Apple Inc.

Apple grundades i april 1976 av Steve Wozniak, Steve Jobs och Ronald Wayne. Företaget gick live 1980 och möttes av omedelbar framgång. Framgången började dock dippa 1989 då budgetversioner av persondatorer kom in på marknaden och Apples ansågs kosta för mycket.


Jobs lämnade företaget 1985 efter interna konflikter med den dåvarande VDn John Sculley. Han kom tillbaka till företaget 1997 då Apple köpte upp hans nystartade företag NeXT. Efter att Jobs klivit upp på posten som VD vände dippen och Apple började klättra upp både ekonomiskt och popularitetsmässigt.


Apple är främst kända för iPhonen som släpptes för första gången 2007 och sedan dess utvecklats till stor framgång. De är även välkända för deras stilrena design på såväl datorer, som iPods, iPad och iPhonen.


Idag sitter Tim Cooks på posten som VD efter Steve Jobs död 2011. Världen väntar idag på nyheter kring den omdiskuterade iPhone 8 som förväntas släppas mellan augusti och september 2017. 


Kuriosa 

  • Microsoft investerade 1997 i Apple, vilket de senare beskrivit som något av de galnaste sakerna de någonsin gjort
1 Feb, 15:41
Apple har mött mycket kritik för hur de planerar att följa EU:s nya regelverk. Spotify har kallat planen för utpressning och en total fars.
1 Feb, 07:46
Stockholmsbörsen blev på gott humör efter Riksbankens signaler om räntesänkningar under första halvåret. Det breda OMXS-indexet slutade torsdagen på 0,4 procent plus – med Volvo Cars aktie som stor vinnare.
31 Jan, 22:04
Så kom då det ivrigt emotsedda beskedet om styrräntan i USA. Den lämnades återigen oförändrad och New York-börsen slutade ordentligt back.
31 Jan, 13:40
Hur farligt är Tiktok och Instagram för ungdomar egentligen? Techjättarnas chefer står till svars när USA:s senat vill veta vad plattformarna gör för att hindra övergrepp och annan skadlig påverkan på tonåringar.
31 Jan, 12:32
Det stormar kring Apple inför EU:s nya regel, som tvingar bolaget att öppna upp Iphones. "Det här är ett klassiskt drag av ett gammalt, dominant företag som tror att reglerna inte gäller dem", skriver vd Daniel Ek som kallar Apples agerande för "fientligt".
30 Jan, 22:10
Mjukvaru- och molntjänstjätten Microsoft slår förväntningarna i sin kvartalsrapport. Hög efterfrågan på företagets AI-tjänster driver upp omsättning och vinst.
30 Jan, 22:06
New York-börsen svajade på tisdagen inför beskeden från två av de "sju magnifika" – och från centralbanken Federal Reserve (Fed).
30 Jan, 05:46
På tisdagskvällen är det dags för kvartalsrapport från mjukvaru- och molntjänstjätten Microsoft.
30 Jan, 05:06
Handeln på Hongkongbörsen pekar surt nedåt på tisdagen, med Hang Seng på minus 2 procent vid lunch, lokal tid.
29 Jan, 22:08
New York-börsens breda S&P 500-index och även Dow Jones industriindex stängde på nya rekordnivåer på måndagen. Handeln i stort präglades av väntan på veckans viktiga besked på finansmarknaden.
28 Jan, 19:30
De svenska bolagsrapporterna har mindre betydelse. Det är centralbankerna och sju amerikanska storbolag som avgör Stockholmsbörsens utveckling under våren.
26 Jan, 16:09
Apple har varit reserverade när det kommer till AI-utveckling. Nu rapporteras det att de storsatsar på AI inför nästa generation av iPhone.
23 Jan, 05:46
Den amerikanska streamingtjänsten Netflix aktie har haft motvind på börsen sedan årsskiftet. Men bokslutet för fjolåret väntas visa ett ökat inflöde av abonnenter och ett lyft för både vinst och intäkter.
22 Jan, 21:38
Amerikanska teknikjätten Apple betalar 1,2 miljarder rubel, motsvarande drygt 142 miljoner kronor, i böter till ryska staten, uppger Rysslands federala konkurrensverk (FAS).
22 Jan, 16:34
Bandet Vulfpeck lurade Spotify på hundratusentals kronor. Nu har bandledaren Jack Stratton gett ett förslag på en ny intäktsmodell.
19 Jan, 22:06
Hoppet kom tillbaka på börsen i New York under handelsveckans sista dag. Teknikaktierna gick bra – och det breda S&P 500-index satte nytt rekord.
19 Jan, 16:03
Apple Vision Pro lanserar i USA den andra februari. Nu har Netflix bekräftat att produkten kommer sakna en dedikerad Netflix-app.
18 Jan, 22:04
Ledande index på New York-börsen återhämtade sig något på torsdagen efter nedgångar tidigare i veckan.
18 Jan, 19:08
Ojämlikheten i världen ökar drastiskt, enligt en rapport från Oxfam. Men studien kritiseras av en av forskarna bakom organisationens källmaterial. De använder data och fakta för att bekräfta sina egna förutfattade meningar, säger ekonomiprofessor Daniel Waldenström.
18 Jan, 07:54
Visserligen föll intäkter och vinst, men kvartalsrapporten från halvledarjätten från Taiwan, TSMC, var ändå bättre än väntat.
1 2 3 4 5 ... 35