Hot – Läs alla våra nyheter om olaga hot – Nyheter24

Hot utförs av personer som avsiktligen uppger att de tänker begå obehagliga drastiska åtgärder eller våld. I Sverige klassas hot som olaga om någon hotar att skada dig eller din egendom. Ibland kan hot som är olaga och riktas mot dig även omfatta andra personer, djur eller föremål som du anser vara viktiga.

För att upprätta en anmälan mot hot har polisen några rekommendationer som de vill att du ska tänka på. Försök spara all information om hotet du tänkt anmäla, lämna möjliga kontaktuppgifter om personer som har sett vad som hänt till polisen. 

Om du uppfattar hotet som att det beror på din hudfärg, etniska ursprung, religionstillhörighet, sexuell läggning eller trosbekännelse ska du uppge detta när du gör din anmälan. Om hotet kommer från en familjemedlem ska du tänka på att framhäva det i anmälan, likaså om du misstänker att hotet handlar om att upprätta familjens heder.

igår 11:58
Vänsterpartiet är kritiskt till delar av det nya försvarsavtalet med USA. Jag är förvånad över det stora antalet baser, säger den utrikespolitiske talespersonen Håkan Svenneling (V).
2 dagar sedan 21:36
Sverige ska vara en stark röst för en tvåstatslösning för Israel och Palestina när kriget i Gaza är över. "Det kan framstå som utopiskt just nu, men de allra flesta inser att det är enda möjliga vägen till hållbar fred."
2 dagar sedan 07:50
Den grova brottsligheten utgör ett hot mot Sveriges långsiktiga tillväxt, enligt riksbankschefen Erik Thedéen.
2 dagar sedan 06:26
Minst åtta människor har omkommit i stormar som drabbat staden Chennai på Indiens sydöstra kust, uppger polis på tisdagen.
3 dagar sedan 16:48
Rugbydomaren Tom Foley kommer inte längre att döma landslagsmatcher.
2 Dec, 17:18
80 år efter Auschwitz splittrar kriget mellan Israel och Hamas ett land tyngt av Förintelsens mörka minne. Tysklands judar fruktar för sin säkerhet när människor i Berlin firar massakrer på civila israeler och antisemitiska hatbrott eskalerar. Många av stadens palestinier tycker å sin sida att tyskar är blinda för Gazabornas lidande.
2 Dec, 14:24
Sverige krossade Slovakien i VM-premiären i Singapore. Det blev seger med 20–3. Det var en väldigt rolig match att spela, säger fyramålsskytten Wilma Johansson till SVT.
2 Dec, 07:14
Det höga terrorhotet mot Sverige innebär att polisen gör vissa ändringar i säkerhetsarbetet under Nobelveckan i Stockholm. Vi kan inte bara luta oss tillbaka och göra som vi alltid har gjort, säger kommenderingschef Magnus Mowitz.
1 Dec, 20:18
Rysslands president Vladimir Putin utfärdar dekret om ökad mobilisering till armén. En anledning är hot genom "Natos utvidgning". Även Ukraina förbereder för förstärkning för att stoppa det ryska invasionskriget.
1 Dec, 14:00
Polismyndigheten har åtgärdat de brister som ledde till vite och skarp kritik från Arbetsmiljöverket efter att polischefen Mats Löfving hittades död. Verket lägger nu ner sitt tillsynsärende.
1 Dec, 13:20
Sverige har fortsatt stora problem med utsatta områden, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M). Det är ett misslyckande för helt vårt samhälle, säger han.
1 Dec, 08:04
Polisens lista över utsatta områden i Sverige minskar. Fyra nya områden har tillkommit, medan sex områden inte längre bedöms som utsatta.
1 Dec, 05:50
Höjd terrorhotnivå och en orolig omvärld. Inför handbolls-VM på hemmaplan har säkerhetsarbetet skärpts. Såklart blir det uppskruvat en nivå till nu, säger Svenska handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg.
30 Nov, 09:56
Han petades som vd men gjorde comeback bara dagar senare. Nu vänder sig Open AI:s vd Sam Altman till medarbetarna i ett öppet brev på företagets hemsida.
30 Nov, 04:16
Säkerhetshäktena i Israel är inte tommare för att runt 200 fångar nu släppts under vapenvilan. Fortsatta arméräder på Västbanken har inneburit att minst lika många andra har gripits. Av de frigivna är nästan alla barn eller tonåringar. Vi behandlades som hundar, säger en 17-åring till Sky News.
29 Nov, 14:18
En man i 55-årsåldern döms för grovt vapenbrott och grovt hot mot tjänsteman, efter att han avlossat skott mot flera poliser i Alingsås i våras.
29 Nov, 05:32
Muslimska trossamfund i Sverige används för radikalisering, enligt Säpo. Men att stänga ner moskéer tror man inte på. Vårt fokus är individerna, säger Säpos presstalesperson Fredrik Hultgren-Friberg.
28 Nov, 17:42
Norges utrikesminister varnar för att västvärlden riskerar att anklagas för dubbelmoral i sin skiftande syn på konflikterna i Mellanöstern och Ukraina. Ryssland gnuggar händerna, säger Espen Barth Eide vid Natomötet i Bryssel.
28 Nov, 14:16
Frågan om vem som ska leda Nato efter Jens Stoltenberg blir allt hetare. Senast till i sommar bör en vinnare vaskas fram bland de kandidater som nu meddelar sitt intresse.
28 Nov, 12:48
Skolminister Lotta Edholm (L) ser ett styrkebesked i svenska elevers toppresultat i samhällsfrågor. Men hon ser också orosmoment.
1 2 3 4 ... 80