Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man avrättad – efter strypsexmord

- 21/01/2016, 07:58
1 av 3

Ap/TT Bild

2 av 3

Ap/TT Bild

3 av 3

Ap/TT Bild

Han erkände först, men menade sedan att han i själva verket inte var skyldig. Under onsdagen avrättades han för det 15 år gamla mordet.

Richard Masterson, 43, avrättades igår i den amerikanska delstaten Texas, skriver Reuters.

Han dömdes 2001 för mordetDarin Honeycutt, 35, som dog under en sexakt mellan de två. Han ska ha kvävts till döds av Masterson – som menade att han var oskyldig till mordet. I stället menade han att Honeycutt dog av en hjärtattack, som visserligen kan ha orsakats av stryptag under sexakten, men att det inte var kvävning som dödade honom.

Masterson erkände till en början mordet, men påstod under rättegången att han erkänt trots sin oskuld av flera skäl. Bland annat på grund av drogabstinens och att han hellre avrättades än tillbringade livet i fängelse, skriver Buzzfeed.

Masterson överklagade dödsdomen, men avrättades alltså under onsdagen med en dödlig injektion.

Hans sista ord ska ha varit ”skickar mig till en bättre plats. Jag är okej med det här, du måste leva och dö efter valen du gör”.

Han blev den första att avrättas i staten Texas det här året, skriver Reuters.