Josefin Dahlberg

Josefin Dahlberg är en svensk journalist, mode- och livsstilsprofil född 11 augusti 1989. Hon bor i en lägenhet på Söder i Stockholm, som hon ofta visar inspirerande bilder från i sin blogg på Metro Mode.


Josefin har en examen i journalistik och multimedia från Södertörns högskola. Tidigare har hon skrivit för CHIC, varit chefredaktör för Modette och numera bloggar hon som sagt för Metro Mode om både livsstil, skönhet, girl power och livet i största allmänhet.


Dessutom har hon drygt 70 000 följare på sin Instagram, under namnet josefindahlberg.se. Josefin har både skrivit krönikor och berättat i TV om sina ungdomsår som alkoholist. Numera är hon nykterist och under 2017 år Summerburst anlitades Josefin som influencer i samarbete med taxibolaget Uber, för att uppmuntra till "ansvarsfullt festande".


Tidigare under året samarbetade hon också med Gallerian i Stockholm city, där hennes uppdrag var att sätta sin prägel på Gallerians bilspråk och kommunikation i sociala medier.


Förutom diverse jobb som influencer har Josefin dessutom den populära podden "Josefin & Vanja" tillsammans med Vanja Wikström.

6 Aug 2023, 09:32
Alkohol är en nedåtgående trend som allt fler slopar – även bland våra svenska kändisar. Nyheter24 listar tolv kändisar som är nykterister.
8 Jun 2017, 19:10
I år vill företaget Uber, som är en av festivalens officiella partners, väcka uppmärksamhet om ansvarsfullt festande.
18 Jun 2014, 16:44
Modettes chefredaktör Josefin Dahlberg om festandet, ångesten och varför hon slutade dricka alkohol.
1