Instagram

Instagram är en mobilapp för fotodelning och ett socialt nätverk som lanserades i oktober 2010. Snabbt växte det till att bli ett av världens största sociala medium. Från början fanns appen bara tillgänglig för iPhone, men en version släpptes till Android i april 2012.


Den 9 april 2012 meddelades att Facebook köpt Instagram för 1 miljard amerikanska dollar.


Genom åren har flera nya funktioner tillkommit. Bland annat att zooma på bilder, att lägga till saker till Stories och att sända live. Det liknar från och med 2017 sin konkurrent Snapchat i och med att man kan skicka bilder ”som försvinner” till varandra och med filter.


Senare blev appen även tillgänglig i sin helhet på desktop/webben.


Appen gör det lätt att följa märken och kändisar som man gillar. I april 2017 hade appen 700 miljoner användare. Flera hashtags och trender föddes på Instagram – bland annat #throwbackthursday och selfies.

Den 20 juni 2018 nådde Instagram en milstolpe då statistiken visade på att appen har 1 miljard månatliga användare. 

Instagrams hemsida
År 2012 köptes mobilapplikationen Instagram av Facebook för 1 miljard amerikanska dollar. 
Bildkälla: Pixabay


11 Feb, 19:32
Susanna Kallurs världsrekord på inomhusdistansen 60 meter häck har stått sig sedan 2008 – fram till nu.
10 Feb, 16:22
Ingen är större än Taylor Swift just nu. Men är popstjärnan så stor att hon kan avgöra presidentvalet och fälla Donald Trump? Den oron sprids nu från republikanskt håll, där det talas om ett "heligt krig" mot Taylor Swift.
10 Feb, 10:11
VM-medaljören i fjol, Linn Persson, avslutar skidskyttesäsongen efter det pågående VM:et i Nove Mesto, Tjeckien. Hon ska opereras i axeln.
9 Feb, 12:24
Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi har meddelat partiet att hon avgår. "Ni förtjänar det bästa. Och det är inte jag just nu", skriver hon till MP:s medlemmar.
8 Feb, 19:40
Tiktok gör nu som Meta, de drar EU till domstol. Anledningen är att Tiktok, likt Meta, inte gillar EU:s avgiftsmodell som större plattformar måste följa för att finansiera tillämpningen av EU-förordningen Digital services act (DSA).
7 Feb, 20:14
Sociala medier-plattformarna Facebooks och Instagrams ägare Meta går till domstol för att utmana EU:s avgiftsmodell som större plattformar måste följa för att finansiera tillämpningen av EU-förordningen Digital services act (DSA).
6 Feb, 09:42
Statsminister Ulf Kristersson (M) kommenterar nattens sprängning i hans hemstad Strängnäs.
5 Feb, 23:20
Strömningstjänsten HBO sparkar den serbiske skådespelaren Miloš Biković från tv-serien "The White Lotus". Biković anklagas för att stödja den ryska invasion av Ukraina, skriver Business Insider.
5 Feb, 22:40
Anastasia Jersjova från Nizjnij Novgorod blev såvitt känt utanför Ryssland första person att dömas under de nya hårda hbtq-lagar som infördes i november i fjol.
4 Feb, 16:10
Den norske skidikonen Petter Northug gjorde sin första tävling i traditionell längdskidåkning på över fem år. Då slog han till med ett urstarkt resultat. På 20 km klassisk stil i norska cupen gick 38-åringen i mål som tvåa.
4 Feb, 10:34
Fotbollslegendaren Kurt "Kurre" Hamrin är död, skriver klubben Fiorentina på Instagram.
4 Feb, 08:46
Sedan midnatt är de tidigare bortplockade låtarna ”Gynekologen” och ”Rid mig som en dalahäst” med Fröken Snusk tillbaka på Spotify.
3 Feb, 01:28
Wayne Kramer, en av grundarna bakom Detroitbandet MC5 som influerade en rad band som The Clash och Rage Against The Machine, har avlidit vid en ålder av 75 år.
1 Feb, 10:16
Aleksander Aamodt Kildes framtid inom alpinsporten är osäker efter 31-åringens våldsamma krasch i störtloppet i Wengen. Det är för tidigt att säga om jag kan komma tillbaka och vinna igen, säger Kilde.
1 Feb, 03:40
Antalet aktiva användare av sociala medier har stigit till över fem miljarder, eller runt 62,3 procent av mänskligheten, enligt en ny studie.
31 Jan, 13:40
Hur farligt är Tiktok och Instagram för ungdomar egentligen? Techjättarnas chefer står till svars när USA:s senat vill veta vad plattformarna gör för att hindra övergrepp och annan skadlig påverkan på tonåringar.
30 Jan, 17:46
Artisten Fröken Snusks producent Rasmus Gozzi kommenterar för första gången anklagelserna om manipulerade strömningssiffror på Spotify.
30 Jan, 07:24
Frankrikes president Emmanuel Macron är i Sverige för ett två dagar långt besök. Inför statsbesöket passade statsminister Ulf Kristersson på att skicka en hälsning till presidenten med tips för en lyckad visit.
29 Jan, 09:50
"Emily in Paris"-stjärnan Ashley Park har återhämtat sig efter att ha drabbats av bakteriell sepsis, det vill säga blodförgiftning.
29 Jan, 09:22
Patrik Laine har skrivits in på NHL:s stödprogram och tar därmed en paus från ishockeyn på obestämd tid.
1 2 3 4 5 ... 109