Märta Stenevi - Nyheter, artiklar, reportage och video

Märta Stenevi föddes 30 mars 1976 i Lund och är, sedan januari 2021, språkrör för Miljöpartiet tillsammans med Per Bolund.

Stenevi utsågs till Sveriges jämställdhets- och bostadsminister i regeringen Löfven II i februari 2021. Innan dess var hon partisekreterare i Miljöpartiet mellan 2019 och 2021. Hon har dessutom varit regionråd i Skåne 2014-2016 och kommunalråd i Malmö stad 2016-2019. 

Tidigare har Stenevi varit verksam i bokbranschen, dels som marknadschef på Bokus, dels som inköpschef på IMP Nordic.

Stenevi är numera bosatt i Malmö där hon bor tillsammans med sin sambo och tre barn. 

28 Apr, 10:14
Amanda Lind blir nytt språkrör för Miljöpartiet. Hon tar över ett parti som sett två språkrörsavhopp inom ett år och vars kongress i höstas splittrade partiet i två. Jag ser inte den konflikten, säger hon.
11 Apr, 15:06
Tidigare kulturministern och numera riksdagsledamoten Amanda Lind är ensam kvar som kandidat till jobbet som nytt kvinnligt språkrör i Miljöpartiet.
7 Apr, 15:34
Amanda Lind föreslås som nytt kvinnligt språkrör i Miljöpartiet av valberedningen. Men än är inte valet avgjort – Lind utmanas av Janine Alm Ericson, MP:s ekonomiskpolitiska talesperson, som står fast vid sin kandidatur.
5 Apr, 10:12
Miljöpartiets riksvalberedningen ska på en presskonferens på söndag presentera sitt förslag till nytt kvinnligt språkrör.
2 Apr, 12:48
Miljöpartiets Grön Ungdom vill se Janine Alm Ericson som nytt kvinnligt språkrör, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Hon är partiets ekonomiskpolitiska talesperson.
31 Mar, 10:32
Det drar ihop sig till avgörande om nytt kvinnligt språkrör i Miljöpartiet. Flera tunga distrikt och profiler vill att Amanda Lind tar över efter Märta Stenevi.
27 Mar, 07:10
En rad miljöpartistiska kommunpolitiker vill se förra kulturminister Amanda Lind som nytt språkrör. De pekar på hennes erfarenhet och sätt att möta människor.
29 Feb, 06:08
Tidigare kulturministern Amanda Lind kandiderar till posten som nytt språkrör för Miljöpartiet, rapporterar Expressen. Jag har haft samtal med många som önskar att jag ska kandidera och det är så klart väldigt fint att få det förtroendet, säger Lind till tidningen.
28 Feb, 15:38
Annika Hirvonen kandiderar till posten som språkrör för Miljöpartiet, rapporterar ETC.
16 Feb, 13:00
Miljöpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Janine Alm Ericson kandiderar till posten som språkrör, skriver Dagens Nyheter. Hon är först ut att meddela sin kandidatur efter att Märta Stenevi avgått.
14 Feb, 13:48
Miljöpartiet bekräftar nu att den arbetsmiljöutredning som tillsatts om Märta Stenevis ledarskap visar på brister i arbetsmiljön.
13 Feb, 08:00
Många miljöpartister hoppas att EU-parlamentariker Alice Bah Kuhnke ska bli nytt språkrör efter Märta Stenevi. Men hon vill inte, skriver hon på Instagram.
12 Feb, 20:04
Det avgående språkröret Märta Stenevi kritiseras i den internutredning som Miljöpartiet låtit göra, enligt uppgifter till TT. Nu börjar processen att hitta ett nytt språkrör.
9 Feb, 15:14
Nu får Miljöpartiet åter börja söka efter ett nytt språkrör. Många brukar känna sig kallade.
9 Feb, 13:22
Märta Stenevi avgår som språkrör för Miljöpartiet. Kollegor och politiker kommenterar avhoppet.
9 Feb, 12:24
Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi har meddelat partiet att hon avgår. "Ni förtjänar det bästa. Och det är inte jag just nu", skriver hon till MP:s medlemmar.
3 Feb, 17:54
Förtroendet för Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson fortsätter att sjunka, visar en undersökning från Ipsos/Dagens Nyheter. S-ledaren toppar fortfarande förtroendeligan bland partiledarna, men de tre senaste mätningarna har trenden pekat nedåt.
25 Jan, 09:46
Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi är fortsatt sjukskriven till mitten av februari, uppger partiet för TT.
18 Jan, 12:20
Märta Stenevis sjukbesked kommer efter en stormig tid för partiet. Ändå borde Miljöpartiet kunna klara situationen ganska bra, anser statsvetaren Jenny Madestam. Men det är klart att det inte är optimalt, säger hon.
18 Jan, 09:46
Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi är sjuk och blir borta från sina politiska uppdrag på obestämd tid. "Det har varit svårt att acceptera", skriver Stenevi på Instagram.
1 2 3 4 ... 6