Göteborg

Göteborg är Sveriges andra största stad och ligger vid landets västkust. På grund av sitt läge brukar staden och västkusten överlag kallas för “Sveriges framsida”. Staden är hem till många kända namn, bland annat sångaren Håkan Hellström, youtubern Clara Henry och före detta fotbollsspelaren, numera fotbollstränaren, Glenn Hysén.


Typiska kännetecken för staden är de vita och blåa spårvagnarna, den göteborgska dialekten och ordvitsarna som ofta kallas Göteborgshumor. Staden sägs även vara den kafétätaste staden i Sverige.


Göteborg håller årligen i olika kulturevenemang. Till exempel Bokmässan, festivalerna Way Out West och Summerburst samt Göteborgs Filmfestival. Förutom detta finns Sveriges största utomhusarena Ullevi i staden som ofta fylls med stora artister och andra evenemang. Staden är även hem till Nordens största nöjespark, nämligen Liseberg!

igår 21:54
Sverige inledde handbolls-VM på bästa tänkbara sätt. Kina besegrades med hela 36–24 i Scandinavium i Göteborg. I halvtid stod det 22–8.
igår 14:33
"Brand i lägenhet vid Stigberget.", skriver polisen på sin hemsida.
igår 13:04
Fotbollsstjärnan Stina Blackstenius spelar måstematch klockan 20. En halvtimme senare kan lillasyster Nina Koppang göra VM-debut med handbollslandslaget. Det ställer till det för familjen. De får nog kolla på två skärmar, säger Koppang inför kvällens VM-premiär mot Kina.
igår 12:08
Elbilsutvecklaren Nevs har sålt elbilsprojekten Emily och Pons till ett kanadensiskt företag, uppger vd:n Nina Selander vid en pressträff under den pågående elbilsmässan i Göteborg.
igår 11:08
Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.
igår 09:26
November har varit mörkare än vanligt i nästan hela landet. I Östersund kikade solen bara fram under nio timmar under hela månaden.
igår 06:06
Sju personer dömdes mot sitt nekande efter dödsskjutningen på "Vår krog och bar" i Biskopsgården i Göteborg 2015. Åtta år senare erkänner en av gärningsmännen, i en intervju med TV4:s Kalla fakta, att han höll i vapnet.
igår 06:04
I dag avslöjas nästa års artister i Melodifestivalen. Musiktävlingen verkar bjuda på många vana återvändare – men också flera oväntade namn.
igår 06:04
"Frontalkrock mellan två personbilar", skriver polisen på sin hemsida.
igår 05:50
Höjd terrorhotnivå och en orolig omvärld. Inför handbolls-VM på hemmaplan har säkerhetsarbetet skärpts. Såklart blir det uppskruvat en nivå till nu, säger Svenska handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg.
2 dagar sedan 20:36
Mathilda Lundström, som haft en känning i baksidan av låret, kommer inte att spela i VM-premiären i handboll mot Kina på fredagen.
2 dagar sedan 19:03
"En man i 55-årsåldern ringer polis och uppger att en knivbeväpnad och maskerad man trängt sig in i en lägenhet på Majstångsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 17:12
En person som uppges vara nära släkting till Rawa Majid sitter häktad i Haag i Nederländerna, misstänkt för grovt narkotikabrott, rapporterar P4 Göteborg.
2 dagar sedan 15:26
Stornationen Ryssland missar på nytt ett handbollsmästerskap på grund av landets invasionskrig i Ukraina. Svenska stjärnan Jamina Roberts lider med sin lagkamrat Anna Vjachireva – ansedd som världens bästa spelare. Hon är ju en oskyldig människa i allt det här.
2 dagar sedan 15:13
"Polisen får samtal om ett pågående bråk på Friskväderstorget, Biskopsgården.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 14:32
När han tog över låg Bayer Leverkusen näst sist i tabellen. Ett år senare leder klubben Bundesliga – vilket har gjort Xabi Alonso till ett av de hetaste tränarnamnen i Europa. Vi var optimistiska, men kanske inte så här optimistiska, säger han om succén.
2 dagar sedan 13:08
Den irländsk-engelska musikens enfant terrible har avlidit. Shane MacGowan var känd för sitt vilda festande, sin raspiga röst – och allas favorit-jullåt "Fairytale of New York".
2 dagar sedan 10:20
Tomas Ledin åker på en längre turné i sommar som dessutom tar honom till både vårt västra och östra grannland. Det blir premiär i Langesund i Norge den 16 juli och avslutning i Jakobstad i Finland en dryg månad senare.
2 dagar sedan 07:58
Jazzsångerskan Amanda Ginsburg kommer nästa år med ett album och följer upp det med en turné. Premiär blir det i Uppsala den 24 april.
2 dagar sedan 05:22
VM för herrar var en ekonomisk succé. Mindre än ett år senare hoppas Svenska handbollförbundet på ett nytt miljonregn på damsidan. Vi har en bra formel, säger förbundets generalsekreterare Robert Wedberg.
1 2 3 4 ... 161