Hollywood

Hollywood är ett distrikt i Los Angeles, och är kanske mest känt för att vara stället där många storfilmer spelas in i de studios som ligger utspridda. 

I Hollywood bort även flera av världens hetaste kändisar. Många känner även till den berömda Hollywoodskylten som sedan 1923 har tornat upp sig i bergen.

Mila Kunis, Johnny Depp och Katy Perry är några av alla kändisar som bor Hollywood, och glamouren som omsluter distriktet har givit stjärnglans åt Hollywood sedan de tidiga guldåren på 1950-talet.

Nyheter24 kan du läsa det senaste skvallret direkt från Hollywood om internationella kändisar som Justin Bieber, Hailey Baldwin, Kim Kardashian, Kylie Jenner, Taylor Swift, Selena Gomez och många fler.

Hollywood
Hollywood-skylten. Bildkälla: Reed Saxon/AP/TT Bild
6 Apr, 13:48
Med Hollywoodskådespelare som draghjälp kliver Skövdebaserade Pieces Interactive ut i rampljuset, med sitt spelsläpp "Alone in the dark". Gemene man har nog inte inblick i riktigt vad som händer inom spelindustrin här i stan, säger 3D-grafikern Anton Ehn.
6 Apr, 06:02
Flera tunga namn i Hollywood – bland dem Oscarsvinnarna Joaquin Phoenix och Joel Coen – har skrivit under ett öppet brev till stöd för regissören Jonathan Glazer, rapporterar Variety.
27 Mar, 22:42
Ett flytande träföremål spelar en avgörande roll i slutet av storfilmen "Titanic", där skådespelarna Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i rollerna som Jack och Rose försöker att hålla sig vid liv i det iskalla vattnet.
24 Mar, 08:12
Kriget i Gaza fortsätter att splittra kultur- och nöjesbranschen. Flera av de regissörer, skådespelare och författare som protesterar mot våldet blir avbokade eller häftigt kritiserade.
22 Mar, 08:00
Datorspelet "The sims", ett av världens mest framgångsrika spel, ska bli film, skriver Hollywood Reporter. Filmen ska produceras av bland andra skådespelaren Margot Robbie, som senast rönte stora framgångar i Greta Gerwigs film "Barbie".
20 Mar, 14:40
Taylor Swift fortsätter slå rekord. Filmen "The Eras tour" har blivit den mest sedda konsertfilmen på Disney+ – bara tre dygn efter premiären på strömningstjänsten.
15 Mar, 09:44
"The Mandalorian"-skådespelaren Gina Carano stämmer Disney för att rentvå sitt namn, säger hon i en intervju med Hollywood Reporter.
11 Mar, 02:18
Svenske Ludwig Göransson fick sin andra Oscar för bästa filmmusik, nu för "Oppenheimer" som tog hem hela sju priser på årets Oscarsgala. Svensk-nederländske filmfotografen Hoyte van Hoytema får sin första statyett för fotot i samma film.
11 Mar, 00:40
Oscarsgalan är igång efter ett tufft år för drömfabriken i Hollywood. Det kommer att bli en lång natt efter det som var ett långt år, sade galavärden Jimmy Kimmel i sin öppningsmonolog och syftade på den flera månader långa strejken i Hollywood.
10 Mar, 19:50
Christopher Nolans "Oppenheimer" väntas dominera nattens Oscarsgala, som börjar tidigare än vanligt – redan vid midnatt svensk tid.
5 Mar, 21:54
Natten till måndagen den 11 mars är det dags för Oscarsgalan som även i år leds av pratshowvärden Jimmy Kimmel – och även i år kan galan ses i TV4.
22 Feb, 22:04
Ryssland slår tillbaka mot Joe Biden efter att USA:s president kallat Vladimir Putin för "en skitstövel". Den ryske presidenten säger syrligt i statlig inhemsk tv att Bidens ord är "helt adekvat".
18 Feb, 20:04
Filmen om Bob Marley, "One love", har dragit in otroliga 51 miljoner dollar, motsvarande cirka 583 miljoner kronor, sedan den gick upp på biograferna i USA den gångna veckan, rapporterar The Hollywood Reporter.
14 Feb, 15:58
Bret Easton Ellis gör regidebut med skräckfilmen "Relapse" – en film han själv skrivit manus till, skriver Variety. I en av huvudrollerna märks "Stranger things"-stjärnan Joseph Quinn.
8 Feb, 20:54
Tv-serien ”Percy Jackson och olympierna” får en ny säsong på strömningstjänsten Disney+, rapporterar The Hollywood Reporter.
8 Feb, 20:36
De som arbetat med rollbesättning av filmer som kommer ut 2025 kommer att kunna belönas med en Oscar när en ny Oscarskategori införs, rapporterar The Hollywood Reporter.
7 Feb, 02:50
En person som arbetade bakom kulisserna vid inspelningen av den nya Marvel-serien "Wonder Man", har omkommit i en arbetsplatsolycka, rapporterar The Hollywood Reporter.
4 Feb, 16:38
Det är den amerikanske r'n'b-stjärnan Usher som har fått hedersuppdraget att vara huvudakt i halvtidsshowen på årets Super Bowl den 11 februari på Allegiant Stadium i Las Vegas.
25 Jan, 21:32
Den svensk-nigerianska fotografen och författaren Lola Akinmade Åkerström är nominerad i kategorin bästa roman för "Everything is not enough" i NAACP Image Awards.
23 Jan, 15:30
Två svenska filmarbetare nomineras till varsin Oscar för sitt arbete med "Oppenheimer". Ludwig Göransson för musiken och Hoyte van Hoytema för fotot. Men "Barbie"-stjärnan Margot Robbie och regissören Greta Gerwig ratas av juryn.
1 2 3 4 ... 84