Strypsex

Strypsex syftar på när en person stryper en annan i syfte att framkalla sexuell njutning eller upphetsning. Strypsex är förknippat med flera risker så som syrebrist, hjärnskador och död om det görs på fel sätt vilket gör det viktigt att läsa på noga innan man provar första gången. 

Det är viktigt att prata med sin partner innan strypsex för att berätta om sina tankar och känslor inför det, men även för att sätta upp gränser för vad som känns okej och inte under sessionen. Att ha ett stoppord eller en rörelse som visar när personen som blir strypt vill avbryta är också väldigt viktigt. 

Strypningen under strypsex är inte samma sak som kvävning, då personen som blir strypt inte får någon luft. Istället gör personen en så kallad blodstrypning. Detta görs genom att lägga tryck mot halspulsådrorna. En blodstrypning gjord på rätt sätt gör att hjärnan får syrebrist. 

18 Maj 2016, 22:10
Det ska ha varit en blöt kväll som ledde fram till den hårdhänta sexakten – som slutade i tragedi.
21 Jan 2016, 07:58
Han erkände först, men menade sedan att han i själva verket inte var skyldig. Under onsdagen avrättades han för det 15 år gamla mordet.
9 Sep 2015, 21:36
Wow! Det här måste alla PH-älskare höra.
4 Apr 2013, 11:18
Den 47-årige mannen filmade när han band, hängde upp och tog strypgrepp på en kvinna som upprepade gånger hamnade i ett livshotande tillstånd. Nu döms han till tre månaders fängelse.
1