Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är den svenska statliga förvaltningsmyndigheten som ansvarar för den offentliga arbetsförmedlingen och den arbetsmarknadspolitiska verksamheten, som sorterar under Arbetsmarknadsdepartementet.


 Myndigheten ska verka för att arbetsmarknadens funktionssätt ska förbättras genom att föra samman de som behöver jobb med de som behöver anställda. Arbetsförmedlingens syfte är inte att ordna jobb åt en jobbsökande, utan att vara en länk  mellan den personen och företag med behov av arbetskraft.


15 Feb, 14:04
Regeringens utredare föreslår ett höjt lönekrav på 34 200 kronor för att få arbetsinvandra från länder utanför EU. Vissa yrkesgrupper ska dock kunna undantas från lönekravet.
14 Feb, 06:02
Många arbetslösa saknar helt insats och få får den hjälp de behöver efter Arbetsförmedlingens omorganisation. Ett par timmars stöd i veckan duger inte, slår Sveriges kommuner och regioner (SKR) fast i en ny rapport.
13 Feb, 06:02
2024 inleds med stigande arbetslöshet. Mansdominerade branscher är särskilt hårt drabbade i det svåra ekonomiska läget.
6 Feb, 18:32
Tusentals byggnadsarbetare anser sig ha fått nog. Via en namninsamling kräver de att regeringen gör något åt byggkrisen. Jag förstår och delar oron, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD).
2 Feb, 13:02
Arbetsförmedlingens nya generaldirektör tycker att människor måste flytta dit jobben finns. Men också att AF måste ge bättre stöd till de som står långt från arbetsmarknaden.
2 Feb, 06:00
Arbetsförmedlingen fungerar för dåligt. Den måste gå ifrån en bidragssluss till en jobbmaskin, säger arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) som i dag presenterar en ny generaldirektör.
1 Feb, 15:06
Centern vill att regeringen stoppar Skatteverket från att beskatta prostituerade. Partiet föreslår därför att riksdagen uppmanar regeringen att ta fram en lagändring.
1 Feb, 05:10
"Skit som händer i världen", lågkonjunktur och oro över arbetslöshet hör till det som sänker ungas framtidstro. Så resonerar några ungdomar om den dystra bilden som årets ungdomsbarometer visar.
26 Jan, 10:10
Arbetsförmedlingen kan komma att behöva dra ner antalet anställda med ett hundratal personer. Orsaken är sänkt förvaltningsbudget, enligt myndigheten.
21 Jan, 12:54
Regeringen höjer inte dagersättningen för ukrainska flyktingar. I stället ses en snabbare folkbokföring som en mer träffsäker åtgärd, rapporterar Ekot.
19 Jan, 09:28
Lars Lööw blir ny generaldirektör för Arbetsmiljöverket. Han börjar sitt nya jobb den 1 mars.
16 Jan, 06:02
Arbetslösheten tickar långsamt upp. Varslen om uppsägningar ökar tydligt. Bygg, handel och krogbranschen är tydligast påverkat av den sämre konjunkturen.
13 Jan, 07:10
Sjuka, funktionsnedsatta och låginkomsttagare riskerar att drabbas hårdare än andra. Förslagen om hur bidragsbrotten i Sverige ska stoppas får kritik från flera instanser.
10 Jan, 06:02
Arbetslösheten för kulturarbetare ökar markant – inom alla kategorier. Karin Inde, förbundsordförande för Musikerförbundet, talar om "exceptionella tider".
9 Jan, 05:46
Ett bistert år väntar arbetsmarknaden och allra tuffast blir det i de branscher som varit motorn i den positiva jobbutvecklingen i Sveriges särskilt utsatta områden. Det blir tufft, men inte beckmörkt – om Arbetsförmedlingens analytiker siar rätt.
3 Jan, 10:12
Arbetslösheten i Tyskland ökade i december, men inte lika mycket som befarat.
27 Dec 2023, 05:50
Flytta dit jobben finns. Nu kräver regeringen att Arbetsförmedlingen gör mer för att få arbetslösa att söka jobb där de finns.
19 Dec 2023, 11:08
Tidigare sjukskrivna får veta att de inte behöver söka jobb. Sedan nekas de ändå arbetslöshetsersättning. Det är en av flera orsaker till att personer som har fått avslag på sjukpenning saknar inkomst efteråt, visar en ny rapport.
14 Dec 2023, 06:02
Uppsägningarna fortsätter att dugga allt tätare. I november varslades 7 650 personer, enligt Arbetsförmedlingens nya månadssiffror.
13 Dec 2023, 10:06
Arbetslösheten har börjat öka och väntas fortsätta uppåt 2024, skriver Arbetsförmedlingen i en färsk prognos. Men sedan vänder det "sakta" nedåt, enligt myndighetens experter.
1 2 3 4 5 ... 11