Kan man blanda reklam hur som helst i inlägg?

Bobby har fått låna Mys blogg där han blandar privat text om Mys sjuka pappa med reklam för sina hårpiller och alla kommentarer som ifrågasätter detta raderas på Mys blogg.
Bland mina läsare har vissa reagerat på det, medan andra inte tycker att det är någonting konstigt alls.

Vad tycker ni?
Borde han ha hållit sitt reklaminlägg helt professionellt eller inbjuder det mer till försäljning att blanda text på det här viset? Privat/Reklam/Privat/Reklam?
Han hade ju kunnat gästblogga privat också om han hade velat – det hade förmodligen framstått som lite mer genuint?

Tack för tips!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Han lär ju inte få mer köpare genom att blanda in My. Snarare tvärsom.
    Det känns inte proffsigt att skriva så där.
    Tycker jag

      Komiskt med Mys fanclub som hyllar Bobby. Dessa människor hyllar och kramar vad som än skrivs. Och sen när Bobby och Booken hyllar varann i samma inlägg (nån vecka sen) då haglar förolämpningar och emojis från båda två. Även frisör nr.2 visade sin vördnad för My. Troligen var Pocketboken med och gastade både här och där. Klubben för inbördes beundran hade månadsmöte mao.

        De tjänar ju pengar genom My så de måste försvara henne mot ifrågasättanden, men blir ju pinsamt. Bobby skämmer ju enbart ut sig, märks att han inte är den skarpaste kniven i lådan – och så detta – sprid kärlek – för att de inte ska ifrågasättas när de vill kränga meningslösa piller, och hans ljugande om att inte haft kampanj på ett år när det dykt upp med några dagars och veckors mellanrum på Mys blogg. Och frisör nr 2 så pinsam som inte ens kände till Mys snack om utmattning utan försökte få läsare att tro att My inte sagt att hon är utmattad – Öh? hon har sagt att hon fått en sådan diagnos och samtidigt fick adhd-diagnos Men adhd-diagnos hade hon sen Inte fått. My har dessutom skrivit nyligen att hon var djupt utmattad ch djupt deprimerad men det var tydligt överdrivet och taktik för klick och sympatier, och vännen kände ej till detta, eh.. Och så bookarna till att skälla och försvara, de känner väl henne knappt inte egentligen. Sluta bara gå in på bloggen och skriv inget där! Såg vad som raderats i Bobbys inlägg. Patetiskt. Tror inte detta handlade om avtal som någon skriver nej det handlade om att utnyttja en situation. Fancluben är ju inte de smartaste, och ofta är det nog vännerna och hon själv som hyllar och skäller i andra namn o nicks. Manipulativ och taktisk.

    Fanns ingen anledning att blanda in reklam. Han kunde gjort ett inlägg som vän. Känns redigt sliskigt.

    Gissar att My är uppbunden vid ett avtal/sammarbete . Då hon förstår att det inte skulle se bra ut att lägga ut reklam själv i den situationen som hon befinner sig i, så löste man det med att Bobby får gästblogga och själv göra reklam. Annars skulle de nog ha väntat. Att han blandar privat text med reklam är mer vanligt än ovanligt bland de som bloggar, om än inte OK.
    Tycker inte att det känns bra att se bilder från sjukhus när My är där med anhöriga/ vänner.

      Ja förstår inte hur man kan plocka upp mobilen och börja ta kort när man sitter där och vakar. När jag satt med pappa skulle jag aldrig kunnat vara så respektlös och gjort nåt sånt. Det var hans sista tid i livet, inte nåt media jippo .

        Nej, skulle aldrig komma på tanken. Inte heller fota på begravningar.

          Är det verkligen konstigt att fota på en begravning? Jag tänker att man kanske vill ha någon bild kvar från det. Och det är kanske enda gången på flera år som hela släkten är samlad. Eller menar du under själva ceremonin? För de begravningar jag har varit på har folk fotat på (inte under ceremonin men före och efter) och jag har inte reagerat på att det skulle vara respektlöst..

            Min mormor tog illa vid sig när morfars kista plåtades efter ceremonin. Har även hänt vid andra begravningar. När man tar farväl så ska begravningen vara över och bara vårdas i minnet. Enligt mig. Lägga ut på sociala medier, nej.

              Nej jag håller med om sociala medier, att allt inte behöver läggas ut. Både begravningar och annat. Men om någon tar en bild under ett väl valt tillfälle skulle jag nog inte ta illa upp av. Men allt beror ju på hur det görs och varför.

            Jag tycker att det respektlösa är inte att fotografera, utan att lägga ut bilderna på sociala medier. En privat bild för att man vill kunna minnas att begravningen var fin, hur blommor såg ut osv förstår jag, men varför måste det upp bilder på social media?

              Många vill ju även få med på bild att de gråtit.

            Kan väl vara ok om alla informeras först och att man fått ett ok. På min mans begravning blev det en chock när det sen visade sig att en av besökarna tagit massor av bilder utan att nån blivit tillfrågad. Inget verkar heligt när det kommer till dagens ofog att ta bild på allting, död eller levande. Respekt kunde kanske vara på sin plats om man nu inte äger sunt förnuft?

          Min farfar dog 2003 och farmor har flera bilder från begravningen i ett av sina många fotoalbum. Det är minnen för henne. Det är givetvis olika för olika människor, men det behöver inte vara fel eller respektlöst. Dock oerhört viktigt med lyhördhet inför de närmsta anhöriga såklart så man inte agerar hänsynslöst.

        Det värsta jag sett var en som tog bild på sin döda farmor och la upp på facebook och instagram. Så sjukt osmakligt.

          Så sjukt!

    Osmakligt. Allt för pengar.

    Vill bara skriva att den sjuke extrapappan är hennes farbror. Gällande inlägget så kunde det absolut gjorts snyggare. Ett personligt och ett samarbete. Och dessa gamla bilder är ju en historia för sig. Finns det ingen ny med risigt hår som vill medverka?

      Nej det är inte hennes farbror, det är ingen släkting. Det är inte hennes pappa, ingen bonuspappa som i någon hon levt med. Hon brukade benämna honom farbror förut, ej sett extrapappa tidigare.

        Det gör bara historien ännu värre!

        Okej. Hon brukar skriva farbror Lothar så då trodde jag de var släkt.

          Ja det låter ju så men nej inte släkt tror jag inte, men mannen har hjälpt My och hennes pappa med deras blombusiness och passat hennes hund. Farbror som i äldre man, inte som fars bror.
          För övrigt så är hon väl tillbaka i sthlm sedan ett par dagar tror jag.

    Tycker det är osmakligt. Jag fattar att man har ett avtal att uppfylla – men om de nu dessutom är vänner, som han ju skriver att de absolut är (såååå tighta) – då kan man kanske skjuta upp reklamen tills situationen lugnat sig? Be henne göra det om en månad istället eller nåt. Om han absolut varit tvungen att lägga ut något NU NU NU så hade kanske en reklambild varit bättre. Att blanda en text om hennes tråkiga situation med reklam för sina egna HÅRPILLER känns så girigt, oprofessionellt och smaklöst.

      Med tanke på att hon använder sjukhusvistelsen med att folk ska gå in på hennes blogg (på insta) så tror jag ju knappast det spelar nån roll för henne att han kör sin reklam nu…

        Känner faktiskt knappt till my alls förutom via bloggbevakning så kan inte uttala mig om vem som ”felat”, men kan fortfarande tycka att det inte är i sin rätt att blanda sådan text med reklam om sina piller.

    Suck bobby å hans piller…. så trött på bägge.

    Har dock för mig att diskussionen här inne började med att någon ifrågasatte att my lät Bobby skriva ett inlägg om sina piller, samtidigt som pappan låg sjuk? Alltså inte att det blandades i inlägget, men det kanske tillkom senare.

      Det var ett inlägg om farbrorns sjukhusvistelse där My vakar, hans vänskap med My som avslutades med gamla hårbilder på My för att sen braka loss i en säljkampanj av hårpillren och de fantastiska resultatet. Rabatter hit och dit, ta 3 betala för 2 osv. Minns ej om det var något om bantningspiller denna gång.

    Kollade hennes insta och där använder hon denna händelse för att man ska gå in på bloggen om man vill veta mer???
    Så smaklöst och sjukt. Hon verkar ju inte klok nånstans…

    Han är en sucker för att tigga gratissaker och känd för det dessutom. Få tycker dock att hans ”kändisskap”(?!) är nog för att ge honom produkter.
    Gillar att han i ett inlägg först säger att hennes hår blivit så mycket bättre under tiden de umgåtts, och just det, vänskapen är ju också bra..
    Distanslös freeloader är han och dessutom ganska ”pantad”..

    Jag reagerade på att hon verkar ha tagit över hela denna händelse, vem är denne man?
    Har han ingen egen familj, för hon verkar ha tagit över hela vårdkedjan av honom.
    Det luktar arvspengar.

    Det ser inte äkta ut någonstans, jag hade inte tillåtit att hon fotograferade om jag vore personalen på sjukhuset. Mannen blir uthängd för att hon ska få fler läsare.
    Osmakligt tycker jag om hela detta.

      Kunde inte sagt det bättre själv.
      Inget är äkta vad det gäller my. Hon gör sig till martyr till varje pris, och kan gå över lik.
      Väldigt obehagligt.

        Min känsla av My och hennes pappa (den riktiga yngre pappan, inte den äldre mannen som fått stroke) är att de är sluga, lömska och pengakåta, att de går över lik för pengar. Det finns nog en del att hämta.. Jag är kanske cynisk, de kanske är där av kärlek och omtanke men kanske för att påverka och ute efter arv.. men det är min känsla. Minns att de för ett par år sedan inte var välkomna på sin pappas/farfars begravning, de hade inte träffat honom på många år men de åkte dit ändå.. hade samma känsla då.

          Creapy, Tycker att det är anmärkningsvärt att hon som varit boendes på Öland rätt länge nu, inte engagerat sig i mannen som ju bor där, nämnvärt. Hon redogör ju rätt ingående om sina dagar. Min känsla överenstämmer med din. Sedan tror jag att hon sabbat till sig på andra sätt. Då kommer sådana här tilltag för att slippa konsekvenser. Hon använder martyrskap som någon slags härskarteknik, så hon kan fortsätta med sina lömskheter – helt oifrågasatt.
          Mickan

            De verkar inte ha träffats de senare åren annat än när hon behövt hjälp med arbete, flytt och hundpassning, verkar inte setts ofta alls. Visst hon kanske vill ge tillbaka men hon känns så beräknande i allt hon gör och skriver, som idag ett långt inlägg som kändes väldigt beräknande efter detta inlägg. Ständiga smålögner och även stora, framhäva sig själv, skryt, strategier och snyft (menar inte enbart nu, utan ständigt). Skriva extra pappa ger ju lite extra uppmärksamhet och sympatier också, och sympatier är alltid bra för karriären. Jag tycker hon känns falsk och beräknande.

      Din kommentar om något upplevde jag osmaklig.
      Var inne och läste inläggen och hennes känslor verkar genuint äkta och deras relation verkar gå långt tillbaka. Hon sitter väl inte och vakar hela dagarna över en främling. Och mannen själv verkar ju VILJA ha henne där. Hon skriver ju att hans fru också är sjuk och vistas på boende så det är väl jättebra att mannen slipper ligga ensam!

        Vad har mannen för val när My tränger sig på, alla bilder på en svårt sjuk man och hennes lidande ansikte.
        Vem kommer ens på tanken att fotografera sig i själv i olika vinklar av lidande, det ser inte äkta ut någonstans.
        Nej jag tycker fortfarande det blir osmakligt när hon lägger ut det så här, det borde kunna skötts utan alla bilder för att få klick och läsare.

        Skulle du Me vilja vara den som är med på bilderna i den situationen?

        Jo hennes känslor verkar genuint äkta men hon har lätt för att skriva så det låter fint och äkta – sen om det är sant, äkta eller inte, eller om det är med baktankar – hon tjänar ju på detta, fått sympatier och ökad statistik, eventuellt arv. Tror säkert hon tycker om mannen och bryr sig nog men som sagt, det används för klick.

          Hon kan konsten att påverka och manipulera, hon kan konsten att skriva fint, ledsamt, övertygande och få sympatier. Inte äkta och genuint alla gånger, ibland taktik, om det är äkta denna gång.. vet ej, kanske äkta omtanke kanske baktankar.. Hoppas mannen kryar på sig och blir stark igen.

      Det är lika osmakligt som när Gunilla P passade på att ta lite selfies med ambulanspersonalen som skulle hämta upp hennes mamma. Mamman fotades o filmades också.

      Jag har samma känsla, luktar arvspengar. Mannen har kanske inga barn och frun är inte fru, inte gifta, mannen äger flera fordon och en villa. Hoppas att my och hennes pappa bryr sig på riktigt om mannen, och det är fint att de är där men tyvärr tänker jag likadant – arvspengar.

    Osmakligt, oproffsigt och smutsigt. Att varken Bobby eller My kan avgöra det känns talande.

    Däremot blir man ju inte förvånad av något efter att ha läst Maggans blogg. Där dyker det upp reklam för lite allt möjligt mitt i texterna. Vilken annonsör vill inte synas där bland bajsolyckor, kräk och annat äckligt liksom.

      Tycker Maggans blogg är den konstigaste av alla nu. Verkar som hon vill få till att kaos, spyor och tjafs är något väldigt bra…

        Det är mycket osmakligt skrivet på Maggans blogg, blä vad äcklig hon är.
        Och varför är Lance där och stökar till…han är ju kändis nu så borde väl hitta eget boende.
        Fattar inte hur Filip står ut, han verkar som en ”toffel”, med pengar förstås.
        Vore han fattig hade han inte befunnit sig i detta kaos, haha…

    Synd att man inte klarar av att träffa släkt och vänner medan man lever.

    Jag kan tycka att det känns lite larvigt med ”fantastiska” hårpiller, när upphovsmannen själv kammar fram allt hår uppe på huvudet, för att dölja hur tunnhårig han är under ”luggen”.

      ÄNTLIGEN någon som ser samma som jag. Har till och med sökt på typ ”Bobby + hämtehår” för att se om flashback hade något att erbjuda men hittar inget. Han har ju en osannolikt skum frisyr!!!

          Det heter fick panikångest så blir det sympatier och låter bra men sanningen var nog att hon ”flydde” pga vissa personer som var där som hon inte ville träffa, så fick väl en viss ”panik”…

            Vilka personer??

              Hon verkar ha många ovänner, många som hon gjort bort sig för och skäms inför.

          Det är normalt att få en panikattack när man möter människor som man inte vill stöta på… så det var nog sant att hon fick attacken, men anledningen är förmodligen dessa människor som var där.

    Jag tycker inte att man ska blanda på det där sättet. Hellre ett ”rent” reklaminlägg.

    Med tanke på att det idag finns flera som stannar för att filma och fotografera när det har hänt en trafikolycka – istället för att kolla om personen- personerna i bilen behöver hjälp- så är det kanske inte så förvånande att det finns bloggare som gör sådär. 🙁

    Det är INTE hennes pappa! Det är en äldre man. Osmakligt av Bobby, utnyttja sorg och sjukdom för att få reklam och nå ut till flera. Men det är smart, skriver man snyft eller känslosamt i samband med reklam så brukar det tydligen resultera i mer försäljning – det är så My brukar göra, skriva långt snyft som följs av reklam, det är så hon brukar jobba, det är hennes taktik sedan länge. Hon utnyttjar allt som går, använder allt för klick och att tjäna pengar. Taktiskt, beräknande och manipulativ.

    Så opassande & smaklöst.
    Om dessa nu är så tajta kan väl Bobby vara en schysst vän och skjuta på sin propaganda, oj förlåt menar reklam.
    Följer inte hennes blogg men vad jag förstått stör sig otroligt många på henne.
    Vet inte om hon fotat i sjukhussalen men har hon det, saknas något däruppe..

    Är My VD ? Längesen hon bloggade om det ? Ngn som vet?

      Hon blev sjukskriven i 6 veckor. Kanske är 4 veckor sen ungefär. Många som undrar över VD-jobbet. Hon kanske får kallas det om hon inte begär nån lön.

        Kan man vara sjukskriven och samtidigt flänga runt som hon gör? Märkligt!

          Sjukskriven och blogga , hur går det ihop? Eller är bloggen bara ett jobb ibland?
          Bobbys hår-piller är ett stort snark zzzzz…….dessutom är ju bilderna aningens missvisande, den dåliga utan extensions den bra med extensions och lockat hår, alla hår ser bättre ut nyfixade
          My vs Trovärdighet 0-1

        Fast egentligen så skrev hon att en läkare sagt att han ville sjukskriva henne i sex veckor, sant el osant, inte att en läkare gjort det men många verkade tolka det som att hon var sjukskriven i sex veckor – hon var ju dock hemma med feber, förkylning och hon hade dålig hy dvs rosacea som brukar slå ut vid stort alkoholintag eller stark sol… men så skrev hon om att hon var utmattad och djupt deprimerad i den vevan, verkade dock överdrivet och taktik för det ger ökad statistik, fler kommentarer, sympatier och uppmärksamhet. VD kallar hon sig nog oavsett lön och arbetsuppgifter…

    Jag vet inte vad jag ska tycka om My ? En gång skrev hon på sin Instagram, in och läs på bloggen starkt inlägg? Där skrev hon om sin utmattningsdepression (igen) konkurs och det vanliga. Det är som om att hon vill att människor ska läsa hur synd det är om henne hela tiden? Må dåligt, inte orka, orka sminka sig för fin lunch med andra influencers, vara utmattad, oj här kom en liten festhelg på 90 tals vågen. Samma sak nu, en bild där hon eller Lilleman kramar om den där farbrorn, hon håller hans hand, mindre bra bilder där han ligger i nattsärken med fläckar på, det kan man faktiskt bekosta honom ifrån. Att människor spiller på sig osv. då de är sjuka är normalt men sådant brukar rättas till även på privata foton, att lägga upp dem på en stor blogg är respektlöst då han själv inte är medveten om det.Det är fint att hon ställer upp på denne man som ställt upp på henne vad jag förstår men det blir ju ändå på han och hans familjs bekostnad och mitt i allt så kommer hår reklam upp av Bobby him self?
    Rätt ofräscht och rätt så respektlös hela denna resa..

      För att inte tala om dessa fotografier som är tagna på henne då hon ser ledsen och betänksam ut, är det förtagna för framtida sorger?

      För mig skulle det vara lätt att tänka på hur jag själv skulle vilja behandlas i mannens situation. Människor som My har inte den förmågan. Är gärna med på vad som helst så länge pengar rullar in. Ludvig kanske blir som sin mor och tjänar pengar på henne tids nog.

      Det är som om hon tävlar om vem det är mest synd om, hon vill att folk ska tycka synd om henne och hon vill ha sympatier, det blir lite som ett skydd så inte folk ska ogilla henne, vara sura och ge kritik. Att få folk att tycka synd om henne ger ju sympatier och fler kommentarer och läsare. Hon försöker göra karriär på det och hon vill gärna ha sympatier och bli hyllad.

    Hela han verkar ju vara en väldigt märklig person, 40 år gamal, ”bästis” med en typ 12-åring och alla lite offentliga som klipper sig hos honom som sedan hyllas till skyarna på hans Instagram. Minns så väl ett inlägg på hans instagram som jag inte kunnat släppa sedan jag såg det, även fast det var flera år sedan. Han skröt typ om vilken bra vän han är som inte berättade för Molly Sandén att Danny skulle fria till henne och att han hade hållit den hemligheten i fleeeeera månader.
    Det är väl en av få saker man inte ens yttrar om man vet att någon ska fria till sin partner? Oavsett om man är vänner eller ej?

      Haha han ville väl skryta lite om att han kände Danny o Molly… han vill ju gärna känna kändisar och själv vara känd. Sen vill han framhäva sig som snäll och bra vän för att om han verkar snäll och bra så säljer han mer piller.. Han skrev om sig själv ”alla borde ha en bobby i sitt liv” ? VEM skriver så om sig själv?! ? Ja märkligt att en 40-årig man är bästa polare med 12-åring och 17-åring MEN det är för att de är kända.. Och alla dessa wannabees som myggan, book, amarello och ph-folk vill känna Bobby för han är lite känd och det är bra för dem att hänga med han. Och dessa kändisar som viftar med pillerburkar på bild för gratis hårfix ? och vissa pinsamma låter han göra sin reklam på deras insta.. ? ? som Anitha C och M Melin? ? att myggan gör det är föga förvånade men andra… Att han är snäll och trevlig mot kändisar som Samir och Molly kan man ju förstå hehe men många av dem verkar ha bytt frisör på sistone.

      My är väl inte direkt den bästa att göra reklam för hans piller, jag menar hårpillerna som han numera även säger är bra för hud och naglar också – My har inte den bästa hyn direkt och naglar o hår förlänger hon på salong. Och hans metod för att sälja mer – ”man får bäst effekt efter ett år och då bör man fortsätta, man bör köpa tre bukar på en gång gärna sex burkar och man bör äta dubbel dos…” alltså öh. Ett hår växer en decimeter på ett år även utan piller liksom, och de som går på detta kanske tror och tycker deras hår växt mer, typ placeboeffekt, men håret hade växt ändå utan piller. Gå inte på det! De som pratar varmt om det har dessutom fått betalt för det. Dessutom har de ju nästan hela tiden kampanj med köp 3 f 2 eller 20%, betyder det att de satt ett överpris för att ist locka med rabatter och kampanjer? Skumt. Slimpillrerna – som han numera säger motverkar sötsug – det la han till nyligen, det var nog My som kom på det, hon som först sa det haha – My skrev att hon blev pigg av slimpillren och i balans MEN någon dag senare jättetrött, nästa feber och nästa i total obalans hmm… Alltså när han drar upp tröjan och visar magmuskler när han ska göra reklam för pillerna ? men han säger numera att man måste träna och äta bra kost också iaf hehe det har han lagt till. Har väl varit en del skumrask även med honom…

    All heder till My som ställer upp för sin sjuka extrapappa men det jag inte förstår är varför allt ska dokumenteras på bloggen. Ta fram kameran och fota mannen på sjukhuset känns som ett väldigt märkligt beteende. Ok om hon hade lagt upp en bild från sjukhuset men det har gått överstyr. Jag menar slita fram kameran när man håller honom i handen. Nej, så gör man bara inte.

      Hon måste ju visa hur godhjärtad hon är…

      Den där handbilden med hennes fixade fina naglar som håller upp hans hand ser ju så arrangerad ut. Blir lite extra tyngd i det hela med att nu skriva extra pappa också, det låter mer synd om My då och resulterar i mer uppmärksamhet och fler sympatier. Idag efter detta inlägg här så skrev hon ett lååångt inlägg som känns sååå beräknande, där hon framhäver sig själv och hur synd det är och varit om henne och hur fantastisk och godhjärtat hon är… förlåt men det känns bara beräknande. Alltså det är nåt med henne…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.