Storbritannien – Alla artiklar om Storbritannien – Nyheter24

Storbritannien är en suverän stat som består av länderna England, Skottland och Wales. Även Nordirland, vilket ibland beskrivs som ett land, en provins eller region, betraktas som en del av Storbritannien. Nordirland delar också det enda landet i Storbritannien som delar landsgräns med en annan självständig stat som är Republiken Irland.  

Befolkningsmängden i Storbritannien ligger på över 60 miljoner människor och det officiella språket är engelska. Storbritannien är en enhetsstat som styrs under en konstitutionell monarki och ett parlamentariskt system som har regeringssäte i huvudstaden London. För närvarande är Elizabeth II drottning och premiärminister är Boris Johnsson för det Konservativa partiet.

Storbritannien är värdens första industriland och var under 1800-talet och tidigt 1900-tal världens främsta stormakt då de Brittiska imperiet koloniserade flertalet länder. 

3 timmar sedan
Sverige och ett stort antal andra länder har enats om att tredubbla energin från kärnkraft. Initiativet är en del för att nå nettonollutsläpp till 2050.
idag 03:30
Kung Charles valde en slips med grekiska flaggor när han i Dubai manade världsledarna att agera för miljön. Medvetet eller ej blev hans slipsval ett nytt kapitel i en infekterad brittisk-grekisk tvist.
2 dagar sedan 19:40
Storbritanniens tidigare finansminister Alistair Darling har avlidit, 70 år gammal, rapporterar brittiska medier.
2 dagar sedan 13:08
Den irländsk-engelska musikens enfant terrible har avlidit. Shane MacGowan var känd för sitt vilda festande, sin raspiga röst – och allas favorit-jullåt "Fairytale of New York".
3 dagar sedan 22:42
Viaplay köpte förra året den brittiska strömnings- och tv-kanaloperatören Premier Sports för 387 miljoner kronor. Nu säljer Viaplay tillbaka verksamheten till de tidigare ägarna, rapporterar Dagens industri. Försäljningspriset är hemligt.
3 dagar sedan 12:52
The Cardigans återförenas för en spelning på South Ocean Festival i Malmö i sommar. Bandet spelar på Sibbarp den 13 juli.
3 dagar sedan 12:08
Konflikten om Parthenonfriserna från Akropolis har tagit ny fart och orsakat en diplomatisk incident mellan Storbritannien och Grekland. Ett möte mellan ländernas premiärministrar ställdes in med kort varsel.
3 dagar sedan 08:04
Mer än hälften av alla ungdomar, unga vuxna och vuxna som använder adhd-medicin slutar ta den inom ett år. Detta kan försvåra behandlingen enligt svenska forskare.
28 Nov, 14:16
Frågan om vem som ska leda Nato efter Jens Stoltenberg blir allt hetare. Senast till i sommar bör en vinnare vaskas fram bland de kandidater som nu meddelar sitt intresse.
28 Nov, 07:10
En variant av svininfluensa har för första gången bekräftats hos människa i Storbritannien.
27 Nov, 11:00
När Taylor Swift kommer till Stockholm höjs hotellpriserna med 300 procent. Men dyrt boende och konsertbiljetter för tusentals kronor får knappast fansen att tveka. Hos ekonomer talas det nu om "swiftonomics" – hur superstjärnan blivit en ekonomisk faktor att räkna med.
24 Nov, 07:08
Den svenska banken Klarnas brittiska gren får fortsätta sin verksamhet i Storbritannien, enligt ett beslut från finansiella tillsynsmyndighet Financial Conduct Authority.
23 Nov, 22:06
I tv-serien från 2021 fick skuldsatta personer tävla i dödliga barnlekar för att vinna pengar – och slippa förlora livet. ”Squid game: The challenge”, Netflix realitytävling som hade premiär i går, är en betydligt snällare variant.
22 Nov, 18:18
Det koreanska K-popbandet Blackpink hedras av kung Charles för sitt engagemang för miljön. Under en ceremoni på Buckingham Palace fick de fyra bandmedlemmarna ta emot en av Storbritanniens mest prestigefyllda utmärkelser.
22 Nov, 14:06
Rejäla skattesänkningar – inklusive fryst alkoholskatt – ska få fart på investeringar och tillväxt, enligt en ny brittisk mini-budget. Vi stöttar brittisk ekonomi med 110 tillväxtåtgärder, säger den konservative brittiska finansministern Jeremy Hunt.
22 Nov, 13:46
Rejäla skattesänkningar för att få fart på investeringar och tillväxt har varit ett krav från högerflanken i de egna leden. Vi stöttar brittisk ekonomi med 110 tillväxtåtgärder, säger den konservative brittiska finansministern Jeremy Hunt.
22 Nov, 09:54
Europeiska centralbanken (ECB) har varnat ett 20-tal europeiska storbanker för att de kan bötfällas om de inte åtgärdar brister i hanteringen av klimatrisker, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor. ECB har tillsynsansvar för de 109 största och systemviktiga bankerna i Europa. Men exakt vilka banker som har varnats är inte offentliggjort.
22 Nov, 06:02
Sverigedemokraterna räknar med ministerposter vid en ny valvinst – och pekar ut riktningen framåt med en rad radikala förslag som går utöver Tidöavtalet. Jag tror att det finns en stor folklig förankring, säger partisekreterare Mattias Bäckström Johansson.
21 Nov, 14:04
BBC lägger motorprogrammet "Top Gear" på is, uppger kanalen. Detta sedan en av de tre programledarna, Andrew "Freddie" Flintoff, skadades i en bilolycka i fjol under inspelningen av programmet. Olyckan inträffade på en av programmets testbanor vid Dunsfold Park Aerodrome i Surrey i Storbritannien.
19 Nov, 23:18
Brittiske skådespelaren Joss Ackland är död, rapporterar BBC. Han blev 95 år.
1 2 3 4 ... 74