John Guidetti

John Guidetti är en svensk fotbollspelare (anfallare) som föddes 15 april 1992 i Stockholm.


Numera befinner han sig i Spanien där han har ett kontrakt med La Liga-klubben Celta Vigo.


Men om vi backar bandet lite, så började karriären i moderklubben Brommapojkarna. Som 15 år ungt proffs värvades han till Manchester City 2008 och sedan dess har det rullat på, inklusive ett antal utlåningar till andra lag.


Guidetti har även imponerat i svenska landslaget. Bara 19 år gammal debuterade han i en träningslandskamp mot Kroatien i februari 2012. Där fick han spela hela andra halvleken som anfallare och dela planen med legendarer som Zlatan Ibrahimović och Tobias Hysén. Matchen blev en rejäl seger för Johns del, då Sverige vann med 3–1, varav han var direkt inblandad i två av de tre målen.


Men tyvärr grusades Guidettis karriär tillfälligt snart därefter, i samband med att han råkade få i sig dåligt tillagad kyckling och drabbades av ett campylobacter-virus. Han blev så dålig att han var tvungen att hålla sig borta från allt fotbollspelande ett helt år, till januari 2013.


Därefter såg det genast ljust ut igen, när Guidetti blev Europamästare med U21-landslaget och senare samma år fick äran att spela sin första tävlingmatch i A-landslaget.


Enligt de senaste uppgifterna från 2015 har Guidetti en imponerande årslön på 8,7 miljoner kronor.


För den som inte är särskilt intresserad av fotboll, så har det nog ändå varit svårt att värja sig mot Guidetti-febern. Hyllningssången Johnny G (The Guidetti Song) låg nämligen etta på Sverigelistan under 2015 och blev galet populär.


För den som vill njuta av Guidettis egna stämma så är det bara att lyssna på hans sommarprat i Sveriges Radio från 27 juni 2012.


Men för den som vill lägga vantarna på John utanför fotbollsplanen så är det kört. Han har nämligen redan haffats av sambon Sanna Dahlström. Paret har en dotter född i september 2016.

18 Nov, 17:08
Det brinner i ögonen på honom inför avskedsmatchen mot Estland på Friends arena. Jag har med mig mycket energi och revanschlusta, säger Janne Andersson. Alla andra känslor kapslas in. Tårarna får komma senare.
6 Nov, 08:40
AIK får klara sig utan lagkaptenen Alexander Milosevic i kvällens allsvenska ångestmöte borta mot IFK Göteborg.
11 Okt, 12:08
Sanna Guidetti väljer för första gången att kommentera ryktet som florerat kring henne och John Guidetti.
19 Aug, 15:40
Under fredagen meddelade AIK att stjärnanfallaren John Guidetti kommer "genomgå en längre rehabilitering". Det efter att han ådragit sig en skada i höger vad i cupmatchen mot Dalkurd (3–0).
18 Aug, 15:32
Här AIK:s skadesmäll: anfallsstjärnan John Guidetti blir borta länge. Det meddelar den allsvenska klubben på sin hemsida. "Det är ett hårt slag", säger AIK:s sportchef Thomas Berntsen.
16 Aug, 20:36
AIK gick planenligt vidare i svenska cupens andra omgång genom 3–0 borta mot Dalkurd. Men dessvärre, för "Gnaget", gick stjärnanfallaren John Guidetti ut skadad igen. Det såg inte bra ut, säger tränaren Henning Berg till Aftonbladet.
3 Aug, 19:57
När Bianca Ingrosso gästade "Högt i tak", sade hon att hon tror att Sanna och John Guidetti är bäst i Sverige på att ha sex.
31 Jul, 20:54
Inga mål. Knappt några målchanser. Sedan slog AIK:s mittfältare Bilal Hussein till. Hans fräsande skott från distans gav AIK segern mot Sirius på Studenternas i Uppsala. Jag har väntat på att göra mål på långskott, säger matchhjälten.
14 Jul, 11:02
Fyra år har gått sedan Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti abrupt la ner sin oerhört populära podd Livet på läktaren. Nu väljer Maja att berätta vad det var som egentligen hände.
8 Jul, 17:00
Ny på jobbet sedan i söndags. För AIK:s nye tränare Henning Berg slutade debuten med förlust. Hemma på Friends arena föll "Gnaget" med 1–2 mot Häcken. Kan vi spela två gånger som vi gjorde i första så kan det bli väldigt bra, säger Berg.
6 Jul, 15:01
2019 gifte sig John och Sanna Guidetti vilket firades med pompa och ståt. I podden "Högt i tak" berättar nu Sanna vad kalaset gick loss på.
30 Jun, 12:38
Det är i podden "Högt i tak" som Sanna Guidetti berättar att hon och maken John Guidetti tappade en telefon vilket höll på att sluta illa.
29 Jun, 11:18
John Guidetti och Sanna Guidetti är just nu Sveriges hetaste par och engagerar minst sagt på sociala medier.
27 Jun, 12:13
Bianca Ingrosso och John Guidetti, som sågs ihop på festivalhelgen i Båstad, har setts festa till igen i videos och bilder från Instagram.
27 Jun, 10:53
Det var under Summer On Festival-helgen som Bianca Ingrosso publicerade en bild där man i bakgrunden skymtar John Guidetti.
26 Jun, 10:48
Det var under Summer On Festival som John Guidetti fastnade i bakgrunden på en av Bianca Ingrossos bilder.
21 Jun, 12:26
Det är få som missat att Bianca Ingrosso råkade få med John Guidetti på en av sina festbilder. Men nu är det ännu en sak som uppmärksammats.
20 Jun, 16:09
Under helgen anordnades SummerON Festivalen i Båstad. Flera kända ansikten närvarade, däribland fotbollsspelaren John Guidetti.
19 Jun, 08:54
Det var under helgen som landets influencers vallfärdade ned till det soliga Båstad för en helg av fest på SummerON Festival.
11 Jun, 17:18
AIK:s mardrömssäsong fortsätter. Först stod Kristoffer Nordfeldt för en rejäl tabbe som gav Elfsborg ledningen på Friends arena. Därefter kunde Elfsborg vinna med 2–1 – ett resultat som kunde ha varit betydligt värre för Stockholmsklubben.
1 2 3 4 ... 9