Reddit – Läs våra artiklar om webbplatsen – Nyheter24

Reddit är en webbsida på internet och fungerar som en social nyhetssida där användare kan göra inlägg och ta del av andra användares inlägg. Det delas många länkar till andra sidor och från andra nyhetsskällor, i inläggen på Reddit, som sedan kommenteras bland användarna på Reddit.

Allt innehåll som postas på Reddit kan röstas upp eller ned av användarna, de mest framgångsrika inläggen når då framsidan. 

Enligt Alexa Internet, som är ett amerikanskt Internetföretag specialiserat i att ge bakgrundsinformation om webbplatser, är Reddit från och med maj 2020 rankat som den 19:de mest besökta webbplatsen i USA och i världen. 

Reddit grundades 23 juni 2005 och har sedan dess uppmärksammats för en hel del kontroverser. Bland annat letade många användare på Reddit efter ledtrådar till vem som stod bakom bombdåden vid Boston Marathon 2013. De kom felaktigt fram till att en ung man som tagit självmord var skyldig.

7 Jun, 12:40
Det spekuleras återigen hej vilt i Game Stop-aktien, noterad på USA-börsen. Men bolagets affärer är ingen höjdare.
3 Jun, 10:48
Spelbutikskedjan Gamestops aktie rusade 90 procent i den tidiga Wall Street-handeln, efter nya kryptiska meddelanden i sociala medier. Men i slutändan kom rallyt av sig. Aktien stängde måndagen på plus 21,0 procent.
24 Maj, 20:04
Hon blev kryptovalutan dogecoins ansikte, inspirerade till tusentals memes och hade superentreprenören Elon Musk bland sina beundrare. Spetshunden Kabosu har somnat in i sitt hem i Narita i Japan.
17 Maj, 22:10
Fredagens indexrörelser var små för andra dagen i rad på den amerikanska börsen. Breda S&P 500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex gick upp 0,3 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,1 procent.
17 Maj, 18:50
Plattformen Reddit och Open AI har ingått ett samarbete. Förhoppningen är mer AI på Reddit och mer Reddit i Chat GPT.
15 Maj, 10:40
Terminshandeln inleddes med en ny omgång kraftiga kurslyft för spelbutikskedjan Gamestop och andra så kallade meme-aktier för tredje handelsdagen i rad. Men uppgången kom av sig några timmar inför den reguljära börshandelns start.
15 Maj, 08:42
Georgiens agentlag kommer att få USA att omvärdera ländernas relation i grunden. Ett amerikanskt sändebud i Tbilisi larmar om att galna konspirationsteorier har fått fäste på allra högsta nivå. Dra tillbaka lagen och fortsätt framåt mot ett medlemskap, manar EU.
14 Maj, 07:50
Kursrusningen i Gamestop-aktien har inneburit miljardförluster för hedgefonder som i stället spekulerat i en nedgång. Svenska småsparare räds dock inte kurssvängningarna. Hos Nordnet och Avanza har aktien varit en av de mest handlade.
21 Mar, 21:08
Det fortsatte uppåt på Wall Street på torsdagen, dagen efter det att den amerikanska centralbanken lämnat ett räntebesked som tolkades som duvaktigt.
21 Mar, 05:54
På torsdagen kommer sociala medie-plattformen Reddit att handlas på börsen för första gången.
10 Mar, 07:10
Elon Musk vill genom sin plattform X utmana strömningstjänsten Youtube tv med en ny app för smarta tv-apparater, uppger en källa på X för finanstidningen Fortune.
23 Feb, 02:34
Nätforumet Reddit har lämnat in en begäran om börsnotering på New York Stock Exchange under benämningen "RDDT".
19 Dec 2023, 11:30
Den amerikanska Sonyägda studion Insomniac har drabbats av en hackerattack och enorma mängder data är på vift. Hackarna krävde bitcoin värda 20 miljoner kronor, men Sony ska ha vägrat att betala och filerna spreds därför.
20 Nov 2023, 06:02
De har större inflytande än BBC, CNN och The New York Times på X. En ny elit bestående av sju konton har kommit att dominera informationsflödet om Israel-Hamas-kriget, enligt forskare. Det var en total överraskning för oss, säger Mert Can Bayar vid University of Washington.
16 Nov 2023, 05:06
Sluta betala "AI-skatt". Det är förhoppningen från svenskt håll när en AI-motor nu släpps fri. Men en svensk Chat GPT är det inte fråga om. Det är två helt olika saker, säger Magnus Sahlgren, forskningsledare på AI Sweden.
14 Jun 2023, 13:13
Tusentals Reddit-trådar stängdes i protest mot sajtens nya planer att kräva betalning för data.
11 Feb 2023, 12:20
En gång världens rikaste efter Elon Musk. På två veckor kraschade hans affärsimperium och tappade över 1 200 miljarder kronor i värde.Startskottet: en blankningsanalys med bedrägerianklagelser.
25 Jan 2023, 23:37
USA:s förre president Donald Trump släpps åter in på Facebook och Instagram, meddelar Meta som äger plattformarna.Beskedet kommer drygt två år efter att han stängdes av efter kongresstormningen i januari 2021.
23 Jan 2023, 05:50
En digital uppstickare håller på att förändra en av internets grundpelare. Samtidigt försöker en svensk idé rida på framgångsvågen. Men är allmänheten redo för ett nytt nät?Nu måste vi ställa om, säger en expert på området.
22 Nov 2022, 05:00
Nu får tiden ha sin gilla gång. Oavsett hur snabbt jorden snurrar. Det beslutade världens tidsauktoriteter på fredagen vid ett möte i Versailles i Frankrike, när skottsekunden skrotades.
1 2 3 4 ... 12