Eskilstuna

Tätorten Eskilstuna som genomflyts av Eskilstunaån är centralort i kommunen med samma namn. Tätorten(staden) fick sitt namn efter biskop Eskil av Tuna stift med biskopssäte i Tuna, motsvarande nutida Eskilstuna.


Eskilstunas industriarv


Eskilstuna har ett stolt industriarv som lever kvar i form av vackra industrihistoriska byggnader och modern tillverkningsindustri. Där alltifrån Stigas bordtennisracketar till avancerade styrsystem för fordonsindustrin tillverkas. Staden är även känt för att ha Sveriges äldsta musikskola och ett av Europas största musikhus.


Läs våra senaste nyheter om Eskilstuna här!

igår 18:43
"Bil i kollision med älg", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 18:32
Karlstadsbördige skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar Melodifestivalens femte deltävling i just Karlstad på lördag med en hyllning till Sven-Ingvars klassiker "Torparrock", skriver SVT i ett pressmeddelande.
24 Feb, 20:10
Röstproblemen stoppade inte Dotter. Hon gick direkt till final i Melodifestivalen – tillsammans med veteranen och förhandsfavoriten Danny Saucedo, som fick flest röster. Jag fattar inte riktigt vad som har hänt, säger Dotter till TT.
24 Feb, 07:28
Debutanterna Scarlet har klättrat i popularitet i Melodifestivalen. Den skräckinspirerade hårdrocksduon vann genrepspublikens hjärtan och även spelbolagen sätter duon högt, och kan hota en av de utpekade förhandsfavoriterna.
23 Feb, 06:16
Fjärde gången i Melodifestivalen och storfavorit. Men nu får Dotter kritik för att härma Loreens "Tattoo"-nummer från i fjol. Det är lite lustigt att folk jämför oss. Jag har haft den här visionen sedan 2022, säger hon.
21 Feb, 06:06
Björn Gustafsson och Kristian Luuk hade planerat en speciell sketch i Melodifestivalen 2024. Men i sista sekund så stoppades sketchen, berättar Björn Gustafsson i en ny intervju.
20 Feb, 12:20
Hur låter Danny Saucedo, Dotter och resten av gänget som tävlar i Melodifestivalen 2024 i Eskilstuna på lördag? Det får du veta här.
17 Feb, 20:06
Det blir inget Hollywoodslut för Gunilla Persson – än i alla fall. Realitydrottningen går inte direkt till final i Melodifestivalen. Biljetterna till Friends arena fick i stället Jacqline och Cazzi Opeia.
17 Feb, 18:50
En man i 20-årsåldern har häktats skäligen misstänkt för mordet på en kvinna i Torshälla utanför Eskilstuna i december, rapporterar lokala medier.
17 Feb, 09:40
"Flera bilar inblandade i olycka på E20.", skriver polisen på sin hemsida.
16 Feb, 08:32
26 områden i Sverige har en betydande risk för översvämning, visa en ny översyn som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har gjort.
16 Feb, 07:00
Bildmuseet i Umeå, Eskilstuna stadsmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg. De tre utvalda museerna tävlar om titeln Årets museum 2024.
12 Feb, 19:40
"Källarbrand", skriver polisen på sin hemsida.
11 Feb, 14:18
"En person anträffad avliden", skriver polisen på sin hemsida.
10 Feb, 13:40
"Man gripen för misshandel samt barnfridsbrott", skriver polisen på sin hemsida.
10 Feb, 10:47
"Fyra personer gripna för stöld", skriver polisen på sin hemsida.
9 Feb, 14:00
Fotbollsallsvenskan fyller 100 år. Det ska förstås uppmärksammas och firas på olika sätt under säsongen. Ett är att två omgångar spikats som jubileumsomgångar.
4 Feb, 18:16
Stockholm, Jönköping och Eskilstuna. Bor du i någon av dessa städer har du goda förutsättningar för att vara lycklig. Läs mer på Nyheter24!
4 Feb, 07:22
Ett massivt sparpaket ska lyfta livsmedelsjätten Coops lönsamhet. Vd:n Marie Nygren vill se att bolaget hittar sin identitet igen. — Våra aktieägare är våra medlemmar, och ibland har vi tappat bort det på vägen, säger hon till TT.
3 Feb, 05:50
En man i 20-årsåldern har skjutits av polis i området Röksta i Eskilstuna under natten till lördagen, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.
1 2 3 4 ... 40