Svenskt Tenn

Det kända inredningsmärket Svenskt Tenn grundades av Estrid Ericson 1924. Från början producerade bara Svenskt Tenn som namnet anger produkter i tenn. Alla produkter produceras i Sverige och de har ett stort fokus på kvalitetsmaterial. Svenskt Tenn fick 1925 en guldmedalj under “the World Exhibition” i Paris.

Deras filosofi menar att det är positivt att kombinera och mixa olika stilar, färger och mönster. Inreder du med saker du gillar skapas en avslappnande helhet.

Svenskt Tenn är bland annat kända för sitt elefantmönster (skapad av Estrid) och vänskapsknuten. Den senare skapade Josef Frank ett år innan andra världskriget bröt ut som en symbol för fred och vänskap.

Josef Frank en österrikisk arkitekt var en av de mest framstående formgivarna på Svenskt Tenn. Han skapade bland annat tidlösa klassiker som Manhattan mönstret.

Svenskt Tenns flaggskeppsbutik ligger i Stockholm på Strandvägen 5. Följ dem även på Instagram under @svenskttenn för inspirerande bilder på deras produkter.

19 Aug 2023, 07:56
Trots de bistra tiderna går det bra för flera svenska lyxföretag. När man får lite mer ansträngd ekonomi kanske man handlar varor med längre livstid, säger Maria Veerasamy, vd för Svenskt Tenn.
10 Feb 2023, 12:00
"Jag älskar dukning" skrev journalisten och författaren Hanna Hellquist i en krönika. Ett år senare har hon tillsammans med konstnärer och formgivare dukat ett antal mer eller mindre galna middagsbord på Millesgården i Stockholm.
27 Maj 2013, 09:56
Det är kändistätt i huvudstaden. Efter att Justin Bieber, Bruce Springsteen och Bill Clinton har gett stjärnglans till Stockholm så är det dags för nästa Hollywoodbesök – i helgen sågs Blake Lively och Ryan Reynolds shoppa. – De pratade väldigt lågt och såg ut att inte vilja ha så mycket uppmärksamhet, berättar Sandra Tiverios för Nyheter24.
1