Bloggbevaknings Valvaka 2018

Resultaten börjar ticka in..
Tankar?

Jag stängde av kommentarerna en stund för att få er uppmärksamhet!
Oavsett resultat så kräver jag att ni håller GOD TON!!!

507 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ??????????

      ???

        ???

      ?????????????????????❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Vill bara att det ska vara över nu, orkar inte stressa över detta mer ?

      Varför stressa? Det blir som det blir hur det än blir.

        Heja sossarna

      Det här är ju bara början. Imorgon börjar de riktiga problemen? Kommer bli sjukt svårt att sätta ihop en regering.

    Hoppas att Miljöpartiet inte sjunker mera ?

      Kan dom sjunka mer? Ha ha ha!

      Du är ironisk va? ?

      Jag tror MP åker ut. Eller jag hoppas de åker ut.

        Varför? MP behövs för att miljödebatten konstant ska vara aktuell. Innan MP lyfte inte något parti fingret för miljöns skull. Det är en skandal om MP åker ur.

          Finns andra partier som bryr sig om miljön. V tex. Oavsett hur mkt jsg ogillar deras politik i övrigt har de bra lösningar på miljöfrågan måste jag säga!

          Det är en skandal om de är kvar. Det ligger tvåa i skandalträsket, näst efter SD. De är långt ifrån ensamna om att arbeta för miljön och ligger absolut inte i framkant.
          Varje förslag de lägger fram orsakar stora kostnader för både miljön och oss hårt arbetande människor. De tänker på vad som låter bra men lever inte ens som de lär.

            Nej, deras förslag orsakar inte stora kostnader för miljön eller hårt tvekande människor.
            MP lyfter miljön på ett fantastiskt sätt och har många bra förslag.
            Otroligt sorgligt om de försvinner. Hade varit trevligt om debatten handlat om mer än migration och mer om sjukvård och miljö exempelvis. Miljökunskap borde alla lära sig, för jag tror inte folk förstår allvaret.
            Om MP åker ut får jag hålla tummarna att V tar över stafettpinnen på ett bra sätt

          Som tur var har Vänsterpartiet en bättre miljöpolitik än dem så om MP ramlar bort finns det fortfarande ett miljöparti kvar.

    Solen upp imorgon också, solen går upp imorgon också, solen går upp imorgon också.

      Master???

      Är det du master?
      /Amöban

        Hahaha nej det var masters biggest fan:(((

    Det lär bli en lång natt. Tycker det är synd att så många röstar emot något, borde vara för något man röstar.

      Nej. Det enda rätta är att man röstar på det man skälv känner är rätt 🙂 Men nu har vi alla som vill vara med och påverka gjort vad vi kan.

        Hann inte med att kommentera innan tråden stängdes, här får det bli en film istället för valvaka. Tids nog vet vi.

    Jag brukar inte lita på undersökningsresultaten, väntar på att dom riktiga rösterna börjar presenteras ?

      Samma här!

    Fruktansvärt

    Repostsr mitt inlägg fr. Öppet spår häromdagen då jag va lite sent ute! Nu har jag såklart redan röstat (ej SD) men undrar ändå

    Läser lite varstans på nätet att SD är emot adoption för samkönade par, insemination för ensamstående kvinnor, assisterad befruktning mm. Detta är en väldigt viktigt fråga för mig så jag har försökt ta reda på fakta från en pålitlig källa men hittar verkligen ingenting på deras hemsida förutom att de ”anser att en kärnfamilj är det bästa för barnet”… googlar jag hittar jag artiklar som säger att de har ändrat sig i frågan men vill som sagt ha det från en pålitlig källa. Någon som har tips eller ngn länk?

      Deras hemsida. Deras hbt politik är att de ska ha samma rättigheter som alla andra. De är alltså inte emot längre, men inte heller ett parti som anstränger sig extra i vissa delar som vissa partier gör i sin hbtq politik (C för trans tex)

      Det står i deras partiprogram, sök på det. Där står det b la att dom inte anser det vara förenligt med barnets bästa att låta samkönade eller ensamstående adoptera eller insemineras.
      Så det är absolut sant och något dom själva skriver i sitt partiprogram.
      Jinmie Åkesson har ju dessutom sagt i intervju att barn till samkönade har ”rätt att veta vilka deras riktigts föräldrar är”

      Gör ont i mig att det finns så många som stöttar detta.

    Hejdå Miljöpartiet! ??

      Hejdå planeten ?

        Ska berätta nåt: Miljöpartiet är – trots namnet – INTE det enda partiet som bryr sig om miljön. Sluta var så lättlurad.

          Nej, vi vet att Vänsterpartiet har den allra bästa miljöpolitiken. Men miljöpartiet kommer på en andraplats. Och sist har vi……………SD!!

          No shit Sherlock!

      Ja, hurra! Vem behöver en planet liksom?! Det bästa vore ju om den bara försvann, då blir vi garanterat av med INVANDRARE! Woho!

        Sån här humor är väldigt trevlig just nu måste jag säga. Tack för skrattet!

    Det ska bli så skönt när detta är över, folk har gråtit klart, och livet kan få gå vidare.

      Det kommer nog fortsättas prata om det här en bra stund till efter valet!

    Löfven är ingen bra talare men han vet hur jobbet ska göras, och gör sitt jobb. Hoppas det räcker.

    Ulf är en superbra talare riktigt inspirerande men har för stor stolthet och en silversked i brunranden. Riktigt Stockholmsk och jag tål honom inte. Varför ska de rika ha skatteavdrag? Medan de sjuka måste in och jobba även om de inte kan eller orkar?

    Alla vill ju det bästa för Sverige, så varför inte bara svälja stoltheten och samarbeta. Jag fattar det inte. Svälj den bara. Det lär ta emot men målet är större än den enskilda individen. Vi är värda bättre än så. Vi borde vara bättre än så.

    Alla vill ju det bästa för Sverige. Kliv upp ur sandlådan och kavla upp ärmarna. Ta lite ansvar.

      Fel, jag tål honom visst men han måste visa att han inte är självisk. Att han tar ansvar för landet och lämnar gammalt groll bakom sig, kan gå över blockgränserna etc.

      Stockholmsk? Ulf Kristersson är väl från Strängnäs…?

        Kristersson var socialborgarråd i Stockholm mellan 2006 och 2010.
        Var socialförsäkringsminister 2010-2014.
        Men han är född i Lund och uppvuxen i Torshälla.
        Studerade i Eskilstuna och Uppsala.

          Och har en son som han stött bort. Han är grafisk designer. Han heter Franz.

            Va…?

            Han serbut som en sån. En skitstövel helt enkelt. Pallar inte se honom ens. frun är tydligen väldigt kyrklig av sig (han med??) också så hur de kan stöta bort ett barn fattar jag inte. Nä fy o usch! Ser ut som en Sir väs! (ormen). 😉

            Fast nej, det stämmer inte

            Haha jaa!! Och Franz mår otroligt dåligt av detta ???

              Hahaha

      Därför att höginkomsttagare reden betalar mycket mer procentuellt än låginkomsttagare. Alltså inte symboliskt, omräknat eller ink arbetsgivare avgifter. Utan vad som faktiskt dras från min lön. Jag betalade exempelvis 61% av min bonus i skatt. Jag får alltså behålla 390 kr av varje tusenlapp. Utöver det betalar jag redan över 50% av min lön i skatt. Varför ska jag betala mer och ännu högre procentsats än den som tjänar mindre? Även med samma längre skattesats bidrar jag ju mer än andra eftersom min lön är högre.

      Jag belastar inte samhället mer än någon annan som går till läkare någon gång var tredje år och har en universitetsutbildning.

        Ja det är ändå lite komiskt att de som röstar vänster (”med ~hjärtat~”) sannolikt bidrar med betydligt mindre pengar till vår gemensamma välfärd än de som röstar blått. Men det är väl som sagt lätt att vara generös med någon annans pengar.

          Ja så är det ju. Dessutom, jag vill inte ha ett samhälle som inte har som incitament att göra karriär om man vill. Styras av staten och ha det lika mediokert som alla andra, underbart ??Vad som är ännu mer komiskt (tragikomiskt?) V med sin väldigt mörka historia, inte tagit avstånd från kommunismen. Hjärtat är rött och sitter till vänster jo visst. Det låter fint att säga så men jag blir bara äcklad när man vet vad de gjort. Och så har de mage att kasta skit på SD ?

            Sjukpenning då? Jag betalar nästan en tusenlapp på min sjukpenning varje månad (efter skatt har jag ca 3700kr att leva på varje månad). Kommer aldrig kunna jobba. Och det är likförbannat alltid höginkomsttagare som gnäller över skatt när vi som är fattiga med glädje betalar skatt. Det ni inte verkar fatta är att alla inte kan ha er lyx. Alla kan inte bli höginkomsttagare. Vet du varför? Girighet. Av såna som er. Ni säger vilka som är värda mer och vilka som i princip värdelösa.

              Ta inte ut din bitterhet över ditt liv på mig. Jag har inte talat om olika värde så käften bara.

              Tråkigt att du behöver leva på sjukpenning resten av livet. Personligen tycker jag att du skulle kunna få behålla din tusenlapp men förstår om du också vill känna att du också är med och bidrar och betalar skatt.

              Men det handlar alltså inte om att inte vilja betala skatt, bara att det ska vara mer rättvist. Vem vill ge bort 50-60 % av det man tjänar ihop? Bara så enkelt. Jag tycker inte det är girigt att vilja behålla i allafall hälften av det man tjänar när man sliter hårt och vill känna att det lönar sig. både för en själv och samhället.

              Det handlar inte om att någon skulle var mer värd än någon annan.

              Oj vad jobbigt för dej. Så liten inkomst ska ingen behöva ha.

              HALLELUJA AMEN

          Men det är många fler som inte har så höga löner och sammanlagt betalar vi mer skatt.

          Jag bidrar rejält till vår gemensamma stadskassa och välfärd därför röstar jag ”med hjärtat” som du så fint skriver, med en sarkastiskt ton. Det gör jag eftersom jag redan har allt, alltså ALLT här i livet. Jag har en bra utbildning, ett välbetalt jobb, hälsan, vänner och familj här som jag kan luta mig mot…jag behöver inte mer!!! MEN det finns andra,många många andra som inte är lika privilegierade som mig. Som behöver mer – mer än vad jag behöver mer. Tanken kanske aldrig har slagit dig men det finns faktiskt människor som röstar med andra än sig själv i fokus.

            Vill du ha en guldstjärna? Varsegod! ? Och grattis till ditt perfekta liv!

              Nej det behövs inte, men tack ändå 🙂

          Lol, min kille röstar vänster och han tillhör de 2% som tjänar mest i sin åldersgrupp. Hans slutsats på jobb med höginkomsttagare har varit att de behöver inte mer pengar. Folk köper ändå bara dyra båtar, hus och hatar sina fruar.

        Amen. Jag är i samma sits. Förstår att folk inte gråter några tårar för höginkomsttagare, det är inte oss det är synd om. MEN det är inte så roligt att slita och kämpa och det enda det leder till är att man förlorar mer pengar än man får behålla. Det skulle kännas bättre om jag fick det mesta av det jag tjänar in, inte att mer än 50 % ska gå till staten. Mycket mer än så om man räknar in arbetsgivaravgifter, bolagsskatt mm. Om de ”bara” tog 40-45 % hade jag kunnat leva med det även om det fortfarande hade varit mycket. På en samhällsnivå är det problematiskt för det innebär att tex folk inom vården inte tjänar ngt på att jobba extra, om de har en inkomst på ca 40’ och uppåt, det är demoraliserande. Vi pratar egentligen inte om några vansinnigt höga lönenivåer innan staten börjar roffa åt sig merparten av inkomsten.

          Så jäkla sant. ??

          Håller med, att få behålla häften hade känts mer resonabelt.

          Var nära på att flytta utomlands (och tillfälligt betala mindre skatt) ett tag när jag höll på att spara till lägenhetsinsats. Har man inga rika föräldrar och vill ha en trygg bostad får man jobba ihop pengarna själv. Det är inte lätt i Stockholm.

          Så Helena, varför tycker du att jag ska betala mer än dig och ännu mer än jag redan gör? Frågar i min mest ödmjuka och uppriktiga ton.

            Håller med. Skattar också 61 %. Värnskatten är en straffskatt som bör avskaffas. Höginkomsttagare bidrar redan mer i rena kronor och bör inte straffas ytterligare för att de jobbat sig upp till en hyffsad lön.

        För att de är ens plikt att ge tillbaka till det samhälle som har gett en de möjligheter att komma dit man är idag.
        För att all inte har haft som tur, möjligheter och privilegier som många höginkomsttagare har haft. Att de procenten extra som höginkomsttagare betalar i skatt gör att arbetslösa, sjukskrivna, låginkomsttagare etc. har möjlighet att leva ett drägligare liv. De pengar kan vara skillnaden på om du måste välja mellan mat på bordet eller busskort. Samtidigt som den extra inkomsten som ett jobbskatteavdrag har för höginkomsttagare ger pengar till personer som redan har tillräckligt med pengar, mer än du behöver för att kunna leva ett bra liv.

          Höginkomsttagare som skattar skänker redan avsevärt åt samhället.

          Intressant att du tycker dig veta exakt hur mycket man behöver i pengar för att kunna leva ett bra liv. Det är just en sådan vänstermentalitet jag avskyr med hela mitt hjärta, kropp, hjärna och själ. Att passas in med alla andra i en medioker grå mall, staten styr dig och det finns inget incitament att vilja göra karriär. Jag tror på individen ??

          Jag håller inte med. Följ Slöseriombudsmannen på Facebook eller kolla dokumentären.

          Arbetslösa och långtidssjukskrivna bör absolut tas om hand av välfärden, men regeringen kan göra detta på olika sätt. Att sluta slösa pengar på extremt värdelösa satsningar som inte ens är tänka att själv vara lönsamma är långt bättre än att höja skatterna.

          Gör upp en vettig budget, slösa inte pengar och följ upp din budget på ett vettigt sätt och så kan du se till att alla människor har det bra.

          Att ta ut högre skatter, både för personer och för företag, för att sedan slösa pengarna leder endast till att folk och företag placerar pengarna utomlands.

          Otroligt dumt att tro att höga skatter för höginkomsttagare går direkt till långtidssjukskrivna och arbetslösa.

          Självklart ska man bidra till samhället. Det finns ett bevisat samband mellan höga skatter och välmående länder.

          Det jag ifrågasätter är om det verkligen är rätt att höginkomsttagare ska betala ÄNNU mer än de redan gör? Jag betalar närmare 60% varje månad. Igen, direkt från min brutto lön alltså inga arbetsgivaravgifter eller annat inräknat i den procenssatsen.

          I den bästa av världar är arbetsöshet och sjukskrivning en tillfällighet, inte för alla men förhoppningsvis för de flesta. Om mina extra skatteprocent gör deras liv bättre gör det mig glad. Tror dock att lösningen är att FLER betalar skatt än att en viss grupp i samhället ska stå för majoriteten av intäkterna. Jag överväger seriöst att flytta utomlands där mitt hårda jobb (för jag sliter på mitt jobb) lönar sig bättre.

          Tycker också man kan sänka skatten för de som tjänar absolut minst.

          Det handlar inte om tur. Vissa väljer att jobba dygnets alla timmar 7 dagar i veckan för att få igång ett företag. Detta går inte över en natt, det tar år. År av ovisshet om man någonsin ska kunna ta ut en lön. Jag var föräldralös vid 19 och har fått klara mig själv. Inte fan fick jag någon hjälp med något alls. Inga privilegier what so ever. Även då jag satt där ensam med enbart 500kr efter min hyra var betald. Idag har jag ett eget företag och jobbar stenhårt. Kommer inte ens ihåg senaste gången jag hade en ledig helg. Såhär ser det ut för de flesta entrepenörer. Och ja, en del av oss lyckas så vi kan ta ut en bra lön som vi sedan skattar mer än hälften på. Sedan anställer vi människor och skattar ännu mer. Så nej, det handlar inte om tur. Det handlar om att vissa ger sig fan på att göra någonting som kan förändra både sitt eget liv och andras.

            Du är en förebild Gabriella! ❤️

            Helt rätt men kom ihåg att du valde det själv:)

            Men du föddes uppenbarligen med en frisk kropp och tillräcklig intellektuell förmåga, samt det som kallas gör grit. För någon som är i ditt 19 åriga jags sits + har ett fysiskt- eller psykiskt handikapp så är det omöjligt att nå lika långt.

          Fast varför plugga, varför vara högutbildad med massa studie skulder om man ändå ska betala så mycket i skatt så efter skatt får man lika mycket som en personson som inte är högutbildad, som inte har studie skulder? det ska vara värt att studera, det ska vara värt att vara högutbildad.

            Jag kommer ha 6 års CSN totalt och sedan vill jag forska, vilket inte kommer ge mig en skyhög totalinkomst över hela livet.
            Så svaret på varför man ska plugga? För att man får göra något man tycker är fantastiskt rolig.

    Det verkar se ut som det blir en alliansregering alltså.. det trodde jag inte, trodde på rödgrönt eller SD.

      SD = alliansregering

        Många verkar inte förstå att ”SD röstar igenom alliansens förslag” inte är detsamma som att ”alliansen samarbetar med SD”. Alla partier lägger fram förslag, alla partier väljer sedan att rösta för eller emot dessa förslag. Det är inget samarbete, det är politikens grund…

      Nu har det ändrats – Rödgröna blocket ligger en bit före höger/alliansblocket. S har ökat lite nu. SD har bara 18% nu.

    Sd Sd Sd heja heja heja ❣ ❣ ❣

      Usch.

      Ett kanon val! Sån ökning ???

    Håller med Bodström. Lägg gammalt käbbel åt sidan och gör upp över blockgränserna.

    SD går mot bästa valresultatet de gjort ❤️ S backar stort, ser ut att bli sämsta valet någonsin för dem. Moderater verkar enligt undersökningar ha stort förtroende även för Ebba viket känns bra, jag gillar Ebba. Jag är väldigt nöjd såhär långt. Och jag får fira ikväll oavsett om SD kommer etta eller tvåa ?

      S blir ändå fortfarande största parti. Centern verkar ha ökat och Kd, kanske beror på Camcams fans och Biancas alla fans hehe, på riktigt, det skulle inte förvåna mig.

        Nej. Det beror på att Ebba har gjort ett bra jobb. Sd, kd och m ❤️

    Hejdå MP! Heja SD! Bra gjort Öckerö! Vilka tråkiga kommentatorer dock.

      Öckerö?

        Hyppeln (öckerös kommun)som var första valdistrikt som var färdigräknade… De röstade med 26 procent (tror jag det var) på SD.

          Skräll att de från öarna röstar på SD… eller inte …

            Tryck upp ditt klassförakt nånstans

              Hyppeln är väldigt rikt och framförallt ursprungligen ett kristet fäste…

            Jag som själv bor i Öckerö kommun vill bara påpeka att på alla lokala facebookgruppen mm så var många så besvikna och tyckte det var pinsamt att hyppeln med väldigt få boende på är så inskränkta. Öckerö kommun är oftast en fantastisk kommun men tyvärr med vissa rötägg.

    Jag blir glad om MP åker ur. De tillför precis noll i svensk politik.

      Försvinner dom försvinner möjligheten att ev bilda majoritetsregering för värsta blocket

        vänstra blocket menade jag förstås

        Hehe, freudiansk felsägning?

        Haha, härlig Freudian slip! 😉

      Det stämmer inte.

    Det kommer bli fyra års diskussion om något parti har förhandlat med, pratat med, anpassat sig till, fått stöd av, lutat sig mot, gjort sig beroende av, etc, etc, SD.

      Nä. Beroende på blickskillnaeen, så kommer alliansen ganska snart ta hjälp av SD. De VILL regera

    Tankar????
    Det är för jäkligt helt enkelt!!
    Vad sker i Sverige?

      Vad är för jäkligt? Du får gärna vara lite tydligare då få är tankeläsare.

      Vad är det som är så hemskt? Det hemska är om det blir 4 år till med rödgrönt block.

        Hahaha instämmer! Jag hoppas man vill gå upp ur sängen imorgon, det ville man inte efter förra valet?

          Av det vi har sett hittills får vi vakna upp till en rutten regering i fyra år till.

    Tänk om MP åker ur – vad fantastiskt!

      Varför?

    Varför röstar så många på bloggbevakning på SD? Så konstigt. Vad är det med personer med annat ursprung som är så hemskt för er?

      Vilka fördomar du har! Jag röstade SD och har utländsk bakgrund

        Varför röstar du på SD?

          Personen vill ha en biljett hem antagligen.

            ?

            ????

        Ja, berätta gärna. Och berätta gärna vad du menar med ”utländsk”. Tydligen finns det skillnader inom SD och jag vill gärna se hur du ser på saken. Att kategorisera folk i olika invandringsgrupper kan ju vara det mest obehagliga som finns.

      Jag ogillar kriminella. Vad du sätter för likhetstecken mellan invandrare och kriminella får du stå för själv, jag delar inte den åsikten.

        Ja men du kan ju inte endast rösta på SD pga du ”ogillar kriminella”???? SD står för så himla mycket mer saker, röstar du på dem röstar du på allt de står för. Och du som är utländsk bakgrund och röstar på SD, va????? Vad gör du? Är du medveten om att de är rasister? Vill stänga gränserna? Har rötter inom nazismen? Herregud. Blir fan mörkrädd, det är såhär samhället kommer se ut nu. Efter det här kommer NMR och alternativ för Sverige växa ännu mer och BOM så har vi ett tredje världskrig. Kom ihåg det.

          Folk tänker på sig själva kanske? Gränserna kanske stängs, men då är de redan på ”rätt sida”.

          Ta lite lugnande och sätt dig ner. Jag ogillar kriminella som grupp, inte invandrare som grupp, även om det finns visst overlap. Din retorik är så trött och motbevisad så jag tänker inte göra något annat än att gäspa åt det. Jag gör det nu.

          Ta lite lugnande och sätt dig ner. Gruppen jag inte gillar är kriminella, inte invandrare, även om det finns visst overlap. Din retorik är så trött och motbevisad så jag tänker inte göra något annat än att gäspa åt det. Jag gör det nu.

            Du behöver verkligen läsa på vad det är för parti du röstat på! Skrämmande att du inte har bättre koll.

              Du behöver verkligen läsa på om SD och deras politik innan du säger något. Du lyssnar bara på vad stora massan säger.

        haha men SD har en överrepresentation av kriminella jämfört med andra partier. Hur försvarar du det? Får man vara kriminell om man också är politiker eller?

      Det är inte så många som det verkar i kommentarerna. I Camcams röstningsinlägg fick SD 7%, flest röstade V (20%), sen kom S (18%), M (15%) och C (12%).

      Jag ogillar flera av menaländernas mentalitet, dvs sitta och glo och tugga kat och låta kvinnorna sköta allt med barn och mat och vad som krävs för att de ska överleva. Med det synsättet blir det mycket svårt att få det till att omvända dessa till högutbildade män som ska rädda Sveriges framtid med sin kunskap.

        Och hur länge sedan är det du kom hem från din årslånga resa i Mellanöstern och Afrika? Då du bedrev antropologiska studier?

          Min familj har sedan -87 levt i flera av dessa länder och är väl insatta i de problemen som finns i dessa kulturer. Svårt att implementera detta levnadssätt med vuxna invandrande idisslande personer.

            Haha där satte du Madde på plats
            ???

          Blääää jag får fan panik på vilka vi släpper in i vårt fina land ??

      Det är inte personerna som är orsaken. Har inget emot personer med utländsk bakgrund. Utan nuvarande regering. Invandring KAN gå bra, det har Sverige bevisat förr. Men nu har det inte gått bra, pga dålig regering. SD ??

        Och vad är det SD kommer göra? Kan du berätta för mig hur SD ska få bukt med kriminella gäng i förorterna (som är ett problem många SD:are nämner)? Löses det problemet om vi stoppar invandringen? Hur bidrar en asylsökande barnfamilj från Syrien till allt det SD tycker är fel i Sverige?

        Ska man hjälpa flyktingar på plats? Ska de bo i tältläger? Ska barn växa upp i tältläger? Du vet att det är dessa barn som riskerar att bli terrorister enligt experter. Inte de barn som får komma till Sverige.

        Och vad tycker du om resten av deras politik? Om ditt eventuella barn visar sig vara gay, hur ska du förklara för hen att du röstat på SD? Att hen inte får adoptera?

        Ska vi förbjuda genuspedagogik? Du tycker inte att det är att svika flickor och pojkar? Eller tycker du att det är rättvist att låta barn växa upp och tvingas in i färdiga mallar på vad en flicka är, och vad en pojke är? Du tror inte att det är en orsak till våld och psykisk ohälsa, bl a?

        Och vill du lägga dina skattepengar på att kvinnor måste ansöka om tillstånd för sen abort? Vill du hamna i en situation där din vårdpersonal vägrar utföra en abort?

        Förklara gärna.

        Det är så chockande hur IQ-befriade majoriteten av SD’s röstare är. Främst de kvinnor som röstar på SD.

        Ni vet ju knappast själv vad partiet, som ni röstat på, står för?

          Du och alla andra raketforskare röstar på annat va?

          S+V fick 89% av rösterna i Rinkeby. De rakt av köper röster med bidrag. Miljöpartiet säljer röster för moskeer. Företrädare för Centern dömer enligt muslimska tolkningar i tingrätten och Sossarna ljuger på arabiska på Facebook. Behöver jag fortsätta?

            ????????

      Jag kan inte bry mig mindre om någon annan persons ursprung, så det vet jag inte vad du baserar din åsikt på för information.

      – jag anser att föräldradagarna ska få delas upp helt individuellt i varje familj & inte att regeringen ska bestämma vad som funkar för varje enskild familjs ekonomi.

      – jag anser att vårt samarbete med EU ska ifrågasättas. Jag är väldigt skeptisk till att våra lagar i Sverige ska regleras av en andra part.
      Att svenska folket ska få rösta om vi vill ha fortsatt samarbete med EU eller inte.

      – jag vill att brottslingar ska få högre & hårdare straff.

      – jag vill att vi som arbetar inom vården ska få en en förbättrad arbetsmiljö och en bra lönenivå.

      – Jag vill att vi ska ha en skola som prioriterar kunskap och ordning, där både lärare och elever trivs.

        Och ja, jag röstade SD.

      Anonym, en dag kommer du förstå. Jag har bott i ett land i snart 20 år där mångkulturen finns. Detta land fungerar ENBART som det gör för att regeringen är en diktatur. Inte mycket kriminalitet, för att dom har total-koll. I ett land som Sverige komme detta med massinvandring ALDRIG fungera. Spelar ingen roll hur mycket man försöker integrerar dessa människor i samhället, för det handlar ju om att att inte alla VILL bli integrerade. That’s where the chaos begins. Tycker inte att man ska ha en åsikt tills man faktiskt förstår hur andra kulturer fungerar gentemot sin egen.

    Än så länge ser det lovande ut ! Håller tummarna på att SD höjer sig några procent , och att mp åker ut .
    Ser mest fram emot att få en ny , vettigare, statsminister. Lögner är maktgalen och verkar inte förstå något så enkelt som att man måste avgå om man inte har stöd i regeringen

      Nu känns väl ändå Löfven som allt annat än maktgalen… Han känns ju snarare som en motvillig partiledare. Och det är väl klart att han inte vill släppa makten till de som ahn inte håller med. Sen så får vi ju se hur han agerar när siffrorna är klara.

        Socialdemokraterna är maktgalna. T.om Marcus Oskarsson sa ju det att de ”ogärna delar med sig av makten/släpper på makten” (nåt sånt)

          Det är ju för att de är det partiet som får flest röster så det är väl därför.

            Hahahaha bah SNAP!! med logiken på den personen. Bra, S.

    Hoppas på en alliansregering som tar ansvar! Slut på flum och floskler, tack. Kristersson är en bra mycket bättre statsministerkandidat än Löfven och allianspartierna kompletterar varandra bra.

      Hahahahah. Tycker det är jättekul med folk som på allvar tycker Kristersson är en bra politiker.

      Var han en reko kille även när han placerade sig och familjen i en topplägenhet på Södermalm som egentligen skulle gå till tonårstjej i riskzonen eller kvinna utsatt för våld?
      Detta som borgarråd med ansvar för socialpolitiken i Stockholms stad.
      Fräscht!

    Känns skit. Röstade på MP trots att jag varit väldigt besviken på dem. Lite chockartat att de riskerar att åka ut nu när vi behöver arbeta så aktivt med klimatfrågan.
    Känns helt okej för mig om det skulle bli en alliansregering men en alliansregering med stöd av SD känns åt helvete. Hellre någon blocköverskridande lösning då.
    Men bra grafik och snyggt presenterad information på SVT. För oss som gillar statistik 😉

      Miljön är min viktigaste ståndpunkt. Vi har bara en värld. En jord. Det går inte att leva som vi gjort och gör. Vi måste ta tag i det. ?

        Tyvärr är liberalerna egentligen bäst för det akuta hotet då de faktiskt vill satsa på revolutionerande ny teknik och kärnkraft.

      Tyvärr tappade de för mycket trovärdighet på handskaknings- och målarfärgsskandalerna… Nu känner sig inte tvungna att gå tillbaka och rösta på dem då det finns flera partier som satsar minst lika hårt på miljön. Det är jobbigt att vara ett enfrågeparti när alla andra snor ens fråga (men bra för miljön ?).

        *känner sig väljarna

        Extremt märkligt om väljare går på vad enskilda personer gjort i MP när liknande situationer inte verkar påverka SD överhuvudtaget.

          Det kanske visar på skillnaden mellan folk som röstade MP och de som röstar SD

            +1!!!!
            Några (förjävliga naturligtvis) skandaler inom MP =
            ”Inte så konstigt med tanke på alla skandaaaaaler i MP. Klart de förlorar väljare”

            Tusentals skandaler inom SD =
            ”Alltså det är ju enskilda individer, det har ju inget med SD som parti att göra”

            ????

        Läs på lite om alliansens miljöpolitik och återkom. V, MP och möjligen F! har en ”okej” miljöpolitik (inte så bra som den borde vara). De andra partiernas miljöpolitik är bedrövlig.

      Vet också en del som stödröstat på S från exempelvis MP för de minst av allt vill låta SD vinna.
      Men ja, MP har tyvärr gjort bort sig en del och jag håller inte med dem om allt. MEN de är ett parti som prioriterat miljön och gjort mer för miljön än något annat parti. Jag hoppas de håller sig kvar och att S och V annars inte glömmer bort den frågan. Sorgligt hur lite folk kan om miljön eller hur oförmögna de är att se bortom sig själva, sitt ekorrhjul och de närmsta fyra åren och deklarationerna.

      Fråga: vad är grejen med att alliansen skanderar att de ak byta regering? På V:s valvaka sa en mycket talförmögen och jordnära kille att om alliansen får flest röster tänker de låta dem bilda regering. Att det är det demokrati går ut på. Jag håller med. Jag tror nog landet kommer fungera fint (förutom miljömässigt) med en alliansregering (utan stöd av SD) men kan för mitt liv inte förstå varför man ska anse sig stå bortom sin procent? Om de rödgröna får flest röster borde de få regera. Om alliansen får flest borde de regera.
      Ibland kan man sakna Reinfeldt.

    Heja Ebba och Kristdemokraterna! ? ut med MP!

      Jaa! KD + SD och uuut med MP.

      Detta är ett viktigt val som handlar om värderingar och etik! Fram för ett etiskt samhälle där lag och ordning gäller! Där hårt arbete lönar sig. Där brott bestraffas. Där kvinnor är kvinnor och män är män! Där familjer själva får välja, där aborter inte sker men barnfamiljer växer. Fram för kärnfamiljen och de strävsamma!

        åh gud det samhället vill inte jag leva i

          * lag och ordning gäller
          * hårt arbete lönar sig
          * brott bestraffas
          * kvinnor är kvinnor och män är män
          * familjer själva får välja

          jag tycker detta lätt ganska bra, vad är det för hemskt med detta?

        Vad har ni tänkt skall hända med de som inte tillhör kärnfamiljerna? Är ju ganska stor del av familjerna idag som inte direkt räknas till det!

          vi gasas väl ihjäl så småningom?

            ??

        Ja! 1950-talet we miss you! ?

        Haha dra inte med dina snedvridna värderingar i min kommentar, tack ?

        Fyfan…

    Heeeeja Alliansen!!!!

    SD2018! Ut med MP!

    När får vi reda på det slutgiltiga resultatet?

      Någon gång mellanm 22-23 bör resultatet komma

        Lite senare kanske… Strax över 100 av över 6000 distrikt inne

        Tack!! ?

      Omkring 22-23 men kan bli senare med tanke på hur jämt det verkar bli.

        Flera röster som ska räknas senare i veckan också. Tror det var över 300’.

        Om något parti ligger på gränsen kan de bli avgörande.

          Jo men de brukar inte påverka så mycket. Men man vet ju så klart aldrig

            3% av rösterna rör det sig om. Just nu på 4:an pratar de om att vi kan få vänta tills onsdag innan vi har ett resultat.

            Det är jämt på fler än ett sätt.

              I dagsläget 28’ röster som skiljer de två blocken åt.

              Valet är färdigt först på fredag.

        Tack så mycket! ?

      Slutgiltiga kommer i slutet på nästa vecka (v37)

        Tack ?

    Klump i magen över SD. Blir så otroligt ledsen. Varför

      Jag vet inte varför du blir ledsen, själv är jag jättegladå

        Glad här med! Går jättebra ❤️

        Vad skönt för er anonyma!

          Du vet det hoppas jag att folk röstar precis som dom vill och så röstar du på vad du vil

            Ja, du är välkommen att rösta vad du vill, jag har aldrig skrivit något annat. Sluta vara så aggressiv

          Hade det varit bttre om vi skrev under hitte-på namn som er andra? ?

            Eller så skriver man sitt riktiga namn, precis som jag!

    Oavsett hur resultatet blir, kommer vi att vakna imorgon och inte märka någon skillnad.
    Jag önskar alla en fin kväll.
    Kommer inte att titta på valvakan före tio. För innan dess är det bara spekulationer.

    vilka är det som röstar på SD på riktigt?? jag förstår inte var de kommer ifrån? vad röstade dom på förut?
    vad är det som är så lockande med SDs politik?

      Enligt SVTs analys är det arbetslösa (LO-)män som tidigare huvudsakligen röstat på S och M

        M: Mitt svar till dig hamnade längre ner. ?

      Ja tydligen 80% av alla som kommenterar härinne. Blir fan livrädd.

      Jag har tidigare röstat på moderaterna under 5 val, i förra och detta valet så blev det SD

      Jag röstar på SD. Kommer från Bohuslän, numera bosatt i Hälsingland. Undersköterska, lastbilschaufför, avbytare på mjölkgård, beridare och tränare av hästar. Tidigare röstat SD.
      Det som lockar mig är en striktare politik, ordning och reda inom de flesta områdena.

        kan du förklara för mig varför det känns bra för dig att rösta på SD medan jag får ångest och ont i magen?

          Är du en vuxen kvinna? Isåfall kan du ta och tänka lite själv istället för att be att skedmatas.

        Men ordning och reda inom partiet då? Väldigt överrepresentation av kriminella inom SD mot andra partier – är inte det oordning? Nazister och rasister som kastas ut dagligen – oordning enligt mig. Järnrörsskandaler – definitivt oordning. Hur kan man vilja att dessa tomtar ska representera en?

          Du skrev det själv, nazister och rasister kastas ut ur Sverigedemokraterna. Alltså har inte Sverigedemokraterna samma värderingar som ovan nämnda personer.

          Beroende på hur man väljer att se på saker och ting, men när SD bildades fanns det inte särskilt många liknande alternativ. Därav (antar jag) att många av de mer extrema typerna sökte sig till partiet. När SD sedan har blivit större och mer seriöst är de inte längre välkomna i partiet. Alltså, ordning och reda.

          Hur kan jag välja att dessa sk tomtar ska representera mig? Därför att SD står mig närmast av alla de partier som finns tillgängliga. Jag har mycket stort förtroende för Åkesson, han får gärna reprensentera mig, mina önskemål, drömmar, åsikter och Sverige.

        Röstar man på SD saknar man empati… Läskigt

          Så alla som röstar på SD är empatilösa? Vetenskaplig källa på det, eller är det din egna åsikt? Oavsett vad ser jag fram emot en förklaring.

            Hen drog det ur röven

        Då hoppas jag att dom kan hålla ordning i sina egna led också, med tanke på hur många i deras parti som är åtalade för diverse brott. Inklusive våldsbrott. Känns sådär enligt mig.

          Det är mig veterligen ingen som förnekar att det finns personer som är dömda inom SD. Likväl som det finns dömda i andra partier, på lokala mataffären, i grannskapet, inom blåljusyrken osv.

      Jag har ett exempel på en högutbildad kvinnlig kommunchef som alltid röstat V. Hon vände i år och röstade på SD. Hon ser dagligen invandrare förstöra, bråka, hota och våldföra sig på samhället. Hon fick nog. Jag förstår henne.

        Sanna,jag harverkligen svårt att tro det du skriver.
        En kommunchef eller kommundirektör byts oftas/alltid ut efter val när majoriteten byts.
        Det finns väl ingen av våra 290 kommuner som styrs av V eller SD.

        Rätta mig gärna om jag har fel.

      Folk runt om kring dig gör detta oavsett vad du tycker om det. Och dom har röstat på liknande parti som SD I tidigare val

    Någon som har hört hur stort valdeltagandet blev?

      Jag tror många partier tappar röster till SD på grund av vel och dravel.

        Det var inte det jag frågade om iofs.

        Men håller med i det du och experterna säger, att de partier som hållt sig närmast sin ideologi hela tiden (V,SD,KD) är de som är vinnarna. Folk gillar inte att ens parti hket plötsligt ändrar kappan efter vinden, och det kan jag väl förstå iofs.

          Nej jag vet men min kommentar var menad till den ovanför dig men hamnade tydligen på fel ställe ?

            Aha 🙂

        Jag tror det beror på svek. De har sagt en sak innan valet och sedan gjort tvärtom efter valet. Gäller både S och när Alliansen satt. Också därför V gått fram.

        Väljarna är trötta på att bli tagna för valboskap och göras löjliga med att de inte fick det de blev lovade. Sveken harr varit stora bland många.

        Förmodligen också därför KD gått fram. De var först att bryta DÖ när Ebba blev partiledare. För DÖ var ett stort svek mot alliansen röstare. De hade kunnat regera om de velat men var för fega att ta chansen efter att Reinfeldt smet ut bakvägen.

          Mitt svar skulle vara till M längre upp. ?

      Omkring 83% står det på SVT

        Det är ju en klar förbättring i alla fall! Undrar bara över vad de som inte går och röstar på tänker.

          Sjuka, tar sig inte, ligger på sjukhus osv osv. Så sluta tänk och förstå istället.

            Absolut! Förstår att det är många som inte orkar eller kan. Men det finns ju även folk som struntar i det.

            17 % av befolkningen ligger inte på sjukhus eller är döende.

          Klar förbättring mot vad? Var 85% i förra valet

          Klar förbättring mot vad? Var 85% i förra valet.

          Det är ju bla religiösa samfund som uppmanat sina medlemmar att inte rösta.

    Kommer SD att vinna och styra Sverige de 4 kommande åren eller? Jag fattar ingenting av Politik. Vilket parti leder? Förklara för mig det jag inte fattar?!

      Vi har blockpolitik nu – det vill säga Moderaterna kan inte styra själva och inte heller Socialdemokraterna så de har tagit hjälp av andra partier. Om SD vinner kommer de bli det största oppositionspartiet och ha stort inflytande i riksdagen men de kommer inte kunna leda Sverige om inte deras procentenheter blir större än blockens sammanlagda procentenheter.

      Nej, SD måste ha en majoritet av rösterna för att få sitta i en regering om alla övriga partier håller fast vid sina uttalanden om att de inte kommer sammarbeta med SD. SD har enligt valu underför 20% av rösterna. Dvs ingen majoritet i det här valet.
      De andra blocken ligger på ungefär 39% vardera och de kan försöka få till en minoritetsregering. De kan också bryta upp blocken och skapa en svag majoritetsregering för att utesluta SD.
      Men än så länge finns det ingen som vet hur det kommer sluta. Det är ett skitsvårt val att sia utgången om.

      Nej SD kommer inte vinna och inte styra. S är största parti, M andra och SD tredje största parti just nu men sen har vi block och just nu är det rödgröna blocket störst dvs S, V och Mp.

      Men ju bättre det går för SD desto mer inflytande får de. (tror jag, mandat?)

      Det blir en rysare nu och det lutar iaf åt att det blir en ny statsminister.

      Är du röstberättigad? Läs på och sätt dig in i hur politik fungerar, det är din skyldighet som röstberättigad. Ursäkta hård ton men jag är lite trött på folk som inte läst på nåt men som ändå ska blörpa ur sig en massa.

      Vågar man gissa på – eller hoppas snarare – att du inte röstat, Namnlös?

        Hoppas inte, blir lite orolig över sådan okunskap.

        Så tyken? Svara på namnlös fråga istället. Alla är inte insatta i politik och demokrati.

        Jag gillar dig camcam, men man behöver faktiskt inte ha den attityden. Speciellt inte när man inte vet varför personen inte har kunskapen.

    Tacka vet jag amerikansk fotboll. Första Sunday night football för säsongen så här blir det red zone för att få fokusera på något annat. Är alldeles för trött på valet redan och det är uppenbarligen för jämnt för något vettigt resultat redan ikväll.

    ???

      Ser med på fotboll. Cincinnati – indianapolis ??

      Valresultat på tven, NFL i telefonen. Whop whop

      NFL på tv, valvaka på datorn. 49ers – Vikings

        Hur gick det för Vikings? Indianapolis fick stryk…

          De vann! ?✌️

    Fyllde 18 för en vecka sen, röstade idag. Jävlar vilka vuxenpoäng men är sååå rädd över att se hur många som röstat på sd

      SD ❤️

    En nyfiken fråga till er som röstar på SD. Vilken del av deras politik är det som ni röstar för? Vad får er att känna att de för er talan bäst? Jag själv är inte helt insatt i deras program men känner att vissa frågor är så starka för mig att jag inte kan tumma på det oavsett hur resten av deras program skulle se ut. Men det är ju bara jag och något får ju folk att välja SD. Är det för revolt eller allvar att ni vill att de ska styra och få igenom, låt säga, alla sina frågor? ?

      Invandring
      Integration
      Lag och ordning
      Familj
      Abort
      Sambeskattning
      Djurrätt
      Miljö
      Kultur.

      Några av mina anledningar att rösta SD.

        Djirrätt?!!! Du måste skoja

        Mina anledningar till att inte rösta SD…

          Ingen bryr sig ?

      Hur många gånger ska någon ställa den frågan här?

        Det är väl inte samma folk som hänger här inne varje gång.

        Tills någon kommer med ett vettigt svar

        Okej ursäkta mig, kan du länka svaret så ska jag ta bort min fråga eftersom jag tydligen ställde en fråga någon redan frågat. Ursäkta mig att jag inte visste att någon någon annan dag frågat. Jag ville passa på att fråga då jag ser att det finns några från SD här och gärna lyssnar på andras åsikter. Jag kanske vill få bättre förståelse istället för att stå dum som ett fån och klia mig i huvudet. Men nu var jag ju ett fån ändå så jag får väl tacka för mig….

          Kolla under precis alla politiska öppet spår. Har nog svarat över 5 gånger.

      Jag kan svara till dig så du inte behöver gå tillbaka i gamla öppet spår arkiv.

      Jag röstar på SD bland annat på grund av deras invandringspolitik. Jag har inget emot människor med en annan hudfärg eller ursprung men jag vill ha en stramare flyktingpolitik så Sverige kan komma på fötter igen.

        När du skriver ”komma på fötterna igen”, vad är det du syftar på då? Finns det någon statistik för att vi tagit stor skada av invandringen de senaste åren? Genuin fråga då jag själv bara läst att Sverige står stabilt.

      Jag röstade på SD för att S har bara höjt och höjt skatterna, trots detta bli välfärden sämre, folk som behöver assistans blir av med den, sjukvården är katastrof, skolan funkar inte. SD vill inte höja skatterna, dem vill ta dem pengar vi redan betalar i skatt och prioritera dem rätt så vi får en fungerande välfärd igen.

        ❤️❤️❤️

    Jag vill bara säga att; vi alla vill det bästa för Sverige. Vi har bara olika sätt att se på saken och vilka vägar vi ska ta för att fortsätta ha ett bra land. Jag hatar ingen som röstar tvärt emot vad jag gör, de har bara ett annat sätt att se på saken och kanske olika prioriteringar och det är faktiskt HELT ok. Kärlek till oss alla och hoppas att ni/vi trots allt har ni alla har en bra kväll ❤️

      Härligt klokt sagt. Jag röstade enligt mitt hjärta och är verkligen inte nöjd med hur det ser ut att gå just nu men jag respekterar alla och deras röster och känslor. Det kommer jag göra även imorgon och varje dag efter det. Hoppas att du har en fin kväll du med.

    Nya Hitler på ingång tyvärr

      Haha va? Hitler är död.

        men har rör ju på sig..

      Lägg av. På riktigt, lägg av.

      Ah, imorgon går tågen till läger och sen ere kört. Herregud människa, förminska inte vad som hände under andra världskriget. Vad tror du de offer skulle välja om de hade fått valet? SD eller Hitler? Precis, SD. SD innebär inte gasas ihjäl och är inte ens likt vad som hände

      Dags att läsa på om Herr Adolf kanske, inte alls samma sak

      Läs Mein Kampf så säger du inte så en gång till.

      Du förminskade precis en historisk tragedi. Skäms ?

    Får jag, min syster, min mamma, min sambo, hans pappa, hans syskon, hans systerson stanna kvar imorgon? Är vi välkomna i Sverige fortfarande? På riktigt? Vad tror ni? Vi har finskt påbrå. Går jättelätt att hitta. Är vi välkomna i vårt eget land eller var ska vi ta vägen?

      Ja det är ni. 100%

      Sluta nu. Om du tror att det är så har du missat hela poängen.

      Det där är ett kraftigt missförstånd. Alltså verkligen.

      Jag tror ju inte att det är er med finskt påbrå som SD vill utesluta ur samhället. ?

        nej utan alla som inte är ariska

          Varför är det intressant att du är lesbisk? Varför har du ett behov att tala om det? Skumt.

            PK-poäng såklart? Ger bra med likes också ??‍♀️

            Det kan ju ha varit relevant o en annan fråga hon kommenterade och sen fortsatt kommentera med samma nick!

            varför tycker du anonym att det är intressant att jag är lesbisk? ?

              Hon kanske är sugen??‍♀️

            21.29
            så talar en äkta homofob

              Knappast. Bara undrade varför.

        Nej, finnarna är ju iaf arier. Men jag då som är född i Asien, får jag stanna? Sprang på en grupp nazister för ett tag sen som allihop ställde sig och heilade. Ser uppenbarligen helt fel ut.

          Jag som är svensk, blond och blåögd har råkat illa ut av nazister så.

      Men snälla, ingen, förutom de som redan har utvisats pga brott eller ej giltiga uppehållstillstånd/asylskäl etc kommer skickas hem, även om SD skulle få egen majoritet.
      Har du läst vad som står i deras principprogram eller är det enbart vad som skrivs på Aftonbladet du baserar din frågeställning på?
      Du kan vara lugn, såväl som hela sin familj.

        Ja dom skriver att dom vill fasa ut dom hittills beviljade permanenta uppehållstillstånden

      Nej. Vinner SD puttas alla som inte är svenskar (varje fall sköts enskilt) ut kl 13.00 nästa bankdag.

      Herregud, hur gammal är du? Lever du i nån Astrid Lindgrenvärld och inte kan se skillnad på rasism och vilja ha åtdragen asylpolitik för att kunna få Sverige på fötter igen? Tror du också att SD i regeringen skulle leda till ett tredje världskriget som dumbommen Hanna? Att folk som du får rösta.

        Jag tappar hakan hur naiv och barnslig hon låter. Hon är vuxen och låter som en 5-åring.

        ”De är invandrare. De hör inte hemma här.”

        ”Har man kommit hit innan 1975 kan man få särskild dispens, annars ska man åka hem.”

        ”Bevara Sverige svenskt.”

        Vad mer behöver ni höra? Adolf Hitler började som en kille med visioner och slutade sin karriär med genocide. Var vill JÅ föra vårt land? Är vi inte lika värda, alla människor? Svara mig ärligt, är vi inte det?

          Ska du citera honom, citera honom RÄTT. Ta med allt han sa där är du snäll.

          Jämför honom inte med Hitler, det är att dra till spakarna lite väl mycket. ?Du framställer dig som ännu mer korkad och naiv nu.

          Jag svarar dig, jo alla är lika mycket värda. En restriktiv asylpolitik fokuserar inte på individen eller individens hudfärg. Det handlar om att få Sverige på fötter och tänka med hjärnan ett tag. Inse vad en invandring med lösa tyglar har ställt till det. Vakna upp snälla, SD är inte ett ondskans parti men de tar upp ett ämne som är i princip radioaktivt. Du ska fan vara glad att de vågar, men det fattar du inte.

          Att du drar till med ett omoget ”är vi inte lika mycket värda” är så dumt och barnsligt att jag egentligen inte orkar svara. Det stryper en konversation och tillför absolut noll.

            Tack för att du orkar förklara!

            vad sverige hade mått bra av hade varit en politik där män inte tilläts vars delaktiga eller ta några beslut. då kan vi snacka om att få Sverige på fötter igen. Män är den absolut farligaste människosorten som existerar.

              Nej tack!! Har jobbat på arbetsplatser bestående av större delen kvinnor. Totalt kaos

                män i politiken leder till kaos och förödelse
                män är farliga

                  Och kvinnor är mähän utan egen vilja

                Hahahahahahahhahahahahaa. Roligt. Män förstår inte ens ordet nej och använder gärna lill-hjärnan som ursäkt för både det ena och det andra, farligt att ha så ologiska och våldsamma varelser vid makten. Om ni nu ska prata kön istället för individer.

          Sluta bara sluta och spela så okunnig. Att ta några ord ut sitt sammanhang och sedan vägra skriva resten är ju så dumt att jag baxnar

          ”Har man kommit hit innan 1975 kan man få särskild dispens, annars ska man åka hem.”
          Men snälla nån, det är NMR som gått ut med det i nuläget , det är inget som SD säger idag.

          Herregud.

          Jag är häpen. Jag tror folk bara köper bilden av SD rakt av. Man tänker inte kritiskt eller självständigt utan bara säger det alla andra säger. Det är fan läskigt.

            De lyssnar på folk som avfärdar deras politik och säger ”rasister” vilket stryper för vidare diskussion. För att hata ett parti så mycket pga deras fördomar så har de rätt mycket av dem själv måste jag säga. Alternativt för lata för att sätta sig in i SDs politik och faktiskt förstå vad de vill. Om folk gjorde det skulle inte låta såhär i kommentarsfälten. Följa John ?

              Följa john är ett bra uttryck för det är så det är.

              Folk har verkligen förlorat förmågan att tänka självständigt.

      Just det, det var rent äckligt att se hur hon skröt om sina sexuella eskapader och försökte låta ångestfull och humble. Tjejer som snor andras tjejer killar är något av det värsta som finns. Jag har varit 14 och visst, ung absolut, men jag hade en tillstymmelse till konsekvenstänk redan då och ett samvete. Skulle aldrig sno min kompis kille. ALDRIG. Fy!

        Precis vad jag också sade, och vet. Vilket också var frågan. ”Vad är det värsta du gjort?” Ja, att jag snodde två killar från min bästa kompis. Det ÄR det värsta jag gjort. Jag visste att jag var charmig, men också att högstadiekillar vill ligga med allt som rör sig, i den åldern. Så matten var inte särskilt svår. Skratta åt deras skämt bjud på sig själv och jag var i hamn. Jag var charmig och villig, men behövs inte. Hade inga pattar, var inte särskilt snygg, var en fin flicka, en plugghäst. Och jag klev in och låg med den där snubben som min bästis var kär i av den enkla anledningen att jag var kär i honom också. Jag valde honom, han valde mig, vi älskade varann så mycket att vi brände sönder hela världen. Den kärleken kommer aldrig försvinna. Aldrig glömmas bort. Den var inte nyttig eller hälsosam. Snarare smärtsam och jobbig. Tung. Slitande och ätande. Så _mycket_ att det förstörde oss snarare än helade. Vi fick inget riktigt avslut, gick bara åt varsitt håll och såg oss inte om. Vi träffades tio år senare och där fanns fortfarande samma kemi. Efter det mötet sade han det. ”Jag kommer älska dig så länge jag lever.” ??

        Min sambo säger det rätt bra att om en tjej vill ha en när man är i den åldern så accepterar man och är jävligt glad att ens få en andra blick. Jag hade massor av blickar att ge. Jag var intresserad av sex. Att bli åtrådd och uppleva förälskelse. Drogs till the dark side, fel sortens killar. Jag var ingen gudinna. Snarare en helt vanlig normalful Svensson med näsan i romantiska böcker och en naiv syn att kärlek övervinner allt. Hah, vilken käftsmäll. Vilket uppvaknande.

        En helt vanlig Amanda Bergman i 9D som förrådde sin bästa vän för kärlek.

          Jag är säker på att du är mycket vackrare än du tror. ?

          Inte intresserad av din roman om dig själv som en duktig flicka med bra betyg som om det rättfärdigar ditt beteende. Fattar att du är kär i din egen kärlekshistoria, kan du typ… move on?

            Men på riktigt.Just nu just ikväll orkar ni fokusera på hennes kärleksliv ‼️

            Väx upp!

              Tack men jag har också skrivit kommentarer här som har med politik att göra. Jag kan fokusera på flera saker samtidigt.

                Jag brukar uppskatta OT men det här under den här tråden som ni väljer att hacka på henne är under all kritik.

                Att hacka på henne är så dåligt i vilket fall. Jag tycker ni ska lägga ner det.

                Till TRH: Jag står för vad jag tycker om henne och hennes text men lämnar det nu. Dels pga ointresse och vill lägga energin på det politiska samt att jag känner att det räcker.

          ”Och killen som var otrogen mot mig lever ofrivilligt ensam därför att han kommer älska mig så länge han lever” skrev du igår. Skillnad på det och få höra ”Jag kommer älska dig så länge jag lever.” Det har jag också fått höra efter flera år men jag har inte tagit det så bokstavligt faktiskt. Menar du alltså att han sitter 11 år senare och lever ofrivilligt själv pga sin kärlek till dig?

            Hon har väl inte alla detaljer i sin historia riktigt klar haha!

      Finnarna kommer att ingå i ett arbetsläger i Norrbotten den 27:e September.

      HAHAHAHA ORKAR INTE MER ???

    Såg nyss Paow i bild på SDs valvaka. Fyfan.

    Paow syns på valvakan på SVT (hos SD)

      Det lustiga var att hon hade en IGstory om att det var tråkigt att folk bara talade illa om de de inte ville rösta på och inte om vilket parti de själva ville skulle vinna. Det kan man ju hålla med om iofs. Men var det inte hon som sprang omkring med en ”stoppa sosseriet” t-shirt på sig.

        IQ badboll

    Finns det nån här som minns refaad el-sayed på 80 talet? Min man har sen många år tillbaka 4000 st, nu helt värdelösa aktier, i hans bolag.
    Upp som en sol men ner som en pannkaka.
    Uppmärksamhet, även negativ, är bra reklam. Kanske är Löwengrip ett geni. Eller lika som refaat el-sayed?
    OM detta är seriöst så applåderar jag henne.

      Ja gud ja! Fermenta var de första aktierna jag köpte för mina sommarjobbs-pengar när jag var barn 🙂

    Så, enligt svt nu då så skulle 13% av kvinnor välja SD. Överraskande hög siffra ändå

      Varför välja att se det så? Väldigt tydligt att kvinnor är mer rödgröna och tror på ett solidariskt samhälle, vilket jag tycker är väldigt fint att se.

        Jag tycker det är BRA att siffran är så hög på SD. Men jag är förvånad att den är så pass hög

    Åh, miljöpartiet </3 byt ut Lövin till Bah Kuhnke

      Lövin är ju påläst och kunnig. Men Fridolin skulle åkt samtidigt som Romson. Han får mig att inte rösta på Mp.

        Absolut kunnig men inte stark i debatter tyvärr. Förra valet gick min röst till mp men inte i år. Alldeles för rörigt och icke konsekvent beteende och besked.

        Får hålla med. Lövin tycker jag om. Fridolin kan däremot få åka i samma veva som Romson.

    Val.se och flashback ligger nere ? synkad attack? ?

      Flashback funkar för mig.

        Fast nu slutade det plötsligt att funka.

      Ett tips är att kolla isitdownrightnow.com

    Många i mitt flöde på instagram har under dagen gjort både storys och inlägg om att ”man har röstat” eller ”gå och rösta” och sedan en hjärta emoji ❤️Röd eller ?blå eller ?✅ som en hint på personens politiska ställning utan att skriva ut partinamn.

    Min fråga, de som har gult hjärta ? eller ?? gulblå, står det för SD? ?
    Eller missförstår jag emoji språket? Blev så förvånad av ett par personer med dessa emojis, eller övertolkar jag??

      Vissa kanske valde färg utifrån åsikt. Färgerna kan ju för dem betyda annat än partiernas färger, röd-hjärta blå, kanske mer rationellt-inte känslor av ilska osv utan förnuft. Gul o blå kanske står för höst/att rösta för Sverige, det gör ju alla-det Sverige vi vill ha.

      Bra fråga… men tanke på att det används lite olika färger på olika partier. Ibland har de blått på SD och ibland gult. Mp är ibland gröna och ibland gula…

      Ibland kanske folk bara valt ett hjärta utan att tänka på vilken färg det har??

    Okej vänner – medan jag kollar på valvakan pluggar jag lite java. Om det finns någon kunnig där ute kan man lösa den här meningen med en for-loop? ’Om användaren däremot gissar rätt på femte försöket ska ett meddelande skrivas ut.’

    Jag har gått runt i tre dagar och funderat men kommer liksom ingenstans! Tack och alla kramar i världen!

      Du borde sätta en count som kan räkna upp till femte försöket och där igenom en if-sats, det borde funka. Har inte läst java men c++ och scheme

        Jag har gjort en if-sats och ovanför den lagt en for som räknar 5 försök så den räknar ju ner redan. Dock får jag inte ihop hur meddelandet ska kunna skrivas ut om användaren gissar rätt.

        Tack för ditt svar!

          Hej, får du endast använda en for loop? Annars får du ju kolla i if satsen om det är försök fem && gissat värde är rätt och så printa meddelandet.

            Nej men det är ett långt program så jag har liksom redan 4 nästlade if-satser haha. Jag tänkte en if till men det blir fel och vill förenkla istället för att försvåra men vad svårt det är ändå.

            Tack för ditt svar!

          Pseudokod, inte Java:
          If count = 5 andalso UserAnswer= RightAnswer then
          Print Message

          Alltså kontrollera om counten är uppe i 5 försök och om din variabel med det rätta svaret överensstämmer med användarens svar. Om bägge stämmer, skriv ut meddelandet.

            Tack!

    Vilket val!! M och S backar och SD ökar, spännande!

      Det gör mig samtidigt förvirrad. Innan röstningen började sade SvT att SD låg på 19.2% men att de nu ligger på 17.7% och har ökat med 4%?

        De har ökat med det sen förra valet, inte sen undersökningen.

        Ja, ökat med 4% sedan förra valet..

        Men de jämför ju med förra valet!

          Just det ja! Det missade jag ju hahaha

        När de säger att partier har ökat eller minskat jämför de med valet 2014. Då fick SD ca 13 %,

        SD vinner om man kolla till ökning ?

          duttit av dom

            Ja, det är otroligt bra jobbat ?

              Verkligen ❤️ Riktigt stolt!!

          Fast de trodde ju på att bli näst största parti och minst 20% och så blev det ju inte ?

            Det spelar ingen roll, tråkigt, men fortfarande deras bästa val någonsin!

    Besvikelsen o irritationen hos svt är påtaglig. ? Anna Hedenmo har svårast att dölja det.

    Svt ratade Fi i sin valkompass men nu, när det gått dåligt för Fi, besöker de minsann till o med deras valvaka….

    Tänk vad snabbt det gick för svenska män att sälja ut oss kvinnor? När svenska män får välja, väljer de enkelt bort kvinnors rättigheter mot lite rasism..

      Mogen kommentar.

        Det är dagens sanning.

      Jag är kvinna och röstade på SD. U mad?

        SD:s trollfabrik, som den senaste tiden har spammat alla typiskt kvinnliga forum/bloggars kommentarsfält på nätet, där de utgav sig för att vara kvinnor som röstar på SD, gick inte hem.
        I denna blogg såg det ut som om massor av kvinnor skulle rösta på SD och detsamma i t.ex Magdalena Graafs blogg. Men svenska kvinnor lät sig inte luras eller påverkas, tack o lov. SD är alltså fortfarande ett utpräglat mansparti, både när det gäller medlemmar och väljare.

    Känns härligt hur alla partier tycker att de är vinnare när sanningen ligger närmare att alla är förlorare. Ibland är skillnaden mellan positivt tänkande och att lura sig själv obefintlig.

    Vet inte varför men tycker det är obehagligt att se folk på de olika partiernas (just nu V) valvakor som beter sig som om det var en sekt…
    Förstår inte hur man vill ha denna sörja i 4 år till… Stefan Löfven allvarligt talat?!
    Och nej är inte SDare

      Samma här. Jag känner mig så frustrerad och förbannad över hur människor ens kan anse att en rödgrön regering är rätt val. Sverige kan lika gärna skjuta sig själva i foten nu.

        Förstår att högern är besvikna men själv är jag otroligt lättad. ?

          Ja visst är det bra? Lite mer inflytande från Vänsterpartiet och lite mer öppna gränser och ännu mer förtur till bostadskön för IS-krigare. Helt perfekt!

          Lättad för vadå? Det är väl långt ifrån klart hur regeringsbildandet kommer se ut.

      V är extremister på många sätt, kan sällan bete sig. De pekar jämt finger när jimmie pratar

        Peka finger? Är det att jämför med att svinga järnrör, mordhota feminister och bränna upp flyktingboenden?

        Peka finger? Är det att jämföra med att svinga järnrör, mordhota feminister och bränna upp flyktingförläggningar?

          Jag har oxå pekat finger rätt länge nu. När jag har kört förbi Åkessons äckliga valaffischer.

    ❤️?❤️?❤️

    Sd e inte demokrati ?. Jag är knäckt över människan jag betalar hellre mer i skatt för välfärd. Känns 1000 gr värre än att vakna upp till att Donald Trump va president. Sörjer för mänskligheten att hatet får mer fäste. Detta är min sanning i mitt liv ????

      SD satsar på att få med sig kvinnorna precis som Hitler gjorde. Jag är stolt över att svenska kvinnor inte har låtit sig luras. Kärlek till alla systrar därute. ❤⚘❤

      Sd e endast tredje störst. Du kan nog sova lugnt

        Endast? SD har ökat mest av alla medans de andra stora partierna går neråt

    Har aldrig varit så förvirrad under en valvaka som nu. ÄR alliansen större som Kristersson just sa? Kan man gå och lägga sig nöjd??

      Nej det kan vi inte.

        Beror på vad man röstar på. Jag är moderat. Inte du??

          Jag är blå så vill fan inte ha en rödgrön regering.

            Tolkade ditt svar som att du var röd. Vill ”fan” inte heller ha en annan regering än en alliansregering.

              ?

      Nä undrar oxå. Skumt!

      Alliansen är större än regeringen eftersom V inte ingått i regeringen. Däremot är rödgröna större om V får vara med på ett hörn. Hur som helst är alla förlorare och ingen lär vara speciellt nöjd. Utom möjligen typ KD och C som gör ganska bra val. Och möjligen att MP är nöjda med att de faktiskt överlevde på stödröster ännu en gång.

        Även om jag röstar röd/grönt så är jag inte säker på att jag vill att den rödgröna sidan skall regera med så mycket inflytande från vänsterpartiet…

        Åh, tack, tror jag fattar!?

      Nu fattar inte jag heller, fattar noll! Kan Ulf bestämma hur regeringen ska vara trots att de rödgröna är större?! Verkar ju helsjukt?! Hur kan han bestämma detta?! VAD?!

        SD. SD kan välja sida, båda blocken behöver deras stöd för majoritet

          Finns fler alternativ till hur vågen ska tippa över än att SD får det avgörandet.

          Hur som, vi kommer få se flera oheliga allianser. Var så säker. För ingen av dem kommer kunna hålla vad de lovade innan val över vem de ska sammarbeta med. (Om vi nu bortser från SD som sagt hela tiden att de vill vara med överallt och med alla).
          Det kommer bli surt hemma i många stugor vid köksborden om någon vecka. Det är jag övertygad om. Att de återigen känner sig som ett valboskap.

          Jag tror det är mer troligt att Sverige äntligen lämnar den skumma blockpolitiken och börjar göra som de flesta andra europeiska länderna: samarbeta mellan blocken. Tänk att om 17,7% röstat på SD har fortfarande över 80% röstat mot SD, och de vill inte ha SD i regering.

        Just nu har de ju fått exakt lika många mandat…

          Nej röda blocket är större, i procent iaf och borde ha fler mandat. Alltså vad är detta? Nya regler plötsligt eller?

            Det är 0,3 procent bara…. Mandaten delas ju upp per procent och 0,3 är för litet för att det skall bli ett extra mandat.

            Nej, de har samma antal mandat. Otroligt jämnt

              Nej de har fler mandat 144 mot 142. Och det blir de rödgröna, och Ulf och Annie kan inte kräva Löfvens avgång tror jag ej utan det avgör han själv. Rödgröna drog ifrån lite till nu så Kristersson ska nog inte vara så säker. Verkar som att vissa inte bara ger upp. Aha nu säger någon moderat att Löfvén måste avgå, konstigt trots de vann i procent och mandat. Ger upp, fattar inte men tror M bara snackar nu kankse vet ej..

                Mmm men när kommentaren skrevs hade de inte det

                  Jo de hade fler mandat då, det hade de hela tiden stod aldrgi lika i mandat så vet inte vad en del fick det ifrån. Men det kan hända att det slutar med lika antal mandat. Men hela kvällen hade de ett el två mandat mer.

                  03:32 För att det var så. 143 vs 143 tills det blev 144 vs 142.

            Mandat är inte samma som procent

              Nej vet det men de har fler mandat också, ett skiljer, men vi får höra nu vad Löfven säger, han kommer tala strax.

                Vilket tal han gjorde, starkt. Bra han inte avgår nu men de andra alliansledarna sitter som i en sandlåda nu på svt och kräver att han avgår och pratar om nu när Löfen avgår.., och programledarna verkar till o med bli irriterade på deras svar – men han sitter ju kvar. Dock kan det nog hamna på lika många mandat efter onsdag när utlandsröster är räknade.

        Borde väl vara rödgröna blocket som bildar regering som har flest röster?! Så siffrorna spelar ingen större roll.. Alltså helkonstigt???

          V och S har historiskt aldrig regerat tilssamans. De är dessutom historisk stora motståndare.

          Har svårt att se dem regera tillsammans.

        Som Viktor skrev, s vill inte ha med sig v. Sen är ju sd plus alliansen mycket större…..

          Men rödgröna blocket är ju dock större. Och M har ju totalvägrat att samarbeta med SD så vore lite konstigt.

      Nej, de är inte större. Otroligt jämnt. Men SD ställer sig helst på deras sida, med de blir de störst

    Fi har fått väldigt dåliga resultat nästan överallt, kollade lite slumpmässiga kommuner..

      Har dom ens varit med i några politiska debatter inför årets val? jag har inte hört ett sett någon från dem överhuvudtaget.

        Ja, såklart de har men det är riksdagspartierna det är fokus på. Många trodde ju att de skulle äka efter metoo, ser ut att bli tvärtom

          Nej inte i de stora debatterna såklart… men jag har verkligen inte hört någonting från någon Fi:are.

        Massmedia ville endast fokusera på riksdagspartierna. Samma med svt:s valkompass där Fi inte heller fick vara med.

          Nytt för i år tydligen…? Förra valet fick småpartierna SD o Fi vara med i alla politiska debatter.

            SD hade nästan 13% i förra valet så jag skulle inte kalla de för ”småpartier”. F! däremot klarade ju inte ens riksdagsgränsen.

              Innan valet var SD ett småparti… suck..

      Jag tror Fi:s primära problem är att deras väljare främst vill hålla SD borta från makten co hdå röstar på vänsterpartiet eller MP i detta val. Med SD borta ur bilden så skulle det se annorlunda ut.

    Inga nej än så länge till samarbete med SD. Kd, sd och m ❤️

      Är de någorlunda smarta stänger de inga dörrar än. De har ingenting att tjäna på att klargöra någonting innan de funderat igenom det…

    Om M går ifrån L och C så kan de väl regera med SD och C? Eller?

      Ja, om någon kan tänka sig att regera ihop med SD så finns det olika alternativ… Men det lät ju som Ebba var ytterst säker på att Aliansen stod helt enade utan SD… Kanske något parti som lurats dock…

        De kan inte få igenom en regering utan SD, så de kommer behöva möta dem på något sätt

    Det verkar som att ALLA blir Lucia i detta valet?

      SD är vinnarna i det stora hela. S är vinnaren i antal röster. M är vinnare pga näst störst. SD är vinnare pga att de ökat mest. Mp och kd är vinnare för att de är över 4%. Många vinnare ikväll

    Uppenbarligen vill Svenskarna ha Stefan Löfven som statsminister, hans parti har flest röster och det visar att Kristersson inte var så populär som han trodde.

    Skönt att det lönar sig att prata lugnt och inte skrika som Kristersson gjorde i slutet.

      Jag tror inte det. Jag tror att många valde bort vad de ville rösta på och valde S pga att SD inte skulle blir större

      Dude what

      Löfven lär avgå.

    Röda är beroende av SD. Alliansen är beroende av SD. Sd har gjort ett jättebra val. Har något val varit såhär jämnt någonsin? Att de har nästan exakt samma % mellan blocken?

      SD har gjort sämre val än de trodde, de var helt säkra på att bli största parti eller näst största och trodde på runt 20% så de är nog inte helt nöjda.

        Jodå, de är nog rätt nöjda ändå. Deras bästa val. Och pga hur beroende de andra blocken nu är av SD. Jag är väldigt nöjd över SDs ökning

          fast en ökning var ju inte särskilt överraskande, men nu blev ju inte ökningen så stor som de trodde och förväntade.

      Ingen är beronde av någon om de lämnar blocken. Men ingen kommer kunna hålla sina löften som de gav innan valet.

        Ingen verkar vilja lämna

          Vi får se. Det har bara gått några timmar.

      Ett bra val, men inte tillräckligt bra när man står ensam!

    De svenska socialisterna har byggt upp vårt välfärdssamhälle! Hade en blå regering suttit vid makten i en större utsträckning genom tiotals år hade vi inte haft detta fantastiska samhälle vi har idag. Sverige är inte optimalt, tyvärr, men socialisterna/de rödgröna är de som kan få Sverige på rätt köl och fortsätta utveckla vårt fantastiska land till det bättre!

      De senaste 20 åren har S monterat ner Sverige bit för bit. Det började med Göran. Och idag finns det inte mycket kvar.

      S har inte kunnat anpassa sig till en global värld där ekonomin är helt beronde på hur andra länder väljer att sköta sina affärer. De är en trött gamal dinosaur som lever i fel tidsera.

      Den har vi hört förut. Finns en anledning till att S har äldst väljare av alla riksdagspartier. Dinosaurie var ordet!

        De äldre har lite livserfarenhet. De har levt i det socialistiska styret sen 1900-talet och vet skillnaden mellan höger och vänster.

          Och snart dör de ut som andra gamla fossiler gjort innan dom ?

            Barnrumporna som röstar höger, fattar inte ens vad klassisk högerpolitik går ut på.

    Hela valrörelsen och alla debatter har varit som att titta på barn som försöker argumentera. Ingen lyssnar på sin motståndare, alla hör vad de vill höra och viktiga frågor får knappt något utrymme för man fastnar i helt meningslösa limbon till diskussioner som inte leder någonvart. Därtill har man tapetserat hela jävla landet med totalt intetsägande plakat där det kan stå geniala saker som ”Framåt!” eller uppenbara saker som alla garanterat vill ha, typ ”Vi vill ha bättre sjukvård”.

    Nu mynnar hela valrörelsen ut i att alla verkligen tar barnsligheten till nya höjder genom att utropa sig till segrare fast de själva vet att de inte vunnit ett dugg. Varenda partiledare står ju och ljuger sina följare rakt upp i ansiktet för att de hoppas att deras osannolika profetia som genom ett mirakel ska slå in. Det är ärligt talat patetiskt att titta på.

      Ungefär exat det jag förutspådde.

      Det är nu efter valet som det verkliga debaclet kommer börja.

      Håll i er för nu kommer det bli åka av!

        Nästa fotbolls-VM hoppas jag att svenska landslaget lärt sig av politikerna. Solklar förlust men man utmålar sig själv till vinnare ändå. Med den dagismentaliteten kommer vi alltid vinna VM-guld i vårt eget huvud!

    Okej. Alliansen kan inte bilda regering och få igenom sin budget. Rödgröna kan inte bilda regering och få igenom sin budget.

    Inte utan att någon av blocken söker stöd av SD, vilket båda block sagt sig vägra. Alternativt bildar en blocköverskridande regering, vilket framför alls alliansen sagt sig vägra.

    Så, alliansen vill alltså göra följande:

    – Bilda en regering endast bestående av allianspartierna
    – Vägra stöd av SD (dvs vägra ge dem inflytande) och därigenom inte kunna få igenom sin budget
    – Därigenom behöva stöd genom att S ska rösta igenom alliansens budget

    Vilket S ju med all rätt skulle vägra. Vilket i sin tur kommer leda till att alliansen anklagar S för att inte vara ”en vuxen i rummet” och därigenom ”tvinga” alliansen att söka stöd från SD.

    Det är enda alternativet. OM inte C och L erbjuder blocköverskridande samarbete med de rödgröna (S och Mp + V som röstar igenom budgeten).

    Hur kan det bli på något annat sätt?

      Finns betydligt fler varianter. S+ M tex.

      Men allt kommer resultera i irriterade väljare och med stor påverkan på nästa vals utgång.

        Ja absolut! I teorin kan massor hända. Men av vad alliansens partier SÄGER, så har de ju låst fast sig vid något av ovanstående alternativ! Just nu iallafall

        S+M går i princip bara ihop i extrema situationer, typ krig. Om de går ihop kommer gammelmoderater gå i taket och S kommer få ett gigantiskt väljarflöde till V.

          Som sagt. Det kommer garranterat sitta många sura hemma vid köksbordet om ett tag. Många som kommer känna sig som valboskap.

    Ca 77.5k ogiltiga röster än så länge. Hur många av dem är barnteckningar tro? Vi vet ju att det åtminstone är två. Har hon inspirerat fler? ? ?

    (Och nej är inte seriös. Försöker bara lätta upp stämningen ?)

      Vad är en ogiltig röst? Alltså, kan man göra fel eller är det bara någon som larvat sig?

        Tydligen räknas alla blanka röster in där så skulle gissa att majoriteten är det 🙂

    nu är det jämt vad gäller mandaten igen 😀 😀

    Läste precis på Aftonbladet om Annies takeover av Isabellas instastories. Isabella tyckte det var viktigt att nå ut till sina nästan halva miljon följare. 2000 personer såg liven enligt Aftonbladet.

      Annies största misstag!! Hon förlorade på det! Däremot är IL vinnaren ….ha ha Money money money …

    Rödgröna vägrar stöd från SD. Alternativet är blocköverskridande regering. S har lyft möjligheten till detta.

    Alliansen SÄGER sig vägra stöd från SD. Alternativet är blocköverskridande regering. De verkar vägra blocköverskridande regering också. Alliansen har alltså alternativet att söka stöd med SD (vilket L säger sig vägra även nu efter resultatet, och C verkar säga samma sak mellan raderna) eller tacka ja till S erbjudande. Att S inte skulle vara med alls i en regering som största parti i Sverige nu när alliansen inte fick majoritet är ju… Väldigt konstigt…

    Vad tror ni?

    Vad händer om det blir 143-143?

      Beror på vad Stefan säger nu. Säger han att han tänker fortsätta så kommer SD behövas om inte alliansen bryter upp

        Han kan väl bilda minoritetsregering? Inte för att det är att föredra men han kan väl? Eller kan alliansen plus sd ta över regeringsbildandet även fast s är störst?

          Ja det kan han. Men SD kan ju eventuellt stödja Stefan, då har inte alliansen något att komma med

    Annie satsade på fel kort dvs Blondinbella och kändisar/influencer. De blygsamma 2% ökningen kommer nog från besvikna MP.
    Henns enorma Blondinbella marknadsföring visade sig att vara total misslyckat och felberäkning. Inte konstigt! Enda vinnaren här var Blondinbella som fått så stor ”synlighet” tack vare Annie.

    Centerns vallokal och partikamrater var de mest besvikna och hon nästan buades när hon höll tal.

    Trodde ju att de skulle spela sensuella Isabella när annie skulle hålla tal. ?

    Mp är inte safe än va? Hur mycket kan hända med de sista rösterna i veckan?

      Svårt att säga, sen kommer ju onsdagsrösterna också.

      Det krävs i princip att inte en enda av förtidsrösterna/poströsterna är på mp så jag tror att det är ganska safe att säga att de är safe ?

    Givet att mandat fördelas som det ser ut just nu skulle ett samarbete kunna ske mellan S, MP, C och L som då har 166 mandat tillsammans. Får de stöd från V ger det ytterligare 28 mandat. Det skulle hålla SD utanför.

    M, KD och SD skulle ha 155 mandat.

    Det enda andra alternativet är ju Alliansen och SD tillsammans? Eller?

      Problemet då är att C och L då dödförklarar sig själva hos sina väljare. Speciellt sina yngre väljare. Jag skulle helst se S, Mp, C och L. Fullt rimligt och har tom skett liknande koalitioner tidigare.

        L och C kommer lika mycket dödförklara sig om de går till vänster när de lovat höger.

        De är mer eller mindre bakbundna. De borde börja kolla vad deras väljare tycker om deras dilemma. Inte sitta och killgissa vilka de tror att de vill att de ska sammarbeta med.

        Svar till Milly fastnade i modd.

        De är lika illa om C och L går till vänster i deras väljares ögon.

          Nej det tror jag inte, hyckleri isåfall.

            Men alternativet är ju att göra sig beroende av SD? Något/några allianspartier och något/några rödgröna paritet måste ju samarbeta för att inte göra sig beroende av SD.

            Håller verkligen med Löfven, låt det bli blockens begravning!

          Jag är inte säker, inte om de fokuserar på att prata om det som ett nödvändigt ont för ordning och reda och bevarande av mänskliga rättigheter osv. Kruxet kanske skulle vara att V då skulle behövas som stödparti och jag kan speciellt tänka mig att liberala väljare kan se det som lika illa som SD.

          Men jag tillhör de där unga väljarna som kan rösta från allt från Liberalerna till V beroende på vilken av mina hjärtefrågor jag fokuserar, samt huvudfokus ”håll SD borta från makten” på så jag borde inte vara den som gör analysen. Men vi måste få till en vettig och stabil regering inför nästa lågkonjuktur. Men jag är riktigt orolig för vad som kommer hända med SD när folk får det sämre (lågkonjuktur) jämfört med nu då det är högkonjuktur.

            En traditionell höger skulle aldrig vilja sammarbeta med V. Precis aldrig. De är deras största motsatts och lika med att gå emot frihet och demokrati.

            Jag tror att om de måste välja så väljer de någon som ligger dem betydligt närmre i deras politik och då blir det SD.

              Men har vi en traditionell höger? Min upplevelse är mest att vi har ett gäng gaphalsar som inte vill prata om de stora frågorna.

              Och jag skulle fortfarande hävda att även SD är omöjligt för centern med den positionering som gjorts.

                Om man tittar till Cs uttalanden har de varit lika stenhårda ang både SD och V.

                Just därför efterlyser jag att de börjar fråga sina väljare, inte Annie.

                Vad vill ni?
                1.Sammarbeta med SD?
                2.Sammarbeta med V?
                3.Eller släppa fram en mycket svag M-regering?

                Sluta bestäm över huvudet på dem som tillsatt dem. Väljarna. Fråga dem vad de vill. De är de som gett dem uppdraget att styra i Sverige. Det är inget Annie ensam borde bestämma.

                  Jag tror dock att en del av problemet där är det låga engagemanget för partipolitik idag. Hon och Björklöv skulle realtivt enkelt kunna fråga partimedlemmarna vad det tycker, men partimedlemmarna är en minoritet av väljarna idag.

                  Precis.

                  Beställ en opinionsundersökning.

    Och Ebba, KD som dillade nåt om judisk-kristen etik (eller nåt sånt…)? Vad fan betyder det? Sen fortsatte hon med nåt om hur KD står för ”jämställdhet”. Jösses, alltså?

      Hon är kristen, hennes retorik i det talet är vanlig i evanglisk-kristna kretsar.

    Se på fan. En partiledare som inte utropade sig till solklar segrare. Det var otippat realistiskt.

      Tycker du verkligen det? Han har ju inte avgått. Varför?

        Varför skulle han avgå när ingen vet hur detta ska lösas? Avgår han erkänner han sig ju besegrad, och han har inte förlorat mer än någon annan ännu. Han måste ju göra vad han kan för att försöka sitta kvar. I nuläget är det bästa alla kan göra att undvika förhastade beslut.

          Riktigt bra tal och bra att han inte avgick!

            Han behöver bara sitta lugnt i båten.

          Nej. Men då anser han dig som en möjlig segare, eller hur? Motsattsen till vad du skrev ovan. ?

            @Viktor ?

            Skillnad på solklar segrare och möjlig segrare när allting är klart. Stefan kan vinna, men har inte tagit ut segern i förskott. De andra kan vinna eller förlora men har redan påstått sig ha segrat.

              Ok. Vi ser det olika. ?
              Jag tycker någon som inte avgår fastän han vet att han kommer bli tvungen ser sig själv eller vill få sig själv att framstå som den störste och solklarvinnare. Ofta talar handling mer än ord. ?

                Men asså nu låter du lite fånig Hmm.

                  Asså jasså! ??

              Stefan framstod som klok, klokare än de andra och vilket tal.. Kristersson däremot sjönk, pinsam.. och hur blir hans trovärdighet om han dessutom väljer att samarbeta med SD.

    Vad håller alliansen på med? De vill regera fast de fick mindre röster är röd/gröna blocket?

      Kåta på statsministerposten.

        Som Stefan då? 🙄

        Eller kan det kanske bero på att de tror på att de kommer vara Sveriges bästa alternativ?

          Det tror ju alla. Även SD

            Ja. Men min kommentar var som ett svar till anonym kl 00:56 och din kommentar är inte relkevant för vad vi pratade om.

      Nej.
      V sitter inte i regering idag. Ingen vet om S kommer vilja regera med dem heller. Mest troligt inte.

      Pinsamt att höra de fyra på SVT nyss, vilka svar på frågor, programledarna verkade bli irriterade… Stefans tal däremot så bra!

        Löven är ju mer sansad

        Håller med, lät som ett gäng envisa tonåringar!

    Har någon lust att förklara varför alliansen är så benhårda på att Löfven ska avgå? Förstår inte

    Känner mig lättad att SD inte vann, men såklart besviken att de vuxit så pass mycket. Hoppas att folket lär sig SDs ”true colors” under de kommande fyra åren!

      Kan bli tvärtom, börjar inte de andra partierna närma sig en aning och istället fortsätter sitt gnabb mot varandra kan nog förtroendet för SD öka istället för minska

        Det är klart att det finns en chans för det. Men jag skulle ändå aldrig rösta på ett sådant parti även om de andra partierna ”fortsätter sitt gnabb”, och jag hoppas att de flesta känner likadant.

    SD ❤️ Bra hanterat av Stefan, men VAD höll alliansen på med? Lät som små barn

      Pinsamma.

      Stefan framstod som klok, klokare än de andra… han växte. Kristersson sjönk, pinsam. Ja de lät som barn.

    För statistik nördar (Preliminärt)
    S 1775411 röster
    M 1235913 röster
    SD 1100271 röster
    C 537048 röster
    V 495397 röster
    KD 397644 röster
    L 342414 röster
    MP 271121 röster
    FI 27717 röster

    Min analys av det hela: SD lyckades inte klättra upp och bli näst största parti, de kommer inte ha lika mycket makt som de hade hoppats på. Klokaste regeringsförslaget är en mittenregering så man får hoppas blocken tar sitt förnuft till fånga och samarbetar. Trots allt är det över 80% som röstat mot SD, och dessa vill inte ge makt åt dem. Det är egentligen bara SD-väljare själva som stöder en regering med M, KD, SD, så skulle Kristersson gå med på en sådan skulle han skjuta sig själv i foten. Men, blir en spännande tid framöver!

      75 % av M ser ju hellre ett samarbete med SD än S då S ligger långt ifrån dem. Så bara för man röstat M och inte SD så betyder inte det att man hellre samarbetar med S än SD.

    tänk att min röst från utlandet faktiskt kanske räknas denna gången. allt brukar vara så avgjort innan vi kommer in i bilden 🙂

      Eh.. Alla röster räknas!? Bara mer jämt den här gången. Det är inte utlandsröster som avgör, de räknas bara sist.

        ja men klart alla alltid räknas.
        men det är inte över förrän alla röster räknats?

          och eftersom vi är sist så blir det ganska logiskt att det avgörs med dom..

    Det enda vi väl kan vara överens om, är att det kommer att bli väldigt rörigt nu.

    Tänkte bara tipsa er om reddit om ni vill ha en aktiv diskussion om valet, både på sweden och i europe diskuteras det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.