Galet många kommentarer!!!!!

Men det är kanske en bra idé att dela upp nästa veckas Öppna Spår mellan ”valsnack” och vanligt snack?
Vad tror ni?

212 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hurra det blev jag ????

      Grattis ?

      Lever samma liv, alltid lika roligt att det provocerar många. ?

        Eller hur! Man behöver inte vara vare sig konstig störd eller udda för att kunna klara sig utan förhållande och någon att stötta sig på för att kunna leva gott och njuta av livet.

          Vi som har man, husdjur och barn njuter nog lika mycket av livet.
          Jag har vuxna barn, jobbar inte och kan både ha kakan och äta upp den.

          Skönt att vi är olika?

        Jag med, dock med man men väldigt likt. Provocerar tydligen väldigt många ?

          Jag tror inte det är själva levandet som provocerar, utan lite när man gör som Bella – sätter in massa påståenden i något; ”göra vad jag vill”, ”slippa kompromissa/anpassa sig”, när många som lever på ett annat sätt faktiskt inte alls känner att de måste göra detta hemska heller.
          Då vill de väl bara förklara att det inte behöver vara så illa.

            Fast L, alla måste ha rätt att beskriva hur man känner. Ingen som har familj och barn kan leva exakt så som dessa personer beskriver, så det är ingen poäng att börja jämföra.

              Självklart, skrev bara vad jag tror. Och så kom det ju ändå in några som skulle dra på några extra växlar, att det är kul att provocera. Ganska fånigt om du frågar mig, och det är klart de får motsvar då.

            Men varför känner de att de bara måste motbevisa de som inte vill ha det traditionella familjelivet? Varför ens bry sig om det då man har så olika syn på drömtillvaron? Går faktiskt inte att komma ifrån att det innebär mer kompromisser om man lever i en relation, antar att det är provocerande att säga det eftersom det är fakta. Blir lite rain on my parade över det hela.

              Se mitt andra svar.

                Okej, ser det som att du är rätt neutral i frågan då 🙂

            Så kan det vara. Stoltserar dock aldrig med mitt sätt att leva förutom ovan instämmande svar. Det räcker att kollegor på jobbet ex frågat vad man gjort i helgen och man svara ex att man gått upp 12, kollat på serier och sippat på vin. Thats it. Ofta kommer följdreaktioner på det utan att man bett om det utan endast svarat på en fråga. Ska tillägga att jag har barn som i år fyller 20. Det är ännu mer provocerande kan jag säga.

          Jag röstar men gillar inte tala om politik det blir bara tjafs och jobbigt.

        Jag blir så himla glad och inspirerad av att höra att andra har det liv jag själv också vill ha! Jag älskar mitt eget sällskap och har så många drömmar där ett traditionellt familjeliv inte passar in. Har aldrig känt att barn är något för mig (26 år). Vill kunna jobba in på sena natten när det behövs för jobbet, utan att känna dåligt samvete över det (och tänka att jag har en partner som väntar därhemma) och sen kompensera och belöna mig själv med en resa till Rio eller Tokyo, äta chips till middag om jag känner det, osv. ?

          Precis så har jag det, inte behöva ringa hem och kolla av vad vi ska ha till middag eller något. I måndags gick jag in och köpte mig en 16 bitars hallontårta och åt till middag, kvällsmat, frukost och middag igen. . Varför deg tänker kanske någon då. För att jag ville det, var sugen och fick ett infall och behövde inte motivera eller försvarad mitt val inför vare sig man eller barn ??

            Jag lever ett sådant liv. Exakt! Kan rekommenderas. 🙂

            Så har jag det med! Love it!!

              Haha men sånt händer ju även om man har sambo/barn, handlar väl mer om att man VILL ge sig själv och familjen bra mat men det är klart man festar till ibland.. och barn är väl knappast några som säger nej till socker mm..
              Sen när man blir lite äldre funkar inte kroppen av att leva på tårta (som förr), för mig måste det till bra mat för att må bra.

                VARFÖR måste du komma in hit och berätta det? Varför kommer du och lägger det som en våt jäkla filt?

                  Slår ALDRIG fel att heterofolk och framför allt heterokvinnor i relationer med män, måste berätta hur ”underbara och fina män” de FAKTISKT har, hur lyckliga de FAKTISKT är i sina deprimerande heteroträsk och hur ensamma och olyckliga vi fria singelkvinnor måste känna oss i våra liv. 🙂 Så fort en singelkvinna beskriver sitt härliga, fria liv, IRL eller på nätet, så bara MÅSTE heterokvinnor opponera sig och förklara för oss att vi bör rätta oss i hetero-ledet som ju inte ”är så farligt ändå”. Det är så heteronormen upprätthålls i patriarkatet. Men heterokvinnorna glömmer alltid att vi singelkvinnor känner deras män. 😉 Mer väl än vad de själva gör….

                  Men Estelle.. hur lyckad kan du känna dig när du måste söka bekräftelse genom att insinuera att du ligger med andras killar? Liksom. Det är bara sorgligt? På alla sätt och vis. Hoppas att du är en 4-ever lycklig singel med ditt absolut bästa liv, och hoppas att du hittar något högre nöje än att skada andra med flit.

                  Men lite stlrigt faktiskt när alla tror man blir helt låst å inte ens kan välja själv vad man ska käka!

                  *störigt

                  Binky: Insinuerar att jag ligger med andras killar…? Det gör jag inte. Dvs jag varken ”insinuerar” i min kommentar eller ligger med heterokvinnors män. Jag ligger inte med män öht. Inte med kvinnor heller. Heterokvinnor är så jävla svartsjuka och sen skyller de alltid sina mäns otrohet (skadan män åsamkar med flit), på andra kvinnor. Som du gjorde nu. Hur lyckade kan heterokvinnor egentligen känna sig i all sin osäkerhet?

                  Tack estelle. Det är männen som förstör sin flickvän/frus liv och deras förhållande genom att vara otrogna. Ingen annan. Men frun vägrar ofta inse att hennes sååå fantastiska man svek henne så därför är det lättare att lägga skulden på den andra kvinnan.

                  Anonym 16:21: Javisst är det så. Det är alltid heterokvinnors uppgift att skyla över saker och ting för att skydda mannen, tex ojämställdheten och maktobalansen i hemmet och osäkerheten med att män sällan är särskilt pålitliga och lojala mot kvinnor och barn. Att heteromän är otrogna mot sina kvinnor är inte andra kvinnors fel förstås, men heterokvinnor är alltid snabba på att skydda skyldiga män och lägga skulden för männens otrohet på andra kvinnor. Jag skrev inte någonstans i min kommentar att jag ligger med upptagna män så Binkys kommentar är verkligen talande…

                Lite äldre? Hur mkt är ”lite äldre” och varför skulle en kropp må bra av tårta till middag oavsett ålder? Det handlar väl inte om det utan om friheten att inte behöva tänka på någon annan.
                Att festa ibland eller resa med barn är knappast samma sak som att ha full frihet Hipp hurra har.
                Jag vill ge mig själv bra mat, ibland. När jag inte vill det så behöver jag inte tänka på att andra kanske inte vill samma sak. Det är friheten, inte att bara ibland kunna äta tårta till middag.

                Det känns som du försöker missa poängen med flit.

                  Men spänn av för faaan inte dör någon av en bit tårta eller tre på en dag… Skitnödigt!

                  Svara fel person! ?

            Bra jobbat! Nu blir du aldrig mer sugen på hallontårta!

        De flesta som har familj har ju levt så en period och vet om de gillar det. De flesta tycker väl att ett sånt liv känns ensamt så grattis att ni inte känner så. Och grattis att ni inte har gamla och/eller sjuka släktingar som behöver er.

          Okej? Varför behövde du skriva en liten nedlåtande kommentar när de skriver glatt om sina livsval? Har de ens nämnt sjuka släktingar, du bara utgår från att de inte har? Fy för dig.

          Din kommentar var som en våt filt, tack.

          Vad har gamla och sjuka släktingar med saken att göra?

          Vad livet måste bli ensamt utan en familj. Sorgligt att sitta ensam och trycka en tårta. Visst, skönt att slippa ta ansvar men fy så ensamt.

            Nu behöver man inte vara ensam för man valt bort man och barn, fan vad tragiskt att skaffa barn för att inbilla sig att man inte kan bli ensam sen… Besök valfritt äldreboende ?

              Tror inte folk syftar på när man e 80-90. Det e så långt fram för alla ändå

            Tack för omtanken men jag är 54 år och känner mig inte alls ensam. Jag har fullt upp med jobb och andra nöjesprojekt

              Jag har aldrig känt mig mer ensam än jag gjorde när jag var i en relation med en man. Nu har jag massor av väninnor att umgås och prata med, är med i en förening, tränar regelbundet, har egentid, åker utomlands två ggr per år, jobbar deltid (för att jag har råd med det) och bara NJUTER av livet. Men jag respekterar att alla vill leva på olika sätt. Vissa kvinnor drömmer om man och barn och ser det som sin enda uppgift i livet men jag vill bara ha så roligt som möjligt så länge livet varar. 🙂 🙂

                Men exakt, vad håller alla på med? Tävlar om vems livssituation som är bäst? Vi är ju alla olika. Jag är gift o har man o barn o älskar familjelivet. Saknar ingenting. Men inte fan bråkar jag med singlar som är lyckliga och lever livet och försöker övertyga dom att familjelivet minsann är ”livets mening” ?

                  Tror det handlar om just det där: du är nöjd med din situation. Då behöver man inte komma med sura kommentarer åt andra. Är man lycklig själv unnar man också andra att vara det.

                  Är man däremot bitter och känner sig instängd, då kan det bli lite provocerande med folk som väljer annorlunda än man själv.

            Sorgligt och tragiskt att många heterokvinnor inte klarar av att bo ensamma. Ändå är de ofta väldigt ensamma när de vankar omkring där ute i förorten mellan fyra väggar, går ned i arbetstid och aldrig har tid över för annat än trista hushållssysslor, barn och framför allt man. Jag tycker att de verkar vara så olyckliga, ofria och deprimerade.

              Varför de också måste övertyga alla andra som valt att leva annorlunda att de FAKTISKT är lyckliga och att de FAKTISKT lever drömmen. Den enda de försöker lura är sig själv.

              Jag tycker att det är sorgligt att man förutsätter att det skulle vara så. Är övertygad om att det finns lika många lyckliga singlar som tvärtom. Och lika många som är nöjda och tillfreds i sina relationer som de som inte är det. Vilket knappast har med sexuell läggning att göra. Har tidigare haft två lesbiska arbetskamrater (de kände inte varandra och det var inte på samma arbetsplats) och milda makaroner vilka stormiga relationer de hade! Det var svartsjukedrama och bråk precis som det kan vara i vilken kärleksrelation som helst.

              Och det är ju inte så att ”trista hushållssysslor” försvinner bara för att båda i hushållet har en fiffi. Eller för att man lever ensam.

              Själv är jag ett riktigt flockdjur och känner mig allt annat än ofri. Jag är lycklig med mitt familjeliv och allt vad det innebär och skulle nog gå sönder om jag levde ensam. Men jag utgår från att vi alla blir lyckliga av olika saker och istället gläds jag med alla som hittat vad som får dem att må bra. Oavsett om det är med eller utan partner, barn, husdjur, hushållssysslor eller vad det nu må vara.

            Jag tycker att det lite skillnad på ensamhet och att vara själv. Väljer man vara själv så är det inte ett dugg sorgligt, med eller utan tårta.

            Finns många som är ensamma trots att de lever i en relation.

          Sjukt att du likställer ordet familj med ”make + barn”. Man kan ha en gigantisk familj bestående av alltifrån syskon till kompisar och kusiner. Kliv ur ditt förlegade synsätt och välkommen till en ny värld!

            Jag tycker att alla har ett förlegat synsätt och även om heterokvinnor i relation med män. Det är jättebra att folk är nöjda i sina livssituationer men jag har riktigt svårt att tro på en kvinna som kallar en singelkvinnas liv deprimerande och samma sak gäller den fria singeln som säger så om kvinnor i heterorelation. Är man på riktigt lycklig behöver man inte bevisa det för andra genom negga andras val.

              Nej och det är alltid heterokvinnor (och män) som neggar andra människors livsval. Det är de som upprätthåller heteronormen, homofobin, neggar singelkvinnor, propagerar för att alla andra ska leva som de gör och skammar de som väljer annorlunda. Singelkvinnor som yttrar sig om hur fria och härliga liv de har, ska alltid ifrågasättas och heterofolket måste alltid propagera för att de själva är lyckligast. 🙂 När de sedan får tillbaka med samma medicin, blir de väldigt upprörda. 🙂

                jag tror snarare att heteronormen upprätthålls pga av att den absoluta majoriteten är hetro, därav är hetrosexualitet norm, och kommer antagligen alltid vara.

                  Har du koll på vad heteronormen är och vad den innebär? Visst, majoriteten är hetero, men vi ska inte utgå från att alla är det.

                  Nej, jag tror inte att det är anledningen. Anledningen är att heterofolket tror att de är majoriteten, att de är de ”normala” och att alla måste göra och leva som dem. Förr var forskarna säkra på att alla var bisexuella, vilket förstås verkar mer logiskt än att majoriteten skulle vara heterosexuella.

                  Heterofolket hjälper maktfolket att upprätthålla de normer som de vill att folk ska leva efter. I många länder är heterosexualitet fortfarande ett tvång – inte ett val. Man tvingar folk att vara och leva heterosexuellt genom lagstiftning, precis som man gjorde i Sverige en gång i tiden. I mer moderna länder i nutid är det ofta ett socialt tvång att vara heterosexuell, att leva som heterosexuell och det är det sociala tvånget som vi ser att heterofolk försöker påtvinga andra överallt, genom att tex skamma singelkvinnor, skamma kvinnor som väljer det barnfria livet, skamma homosexuella, asexuella, bisexuella osv, osv.
                  Det finns inga gränser för vad heterofolket kan göra – de till och med misshandlar och mördar folk som inte vill leva eller ha sex som dem. Främst hatas de homosexuella då… Men även vi singelkvinnor kan utsättas för de mest horribla trakasserier… Tro mig, jag vet av egen erfarenhet.

                  vadå.. så ni tror att alla egentligen är bi eller homo? Men inte vågar/kan leva så? visst är det nog väldigt många som är det men att vara hetro är ju grundläggande för vår existens så jag tror nog endå att dom flesta är hetro… och dom flesta (oavsett läggning) lever ju som hetro och därav är det norm. norm är ju bara ett benämning och jag vet vad det ordet betyder ja. eller vadå vad är heteronormen? en organisation?

      Bra kommentar! <3 Fortsätt leva som du vill. Alla som blir provocerade är nog avundsjuka i hemlighet. Själv är jag gift och min man är det absolut bästa som hänt mig. Men inte fan blir jag arg om andra vill leva ensamma?! Tycker det låter underbart att du njuter av din frihet. 🙂 Känner samma fast gällande barn. Kommer f ö snart en podd för oss barnfria!

    Tycker jag låter bra. Såklart att de blir mycket politik snack nu , men denna helgen o förra tog de över lite väl mkt tycker jag.
    Så kanske ska du öppna upp ett inlägg endast för politik denna helg o sen under valveckan??

      Instämmer ❇️

      Jag tycker det låter som en bra idé! Grejen är ju bara att folk inte kan diskutera. De ska bråka för att folk tycker & tänker helt olika, vilket inte verkar vara accepterat.

    Det är du verkligen värd cam cam! Du gör ett strålande jobb med denna bloggen ?

      Håller med, grymt bra jobbat med alla inlägg

    Sjukt bra ????

    Och en egen till LK som hen kan fylla med 1000 egna kommentarer: ”SD är ett rasistiskt parti”

      Som lämpligen kallas ”Öppet sår”.

        Haha

        Jo, fast det förstör och situationen blir så jävla tråkig med en person som gör på det sättet. Så jag är helt på att den personen kan få ett eget öppet spår….

    Röstar absolut för att dela upp ÖS nästa helg!!!

      Och block på alla som diskuterar politik i fel ÖS!

        Fast vi kan ju inte begära att Camilla ska sitta som en polis och blockera varenda person som nämner politik. Vi får skärpa oss helt enkelt och försöka följa reglerna

        Måste varit nåt önsketänkande, men läste ”block på alla som röstar fel”?

    Går det att göra något att det är så galet svårt att hitta kommentarer i det stora flödet?

      Ja.. brukar skriva i öppet spår men orkar ibland inte leta fram min kommentar sen för o se om jag fått några svar ?. Får scrolla o scrolla o scrolla o så hänger sig sidan. Så får man ladda upp sidan på nytt o börja om.. och om och om igen. ? suck.

        Ja, jag gav upp igår och idag såg jag att någon svarat på ett svar jag fått i mitt namn ?

          Men det kan ju faktiskt vara en annan Sofia?! Det har hänt mig med ibland så vi borde kanske byta namn båda två till ngt mer originellt?! 🙂

            Finns ju artontusen ”Lisa” känns det som emellanåt också? ibland när en Lisa har skrivit något jag tycker är helt fel får jag en impuls att skriva att det inte är jag som tycker så, haha. Som att nån vet vem jag är ändå liksom.

              Fast lite förståligt är det ändå. Tänk på alla M som skriver här och helt plötsligt får något slängt på sig som en annan M sagt tidigare. Då kommer allt av sig för M den förste måste klargöra att det var en annan som sa det. ?

                Haha har även sett anonyma som fått höra att de alltid säger si eller minsann en gång sa så här inne?

              Haha, har exakt samma impuls! Trots att ingen vet vem jag är känns det lite pinsamt 🙂 Hehe.

            Absolut! Men i just det här fallet kändes det inte som att det var en helt annan Sofia som skrev, utan en som utgav sig att svara på mitt svar!

              Finns inget förbud mot det heller

          Och? Herregud det är ju ett öppet forum och knappast någon som röstat i riksdagsvalet i ditt namn ??‍♀️

            Nej, klart att det inte spelar så stor roll ! Men personen som hade lagt tiden på att skriva ett vettigt svar, fick något halvtyket tillbaka, inte coolt enligt mig!

              Ser inget halvtyket alls i kommentaren om soptippen

                Du tyckte alltså inte att det var en helt onödig kommentar?

              Förövrigt ”klagade” jag ju mest på att det blev så mycket att jag aldrig hann se kommentaren igår.

        Ctrl + F är din vän

          Jag använde telefonen…

            Finns nog en ”hitta på sida”-funktion i din webbläsare på mobilen också 🙂 jag använder chrome på android och där står det just ”hitta på sida” om jag klickar på tre prickar i ena hörnet. Älskar den funktionen!

        Samma här, jätte svårt att hitta sin egna kommentar för att se om man fått något svar.
        Jag har dock ett problem, jag glömmer bort i vilket inlägg jag lägger en kommentar… nu vet jag ju att jag kommenterade senaste öppet spår. Men jag glömmer bort vart jag lagt andra kommentarer i andra öppna spår. ?
        När det sedan svämmar över med kommentarer orkar man ju inte ens leta.

      Dels skulle jag önska att det gick att fälla in trådar, sen att det man själv kommenterat lyser upp på något sätt så att man hittar det lättare och sist att det fanns en typ ”To the top”-knapp så man lättare kunde komma längst upp igen utan att scrolla tillbaka i hundra år.

        +1 på att fälla in/ut trådar!!

        På en iPhone kan du komma högst upp genom att tappa högst upp i menybaren. På en mac kan du ta comand-pil upp. 🙂

      Tycker att det borde finnas som alternativ att man kan trycka ”visa mer” om det är många som har kommenterat, så slipper man scrolla förbi 30 kommentarer om något som man själv inte finner intressant, men om man tycker det är intressant så klickar man på ”Visa mer”

        Tycker tvärtom. Om du inte tycker det är interesant trycker du dölj. För hur ska du veta att något du inte sett är interesant?

          Alltså hon menar ju att alla första kommentarer ska visas men alla svaren döljas.

          Du stavar jävligt dåligt för att vara en besserwisser. Intressant!

            Hahaha jag tänkte EXAKT så! Och hade också tänkt av avsluta kommentaren med ”intressant”. I dubbel bemärkelse ?

          Men då är det ju bara att alltid ha alla svar utfällda om man inte vill missa npgot som skrivs?

    Du kanske på något sätt kan se över de som är tykna och väldigt otrevliga. Det behövs verkligen.

      Det ser jag inte som något stort problem. Folk ör bara överkänsliga i dagens kränkta påhoppsamhälle!

      Att någon är lite tyken och otrevlig får man nog bara leva med. Ignorera den typen av personer bara.

        Absolut men en del människor i öppet spår kan få ordentliga kängor. Personer som lider av psykisk ohälsa har en del inte varit särskilt trevliga emot och det är det sista en person med psykisk ohälsa behöver.

          Då kanske man inte ska vara inte på forum som man inte klarar av klimatet på å sndra sidan

            Man får ta lite ansvar själv. Skriver man något så kan man inte förvänta sig att alla svar ska hålla med eller vara positivt inställd till det man skriver. Är man väldigt känslig kanske man inte ska skriva om saker som är känsliga för en själv just här.

              Men det är väl ändå inte de kommentarerna vi menar utan dem som ”inte håller med” på ett icke sakligt sätt utan mer är motvalls för att sabba stämningen. Ofta en kort kommentar utan reellt substans.

                Vadå ”vi”? Du var inte ens med i denna diskussionen

                  Perfekt exempel på helt onödig tyken kommentar som tillför ca noll.

                  Jag har tagit upp den här fråga flera gånger de senaste dagarna så jag räknar in mig tillsammans med tex A här ovan.

                  Så kan VI gå vidare nu?

                  Jag förstod bara inte hur du skulle ha full koll på vad hen menade med sin kommentar 🙂

    Bra idé!!!

    Jag kommer inte ens längre in i gårdagens Öppet spår. För många kommentarer, så sidan hänger sig och svara inte osv. Har förmodligen att göra med att min dator är liten och skruttig och gammal, men att inte ens kunna läsa kommentarer…
    Hatar att behöva köpa ny elektronik. Hatar elektronik.

      Samma här.

      Funkar inte för mig heller.

    Vanligtvis scrollar jag bara förbi de spår som inte intresserar mig, men när det blir som igår på Öppet spår, med sååå ofantligt många kommentarer kring valet/politik, blir det väldigt segt och tidsödande att läsa och leta efter saker man är intresserad av. Charmen med öppet spår är ju förstås mångfalden av ämnen, men just inför valet röstar jag definitivt för en uppdelning.

      Jag gjorde så att jag skrollade längst ner och läste bakifrån och slapp det mesta av politiken

    Tycker jag verkligen är en bra idé! Blev lite rörigt igår, och dessutom en rätt så taskig stämning. Men det är valtider, så är inte så konstigt egentligen… Men det är ingen ursäkt för folk att bli elaka!

    Kan du inte låta dina väljare rösta så vi kan se hur det ser ut bland alla följare?

      Åh, vad spännande det hade varit!

      Snälla Camcam, gör inte det.
      Det finns vissa krafter i samhället som samlar just internetarméer på ett sätt andra inte gör. Det skulle inte bli en rättvisande bild av hur dina följare kommer rösta.
      Det skulle inte ens ge en indikation på hur vi kommer att rösta.

      Många oseriösa surveyföretag försöker använda just indikationsargumentet nuförtiden. Det är ytterst sällan deras argument håller. Givet de här förutsättningarna, det skulle inte hjälpa dig/oss förstå varandra.

    Jag tror bara hon är van vid att använda filter. Tycker inte det är någon big deal.

    Ja!
    Speciellt som cirka 800 av kommentarerna var ”SD är rasister”…

      Haha ja och de andra 200 var ”nej håll käften!”

    Jag var en av de som diskuterade politik igår. De SD:are som skrev är ju attentionwhores som vill ha uppmärksamhet genom att rösta på just SD. Tyvärr..

      Jag diskuterade också en fråga som är på gränsen till politik, vilket iofs det mesta är, men jag tycker ändå att det borde vara två olika spår för politk drar ofta ner på feel good-stämningen. 🙂

      Oj men vad får dig att tro det? :O

        Det som får mig att tro det var en tjej som skrev att hon är gay och ska rösta på sd. Det säger ju allt om vad det är för människor som röstar.

          Vad röstar du själv på då? Så kan jag komma med lite åsikter om dig också. 🙂

            Blankt ?

              Ser folk som röstar blankt som lata. Finns folk som drömmer om möjligheten att rösta så som vi gör här i Sverige och faktiskt få känna att de är med och påverkar till det bättre.

                Varför skulle jag vara lat? Jag röstar blankt för att visa mitt missnöje!

                  Missnöje med vad? Har du tex inte något parti du absolut inte skall vinna? Då kan man ju ge sin röst åt ett annat parti som man iaf lutar åt det hållet man vill gå.

                Varför skulle man vara lat om man röstar blankt? Man går ju till vallokalen precis som du. Lat är man ifall man skiter i att läsa på och inte går till vallokalen överhuvudtaget.

                  Att rösta blankt gynnar ingen.

                  Så alla blankröstare ska bara vänta år ut och år in på att det kommer ett 100% rätt parti att rösta på, och då först röstar dom? Nej, röstar man blankt är man lat och lite korkad.

          Nu vet jag ju inte varför just hon skulle rösta på SD men det finns väl flera möjliga anledningar.

          Och även om hon inte alls tänkt efter så kan en person knappast sätta regeln för vad som gäller för alla andra.

      Vad menar du ens?

      De som skrev att de röstade på just SD var faktiskt väldigt artiga och trevliga (om de nu inte fick påhopp men det gick ju inte att föra en konversation med den där LK) och argumenterade väl för sin sak.

      LK eller vad hon hette förstörde totalt, piskade upp stämningen och var allmänt störig.

        tycker det är ett värre problem att ett rasistiskt parti är påväg in i riksdagen, än att den där jäkla LK påpekar att SD är ett rasistiskt parti.

          Det ena utesluter inte det andra, håller inte på SD själv men det där var en jättekonstig jämförelse.

          Vad då ”är på väg in i riksdagen”? SD har ju suttit där sedan 2010, så det är inget nytt. Att folk röstar på dem handlar mycket om att de vill protestera mot etablissemanget (brasklapp: min teori!) och inte har satt sig in i vad de egentligen har för politisk grund. Deras budget håller inte ihop. De hävdar med en dåres envishet att bara vi slutar släppa in fler utrikes födda i landet och skickar ut de flesta av dem som bor här så kommer vi att få så mycket pengar över att det räcker till allting annat och ändå få pengar över. Riktigt så enkelt är det inte…

          De har ingen aning om hur man ska hantera massor med frågor, bl a skolan och vården. Här där jag bor är deras främsta löfte för skolan att man ska börja ha skolavslutningarna i kyrkan, nåt som aldrig varit aktuellt här på minst 50 år. Det är så dumt så man baxnar.

          Samtidigt som de vill att vi lämnar EU så anser de att vi måste samarbeta med andra europeiska länder för att hantera migrationsströmmarna. Det lättaste (och det är långt ifrån lätt som det är) sättet att hantera sådant är genom EU-samarbetet. Ännu ett exempel på att deras politik inte håller ihop. Jag skulle kunna fortsätta peta hål på deras svar på samhällsfrågor i en timme till, men jag stannar här.

            Hon menar ju inte SD ?. SD är inte ett rasistiskt parti, på sin höjd främlingsfientlig kanske. Men rasistisk? Hon menar såklart AFS. Som med din logisk isåfall är ett super duper ultra rasistiskt parti.

              Att AfS skulle nå över 4%-spärren ser jag som synnerligen osannolikt. De har ju inte ens en nationell kampanj som når ut överallt. Större risk/chans att F! kommer in då.

        Ja de som enbart skrev vad de röstade på, sd eller inte, var ju inte otrevliga. Men skrev någon att de röstade på sd så kom ”rasist!!”, skrev någon att de röstade på v så började någon om kommunismen och hur idiotiskt det var att vara kommunist, skrev npgon kd så kom en utläggning om hur fan man kan gilla ebba osv. Inte direk konstruktiva diskussioner och alla slutade i sandlådan oavsett var de blrjade.

        De är för att de är fucking troll och partiföreträdare, som vill utge sig för att vara unga kvinnor som röstar SD.. för att det just är den väljargrupper de inte lyckats charma än med sin finkostymerade rasism! Det är inget nytt.. En femtedel kommer enligt valundersökningar rösta på SD, ändå var det typ fyra femtedelar som påstod att de skulle rösta på dem i gårdagens tråd..Och dessutom i det urval av väljare (kvinnor) som de får minst röster av på riktigt. Troligt?

          Precis S… De är troll. Det är välkänt att bl.a SD (och hela högern) har varit framgångsrika på nätet på så sätt – genom lobbyism. De anlitar främst unga killar till att sniffa till sig forum där feminism diskuteras eller som här i BB – där många kvinnor håller till. Familjeliv är ännu ett ställe där dessa mans-troll på nätet utger sig för att vara kvinnor och berättar om hur mycket kvinnor älskar att vara hemmafruar åt män, hur kvinnor hatar feminister, hur mycket kvinnor älskar sina män (och förstås Sverigedemokraterna) och inte minst hur dessa duktiga påhittade kvinnorna älskar att få 30 cm stock i röven.

            Såg precis ett exempel på Nina Rungs instagram, att SD (deras officiella sida) har totalvinklat hennes intervju kring senaste uppdrag granskning. Så fult gjort!!

      Ehh va?

      Och det var även du som sade att min före detta pojkvän valde en invandrare när vi gjorde slut eftersom jag röstar på SD. En väldigt världsfrånvänd kommentar tycker du inte?

        Här är en sån gång som jag nämnde ovan, att jag vill skriva att det inte är jag som står bakom sådant dårskap och röstar rasistiskt! Inte alla Lisa osv.

          Kanske ska skriva Lisa – rasist när jag kommentar då så du inte behöver bli ledsen i ögat.

            Jamen gör gärna det! Tack!

              Du förstod inte att jag var ironisk va?

                Förstod du själv inte att Lisa också var ironisk?

    Jag vill inte ha politik alls i denna blogg. Alltså som diskussionsämne läsarna emellan. Tycker inte det har med bloggens syfte att göra om det inte handlar om att en influencer är inblandad.

      Fast nu diskuterar vi ”öppet spår och där behöver man inte diskutera influencers

        Vill ändå inte att lättmanipulerade SDanhängare utan egna åsikter ska hänga på ett annars trevligt ställe.

        Finns inget annat parti som är så motsägelsefullt. Hatar bidragstagare men en stor andel sittande SD-politiker lyfter själva stora löner varje månad och dyker inte ens upp på omröstningar eller skrive motioner.

          Men lägg av. Alla borde vara välkomna att diskutera, oavsett vilket parti man röstar på. Det är demokrati.

          Fast bara för att vi inte pratar politik så kommer det inte innebära att sd:are slutar hänga här. Det tror iaf inte jag.

            Nej och man ska inte behöva sluta hänga här för att man röstar på sd 🙂

          Du tror att folk som läser bloggen som röstar sd försvinner bara för att man inte pratar politik eller? Kan du inte åka buss, handla i mataffärer eller vara ute bland folk heller?

      Och jag vill inte det diskuteras om läsares barn, graviditeter eller relationsfrågor här heller förbjud gärna den skiten med för det har helker ingenting med bloggens syfte att göra

        På ”öppet spår” får man diskutera vad man vill 🙂

        Men det har relationsfrågor/studier/resor/vad-har-du-gjort-idag/arbete?

        Men det vill dom flesta andra. Jag vill inte att det diskuteras filmer för det är jag helt ointresserad av. Förbjud det med! Äsh förbjud allting!

      Typexempel på ämnet ovan angående samma alias.
      Ps. Vet att ingen bryr sig men kunde inte låta bli att skriva ngt. Hehe.. ds.

    Tips om man inte vill scrolla genom hela Öppet spår för att hitta ”sin” tråd: CTRL+ F.
    Tänkte framförallt på datorn men år att göra på ”manuellt” på mobilen också (åtminstone för Iphone, vet ej gällande Android etc)

    At your service

      Du menar att man kan också göra en sök på iPhone genom att skriva in ordet du söker i adressfältet så kommer ordet som du söker på den sidan du är längst ner på raderna om förslag på vad du söker. Det står x antalet hits på den här sidan. Du klickar på det och plussar dig vidare till nästa förslag på det ordet.

      Blir lite jobbigt för alla anonyma om det är de själva som de vill söka efter. ?

        Man kan väl söka på något specifikt ord som ens kommentar innehåller, man måste väl inte söka ”anonym”

          Klart man kan. Jag bara raljerade lite. 😉

            Nödvändigt 🙂

              Ja lite tycker jag. Det är rätt svårt att hålla reda på vem som sagt vad i en lång tråd på ÖS. Tex är jag osäker på om det var en, två eller tre olika anonym som jag diskuterade med.

              Om man skriver i en dialog där flera är med så tycker jag att det vore bra för alla inblandade att ta ett nick åtminstone tillfälligt.

                Då får namnet börja sparas automatiskt igen när man kommenterar. Tills dess är jag i alla fall anonym?

                  Sparas inte för mig heller

                  Sparas för det mesta för mig. 🙂

        Tänkte mer på dom som redan har skrivit en kommentar och vill se om någon har svarat och dyl. Om man läser kommentarsfältet för första gången/inte vill se någon specifik kommentar är det en annan femma men jag har sett mkt klagomål om situationen ovan.

        Sen behöver man inte söka på nicket, om jag hade velat söka upp den här kommentaren hade jag kunnat CTRLF:at klagomål. annan femma osv

          Man kan ju välja att klicka i rutan ”din kommentar har fått svar”.

            Det också om

    Alltså jag älskar att läsa kommentarerna från öppet, men det går ju inte nuförtiden.. den bara stärvar och har sig och hela sidan slutar fungera ?

    Räcker inte! Släng upp en rad med olika öppetspår med olika ämnen.

      Jag ska testa det nästa vecka! Lite som ”Hitta Vänner-inläggen”!! =)

        Bra idé!

        Bra! Politik i ett inlägg, barn och graviditeter i ett, ohälsa i ett och relationer i ett osv så får folk se själva hur tråkigt ett sådant ös är ?

          varför skulle det vara tråkigt om man faktiskt har saker inom dessa ämnen man vill diskutera? 🙂

          Personligen tycker jag att ett inlägg som bara har ett ämne är otroligt ointressant och icke stimulerande. Jag gillar att ha flera tankar på en gång i huvudet.

          Barn, graviditet och heterofolks allehanda relationsproblem kan de väl fortsätta diskutera på Familjeliv? Fy vad trist om BB skulle bli det nya Familjeliv.se. 🙁

            Tkr också ”Familjelivs-trådarna” börjat ta överhanden.

            Och snälla, håll er till Öppet spår och skriv inte massa privata OT i varje kommentarsfält. Ok om det är ”akut” men mkt kan vänta till ÖS-inläggen.

            Och singlar och gay personers Allehanda funderingar och problem kan ni väl diskutera med varann nån annanstans också. Fy fan va trist o läsa om och det är absolut inget jag vill läsa om heller.

              Dryg du är

                Varför är jag dryg? Jag tycker folk som tycker att vissa folk kan söka sig till andra sidor bara för att dom gillar att diskutera frågor som för dom är helt ointressant är dryga. Finns forum för allt möjligt så alla kan ju isåfall söka sig nån annanstans för att diskutera olika saker? Folk vill uppenbarligen diskutera här så låt folk diskutera här om vad dom vill utan massa gnäll från dryga personer. För dom kommer endå inte sluta. Min kommentar var förövrigt sarkastisk. Live and let live.

        Jag håller inte riktigt med. Tycker det kan vara en bra idé att ha separata ÖS-trådar för politik fram till valet, men inte olika för alla andra ämnen. Det är ju lite av charmen att ÖS är en vild blandning av allt möjligt.

          +1

          Håller med. låååånga trådar om hur idiotisk man är för att man röstar si eller så får gärna ha ett eget inlägg om du frågar mig?

    Ja, kan du inte göra flera olika öppet spår? Kanske ”öppet spår 1” och ”öppet spår 2” så man kan välja att skriva i en och så inte alla kommentarer hamnar under samma inlägg

    OT Bianca har tappat bort en kamera och utlovar hittelön.

      Ok ?

    Tycker det är oacceptabelt att du lät alla spam kommmentarer godkännas och ligga kvar i gårdagens öppet spår.

      Hur skulle hon förhindra det menar du?

        Sätta ordet rasist på modd och på så sätt tvinga fram riktiga kommentarer istället för ett spammande med enda syfte att provocera

      Även oacceptabelt hur Camilla skiter i att modda när det blir så många kommentarer. Folk som vill prata politik varför inte söka sig till just politiska forum.

        Vet du.. om vi ska vara kinkiga – vilket du uppenbarligen är – så har sidor drygt en vecka på sig att modda i efterhand enligt utgivningsbeviset. För du tror väl inte på fullaste allvar att jag sitter och moddar i realtid 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan?

        Det är verkligen inte oacceptabelt. Vi kan inte förvänta oss att hon ska sitta här hela fredagskvällen och lördagskvällen och hålla koll på alla kommentarer som skrivs i öppet spår.

        Det är val nu. Alla forum är fyllda med politik, även här. Många som är intresserade av det

          Ergo: eget öppet spår – politik edition

          Problemet är att diskussionen är på så oerhört låg nivå i detta forum. Några få kommentarer är läsvärda men som dränks av 350 oneliners

            Ja. Pga att folk inte kan skriva riktiga åsikter eller fråga varför någon röstar på det de röstar på, utan skriver ordet rasist och gör folk irriterade istället

            Ja, diskutera politik är intressant men inte när det direkt går ner på sandlådenivå och all argumentation är ”är du dum i huvudet eller?” eller ”kan du inte tänka själv??”

              Eller hur! Har svårt att förstå varför man inte bemöter varandra med respekt. Vill man få någon att ändra åsikt så funkar det inte att komma med skällsord och vara dryg.

                Tror inte att vi ändrar mångas åsikter genom diskussioner här. Men trots det så tycker jag att man kan förvänta sig på en högre nivå än den som sågs i öppet spår igår.

                  Tror inte heller det, men tänker att om man verkligen vore så rädd för att SD ska få makt så borde man kanske lägga ner mer tid på att försöka övertyga människor på riktigt snarare än att provocera.

    Jag tycker det är underbart att någon har hittat ett sätt att leva som fungerar för dem. Varför ska många bli så provocerad av det? Människor ska sluta lägga sig i hur andra vill leva sitt liv. Vad glad istället att någon är lycklig med sitt liv. Vi alla har olika åsikter vad lycka är.

      De som blir provocerade är de som inte är nöjda med sina egna liv och val. Är man på riktigt nöjd med sin situation så kan man också glädjas åt andras.

      Folk kommer tyvärr alltid lägga sig i, oavsett vad..

    Jag är bara bäst ??/Eddie Medusa ?

    Härligt att kliva upp tolv och typ det första man göra är att skriva en kommentar på bloggbevakning. Livet är gott.

      Och det skrev du mitt i natten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.