Storbritannien – Alla artiklar om Storbritannien – Nyheter24

Storbritannien är en suverän stat som består av länderna England, Skottland och Wales. Även Nordirland, vilket ibland beskrivs som ett land, en provins eller region, betraktas som en del av Storbritannien. Nordirland delar också det enda landet i Storbritannien som delar landsgräns med en annan självständig stat som är Republiken Irland.  

Befolkningsmängden i Storbritannien ligger på över 60 miljoner människor och det officiella språket är engelska. Storbritannien är en enhetsstat som styrs under en konstitutionell monarki och ett parlamentariskt system som har regeringssäte i huvudstaden London. För närvarande är Elizabeth II drottning och premiärminister är Boris Johnsson för det Konservativa partiet.

Storbritannien är värdens första industriland och var under 1800-talet och tidigt 1900-tal världens främsta stormakt då de Brittiska imperiet koloniserade flertalet länder. 

igår 22:02
Stjärnskottet Shadi G är en av tre lovande artister som tilldelas Denniz Pops pris vid en ceremoni på Musikaliska kvarteret i Stockholm. "Med ett unikt sound och obestridlig talang är himlen gränsen för denna artist", skriver juryn i sin motivering.
igår 05:56
Läget i krigets Ukraina är ett av huvudämnena vid G7-toppmötet i italienska Apulien som nu inleds. USA:s president Joe Biden väntas för andra gången på kort tid att möta Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.
igår 05:46
Om du ska säga någonting viktigt inför en folksamling gör du bäst i att undvika en varm dag. I alla fall om du är politiker. En ny studie visar att politiker använder ett torftigare språk varma dagar.
2 dagar sedan 23:16
Rishi Sunak gick upp i onsdagens tv-duell mot Keir Starmer pressad att vinna röster. Men publiken förhöll sig sval mot båda partiledarna. Ingen av dem får min röst efter det här, sade en inbjuden i publiken.
2 dagar sedan 22:54
Överlägen seger på 1 500 meter. Och dessutom ett historiskt EM-guld på Olympiastadion i Rom. Norske Jakob Ingebrigtsen har nu flest EM-guld på herrsidan.
2 dagar sedan 12:59
Kärlek på semestern, mordmysterium och romantasy – det utgör sommarens boktrender på Tiktok. Sockersöta romanser är på väg att få ett uppsving nu, säger bokinflueraren Jasmine Darban.
2 dagar sedan 07:25
Ørsted kommer investera i ett energilagringssystem med hjälp av Tesla-batterier i Storbritannien, skriver den danska kraftkoncernen i ett pressmeddelande. Syftet är att stabilisera energiförsörjningen till Storbritannien och minska risken för skenande elpriser.
2 dagar sedan 04:52
Hongkongs Pekingtrogna styre har dragit in pass tillhörande sex demokratiaktivister som har flytt och fortsätter att protestera i exil.
3 dagar sedan 11:36
Efter det omskakande EU-valet kan Frankrikes höger vara på väg mot ett epokskifte. Nationell samling sträcker ut en hand till Republikanerna – som ledaren Éric Ciotti tar emot.
3 dagar sedan 08:10
Arbetslösheten i Storbritannien steg till 4,4 procent i april, visar nya siffror från den brittiska statistikbyrån ONS.
10 Jun, 18:04
Två tolvåriga pojkar har dömts för att ha mördat en 19-årig man med machete i höstas, rapporterar brittiska medier. Mannen höggs genom hjärtat.
9 Jun, 20:38
Miljöpartiet kan festa och dansa in i valnatten. Med majoriteten av rösterna räknade blir partiet tredje störst i EU-valet med 13,8 procent. Det känns helt fantastiskt. Det är en succé, säger toppkandidaten Alice Bah Kuhnke till TT.
7 Jun, 09:00
Sökinsatsen har utvidgats efter tv-programledaren och läkaren Michael Mosleys mystiska försvinnande. Samtidigt pågår en kamp mot klockan efter att en deadline för insatsen har satts.
7 Jun, 06:02
Nytt soloalbum och en stor Europaturné. Sommaren ser ut att bli hektisk för Amanda Bergman som både är förväntansfull och nervös. Jag ser fram emot att lära känna låtarna. Det är ett "numbers game", ju mer jag uppträder med dem, desto mer blir de mina, säger hon till TT.
7 Jun, 03:54
Prins Harry får rätt att överklaga brittiska regeringens avslag om offentligt finansierat polisskydd i Storbritannien, slår en appellationsdomstol fast.
6 Jun, 17:28
Danmark blir ett av de fem länder som från nyåret tar plats som icke-permanenta medlemmar i FN:s säkerhetsråd. En stor dag för dansk utrikespolitik, säger utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M).
6 Jun, 15:18
Runt 80 migranter räddades av brittiska myndigheter på torsdagen, efter att deras båt hamnat i sjönöd i Engelska kanalen.
5 Jun, 15:42
Narendra Modi får bilda ny regering i Indien. Hans allians NDA ställer sig enhälligt bakom premiärministern.
5 Jun, 00:20
Den första tv-sända debatten inför det brittiska valet bjöd på sidledspassningar mellan förutsägbara rivaler. Varken Rishi Sunak och Keir Starmer lyckades få in en fullträff.
4 Jun, 18:00
Lägg fram planer för att tackla fattigdomen. Så lyder uppmaningen till Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och hans motståndare Keir Starmer inför den första direktsända tv-debatten inför sommarens val.
1 2 3 4 ... 99