Göteborg

Göteborg är Sveriges andra största stad och ligger vid landets västkust. På grund av sitt läge brukar staden och västkusten överlag kallas för “Sveriges framsida”. Staden är hem till många kända namn, bland annat sångaren Håkan Hellström, youtubern Clara Henry och före detta fotbollsspelaren, numera fotbollstränaren, Glenn Hysén.


Typiska kännetecken för staden är de vita och blåa spårvagnarna, den göteborgska dialekten och ordvitsarna som ofta kallas Göteborgshumor. Staden sägs även vara den kafétätaste staden i Sverige.


Göteborg håller årligen i olika kulturevenemang. Till exempel Bokmässan, festivalerna Way Out West och Summerburst samt Göteborgs Filmfestival. Förutom detta finns Sveriges största utomhusarena Ullevi i staden som ofta fylls med stora artister och andra evenemang. Staden är även hem till Nordens största nöjespark, nämligen Liseberg!

igår 20:18
Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.
igår 12:30
Ja, elda på. Nej, elda inte alls. Förvirringen är stor när landets kommuner ska tolka regeringens nya avfallsregler. Läs mer på Nyheter24!
igår 11:44
Flixtrain pausar all tågtrafik i Sverige. Anledningen är ökad efterfrågan i Tyskland, uppger bolaget på sin sajt.
igår 11:08
Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.
igår 08:04
Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.
igår 07:25
Här är morgonens nyheter i korthet.
igår 01:04
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.
2 dagar sedan 18:15
"Våld- och förgripelse mot tjänsteman", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 15:23
"Grovt olaga hot, Hisingen", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 12:38
Den amerikanska författaren Joyce Carol Oates tar emot ett nytt pris av Bokmässan. Inför 40-årsjubileet gör mässan ett litterärt pris av sin symbol sjöjungfrun, och Oates blir den första att få det. Hon tar emot priset på plats i Göteborg, under ett seminarium om hennes författarskap.
3 dagar sedan 14:13
"Bråk i lägenhet i Jättesten.", skriver polisen på sin hemsida.
3 dagar sedan 12:26
"Vid Körkarlens Gata är det en man som blir fråntagen sin guldklocka av en okänd person efter att blivit påhoppad.", skriver polisen på sin hemsida.
3 dagar sedan 10:26
Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.
3 dagar sedan 10:10
Ett kinesiskt drakskepp har kört in i Nordiska paviljongen. På Venedigbiennalen fördjupar svenska Lap-See Lam sin konst utifrån sorgen över kinakrogens förluster – den här gången genom en opera och ett enormt allkonstverk.
3 dagar sedan 07:13
"Den anmälda försvunna kvinnan från ett äldreboende i Majorna är anträffad.", skriver polisen på sin hemsida.
15 Apr, 15:15
"Östra Nordstaden, Drottningstorget", skriver polisen på sin hemsida.
15 Apr, 14:41
"Bergsjön Östra, grovt brott mot knivlagen m.m.", skriver polisen på sin hemsida.
15 Apr, 09:29
"Vid Mariaplan, Majorna är det en kollision mellan en spårvagn och en lastbil.", skriver polisen på sin hemsida.
14 Apr, 16:14
Kamratklubbarna är på rätt kurs efter en svag allsvensk start. IFK Norrköping och IFK Göteborg tog säsongens första trepoängare. Nästan samtidigt – och båda med matchernas enda mål.
14 Apr, 10:39
"Polis får larm om att en man har blivit bortförd mot sin vilja och inlåst i en lägenhet.", skriver polisen på sin hemsida.
1 2 3 4 ... 194