Belarus

Belarus är ett land i östra Europa. Huvudstaden i Belarus är Minsk. Landet gränsar till Lettland, Litauen, Polen, Ryssland och Ukraina.

Läs senaste nytt om Belarus här!

igår 17:50
Representanter för flera internationella idrottsförbund krävde på tisdagen att ryska och belarusiska idrottare ska få tävla i Paris-OS under neutral flagg.
3 dagar sedan 07:34
Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.
30 Nov, 15:26
Stornationen Ryssland missar på nytt ett handbollsmästerskap på grund av landets invasionskrig i Ukraina. Svenska stjärnan Jamina Roberts lider med sin lagkamrat Anna Vjachireva – ansedd som världens bästa spelare. Hon är ju en oskyldig människa i allt det här.
28 Nov, 11:42
I helgen spelas en uppvisningsturnering i tennis i ryska S:t Petersburg. Då kan spelare från damtouren WTA delta utan att straffas, rapporterar Reuters på sin hemsida.
25 Nov, 10:36
Rysslands försök att skaka om Finland genom att skicka migranter mot gränsen måste sluta, enligt Finlands statsminister. Petteri Orpo finner stöd i Baltikum, där man har erfarenhet av liknande misstänkta hybridangrepp.
10 Nov, 12:46
Malmö FF har 700 miljoner i eget kapital – Elfsborg har knappt 82 miljoner kronor. Men en sak förenar de två SM-guldkonkurrenterna – kontinuitet på ledande positioner. Brist på kontinuitet är generellt sett allsvenskans svaghet, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.
9 Nov, 19:20
Internationella olympiska kommittén (IOK) har blivit utsatt för en desinformationskampanj. I ett uttalande skriver IOK att den senaste tiden har kantats av "mängder av falska nyheter".
6 Nov, 12:22
Ryssland överklagar avstängningen av landets olympiska kommitté (ROK), ett beslut som fattades av Internationella olympiska kommittén (IOK) för knappt en månad sedan.
6 Nov, 06:06
Rekordsatsning på försvaret och fördubblad armé. Kriget i Ukraina och närheten till Ryssland och Belarus får Polen att storsatsa. Man kan se Polen som den blivande största europeiska försvarsmakten, säger Anders Stach, Sveriges försvarsattaché i Warszawa.
6 Nov, 06:02
Vid Polens gräns råder febril aktivitet för att stärka Natos östra front. Nu skärps säkerheten vid Suwalkikorridoren, där väst och Ryssland troligen skulle mötas vid en väpnad konflikt. Området är ett av Europas mest militariserade – men invånarna TT talar med känner sig trygga.
2 Nov, 05:02
Sverige ligger fortsatt i toppskiktet – men backar inom vissa områden när demokratin i världens länder rankas, enligt en ny rapport. Det är oroväckande tendenser, säger Michael Runey, rådgivare på organisationen Idea.
31 Okt, 21:46
På grund av kriget mot Hamas tillåts Israel av säkerhetsskäl inte spela sina EM-kval på hemmaplan. Nu är det klart att matcherna mot Schweiz och Rumänien spelas i Ungern.
25 Okt, 18:04
Varken ryska eller belarusiska utövare släpps in på internationella tävlingar i de stora skidsporterna kommande säsong. Beslutet togs när styrelsen för Internationella skid- och snowboardförbundet (Fis) sammanträdde digitalt på onsdagen, säger norske styrelsemedlemmen Erik Røste till NRK.
22 Okt, 17:52
Tolv år efter sin förra vinst i Stockholm slog Gael Monfils till igen. Den 37-årige fransmannen vände underläge mot 24-årige ryske skrällen Pavel Kotov och vann en dramatisk tresetare i finalen av Nordic Open-tennisen.
22 Okt, 10:54
En gisslansituation kan bryta ned en människa. Men det finns strategier för att mentalt klara av tiden i fångenskap, säger gisslanexperten Stefan Mellström. Det gäller att tänka långsiktigt, stålsätta sig och aldrig ge upp hoppet.
20 Okt, 12:30
Internationella olympiska kommittén svarar Rysslands president Vladimir Putin efter dennes attack på organisationen. "Vi tillbakavisar bestämt anklagelserna om att dessa åtgärder är etnisk diskriminering", skriver IOK.
12 Okt, 11:12
Det mesta talar för att Ryssland får delta i Paris-OS 2024. En seger för president Vladimir Putin, enligt Östeuropaexperten Jakob Hedenskog. De ser det som ett första steg, till exempel i att avskaffa sanktionerna, och att Ryssland återupptas i den internationella gemenskapen, säger han.
10 Okt, 12:42
När Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) öppnade dörren för ryska ungdomslag ledde det till Karl-Erik Nilssons avgång som Riksidrottsförbundets ordförande. Nu har Uefa svängt i frågan. "Det är positivt och välkommet att Uefa nu väljer att inte öppna upp sina tävlingar för ryska landslag", säger Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt.
9 Okt, 15:36
Allt mer pekar på att ryska idrottare kommer att få vara med i nästa års OS i Paris. Svenske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis vill inte ta ställning i frågan. Jag är för outbildad i ämnet för att ge en riktig åsikt, säger han.
6 Okt, 08:32
Det har redan hållits ryska folkomröstningar och så kallade val i de ockuperade ukrainska områdena Luhansk, Donetsk, Cherson och Zaporizjzja. Nu går Ryssland vidare och införlivar områdena i sin idrott. Det får IOK att starta en utredning.
1 2 3 4 ... 16