Storbritannien – Alla artiklar om Storbritannien – Nyheter24

Storbritannien är en suverän stat som består av länderna England, Skottland och Wales. Även Nordirland, vilket ibland beskrivs som ett land, en provins eller region, betraktas som en del av Storbritannien. Nordirland delar också det enda landet i Storbritannien som delar landsgräns med en annan självständig stat som är Republiken Irland.  

Befolkningsmängden i Storbritannien ligger på över 60 miljoner människor och det officiella språket är engelska. Storbritannien är en enhetsstat som styrs under en konstitutionell monarki och ett parlamentariskt system som har regeringssäte i huvudstaden London. För närvarande är Elizabeth II drottning och premiärminister är Boris Johnsson för det Konservativa partiet.

Storbritannien är värdens första industriland och var under 1800-talet och tidigt 1900-tal världens främsta stormakt då de Brittiska imperiet koloniserade flertalet länder. 

igår 20:48
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj varnade för att Ryssland räknar med att västs enighet ska "kollapsa" nästa år under ett tal vid ett digitalt möte inför G7-ländernas ledare.
igår 20:28
Storbritanniens migrationsminister Robert Jenrick avgår som en följd av regeringens asylavtal med Rwanda, meddelar inrikesministern James Cleverly.
igår 15:06
Efter vädjanden från både EU-länder och Storbritannien föreslår EU-kommissionen att de tullar på elbilar som ska träda i kraft från årsskiftet skjuts upp.
igår 12:06
Storbritanniens tidigare premiärminister Boris Johnson försvarar hanteringen av covid-19.
igår 09:26
Benjamin Ingrosso ger sig ut på Europaturné i vår. Med start i Hamburg åker han ut på vägarna i bland annat Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Storbritannien.
igår 03:46
Svenska universitet – i synnerhet Lunds – finns i toppskiktet i den globala miljöforskningen när de mäts mot världens främsta inom hållbarhet.
igår 02:21
Venezuelas president Nicolás Maduro föreslår vid ett regeringssammanträde att ett lagförslag skickas till parlamentet om att utropa en ny provins i en region som tillhör grannlandet Guyana.
2 dagar sedan 15:24
Storbritannien och Rwanda har undertecknat ett nytt avtal i ett försök att blåsa nytt liv i ett kontroversiellt brittiskt förslag om att deportera människor som söker asyl i Storbritannien till det östafrikanska landet.
2 dagar sedan 11:18
Londonbörsen har stora störningar i sitt handelssystem som påverkar möjligheten att köpa och sälja många av handelsplatsens så kallade småbolagsaktier. Störningen är den tredje i sitt slag under hösten.
3 dagar sedan 21:12
Hackergrupper med ryska och kinesiska kopplingar har gjort intrång i den brittiska kärnkraftsanläggningen Sellafields it-system.
2 Dec, 14:16
När Taylor Swift kommer till Stockholm höjs hotellpriserna med 300 procent. Men dyrt boende och konsertbiljetter för tusentals kronor får knappast fansen att tveka. Hos ekonomer talas det om "swiftonomics" – hur superstjärnan blivit en ekonomisk faktor att räkna med.
2 Dec, 14:04
Ett 20-tal länder har enats att globalt öka kärnkraften trefaldigt fram till 2050. Men exakt hur mycket den svenska kärnkraften ska öka är inte spikat. Vi låser inte in oss i en siffra, säger energi- och näringsminister Ebba Busch.
2 Dec, 07:44
Sverige och ett stort antal andra länder har enats om att tredubbla energin från kärnkraft. Initiativet är en del för att nå nettonollutsläpp till 2050.
2 Dec, 03:30
Kung Charles valde en slips med grekiska flaggor när han i Dubai manade världsledarna att agera för miljön. Medvetet eller ej blev hans slipsval ett nytt kapitel i en infekterad brittisk-grekisk tvist.
30 Nov, 19:40
Storbritanniens tidigare finansminister Alistair Darling har avlidit, 70 år gammal, rapporterar brittiska medier.
30 Nov, 13:08
Den irländsk-engelska musikens enfant terrible har avlidit. Shane MacGowan var känd för sitt vilda festande, sin raspiga röst – och allas favorit-jullåt "Fairytale of New York".
29 Nov, 22:42
Viaplay köpte förra året den brittiska strömnings- och tv-kanaloperatören Premier Sports för 387 miljoner kronor. Nu säljer Viaplay tillbaka verksamheten till de tidigare ägarna, rapporterar Dagens industri. Försäljningspriset är hemligt.
29 Nov, 12:52
The Cardigans återförenas för en spelning på South Ocean Festival i Malmö i sommar. Bandet spelar på Sibbarp den 13 juli.
29 Nov, 12:08
Konflikten om Parthenonfriserna från Akropolis har tagit ny fart och orsakat en diplomatisk incident mellan Storbritannien och Grekland. Ett möte mellan ländernas premiärministrar ställdes in med kort varsel.
29 Nov, 08:04
Mer än hälften av alla ungdomar, unga vuxna och vuxna som använder adhd-medicin slutar ta den inom ett år. Detta kan försvåra behandlingen enligt svenska forskare.
1 2 3 4 ... 74