Stockholm

Brad Pitt Skådespelare

Brad Pitt är född 1963 den 18 december i Shawnee i Oklahoma, USA. Han har en lång karriär som skådespelare och har varit med i filmer som Benjamin Buttons otroliga liv, Fight Club och Oceans trilogin. 


2002 startade Pitt ett produktions bolag med Brad Grey och sin dåvarande fru Jennifer Aniston, som sen lämnade företaget 2005. Brad har varit producent och medproducent på ett flertal filmer däribland 12 Years a Slave som har vunnit en Oscar för bästa film.


Brad har varit gift med Angelina Jolie fram till 2016, de har 6 barn ihop varav 3 är adopterade. Bilden på deras senaste födda barn, tvillingarna Vivienne och Knox, såldes för rekordbeloppet 14 miljoner dollar totalt till tidningarna People och Hello. Pengarna gick till parets gemensamma välgörenhetsfond Jolie-Pitt Foundation.


Pitt har varit delaktig i många välgörenhetsorganisationer i krigsdrabbade områden och oråden skadade av naturkatastrofer. Brad har även startat företaget Make It Right Foundation som organiserar byggherrar för att bygga och finansiera prisvärda hus i området som blev skadat av orkanen Katrina i New Orleans.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.