Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är den svenska statliga förvaltningsmyndigheten som ansvarar för den offentliga arbetsförmedlingen och den arbetsmarknadspolitiska verksamheten, som sorterar under Arbetsmarknadsdepartementet.


 Myndigheten ska verka för att arbetsmarknadens funktionssätt ska förbättras genom att föra samman de som behöver jobb med de som behöver anställda. Arbetsförmedlingens syfte är inte att ordna jobb åt en jobbsökande, utan att vara en länk  mellan den personen och företag med behov av arbetskraft.


igår 10:02
Något upp i år, för att sedan vända ner en aning 2025. Så utvecklas arbetslösheten, enligt Arbetsförmedlingens nya prognos.
8 Jun, 10:38
Att lämna gymnasiet och varken ha konkreta planer eller bra betyg kan få det att gunga under fötterna. Men med några enkla steg går det att få styr på tankarna och hitta vägen till jobb.
3 Jun, 08:40
Microsoft storsatsar på AI i Sverige. Den amerikanska techjätten investerar nästan 34 miljarder kronor på "molninfrastruktur och AI" och ska ge 250 000 personer utbildning i tekniken. AI kommer att förändra alla de branscher där svenska bolag är världsledande, säger Microsofts ordförande Brad Smith till TT.
21 Maj, 14:27
Är du arbetslös och varit utan jobb en längre tid? Då kan Arbetsförmedlingen erbjuda ekonomiskt stöd om en arbetsgivare anställer dig. Läs mer på Nyheter24!
14 Maj, 06:00
Det är fortsatt tufft på arbetsmarknaden. Arbetslösheten ökar, precis som varslen, visar nya siffror från Arbetsförmedlingen. Det är väntat att det går upp nu, säger Lars Lindvall, prognoschef på myndigheten.
6 Maj, 17:14
Läkemedelsbolaget Astra Zeneca varslar 200 personer vid anläggningen i Mölndal, skriver Göteborgs-Posten. Företagets presstalesperson Karl-Johan Karlsson bekräftar för tidningen att ett varsel har lagts till Arbetsförmedlingen, men vill inte säga vilka avdelningar som berörs.
6 Maj, 10:52
Regeringens politik kan ha varit för stram i inflationschockens spår och neddragningar i vård och skola hade kanske kunnat undvikas, enligt Finanspolitiska rådet. Samtidigt beskriver rådet regeringens klimatpolitik som obegriplig och åtgärderna för att få fler i jobb som uddlösa.
3 Maj, 06:04
Regeringen arbetar med ett nytt förslag för att ukrainska flyktingar inte ska behöva leva på 71 kronor om dagen. Vi kommer att reda ut alla frågetecken, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M).
26 Apr, 10:20
Utbildningsföretaget Grit Academy hävdar att det behövs mer än 800 nya filmklippare. En kraftig överdrift enligt branschen – men företaget har beviljats mångmiljonbidrag för att starta nya utbildningar.
21 Apr, 16:28
Regeringens förslag för att förbättra livet för ukrainska flyktingar i Sverige beskrivs som en bluff. Lagen ger dem inte rätt till en rad sociala eller arbetsrelaterade förmåner.
12 Apr, 15:59
På jakt efter jobb? Arbetsförmedlingen tipsar om nio branscher som skriker efter folk. Läs mer på Nyheter24 om Arbetsförmedlingens tips.
11 Apr, 06:00
Både arbetslösheten och varslen fortsätter att öka, visar ny statistik från Arbetsförmedlingen.
10 Apr, 15:12
Regeringen vill satsa 150 miljoner kronor för att få fram upp till 15 000 sommarjobb för unga i kommunerna. Pengarna ska gå till kommuner med hög arbetslöshet.
12 Mar, 06:00
Arbetslösheten ökade markant under februari och uppgår nu till 6,8 procent. Det bedöms dock bli betydligt värre framöver.
7 Mar, 12:20
Arbetsförmedlingen ska minska antalet anställda. Myndigheten lägger nu ett varsel som berör 160 medarbetare, skriver man i ett pressmeddelande.
15 Feb, 14:04
Regeringens utredare föreslår ett höjt lönekrav på 34 200 kronor för att få arbetsinvandra från länder utanför EU. Vissa yrkesgrupper ska dock kunna undantas från lönekravet.
14 Feb, 06:02
Många arbetslösa saknar helt insats och få får den hjälp de behöver efter Arbetsförmedlingens omorganisation. Ett par timmars stöd i veckan duger inte, slår Sveriges kommuner och regioner (SKR) fast i en ny rapport.
13 Feb, 06:02
2024 inleds med stigande arbetslöshet. Mansdominerade branscher är särskilt hårt drabbade i det svåra ekonomiska läget.
6 Feb, 18:32
Tusentals byggnadsarbetare anser sig ha fått nog. Via en namninsamling kräver de att regeringen gör något åt byggkrisen. Jag förstår och delar oron, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD).
2 Feb, 13:02
Arbetsförmedlingens nya generaldirektör tycker att människor måste flytta dit jobben finns. Men också att AF måste ge bättre stöd till de som står långt från arbetsmarknaden.
1 2 3 4 ... 10