Apple Inc.

Apple grundades i april 1976 av Steve Wozniak, Steve Jobs och Ronald Wayne. Företaget gick live 1980 och möttes av omedelbar framgång. Framgången började dock dippa 1989 då budgetversioner av persondatorer kom in på marknaden och Apples ansågs kosta för mycket.


Jobs lämnade företaget 1985 efter interna konflikter med den dåvarande VDn John Sculley. Han kom tillbaka till företaget 1997 då Apple köpte upp hans nystartade företag NeXT. Efter att Jobs klivit upp på posten som VD vände dippen och Apple började klättra upp både ekonomiskt och popularitetsmässigt.


Apple är främst kända för iPhonen som släpptes för första gången 2007 och sedan dess utvecklats till stor framgång. De är även välkända för deras stilrena design på såväl datorer, som iPods, iPad och iPhonen.


Idag sitter Tim Cooks på posten som VD efter Steve Jobs död 2011. Världen väntar idag på nyheter kring den omdiskuterade iPhone 8 som förväntas släppas mellan augusti och september 2017. 


Kuriosa 

  • Microsoft investerade 1997 i Apple, vilket de senare beskrivit som något av de galnaste sakerna de någonsin gjort
3 dagar sedan 17:34
Grupper av unga personer drog fram genom Philadelphia på USA:s östkust på tisdagskvällen och plundrade butiker i en koordinerad brottsvåg, enligt polisen. Ett 20-tal personer har gripits.
26 Sep, 22:08
New York-börsen backade brett på tisdagen. Wall Streets samtliga elva branschindex gick ned, och bland förlorarna fanns it-jättar som Apple och Microsoft, ned 2,3 respektive 1,7 procent.
26 Sep, 18:28
Det kommer att bli svårt att reglera användningen av AI-teknik i branschen och Spotify har inga planer på att förbjuda AI-genererat innehåll från plattformen. Det säger strömningstjänstens vd Daniel Ek i en intervju med BBC.
15 Sep, 10:56
Apple kommer att uppdatera Iphone 12 i Frankrike. Det meddelar techföretaget efter att franska myndigheter stoppat telefonen på grund av hög strålning
14 Sep, 10:40
En framstående rysk journalists mobil har infekterats med spionprogramvaran Pegasus. Det är första gången ett fall där programvaran använts mot en betydande rysk person har bekräftats.
13 Sep, 19:52
Frankrike har stoppat Iphone 12 från att säljas på grund av för hög strålning. Något liknande är dock inte aktuellt i Sverige just nu. Men vi kommer att utreda detta vidare, säger Karl Herlin på Strålsäkerhetsmyndigheten.
13 Sep, 12:42
Kinas utrikesdepartement dementerar medieuppgifterna om ett förbud för statligt anställda att använda Iphone.
12 Sep, 22:10
De ledande indexen vid New York-börsen sjönk på tisdagen.
12 Sep, 21:22
Frankrike stoppar amerikanska Apples telefon Iphone 12 från att säljas i landet på grund av att den ger ifrån sig för höga nivåer av elektromagnetisk strålning, skriver den ansvariga myndigheten ANFR på sin hemsida.
12 Sep, 20:06
Amerikanska teknikbolaget Apple överger sin egenutvecklade lightning-kontakt vid lanseringen av sin nya version av den storsäljande telefonen Iphone.
11 Sep, 22:10
Handelsveckan inleddes med stigande kurser på Wall Street.
11 Sep, 14:18
Elektronikjätten Apple har förlängt kontraktet om leveranser av halvledarutrustning till modem från amerikanska Qualcomm i tre år till.
9 Sep, 10:32
Apple väntas rätta in sig i ledet och inför usb-c redan i nästa generations Iphonemodeller, i linje med kommande EU-regler. Jag kan inte se att det finns några nackdelar, säger Chalmersdocenten Maria Ljunggren.
8 Sep, 15:02
En ny säkerhetslucka på Iphone har upptäckts som gör att en angripare kan ta över mobilen – utan att användaren behöver klicka på något. Det enligt en rapport från organisationen Citizen Lab, skriver Dagens Nyheter.
7 Sep, 22:04
New York-börsen tyngdes för andra dagen i rad av nedgångar i flera av de stora teknikföretagen. Iphone-tillverkaren Apple föll åter, nu med 2,9 procent.
6 Sep, 22:08
New York-börsen backade brett på onsdagen – nio av börsens elva branschindex gick ned.
6 Sep, 11:00
Det svenska skivbolaget Bis Records, som specialiserar sig på klassisk musik, köps upp av Apple. Bis utbud av samtida och klassisk musik ska inlemmas i den amerikanska tech-jättens musiktjänst Apple Classical.
6 Sep, 05:32
Apple, Google och Tiktok sitter numera fast i samma EU-nät. Men varken Twitter eller Snapchat omfattas av den nya datalagen. Fler bolag kan dock komma att fångas in framöver.
31 Aug, 06:02
I höst får vi se prinsessan Dianas bilkrasch i "The crown", en comeback för "Frasier" och en ny version av den klassiska julkalendern "Trolltider". Här är 20 serier i tv och hos strömningstjänsterna att hålla koll på i höst.
30 Aug, 22:06
New York-börsens ledande index steg på onsdagen, om än inte med några jättekliv. Breda S&P500-index ökade 0,4 procent, Dow Jones industriindex gick upp 0,1 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,5 procent.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.