Annika Leone listar tre mammor du vill följa på Instagram

Tre mammor du vill följa på insta.

Att tro att man ska se ut som innan man fick barn typ en kvart efter att man har fött är bara så tröttsamt. Jag blir så glad av de här powermorsorna som visar sina kroppar som de flesta faktiskt ser ut efter att de fått barn.//Annika Leone

https://www.instagram.com/p/Bq242Y9H3Vp/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BlDUI2ylr-J/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BqrKsqiABPk/?utm_source=ig_web_copy_link

En sak som glöms bort här är alla mammor som har NOLL behov av att lägga upp sina ”mamma-kroppar” oavsett hur de ser ut.
Foki har en mamma-kropp med bristningar och lös hud som hon visat upp på omslaget till tidningen Mama, men förutom det så verkar hon ha väldigt lite behov av att visa upp sin kropp över huvudtaget. Hon verkar helt enkelt inte intresserad av det. SÅ befriande!
Hennes mage är liksom inte det viktigaste i hennes föräldraskap som hela tiden måste visas upp – det är hennes bebis som är.
 
De här tre kvinnorna är absolut en bra motvikt till den vikt och kroppshets som råder på sociala medier efter att vissa influencers fått barn, men blir det inte lite hetsigt i sig  – liksom ännu fler kroppar?
Kroppar, kroppar, kroppar, ännu mer fokus på kroppar?
Av de tre här uppe så är Fis text den som är mest applicerbar i vårt samhälle. För ja, tänk om alla kvinnor – oavsett kropp skulle sluta bry sig om utseende och sluta köpa alla produkter som lovar guld och gröna skogar kring det vi anser oss inte ha, utan istället behöva eller åtgärda?

Jag vet inte riktigt vad lösningen är på problemet men att matas med kroppar dagarna i ända är kanske inte riktigt vägen att gå?
Det är en kropp liksom. Alla har en.

Varenda en av oss har en kropp, och ändå är de så jäkla intressanta?
Varför?

Tack för tips!

222 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tycker det är rätt skönt att se dessa kroppar för att få en motvikt till alla perfekta reklamkroppar som är all over the place annars.

      Jag tycker det är så ointressant med kroppars utseende överhuvudtaget. Det är ju kroppens funktioner som är det häftiga. Att man kan göra så mycket med den, allt den klarar, hur den arbetar för att hålla oss friska och i balans, hur hjärnan fungerar osv.

      Vi ser alla olika ut, det är ingen nyhet för mig. Men det är bra att ni andra mår så bra av detta. Njut av tisdagen nu!

        Nu förekommer ju kroppar till höger och vänster, både på ”relevanta” ställen t.ex. reklam för lotions och diverse irrelevanta ställen, och det känns inte sannolikt att kroppar kommer försvinna ur våra flöden. Då är det ändå bättre med en balans och mix än en enkelriktad snäv bild. Annars håller jag med om att kroppens utseende inte är det viktiga med den.

        Håller med. Skittråkigt att se är det. Blir så överdrivet. Liksom, jaaa, vi vet att de flesta kroppar ser lite olika ut. Förstår inte varför folk behöver ta kort på sig själva och sin mage och bara ”titta, såhär kan man också se ut”.. Jaaaa, det vet vi väl. Relax ?

    Word! på den. Man ska vara så kroppspositiv hela tiden, fast jag känner att jag bara inte orkar. Jag är inte ett dugg nöjd med min kropp (och har dessutom flera sjukdomar), men just nu, mitt uppe i livspusslet med jobb, barn och lång pendling så orkar jag inte ta tag i det. Kan jag inte bara få vara? Jag blir faktiskt inte ett dugg peppad av att se/läsa om dessa tre kvinnor heller.

    Det är inte lätt detta ämne. Kroppar i alla former är vackert. Äkta bilder är det bästa, oavsett form på kroppen.

      Håller med i detta. Visa gärna upp alla möjliga kroppar men att skriva ut typ ”det är okej att se ut såhär” blir så osmakligt. Som att man måste hålla ett försvarstal om hur man ser ut, DET är trenden nu. Hellre att man lägger upp en bild på sin vanliga kropp utan en kommentar om den, då skulle jag känna mig lite mer peppad.

      Sedan att man ska vara stolt över hur man ser ut, måste man värdera det alls? Måste jag vara stolt över mina bristningar, kan jag inte bara få vara obrydd över dem? Jag tänker sällan på hur jag ser ut så jag vill inte bli påmind om mina bristningar och att det är OKEJ och att jag ska vara STOLT. Nej tack. Ännu mer fokus på yta, det spär bara på problemet!

    Inget av vad deras texter säger är något nytt. Och jag är oerhört less på att se dessa kroppar överallt. Ja du har fått barn, ja du har en kropp. Jag tycker ibland det känns som att de försöker berättiga sig själva genom att visa upp sin kropp och säga ”jag duger”. Ja du duger – vem har sagt att du inte gör det? Get over yourself.

      Precis så. Så bra kommentar!

      Vem har sagt att de inte duger? På riktigt? Det sägs hela tiden, runt omkring oss. Registrerar du inte det så hör du förmodligen till normen. Det finns något som heter konfirmationbias och det är inte särskilt svårt att hitta källor som bekräftar att du inte duger 2018. Get over yourself är ett råd du själv borde följa.

        Jag är bara inte upptagen med att granska och fundera över mig själv hela dagarna. Vuxna människor..

        Kan tillägga att jag inte är normen. Men jag har världens bästa förebild, min syster som är överviktig men fullkomligt skiter i vad andra tycker. Hon tycker det är osunt att prata kropp och hon blir vansinnig om man börjar tycka illa om sig själv.

        Den här självfixeringen är inte sund! Att granska sig själv och söka bekräftelse från Internet liksom ?

    Mediamamman klarar jag inte av många anledningar.
    Hon umgås med den tokiga nikolina..

    Två lite halvtrasiga människor…

    Vet ingen som är så fixerad vid kroppar som Annika Leone.

      Eller hur! Klingar så falskt varje gång hon skriver om kroppen och pasta och hur avslappnad hon är kring det.

      Hon beter sig som om hon är överviktig, men hon är ju ganska smal tycker jag. Blir så konstigt… Sen är ju hennes blogg fruktansvärt konstig överlag, hon försöker provocera men framstår bara som korkad. Jag slutade läsa bloggen efter inlägget om att pappor till pojkar är sämre män än de som har döttrar.

      Ja, och mat!
      Följer henne inte men varje gång jag råkar se något från henne handlar det om vad hon äter, lite sådär tihiigt: ”ojojoj, se vad mycket jag ääääter, hihihi, och oooonyttigt!”. Hennes vanligaste hashtag måste vara ”#pastakropp”, när hon bara äter helt vanlig mat och har en helt vanlig (ganska smal) kropp. Obehagligt och ganska stört…

    Jag håller med dig Camilla!

    Dessutom är det så lätt att påverka vilken riktning ens bilder på sociala medier ska ta. Man kan dra in magen och posa på ett visst sätt för att kroppen ska se ut som innan graviditeten eller så kan man framhäva bristningar, lös hud osv. Allt beroende på hur de vill påverka oss läsare!

    Fick själv barn för en månad sedan och i vissa vinklar och med vissa kläder kan jag nästintill se ut som innan graviditeten och förlossningen. Medan jag i andra kläder kan framhäva allt som uppkommit i samband med graviditeten och förlossningen, tex lös hud på magen, extrakilon, hängtuttar osv.

      Jag födde för tre veckor sedan och vågar inte lägga upp bilder på mig själv av rädsla för att provocera dom som inte råkade ha samma genetiska förutsättningar som mig. Jag ser exakt likadan ut som innan graviditeten och behöver inte tänka på vinklar eller poser för att se smal och fit ut, jag råkar göra det ändå men typ skäms över det. Känns inte helt rättvist på nått sätt?

        Det var samma för mig. Efter en vecka var magen platt igen och efter 2 veckor var vikten tillbaka på samma som innan graviditeten. De flesta som jag känner är rätt opåverkade av sina graviditeter. Jag tycker man behöver belysa båda ”alternativen” (och alla olika varianter där emellan) för nu verkar den allmänna uppfattningen vara att efter en graviditet så blir kroppen aldrig densamma, oftast menat på ett negativt sätt. Och man ska älska sin kropp TROTS ditten och datten. Men ”trots” gör det ju negativt. Varför inte bara älska (eller inte älska) sin kropp, punkt?

        Tänkte också på det. Många tittar lite snett på mig när jag får frågan hur jag gjort när för att gå ner i vikt etc. Faktum är att jag egentligen inte gjort ngt aktivt och ibland nästan skäms jag och blir väldigt obekväm för att jag ser ut som före båda mina graviditet. Jag är dock inte hälsosam, lever på skit och har mkt stress…. Det oroar mig väldigt mkt och jag försöker ändra livsstil. Jag har även andra skador från mina gravididter som inte syns på utsidan, och ibland kan jag känna att folk inte tycker att det är så farligt då jag ser ’bra’ ut.

        Sen förstår jag dom som har en helt annan kropp efter graviditeten att det kan vara svårt. Men som sagt, jag har ingen erfarenhet av det…. Men jag kan ändå tycka att vi kan sluta att hetsa ang det våra kroppar och försöka acceptera att detta är såhär vi ser ut och mår och är skapade, på gott och ont. (Igen, förstår att det kanske är lätt för mig att säga men jag önskar att vi hade brytt oss lite mindre om det yttre).

        Det är skillnad på att provocera enskilda personer och att sticka ut från normer som råder över hela samhället.

    Förstår inte hur vi bryr oss. Vi bor i Sverige och går i dunjacka tio månader om året. Magen kan se ut hur som helst under, ingen vet

      Ha ha, underbart. Ja vi bor ju inte i Rio direkt. Våra trötta vintermagar kan väl inte vara så intressanta att vi måste fläka ut dom hit och dit hela tiden.

    Skrev du inte bara igår om Parnevik och Hanna? Om deras kroppar? 😉
    Nä men tänker man rent ”vi ska inte bry oss om kroppar längre” så vet jag inte vad som är smartast. Förmodligen inte visa upp och göra politik av dem, å andra sidan tycker jag det är upplyftande att se en större variation av kroppar. Men kanske måste inte kropparna betonas för den sakens skull 🙂

      Instämmer – variationerna är mer än välkomna! Ibland studsar jag till när jag ser någon i en reklambild med ett ”ovanligt” (läs ”normalt” men annorlunda) utséende. Tyvärr fortfarande på tok för mycket stereotyper. 🙁

    Visst är det väl bra att se olika kroppar, men samtidigt tycker jag att det är lite tröttsamt att det alltid är kroppen som ska visas för att visa att man duger. Lite kontraproduktivt.

    Snark, lika störande att kolla på deras kroppar som på andras. Varför visa upp sig halvt avklädd för att poängtera att man gillar sin kropp? Varför ens tjata om det? Till tjejerna i inlägget – Strunta i ämnet helt så kommer ingen ens reflektera över era kroppar och det blir så mycket större effekt när ni väl lägger upp en bikini bild helt obrydda. Det är först då det blir wow faktor över det hela. ”Hon ser ut som jag och verkar nöjd, coolt”.
    Sånna här inlägg gör bara att personerna med liknande utseende får mer ångest över att de inte mår lika bra över sina kroppar som ni.

    Och. Jag köper det inte, tror alla som är fixerade vid sin kropp och har behov att visa upp den och skriva om den har problem med sin kropp på ett eller annat sätt

    Jag har en ”mammakropp” utan att ha fött något barn eller ens vara mamma. Ibland känns det som att det bara är okej att se ut så där för man fött barn – en legitim anledning.
    Eller det där ”man är ju inte 20 längre”. Inte ens som ung såg jag ut som 20, alltså den där idealbilden som folk hänvisar till. Har aldrig haft små topplag bröst som nu efter amning hänger. Nope hängbröst direkt!
    Tycker allas kroppar är okej, men måste de jämt visas upp?

      E /, relaterar så hårt. Har gått upp ca 8 kilo på ett års tid och har fått bristningar på magen. Är normalviktig och har aldrig varit med barn – har ändå en ”okej mamma-kropp”. Mina bröst har varit fula och hängiga med stora mörka nipples hela livet, men har alltså ”okej mamma-bröst”. Blir generellt inte så påverkad av den perfekta kroppen men ogillar när fokus läggs på kropp, måste den alltid visas upp? De smala, långa modellerna är liksom fantasi för mig, ingen ser ut så (utom dom då), så jag bryr mig inte om de. Men när man ser ”vanligt folk” visa upp sina kroppar såhär mår jag lite dåligt och tänker att jag borde se ut som folk borde se ut innan de blir gravida. Hm.

    Nyss skrev du ju ett inlägg om hur någon tjejs veckade mage på insta var så bra och behövdes som motvikt mot bland annat hannalicious indragna mage. Idag skriver du att du är less på kroppar, wtf?

      Tänkte skriva samma kommentar. Tycker den här bloggen om något ställer folks kroppar emot varandra medan folk i kommentarerna flera gånger sagt till om att Cam ska sluta.

    Ska köra upp för bil idag o är såååå nervös!!! Sorry för OT!!!

      Lycka till!?

      Lycka till ❤️

      Du behöver inte vara nervös, du hade ju aldrig bokat in uppkörningen om du inte kunde köra bil, eller hur? Det kommer gå bra, bara kör som du gjort när du övningskört 🙂

    Jag håller med. Är trött på kroppar. Dessutom ÄR det ohälsosamt att vara för överviktig. Det ökar risken för flera sjukdomar. Och att vara underviktig är också riskfullt.

    Kan vi typ prata om hur man är en god människa istället? För det kan man vara hur stor och liten man än är.

      Ok, man kan ju börja med att knipa igen om det där som alltid vill pysa ut när någon råkar påpeka att det inte är hela världen att vara lite tjock. Vi vet, alla vet och har hört 400 miljarder gånger att det ÄR ohälsosamt att vara för överviktig. Det är absolut inget vi behöver prata om, särskilt inte välmenande till eller över huvudet på tjocka personer. Låt bara folk vara så kan deras läkare bry sig om deras hälsa.

    Haha vilken dubbelmoral.
    Följ deras konto enbart pga deras utseende.
    Kanske ska börja uppmärksamma människor utifrån insidan. Vilket är som att skjuta sig själv i foten då folk har en tendens att bara visa en sida online..

      Naturligtvis! 😉

    Så länge de normativa kropparnas plats är så massiv kan jag tycka att dessa bilder behövs som en motvikt för alla som tar intryck av det vi mrs med i samhället.
    Om sådana här variationer hade funnits och godkänts i det offentliga rummet när jag var ung hade jag nog tyckt om mig själv lite mer.

      Mrs=matas

    Vad händer i Bella-gate???

      Inget just nu verkar det som.
      I bloggen spelas det iaf upp scener innehållandes mängder med tårar blandat med power-attribut, exakt vad de naiva följarna behöver.

        Hön kom undan med sina lögner och extra cash på kontot för all drama!

          Och tillbaka i huset som hon nyss ”flydde” från utan bekymmer.

    Jag är låst mellan å ena sidan så är det bra med mångfald och kroppspositivism, men å andra sidan är detta bara att fortsätta fokus på kvinnokroppen och bjuda in till åsikter osv.

    Dessa kvinnor känner sig ju iofs stärkta av att våga visa upp en ”ickeperkekt” kropp på bild, det är ju en subjektiv erfarenhet de har rätt till. Men de gör det på sociala medier, vår tids offentliga rum, och därför blir dessa bilder en del av det offentliga samtalet.

    Personligen upplever jag det som ovärdigt. Aldrig skulle en man visa upp sin icke-perfekta manskropp på detta vis för den angår liksom ingen än honom och han kunde inte bry sig mindre.

    Powermorsorna…. asså ba suck. Power med hur kroppen ser ut eller vad??
    Just sånt här hyllningssnack verkar samtidigt sätta stopp på tankeverksamheten hos många …

    Den dagen jag (förhoppningsvis) får barn kommer jag ta bort Instagram och andra sociala medier. Jag tänker att mitt barn måste ju vara det enda jag vill lägga min tid på.

      Och jag menar alltså att jag vill lägga den tid jag lägger på sociala medier idag på mitt barn istället.

        Dont do it. Det finns massor med dötid. Man pallar inte lägga 100% av sin tid på att gulla och leka med sitt barn. Inte jag i alla fall.

          Vad gjorde alla mammor förr? Innan mobilen och internet? Jag tänker att jag blir mer effektiv i livet allmänt ?

            Satt i telefon. TV. Bok.

              Virkade, broderade, stickade och drack kaffe med granntanterna. 😉

            Satt å röga i köget med ett glas vin…

            Skojigt med alla er som tror att kvinnor ’förr i tiden’ broderade, pratade i telefon och med granntanterna..! Så verklighetsfrånvänt! Eller menar ni kvinnor med tjänstefolk?
            De andra tror jag rensade grönsaksland, grävde potatis, tvättade (=göra upp eld, bära vatten, värma vatten, koka tvätt, bära tungt och vått, skölja i iskall älv, bära igen, hänga ocentrifugerade lakan, mangla, stryka, vika, sortera…), mjölkade kor, saftade/syltade/konserverade/bakade, plockade bär/svamp, städade, matade djur, hässjade hö, vävde tyg, sydde kläder, diskade… Ja, några sysselsättningsproblem tror jag inte de hade.

            Lagade mat, lagade kläder, syltade, saftade, diskade… allt det där som det nu finns maskiner till. Fast det kanske var för två generationer tillbaka?

      HAHAHAHAHAH.
      Asså förlåt men det där var det dummaste jag hört.

        Varför så jävla nervärderande och toxiskt hela tiden? Kan kvinnor inte reagera med annat än hån och spe när de ser en åsikt de inte delar eller en tanke de inte förstår? Fy fan för detta kommentarsfält alltså…

      Förlåt men asså va ??

      Så du är en sådan. En sådan där som när hon föder barn ändrar personlighet helt och plötsligt bara är en MAMMA. Det är sådana där som om de har sociala medier så kallar de sig för trebarnsmamman eller kallesmamma och de lever bara för sina barn. Sedan blir barnen stora och inser att de inte behöver vara fastklistrade vid sin mamma och mamman har förändrats så mycket att förhållandet med pappan inte fungerar längre och vännerna finns inte kvar och ja… the rest is history. VARJE GÅNG.

      Du behöver inte göra våldtäkt på dig själv för att du blir mamma. Fortsätt vara den du är, du kan älska och ta hand om din unge ändå – troligtvis tom ännu bättre eftersom än vad kvävande hönsmammor gör.

        Alltså ursäkta men… ”Du är en sådan”??? Vad vet du om mitt liv? Jag sa simpelt bara att jag tar bort sociala medier när (om) jag blir mamma för jag lägger alldeles för mycket tid på det idag. Och min identidet är inte min Instagram. Mitt liv är mer än så. Jag kommer inte bara vara en mamma. Jag kommer vara samma människa (plus mamma) som innan. Jag tvingar ingen av er att göra samma men jag skrev bara vad JAG vill göra. Tänk att det provocerar så mycket ?

    Nej, det är jätteviktigt med representation. Och Moas bild är ju en helt vanlig tävlingsbild där hon sen diskuterar det som syns i de kläderna, magen. Är det att visa upp sig/sin kropp?

    Vad löjligt det blir att lyfta fram din kompis Foki här ”hon har absolut inget intresse av att visa upp sin kropp, ja förutom den där gången hon vek ut sig över flera uppslag i en stor tidningen då…” ?

      🙂

      + att jag tycker det ofta tjatas om hennes ”tigerränder” på hennes insta. Blir sååå pinsamt här när C skall fjäska lite

    Jag kan bara inte tycka att det hon skriver är framåtsyftande eller progressivt på något sätt överhuvudtaget. Hon är ju patologiskt fixerad vid kroppar. Låt vara att det är vad hon kallar ”icke normativa kroppar”. Skulle kunna skriva en jävligt lång kommentar till det men pallar ej. Håller mig till poängen som är: kvinnans kropp är alltså fortfarande i fokus. Nu ska vi älska den som den är trots si och så. Det är som att strålkastaren från patriarkatet på den nakna normativa kvinnokroppen bara flyttats några cm. Vi är ju fortfarande besatta av kroppen.
    Sluta vara det. Tycker jag. Och! Sluta uppmana/befalla mig att älska min kropp. Jag gör inte det. Den bara är. Slut.

    Hur ser dessa kroppsaktivister på manskroppar? Är det sexpack och bröstmusklar av stål som gäller där? Jag har blivit rejät trött på kvinnliga kroppsaktivister som tycker att män fortfarande får svälta sig och gå till gymmet 9 gånger per vecka.

      Åå stackars män ?
      Har för övrigt aldrig hört talas om någon kroppsaktivist som tycker att män ska ha det.

        Lady Dahmer, så nu har du.

          tycker hon verkligen det? Är det därför hon är gift med jultomten?

            ??

            Att jag skulle tycka att män ska svälta eller ha sexpack eller att de ska gymma var en märklig fördom? Hahaha va liksom? När har jag sagt det?

            Tvärtom föredrar jag lite större/tjockare män som man kan hålla i när åskan går. Dock så är jag ganska obrydd överlag kring mäns utseenden. De är vackra men vidriga i alla varianter.

              Så du förnekar alltså diit projekt ”Veckans Objekt”.

                Ah just ja! Där jag hade med Jack Black som en av objekten menar du?

                Men undrar fortfarande när och var jag skrivit att män ska svälta och gymma nio timmar i veckan.

                  Vilken av alla dreggelobjekten i Dr Who, som är föremål för dina våta drömmar, är tjock och nått att hålla i när åskan går? ?

                  And the list goes on….?

                  Att jag gillar en man som är smal (extremt mager/underviktig typ i doctorns fall, definitivt inte min preferens men jag gillar inte doctorn pga hans utseende.) betyder inte att jag tycker att män ska svälta eller gå på gymmet eller ha sexpack. Det du påstår.

                  Men du får gärna länka nåt inlägg där jag skrivit detta! Eller medge att du hittade på.

                  Nä det bara råkar vara så att alla män du blir fuktig av är supersmala. Visst….
                  Och nä det finns inga inlägg för det står bland dina kommentarer, och det vet du också….

                  Hahah, nu har LD kallat in trupperna från instagram. ?

                  Alla män?

                  Jack Black?
                  Min egen ickesmala man?

                  Doctorn.

                  Oavsett, jag har fortfarande inte sagt eller på nåt sätt antytt att män ska vara smala eller träna mycket. Dvs det du påstår och nu försöker styra bort diskussionen ifrån eftersom att du inte vill erkänna att du bara snackade skit.

                  Trupperna? Vilka trupper? Det är ju bara jag som svarar här. Dessutom har jag inte postat nåt på instagram så vad pratar du ens om?

                  Anonym / 12:47:
                  Kinkshamear du LD?

                  Bara du som svarar. Skriver du under anonym också? ?

              ”De är vackra men vidriga i alla varianter” är ändå livets sanning

    Förstår inte varför dessa kroppar är mer ”riktiga” än någon annans. Ta tex Margaux och Alexandra Bring. Deras kroppar gick tillbaka väldigt snabbt till att se ut som innan de fick barn. De var dessutom smala och vältränade från början. Är deras kroppar inte riktiga då? Det är ju helt befängt när kvinnor håller på såhär, delar in kvinnor i olika fack. Varför kan vi inte istället acceptera att vi är OLIKA och har OLIKA förutsättningar? Att vi lever olika, äter olika, tränar och rör oss olika, har olika jobb och hobbys samt olika gener. Ingen kropp är väl mer riktig än någon annans. Jag blir BARA trött när jag ser sånt här. Det ska vara uppmuntrande och bra men jag blir bara SÅ arg.

      +1 Förstår inte varför någons kropp ens ska jämföras? Har inte kroppens återhämtning dels väldigt mycket med gener och arv att göra? Dessutom är det inte konstigt att en vältränad tjej snabbare återhämtar sig efter en graviditet.

    Vi är funtade så, biologiskt tror jag. Samhällets ideal är en tunn fernissa på ytan. Sen kan man slänga på en burka på det, men det fortsätter att bara vara tunn fernissa. Jag skrev i stort sett exakt samma sak 2011: http://giraffen197.webblogg.se/2011/january/kvinnokroppen-the-womans-body.html och
    http://giraffen197.webblogg.se/2011/december/miss-france-2012.html

    Har haft ätstörningar och blir inte ett dugg peppad på att se kroppar hela tiden. Oavsett form. Tycker det sköna med att vara frisk är att jag kan fokusera på andra saker.
    Blir gärna inspirerad av andra saker. Kvinnor som pusslar och orkar med heltidsjobb och barn. Det är sånt jag känner mig stolt över idag.

    Jag börjar tämligen bli less på alla som visar sina kroppar på sociala medier. Vi alla har en kropp som är stöpta i olika former men vi duger! Vi har bara en kropp och vi lever bara en gång så vi behöver lägga tid på annat.

    Som yngre var jag kroppsfixerad och kunde hänga upp mig på min mage och mina ben som jag såg som stora berg men absolut inte längre. Jag har IBS och hormoner som krånglar så jag ser alltid uppblåst och gravid ut men varför ska jag hänga upp mig på det? Livet består av så mycket annat.

    Mer magar åt folket!

      känner som du men tänker att de där kropparna på Instagram får vara till för någon annan, det är ju överlag bra med mångfald på kroppar om några nu ska visas upp (och reklam blir vi nog inte av med imorgon). har en idealmässigt mycket sämre kropp nu än tidigare men bryr mig mindre så mår mkt bättre. får ofta gratulationer till bebis i magen (så ofta att min treåring på riktigt tror att jag är gravid!) men tänker att det är för att folk inte vet att vissa kvinnor har buk ändå. kanske kan bilder på kvinnor med bil bidra till förståelsen?

    Jag förvånades över hur stor fokus det var på min kropp efter födseln av min son… Det var ett stort wow över hur fort jag gått ner i vikt och inte alls hade bristningar… Jag blev deppig bara av all jävla fokus på MIN kropp. Blä! Kan en inte bara få vara?!

    kan garantera att ingen tycker att ens mage är det viktigaste i ens föräldraskap, det går väl att ha flera tankar i huvudet samtidigt? tycker det var nedvärderande skrivet. och som vanligt blir det en tävling om vem som gör mammaskap bäst. guldmedalj till foki denna gång. det här att göra föräldraskap till prestation, det är jag redigt trött på.

      ??❤ I tävlingen för det perfekta mödraskapet finns inga vinnare, endast förlorare!

    Jag är så trött. På kroppar.
    På riktigt så himla trött.
    Jag förstår inte hur folk orkar? Visst de är jättebra att vissa tar upp kampen för kroppshetsen absolut. Men de är så tröttsamt att de ens behövs.
    JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ ATT SE KROPPAR VARJE GÅNG JAG KOLLAR INSTAGRAM!! De spelar ingen roll om dom är smal, mittemellan, fet, brun, vit. JAG ORKAR INTE.

    Okej, jag är lite bitter. Jag har en ”mammakropp”. Med bristningar. Lös hud, hängiga bröst. Och nej, jag tycker inte jag är speciellt fin utan kläder och jag kan inte tänka ”men jag har ju fött barn”. De var absolut värt det , men det är inget måste att känna sig fin. Jag trivs, jag duger. De räcker för mig just nu.

    Men de som gör mig mest bitter är att jag är nyopererad. För ett bråck jag fick till följd av min graviditet. DET, är inte kul.

      DET är nåt det behöver pratas mer om. Allt som kan hända vid förlossning och grav, allt som vi kvinnor sen lever med. Själv har jag gynekologiska problem men på gyn här i stan tar de inte ens emot mig pga hög belastning.

    Jag tycker det känns som en märklig anledning att följa någon enbart pga hur deras mage ser ut efter dom fött barn. Själv har jag fött tre stycken och känner inget större behov av att få upp olika magar i mitt flöde bara för det. Känner mig varken mer eller mindre fin/lyckad/okej/duglig för det, min egen mage ser ju liksom ut som den gör ändå.

    Och till er som stör er på sociala medier och alla kroppar så gör som jag. Ta bort både Instagram och Facebook… Inte alls lika dagligt intag av kroppar nåmer och inte lika mkt kroppsångest. ✌️ Tänkte istället för att klaga på alla bilder som tas så undvik dom istället…

      Eller bara välja vilka man följer. Följ inte de som får en att må dåligt. Följ de som får en att må bra. Jag följer bara tjocka coola kvinnor. Simple as that.

    Jag har fått en sundare relation till min kropp sen jag blev mamma, orkar väl helt enkelt inte bry mig längre ?
    Men är faktiskt himla skönt ? Tycker det är viktigt också att visa för min dotter att yta inte är så viktigt. Har dock noll behov av att visa upp min kropp

    På tal om Foki så uppdaterar hon väldigt glest nu för tiden. Tappat bloggsuget?

    Stäng ner sociala medier en sekund och gå in i ett vanligt omklädningsrum så kommer en massa olika kroppar uppenbara sig rakt framför dig. Simple as that. Ibland får jag känslan av att folk aldrig verkar ha sett olika kroppar IRL i hela sitt liv?

    Jag tycker det är bra att olika kroppar tar plats även på sociala medier, men herregud så trött man kan bli på sociala medier överlag. Allt blir en så himla stor grej, så även kroppar.

      Håller med!

      Tänker alltid som du när kroppar kommer på tal. Är i omklädningsrum, bastu nästan dagligen och där finns alla varianter och ingen bryr sig. Så länge ingen av kroppsägarna skulle vara otrevlig då.

    Jag tar iaf inte åt mig av såna bilder. Och jag har fött barn. Men jag ser inte ner på mej själv heller.
    Sen tycker inte jag man ska ge en bild att en kropp ser ut just sådär heller efter man fött barn. Då alla kroppar hanterar det olika.
    Varken nu eller bä.

    Ju mer det skrivs om kroppar, ju mer tjafs blir det. Alla duger.

    Tusentals normativa kvinnokroppar varje dag och sen tre icke-normativa. Och då blir folk ”trötta på kroppar”. Hade detta varit ett vanligt ”Det händer på insta-inlägg” med sju halvnakna kvinnokroppar hade ingen tröttnat, ingen hade reagerat.

      Exakt

      En smal kropp är bara en kropp
      En tjock kropp är politisk

        Jävla bullshit. Om något är en smal kropp politisk då det tom stiftas lagar om den när den är ok att få visas. Och folk hyllar det och tycker det tom är något bra. Inte en kotte som protesterar mot den diskrimineringen
        När såg du siste en lag mot att en tjock kropp fick visas offentligt. Nä just det. För det finns inte.

        Du är så tröttsam i dina försök att trycka till smala och använda dem som jämförelser för att vinna dina egna poäng.

        Jag vet att du aldrig kommer sluta eller inse ditt fel att ständigt jämföra en smal kropp för att göra dina poänger. Vet inte om det beror på oförmåga eller bara ovilja men DET ÄR fullt möjligt att föra ut ditt budskap utan att det blir på bekostnad av någon annan.

        Jaja, jag vet att jag talar för döva öron. ?

          ”Jag vet att du aldrig kommer sluta eller inse ditt fel”
          ”Vet inte om det beror på oförmåga eller bara ovilja”
          Ƭĥe real Hmm: pratar du med dig själv nu igen?

          PS: ”Jaja, jag vet att jag talar för döva öron.”

            Naw, gulle. ?

            #Tilltufsat ego

      Jo jag hade tröttnat. Har redan tröttnat. På ALLA andras kroppar. Kan inte alla som diskuterar sina egna och andras kroppar lyfta blicken och lägga energin på något mindre egofixerat.

    Jag blir trött på att dessa kroppsaktivster (förutom hon med tävlingsbilden) hela tiden fokuserar på vad samhället anser vara snyggt. Fokusera på att ha en frisk och stark kropp istället känner jag. Att säga att man är medveten om kost och hälsa och fortfarande vara överviktig är inte det smartaste jag har hört. Om de inte hade varit medvetna eller intresserade är det en annan sak. Och innan folk sparkar bakut.

    Min morfar var överviktig. Vi tjatade och tjatade att han skulle gå ner i vikt. Han dog när han var 65 och läkarna så rakt ut att om han inte hade varit överviktig hade han antagligen klarat av stroken. Jag själv blev allvarligt sjuk (nära döden sjuk) för ett år sedan. Om jag inte hade varit vältränad (alltså bra syresättning, hjärta, ej extravikt mm vilket man har bättre om man inte är överviktig) så hade jag kolat vippen! Jag ser inte ut som en modell alls för övrigt, tränar inte men har ett fysiskt krävande jobb.

    Alla vet om detta. Alla vet att man har större risk för komplikationer vid sjukdom/olyckor om man är överviktig. Alla vet att medellivslängden är lägre. Varför i hela friden är det något att sträva mot?
    Nu pratar jag inte om att alla ska se ut som instamodeller och lite hull skadar ingen. Men att aktivt promota riktig övervikt är helt sinnes.

    Och ja, kroppshetsen är sjuklig. Men varför måste det vara svart eller vitt? Och att strong is the New skinny är väl jättebra! Nu börjar kvinnor visa sina muskler! Förut kallades det okvinnligt att träna och ha muskler. Tjejer med breda axlar och stora vadmuskler blev skammade. Nu är det inte så längre och jag tycker det är ett steg i rätt riktning! 🙂

      Vem strävar efter övervikt? Var och när har detta hänt?

      Tjocka har för övrigt större chans att överleva som hjärtsjuka än smala. (Dödsfall till följd av hjärtkärlsjukdomar har halverats sedan 1980.) Studier visar även att fett skyddar mot bland annat infektioner, cancer, lungsjukdom, hjärtsjukdom, benskörhet, anemi, högt blodtryck, reumatoid artrit och typ 2-diabetes. Överviktiga med diabetes 2 har större chans för överlevnad än smala.

        Så var det det där med att tolka studier …. 🙄

          Ja, det vet ju du allt om..;)

            Faktiskt. I bägge fallen man kan tolka din kommentar på. ?

              5 likes nu på alla TRHs kommentarer, förr var det alltid bara 2 – har du skaffat fler devices att självlikea från, TRH?

                Jag ser fler än fem och olika på alla. Dags att uppdatera din mjukvara? ?

                  Haha, visste att du sitter och räknar!
                  ”Där fick jag en like till – det betyder att JAG HAR RÄTT!!!!”

        Jag har inte skrivit att någon strävar efter att vara överviktig. Jag skrev att jag tycker det är oroväckande att folk vet om att det inte är bra att vara överviktig samt har någorlunda koll på hälsa och fortsätter hylla det.

        Det du skriver stämmer på ett plan. Att ha ett lager av fett är inte ohälsosamt. Men ett lager av underhudsfett har de flesta naturligt om man inte svälter. Att däremot vara överviktig och ha ett för stort lager av fett skyddar inget.

        Försök inte låtsas som att våra välfärdssjukdomar som dödar flest människor just nu i västländerna, är oviktiga och att de inte har med att folk helt enkelt är för tjocka och rör sig för lite.

        Alla får självklart göra som de vill. Vara hur överviktiga som helst. Men att hylla kvinnor som väger mer än som är hälsosamt samtidigt som man skammar kvinnor som nu tar för sig i gymmen och bygger lite ”manliga” muskler istället för att springa på löpbandet för att bli smala, är det MEST ofeministiska jag hört på länge!

        Och för er som inte tränade på gym för tio år sedan så kan jag bara berätta att det är en enorm skillnad. Äntligen får kvinnor credd för att de kan lyfta tung. Äntligen ses det inte som manligt och okvinnligt att träna med redskap och ha stora muskler.

          Är det samma personer som hyllar stora kvinnor som skammar kvinnor som bygger muskler? Inte i kroppspositivitetsrörelsen iallafall så du får nog ta det snacket där du ser det istället.

            Jasså… tror inte du läst igposterna i så fall.
            Det står tydligt ett skammande inlägg om att nuvarande ideal är strong is the New skinny. Och det är inte skrivit i någon form av positiv anda.

              Nä detta är för att strong is the new skinny bara är ytterligare ett ideal som dessutom kräver en smal kropp. Jag är starkare än samtliga smala jag känner. Även de som gymmar. Men jag är fet. Alltså inkluderas jag inte i detta talesätt. För det handlar inte om styrka eller muskler utan om en tränad smal kropp.

          ”Alla får självklart göra som de vill. Vara hur överviktiga som helst.” ……men ändå anser du att man ska tjata och tjata på sina överviktiga släktingar tills de tar sitt förnuft till fånga och går ner i vikt. För ”Inte konstigt att mänskligheten går käpprätt åt.. Om vi inte ens kan säga till våra nära och kära om de skadar sin egen kropp”

          Hur ska du ha det?

      Nu kommer LD strax och gapar om att det är jättebra och sunt att vara 40 kilos överviktig och inte ens orka springa till bussen… Att övervikt är bra osv.

        Men gud va snällt av dig då Sanna att kommentera i LD’s ställe så slapp hon göra det själv.. Eller?? ?

          Du verkar också vara en sån som seriöst tycker det är sunt att uppmuntra människor till att leva med övervikt och det som tillkommer med det.

          Det är för mig så konstigt. och nej, är inte smal själv.

            Eeeeh.. fick du den infon av den lilla kommentaren? ? Som jag ser det så uppmuntrar LD (och andra kroppsaktivister) inte till fetma. Däremot till alla människors rätt att leva i sin egen kropp ifred! LD visar på hur sjukt det är att feta människor anses göra något slags statement bara för att de är sig själva/har vissa kläder/äter viss mat/lever sina liv. hon uppmuntrar inte till fetma för ingen vill vara fet?? Hon hjälper nog däremot många feta att känna sig mer okej i kroppen de bor i, och det tycker jag är underbart❤

              Ändå intressant att så många smala ser det som typ ett personligt påhopp när man säger att det är ok att vara tjock. Eller att man förespråkar fetma för att man kräver samma rätt att existera som alla andra.

              ”Hej jag som tjock får också finnas!” ”SLUTA TVINGA ALLA ATT VARA TJOCKA!!!!”

              ”hej det är ok att sluta banta och hata sig själv!”
              ”SLUTA SÄG ATT DET ÄR HÄLSOSAMT ATT VÄGA TVÅTUSEN KILO!!!!!”

                Exakt!!!

                Att smala tar din ord som påhopp KAAAAN ju bero på din retorik.

                Bara en liten tanke så här på eftermiddagen. 🙂

                  Dags för ny härdsmälta likt de du haft tidigare i diskussioner med LD? Ta ett djupt andetag och googla lite lös fakta i stället.

                  Nope. Det kommer inte hända. Hon kan inte göra mig besviken längre. 😉

                  Jepp LDtruppen är här. ???

                  Är smal. Tar inget av det LD säger som påhopp.

                  Det KAAAAN ju bero på att jag inte är lika lättkränkt, självhävdande, lättstött, egocentrisk och enkelspårig som Ƭĥe real Hmm.

                  Bara en liten tanke så här på eftermiddagen. ???

                  Och vilken trupp tillhör du själv 13.02? Var ett evigt tjat från dig om detta. Och varför så jobbigt för dig att det finns de som håller med LD?

        När har jag nånsin sagt att det är bra att ha fyrtio kilos övervikt? Du får gärna länka eller visa bevis för detta påstående.

        Springa till bussen orkar jag dock. Jag älskar att springa. Vikt har heller inget med kondis att göra.

          Har du sett ett maraton någon gång?

            På vilket sätt är det relevant?

            Ja. Frågan är ju om du har det om du tror att alla som springer maraton är smala?

              Eller att alla som springer maraton är hälsosamma…

              Nej, men det är ganska ofta de som vinner är smala. Påstår inte att det är någon direkt hälsofördel, men det är ganska tydligt att vikt och kondition har ett tydligt samband. Eller tycker inte du att det är mycket jobbigare att springa med en ryggsäck full med stenar på ryggen?

                Kondition har inget med vikt att göra. Springa fem mil däremot. Du vet säkert om att man kan ha bra kondition utan att springa extremlopp?

                  Bra. Men inte bäst.

                  Klart man kan ha bra kondition utan att springa extremlopp. Men har du en väska med stenar på ryggen blir det till och med jobbigare att borsta tänderna. Med eltandborste. Det finns en korrelation mellan vikt och kondition. Jag förstår inte ens syftet med att försöka bortförklara det. Vad tjänar man på att lura sig själv på det sättet?

                  Nu pratade vi väl inte om att ha _bäst_ kondition?

                  Fråga Viktor. Det var han som började och du som tolkade som du ville.

                Har du sett tyngdlyftning nån gång?

                  Japp. Det är inte direkt den sport jag främst förknippar med kondition. Snarare tvärtom så bygger ju deras tävlingsform på explosivitet snarare än långvarig uthållighet.

                  Vem började dilla om kondition?

                Jaha så för att man inte vinner så räknas det inte? Trodde vi pratade kondis. Inte vem som är bäst.

                Ja det är jobbigare att bära en ryggsäck men kroppsfett är inte en ryggsäck. Tjocka har mer muskler att bära upp. Speciellt om man dessutom springer och tränar.

                  The denial is strong in this one. ?

                  Vi pratar om kondition. Har du mer muskler har du mer att syresätta. Procenten kroppsfett spelar ingen roll (mer än att musklerna får mer att bära på då). Att vara tyngre påverkar konditionen ändå. Jag påstår inte att man per automatik har dålig kondition om man väger mycket, men att påstå att vikt och kondition inte har något samband är ju heltokigt.

                  DU pratar om kondition.

            Springa maraton är ju det mest hälsosamma man kan göra…

              Så länge man är smal så verkar folk tycka att man per automatik är hälsosam. Oavsett hur man blivit smal (sjukdom, svält, ätstörning..) eller hur man behandlar kroppen (dricker, röker, tränar sönder kroppen, äter ohälsosamt). Bara man är smal så är man hälsosam och bra.

              Haha verkligen! Också intressant aspekt detta att folk tror extremträning eller extremidrott är bra för kroppen.

                Hahahahaha? Du e så kul. ?

            Så maratonlöpare är måttstocken för ”bra kondition”?

              Eeeeh?

              Uhm ja? Skulle till och med kalla det för skolboksexempel ?

      Vad bra att ni använde den tid ni fick tillsammans med morfar på att tjata om vikt? För det hjälpte ju?

        Sorgligt. Att inte ens få vara ifred i sin kropp i sin egen familj. Det vet jag precis hur det känns..

          Så om någon i din närhet har ett självkadebeteende så tänker du inte lägga dig i det? Inte göra något?

          Inte konstigt att mänskligheten går käpprätt åt.. Om vi inte ens kan säga till våra nära och kära om de skadar sin egen kropp. För då kränker vi dem.

            Att vara tjock är inte ett beteende. Det är en kroppsform.

            Och ingen går ner i vikt av tjat.

              Jävla rövhatt! Ni skammar Anna2 till att vara orsaken att morfar dött och undertiden ska han visst mått dåligt av tjatet. Han ska fått ett skitliv på grund av Anna2.

              Skit ner dig jälva mobbare!

                Kan du citera vad som är skammande eller ens riktat till Anna?

                  Bara att läsa allt ovan och tänka lite logiskt. Ge det ett försök vetja.

                  Ja och ingenstans där står det att jag anklagar anna för att ha orsakat sin morfars död

                  Här. Exakt här skammar och anklagar du Anna2 för sin morfars död och ett miserabelt liv innan han dog.

                  ”Tjat däremot bidrar till stress och ångest. Många äter tvärtom mer istället, mer i smyg och mer i tröst. Tjat och skuldbeläggande (som det är) leder inte helt sällan till att personen går UPP mer i vikt. Inte ner.”

                  Ja man kan ju läsa in lite vad man vill om man har fantasi och lider av vanföreställningar. Men nej, jag har inte skrivit nåt om vad som orsakat morfars död.

                  Måste hålla med anonym. Logik verkar inte ligga för dig.

                  Anna2 berättar vad som orsakt hennes morfars död. Du berättar för henne att hennes beteende mest troligt har fortsatt att trigga honom till att fortsätta överäta och ha massa ångest under tiden.

                  (Och sedan kunde du inte hålla dig från ett litet personangrepp när du ändå var i farten och det är tydligen jag som lider av vanföreställning 😀 . Du forsätter med att anklaga andra för det som du är mest rädd för att själv ha eller vara. 😉 )

                  Orsakat*

              Att äta sig sjuk och inte sluta är ett självkadebeteende.

                Ok nu förstår jag ej? Var han ätstörd? Det har ju inget med vikten att göra? Om han åt på ett sätt som gjorde honom sjuk så är det en helt annan sak än att han var tjock.

                  Logik och konsekvenser är inte din starka sida. 🙄

                  På vilket sätt är detta ologiskt?

                  Han åt för mycket mat. Rörde sig för lite. Blev sjukligt överviktig. Slutade inte äta för mycket mat. Trots att övervikten gjorde honom sjuk. Man kan få följdsjukdomar av att vara överviktig. Tex dåligt hjärta, lungorna pallar inte, för trånga blodkärl mm. Han dog. Ursäkta för Schulmanska skrivningen.

                  Det finns massvis med människor som äter fel och för mycket och rör sig för lite. I alla viktklasser.
                  Att sitta stilla och äta skit är inte bra för någon, smal som tjock. Det var inte vikten som gjorde honom sjuk utan livsstil och gener.

                  Likförbannat så hjälpte ju tjatet inte, eller hur? Det gör generellt inte det och det kan vara bra att veta om man inte fattar det på egen hand. Tjat däremot bidrar till stress och ångest. Många äter tvärtom mer istället, mer i smyg och mer i tröst. Tjat och skuldbeläggande (som det är) leder inte helt sällan till att personen går UPP mer i vikt. Inte ner.

                  Den värsta följdsjukdom man kan få av övervikt är ändå närstående som inte längre klarar av att älska en som man är.

                  Tack LD för att du orkar förklara. Som tjock och hälsosam (har alla värden på topp och tränar på hög nivå) så är jag glad att någon orkar, för jag gör det sällan.

            ”Om vi inte ens kan säga åt våra nära och kära att de skadar sin egen kropp”

            Det var precis det min mormor sa till mig redan som 11åring. Då tog hon mig åt sidan och frågade om jag hade funderat på att banta. Sen fortsatte det. Hon påpekade när jag tog en extra potion middag, visade mig bristningarna på mina höfter när vi badade mm. Jag var inte sjukligt fet. Det hon gjorde (gav mig ätstörningar som sitter i än idag som 30åring och gav mig ångest av att åka dit) har skadat mig och min kropp mer än de extra kilona jag har haft under årens lopp. Så nej, vi behöver inte tjata på våra familjemedlemmar i tron om att vi hjälper. Vill man hjälpa så kan man göra det på riktigt.

              Jag tror dock att det är lite skillnad. Det du berättar är hemskt, så ska man inte behöva leva.
              Det jag pratar om är en vuxen man som var sjukligt överviktig. Inte lite extra kg. Som faktisk dog av just földsjukdomarna av extrem övervikt. Där känner jag att det är på sin plats att faktiskt säga ifrån till din familjemedlem.

                Säga ifrån: ja. Tjata: nej.

                Hjälpte det att ’säga ifrån’?
                Mådde morfar bättre av det? Kände han sig älskad när ni ’tjatade och tjatade’?

        Ja, så sorgligt.
        Kanske han sluppit stroke om hans familj inte ”tjatat och tjatat” så på honom…

          Ge dig. Så säger man inte. Vi är anonyma här men man kan väl ha en trevlig ton?

        Om min morfar hade tagit åt sig vad vi och läkarna sa hade han levt idag och fått träffa sina barnbarnsbarn.

        Ska man inte säga ifrån till din familj om en av dom i princip äter ihjäl sig? Säger ni samma sak om alkoholister och narkomaner?

        ”Ja han knarkade ju ihjäl sig men vi ville inte kränka honom så vi lät honom hållas, han fick ju i alla fall leva tills han var 50”

        Skulle inte tro det.

          Fast ingen går ner i vikt av tjat. Däremot mår man väldigt dåligt.

            Ingen!? Har du bevis för det?

              Ja det finns ganska mycket forskning på det ja.

                INGEN? ?

                Idiot.

            ALLA överviktiga vet att de är överviktiga. De vet hur man bantar och svälter sig smal. Det finns ingen överviktigt som har missat detta. Förmodligen vet också alla överviktiga hur man mår av att banta och svälta sig. Hur man mår av vänner, familj och bekanta som uppmuntrar den självsvälten i stället för att acceptera en.

            Vi pratade, diskuterade, flyttade in hos honom, lagade mat till honom, köpte en hund han ville ha så han gick ut på promenader, körde honom till läkaren.
            Hellre att han hade mått dåligt av vårt tjat under några månader och sen levt klart sitt liv frisk och lycklig.

              Anna”: Jag vet vad du känner och har gått inom samma som du. Förlorat nära och kära för tidigt helt i onödan. Har också dem som förlorat både syn och förmåga att sköta sig själva som de ska.

              Lyssna inte på ovan. ?

                Tack! ❤

                Du hade väl kunnat mata dem med lite forskning och studier och googlingar så hade de sen förstått bättre?

                  Du är sjuk i huvudet. Narra dom som har en dom älskar som dött. ??

                  Okej nu räcker det för mig här känner jag ? Ha en fin dag alla så ses vi kanske i kommentarerna till ett annat inlägg ?

            Beror ju på ens egen tolkning av ”tjat”. En del tycker att det är tjat om någon annan försöker övertyga dem om vikten av att äta bra och motionera bra för att gå ner i vikt.
            Att vägra förändring om man på något sätt vill förändra sin kroppsvikt är den personens eget val.
            Vem och var har presenterat forskning angående tjat och viktnedgång? Tror knappast att någon gjort en studie där en grupp utsatts för tjat och man sedan kan konstatera att ”nääää dom gick inte ner i vikt alls”.

              Självklart går inte forskningen till så. Finns fler än ett sätt att bedriva forskning på.

          Visst kan man säga att man är orolig för personen. Men vill hen inte ändra på sig så vill hen inte. Då får man väl välja om man kan acceptera det eller om man ställer ultimatum att bryta? Vad hjälper det att tjata när någon inte vill ändra sig?

          För övrigt kan man ha bra syresättning, bra värden mm som överviktig. Men det är inte lönt att försöka diskutera här inne.

            Kan kan man. Men det säger inte mycket att man kan.

              Och nä inte lönt för här har vi inte blivit hjärntvättade av LD. 😉

      Till alla er som ba: ”Varför måste vi ens prata kroppar, jag är så trött på kroppar?” ? Därför. För att ens kropp inte ens är fredad inom egna familjen. För att ifrågasättandet av normer tolkas som fetmapropaganda. För att det sprids sjukt mycket okunskap om vikt och hälsa.

        Jisses. Hade du sagt samma sak till en alkoholist.
        Min morfar var inte lite rund. Han var sjukligt överviktig och det bidrog till hans död.

        Om jag går in i ett missbruk hoppas jag inte min familj agerar som ni.

        Kan ni inte helt enkelt lägga den energin på klimatet och rädda jorden i stället för era och andras kroppar?

          Åh nej nu har de hittat hit också

    Jag känner spontant just nu att jag skulle bli SÅ ledsen om min kropp såg ut som på bilderna efter en graviditet, men jag hoppas verkligen att jag känner annorlunda den dag min kropp fött ett barn om den skulle se ut så där. Jag skulle nog göra mitt bästa för att få tillbaka dess ursprungliga form igen, har svårt att se att jag skulle ”ge upp” och bara finna mig i att gå med en kropp som jag inte trivs med bara för att vara en ”bra förebild” för andra.

      Kroppens ursprungliga form? 3,5 kg, lite fjun på skallen och krumma ben? Eller vad menar ni som pratar om ’ursprunglig’ eller ’egentlig’ kropp? Var ni ok när ni var 3 år? 12? 17, 23, 47?

        Jag menar den kropp jag har innan jag ”blev gravid”, det kan väll inte ha varit så där väldigt svårt att förstå?

          Men varför just ’innan du blev gravid’? Varför inte ’innan puberteten’? Det är ju exakt lika relevant. Kroppen genomgår förändringar genom hela livet, både av tiden generellt och av vissa händelser och förlopp speciellt. Varför menar du att något av detta skulle vara reversibelt och annat inte?

    Motvikt och motvikt, tycker det känns lika hetsigt och dömande i alla läger gällande mamma / kvinnokroppen.
    Fick höra att jag skulle sluta banta efter jag fött barn av både läkare, BVC och främlingar – åt precis som vanligt och hade på mig typ ”vanliga icke avslöjande” vinterkläder. Det är fan inte mitt fel om min kropp kan återhämta sig snabbt. Låt folk se ut som dem vill, vill de vara i olympisk topp för veckan efter låt dem, bryr dem sig inte ett skit, låt dem och allt mitt emellan

    Varföööör ska man ens lägga upp bild på sin kropp. Vill varken se en smal eller tjock mer än nödvändigt (på stranden eller badhuset alltså ?)

    Och jag fattar inte varför folk känner att det hela tiden måste prata om sina kroppar?

    Nej jag tycker inte Foki var någon förebild i det. Det fanns ingen poäng alls för henne att vara halvnaken på omslaget, eller om hon nu ville vara halvnaken.. kunde hon inte bara vara det utan att prata om hur mycket hon älskar sina tigerränder? Det om något hade varit power.

    Varför varför måste vi prata om hur våra magar ser ut? Kan dom inte bara va.

    I mitt helt vanliga Svenssonliv är det aldrig någon som frågat eller påpekat något om min mage. Varför skulle dom det? Den är ju bara där under en tröja. Min mage är liksom lika intressant som min armbåge.

    Måste säga att jag blev lite virrig av detta.. för bara nån dag sen hyllade du Parnevik för att hon lägger upp bilder på sin mage. Det behövs i en värld fylld av Hannalicious-influencers skrev du. Jag håller med! Men detta gäller bara kvinnor som inte fött barn då eller? Du vet att ”fit-mama-inspo” är en grej va? En rätt stor grej världen över. Mammors kroppar synas i sömmarna – döms och får beröm, då när de ser ut som de gjort tidigare.. Eller varför inte ännu snyggare, starkare och smalare än innan barn? *goals* Jag tycker att en kvinna som råkar ha barn och visar upp sin mage så som den ser ut borde ha lika mycket beröm som någon annan.. Bara för att man har barn så behöver man inte endast posta bilder på kidsen ??

    (Nu kom jag på att Parnevik kanske har barn?? Jag har ingen aning ?)

      Ja, det fick mig att börja fundera ett varv till.

    Åh jag är trött på ansiktshetsen…. Alla ska vara så snygga att inga fula får ta plats öht. Varför är det så mkt fokus på kroppshetsen när ansiktshetsen är ännu större?

    Det är viktigt! Med all social media och reklam där normen är perfektion är detta väldigt viktigt. Jag är 24 och har en mamma som alltid hållt på med vikten, liksom hennes vänner och kvinnorna i våran släkt.

    Sanningen är ju dessutom att alla inte får vara stolt över sin kropp. Varenda jävla inlägg härinne där någon har varit tjock och nöjd, har det rullat in kommentarer om vikt och hälsa. ” det är inte bra att vara överviktig”

      Med all välmening men tänk efter lite innan du postar Camcam. Ditt inlägg sänker dessa modiga kvinnor och får dom att se ”uppmärksamhetskåta” ut.

    Jag hatar det Lady dahmska uttrycket ”skamma”, undrar fan hur många gånger hon lyckas trycka in det i sina kommentarer. För övrigt verkar ”kroppsaktivism” mer vara ett enkelt sätt att plocka pk poäng utan någon större ansträngning. Vi andra har sett olika kroppar i simhallen, på träningen…Och är inte så upphetsade över fenomenet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.