Nooshi Dadgostar - Nyheter, artiklar, reportage och video

31 oktober 2020 valdes Mehrnoosh "Nooshi" Dadgostar till partiledare i Vänsterpartiet. Hon tog över posten från Jonas Sjöstedt, och lämnade därmed rollen som vice-partiordförande bakom sig.


Dadgostar föddes på en flyktinganläggning i Perstorp 1985, sedan hennes föräldrar flytt från hemlandet Iran som politiska flyktingar. Blott 14 år gammal började hon den egna politiska karriären i Vänsterpartiets ungdomsförbund år 1999. 15 år senare, 2014, valdes hon in riksdagen.


Nooshi är uppväxt i Göteborg, men hemmahörande i Stockholm där hon bor med sin sambo och dottern Nadia.

8 Apr, 18:14
Jan Emanuel är “enorm” på sociala medier – och han följs av många unga. Det säger experten Emanuel Karlsten, som tror att nystartade Folklistan därför har potential att ta en plats i EU-parlamentet.
2 Apr, 07:46
Ordet kapitalism förekommer inte längre i Vänsterpartiets förslag till nytt partiprogram, skriver Dagens Nyheter som låtit jämföra förslaget med det tidigare programmet. Där nämns ordet 17 gånger.
21 Mar, 14:26
De rödgröna partierna kräver att regeringen gör om sin klimathandlingsplan efter kritiken. Att vi har en regering som bryter mot lagen är vansinnigt helt enkelt, säger Vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar.
26 Feb, 17:24
Ungerns Nato-ja välkomnas av Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson. Det här gör att vi kommer att ha ett starkare försvar av vårt fantastiska land. Men Vänsterpartiet är kritiskt.
19 Feb, 10:10
M-toppen Johan Abrahamsson avgår sedan det framgått att han delat kränkande innehåll i en chatt med en partikollega, rapporterar Mariestads-Tidningen.
14 Feb, 06:18
Vänsterpartiet vill att Sverige bryter all militär kontakt med Israel. Om omvärlden, Sverige med flera, sätter press på Israel så kommer dödandet att upphöra, hävdar partiledaren Nooshi Dadgostar.
13 Feb, 09:26
Vänsterpartiet sätter press på statsminister Ulf Kristersson (M) att snabbt satsa mer pengar på sjukvården. Partiet vill att riksdagen ska enas om en extra ändringsbudget på 15 miljarder kronor.
12 Feb, 13:08
Johan Abrahamsson, Moderaternas ordförande i Västra Götaland, tar en paus från sitt uppdrag efter avslöjandet om att han delat en stor mängd kränkande innehåll i privata chattar. Nu kommer interna krav på hans avgång.
9 Feb, 13:22
Märta Stenevi avgår som språkrör för Miljöpartiet. Kollegor och politiker kommenterar avhoppet.
7 Feb, 14:22
Johan Abrahamsson, förbundsordförande för Moderaterna i Västra Götaland och kommunstyrelsens ordförande i Mariestad, har i privata chattar delat kränkande innehåll, rapporterar P4 Skaraborg.
3 Feb, 17:54
Förtroendet för Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson fortsätter att sjunka, visar en undersökning från Ipsos/Dagens Nyheter. S-ledaren toppar fortfarande förtroendeligan bland partiledarna, men de tre senaste mätningarna har trenden pekat nedåt.
22 Jan, 17:10
Richard Jomshofs uttalande om att muslimska symboler bör förbjudas i det offentliga rummet är "oerhört allvarligt", säger Centerpartiets ledare Muharrem Demirok. Socialdemokraternas gruppledare Lena Hallengren beskriver Jomshof som "islamhatare".
17 Jan, 10:14
Statsminister Ulf Kristersson (M) pressas av oppositionen för de nedskärningar som sker i välfärden. De offrar äldre, gravida, barnen, svårt sjuka. De offrar vår gemensamma trygghet för att successivt privatisera sjukvården, säger V-ledaren Nooshi Dadgostar.
15 Jan, 17:02
Vänsterpartiet kräver att Israel portas från att delta i Eurovision song contest i Malmö i maj. Anledningen är det krig som pågår i Gaza, där Israel nu anklagas för folkmord i den Internationella domstolen i Haag.
19 Dec 2023, 11:52
Vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar lyfter kvinno- och tjejjourerna i ett direktsänt jultal. En fråga som hon menar är extra viktig inför jul.
18 Dec 2023, 11:34
Matpriserna har höjts för mycket enligt en ny rapport. Något som V-ledaren Nooshi Dadgostar kallar för "groteskt". Regeringen har valt att skydda matjättarnas överpriser, säger hon.
25 Nov 2023, 10:14
Vänsterledaren Nooshi Dadgostar inleder sitt tal under Vänsterdagarna i Göteborg med det dystra världsläget.
16 Nov 2023, 12:32
Vänsterpartiet kräver att regeringen stöttar sjukvården med uppemot 30 miljarder kronor i en extra ändringsbudget. Alternativet är en nedskärningschock som kan vara den värsta i svensk historia, säger partiledare Nooshi Dadgostar.
15 Nov 2023, 12:34
Miljöpartiets språkrör Per Bolund tackades av i samband med riksdagens EU-debatt under onsdagen. Han lämnar språkrörsposten i på partiets kongress i helgen.
12 Nov 2023, 15:18
Vänsterpartiets partistyrelse har beslutat att utesluta kommunpolitikern Björn Alling i Linköping ur partiet. Enligt partisekreterare Aron Etzler handlar det om "grova påhopp" som pågått i många år.
1 2 3 4 ... 6