Stockholm

Måns Zelmerlöw fick generös present – ett stort hus i Båstad

Måns Zelmerlöw är en av Sveriges mest uppskattade artister
Måns Zelmerlöw är en av Sveriges mest uppskattade artister. Foto: Mats Schagerström/Claudio Bresciani /TT

Artisten Måns Zelmerlöw, 35, har skaffat sig en ny bostad i sommarparadiset Båstad, men inte på den vanliga vägen. Han fick den nämligen i gåva.


Läs mer

År 2016 köpte Mello-veteranen Måns Zelmerlöw, 35, en 896 kvadratmeter stor tomt i Båstad. Köpet, som uppskattades till ett värde av 750 000 kronor, resulterade i många skriverier om att Måns med sina starka Båstad-band skulle bygga sig ett nytt, mysigt hem. 

Det inte alla visste var att Zelmerlöw vid tidpunkten hade fått rabatt vid köpet som ersättning för ett artistframträdande som han gjorde vid en invigning på uppdrag av säljaren.

Zelmerlöw åkte på skattesmäll

Vid köpet betalade Måns 50 000 kronor kontant. Resterande 700 000 som egentligen skulle betalats för tomten ska enligt lag då betraktas som en uppdragsersättning och beskattas efter det. 

När restskatten kom som ett brev på posten var inte Måns med på noterna, och åkte på en rejäl skattesmäll. Mer om det kan du läsa här.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Måns Zelmerlöw fick ett hus i present

Nu har Måns Zelmerlöw gjort ytterligare en bostadsaffär i Båstad. Och även nu, likt 2016, har han kommit billigare undan.

Ja, faktum är att han fått den 330 kvadratmeter stora huset från 1933 i gåva. Ägarbytet blev klart i oktober 2021 och det är inte känd vem den generösa givaren är. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.