Apple Inc.

Apple grundades i april 1976 av Steve Wozniak, Steve Jobs och Ronald Wayne. Företaget gick live 1980 och möttes av omedelbar framgång. Framgången började dock dippa 1989 då budgetversioner av persondatorer kom in på marknaden och Apples ansågs kosta för mycket.


Jobs lämnade företaget 1985 efter interna konflikter med den dåvarande VDn John Sculley. Han kom tillbaka till företaget 1997 då Apple köpte upp hans nystartade företag NeXT. Efter att Jobs klivit upp på posten som VD vände dippen och Apple började klättra upp både ekonomiskt och popularitetsmässigt.


Apple är främst kända för iPhonen som släpptes för första gången 2007 och sedan dess utvecklats till stor framgång. De är även välkända för deras stilrena design på såväl datorer, som iPods, iPad och iPhonen.


Idag sitter Tim Cooks på posten som VD efter Steve Jobs död 2011. Världen väntar idag på nyheter kring den omdiskuterade iPhone 8 som förväntas släppas mellan augusti och september 2017. 


Kuriosa 

  • Microsoft investerade 1997 i Apple, vilket de senare beskrivit som något av de galnaste sakerna de någonsin gjort
2 dagar sedan 22:10
Wall Street har haft en trög start på december efter fem raka plusveckor. Jobbsiffror som var rejält under förväntan gjorde litet avtryck på tisdagen – som bjöd på relativt små upp- och nedgångar för de ledande indexen.
2 Dec, 07:50
Artisten Taylor Swift kan vara ganska nöjd med sin inkomst från Spotify i år. Efter 2,6 miljarder strömningar under 2023 kommer artisten tjäna över en miljard kronor – enbart på den plattformen. Det skriver Rolling Stone, som har räknat ut Swifts royalties.
21 Nov, 10:44
Amerikanska Nvidia, AI-hajpens kanske största vinnare, presenterar kvartalsresultat i kväll. Och förväntningarna är högt ställda. Nvidias aktie – med tiotusentals svenska ägare – har inför rapporten lyft till nya rekordnivåer och ligger på plus 245 procent sedan årsskiftet.
14 Nov, 13:24
Musikerförbundet stoppar musiken från SVT:s serie "Historien om Sverige" i Teslas bilar. Stoppet är en stödåtgärd för de bilmekaniker på Tesla som vill att företaget tecknar ett kollektivavtal med IF Metall.
11 Nov, 10:04
Mycket har hållits hemligt, men rättegången mot Google har gett en del insikt i den hemlighetsfulla teknikvärlden. Som exempelvis hur mycket det är värt för företaget att du använder deras webbläsare.
11 Nov, 10:02
Använder mobilanvändare Googles sökmotor för att den är bäst – eller för att de är lata? Det är en av de avgörande frågorna när USA:s första monopolrättegång på lång tid avgörs. Det handlar om enorma summor pengar, de största namnen i teknikvärlden och om att ett av världens mest värdefulla företag behöver splittras.
10 Nov, 22:08
De tunga indexen på USA-börsen vände uppåt under handelsveckans sista dag.
10 Nov, 10:12
Använder mobilanvändare Googles sökmotor för att den är bäst – eller för att de är lata? Det är en av de avgörande frågorna när USA:s första monopolrättegång på lång tid avgörs. Det handlar om enorma summor pengar, de största namnen i teknikvärlden och om att ett av världens mest värdefulla företag behöver splittras.
7 Nov, 22:10
Fallande oljepriser och sjunkande räntor på amerikanska statspapper. Det är ett par förklaringar som nämns till varför USA-börsen bara fortsätter stiga.
3 Nov, 14:44
New York-börsen inleder uppåt efter att dagens jobbstatistik visat på att arbetsmarknaden i USA bromsar in alltmer. Breda S&P 500-index är upp 0,5 procent medan Nasdaqs kompositindex stiger 0,4 procent och Dow Jones industriindex i sin tur lyfter 0,5 procent.
2 Nov, 21:38
Den amerikanska teknikjätten Apple överträffade marknadens förväntningar något i sin delårsrapport för fjärde kvartalet, som redovisades under torsdagskvällen.
2 Nov, 08:14
Efter gårdagens kraftiga kurslyft på Wall Street i anslutning till amerikanska centralbankens räntebesked, ser Stockholmsbörsen ut att gå samma väg.
1 Nov, 21:10
New York-börsen reagerade positivt på onsdagens besked från USA:s centralbank om att lämna landets styrränta oförändrad.
1 Nov, 05:30
Hundratals miljoner besökare varje månad. Men porren är inte med när nya lagar ska få internets jättar som Tiktok, Youtube och Google att skärpa sig vad gäller skadligt innehåll.
30 Okt, 11:00
Är du säker på att den du tror att du älskar verkligen är den rätta för dig? Om inte, kan du göra ett test på ett institut där man genom intervjuer och ett plågsamt experiment påstår sig kunna svara på frågan. Det är premissen för Christos Nikous nya film "Fingernails".
26 Okt, 22:18
Det är 43 år sedan Beatlesmedlemmen John Lennon mördades vid entrén till sitt hem i New York. Nu ska en dokumentärserie på Apple TV+ titta närmare på utredningen och den fällande domen av Mark David Chapman, skriver The Hollywood Reporter.
25 Okt, 23:08
Den brittiska organisation Changing Faces, som representerar människor med någon form av utseendemässig vanställdhet, uppmanar i ett brev tv-kanaler att förse halloweenfilmer med en varningstext om att de innehåller negativa stereotyper.
25 Okt, 08:12
Enligt Keith Richards är det bara en tidsfråga innan Rolling Stones dyker upp i hologramskepnad likt Abbas "Abbatarer", säger han i en intervju med Apple Music 1.
24 Okt, 12:12
Förväntningarna är höga när Google presenterar sin kvartalsrapport i kväll. Företaget har inte råd med misstag och måste försäkra investerare om att de fortsatt ska vara högt värderade.
22 Okt, 08:40
Gwyneth Paltrow ger sig in i debatten om så kallade "nepo-babies" – alltså kändisar som anklagas för att ha tagit sig in i kultur- och nöjesbranschen på berömda föräldrars meriter. Hon kallar ordet "ett fult öknamn" och tycker inte att barn till kändisar ska dömas ut.
1 2 3 4 ... 32