om händelsen, och överspändhet. PTSS är en psykiatrisk störning som kan vara svårt handikappande då den kan leda till en social funktionsnedsättning, med arbetsoförmåga och psykiskt lidande som påverkar inte bara individen utan även familjen och omgivningen”

    ”Tortyrkonventionen förbjuder tortyr och omänsklig behandling och ålägger myndigheterna i landet där misstänkta fall förekommer att undersöka offrens fysiska och psykiska hälsa. Sverige är ett av de länder som tar emot flest tortyrskadade flyktingar. Att konstatera tortyrskador i en läkarundersökning kan ha en stor betydelse i ett asylärende. Sjukvården har dock ofta svårt att se patientens traumatisering. Det kan vara svårt att känna igen en traumatiserad flyktingpatient om man har begränsad tid inom öppenvården. Men det är angeläget, och i längden mer effektivt, att identifiera patienten tidigt, eftersom han eller hon riskerar att bli en storkonsument av sjukvård med en symtominriktad behandling som inte påverkar grundstörningen. Detta resulterar i högre kostnader.”

      MEN VAD I HELA FRIDENS DAGAR

      det här skulle vara svar till ett annat inlägg

    40 förtidsröstade på sd

      SD är ett rasistiskt parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.