Johan Forssell

Johan Forssell är en svensk moderat politiker. Han är riksdagsledamot för Stockholms kommuns valkrets sedan valet 2010.

Han föddes 8 december 1979 i Stockholm men är även uppvuxen i Örebro.

2016 hamnade Johan Forssell på plats nummer sju på listan över Sveriges sexigaste politiker. Men tyvärr är inte Johan singel, utan bor med sin fru Kristine Forssell i en villa i Bromma.

Johan är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm. Under en period skrev han också rapporter åt Näringslivets tankesmedja Timbro, på teman som LO och Konsumentverket.

Forssell har varit politiskt aktiv sedan han gick med i Moderata Ungdomsförbundet 1992. Där blev han riksordförande för Moderat Skolungdom och sen distriktsordförande för MUF Stockholm.

Johan var stabschef hos Fredrik Reinfeldt i Stadsrådsberedningen under mandatperioden 2006-2010. Sen blev han planeringschef i Moderaternas partiledning, där han hade ansvar för politikutveckling.

En av de frågor som Johan Forssell brinner för är att stärka soldatyrkets attraktivitet. Han oroar sig också för att barn och ungdomar är stillasittande och vilka hälsorisker det kan medföra på sikt.

Johan är väldigt aktiv på Twitter under namnet @JohanForssell. Han medverkade nyligen i Nyheter24:s politikpodd 24frågor.
2 dagar sedan 05:46
En ny svensk EU-kommissionär ska snart utses. Kan det bli EU-minister Jessika Roswall, en tidigare statsminister eller KD-ledaren Ebba Busch? Än så länge finns svaret bara i statsminister Ulf Kristerssons huvud.
12 Jun, 14:04
Sämre konkurrens och dyrare elbilar lär bli konsekvensen av tullar på Kinatillverkade elfordon, enligt flera svenska bilorganisationer.
3 Jun, 14:20
Hundraårsjubilerande Svenskt Tenn vinner regeringens exportpris för de kulturella och kreativa branscherna 2023.
30 Maj, 11:14
Liv Strömquist kan bli mottagare av regeringens exportpris för de kulturella och kreativa branscherna för 2023. Hon är nominerad i kategorin litteratur.
29 Maj, 12:08
Att rika länder inte öppnat plånboken lika mycket som de lovat har förgiftat stämningen i det globala klimatarbetet. Men 2022 levde givarländerna för första gången upp till målet, bekräftar OECD i en ny rapport.
28 Maj, 09:12
Regeringen presenterar ett nytt energipaket till Ukraina på 650 miljoner kronor. Syftet är bland annat att hålla Ukrainas skolor, sjukhus och transporter i gång, trots de ryska attackerna mot energisystemet.
23 Maj, 10:00
EU-minister Jessika Roswall (M) nämns högst upp av såväl Politico Europe som EU Observer när de två EU-nyhetssajterna spekulerar om vem som ska bli nästa svenska EU-kommissionär.
17 Maj, 10:04
Regeringen har beslutat om ett nytt humanitärt stödpaket till Gaza på 120 miljoner kronor.
14 Maj, 17:06
Sverige kan ytterligare utöka sitt ekonomiska stöd till civilsamhället i Georgien efter att den omstridda agentlagen röstats igenom. Jag utesluter ingenting, säger biståndsminister Johan Forssell (M).
12 Maj, 20:22
Regeringen ökar stödet till Georgien med elva miljoner kronor i år. Orsaken är den omstridda "agentlagen" som väntas införas snart.
18 Apr, 08:34
Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick till 915 miljarder kronor, en ökning med 12 procent under det första kvartalet. Det motsvarar 299 kronor per aktie.
2 Apr, 15:14
Zara Larsson, Viagra Boys eller Loreen? När nomineringarna till regeringens musikexportpris för 2023 nu offentliggörs finns dessa tre med på listan, liksom Martin Fröst och Ilya Salmanzadeh.
27 Mar, 19:50
Regeringen har öronmärkt 120 miljoner kronor i bistånd för att bekämpa hungersnöden i Gaza, Ukraina och Sudan. Stödet går genom FN:s livsmedelsprogram (WFP) och ska fördelas jämnt, skriver regeringen i ett pressmeddelande.
22 Mar, 08:26
Finland återupptar liksom Sverige stödet till FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa.
12 Mar, 20:12
Det svenska kungaparet har anlänt till Mexiko för sitt tredje statsbesök i landet sedan 1982.
9 Mar, 08:08
Regeringen har beslutat att återuppta utbetalningar av bistånd till FN:s hjälporganisation Unrwa, säger biståndsminister Johan Forssell (M). Vi har fått skriftliga garantier, säger ministern till TT.
9 Mar, 02:06
Regeringen har beslutat att återuppta utbetalningar av bistånd till FN:s hjälporganisation Unrwa. Vi har fått skriftliga garantier, säger biståndsminister Johan Forssell (M).
6 Mar, 19:32
Sverige tillsammans med flera EU-länder vill att Israel öppnar fler gränsövergångar till Gaza och skyndar på kontrollen av lastbilarna med nödhjälp för att "råda bot på den fruktansvärda humanitära situationen". Alldeles för lite av nödhjälpen kommer in, säger biståndsminister Johan Forssell (M) efter onsdagens möte i Tel Aviv.
1 Mar, 18:32
Regeringen har beslutat att återuppta utbetalningar av bistånd till FN:s hjälporganisation Unrwa, säger biståndsminister Johan Forssell (M). Vi har fått skriftliga garantier, säger ministern till TT.
23 Feb, 13:58
Regeringen har utsett tre nya ledamöter i biståndsmyndigheten Sidas styrelse. En av dem är terrorforskaren Magnus Ranstorp. Det viktiga är att skapa transparens, att se till att bistånden riktas rätt och effektivt, säger han till TT.
1 2 3 4 ... 7