Henrik Larsson

Henrik Larsson är en svensk förre detta fotbollspelare. Under karriären spelade han för klubbar som Celtic i Skottland, Feyeenord i Holland, Barcelona och Manchester United. För det svenska landslaget gjorde han sammanlagt 106 landskamper och 37 mål under de 16 åren han var med. Han var med i landslaget som tog VM-brons 1994 i USA.


Han vann ligatitlar i Skottland, Spanien och England. Därutöver en Champions League titel med Barcelona 2006. På det personliga planet har han tagit emot individuella priser. Guldskon, som går till spelaren som gjort flest mål i Europa under ett år och det priset som bästa svensk fotbollspelare, Guldbollen, två gånger. 


Efter karriären tog han över tränarposten i Landskrona Bois 2009 och blev kvar i drygt tre år. Därefter har han tränat Falkenbergs FF och sin moderklubb Helsingborg, där han var tränare för sin son Jordan Larsson. Tiden i Helsingborg blev två år lång och slutade tyvärr olyckligt för Henrik Larsson som lämnade jobbet efter att Helsingborg åkte ner från Allsvenskan 2016 och huliganer som attackerade Larsson och hans son, Jordan, under sista matchen. 

4 Sep, 15:12
Deltagarna i omgång två av frågesportprogrammet "Alla mot alla" är klara. Här är hela listan.
2 Sep, 18:04
Henrik Larsson tog lekande lätt hem segern i 100 meter i Finnkampen. Svensken sprang på 10,26. Det blev även succé för 18-årige Melwin Lycke Holm – som vann höjdhoppstävlingen.
2 Sep, 06:48
I helgen avgörs klassiska Finnkampen på Stockholms stadion. Ska Sverige ta femte raka dubbelsegern mot Finland? Här är allt du behöver veta inför helgens friidrottstävlingar.
29 Aug, 14:36
Sverige siktar på en ny dubbel Finnkampsseger i helgens friidrottstävlingar i Stockholm. Här är hela landslagstruppen. Läs mer!
20 Aug, 16:56
Han tog sig vidare på 100 meter och blev historisk. I semifinalen tog Budapest-VM slut för Henrik Larsson — men svensken ser en ljus framtid framför sig. Nästa år kan jag dippa ner under tio, säger han.
19 Aug, 20:28
Henrik Larsson är den första svenska herrsprintern i en VM-semifinal sedan 1936. Väl där hoppas han på mer. Man siktar högt och så får man se hur långt det räcker.
18 Aug, 15:36
Vad: Friidrotts-VM, den 19:e upplagan.
18 Aug, 15:34
Vad: Friidrotts-VM.
17 Aug, 10:48
På EM i München förra året kollapsade Perseus Karlström. Nu har det svenska medaljhoppet lagt upp en plan för hur han ska undvika ett liknande scenario när friidrotts-VM drar i gång i förmodad högvärme i Budapest. Det var därför jag var i södra Spanien, för att få lite värme, säger Karlström.
7 Aug, 15:16
Hon har tampats med skadebekymmer. Men längdhopparen Khaddi Sagnia är med i den svenska truppen till friidrotts-VM. Hon blir bättre och bättre hela tiden, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.
2 Aug, 10:30
I och med starten mot Argentina gjorde Caroline Seger, 38, sin 20:e VM-match. Med det är hon, tillsammans med Hedvig Lindahl, den svensk med flest framträdanden i ett VM-slutspel någonsin, enligt Svenska fotbollförbundet. Det är otroligt, vilken resa hon har gjort, säger Magdalena Eriksson.
28 Jul, 18:14
Henrik Larsson slår till igen. Under friidrotts-SM i Söderhamn putsade 23-åringen sitt eget svenska rekord på 100 meter i sitt semifinalheat. Den nya rekordtiden är 10,13 sekunder.
4 Jul, 19:26
Sveriges genom tiderna snabbaste man, Henrik Larsson, missar Karlstads GP. 100-meterslöparen, som nyligen satte svenskt rekord då han sprang på 10,17 i en tävling i Finland, har en skadekänning. Det rapporterar NWT.
1 Jul, 16:14
Armand Duplantis har OS-guld, VM-guld och världsrekord. Ändå finns det en tävling som han känner extra press inför: Diamond League på Stockholms stadion. Det blir som extra vikt på mina axlar.
14 Jun, 12:06
Henrik Larsson är ny rekordinnehavare på 100 meter. Men lag-EM i Polen missar sprintern – precis som stjärnorna Armand Duplantis och Khaddi Sagnia. Det blir för tufft för en del och det får man ha respekt för, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.
13 Jun, 18:48
Henrik Larsson är Sveriges snabbaste man genom tiderna. Den 23-årige sprintern slog till med 10,17 på 100 meter i Åbo och raderade därmed ut Peter Karlssons 27 år gamla rekordnotering.
7 Jun, 10:50
Sommar i P1 2023 drar snart igång och en som hjälper till att dra fram berättelserna ur årets sommarpratare är Henrik Johnsson.
22 Apr, 17:26
Helsingborgs fjärde raka förlusten kom när Brage vann med 1–0.Samtidigt satt nye tränaren Stuart Baxter på läktaren utan arbetstillstånd:Det är åt helvete, säger Baxter.
5 Mar, 19:02
Ett silver och tre brons.Det är medaljer som gör att förbundskapten Kajsa Bergqvist sätter betyget:Jäkligt bra, säger hon om inne-EM i Istanbul.
5 Mar, 09:16
Silversamlingen blev en medalj större i Istanbul.Thobias Montlers jakt på ädlare medaljer fortsätter i VM i augusti.Då ska vi fan gå för guld, säger längdhopparen efter andraplatsen i inne-EM.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.