Markus Krunegård

Markus Krunegård är en svensk artist som föddes den 6 april 1979. Han växte upp i Röda Stan i Norrköping med sin finska mamma och svenska pappa, något som han beskriver i sina låttexter. Artisten har tillsammans med sin fru Sofie Krunegård dottern Helli Krunegård.


2001 var han med i bandet Laakso tillsammans med David Nygård, Mikael Fritz och Lars Skoglund. Krunegård har även varit med i bandet Hets med Henrik Svensson, Per Nordmark och Christoffer Roth. Hets bröt upp ett år efter start.


2008 släppte artisten sitt första soloalbum "Markusevangeliet" och en av hans mest kända låtar "Jag är en vampyr". Andra singlar som fått mycket uppmärksamhet är "Hela livet var ett disco", "Everybody Hurts" och "Askan är den bästa jorden". Han har släppt totalt sju album som soloartist. 


Krunegård har även gjort dokumentärserien "Krunegård och Jinder på turné" som släpptes våren 2015. I serien fick man följa artisten och Little Jinder på deras turné föregående år. 

18 Sep, 13:10
Markus Krunegårds konsert på Mosebacke i Stockholm på tisdagen direktsänds i radio. Det är Sveriges Radio Finska som sänder spelningen med anledning av att den genomförs helt på finska.
4 Sep, 06:58
För första gången ger Markus Krunegård ut ett soloalbum på finska. Men de finländska skivbolagen var till en början skeptiska. De frågade allihop samma sak: "Varför?", säger han.
24 Aug, 14:54
Nedläggningen av kulturförvaltningen i Norrköping väcker starka känslor både lokalt och nationellt. Men kommunalrådet Sophia Jarl (M) tycker att kritikerna har missförstått: Kulturen blir ju del av en tillväxtmotor.
21 Aug, 06:30
50 Cent, Blink 182 och Madonna är några av de största namnen som gästar Sverige under hösten. Dessutom gör många svenska artister ambitiösa spelningar.
24 Jul, 06:30
Eldkvarn är tillbaka där allt började för längesen – i Norrköping. Den 25 och 26 juli spelar de för första gången tillsammans sedan 2015. Det är det sista vi gör, säger Plura Jonsson.
13 Jul, 07:28
Den nystartade festivalen Jungfrukällan arrangeras på Slaktkyrkan i Stockholm den 18–19 augusti och släpper nu det fullständiga programmet, det meddelar festivalen i ett pressmeddelande.
28 Jun, 10:10
Hon har beskrivits som en unik röst på den svenska hiphop-scenen. Nästa år fyller Silvana Imams karriär tio år. Nu tar rapparen plats i kulturens finrum, som skådespelare på Stadsteatern.
26 Jun, 05:02
Amason, Eva Dahlgren, John Holm, Jojje Wadenius, Kerstin Ljungström, Lill Lindfors, Markus Krunegård, Thomas Ledin och First Aid Kit. Det är bara några av artisterna som uppträder för att hylla den framlidne rock- och proggpionjären Pugh Rogefeldt på konserten "De va dä", som äger rum på Cirkus i Stockholm den 18 oktober.
30 Jan, 12:00
Han har varit med och skapat popklassiker som "Dancing on my own" och "I love it" – men nu längtar Patrik Berger efter böljande hav, klanger som öppnar sig som träd och låtar helt utan sång. Det har resulterat i hans första fullängdsalbum med soloprojektet Hög sjö.
8 Dec 2022, 05:37
Det är dags för Sveriges mest sedda frågesportfinal – i alla fall på läktarplats. Nu intar Filip och Fredrik Globen med sitt succéprogram "Alla mot alla".Det är med viss bävan jag ser fram emot det här, säger Fredrik Wikingsson.
27 Sep 2022, 04:20
Nu köper artisten Markus Krunegård, 43 ny bostad i Hycklinge i Kinda. Men hur mycket gick prislappen på?
26 Apr 2022, 16:32
Markus Krunegård är en omåttligt populär artist, med hits som "Jag är en vampyr" och "Askan är den bästa jorden". Nyheter24 har samlat allt du behöver veta om hans förmögenhet.
15 Jan 2020, 14:33
Artisten Markus Krunegård gästar Studio Allsvenskan och avslöjar att han ska försöka skriva en inmarschlåt för IFK Norrköping.
4 Maj 2017, 13:46
Statsministern kan sjunga Markus Krunegårds låt "Jag är en vampyr" och verkligen mena det. Det bevisar det här klippet.
18 Dec 2009, 20:31
Kommer du ihåg årets största hitlåtar?

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.