Rolandz (dansband)

Rolandz är ett svenskt dansband med komikern Robert Gustafsson som sångare. De slog i genom 2008 i programmet "Dansbandskampen". Bandet frontas av Gustafsson som rollfiguren Roland Järverup från film-klassikern "Torsk på Tallinn".

Deras musik är oftast covers på låtar från 1960- och 1970-talet – och 2009 släppte bandet albumet "Efter regn kommer solsken". Efter det följde en populär folkparks-turné samma år. Bandet har varit med i "Allsång på Skansen" 2009. Bandet figurerade även i TV4-programmet "Rolandz – kärlek & ananas" samt i dvd-filmen "Rolandz the movie".

December 2010 blev de nominerade till en Grammis i kategorin "Årets dansband" för andra albumet "Jajamen".

Bandet deltar i Melodifestivalen 2018 med låten "Fuldans". Medlemmar i bandet är Robert Gustafsson som Roland Järverup på sång, Ludvig Olin på klaviatur, Niclas Arn på elbas, Robert Olsson på trummor, Peter Tiverman på gitarr och Anders Niska på saxofon.

24 Feb 2018, 09:31
Robert Gustafsson – eller Roland Järverup som han heter när han drar på sig dansbandsskorna i Rolandz – ser vi i Melodifestivalen med bidraget "Fuldans". Här är allt du behöver veta om det härliga dansbandet.
12 Jan 2016, 09:02
Robert Gustavsson ses av många som Sveriges roligaste komiker. Med en lång karriär bakom sig har han skapat och spelat några av Sveriges mest omtyckta karaktärer, till exempel Tobias i "Morran och Tobias" och Weiron i Ottan. Testa här vilken karaktär du är!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.