Greenpeace

2 dagar sedan 06:38
67 länder, däribland Sverige, skrev under det globala havsavtalet i FN under onsdagen. Nu återstår att varje land måste ratificera avtalet enligt sin egen nationella process. Fördraget träder i kraft 120 dagar efter det att 60 länder ratificerat det.
3 dagar sedan 13:40
EU-kommissionen föreslår att bekämpningsmedlet glyfosat ska få användas i minst tio år till, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
21 Aug, 05:40
Aktivister kommer att kunna göra sina röster hörda under klimatmötet COP28 i Dubai, lovar emiraten. Men oljestatens hårda nypor mot kritiker väcker farhågor över i vilken utsträckning protester kommer att tillåtas. Det är väldigt svårt för unga att delta på ett meningsfullt sätt, säger aktivisten Karin Andersson.
13 Aug, 19:12
Indonesiens huvudstad Jakarta var i veckan den mest förorenade större staden i världen, slog en organisation som mäter luftkvalitet fast. Jag måste ha munskydd på mig hela tiden, säger en kontorsarbetare i huvudstaden.
6 Aug, 06:00
En ökad AI-användning riskerar att bli ett bakslag för klimatet. Det är ju lite hajp nu och då är risken att man trampar fel och investerar i fel projekt. Att ha med hållbarhetsaspekten som en parameter är jätteviktigt, säger en professor vid Luleå tekniska universitet.
3 Aug, 14:12
Miljöaktivister har täckt den brittiske premiärministern Rishi Sunaks hem med 200 meter svart tyg i protest mot regeringens energipolitik.
11 Jul, 14:38
Enklare tillståndsprocesser och ökat stöd till småföretag ingår när EU:s plan för att stärka halvledarproduktionen nu slutligt bekräftats av EU-parlamentet.
5 Jul, 12:52
Viktigt för innovation och hållbarhet, säger anhängarna. Att blunda för riskerna, menar motståndarna. Nya strider om genmodifiering väntar när EU-kommissionen vill lätta på tillståndskraven.
18 Jun, 09:00
Våren var 1,5 grader varmare än normalt i Schweiz – där glaciärerna smälter i rask takt. Det kan vara en av anledningarna till att en majoritet av schweizarna ställer sig bakom en ny klimatlag.
6 Jun, 19:18
Tidigare hämtade Barcelonas invånare sitt dricksvatten från stadens floder och brunnar. Nu förlitar sig staden allt mer på ett avsaltningsverk – men metoden är kontroversiell. Det borde vara en sista utväg, säger Julio Barea, vattenexpert på spanska Greenpeace.
25 Maj, 11:30
EU hoppas på en "milstolpe" i handeln med Mercosurländerna vid toppmöte i Bryssel i sommar – trots ilskna protester från miljöaktivister. De har missuppfattat hur de här avtalen ser ut, kontrar handelsminister Johan Forssell (M).
19 Maj, 15:28
Miljöorganisationen Greenpeace förbjuds i Ryssland.Landets allmänna åklagare hävdar att organisationen agerar för ett maktskifte i Ryssland.Greenpeace anser att beslutet är "absurt".
18 Apr, 20:32
EU:s miljöministrar med miljö- och klimatminister Romina Pourmokthari (L) i spetsen möttes av Greenpeaceaktivister när de anlände till middag på Uppsala slott. Ministrarna befinner sig i Sverige för ett två dagar långt informellt möte och miljöaktivisternas budskap var att de inte ska gå på den svenska regeringens “sagor” om det hållbara, svenska skogsbruket.
5 Mar, 16:10
När täten i Vasaloppet kom till Hökberg hoppade miljöaktivister in i spåret och höll upp skyltar.Jag hann inte läsa vad som stod på skylten, säger toppåkaren Oskar Kardin.
11 Dec 2022, 07:35
Cementbrist hotar om Cementa inte får fortsätta bryta kalk på Gotland. Men motståndarna hävdar att grundvattnet på ön riskeras vid fortsatt brytning.Nu kommer det första avgörandet om Cementas framtid.
8 Dec 2022, 04:32
Den brittiska regeringen har beviljat bygglov för en kontroversiell ny kolgruva i norra England. Om planerna verkställs blir det första gången på tre decennier som en ny kolgruva byggs i Storbritannien.
7 Dec 2022, 05:16
Regeringens tillfälliga tillstånd för Cementas kalkbrytning på Gotland strider inte mot lagen, enligt Högsta förvaltningsdomstolen.Vi får skämmas i Bryssel, säger Carl Schlyter på Greenpeace.
5 Dec 2022, 17:52
Senaste tiden har flera skidlopp attackerats av miljöaktivister.Nästa mål kan vara Vasaloppet – som samarbetar med Preem.Vi berättar aldrig om våra aktioner i förväg, säger Daniel Bengtsson, Greenpeace kommunikationschef i Norden.
20 Nov 2022, 07:46
Ett framsteg för fattiga länder, men slutdokumentet lämnar mycket övrigt att önska. Det säger miljöorganisationer om COP27."Detta är ett undermåligt svar på klimatkrisen – och tiden håller på att rinna ut," säger Karin Lexén vid Naturskyddsföreningen
16 Nov 2022, 05:37
Generellt minskar svenska storbankers stöd till fossilbolag rejält, men det gäller inte utlåning till bolag som letar efter ny olja och gas – framför allt i Norge.Totalt har fyra svenska banker lånat ut 116 miljarder kronor till fossila bolag de senaste två åren, visar en ny granskning.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.