Sommar - Nyheter, artiklar, reportage och video

Under sommaren är dagarna längre och solen skiner oftare, vilket ger oss möjlighet att njuta av utomhusaktiviteter som bad, picknick och grillning. Många väljer också att resa under sommaren för att upptäcka nya platser och kulturer.

Sommar är en viktig tid för jordbruket och skörden. Under sommaren växer grödorna och frukterna till mognad, vilket ger oss tillgång till färska och näringsrika livsmedel. 


När börjar och slutar sommaren?


Sommar är den varmaste årstiden på året och brukar sträcka sig från juni till augusti i Sverige. 


Vad kan man göra på sommaren?


Sommar är en tid för avkoppling och återhämtning efter en lång vinter. Det är en tid då vi kan ta en paus från vardagens stress och bara njuta av livet. Vi kan sitta på en solig terrass med en kall dryck i handen och umgås med vänner och familj. 


Sommaren ger oss också möjlighet att utforska naturen och uppleva dess skönhet. Många passar dessutom på att resa under sommaren.

Läs alla våra artiklar på temat sommar nedan!

2 dagar sedan 11:33
Försäljningen av myggmedel har skjutit i höjden, i år tidigare än vanligt. Nu står leverantörer tomma på produkter. Läs mer här!
2 dagar sedan 11:26
Planerar du att hyra ut huset i sommar? Då finns det ett par saker du också bör känna till. Läs mer om vad du ska tänka på om du hyr ut huset på Nyheter24!
10 Jun, 21:42
Sommaren är här och det går nu att äta svensk färskpotatis igen. Här får du veta hur du kokar din färskpotatis så den blir perfekt.
9 Jun, 11:46
Ska du åka bil med din hund? Då finns det en rad saker att hålla koll på för att både du och hunden ska få en trygg och lyckad resa.
8 Jun, 10:38
Nyheter24 har pratat med Harald Zetterquist, medicinsk chef på Min Doktor, som berättar hur du kan skydda dig mot fästingar och hålla dig frisk från TBE.
7 Jun, 07:35
Här är morgonens nyheter i korthet.
3 Jun, 19:36
Under helgen har minst tre personer mist livet i drunkningsolyckor. Två män i 40-årsåldern i Nacka och en man i 55-årsåldern utanför Växjö. Det är extra lurigt i början av säsongen, säger Mikael Olausson, generalsekreterare på Svenska livräddningssällskapet.
1 Jun, 14:48
Sommarens varma dagar är här. Men när temperaturen stiger ökar öven risken för solsting och värmeslag.
28 Maj, 20:48
Tomater är väldigt populära att odla. Här får du veta varför dina tomatplantor inte ger någon frukt och varför man ska ruska dem.
27 Maj, 20:22
Det finns inget som tyder på att högsommarvärmen kommer avta och under tisdagen kan det bli upp mot 30 grader på flera platser i landet.
27 Maj, 13:48
Sommarvärmen är här och många öppnar ytterdörrar och altandörrar för att vädra i sina hem. Men det kan man få ångra bittert.
26 Maj, 15:05
Sommaren står för dörren och semestern är snart här. Svenska barnfamiljer förväntas spendera en hel del i sommar. Men det skiljer sig mellan hushållen.
26 Maj, 14:28
Sommarens intåg medför att många känner suget efter att grilla. Det finns mycket att ha hänsyn till när man står vid grillen – inte allra minst brandsäkerheten.
25 Maj, 15:02
Snart är grillsäsongen igång och då kan det vara bra att hålla koll på vad som gäller vid eldningsförbud. Läs mer på Nyheter24!
25 Maj, 10:39
Vill du få å bästa möjliga pris på flygbiljetten? Då ska du se till att boka vid "rätt" tidpunkt. Läs mer här!
23 Maj, 17:24
Längtar du till semestern? Trots inflationens nedgång och en starkare krona lär det inte rassla till i semesterkassan förrän efter sommaren. Läs mer här!
23 Maj, 13:34
Det finns en vecka där du med fördel borde resa till solen sommaren 2024, i alla fall om du vill ha ett så bra pris som möjligt.
22 Maj, 14:25
I en rapport från Arbetsmiljöverket riskerar många att skada sig och till och med utsättas för sexuella trakasserier på sommarjobbet. Läs mer här!
22 Maj, 12:05
SMHI spår att årets varmaste dag uppmäts under torsdagen. På andra håll väntas regn. Läs mer på Nyheter24 om vädret och sommarens temperatur.
21 Maj, 22:14
Att välja en bra vattenmelon kan vara lika svårt som att välja en mogen avokado. Här är tre knep för hur du vet att vattenmelonen är mogen.
1 2 3 4 ... 37