Gravidskrämsel

 

Har mått illa i två dagar nu. försöker få i mig lite vätska och socker. Gravid kan jag ju inte vara (tror jag?!?) det vore ju fruktansvärt!! Kan ha druckit för lite vatten? Inser att det kan gå dagar och jag har bara druckit kaffe. Måste bli bättre på att påminna mig själv. En klunk när man bortstar tänderna är ju inte tillräckligt

Ska äts något gått på Arlanda innan vi lyfter.//Magdalena Graaf

Tror hon?
Kör hon med Natural Cycles eller? 😉

Men så resonerade jag också när jag fick frågan hos hon som svabbade min livmodertapp – ”klart jag inte kan vara gravid, jag har ju spiral”!
Då berättade hon att hon inte kunde se trådarna till min spiral och att jag kan ha tappat den. TAPPA DEN!?
Så satans ont som det gjorde att sätta in den, kan man verkligen TAPPA spiraljäveln utan att märka något? Ja, tydligen…
Så det var bara att knalla iväg på ett ultraljud för att försöka lokalisera den lilla ligisten och dum som jag är så tänker jag att ultraljudet ska göras PÅ magen – ungefär som när man väntar barn. Jag hoppar således upp i stolen iklädd jeans och knäpper upp en knapp medan läkaren förvånat stirrar på mig.
Det blev en gynekologisk walk of shame av en helt ny klass. Jag fick nämligen hoppa ner från gynstolen, gå bakom skynket, klä av mig,  gå tillbaka och klättra upp igen. Ultraljudet görs vaginalt av ett långt spö.
Man kunde trott att jag borde anat det, med tanke på vart spiralen sitter men nej….

Det satt förövrigt på plats men trådarna hade krupit in i livmodern.
Man kommer behöva leta efter dem med ett verktyg den dagen spiralen ska ut.
Jag funderar seriöst på att ta den med mig i graven.

Har någon av ER någonsin tappat en spiral utan att märka det?
Är det vanligt förekommande?

187 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är nog ganska vanligt faktiskt, men jag har aldrig tappat någon. Däremot har jag haft precis som du, att trådarna (på ena spiralen, hade två) krupit in i livmodern/gömt sig/inte syns och den andra spiralen hade liksom fastnat i den första. Det var en upplevelse att ta ut dem det också.

      Nej, det är inte alls vanligt om du pratar med valfri gynekolog. Att någon skulle tappa sin spiral, eller råka ”dra ut” den, det sker i princip inte.

        Jag har varit med om att den åkt ner och fastnat i livmodertappen. Två månader tidigare hade läkaren iofs tagit ut den under en skrapning och satt tillbaka den. Så kan bero på det.
        Men det händer absolut.

        Jag har råkat dra ut 2… så ovanligt är det inte alls.. halvtorr tampong räcker.

      Jag har haft 5 spiraler under loppet av ett år. På mig ville de inte sitta, utan kroppen försökte stöta ut dem. Så många gånger jag besökt BB Stockholm med sinnessjuk smärta, så många gånger inget trodde mig när jag stod där och grät.

      ”Men lilla gumman, inte kan DU känna spiralen, den sitter ju i livmodern förstår du väl?”

      Förklarade att jag känner plasten, knuten där trådarna fäster. Men det kan man ju inte, såklart ? … väl uppe i gynstolen konstaterades det ju att den var påväg ut. Men då var det mitt fel, jag måste ju dragit i trådarna! Andra gången, då blev det gynakuten på Danderyds sjukhus då jag höll på att förblöda, min man pratade med dem i telefonen då jag inte klarade av det pga smärta. Då frågade de om jag VERKLIGEN hade ont eller om jag var ledsen för att vi hade bråkat (? Ja då ringer man säkert gynakuten en fredagskväll för att få lite bekräftelse!?!)

      4e spiralen drog jag ut själv darrandes på en kundtoalett på Coop när den var påväg ut – 1 timma innan varit hos BB Stockholm och se också känt en knut men det var ”nog bara en knut på tråden”. Varför jag stoppade in spiral gång på gång är för att jag verkligen ville ha en. Verkar bekvämt preventivmedel.

      Särskilt vanligt lär det inte vara. Men fy vad illa bemött man blir i kvinnovården, av andra kvinnor dessutom! ☹️☹️☹️

        Hade också tre stycken på ett halvår varav en som direkt ramlade ut när dom satte in den. Den andra ramlade ut efter två veckor (gjorde SVINONT) men den tredje satt kvar och det kändes kan jag säga. Hade som konstant mensvärk i flera månader och precis som till dig sa dol att det var helt orimligt att jag skulle känna den?! Sa åt dom att bara ta ut den och vips – ingen mer ”mensvärk”. Aldrig spiral igen ?

        Stackare!!!

        Men guuud! Stackars dig. Vilket helvete du haft

        Verkligen. Jag blir så provocerad, att de ifrågasätter om man har ont. Anmäl, om du orkar! ❤️Styrkekram!

    Inget preventivmedel är 100% Men Man kan tippa på magsjuka med.

    Men shit låter inte alls skönt Camcam!
    Hört att kopparspiral strular mer än hormon? Pstav i armen eller spiral? Någon som vet vad som är ”mildast”?(gör minst ont)

      Influencern Catrin??

      P-ring (Nuvaring) gillade jag. Föredrog p-piller men ringen var väldigt smidig.

        Fick urinvägsinfektion varenda insättning på den ringen, en vecka varenda månad i fyra månader. Bytte sen till kopparspiral – mumma! ? Kändes inget varken att sätta in eller ta ut den. Numera kör vi fritt blås eftersom vi vill få barn, men hade inte Nuvaringen orsakat taggtrådskisseri regelbundet hade jag tyckt den var ypperlig.

          Jag fick svamp av den jäkeln. Svamp fan hela tiden tills jag slutade med ringen. Uuuh

            Samma här. Svampinfektioner från helvetet konstant med ring.

              Jag också. Och mellan det supertorra och sköra slemhinnor. Väldigt många jag känner har samma erfarenhet. Accepteras vilka himla biverkningar som helst på p-medel?

                Min hormonspiral har gett mig massa biverkningar,jag tror det är den iaf för de dök upp en tid efter insättning. Men sjukvården hävdar bestämt att det inte var med med varandra att göra så jag vet inte..Men det är samtidigt det enda pmedel hittills som hållt storken borta,så pest eller kolera antar jag .. Längtar till den dagen det är lika självklart för män att stoppa i sig massa skit,hormoner och främmande föremål, för att slippa oönskade graviditeter..

      hormonspiral har lägst mängd hormon eftersom den verkar lokalt och därför inte behöver lika hög mängd. men gör ont vid insättning och ev efter om du har otur. men behöver bara bytas vart 5 år och du kan bli med barn igen snabbare än med p stav som måste bytas ett par gånger om året och vars effekt kan finnas kvar i kroppen i flera månader upptill ett år. insättningen i armen gör kanske inte ont de bedövar väl eller söver dig troligen. det blir ju ett sår som kan bli infekterat. vid insättning av spiral så uppmanas du att ta två värktabletter tror det är alvedon och ipren(panodil?) det är två olika verksamma ämnen.

    Blev gravid med en spiral och idag är han 18 år ❤️ Inga preventivmedel är 100 % säkra.

      Spiral insatt skulle de så klart stå men det fattar väl alla ?

      Jag är steriliserad (äggstockar och livmoder kvar men äggledare bortplockade). Inte ens det är 100% säkert.

        hur gick du tillväga för att bli steriliserad? får bara till svar att ’jag kommer ångra mig’, ’alla kvinnor vill ha barn’, ’jag skulle vara en så bra mamma’ osv. förstår att en blir nekad om en är runt 18 (hade dock en pojkvän i den åldern som fick tid för sterilisering samma dag som han ringde……), men jag är äldre än så och är så trött på att alla (inkluderat läkare) insisterar på att jag ska ha barn. hur svårt ska det va att hitta en läkare villig att sterlisera en??

          Vill också! Fast helst vill jag ta ut allt därinne! Behöver det ju liksom inte och så underbart att slippa både mens och cellprov!

            Tar man bort allt hamnar man i klimakteriet = kanske inte så härligt?!

              Inte om man lämnar äggstockarna. Livmodern producerar inga hormoner.

          Från 25 år kan du sterilisera dig utan tjafs. Hoppas du får till det, du har lagen på din sida (innan 25 krävs särskilda skäl). Lycka till, mvh, Demina, läkare

            Jag fick inte sterilisera mig innan jag fått barn. Det var ett förbaskat tjafs. När mitt 4:e barn kom då gick dom med på det.

              Du ville sterilisera dig men har idag fyra barn?

                Japp, efter 2 barn ville jag det.
                Alla mina barn är preventivmedelsbarn.. Skvätter ägg som en kåt katt i mars året runt..

                  Du skriver: ”Jag fick inte sterilisera mig innan jag fått barn.”
                  Det är ju inte så svårt att tolka som att du inte ville ha barn öht.

                  jag gillar din kommentar om att du skvätter ägg om en kåt katt

              så du försökte övertyga dem om sterilisering innan du hade skaffat alla barn du faktiskt har nu? Låter som de ändå hade en poäng när de nekade dig då hehe ?

                Fast du vet inget om vilka förhållanden hon lever under. Religösa kanske.

                #tänk steget längre

                  Ja eller så var barnen oplanerade eller vad som helst! det var inte så allvarligt menat, klart att hon vet bäst själv om hon vill sterilisera sig eller inte, oavsett hur många barn det sen blev.

                Hon har alltid fått barn när hon haft preventivmedel = inga barn var planerade. Hon har väldigt lätt att få barn och ville sterilisera sig efter två. Så förstod jag det! ?

                  Det står: ”Jag fick inte sterilisera mig innan jag fått barn.”
                  Vilket ju tyder på att personen inte önskade barn öht… men nu har fyra.

            ”Från 25 år kan du sterilisera dig utan tjafs.”

            Njaa, när min 36-åriga syrra skulle sterilisera sig fick hon jobba ganska mycket med att övertyga den inblandade vårdpersonalen att hon absolut inte vill ha några barn nu eller i framtiden. Och motta en massa ”du kommer kanske ångra sig senare”-kommentarer. Hon blev ganska trött på det tjatet men fick sterilisera sig till slut.

            alla läkare jag träffat vägrar pga anledningarna jag skrev ovan, oavsett hur mycket jag försöker övertyga dem. suck.

              Min gyn säger att man helst ska vara närmare 40 och ha minst 2 barn innan man bör sterilisera sig ? är 26 och velat göra det i typ 7 år men det är ”inte aktuellt” ? Ps har minst 2 i min bekantskapskrets som fått operera ut sina hormonspiraler för att dom ”vandrat iväg i kroppen”…

                Vart ska de ta vägen? Upp i äggledarna?

          Mitt andra barn är född med planerat kejsarsnitt och tog upp på ett förberedande läkarsamtal ungefär halvvägs i graviditeten att jag ville sterilisera mig samtidigt. Fick lite kort info och sedan skriva på ett papper om att jag var införstådd med vad sterilisering innebär.
          Jag var 27 år då ingreppet gjordes, åldersgränsen brukar vara 25 år. Har aldrig blivit ifrågasatt trots att jag troligen har många fertila år framför mig.

          De kan inte neka dig en sterilisering så länge du är över 25 år (om du inte har några fysiska besvär som ställer till det, vilket inte är så troligt). Kontakta kvinnokliniken (du behöver ej gå via vårdcentralen). Ingreppet görs via titthål och man brukar få gå hem efter några timmars vila efter operationen. Jag gjorde ju ett kejsarsnitt så läketiden blev ju lite annorlunda såklart, men oftast är man på benen snabbt efter titthål.

          Visst, jag kan känna ibland att jag vill ha ett tredje barn, men nackdelarna överväger fördelarna (för mig personligen, andra familjer får skaffa så många/få barn som passar dem). Så alternativet hade ju ändå varit att skydda sig i flera år till med p-piller, kondom eller något annat, vilket jag inte kände mig så sugen på. Sterilisering var ett smidigt alternativ och behöver aldrig mer tänka på skydd!

            Skillnaden i ditt fall var kanske att det gjorde i samband med att du födde ditt ANDRA barn och inte innan du fått barn?

      Garvade HÖGT åt att du blev gravid med en spiral. Ammande bebis som vakna men lätt värt det <3

      Både jag och min yngsta storebror är ”sprialbarn” ? kan ju säga att mamma inte försökte sig på spiral en tredje gång 😉

    Ena kollegan tappade spiralen i samband med mensen och en annan bekant blev gravid trots spiral och spiralen följde med ut i samband med förlossningen (för riskabelt att ta ut den under graviditeten).

      Hej!

      Detta har precis hänt mig. Blivit gravid och har spiral och eftersom trådarna inte syns så måste de isåfall söva mig och ja, automatiskt blir det ett missfall. Men är så osäker på om det verkligen är säkert för barnet att ligga där bredvid en kopparspiral i 9 månader? Så orolig ?

    ”gynekologisk walk of shame”, haha bästa! ?

    Har en vän som kände att trådarna hängde längre ner än de brukar. Drog lite lätt och vips så var den ute!

    Barnmorskor verkar väldigt förtjusta i spiral dock. Varje gång jag är där försöker de pracka på mig en. Jag trivs superbra med minipiller och har gynskräck så neeeej tack!

      Samma här! Fruktansvärd gynskräck, speciellt efter förra cellprovstagningen. Det gjorde så ont så jag störtbölade och blödde i flera dagar efteråt. Fy fan, nästa gång behöver seriöst ske med lättnarkos ?

        De skrapar ju bara lite med en tops på slidväggen? ?

          (Om man inte har förändringar då, då får man ju knipsa av lite livmoderhalstapp.)

          Tror att jag spände mig + att jag äter mediciner som ger mig torra slemhinnor. Men fy fan vad ont det gjorde. Nästa gång går jag till min riktiga gynekolog och inte på barnmorskemottagningen

            Förstår. Är nog mycket situationen också, är ju inte JÄTTEKUL att ligga där ändå.

            Jag har endometrios och då gör det jätteont i flera dagar efteråt så för vissa är gyn = pest

              Det nämndes något om detta i förbifarten när jag var 16 typ och hade förjävliga menssmärtor. Men efter det började jag äta p-piller och dessutom äta ihop dem och efter det har smärtorna försvunnit och också pratet om endometrios. Men ibland undrar jag…

                P-piller som äts ihop är det vanliga sättet att lindra endometrios, så det är säkert därför du mår bättre ?

          Vilken dryg kommentar, uppenbarligen gjorde det ju ont på henne

            Ja man lär ju inte inbilla sig smärtan liksom??

            Har gjort jävligt ont för mig med båda gångerna.. Alla är väl olika känsliga också plus stor skillnad på hur skicklig den som tar provet är bl.a. ?

              Tack då vet att jag inte är ensam om att det kan göra ont i alla fall. Men sedan verkar ju jag få värre smärta än vad som är normalt så man undrar ju vad som händer ??‍♀️

          Nej, dom borstar med en borste av plast (ser nästan ut som en minimascaraborste) i livmodertappen.

          Pissig kommentar. Sådant kan ju vara så j*vla olika. Från kvinna till kvinna och gång till gång. Min första gång var tex helt hemsk. Gjorde svinont, jag blödde massor och fick höra att om jag behövde ta bort en bit av tappen så skulle jag aldrig klara det utan narkos (vilket annars är det vanliga). Andra gången kändes det knappt (trots samma barnmorska som första gången). Tredje och fjärde kunde jag uthärda.

        Har aldrig känt något förut, men i år… Skrek rakt ut. ”Vågar du komma tillbaka?” frågade barnmorskan och mitt ärliga svar blev ”Det vette fan!”
        Aldrig mer kvinnokliniken!

      Det hände mig. Fattade inte vad det var först den skräcken innan jag insåg att jag dragit ut min spiral..

      Min syster blev gravid trots kopparspiral fö.

    Hehe ja, de första ultraljudet när man är gravid/ska kolla om man är gravid görs också vaginalt. Kan tänka mig att fler än dig ligger där med jeansen på 😀

      Jag har två barn och har aldrig gjort ett ultraljud vaginalt

        Har också två barn och aldrig gjort ett vaginalt ultraljud. Endast rutinultraljud i v.20 ?

        Det är ett tidigt ul som görs vaginalt. Inte det subventionerade i v 16-17. Men tidigt i graviditeten syns inget om man gör det på magen.

          Jag visste inte hur långt gången jag var och fick göra ett vanligt ultraljud. Det var inte supertidigt (typ vecka 10). Ultraljud som görs i tidigare veckor än RUL måste inte vara vaginala ultraljud.

        Ja precis, om man tex är osäker på om man är gravid eller hur långt gången man är så gör man ett ul 🙂

      Jag gjorde mitt första ultraljud i vecka 9, då gjordes det utanpå magen

        Det är inte alltid man ser något på magen i v 9 fast där finns något. Så för att inte stressa mamman (och pappan) gör man ofta vaginalt i tidiga veckor.

    Jag har fött två barn (ett vaginalt och ett snitt) men alltså nääää, hade spiralen krupit in och slagit rot nånstans hade den fan fått sitta. Där går gränsen.

    Fyfan va man står ut med ändå. Sa tack o hej till alla jävla kvinnliga preventivmedel för år sedan, HATAR att jag ska behöva äta/föra in grejer in hormongrejer i min kropp. Vägrar. Blir provocerad bara någon gynekolog försöker föra det på tal.

      Agree!! Min man skulle aldrig köra upp en spiral i snoppen (och skulle aldrig vill att jag gör det heller.) Hoppas så att nästa generation kommer vidare. Alla kvinnor får väl helt enkelt sluta ligga med männen tills de löser det där med preventivmedel för män. Och förlossningsvården när vi ändå håller på.

        Skulle aldrig ske. Blir så jäkla less när jag tänker på vad jag gått igenom i preventivmedelsväg, p-piller som gav mig vätskebildning i vaden och kunde lett till en propp, minipiller vilket gjorde att jag inte fick mens på 5 år, byte av piller när jag sedan all of a sudden fick sinnessjuka mellanblödningar från ingenstans men då fick jag istället JÄTTEmycket mens JÄTTEofta. Och bara tanken på att sätta in nån jävla pryl i arm (?!?!?!) eller fiffi…alltså NEJ NEJ NEJ.

        Måste och måste. För vems skull? För killens så han slipper kondom? För er för att risken att bli gravid blir mindre? För bådas för att det ska vara skönare utan? Nyfiken på riktigt alltså, för jag själv upplever inte att kondom är ett problem och jag är glad över att jag slipper gå på preventivmedel och även över att killarna jag legat med själva oftast tagit initiativ till kondom. Det är bara en som inte gjort det men då sa jag till och det var inga problem alls för honom 🙂

          Vadå måste? Jag håller helt med dig i allt du säger, Anonym.

            Tänkte på det första du skrev, vad man står ut med. Men såg visst nu att du inte skrev att man _måste_ stå ut med det. Läste för snabbt helt enkelt^^

              Aha. Ja jag tänkte mest kvinnor generellt, vad vi får stå ut med och som är helt normaliserat.

          Det där är ju olika, jag gillar inte kondom och föredrar utan men bra att det funkar för dig. Mår dåligt av hormoner så därför blev det kopparspiral, funkar bra för mig mig. ?

      Är det bara vi som kört dra-ur-metoden i alla år och det alltid har funkat när vi inte vill ha barn. Obs har tre barn så jag vet att jag är fertil….
      Vågar inte säga det till BM dock pga utskälld.

        Jag och min man körde det i 3 år. Funkade fint!
        Nu är jag gravid, men det var för att vi slutade köra avbrutet. Tog sig på första försöket, samma sak förra gången så fertil är jag..

          Haha skönt att höra 🙂 tog sig på första försöket alla tre gångerna här med, helt sjukt egentligen. Därför jag varit lite nervös men nu efter 4 år börjar jag ändå lita på att dra ur funkar… Men allt hänger ju på hur duktig han är på att kontrollera sig ?

        Samma här. Har två (planerade) barn, men kört med denna metod i 15 år och är nöjda.

        Samma här… säkert 20 år har vi kört så. När vi velat bli gravida så har jag blivit det

          Däremot har jag funderat på att skaffa spiral just för att slippa ha så mycket mens..

            Det var det absolut bästa med spiral, och varför jag stog ut så länge. Fick cystor av skiten.. gjorde asont hela tiden, men mensfri var jag! ?

            Men då måste du ha hormonspiral, med allt vad hormoner eventuellt kan tillföra för härliga bieffekter (minskad sexlust, förändrat humör och acne). Kör du kopparspiral får du ofta mer mens ?. Men kanske värt att testa om du lider mycket av mensen. Jag tyckte mitt liv blev enklare när jag upptäckte menskopp. Det har revulotionerat mitt liv.

              Får prova menskopp! ?

              Jag gillade bieffekten förändrat humör, känner mig som en stabil superwoman jämfört med hur jag var när jag hade mens typ var 25-te dag.

          20 år? Wow!!

        Vi med. Har två planerade barn. Kört så i 15 år och skulle det bli en trea oplanerad så går det bra. Tror dock inte att den metoden är så säker, men för oss verkar det ju fungera. Mår dåligt av p-piller, spiral känns läskigt och spruta/stav också. Blev inte så många alternativ kvar.

          Jamen samma här! Inte hela världen om det skulle bli syskon men än så längre (4 år) har det ju funkat prima. Winwin för oss båda. Och gratis 😉

        Vi gör också det! Har dock inte kommit igång med mens än efter bebis nr 2, men skulle den vara kraftig skulle jag börja med p-ring igen. Funkade bra för mig.

        Har vi också kört på! ?? sen ”missade” vi en gång på fel/rätt dag och jag blev gravid! (Hade aldrig tidigare varit gravid trots att vi körde dra-ur..) men slutade med missfall.. Blev sjukt ledsen över det och insåg att vi ville försöka sådär på riktigt. Blev gravid nästa månad! ? Barn nummer 2 fick vi också på ”första försöket”. Har alltid känt väldigt tydligt när jag har äl.. Jag har aldrig haft något p-medel utom minipiller i två månader efter första barnet, kommer troligen aldrig göra det igen heller! ?

          Just det. I snart 10 år har vi kört med detta.. ?

      Alltid avstått preventivmedel pga inte vill stoppa i mig hormoner och skit. För ett år sen satt jag in en spiral (28 år) då jag haft så stora problem med blödningar, cystor och polyper. Var så trött på det så gick med på att prova. Är så glad att jag gjorde det. Är helt underbart!

        Hoppas det går bra för dig. Jag har aldrig haft problem med cystor, förutom just när jag hade spiralen. Aldrig haft varken innan eller efter.. Den var jättebra i 1-1,5 år.

      Jag var också helt emot kvinnliga preventivmedel, framförallt hormoner, tills det visade sig att jag och maken är väldigt fertila. Då hade jag först kopparspiral men blödde i princip tre veckor av fyra. Har dessutom alltid haft pms som inte är av denna värld så barnmorskan frågade om jag inte skulle prova hormonspiral ändå. Motvilligt gjorde jag det, men det funkar för mig! Mycket mindre besvär med pms och i princip helt fri från blödningar, bara lite färg i pappret då och då. Att inte vara fertil blir då bara en positiv biverkan i sammanhanget ☺ jag vill dessutom minnas att hormonspiral motsvarar ett minipiller i veckan.

      Min p-stav är det bästa som
      Hänt mig. Kan fungera som en vanlig människa igen och inte ha dödsont en vecka per månad. Så preventivmedel behöver inte vara av ondo. Min sambo hade kunnat sterilisera sig för vi vill inte ha barn men jag vill inte ha mens en enda jävla sekund för kan inte göra något och måste vara hemma från jobbet.

    Japp min mor tappade tydligen sin, sen kom syrran efter?

    Japp, har hänt mig. ? Är det inte därför man ska känna efter trådarna regelbundet? ? Jag har inte tyckt att det gör så ont att sätta in spiralen så satte gladeligen in en ny, är det preventivmedel som funkar allra bäst för mig.

    Jag har en vän som efter månader av konstanta blödningar till slut tröttnade och slet ut sin spiral själv ? Så jag undrar hur bra de sitter egentligen,blir nervös för min egen del,brukar känna efter trådarna ohälsosamt ofta men med fyra ungar vore det nästintill katastrof att bli gravid. Kanske vore bättre att chop chop…

    Alltså jag är livrädd för det här med spiral. Har fött två barn och har nu fått såna extrema mensblödningar att jag knappt tar mig från toaletten under tre dagar. Gjorde cellprov och gynundersökning som inte visade något avvikande, det enda som kan hjälpa då är att sätta in en spiral, och som sagt jag är livrädd för smärtan.

      Det gör inte ont att sätta in den! Går superfort:)

        Ljug!!!

        Det kan vara så men det kan också göra ont. Hag fick profylaxandas för att få in spiral nr 3, de andra två gick utan smärta.

        Hade förberett mig med alvedon dessutom och det var samma barnmorska.

        Hur känner ni trådarna? Känner era män också dem?

        Min har aldrig sagt något och jag har ibland känt något??? När jag sätter in tampong.

        Min kollega blev gravid med spiral, de har aldrig hittat den trots UL av hela Snipp/bukområdet????

      För mig var det helt klart värt att sätta in spiral. Blödde extremt mycket ochnu räcker det med liten tampon eller trosskydd. Ett helt annat liv mensdagarna. Förut låg jag bara i sängen och väntade ut att det var över…

      Fast smärta är så oerhört individuellt. Blir skitprovocerad av anonym som påstår att det inte skulle göra ont och går fort..
      Det var den värsta smärtan jag har upplevt i mitt liv, jag svimmade när det var över och fick ligga ner i tre timmar plus hade fruktansvärda smärtor i flera dagar. Jag ångrar inte beslutet för hellre kopparspiral än en massa hormoner. Dock fasar jag för att ta ut den och sätta in en ny. Får fysiska reaktioner när jag går in i ett gynrum pga kroppen blev traumatiserad av händelsen…

        Be att få oxascand utskrivet till nästa besök! Perfekt vid tandläkarbesök eller liknande.

          Stark benzo är inte lösningen.

        Hade du fött barn innan du satte in spiral?

        Äntligen någon som upplevde det som jag?! Alla hade sagt ”ähhhh det känns knappt, ta en alvedon innan”. Men min kropp är också fortfarande traumatiserad av insättningen… SMÄRTAN.
        börjar kallsvettas av bara minnet. Uttaget var tyvärr lika hemskt 🙁 men barnmorskan bara skrattade ”äsch då”… ungefär. Jag önskar man hade blivit förvarnad, alt. Fått stark medicin innan.

          Håller med. Fick ta djupa andetag innan jag gick in i detta kommentarsfältet pga läsa om andras vidriga upplevelser påminner mig om min. Också traumatiserad och klarar knappt av att tänka på insättningen. Ännu värre det komma de uttaget. Två år kvar. Panik.

      Ta bort livmodern gjorde jag. Så skönt att aldrig mer blöda

        Varför?? Medicinska orsaker eller..? Har alltid undrat varför vissa får den bortopererad men har aldrig vågat fråga…

          För att man inte vill ha barn ?

            Då hamnar man ju i klimakteriet?!

              Eller tog du ”bara” bort livmodern?

            Bad du om det alltså?

      Jag tar Cerazette och har aldrig mens. Något att prova?

      Jag tyckte det gjorde sjukt ont. Har tyvärr inte vågat det igen efter att jag tog ut min efter 5 år. Väldigt bra skydd dock, hade ingen mens. Men smärtan när dem satte in och efter. Nej tack. Aldrig igen.

      Första gången jag satte in spiral så svimmade jag av smärtan, så resten av gångerna har jag varit nedsövd. Superont lång tid efter isättningen ändå såklart, men jag slipper känna något vid själva ingreppet. 🙂

      Hoppas du blev erbjuden cyklo-f/tranexamsyra, ofarligt prep, receptfritt men dyrt, mkt billigare på recept. Det ska alla erbjudas! Mvh, dr

      Du kan få lokalbedövning när du ska sätta in spiral, jag har satt i 3 stk och hade lokalbedövning sist – STOR skillnad på smärtan vid själva insättningen. Men jag hade också riktigt riktigt ont efter, som en riktig elak mensvärk men det släppte på några timmar. Jag kan bara tala ur min synpunkt men det är helt klart värt besväret ?

    När jag skulle ta ut min spiral pga blödningar hittade inte barnmorskan trådarna och trodde att jag hade tappat den men…. På röntgen visade det sig att den hade ”krupit ur” livmodern och ut i buken. Den fick sedemera plockas ut genom titthål.
    Sätter ALDRIG in en spiral igen!

    Jag verkar inte ha någon känsel i min livmoder? Spiral känns inte alls att ta ut (var sövd när de satte in den så vet inte då..)
    Cellprov känns inte alls.
    Dock har jag asont av ägglossning & nu då av växtvärk när jag är gravid.

    Inte tappat spiralen men den hamnade snett och satte sig för långt upp och på sidan. De fick lirka ut den med typ en virknål. Där snackar vi obekvämt.. Aldrig vågat sätta in en ny efter det ?

    Camcam alla ul i tidig graviditet görs med den mackapär du beskriver! ? Jag trodde också det skulle göras på magen och blev sååå chockad första gången ? Nu efter typ 30 vaginala ul är jag härdad och tycker knappt det är obekvämt. ?

    Ot: expressen har skrivit om BB och hennes lyxliv

      omg sån smörja ??

        Ju mer Camilla avslöjar desto mer och bättre mediautrymme får hon…

    Men alltså vaaaa.. läst alla kommentarer hur spiralen vandrar runt?! Ingen barnmorska har nämt att det är möjligt när vi pratat om preventivmedel, kan ju tycka att det är något man ska berätta att det kan hända ? kliar i hela kroppen nu… nä ett barn till sen blir partnern snippad!
    Har aldrig riktigt använt piller eller något då jag varit livrädd för hormoner, verkar vara himla fertil all of a sudden då jag blev gravid sammanlagt 3 gånger under 2018 medan jag för 10 år sedan aldrig blev gravid med one night stands/pojkvänner.

    Saying that – nuvarande pojkvän är den som gjort mig gravid alla gånger så kanske han som har supersimmare ? nu blev det massa rabblande här sorry!

      Det berättade de inte för mig heller. Men sen när jag var på kontroll då jag hade så ont av spiralen så sa de att det är väldigt vanligt att den hamnar fel eller åker ut m.m. Så jäkla skumt ?

        Haha, är väl typ som ”p-stav kan ge humörsvängningar”, vilket är kod för ”du kommer ha vredesutbrott över minsta lilla grej tills du inte står ut längre” ? av de jag har pratat stav med har två varit normala, sju värre utbrott än ett barn.

    Att sätta in spiralen var ett hlvete, rent ut sagt, så tanken på att den kanske vandrat iväg skrämmer livet av mig nu ? ska man alltså kunna känna trådarna själv? Har aldrig ens testat att försöka känna de ? vill bara ha ut skiten egentligen för gått upp mycket av den, men vill kunna avsluta i utan att riskera barn. Så tänker att jag får stå ut något år till ?

    Låter riktigt creepy med en spiral som vandrar runt där nere i muttan?! Fy fan. Jag har p-ring, funkar sjukt smidigt tycker jag. Ingenting som kan komma nån vart och man sättet i och tar ut den själv.

      Vandraren har ingenstans att gå, när han kommit fram till slutet ♫ ♪

      Det gör ont, men gå ändå
      Du kan alltid vända om
      Det gör ont, men gå ända
      Du är här och kom hit som en vandrare ♫ ♪

        Ödet var min väg, den tog mig överallt, tillbaka till mig själv ???

        Vill den illa eller vill den väl, när den räknar våra öden ♫ ♪♪♫

    OT – men läste precis Expressen – känns som att ju mer Camilla avslöjar om Isabella, desto mer hyllande mediautrymme får hon…

      Är man tjenis med familjen Bonnier så är man odödlig i media

        Så jäkla kasst!

      Jo….DN har inte skrivit ett ljud om hela Blondinbella historien, inte ens om ”hotbilden”. Vilket de i och för sig kanske ska ha cred för. De ger i alla fall ingen uppmärksamhet till henne nu (men de har skrivit mycket om henne tidigare, senast när stalkern greps).

    Vilka precentivmedel slipper man mens av?
    Mvh Lesbisk som inte kan ngt om preventivmedel

      Jag går på vanliga p-piller, o hoppar då över mensen varken månad genom att inte ta sockerpillrena. Helt underbart!

        Funkar dock inte.för alla. Jag mår jättedåligt om jag hoppar över min mens

      P-spruta Depoprovera. Härligt att slippa mens eftersom jag lätt får migrän.

      När jag blev diagnostiserad med Endometrios så fick jag en medicin/preventivmedel som heter Provera som tar bort mensen helt och hållet. Men dock så kan bara en läkare skriva ut dem. Men boka en tid med en läkare(Gyn) och rådfråga?

      Jag har haft hormonspiral och blev då helt blödningsfri, många blir det av den men inte alla. Däremot fick jag andra biverkningar som inte vägdes upp av den uteblivna mensen så den åkte ut iaf. Var sjukt skönt att slippa mensen dock.

      När jag tog minipiller av märket Cerazette så hade jag ingen mens alls, ljuvligt ?

      P-pillret Zoely! Äter enligt ordination och har aldrig mens. Helt underbart!!

      Minipiller kan göra så att mensen försvinner, jag t.ex reagerar så på mina. En mycket positiv bieffekt om du frågar mej ?

      Jag tar Cerazette och har inte haft mens på många år. Någon gång per år kommer det en jätteliten blödning i några dagar men det är allt. Tycker de är toppen! Ingen ökad risk för blodpropp heller. 🙂

    Kopparspiralen ramlade ut efter tre år lite spontant. Hormonspiralen jaydess fungerade bra i 1,5 år tills jag plötsligt testade positivt på gravtest. Bm drog ut spiralen direkt och sen fick jag ta blodprov för hcg-nivåer i ett par veckor hos specialistgyn. Det var troligtvis ett utomkvedsshavandeskap men de såg aldrig något i äggstocken och sen försvann det av sig själv. ??‍♀️

    Syrran var jätte dålig och trött och gick till vct och träffade en doktor som tog alla prover som fanns utan ett gravtest, hon fick svaret att hon säkert bara var vårtrött och blev hemskickad. Syrran hade 5 barn och en spiral insatt så att hon skulle vara gravid var inget hon tänkte på. Senare gick hon för att göra ett cellprov och fick där i stolen veta att spiralen var väck och hon var gravid så inget cellprov kunde tas… Så inget preventivmedel är 100 % säkert…

      Hur kunde de se i gynstolen att hon var gravid och varför skulle hon inte kunnat ta cellprov för det?

        Ja det låter konstigt. Då skulle ju alla behöva ta gravtest innan cellprov ?

          Man får info innan att man inte ska vara gravid

            Konstigt för när jag var hos dr i v 15 sa hon ”jaha du har slarvat m cellprov ser jag så det tar vi nu”.

    Jag har hormonspiral och min förra fick jag ta ut under narkos efter att barnmorskor och gynekologer försökt vid fyra olika tillfällen. Inte mig emot, älskar att bli sövd! Haha! (Bara blivit det två ggr iofs, men ändå. Älskar känslan!!)

      Ha ha låter sjukt men jag älskar också att bli sövd. Trodde jag var ensam i världen om det ?
      Narkossköterskorna är nog de mest underbara i vården, så lugnande och mysiga ❤️
      Fick för övrigt också sövas för att få ut min spiral, först hittades den inte hos barnmorskan. Läkaren hittade den efter ul men fick ge upp att försöka få ut den efter att jag kräktes rakt ut i gynstolen av att jag blev söktes av smärtan efter ett tag och sista utvägen blev därför att bli nedsövd och ut med spiralen utan spyor.

    Min ramlade också ut när jag gick på toaletten. Höll på dö innan jag fattade vad det var som låg i toalettstolen?

    Genomgick en medicinsk abort igår (värsta jag varit med om hittills), då jag blev gravid med min kopparspiral (som tydligen satt helt fel i livmodern, och var påväg att åka ur). Tråkigt hur mycket skit man som kvinna ska behöva gå igen :(((

      Kram❤️ Samma hände mig i våras, fy 🙁

    Jag känner flera som har tappat sin spiral. Min växte fast istället, så den fick inte barnmorskan ut när den skulle ut. (Och den molande värken i det området, som jag i alla år skyllde på fibromyalgin, försvann när gyn fick ut den fastvuxna spiralen.)

    På tal om hormon spiral, är det någon annan här som upplever att de gått upp i vikt efter insättning av en spiral? Det ska ju tydligen ”inte gå att gå upp i vikt pga att det är så lite hormoner” men jag har gått upp 10 kg under mitt år med spiral och har inte ändrat mina mat eller träningsvanor ?

      Jag har Kyleena och har också gått upp ca 10kg. Har aldrig haft problem med vikten tidigare. Har pga det även fått mycket bristningar på bröst och höft 🙁 haft den i 1,5år. I övrigt tycker jag den fungerar bra, mindre mens och ingen mensvärk, men tycker så illa om min kropp 🙁

      Samma här med vikten, eller så är det åldern. Kanske ökat 4 kilo på ett år.

    Gick på ppiller i flera år i tonåren och de funkade bra. Fick välja själv när jag skulle ha mens, blödde inte länge eller mycket (innan ppiller så var det kraftigt och 6-7 dagar så jag fick järnbrist). Blev gravid efter slarv, gjorde abort och i samband med det så satte jag in hormonspiral. Blödde varje dag i flera månader så valde att byta till kopparspiral. Fy f*an vad ont det gjorde, och smärtan gick inte över på flera månader, så fick ta ut den också. Testade p-stav, ingreppet var hemskt. Fick kraftiga humörsvängningar, hormonfel bl.a. Tog ut den efter 6 månader när jag fått nog. Nu r det kondom som gäller tills jag sterilisera mig. Eller att de kommer på ett preventivmedel för män.

    Jag som har spiral insatt ångrar djupt att jag läst kommentarerna här. Visste om riskerna med spiral sedan innan, men man blir ju bara lite paranoid nu ?

    Har hört att man inte kan använd menskopp i kombination med spiral just för att man kan råka dra ut den om man får fatt i trådarna. Vet dock ingen som varit med om just det?

      Råkade få fatt på trådarna en gång och kan säga att det gör jag aldrig om…

      Jag använder menskopp och har spiral. Inga problem 🙂

    Fick ta ut min nyligen, barnmorskan som skulle göra det grävde runt i 15min innan hon gav upp. Trådarna var borta!! Fick boka tid till kvunnokliniken, där tog det 3 sekunder sen var den ute, hon hittade trådarna direkt! Kändes inte ett skvatt. När jag var yngre åkte min kopparspiral ut med min rikliga mens så ja jag tror man kan tappa den utan att det känns. Men sen har jag också fått göra titthålsoperation då min hormonspiral satt fast och gjorde mig väldigt sjuk. Den senaste jag hade var tredje och sista gör aldrig mer om det! Trodde liksom det skulle bli bättre efter en förlossning tji fick jag!

    ??‍♀️

    Blev gravid trots hormonspiral och när jag var hos gyn för att göra ultraljud såg han ingen. Han sa dock att det kan vara svårare att se vid graviditet så ska dit snart igen och kolla upp det. Men gissar att jag tappat den. (Trodde inte heller det var möjligt utan att märka, men aldrig mer spiral för mig.)

      Hur gick det för dig? Är i samma situation

    Tog ut min menskopp – med följde spiralen!

      Gjorde förresten noll ont.

    Vill slå ett slag för kondom! Supersmidigt för man slipper biverkningar från hormoner och det blir inte lika kladdigt när man har sex med en snubbe haha.

      Håller med! 🙂 Både jag och min sambo tycker kondom är ett stort plus. Jag tar minipiller för att slippa mens (och vara säker på att ingen bebis blir till!) men kondomen gör att han kan hålla på längre och sedan slipper jag droppar kladd i trosan i timmar efteråt. Kanske inget för nykära som har sex 5 ggr/dag, då blir det dyrt, men vi snittar en gång i veckan och då är det ju inga problem hehe.

    Jag får typ illamående & hjärtklappning av tanken på spiral. 🙁 Fy satan.

    De patienterna kommer ibland till oss på röntgen för att vi ska leta reda på deras borttappade spiraler.. ibland har de stuckit iväg, ibland har de ramlat ut. Vi har sett allt möjligt

    Omg. Funderar på spiral men när jag läser dessa kommentarer blir jag avskräckt. Finns det något preventivmedel någon här rekommenderar bortsett från spiral, p-piller och p-stav? (bortsett från kondom då)

    inte tappat, däremot har den vandrat in i livmodern, vilket resulterade i min son som nu är 8. Dden ramlade för övrigt ut när han var två år gammal…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.