Jennifer Wegerup

Journalisten och författaren Jennifer Wegerup föddes den 29 september 1972 i Linköping. 


Hon är en Sveriges mest framstående sportjournalister. Hon har jobbat på Aftonbladet, Expressen och varit med i SVT:s sportpanel mellan 2005-2017.

Efter 14 år på Aftonbladet lämnade Jennifer tidningen, och idag arbetar hon på en av världens mest kända sporttidningar, den italienska La Gazzetta dello Sport.

Jennifer pluggade journalist i Sundsvall och har även en fil kand i journalstik.

I november 2017, i samband med #metoo-rörelsen, så valde Jennifer att berätta i tidningen Resumé om varför hon valde att lämna Aftonbladet. 


Anledningen var att en kollega sjöng "Vi har knullat Jennifer Wegerup" i ett klipp som spreds på Youtube. I sin text vittnade Jennifer även om sexuella trakasserier på tidningen Expressen, och om hur hon blev sexuellt trakasserad av en känd SVT-profil på restaurangen Riche i Stockholm.

Jennifer Wegerup.
Sportjournalisten Jennifer Wegerup inför sin 45-års dag år 2017. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild


5 Jun, 16:46
Hur har det varit att följa Zlatan Ibrahimovic? Vad gör honom unik? Och: vad händer för honom nu? Här ger fyra journalister sin bild av fotbollsstjärnan. Gör du dig till ett litet lamm så käkar han upp dig, säger SVT:s Jennifer Wegerup.
1 Jun, 16:41
Svensk fotboll skakas av den senaste läktarskandalen. Andra länder har vidtagit olika åtgärder för att få bukt med läktarvåldet. Här är tre exempel.
29 Nov 2017, 13:12
Journalisten Jennifer Wegerup avslöjar nu de sexuella trakasserierna som hon utsattes för på Aftonbladet och Expressen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.